Valborgsmässoafton!

Då har jag hämtat min lilla bil. En gummidammasker vad helt sönder så den bytte dom ut, den andra var det hål i så han sa att om ljudet blev värre så kunde jag byta den då, annars är det ju onödigt om jag inte vet hur länge jag ska ha kvar bilen. Sen så var det ju nått elfel på ena lampan sa dom på besiktningen, men dom satte bara i en ny lampa så funka den bra igen. Också bad jag honom kolla på mitt lås på förardörren när jag kom dit, har ju inte kunnat låsa (eller låsa upp :) på den sidan, den har liksom vart helt fast, som att den har vart fryst! Men han fixade det med lite mirakelolja och starka muskler. Så det är skönt att slippa springa runt på andra sidan och låsa och låsa upp varje gång :)

Så det blev faktiskt inte så farligt dyrt. 1400 typ. haha, jag hade ju laddat mitt kort med allt jag hade för att vara beredd på det värsta :) Men jag har ju inte betalt allt jag är skyldig han än tyvärr :( är ju skyldig han pengar för torkarbladsvajrar(?) som han fixade i vintras, om ni kommer ihåg att jag skrev att dom gick sönder när jag var på väg hem från bernerträff i harplinge. Så jag fick ställa bilen där och jag och hundarna somna i bilen medans vi väntade på att B skulle komma och plocka upp oss :) Hur som helst så hade han fortfarande inte räknat ut vad det skulle kosta men han ska göra det tills på måndag så ska jag komma och betala det då. Också ska han lyfta upp bilen och kolla om det behövs fyllas på olja i växellådan för jag förklarade ett väsande ljud för honom som jag hör i bilen hela tiden, som försvinner när man trycker ner kopplingen. Det kan vara för att det är för lite olja i växellådan sa han..bäst att kika på! Så det blir väl ett par tusenlappan till på måndag men det känns faktiskt inte så jäkla illa, lite tråkigt såklart! Men det kunde ju vart värre, han kunde ju sagt att drivknuten var trasig :) han sa innan att om den hade vart det så kunde det gått på uppåt 10 000, DET hade vart tråkigt! :)

Ja idag är det ju valborg, dagen då de flesta ungdommar får sin första fylla har jag hört på tv:n. Spännande! Jag frågade min lilla syster om vi skulle på spinning om. Hon kollade på mig som att jag var helt knäpp "det är ju valoborg idag? Jag ska festa!? Jag är bakfull imon?!". Jaha, sorry. Jag börjar bli gammal!
Och kungen fyller 64 år. Grattis kungen.... .... ..... ja. jag börjar deffinitivt bli gammal!


Imon är en dag jag ser fram emot. jag är nämligen ledig i helgen. Det är skönt! Och jag har faktiskt bestämt att jag inte ska träna på gymmet heller. jag ska vara HEMMA!! B är hemma och jag ska vara hemma och hundarna och katten ska vara hemma ;) hela lilla familjen! Vi ska grejja och göra så vårfint, det ska bli skönt!! :)



En sida som jag går in på hela tiden just nu!! Gissa vilken :) Här!!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fredag!

ojojoj vilken hurtig människa jag har vart idag :) först så gick jag vår vanliga skogsrunda i morse med hundarna, sen så åkte jag till bilverkstaden och lämna in bilen, dit hade jag med mig min cykel som jag trampade vidare på in till stan därifrån (ca 7 km) Sen efter jag och en kär vän hade pluggat och haft trevligt så började jag hoppas på att min bil skulle vara klar på verstan, men det var den icke så jag fick trampa hemåt (11 km) ojojoj vad slut jag var när jag kom hem. Helt trött i benen och nu kom jag på att jag glömt att strecha! Funderar på att struna i spinningen imon och bara vara hemma och ha helg för en gångs skull :)

I morse så upptäckte jag nått mindre roligt, Alice hade gult gladd i ena ögat, tvättade direkt båda ögonen med varm vatten med två olika tussar, när jag kom hem innan så var det gult i det andra också, tvätta igen...med olika tussar så att det inte sprider sig förhoppningsvis! Hoppas inte hon blir dålig nu min lilla skrutt..känns som att jag åker till veternären med henne allt för ofta! Och nu i denna skrivande stund så slår det mig att det kanske inte är så konstigt att hon har så dåligt imunförsvar eftersom hennes kropp inte verkar ta upp den näring som den behöver! ja, jag ska tvätta och tvätta nu ofta och noga så får vi hoppas att det ger med sig, annars får vi la ta en tripp till veternären nästa vecka!

Och nyss fick jag ett mindre kul samtal, en man ringde och frågad efter B, jag sa att han jobbar och han frågade om han kunde få tag på honom på nått annat sätt. Jag tänkte att vad fan är det för en försäljare som vill ringa till nån på jobbet då? Så jag frågade vad det gällde. "ja det gäller hans resa till Uganda i januari" JAAA, jag vet att han ska till Uganda och kolla på gorillorna igen. Släng det i ansiktet på mig bara. COME ON! Det har jag kanske inte berättat för er men han ska dit igen, ja. Jag hade gärna följt med just till gorillorna, men det är massa fågelskådning på denna resan som jag inte alls har lust att betala pengar för att följa med på...Så medans jag tar examen och firar det så ska han till gorillorna. Ja. Han är skyldig mig stort, det förstår ni va :)


Nu ska jag skölja ur min hårinpackning. Tyckte jag var värd det efter min cykeltur. Sen när B kommer så hoppas jag att min bil är klar så vi kan hämta den och sen ska vi åka och köpa nya dynor till utemöblerna, ska göra iordning i uterummet imon. Det är vår nu, lite kall vår dock tycker jag allt..men ändå vår!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

min lilla skrotbil!

