lördag.

Hundar var med nere och hälsade på Stella, som hunden heter som syster passar. Alice hon hon gick jätte bra ihop, innan vi skulle åka hem försökte dom leka lite men dom vågade inte riktigt fullt ut. Wilma däremot skulle sätta henne på plats direkt, morrade och huggde efter henne. Så wilma fick vänta i bilen. Så klippte vi hennes klor och kammade henne och det gick hur bra som helst, hon tyckte nog det var skönt att bli kammad. Hon fäller ju som bara den så det kliar väl lite i huden. Och att klippa klorna var inga större problem, hon fick ligga ner bara för hon blev nervös när man lyfte tassen för högt upp, men när hon låg ner och jag la en tass på mitt ben så gick det jätte bra.

B är uppe i dalarna nånstans. Han åkte igår och kommer väl hem i sen idag nångång. Jag ska iväg och sälja glass nu och jag hoppas på rekordförsäljning; folk har precis fått lön, det är pingst, det är soligt och det är massa nyheter jag kommer med.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sommarjobb.

ja, min lillasyster har skaffat sig ett sommarjobb. och det är inget vanligt jobb som en 15 åring kanske brukar ha, typ på ica eller donken, hon har startat hunddagis hemma hos pappa! När jag fick höra detta så tänkte jag, "åhnej, herregud var ska detta sluta" Men när jag fick träffa hennes första gäst innan idag, som ska bo där tills på söndag så blev ja nästan avis. En otroligt fin hund, en blandras, såg ut som en mindre vit schäfer ungefär. Jätte söt. och underbart snäll och kelen. Att ha den hemma hos sig i två nätter får hon 800 kronor för, hade jag lätt kunnat tänka mig också :) Denna hund var dock lite speciell, eller hundens matte rättare sagt. Den är 1 år och har aldrig fått sina klor klippta (?), och aldrig blivit badad. Den har aldrig träffat andra hundar och har bara gått korta stadspromenader.  Det är väl inte så konstigt iofs att den inte blivit badat på ett år, men klorna. dom var inte så värst långa som jag hade trott men dom behövs ju absolut klippas. matte ville att hunden skulle få vara hos syster i helgen för att den ska få leka med andra hundar och få känna på lite naturpromenader, och få klorna klippta och bli badad. Så jag ska dit nu så ska vi se om vi kan få klippt klorna tillsammans. Så sa jag till syster att hon kan föreslå till ägaren att hon kan få vara där 1 helg i månaden eller nått för hon verkar finna sig i att vara där direkt och busa med malte och ägaren verkar ju hur som helst inte ha tid med henne.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Träning med wilma.

Igår på morgonpromenaden började träningen med wilma, när jag sa nått till henne, tex att vi skulle gå vidare och inte stanna och lukta. Då visade jag att jag menade nu direkt och inte 5 sekunder efter jag sagt det. Och det hjälpte faktiskt, hon tog mig mer på allvar direkt, jag accepterade inte att hon drog det minsta i kopplet och då gjorde hon heller inte det i slutet på rundan iallafall. Och i morse när hon såg haren i fönster så började hon skrika så, då sa jag åt henne att sluta skrika men hon lyssnade först inte, då blev jag riktigt förbannad (klockan var ju ändå 6.20) och sa åt henne på skarpen, då hoppade hon upp till mig i sängen och kröp fram och slickade mig i ansiktet. Det hart hon aldrig gjort förut så det kändes riktigt bra :) Så nu ska jag fortsätta med att vara riktigt sten hård konsekvent. Innan när vi kom tillbaka från promenaden så sa jag åt hundarna att stanna innan för grinden medans jag tog av dom halsbanden, så skulle dom stanna där tills ja sa varsågod. Men wilma stack iväg direkt, då var det bara till att hämta tillbaka henne och sätta henne på samma plats och där fick hon sitta längre än vad hon hade behövt om hon lyssnat från början, nån minut. Så nu kör vi stenhårt på detta, hon kommer nog snart förstå tror jag :)

B tog fina kort igår. Här kommer två på våra godingar!



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundfan!!!

