Skriv på för att hindra att Majlo avlivas!!!!!



En artikel ifrån svensk tidning, Majlo har bara någon dag på sig innan domen kommer, ägarna vill ta med honom hem till sverige igen men det är inte säkert att dom får det. Han kanske blir avlivad. Hjälp till, och signera och protestera! Så kanske maljo har en chans att överleva!

Länken nedanför.
http://www.opprop.no/opprop.php?id=ajlo


Att inte veta var Majlo är eller hur man mår är påfrestande för familjen Johansson-Wolak. Här myser Majlo med Daniel Wolak och Kasper en tid innan han blev omhändertagen av norska polisen. Foto: Privat

Norrmännen vill döda Majlo
GÖTEBORG. Familjens ögonsten Majlo hotas av avlivning - i Norge. Han är av rasen Amstaff som är förbjuden i landet, vilket familjen inte visste. - Jag försöker att inte tänka så mycket på honom, det är för jobbigt, säger Monia Johansson.

Fotnot: På Facebook har det startats en grupp för Majlo som heter "Redd Amstaffen Majlo". 23 181 personer är medlemmar och det har skänkts 7 000 kronor som betalades in till polisen i Norge i går.

Familjen Johansson-Wolak har pendlat mellan Eksjö i Sverige och Norge i fem år.
Med sig har de haft hunden Majlo och sin son.
Men helt plötsligt, den 23 februari, gjorde polisen en tillslag när familjen inte var hemma och tog Majlo med sig.
- Vi kan ju inte alla lagar så det är det som har drabbat oss, men jag förstår inte varför vi inte kan få ta med oss Majlo hem till Sverige, säger Monia Johansson.

Hälsad i tullen

Hundrasen Amstaff är olaglig att ha i Norge sedan 2004.
Men enligt Monia Johansson har tullpersonalen hälsat och klappat Majlo när de åkt över gränsen flera gånger. De har även besökt veterinär i Norge.
- De om någon borde ju ha sagt till, säger hon.
Nu sitter Majlo i förvar på hemlig ort. Familjen har inte fått träffa honom och om de vill göra det måste de betala cirka 3500 svenska kronor.

"Jag saknar honom"

- Jag saknar honom något så fruktansvärt. Vi har ingen aning om hur han mår och om eller hur han har tagit skada av det här, säger Monia Johansson.
Majlo har aldrig varit aggressiv i familjens ägo. När polisen hämtade honom i familjens bostad kissade han på sig - av rädsla.
Polisen i Norge vill avliva Majlo. Lisa Rognes är jurist hos polisen och den som fattat beslutet.
- Det är straffbart att ta in hunden i Norge. Vi menar att vårt beslut är riktigt, säger hon.

Krävs på 19000 kr

Beslutet har överklagats till en högre instans som ska ta upp ärendet den 13 augusti.
Nu kräver polisen att familjen ska betala 19000 kronor som är utgiften för att ha hunden i förvar.
- Jag försöker att hoppas på en positiv utgång men det här har tagit väldigt hårt på hela familjen, han är vårt allt. Problemet nu är att få fram pengar att rädda honom, säger Monia Johan.sson

Detta är så fruktansvärt så jag tror knappt att det är sant. Snälla hjälp nu dessa människor genom att skriva ditt namn, land/stad, och mejladress när du klickat på länken där uppe.
Jag har skrivit på. Gör det du också. Det kostar dig inget mer än några sekunder/minuter av din tid och det kan kanske hjälpa dessa människor att få tillbaka sin älskade hund!!!!

Kopiera gärna detta inlägg och lägg på din egen blogg så att ännu fler ser det och skriver på!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kommentarer
Postat av: Jenny

har lagt till dig som vän där nu :) hoppas verkligen han slipper avlivas :( usch, så hemskt om man hade varit i den situationen. Ägarna har kämpat med detta i flera månader nu, usch.

2009-08-11 @ 16:17:34
URL: http://mowlo.blogg.se/
Postat av: lina

klart som tusan att jag skriver på!!!

2009-08-11 @ 21:59:45
URL: http://secretmom.blogg.se/
Postat av: Lotta

Fixat precis innan jag läste här. Fruktansvärt Emma! Visst blir man ledsen? Kan bara tänka mig hur jag skulle må om någon ville avliva Tellus utan att han gjort någonting!

2009-08-12 @ 15:34:03
URL: http://nilss0n.blogspot.com
Postat av: Lotta

Föressten ja, jag älskar fortfarande tårtor ;) Hehe! Och Jossan o Paco jobbar på samma ställe just nu eftersom jossan har fått flytta från sitt gamla.

2009-08-12 @ 15:35:36
URL: http://nilss0n.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0