Min bil är -97:a. Det tycker inte jag är så gammalt, jag har ju för fan haft bilar från 80-talet. Men ändå så är den här bilen riktigt dålig! Ska lämna in den idag för gummidammaskern till drivknuten (hör och häpna vad jag har lärt mig för fancy ord) har gått sönder sa dom på besiktningen och då måste man byta den så att det inte kommer in skit i drivknuten för då måste hela den bytas, och då blir det dyrt! Så nu låter bilen för jävligt så det är dags att byta. Men efter jag hade ring och bokat tid så kom jag på att det var ju nått el fel på en av lamporna...kanske ska beh na fixa det också? Och igår så lös batterilampan hela vägen inte till stan? Varför lyser batterilampan när man kör? Laddar det inte då? Ja det verkar som att min bil lever på övertid men jag hoppas att hon ska överleva till nästa vår för just nu har jag absolut inte råd att köpa en ny, och en bil måste jag ha. Ska cykla till skolan idag bara för att jag inte har bil, det är 11 km en väg..det gör man inte varje dag, nej tack! Haha, tänkt om jag skulle cykla och storhandla, nej nej..det kommer inte på fråga!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Diskussion som går här hemma nu...

Vi har lite delade meningar om en sak angående en eventuell hund till! '
Ska hon få vara i sängen eller inte? Ni kommer kanske bli förvånad över vem som tycker vad:

Jag resonerar så här: Hon behöver inte få vara i sängen, det är trångt nog med att Wilma ligger där. Jag vaknar ibland på nätterna och störs av att wilma ligger så trångt och nära och det räcker, tror det blir för jobbigt med en hund i sängen till. Sen så tänker jag också att en hund till betyder dubbelt så sandigt och skitigt + att om vi får barn nångång så kanske vi inte kommer vilja ha någon hund i sängen och då blir det jobbigt nog att vänja av Wilma vid det. Men o andra sidan så tycker jag hon möjligtvis kan få vara i sängen när vi ger henne tilllåtelse till det, alltså när vi säger varsågod så får hon hoppa upp och inte annars, vilket man kan lära en hund JA! 

B resonerar inte så mycket utan tycker bara: klart hon ska få ligga och gosa i sängen!

Vi får väl se vart detta slutar!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Min kära lilla Alice!

Jag blir så trött. Jag blir så trött för jag försöker och försöker men det hjälper inte. Alice är så dålig i magen nu så det rent ut sagt sprutar ut henne, jag vet inte om man kan kalla det för diarré, för hon behöver inte gå ut hela tiden, men när vi är på promenader så bajsar hon flera gånger och det luktar riktigt illa och är som vatten, ja..kanske lite tjockare än vatten men! Jag tycker att jag försöker med hennes mat för att hon ska må bra men det hjälper ju inte, jag betalar mycket pengar för denna exotiska mat som bara kan köpas på ett ställe här i närheten, nämligen i kungsäter. Och det hjälper inte. Idag så åkte jag in till veterinären för att väga henne, och jag blev så ledsen när hon ställde sig på vågen, hon är nere på 35 kg igen, hon har alltså gått ner 5 kilo på ca 5 veckor! Så jag ringde min kära uppfödare som alltid finns där med goda tips och råd och fick då tipset att inte genne henne nått kött eller ägg i maten nu i några dagar för att se om hon då blir bättre, så att vi kan komma på vad det är som gör att hon blir dålig i magen...Sen ska jag köpa kyckling och koka till henne för det ska ju inte var så fett, om det nu är fettet som hon inte tål. Men hon behöver ju fett, jag blir galen!! Det bara rinner rätt igenom henne och hon är på tok för smal för att kunna kallas berner nästan! Det som gör att jag inte bryter ihop just nu är att Alice verkar inte bry sig alls om detta, hon är glad och sprallig och hur pigg som helst. Det gör mig glad :) Och hon äter iallafall, tacka gudarna för att hon äter och inte matvägrar!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Äntligen!

Nu har min mormor och morfar betalat handpenning på en valp. Äntligen, efter mycket om och men så har finns den en liten som ska få flytta hem till dom :) Ni kan titta på valpar här http://www.norramunkeby.se/valp/, dom är super söta. Är finsk lapphund, det var sån jag ville haft innan jag köpte Alice. Men B tycker inte dom är så fina så då därför blev det en berner istället, vilket jag inte har ångrat för en sekund :)
Men det känns iallafall riktigt bra att mormor och morfar ska få en hund nu. Jag tror inte dom har skrattat en enda gång sen i sommras när deras son, min morbor, gick bort. En hund ersätter GIVETVIS inte Mikael, men det kanske kan få dom att leva hyffsat glatt och bra resten av deras liv! Jag tror detta är bra för dom. Och jag tror också att hunden kommer få det toppen hos dom, två pigga pensionärer som bor i ett stort hus mitt i skogen, kan en hund önska sig nått mer? ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

åh små sötnosar!!!

Första kullen på kennel Around är nu födda.
Innan de föddes så tänkte jag att i denna kullen kanske inte kommer bli nån tik som kommer se ut som jag tänker att den perfekta för oss skulle vara (har hela tiden tänkt att jag vill ha en som en motsatta till wilma, hon är stor och ljus, vill då ha en liten och mörk). Eftersom både mamman och pappan till denna kull är ganska ljus så trodde jag inte det skulle bli nån mörk då, men jösses så fel man kan ha :)
Där finns en liten tik som är så otroligt fin, mörk :)! När jag såg henne så tänkte jag, henne skulle jag välja om jag fick chansen. Men så fortsätter jag skrolla ner, och där finns ju en annan, och en tredje som också är så fina och speciella på sitt eget lilla vis. Så nu tänker jag att det är skitsamma vad för färg valpen har, alla är unika på sitt sätt och även om den är ljus så finns det ingen som är lik wilma på nått sätt. Så om vi har turen att en av dessa kommer flytta hem till oss, så hoppas jag att jag slipper välja för det kan jag inte :)
Håll tummarna för oss nu vänner.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Välkommen Tellus!


Tellus laddar för klippningen...



Ena örat färdig klippt och rakat.


Färdigklippt och dags att åka till pappa för att badas.



Medans jag samlar upp lite päls innan vi åker så roas Tellus sig bäst han kan.



Tre timmar senare! klippt - badad - fönad. Tyvärr så fick jag honom inte helt torr för min fön är så dålig för hundar. Men han blev fin ändå tycker jag :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundklippning och hundbad!