Får man tänka så om sin hund? Just nu gör jag det! för en liten stund sedan så säger björn "nu har wilma stuckit" Så har grinden är ute gått upp på nått vänster. Som tur var i alltihopa så var wilma bara ute efter haren som bor i busken utanför inhängnaden så hon stack inte till skogen ute yrde bara runt här ute. Men jag blir så jäävla förbannad på henne när hon inte lyssnar på mig. Jag springer efter henne och skriker "stanna" men hon struntar totalt i mig. Så kommer björn ut och skriker "stanna"  en gång, då tvärstannar wilma och sätter sig ner med nerböjt huvud. Fan att hon inte kan ha den respekten för mig också. Är det för att jag är så mesig med henne? Antagligen. Men jag kan va hård. jag är hård mot henne när det väl gäller, och då förväntar jag mig att hon ska ta mig på allvar och lyssna. Men det gör hon inte. Fan vad arg jag är nu, och inte mest på wilma kanske utan på mig själv. Att jag klemat bort henne så. Det är slut på det nu. För när hon lyssnar på Björn i det läget när hon springer runt och driver och inte på mig, är ju ett bevis på att han är högst i rang och att jag inte spelar någon som helst roll för henne. Nu ska vi fanemig börja träna och jag ska lära henne att det är jag som också bestämmer, inte bara björn. Och jag ska sluta vara en sån mes mot alice också, så att hon inte också förlorar sin respekt mot mig. Med detta menar jag ju inte att jag inte ska gosa med dom och älska dom, utan att jag ska visa att jag bestämmer. Sluta behandla dom som barn och tro att dom har nått slags behov när dom inte lyssnar, dom är hundar och dom ska lyssna direkt när jag säger till dom..inte 5-10-15-20 sekunder senare.
Föresten så ska inte wilma få följa med på agilityn nästa vecka, inte pga av detta utan för att hon inte brydde sig om nånting där nu när hon löper. Hon bara gick med nosen i backen och ville inte ens ha korv. Så alice får följa med nästa vecka så får wilma följa med om 2-3 veckor när hon slutat löpa. Nu sitter jag här och tänker att jag ska gå och säga godnatt till wilma och förklara att jag inte är arg längre och pussa och krama och säga att jag älskar ju henne (som jag brukar göra en stund efter jag skällt på henne), men så kommer jag på mig själva att det är ju sånt jag ska sluta med. Ska fan inte gå och fjäska för henne efter jag har skällt på henne..Ni ser ju själva att det inte är så konstigt att hon inte nån respekt för mig! Jag har lärt mig en läxa kan jag ju säg.


God Natt!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fotografen!

b har köpt en kamera. Han fick den igår och sen dess har jag inte sett mycket av min man, han är ute och fotar. Men riktigt jävla bra bilder blir. Min 900 kronors kamera kan ju slänga sig i väggen. Nu ska jag släpa med han på utställningarna i sommar där han ska få fota mig och alice, eller framför allt alice då. Också har jag bestämt att vi ska åka till havet nån solig dag och ta kort på hundarna när dom hoppar i vattnet :) Ska lägga upp bilder här sen när han tatt nått riktigt bra, han måste ju träna lite först :) 

När jag kom hem från jobbet så fick jag ett ryck och klippte gräset. Det var uppskattat av B. Vilket är förståligt eftersom jag inte klippt gräset på jätte länge...men jag städar faktiskt! 

Wilma tokan har börjat löpa nu. Har ju märkt att det var på gång men jag trodde inte det skulle börja innan mitten på juni. men det spelar ju ingen roll. det kan ju sätta igång alice löp tidigare i sommar/höst vilket i sin tur sätter igång wilmas löp tidigare till höst/vintern och sen alice löp till vintern/våren tidigare igen...då är det kanske parning på gång vet ni ju =)

nä. nu är jag hungrig!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bästa vänner!!!

Alice är väldigt deppig nu. jag tycker skendräktigheten borde gå över snart, och hon har inte så mycket mjölk som hon hade förra gången hon var skendräktig. Hon ligger mest i wilmas korg och där vill hon ligga i fred tror jag. Vi får la se om hon blir bättre snart, hoppas det.


Björn har sagt till mig att jag är för mesig mot alice, att hon inte ska få göra som hon vill hela tiden. Nä, ok. tänkte jag. Så iförrgår när B och wilma cyklade så gick jag en runda i skogen med alice och stannade och tränade lite då och då. Och när hon fattat att jag har godis med mig så går hon jämte och tigger hela tiden, men då skulle jag va hård!!! Så jag sa Nej och puttade bort henne lite med handen. Alice blev så paff så hon stannade och jag såg inte det så jag gick vidare och såg när jag gått kanske 15 meter när jag vänder mig om att hon står där borta och tittar på mig. Så jag fick hoppa det dära med att vara hård. När hon började tigga sen igen så började jag istället leka med henne för att få henne på andra tankar, det funkade rätt bra. Hon slutade tigga och sprang iväg iallafall :)
 
Igår va alice och wilma riktiga vänner. Alice verkar vilja vara väldigt mycket med wilma nu, om det är för att alice är lite depp, eller för att wilma är på gång att löpa det vet ja icke. men dom håller ihop iallafall :)

  
  

Idag ska jag jobba 9-14 och sen ikväll är det agility. Mellan det så ska jag gå bort till kyrkan och se om det har kommit några nya kalvar. Igår när vi gick där var det 4, varav en inte kan ha vart mer än nån timme gammal för den ställde sig upp på rangliga ben och mamman slickade på den hela tiden och kalvens navelsträng hängde liksom kvar lite på magen och mamman hade blod på mulen, nosen? (vad kallas det på en ko?) Det var väldigt vackert iallafall. Jag pratade med hon som har kossorna här om dagen, och hon sa att det är en ko som fick tvillingar men att båda dog. Den kossan höll på att puffa på den nya kalven igår, hon är kanske lite avis stackarn :(
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndag!