Sitter och äter frukost och väntar på Lotta som ska komma hit med hennes vovve Tellus. Jag har fått äran att göra han fin :)

Eftersom han är en blandras mellan bordie colle och springer spaniel så ska jag klippa han som lotta vill ha honom, inte efter nån rasstandard eller så. Fast man kanske inte ens klipper bordie colles och springer spaniels inför utställning o så? vad vet jag :)

Ska bli kul iallafall. Ska lägga ut kort på före och efter så vill jag gärna att ni skriver vad ni tycker, så jag vet om jag är bra eller mindre bra :)



Tjoho!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ugglas Revy!

wilma hade ingen feber som jag misstänkte i fredags. men hon är fortfarande inte helt ok! Vi cyklade inte i fredags, gick en runda istället. Igår morse när vi gick så var hon inte helt på gång och idag när vi var ute så blev hon jätte flåsig och drog inte alls, inte ens i skogen...där brukar jag iallafall få säga till henne några gånger för hon nosar så mycket efter vilt så hon glömmer bort ibland att hon inte får dra..! Annars så äter hon och busar gärna och så, hoppas bara att det är löp eller nått som är på gång som gör att hon inte är lika pigg o glad som vanligt bara.

Igår var vi på Ugglas Revy i göteborg. Det var helt otroligt. vi hade höga förväntningar när vi åkte dit och det var mycket bättre än vad jag hade trott :) Per andersson och Annika andersson var ju också med i revyn så det var riktigt bra. Uggla är riktigt roligt, och riktigt jävla liten också för den delen...jag fattar inte vad han köper sina jeans nånstans..måste ju vara på barnavdelningen för dom där små benen, jag lovar att jag hade kunnat greppa mina båda händer om hans lår, mycket mindre än vad jag trodde, visste ju att han var kort o så..men det var helt otroligt vad liten han är:)

Vi var och köpte skor också. jag fick äntligen min födelsedagspresent av B. Ett par snygga promenad skor, var precis vad jag ville ha. Ville ha ett par bra skor men som ändå är snygga, och dessa var nån nyhet som är lika bra som alla sportskor men ser ut som ett par vanliga tygskor - perfekt!

Jag köpte även löparskor :) yeah!! nu ska här springas. Annalina tipsade mej om en sida på nätet där man kan mäta sin runda, Iform.se, kanon! Mätte en runda som jag går ibland på morgonen, och den var över 2 km, trodde jag aldrig :) och rundan som jag sprang i stan före tt tag sen vid strandpromenaden som jag skrev om, vad över 5 km...det hade jag ju aldrig trott :) så vår ruset som gå som hejsan, speciellt nu i mina nya skor :)

så nu tänkte jag ge mig ut på en springrunda :) Sitter med kartan nu och försöker hitta en som är 5 km, för har jag gjort det förr så kan jag göra det igen :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

hmm...

Jag undrar om jag ska ge mig ut och cykla med wilma eller inte. Det är ju vår cykeldag idag men hon verkar helt seg. Dom har varit ensamma här hemma mellan 10-16, jag gick en runda med dom på typ 40 minuter innan jag åkte och när B kom hem kl 16 så sa han att dom bara gick ut och kissade och sen ville dom in igen, inget konstigt när det gäller Alice, hon brukar vilja vara inne när vi har kommit hem. Men wilma brukar inte bry sig om detta...hon brukar gå ut i trädgården och springa omkring och titta efter vilt ut på ängen o så. Sen när jag kom hem typ 16.20 så kommer inte wilma inte ens och hälsar på mig. Hon ligger som en dö sill i sin soffa och när jag går till henne så vifftar och på svansen men inte mer...!
Så jag funderar nu på om hon bara är uttråkad..och att jag då ska ladda upp henne och få henne på humör med att glatt säga att vi ska gå ut...och då cykla vår runda..eller om jag ska låta henne vara, kanske bara gå en lite runda med dom istället..kanske ta febern på henne?
Ja, jag vet. jag blir så jäkla nojjig så fort dom inte beter sig som dom brukar. Men jag tycker man läser så mycket om att vissa sjukdomar och sånt kan gå jätte fort innan hunden dör, eller att det inte går att behandla om man inte åker in jätte fort...det skrämmer mig! 

Föresten. Till Alice mat så fick jag nytt kött för ett tag sedan. (blandar ju hennes mat själv, med nötkött o massa andra grejjer) När vi började med det köttet så blev hon dålig i magen igen...Jag ringde till hon som jag köper maten av igår och hon sa att detta nya köttet är lite fetare. Så det är kanske fettet som alice är känsligt mot. Så nu ska jag inte ge henne solros olja också ska jag byta ut köttet mot ägg ett tag. Får se hur det går, i ägg är det ju nämligen också fett. Det är väl typiskt, en hund som behöver fett tål det inte...



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

längtar..

Imon är en dag jag ser fram emot.

Jag ska vara på gymmet 10.30. Så innan dess så kommer jag att hinna gå en lång runda med hundarna, det ska bli skönt. Jag hoppas på sol imorgon också, det är så otroligt skönt att gå tidigt på morgonen när solen smyger sig fram mellan träden i skogen. Mitt bästa tips om man känner sig lite deppig :)
Föresten så är vår skog värsta lik-gården! Alice och Wilma hittar rådjursklövrar, hartassar och skallar lite här och var känns det som. Usch. Det är nog dom jäkla rävarna som gräver fram det. Alice är så dum, eller smart fakiskt. hon vet att jag inte vill att hon bär omkring på dessa äckliga kadaver, så hon brukar springa och hämta dom (för hon vet ju vart hon la nått sist) Så kommer hon till mig, också säger jag "loss" också släpper hon ner det på marken och tittar på mig glad och vifftar på svanen och vill ha belöning för då tycker hon att hon har vart duktig :) Hon brukar få godis när hon släppt det, men ska nog sluta med det nu så kanske hon slutar hämta dom :)

Ja sen ska jag ju då till gymmet. Min käre vän Linnea ska visa mig hur alla maskiner funkar och vad de är bra för och hur jag ska lägga upp min träning. Ska bli jätte kul och känner att jag behöver detta nu. Har kommit in i en dålig period när jag känner att min träning inte ger nånting, trodde ju att jag tränade kroppen bra men det gjorde jag ju inte..så nu konditions tränar jag mest..det är ju bra iofs men jag vill ju bränna fett :)

Sen ska jag hem till Lotta och äntligen få träffa henne och Jamie igen. Gud vad jag har saknat dom. Lilla söta Jamie har jag saknat och Lotta också. Det är så skönt och kul att träffa Lotta. Det är så roligt att bara sitta och prata med henne, hon är så go och lätt :) Kärlek till dig min Charlotte Nilsson!