nu har jag och wilma kommit hem från 3 timmars agilty kurs. Vi cyklade dit och hem så jag trodde att wilma skulle vara helt slut nu, men heter man wilma så orkar man ändå skälla på fåglar och annat man ser utanför och i trädgården. Men vad duktig hon har varit, återigen så älskar hon ju detta, inte lika mycket som jakt men hon tycker detta är roligt iallafall :) Hon var bättre på att vänta på sin tur idag, det är bra att vi får vänta för det ger oss chans att träna "sitt" vilket hon behöver. Men efter 3 timmar så var hon så trött i huvudet så då orkade hon inte lyssna, hon började bita i kopplet och morra och flänga runt och skulle busa med alla andra hundar. Nu ser jag att B och Alice kommer borta på åkern, don har nog vart iväg på en lång promenad medans vi var iväg, jag tror det är bra att vi särar på hundarna ibland och tar en var och gör något, så att dom lär sig att vara ifrån varandra och att vara med oss var för sig liksom.

snart är ju lång helgen slut. Imon är det skola igen. ända tills 16 går vi, det är så sent tycker jag. man har ju blivit bortskämd när man oftast är hemma hela dagarna eller slutar vid 12-13 tiden. men så är det. Det är bara 2 veckor kvar i skolan nu :D

Igår fick hundarna sina ben som skulle vara bättre för magen om dom vi köpt innan. Alice tyckte det var smaskens, men wilma dilma hade fullt upp med att kolla efter har-fan, som kom skuttande efter att hon suttit där i typ 2 timmar också. Hon kommer ju aldrig ge sig.



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

jag ska aldrig mer dricka alkohol..

..återigen så hade jag den känslan när jag vaknade dagen efter. Det som på kvällen åkt ner hade på morgonen bestämt sig för att komma upp, många gånger om. Men vid 10 åt vi frukost och vid 3 åt vi pizza och sen kändes det helt ok. Men det har vänt.. min mage är inte alls i form om man säger så. Och snart ska jag på kalas..Niiice!

Men roligt var det..otroligt roligt. Vi var hemma hos Martina hela kvällen och där hade vi det skoj. Lite abba tema blev det helt plötsligt och tjejsnack är vad en kvinna behöver mellan varven :)


     
         

Ja B är iväg med jobbet så jag och hundarna ska till mamma och fira hon som fyller år. Mina så pärlesnuttar. :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mearly And Me.

Nu har jag kollat på Mearly and me. Fick låna den av annalina och hon varnade mig för att jag skulle gråta, och guud vad jag grät! jag grät för jag visste att jag kommer få gå igenom det dära själv en dag med våra hundar, det är hemskt.
Var tvungen att gå ut till hundarna när jag sett klart den och tala om för dom hur mycket jag älskar dom och att dom betyder ALLT för mig, för det gör dom. Även om wilma gjorde mitt smått irriterad klockan 07 i morse när hon sprang omkring och gnällde för att hon skulle ut till haren hon sett, eller när hon sticker till skogen och vi får jaga henne som två idioter, eller när Alice jagar grannarnas katter så att katterna skriker av rädsla, det finns ingenting jag inte skulle göra för dom. Det värsta jag kan tänka mig som kan hända, som jag tänker ibland, det är att vi får ett barn visar sig vara allergist mot pälsdjur, det är mardrömmen, eller att nån av hundarna försvinner och vi inte hittar dom. Att inte veta vart dom är är en värre mardröm nu när jag tänker på det.

Ja. Nu ska jag duscha sen ska ja pussa hundarna hej då och åka till Göterborg.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Agility start!

Ja igår var vi ju på agility, jag och wilma :) jag cyklade inte dit för jag inte visste hur jobbigt det skulle bli för wilma. men vi kunde gott ha cyklat. Dom pratade väldigt mycket nu första gången så hundarna satt i bilen första 30-40 minuterna. Sen så skulle vi hoppa 3 hinder, började med ett sen två och sen tre. Wilma äääälskade det. Man fick göra ett hinder 3 gånger på rad sen så fick man vänta så att de andra fick göra, sen fick man göra 2 hinder 3 gånger och sen vänta osv. Wilma tyckte det var så roligt så hon hoppade runt mina ben och var alldeles till sig när vi skulle gå fram till hindret och jag skulle sätta henne, när vi sen skulle vänta så tyckte hon det var fruktansvärt drygt så då började hon busa, bita i kopplet och skälla och morra och försöka få igång mig, malte och lillasyster. Malte fick hon ju lätt igång men vi fick sära på dom för alla andra hundar började skälla när dom såg hur kul wilma och malte hade :) Ah, detta känns hur bra som helst iallafall. Wilma tycker det är så otroligt roligt och därmed är hon ju väldigt intresserad och duktig. Dom fråga oss vad våra mål med att gå agility steg 1 är. om det är att tävla eller vad det kan vara. "nää, det är bara att ha roligt och träna wilmas smidighet inför jakten och kontakten med mig"  tänkte jag. Men när vi hoppade där och jag märkte, åter igen, hur duktig hon är på det så började tanken komma mer och mer, tänkt om vi kan tävla i agility en vacker dag. Det hade vart en underbar dröm :)
   Våran första hemläxa är hur som helst att träna start, att wilma ska stå stilla och jag ska slänga en leksak eller godis framför henne och hon får inte ta den förens jag säger "kör" . Hon får alltså inte ta den hur mycket jag än säger, "ta den då, kom igen då, ta den ta den ta den, jaaa" för det är KÖR som gäller. Detta ska man då använda i agiltyn sen när man startar, då ska får hon inte springa/hoppa iväg innan jag säger kör.  