Nä nu går jag och lägger mig. Är trött. Vi har varit så effektiva i skolan idag. Vi håller på att skriva PM. ett utkast man väl kalla det, inför vårt examensarbete som vi ska göra till hösten..inte klokt att jag ska göra examensarbete redan till hösten men så är det..! Och vi är iallafall nästan helt klara med vårt PM. Ska sitta en stund på måndag också..ska bli skönt när det är klart :) Även om jag fakiskt tycker det är kul att sitta med min skrivarkompis Sara..vi funkar bra ihop tycker jag :)





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

hundgodisbak!

Här bakas det hundgodis för fulla muggar..nja kanske inte riktigt :) men det bakas iallafall! Fick tips av en kär vän att man kan skära blodpudding i bitar och rosta i ungen. Så det gör vi här nu :) jag hatar blodpudding så jag tycker här luktar jätte äckligt nu...finns dom två andra som tycker här luktar fantastiskt gott :)





"det ser bra ut det är morsan..."


Efter provsmak : "yes, det var ok! Men det är nog
bäst att jag smakar på en till så att det inte bara gällde just den biten..."

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Våran morgon!


Morgonen börjar som vanligt med att klockan ringer och alice kommer och lägger sig jämte min säng, "ska vi gå ut nu, ska vi gå ut nu???"




På B´s sida ligger wilma. "godmorgon morsan, jasså är det redan dags att gå ut?"




Väl ute så möter vi återigen en dag med sol - underbart! Vi tränar som
vanligt lite granna här och där, Alice börjar bli riktigt bra på kommandot "stå!"



Wilma hon kan sitt "sitt vackert" perfekt. Och hon kan sitta så här länge länge, vet inte hur länge hon kan för jag har inte testat att hon ska sitta tills hon inte orkar mera, men har testat bra länge och det är iallafall nån minut eller så.




Vi hittade idag ett mycket spännande litet tomt ägg. Hundarna var väldigt nyfikna och verkar inte veta om det farligt eller om det gick att äta...

 
 


Väl hemma igen så är det dags för frukost. I det här huset så funkar det så här tycker katten, att hon har sin egen skål som bara hon får dricka ur, men hon dricker helst ur hundarnas skål om man byter ut det till rent vatten som inte hundarna har dregglat i. Sen när hon dricker så står hon där i evigheter och dricker och dricker..då får dom andra ställa sig på kö om dom vill dricka..



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Försov mig :(

usch. har inget minne av att mitt alarm har ringt i morse. tror jag hörde att alice var igång nångång i morse men mer än det tror jag inte jag har hört. Hade satt klockan på 05.55 och vaknade 07.07, usch det är jobbigt. Ska inte åka till skolan innan typ 08.10 så jag hinner ju med att äta och göra mig i ordning o så...men vår promenad (min och hundarnas) blir ju lidande. Gick ut med dom en liten sväng på typ 20 minuter. så att de fick uträtta sina behov och eftersom hundar är sånna vane djur så undrar jag om alice hade vart nöjd om vi INTE hade gått ut, tror inte det. Nu är dom iallafall ute i trädgården efter sin frukost och springer omkring och lättar på trycket det sista och skäller på saker som dom tror dom ser, eller kanske är det så att det bara är jag inte ser sakerna..mycket möjligt.

Nu sitter jag och äter frukost...den blir också lite lidande för eftersom jag har vant mig vid att gå 45 min innan frukost eller springa samma runda så är jag inte alls hungrig nu....Men jag äter en macka för saken skull, vet ju att jag är hungrig när jag kommer till skolan annars..! 

Nä...Aldrig mer försova mig!! 
iallafall inte denna veckan!

 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Cykling.

Idag är vi väldigt bra kompisar jag och wilma, som ni kanske kan förstå :)
Nu har vi precis kommit hem från en cykeltur. Fick korta ner den lite för wilma verkade inte vara på samma goda springhumör som hon var förra veckan, och det är ju förståligt kanske..ska ta det lite lugnt med henne nu i början. B tyckte det var mycket att springa 3 ggr i veckan så vi har kortat ner till 2 ggr i veckan i stället :) Vill ju inte köra slut på henne, som han säger.



Wilma är en typisk petit basset. Hon gillar att ha det varmt och skönt, men när hon blir lite för varm så gillar hon att svalka tassarna i vatten. Annars badar och helt inte alls. Än så länge så finns det ett dike på vår cykelrunda där vattnet forsar ganska bra så det är hyffsat rent. Där kan hon svalka sig och dricka en skvätt. Sen när det blir varmare som kommer detta antagligen torka ut så då får jag nog ha en vatten flaska till henne på pakethållarn :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tror ni mig???

Som alla kanske vet så är Wilma en jakthund, en bra jakthund. En jakthund med väldigt stark instinkt på att jaga!
Ibland så kan hon inte hejda sig när vi är ute på promenader, utan det har hänt att hon har stuckit för oss.
Idag gjorde hon något som hon aldrig har gjort förut:

Sista biten hem på promenaden så brukar vi busa och skoja lite, som ett bra avslut liksom :) Wilma brukar då vilja ha kopplet i munnen, och det får hon. Jag för en knut på kopplet så att hon lätt kan bära det. Så brukar hon springa också kommer hon när jag ropar också busar vi, alice är också med såklart.
Jag gav henne kopplet idag som vanligt, och hon springer iväg. Jag tycker mig märka att hon inte är riktigt fokuserad på mig som vanligt så jag ropar på henne för att bryta hennes instinkt att sticka iväg. Men hon lyssnar inte som hon brukar, hon börjar tvärtom springa fortare med blicken upp mot skogen. Då får jag lite smått panik, jag ropar argt och bestämt och börjar springa efter henne. Jag hinner tänka mycket, t.ex. att jag har verkligen inte tid med att springa och leta efter henne nu! Jag ropar en gång till, hon springer bara fortare ju mer jag ropar. Hon vänder upp mot skogen och jag fortsätter ropa. Då plötsligt så tvärstannar hon och vänder! Jag blir så jävla chockad så jag vet inte vad jag ska göra knappt. Det har aldrig hänt förut, hon har aldrig bestämt sig för att lyssna på nån av oss när hon är på väg att sticka, men idag så valde hon att lyssna på mig. Så fort hon vänder så börjar jag iallafall berömma och hon springer då till mig och jag överöser henne med beröm och som tur är så har jag godis i fickan som hon får. Jag kan inte ge henne nog med beröm i detta tillfälle!

Jag kan inte förklara med ord hur jäkla unikt detta är! Wilma har aldrig aldrig aldrig gjort så här innan. Jag är så glad, allt träning som vi har hållt på mig har verkligen gett resultat. HON VALDE att lyssna på MIG!!!
Ni som inte har hund, eller inte har en jakthund eller inte ens har en hund som har stuckit för er nångång, eller inte har sett wilma sticka från mig - för det finns det tyvärr några som har fått se, kanske inte förstår varför detta är så speciellt. Men det är verkligen unikt.

Dagens, veckans, månadens, årets stjärna är helt klart Wilma :) MEN, ej att förglömma - Vi måste fortsätta träna för att hålla uppe detta super bra beteende från wilmas sida :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

joggingtur.

Åkte in till gymmet innan för att bränna lite fett och bygga lite muskler. När jag svänger runt hörnet för att parkera på min favvoplats (precis utanför dörren till gymmet) så var den ledig, "yes! ...men här var ju väldigt tomt?!" jaja, jag parkerar och går mot dörren, tar i dörren och märker att det är ju låst..ser då på öppetider-lappen att det stängde för 45 minuter sen.. haha, inte konstigt att det var så lite bilar på parkeringarna :) där ser ni att jag är väldigt gymvan, går till gymmet varje dag och har stenkoll! ;)
Jag tänkte att jag kan iallafall inte bara åka hem nu, vore ju med att kasta onödigt med bensinpengar i sjön. Så jag bestämmer mig för att utnyttja havet och Varbergs fina strandpromenad och träna kondition. Så jag springer, eller rättare sagt joggar, i 35 minuter. bra jobbat! Märker att min kondis blir bättre och bättre hela tiden, vad som gjorde att jag inte orkade springa hela rundan och fick gå lite mellan varven, var inte att jag inte kunde andas, utan att jag får så ont i vaderna, eller baksida smalben liksom. Min coach/vän säger att det är överansträning då..så jag får vila vaderna lite nu i nån dag innan jag ger mig på dom igen :)

här är bilder från min fina runda iallafall, tyckte faktiskt det var så jäkla skönt så jag seriöst funderar på att gå och köpa mig ett par bra springskor.




Varbergs fina kusthotell, där jag har lovat mig själv att nångång i mitt
liv gå på spa. Får se när det kan tänkas bli :)



Får att skriva om något helt annat. Alice beter sig konstigt. Hon och wilma var ute länge innan, ungefär en timme. Släppte in dom för att det började bli mörkt och kallt. Dom kommer in, Wilma hoppar upp och lägger sig i hundsoffan, jag sätter mig i människosoffan ;) med ett fotbad och kollar på wallander. Alice yrar omkring och liksom smyger omkring med huvudet nere som att jag har skällt på henne, fast det har jag inte. inte vart arg eller sur eller skällt på nån! Hon är i köket och jag hör att hon går fram och tillbaka, också sticker hon huvudet i dörren för att titta på mig, och sen går hon tillbaka och vandrar. också gör hon så några gånger. Då ropar jag på henne och säger att hon kan komma och lägga sig här hos mig. Då smyger hon in till mig och har nere huvudet som att hon skäms. jag kallar glatt på henne och när hon kommer så klappar jag henne och säger att hon är duktig. Hon ligger jämte mina fötter ett tag sen går hon ut i köket igen och vandrar. Förstår inte vad det är med henne.. Hon har fått mat, hon har vart på promenad, hon har vart ute i trädgården...det var så här i går kväll också. På dagen håller hon inte på så här, då kan hon ligga och ta det lugnt..det har börjat på kvällarna. Och jag vet ju att jag inte ska börja dalta med henne i detta läget, inte börja tycka synd om henne för då kommer hon börja tycka synd om sig själv. och jag försöker..men det är svårt när hon beter sig konstigt och ser nästan lite rädd ut och jag vill helst bara krama henne och säga att allt är ju bra...men jag försöker. Är glad och tjoar med henne så att hon ska bli glad istället. Får hoppas det är löp eller nått på gång och inget annat konstígt!
Jag hoppas verkligen hon börjar löpa snart. Hon har knappt nån päls alls kvar. den hon har är kort och grå. vi vill ju på utställning i sommar så nu får hon snart sätta igång så att den nya fina pälsen kan börja växa :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

söndag.

usch. denna dagen började inte bra, eller mycket bra..beror på hur man ser på saken. Vi låg och sov alldeles för länge jag och B idag. jag gick och släppte ut hundarna vid 9 sen så råkade jag somna om...deras frukost blev mer en lunch :O Men dom verkar inte deppa ihop och dö ut för det! Vi har vart ute på en långrunda nu jag och hundarna, som kompensation för tråkiga husse och matte :)

Jag har ju köpt ny mobil! har fotat lite med den och är ganska nöjd :) den är helt ok. funkar bra för de kort jag vill ta iallafall :)


Wilma i sin nya fina sele. Taggad till tårna för en cykeltur :)


Wilma efter 45 min cykeltur. Lite lagom trött och törstig :) Hon har kondis som heter duga denna tjej :)


Alice och Wilma idag ute i skogen. Jag säger "godiis" för att få dom att titta på mig - Alice tittar direkt "var, var?", wilma bryr sig inte "skiter väl i dina jävla godisar, vi är ju mitt bland all vilt ju!!"