Nu ska jag städa och dona lite här hemma. Sen ska jag iväg till göööööööööööööötäääärborg! Ska umgås med Frida och Martina ikväll och det ska bli så otrolit mysigt och roligt. Jag hoppas det blir en sväng på nått dansställe också, sånt finns ju inte i varberg direkt så jag hoppas på det :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ja säger då det..


"Min mamma säger att jag inte får gräva i trädgården. Men hon fattar ingenting.
Och vad gör väl det om det är lite gropar här och var? Jag behöver gräva nu, och då passar jag gärna på att äta lite jord också när jag ändå håller på."
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lars Winnerbäck

Denne här mannen är fantastisk. Underbara texter!





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Agility!

Igår så fick jag ett sms från hon som jag gick på lydnadskurs hos med Alice. De ska börja amed gility här i torpa på onsdag. Så tänkte jag att ah det hade vart bra men där är säkert inte inhägnat. Så skrev jag det tillbaka men då fick jag snabbt ett sms tillbaka att det är inhägnat. Så på onsdag börjar jag och Wilma på agility :) och malte och lillasyster också! Det kommer bli så jätte roligt. vi behöver inte ligga och köra i typ 30 minuter för att komma till kursen (som vi skulle fått göra till det andra vi anmält oss till som börjar i juni), till denna kursen kan jag och wilma gå om vi skulle vilja, jag känner dessa instruktörerna så jag vet att dom är bra, den börjar redan nu, jag tror att detta är 10 ggr istället för 5. ja, detta kommer bli jätte bra :) Ska nog ta och gå dit nu och se hur lång tid det tar!

Wilma är helt tokig ute i trädgården nu, hon skäller och springer runt. Jag tror och har sett en kanin nere vid ladugården, jag såg nämligen en där igår. Alice verkar inte ha sett nått för hon bara springer bakom wilma och verkar tro att det är en rolig lek dom leker!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Härliga söndag.

det är idag man ska hinna med att göra allt man inte hunnit i veckan....

Igår gick det riktigt bra att köra glassbil, var hemma kl 18 :D förra gången var jag ju hemma kl 21 så ni förstår ju att jag var glad, och jag sålde ändå för ganska mycket tycker jag! När jag hade kört kanske hälften så ringde jag b för att säga att jag kommer hem rätt tidigt. Då berättar han att wilma är jätte dålig :( Hon hade "bajsat" (om man nu kan kalla det det) vatten flera flera gången och vara jätte slö, hon ville varken äta eller dricka. Min lilla snutta, mådde så dåligt när jag inte kunde åka hem till henne när hon inte mådde bra. Men när jag kom hem vid 18 så var hon piggare, hon hälsade på mig som hon brukar och sen gick hon ut i trädgården och satte sig. Sen fick vi i henne lite ris och risavkok och då blev hon piggare. Sen efter ett par timmar så fick och lite mat, ris och morotspellets. Så idag tycker jag hon verkar bra, hon har ätit frukost och druckit vatten och har inte vart dålig i magen. Det var säkert så att det var nått i magen som skulle ut bara, som tur var.

Annars så är det bra här :) Alice åt faktiskt frukost i morse så det var ju kanon bra. Jag håller på och städar/tvättar/bakar rabarberpaj samtidigt ungefär.

Åh vad jag älskar Norges bidrag i eurovision, den är så otroligt bra. Och Alexander som sjunger är ju inte fel att titta på heller, otorligt charmig man i sina bästa år...23.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

glassbil!

Nu ska jag iväg och köra glassbil snart. Idag skulle jag vart ledig om Alice skulle vart dräktig, för här omkring i dagarna skulle hon fött sina valpar, men det blev ingenting med det! Ska köra nu klockan 8 så att jag kommer igång i tid för jag hoppas på att vara hemma kanske vid 19- tiden ikväll, det hade ju vart hel underbart. Då kan jag duscha och äta och sen kan vi åka ner till syrran och kolla melodifestivalen. Jag hoppas hoppas att det inte är massa tjötrövar på rundan idag!

Alice hon har ingen aptit över huvudtaget nu. Hon börjar ju bli skendräktig nu, tuttarna börjar fyllas med mjölk och i förrgår så grävde hon en grop i trädgården där det passade bra att lägga valparna tänkte hon. Så jag hoppas att detta går över snart för det är så himla tråktigt, wilma vill busa som bare den nu och morrar och skäller och biter alice i öronen och hoppar omkring framför henne för att få igång henne, men alice bara står det och tittar på wilma.

nä nu får jag värma på kyckling röran som jag hade tänkt trycka ner i en temos och ta med mig. får vi se hur detta går.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Torsdag!

Idag så hade jag satt klockan på 07.00. Då hade jag tänkt gå ut med hundarna. jag vart väldigt seg så det blev inte så. Men Frida väckte mig med ett sms 08.09, "kan du hämta mig i vid tåget? Tänkte gå på föreläsningen men ändra mig så jag tänkte vi kunde tjöta lite skit istället :)" Så det var bara till att åka och hämta Frida pärlan :) Det var trevligt. Vi åt frukost, tjötade, degade i soffan, åt middag och sen in till skolan och ha Litteratur seminarium 2. Frida blev tvungen att tvätta sina vita fina skor i tävttmaskinen här också, hundarna visade inte hänsyn om man säger så när jag hämtat henne och dom var ute i trädgården när vi kom hem.



nu har jag anmält Alice till utställningar också. Satt lääänge och väl och kollade almanackan för att se när hon kommer börja fälla, jag tror att jag fick ordning på det till slut :) Så nu är hon iallafall anmäld till Borås den 28/6 och Tvååker den 10/7, jag jobbar den 11/7 så det fick bara bli en dag i tvååker iår, men det ska vi nog överleva :) Sen ska jag anmäla till Sofiero i september om hon inte fäller då. Som jag tror så kommer hon löpa när den utställningen är och kanske då inte ha den vackraste pälsen så jag väntar med att anmäla till den intill i det sista :)

Märkte förrgår att Alice hade ett sår i gommen, det börjar läka nu så jag hoppas det läker fint, men det kan ju inte va så skönt för henne :( Sen igår så märkte jag att hon har sårskorpor i huden på ryggen. Det är som små prickar här och var med sår. Ringde veterinären innan och frågade dom vad dom trodde det kunde vara. Hon sa att det nog är så att hon haft nån hudinfektion också har den börjat läka av sig självt nu, så jag ska ha koll på henne så att det inte bli fler prickar utan att det borde försvinna nu. Så det får vi hoppas. Och wilma har en liten böld över ena ögat, vet inte vad det är. Det ser nästan ut som att det blivit en infektion i morrhåren (heter dom så över ögat?) där, för det är en röd och hård lite böld. Får se om det försvinner eller om det blir värre här i dagarna. 

Nu har himlen öppnat sig så det regnar fint regn på alla blommor, träd och gräs så det växer fint. men jag fryser. ska nog tända en brasa :O
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tuff dag

Nu kom jag hem från jobb för en stund sen. Det har vart riktigt jobbig dag. Det var bara jag och en vikarie till och ungarna lyssnade inte det minsta, dom hade inte den minsta respekt för oss. När jag bad en kille ta på sig skorna som han slängt av sig ute så skrek han "Stick, Draa". Så försökte jag tänka på allt jag lärt mig i skolan, "det finns alltid en orsak till barns beteende"  Men jag orkade inte, jag sa till honom att han inte behöver säga så utan jag ska gå om han tar på sig skorna. Och när jag gick så tog han på sig skorna. Och där var ungar som klättrade över staketet titt som tätt, jag var på hel spänd hela tiden vi var ute och bara räknade ungar. Så nu är jag helt slut och ska sätta mig i soffan med en kopp te i några minuter..sen är det nog dags att plugga. Alice min skrutta har nog saknat mig idag. Hon har följt mig vart jag än gått i huset sen jag kom hem, hon brukar ju göra det lite granna men nu har hon vart extrem. Får hitta på nått kul med dom sen..men först...Te!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Den Starkaste Stjärnan.

I några dagar har jag nu läst om Den Starkaste Stjärnan - Victor. Livet är orättvist och vi vet aldrig när våra nära och kära rycks ifrån oss. Gå och läs du också.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måndag.

Igår så var jag ledig, det blev en riktig hunddag :) Först så gick vi morgonpromenad, första på ungefär 1½ vecka, det ösregnar inte hela dagarna längre. Det fina vädret är tillbaka,, jippii=) Sen så åkte vi till...bambarabam..GETTERÖN!



  
   

Hundarna älskar det. Wilma tyckte det var riktigt skönt att bada och det är ju så mycket att lukta på!