Grejjen med denna mobil är att man kan filma i HD vilket då ska vara jätte bra säger dom. jag har inte proivat att filma än. men tänkte att jag ska lära mig och sen kanske filma när vi tränar lydnad o så :)

Fästingarna är ta mig fan över allt. usch, jag försöker förbereda mig mentalt för en helvetesfästing sommar! Wilma kommer ju garanterat behöva fästningmedel iår, har inte haft det på 2 år för det har inte vart så mycket och om hon får några så ser man dom så lätt på henne. Alice har alltid haft eftersom det är nästintill omöjligt att känna fästningar i hennes päls. Jag som trodde att fästningarna skulle dö ut av all kyla och snö verkar snarare ha förökat sig som bare den och bara legat och vänta på att våren ska komma så att dom kan komma fram och attackera med full kraft!

B´s syster och sambo var här och åt middag i fredags, det var första grillningen för iår då. gott gott :) Vi spela Buzz, frågesport på tv spelet. B´s systers sambo skulle tydligen vara väldigt dålig förlorare, och dålig vinnare! Så vi har förberett oss lite på det :) haha, ja..han vann ju då inte en enda gång...jag vann däremot 3 ggr av fyra..vilket jag gärna talade om för han! han skyllde på de mesta grejjerna som stod i vägen att han skulle vinna..jaja :) men det var kul iallafall!

Nu ska jag laga kycklig och ris! och lite senare ska jag iväg till gymmet. Blev lite peppad av att b´s syster la märke till att jag har gott ner i vikt. träffar ju inte henne så ofta så då blev det väl lite tydligare för henne, det är roligt :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundens frisör!

Nu har jag badat klart världen finast Samojed, Nemo :) han är så super fin! Först kammade jag han så pälsen yrde runt hela gården, han är väldigt rädd om sin svans så vi hade en liten "diskussion" där om vem det egentligen är som bestämmer här. Jag anser att jag vann, han anser säkert han att vann! Sen så åkte jag ner till pappsen och badade honom iallafall, super duktig vad han där. Han stod så stilla så jag kunde schampoonera två gånger och skölja ur riktigt ordentligt. Sen åkte vi hem igen och då var han så trött så då struntade han i om jag kammade på svansen eller magen :) så ja, jag tycker han blev fin faktiskt :) Finare än förra gången, kanske är det för att det är soligt idag men han sken i solen så man blev bländad nästan :)

När annalina hämtade upp nemosen sen så påpekade hon att Alice är väldigt busig. Det var nästan lite skönt att höra...då är det inte jag som är knäpp utan hon är verkligen lite värre än vanligt :) Vet inte vad det är med henne men alla är jätte roliga och allt är jätte roligt hela tiden...men tur är väl det...hade ju vart värre om hon hade blivit tvärtom!

Annalina frågade mej också om jag vill bada och klippa och fixa lite med hennes farmors hund. Det vill jag såklart jätte gärna...det är så kul. Sprid mitt namn med vinden vänner!! :)
Det roligaste att fixa på en hund tycker jag faktiskt är tassarna :) när man har klippt i ordning några riktigt lurviga tassar så dom blir runda och fina så behövs det nästan inte göras mer på en hund :)



Nu ska jag fortsätta och städa som jag började med innan Nemo kom. Ikväll kommer B´s syster och hennes kille. Ska bli mysigt :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

vivaz

jag gjorde det. jag åkte och köpte en ny mobil efter skolan. det känns lite konstigt i magen faktiskt. Jag har en fullt fungerande telefon, förutom att den inte har nått internet och att det brusar som fan så jag knappt hör vad folk säger i den, men det hade man ju kunnat leva med faktiskt :) men jag gjorde som jag själv ville och köpte en sony ericsson vivaz. B tror inte att den är nått för mig..tror inte det är min stil att ha touch..men det är det visst!!
Den är så fin och jag kan knappt bärga med med att starta den imon när den har laddat klart så jag kan kolla alla grejjer jag kan göra med den. Jag ska skaffa TRE som kontatkort också..verkar bra så det får det bli..yes..jag är så inne nu ;)

föresten. efter jag hade köpt min nya telefon och svävade lite på moln. Så gick jag in på djurmagazinet som ligger precis bredvid..Tänkte kolla på en sele till wilma nu när vi ska cykla så mycket. Hon har alltid haft sitt bilbälte innan, det är ju en sele och det har en ring på ryggen så et har funkat bra..men tänkte att hon ska få nått snyggare och kanske tom skönare. Iallafall, kommer ni ihåg att jag skrev för ett tag sen att jag hade beställt en klösbräda till Tussan på djurmagazinet, och att jag sen var inne där typ varje dag för att fråga om den hade kommit och sa varje gång att jag "bara hade vägarna förbi" (vilket jag faktiskt hade) men det var samma kille nästan varje gång, eller man snarare kanske :) han ser ut att vara några år äldren mig och är riktigt trevlig och ser faktiskt lite bra ut också ;) det blev iallafall lite pinsamt till slut..ja, för ett tag sen så glömde jag min plånbok där och då ringde han upp mig senare men jag missade det så han pratade in på telefonsvaren att jag hade glömt nått där...så jag åkte och hämtade den då, och tur som var så var inte han där just då, puh. men idag så var det bara han som jobbade, och det var bara jag som var kund också. Så nu till själva grejjen jag ville komma till :) jag valde en sele som såg lite bra ut. SoftSele heter den föresten, jag man ha i vatten och allt. super. sen så går jag till kassan och lägger fram och hälsar och han säger "en sele där ja!" "ja, dags för cykelträning nu" Säger jag då lite trevligt. "och plånboken har vi där ja" fortsätter han då i helt vanlig samtalston! först så tänkte jag att jag måste ju ha hört fel? han kan väl omöjligt komma ihåg att jag glömde min plånbok här för typ 3 veckor sen? eller? jag tittar upp och säger lite dumt och fånigt, "eeh, ja just det ja..." han skrattar och säger att han bara skojade...hmm, då får jag ju vara trevligt att skratta lite också..! haha, ja..sen så var vi inne i diskussion om att jag nog borde skaffa mig en väska, eller en mindre plånbok som får plats i fickan...fast inte en sån där för bara kort, för den tappar man la bort för att den är för liten. Ja, det var lite roligt fatiskt :) jag har ju sökt jobb där så jag hoppas ju att om han nu känner igen mig sådär så borde han väl kunna anställa mig också, är ju iofs inte han som äger stället men det är nog bara han och ägaren som jobbar heltid så han borde väl ha nått att säga till om :)

ja så kan det va!
Min syster som jag har berättat om innan operar föresten idag. Smärtan har inte blivit den minsta bättre så hon har gått på morfin hela tiden utan att kunna trappa ner, vilket såklart inte är bra. Så läkarna tyckte att det var dags att operera! Har inte pratat med henne än men det gick säkert bra så nu får vi hålla tummarna på att hon blir bättre. Läkarna har ju sagt att dom nästan kan lova henne att hon går ut därifrån nästan helt smärtfri inom några dagar...så det får vi hoppas :)