Sen när vi kom hem så åkte jag och Alice till kungsäter. Vi skulle köpa morotspellets. Jag pratade med hon som säljer maten där innan och hon sa att jag kan ta med Alice så kan hon pendla henne för att se vilken mat som är bra för henne. Eftersom hon vart dålig i magen på senaste. Och det där med att pendla var riktigt häftigt.
Hon tog en liten påse mat i handen, höll påsen över alice och pendeln över påsen, och antingen så började pendlar snurra, eller så gick den fram och tillbaka som i ett streck, eller så var den stilla och skakade lite. Snurra den så var maten bra för Alice, gick den i ett streck var maten dålig och var den stilla så var den varken bra eller dålig. Den maten Alice har nu visade att den varken gör till eller från på Alice magen, pendeln var stilla alltså. Men det fanns annan mat som skulle va bra för alice så vi får se om vi byter sen nångång. Hon pendlade godis också, och levergodis var inget bra, inte heller tuggben och grisöron. Det fanns ett tuggben som varken var bra eller dåligt, också fanns det godis som visade sig vara bra för alice mage. Så det köpte jag, det blev en dyr resa för att egentligen bara skulla ha morotspellets :) Morotspellets visade föresten också positivt på alice mage.

Sen när vi kom hem från kungsäter så friserade jag wilma lite granna och sen gav vi oss ut på en cykeltur, det var härligt det. Wilma tyckte nog det roligaste var när ett rådjur hoppade upp framför oss i skogen, det tyckte ju dock inte jag som satt på cykeln när hon blev tokig pga råddjuret!

- - -

Igår i tidningen Hundsport stod det så hemska saker, jag åt middag när jag läste det och jag började må så illa så jag inte kunde äta upp. Så är du känslig så ska du inte fortsätta läsa.

Det stod att det finns folk som skäl små hundar för att använda dom som träningsredskap till att träna upp kamphundar. Jag fattar det inte, för det första så fattar jag inte hur nån människa kan stå och titta på är två hundar slåss och satsa pengar på vem som kommer överleva. Ännu mindre kan jag inte förstå hur nån kan stjäla små hundar för att låta deras kamphundar träna sig på att bita ihjäl dem? Det stod om en liten hund som polisen hittade i ett skjul, som hade blivit inslängd där efter att kamphundar fått träna på den. Den var så illa däran så att polisen fick avliva den på plats...den hade bland annat ingen kind på ena sidan. En labrador hade polisen hittat i en lägenhet fastbunden vid ett element, utan mat eller vatten. Den var så rädd när polisen gick ut med den så att den lämnade fuktiga spår efter trampdynorna! Jag blir så jävla förbannad. Så börjar jag tänka på allt annat som människor gör mot djur, jag läste nån löpsedel där det stor att tjuvjägare sågar av snablarna på elefanter, det finns folk som satsar pengar på tuppfäktning, på tjurfäktning. Människor är onda och världen skulle se så mycket bättre ut om inte människor fanns. Djur gör inget mot varandra för att vara elaka (om inte människan tränat dem till det), djur dödar bara varandra i det vilda för att själva överleva. Människor skadar inte djur för att överleva, de människor som skadar djur gör det för att dom tycker det är roligt.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Soligt idag :)

Nu har jag och hundarna och syster gått en långpromenad, och när vi kom hem nu för en stund sedan så kände Alice att det var gott med frukost, så den hon inte alla ville ha i morse gick ner nu. Så det var skönt :) Sen så tränade vi lite också, enkla sitt och ligg, det behövs nog ibland tror ja..

     
     

Sen ska jag ner till Syster och basta och grilla och antagligen in till stan och kolla när hennes kille, som läser till Polis, gör praktik förhoppningsvis utanför krogen, men gul väst som det står "Polisstudent" på :) Det måste jag ju föreviga på bild!


Men nu måste jag ta tag i pluggandet!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hjälp!

Mamma mia!!! Det åskar ute så att lamporna blinkar och hela huset skakar...nästan! Gillar inte! Ska stänga av datorn och dra nått grått över mig!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jobba!

nu ska jag snart åka och jobba i sibbarp, jag visste inte riktigt vart sibbarp låg när jag tackade ja till jobb, men sen när jag fick telefonnummer och skulle ringa och fråga och vägen dit, så kom jag till en gammal dam. Då såg jag att sibbarpförskola inte hade samma riktnummer som varberg :O konstigt att det är med bland varbergskommuns förskolor? när jag väl fick tag på nån på förskolan och fått vägen förklarad för mig så frågade jag hur lång tid det tar att köra dit, så jag vet vad jag ska räkna med...30 minuter från stan säger hon. WHAT? typ 40-45 minuter från mig då? kunde jag för fan lika gärna jobbat i göteborg! Nä, så nu ångrar jag lite att jag tackade ja till jobb där ute, och jag kommer inte göra det igen kan jag ju säga!


Ja nu ska jag gå bort med wilma till hundgården, hoppas det blir sol på älsklingarna under dagen!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sommartider!

Eftersom vi nu vet att Alice inte är dräktig så åkte jag en sväng till apoteket och shoppade efter skolan idag.