Nu ska jag åka och vara barnvakt. var ju på lekplatsen med sötnosen i tisdags. och det får det nog bli idag också :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

jasså?

jag hade skrivigt så lååångt inlägg men så plötsligt så tyckte datorn att det var dags att göra nån uppdatering så den starta om sig och allt var puts väck!! och nu hinner jag inte för jag måste till skolan nu...men jag kan berätta att jag ska nog köpa ny mobil idag, whii! kul tycker ju jag då!! :) en touch, sony ericsson vivaz får det nog bli!! detär nog dagen höjdpunkt... :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår och hårdträning.

Yes. Nu är det vår med allt vad det innebär.

Har plockat en fästing på wilma och en på tussan som har suttit, sen så har dom haft typ 2 var som krypit i pälsen..och igår så kröp det t.om. en på mig, PÅ MIG!! jag har, så vitt jag kan minnas, haft 2 fästingar i hela mitt liv, och båda två har dött när dom har sugit i sig mitt blod...alltså..det kryper inte fästingar på mig allt för ofta! Men redan nu så hade en hittat mig..jag tror det kommer bli ett fästing år i år, med råge!

Sen så eldade B och jag lite gräs i helgen, det är vår det :) Allt gick jätte bra och gräset brann som bare den..På ett ställe brann det lite för bra så det tog sig i en buske, samtidigt som det spred sig snabbt upp mot skogen i alla torra löv. Jag tog en snöskyffel som vi hade och började banka på busken som brann, men det verkade bara ge elden mera syre för det brann bara mera, jag började då få liiite smått panik när jag såg att det satte väldigt fart upp mot skogen så jag gick dit och började banka där istället men det verkade inte hjälpa alls. Så B slet skyffeln hur händer på mig och började banka allt vad han hade...då släcktes elden :) puh, lite svettigt där ett tag! Men vi fick eldat där vi hade tänkt trots allt, vi fick bara tänka på att det brann mycket bättre iår än förra året, så vi fick inte låta det komma så nära skog och buskar! Igår så var brannkåren hos grannen som elda i sin fårhage, och på Nyheterna så varnade dom för att elda gräs för det brinner så bra...jo tack..märkte det :)

Jag har nu börjat med Wilmas hårdträning! Cykla :) Vi skulle ha börjat med det för länge sen om det hade gått när det har vart snö och is och sen så har jag faktiskt inte tänkt på det, MEN.. så säger B´s mamma att hon tycker wilma börjar bli tjock! WHAT? nähe då, hon är en dam i sina bästa år! Men cykla ska vi göra iallafall, vi var ute i 45 minuter igår och wilma travade på riktigt fint hela vägen. Tänkte börja med detta i 3 dagar i veckan först, sen kanske utöka om vi har tid :) Hon orkade vår traditionella spurt på slutet också igår. Jag tycker den är lite läskig. Det är sista biten innan vi är hemma och då kör vi på allt var vi har, hon springer allt var hon har och jag cyklar allt vad jag kan. Lite pirr i magen får jag för wilma brukar bli så exalterad så hon började skälla som att hon driver och ibland så började hon hoppa och vill ha tag på kopplet, och ibland så är det också så att hon inte orkar så då saktar hon in..allt detta måste jag ju ha koll på så hon inte gör nått oförberett så jag välter, samtidigt som jag då ska trampa i full fart och ha koll på vägen...lite pirrigt, som att galopera när man rider faktiskt :) Men ingen ska säga att wilma är tjock så nu kör vi hårt som bare den..sen så hade jag ju ändå tänkt cykelträna henne för att hon ska vara i form tills jakten börjar i okt! Funderar på om hon ska simma också, det är väl bra träning? ja vi får väl se!

Ja..som sagt våren är här. Blommorna kommer upp, träden får knoppar, rådjuren kommer fram och äter gräs och retar wilma, fåglarna kvittrar, det är ljust på morgonen...jag älskar våren :)





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Grattis Tussan 4 år!

Idag firar vi våran fina Tussan..Hon fyller fyra år idag. Hoppas jag får ha min fina katt i minst 14 år till :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

bra dag på jobbet!

Ja, idag har det vart en underbar dag på jobbet. Har jobbat som avlösare idag också, hos 7åringen med autism. vi åkte och badade på simhall i falkenberg. Han älskar ju att bada. Detta är andra gången vi åker dit och det gick jätte bra. Jag är lite smått på helspänn hela tiden för ibland så får han sina "små" utbrott och om man inte förstår varför han får dom och kan säga t.ex. att "det ok, vi behöver inte gå dit om du inte vill.." eller vad det nu är han vill eller inte vill...så kan det ta ett tag innan ett utbrott går över. Men han fick inte ett enda när vi var där..det kom flera stycken när vi kom hem men då var vi ju hemma och kunde sätta oss i soffan och kramas istället så det förstörde ju liksom inte dagen eller så.

Många säger till mig att det måste vara jobbigt att jobba med en autistisk pojke, att man inte får något tillbaka på sitt arbete, att man måste ha tålamod, att det är psykiskt (och fysiskt) krävande...men jag håller inte riktigt med. Visst, ibland kan det vara jobbigt..men mest hela tiden så är jag så glad över att ha fått denna chansen att få umgås med honom..jag blir så glad i hela mig när vi t.ex. åker iväg i bilen och han ler med hela ansiktet och tittar på mig när jag säger att vi ska åka och bada, eller när han hoppas och trallar för sig själv på väg in till mc. donalds när vi ska äta, eller när vi är ute och cyklar (han håller att lära sig och det går jätte bra) och han skrattar högt och länge så han nästan trillar av cykeln, eller när vi sitter och tittar på en film och han kryper upp i mitt knä och tar min hand och lägger på sin rygg, och visar då att han vill att jag ska krama honom..dom stunderna är guld värda...dom stunderna gör att jag glömmer bort alla gånger han skriker och drar mig i håret och trycker hårt mot min hals eller sparkar och slår och smäller i dörrar...dom fina och roliga stunderna är så mycket mer värda att dom mindre roliga försvinner med en gång..!