Fästinghalsbandet tycker jag är det bästa, Alice haft fyra fästinga hittils iår utan halsband, det är ungefär vad hon får på en hel säsong med halsband! Wilma tål tyvärr inte halsbandet, hon kliar sönder sig med det, så hon får droppar. dom är också bra. Fast det kryper alltid fullt med fästingar på wilma efter en skogspromenad, men det tror jag beror på att hon är vit, fästingar dras ju till vitt sägs det. Till Tussan finns det inga halsband, så hon får också droppar :)

Nu ska vi snart ut på en promenad. Jag var i fårhagen innan, men där var ju får nu :( Så där får inga lösa hundar vara. Får la se om Kerstin som kämpar och tjatar på kommunen får dom att dela av så att vi kan få vara på halva delen. Annars så får vi vänta tills hösten innan vi kan busa där igen. Igår så såg vi en Älg i skogen, den stod och slickade på saltstenen B satt upp, vi kom riktigt (typ 10 meter) innan den såg oss och sprang iväg. Sen så fick Alice syn på en liten Kanin som hon jagade iväg runt en jordhög, också tillbaka till oss. Så Kaninen sprang nästan rätt på Wilma, gissa om hon fick spratt då!

nu ska vi ut och igen..får se om vi ser älgen idag också :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bernergläntans Axa Ameya, även känd som Alice.

För en stund sedan så kom vi hem från veterinären i Svenljunga. Jag var så fruktansvärt nervös när vi körde dit, jag tänkte inte just på om där skulle finnas några valpar i Alice eller inte, utan jag tänkte på att Alice kanske inte kommer få följa med hem igen! Så mest så hoppas jag faktiskt just då på att där inte skulle vara några valpar, för jag vill ha med min snutta hem igen. När vi kom in till veterinären så vägde vi först Alice, 37.8 kg ungefär, så hon har gått ner typ 2 kilo sen vi vägde henne där innan hon börja löpa. Sen fick Alice läggas upp på ett bord där veterinären röngta magen på henne, och hon var så duktig min Alice. Veterinären såg dock inga valpar på den bilden, däremot massa massa avföring i tarmen. Så Alice fick gå ut och bajsa också fick vi försöka en gång till, kanske låg där nån valp som var svår att se för all avföring. Så då fick hon upp på bordet igen och en ny röngtenbild togs. Men där såg man inte heller några valpar alls. Så Alice är alltså inte dräktig. Det är ju synd klart, men just nu så är jag glad att ha Alice hemma och jag är så otroligt glad att veta. Det har vart jobbigt att gå här och inte veta om hon ska ha valpar eller inte, men nu vet vi! Så det blir utställningar i sommar, borås, sofiero och tvååker har jag tänkt mig. Sen får vi se om vi parar henne till hösten igen, troligen så blir det så att vi väntar med att para henne till nästa vår, då kan jag ju välja om jag vill vara hemma eller jobba juni, juni, augusti om vi ska få en hem valp. Att få hem en valp runt december skulle ju självklart också funka men då har jag inget val att vara hemma eller gå i skolan. Men som sagt, nu vet vi och det är riktigt skönt. Känns som en klump i magen har lossnat :) nu kan jag börja planera sommaren med kurser och utställningar och hur mycket jag vill jobba :)

Nu måste jag åka in till staden här och handla lite tror jag!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice alice alice!

Fan vad nervös jag är. Tänkte när jag vaknade inatt att jag klarar inte detta själv, varför kunde inte b ta ledigt och följa med? Drömde inatt att Alice inte var dräktig, men sen blev hon kidnappad och jag hittade henne inte och var det nån som förföljde mig och jag hittade inte vägen hem utan den här elaka mannen kom efter mig. Så ringde jag b men nån hade gjort nått med min telefon så den var helt konstigt så jag kunde inte prata länge. Då vaknade jag som tur var. Usch jag är så nervös så jag vet inte vad...ska försöka äta lite frukost nu sen så ska jag snart åka....vad har vi gett oss in på?
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndag :P

Igår så körde jag glassbil. Det var inte så roligt som jag hade väntat mig, det ringde folk och ville att jag skulle köra till dom. Så sa jag att "ja, jag kan komma vid 14 tiden." 13:55 ringer tanten "Vart är du????" Då fick jag ju förklara för henne att jag är lite sen så jag kommer om typ 40 minuter. Sen när jag kom dit så kunde inte hennes son, som var runt 30 år, förstå varför jag inte kan veta exakt vilken tid jag ska vara där, så jag fick stå där och förklara att jag inte vet det efter som jag inte vet hur många som vill ha glass eller hur många som tar upp min tid med att tjöta som du gör! Nä, det sista sa jag inte men jag hade velat. Sen ringde en och ville att jag skulle komma till ett annat ställe, så sa jag att jag kan vara där runt 18 tiden, men det fick jag ju ringa och ändra till 19.30 typ. "ojojoj, så sent" Ja det är ju väldigt synd om dig tanta, tänkt på mig som inte kommer hem innan senare! Nä det var inget roligt att köra glassbil bland att fina hus där folk satt i sina trädgårdar och grillade och solen sken! Men nu är det gjort och kanske blir jag ledig nästa gång jag skulle kört, det beror på alice det :)
   Imon gäller det ju! när jag gick promenad i går morse så försökte jag föreställa mig att veterinären känner på alice och säger "näää, här kan jag inte känna nånting" Och då knöt det sig nästan i magen på mig, så jag försökte föreställa mig det flera gånger för att liksom vänja mig vid det. Så nu tror jag att jag är förberedd :) Börjar kännas lite sådär att Alice inte ska följa med mig hem om hon är dräktig, så det är både positivt och negativt med vad det än blir :) Men mest så vill jag att det ska finnas en liten Elsa där inne i Alice som vill komma ut! Så håll tummarna min vänner, att det vi väntat på och längtat efter i ungefär 1 - 1½ år äntligen ska få hända :)



Nu så har här precis vart folk också har vi skjutit lerduvor. Det vart roligt det, även om jag inte träffade en ända :) Men det var bara lite prova på. På Torsdag så ska det komma mera folk och skjuta, så vi skulle bara se så maskinen funka. Alice och Wilma var ute i trädgården och Alice stod och skällde mest hela tiden. Wilma däremot, som vi inte trodde det skulle vara nått problem med, hon hör ju ljudet när hon jagar och hon är inte rädd för raketer så värst mycket. Hon hade gömt sig när vi kom tillbaka, då hittade jag henne i buskarna. Så kom hon fram med svansen mellan benen och öronen långt bakåt. Så på torsdag när det kommer mera folk och dom kommer hålla på och skjuta i flera timmar så ska jag och hundarna/hunden :) åka iväg nånstans!

Nu är jag så trött så trött. Sitter och försöker plugga men jag vet inte om jag gör rätt eftersom vi inte har börjat denna kursen än egentligen, det är bara jag som försöker göra lite innan så jag ligger bra till i tiden :P
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

.....

Ja idag så har ju wilma fått ett bad! Sen så gick jag ut och hjälpte b klippa gräset och trimma massa gräs upp mot skogen, så nu värker mina armar och fingrar för det var riktigt jobbigt, men det blev fin fint :)

Imon ska jag köra glassbil, och det ska bli riktigt roligt faktiskt! Vissa gånger ser jag fram emot att få åka runt och få va lite för mig själv mellan stoppen och fundera öve saker och ting, idag är en sån dag när jag ser fram emot att körai mon =) också har jag ju börjat "lära känna" folket på rundan jag kör så man kan stå och tjöta lite med vissa, mest så blir det hundtjöt med dom som har hundar, goldenretriver Kickan och varghunden/schäfern Arven är dom goaste och har dom goaste ägarna :) Där står jag längre och tjatar än jag egentligen har tid till! Arven är så go, dom bor längst bort på en väg i skogen, så när jag plingar på dom första husen så hör hon mig om hon är ute så springer hon och möter mig. Också springer hon runt bilen tills jag öppnar dörren och hälsar på henne, först då kan hon tänka sig att lyssna på husse eller matte som står och ropar :) 
   Det jag inte ser fram emot är dom två äckelgubbarna, en gubbe som i stort sätt springer fram till bildörren innan jag hinner hoppa ur så han kan ta på mig när jag hoppar ner från bilen, kramas och skämta om att "vi tycker ju om varandra så jag får väl lite billigare glass?". Och den andra gubben som bor i ett litet litet litet hus med utedass i skogen och inte verkar ha några kompisar utan måste berätta om alla problem han har och alltid, alltid kommentera vad jag har på mig!  uuuh, nä fy för dom! Jag har iallafall lärt mig att jag inte ska lyssna på dom när dom pratar massa skit, inte lyssna på han som pratar om hur dåligt han har det, eller lyssna på han som skämtar. För när jag gynnar dom genom att le eller visa medlidande så kan jag få stå där längre än vad jag har lust med om man säger så.

Alice. Ja med henne är det nog bra. Midjemåttet har ökat med 4 centimeter på 2 veckor, bra tecken! Nått som jag inte vet om det har med dräktighet att göra eller inte är iallafall att hon har fått sånna fruktansvädra gaser i magen. Visst hundar fiser, men så mycket och så illa det luktar som hos Alice nu för tiden har jag aldrig vart med om innan. Det mysiga är ju att hon alltis ska ligga där som jag är också...hmm mumma!

Nu måste jag sova sova sova så jag orkar med promenad imon bitti!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilmas tur!

Idag så vart det Wilmas tur att få en bad.


Before Picture! :)


Första steget avklarat, att gå in i duschen. Och det gick bra när man fick en Frolic, mums!


Sen var det inte så roligt längre...


Efter kloklippning, föning och kammning så blev hon så här fin vår pärla!

Nu ska jag ut i solen!!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0