Jag skulle så gärna vilja jobba med honom hela livet. Men jag förstår ju att det kommer komma en dag när jag har pluggat klart och då kommer söka heltids jobb någon annanstans...men jag hoppas så innerligt att jag kommer ha kontakt med familjen länge länge...Älskar verkligen detta jobb...om man ens kan kalla det jobb för jag hade nog kunnat göra det utan att få betalt, men det säger vi inte till kommunen ;)

  

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice söta syster!

När som helst nu så kan Alice syster föda sina små valpar. Väldigt spännande och kul tycker jag :)
Jag hoppas såklart att allt går bra, både med Azra och valparna. Lycka till Ann-catrin med familj!! Tänker på er hela tiden :)

http://www.lillaskee.com/

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

bästa födelsedagspresent ever...

yes. den fick jag idag. och tro det eller ej, men det var en dammsugare. jag är på riktigt jätte glad!! en sladdlös dammsugare som är 2in1, man kan ta bort en grej så blir det en handdammsugare, eller så använder man den som en stor. kanske inte super bra att använda tills storstädningen men guud vilken guld grejj ändå. nu kanske äntligen övervåningen kan bli kvitt all alice päls och när det ligger grushögar på ställena där hundarna har sovit - ja då är det bara till att ta den lilla dammsugarn som sitter i laddaren hela tiden och dammsuga upp det. eller när man spiller hund/kattmat i källaren, så kan man lätt ta med den lilla ner så inte mössen smyger sig fram och för att äta..! behövs inte krånglas med sladdar och rota fram den stora ur städskåpet för en liten snabb städningen inte. Och ett stort pluss + den är pås-lös!!! gudarna ska veta att hundägare köper dammsugarpåsar till förbannelse. men nu kommer vi spara in en hel resa på några månader!!;) ah, jag är så glad. känner mig faktiskt lite lättad..vad lätt det ska bli att städa framöver!! ja jisses..att man kan blir så glad för en dammsugare!

Här har ni den..fin va :) ?


Bild från http://www.bosch-home.se/




Annars toppen dag. fick inte direkt njuta av det fina vädret dock eftersom jag skulle städa och lagamat och baka hela dagen till familjen. men en mysig kväll har vi haft. och jag har fått ytterligare ett presentkort på elgiganten (fick ett i julklapp också) så nu har jag råd att välja och vraka bland mobiltelefonerna..åh det ska blir så roligt så nu när jag verkligen har råd så blir jag osäker på om jag inte ska skita i det och ha kvar min gammla ändå...haha.. nä. jag ska ha touch mobil med internet och bra kamera och musikspelare...det är min drömmobil det :)

Tack alla för alla grattis, här på bloggen och på facebook. Facebook är bra. har fått så många grattis så jag blir helt varm om hjärtat :)

Nu ska jag sova och imon ska jag jobba, först hos min lille kille med autism, och sen hos lillaflickan i kungsbacka där jag är barnvakt..det blir en bra dag det...och vet ni vad jag ska göra sen när jag kommer hem? då ska jag dammsuga :D dammsugarn måste nämligen laddas minst 16 timmar innan första användning. jag längtar! :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Idag är det min dag :)

jag tycker om att fylla år. När man fylle år så får man en dags ofrivillig tid i rampljuset. jag gillar inte att stå i rampljuset, men när jag fyller år så blir det ju liksom så vare sig man vill eller inte, då kan jag gå med på det ;)

Idag så har jag hunnit med mycket. Var ute och joggade med hundarna i morse, ja, jag faktiskt börjar jogga på mornarna nu :) sen så åkte jag till gymmet och körde lite där. Märkte att jag var vääldigt trött i benen, igår så körde jag nämligen crosstraining i 20 minuter 9.8 km. jag slog mitt rekord med 0.3 km, så jävla stolt :) men det märktes idag att jag var trött för idag så orkade jag inte köra mer än 9.4 km på 20 minuter.. men nu ska jag vila från gymmet i två dagar och sen är det stenhård spinning på lördag :)

Ikväll så kommer familjen på middag. Det är också en sak jag gillar med att fylla år, man får träffa hela familjen på samma gång :) tyvärr så kan ju inte min stora syster komma eftersom hon fortfarande har fruktansvärt ont pga sitt diskbråck som inte verkar vilja ge med sig det minsta..och mormor ligger med magsjuka (som jag får lite dåligt samvete av för jag vet inte om det var jag som smitta henne) men alla andra kommer. det ska bli mysigt :)

Så nu ska jag baka tre matpajer och 2 olika sortes kakor. och sen städa.. för här ser ut som jag vet inte vad. jag dammsög igår kl 15..alltså inte ens 24 timmar sen, sen så kammade jag Alice igår vid 19 tiden..ändå så ser det är ut så här:



Hennes päls ligger som en tjock matta över hela golvet överallt. Morfar berättade att dom hade vart på en kennel och hälsat på som hade finsk lapphund. Han sa att där var så fruktansvärt hårigt överallt, han tyckte det var lite dålig stil av uppfödare att inte ens dammsuga innan hon skulle få gäster. haha. jag försökte förklara för lilla morfar att det hade hon kanske gjort....För när en fällande hund med mycket päls fäller..så blir det myyycket päls på golvet. Jag försökte också förklara att om dom nu ska ha finsk lapphund (som det föresten verkar luta åt nu) Så är det bäst att dom är beredda på att det kommer se ut så hos dom också i perioder, speciellt om dom ska ha en tik. Jag tror inte han riktigt förstod..men det är inte lätt. jag förstod inte heller hur mycket päls en hund verkligen tappar när dom fäller innan alice fällde första gången...och varje gång hon fäller så förvånas jag lika mycket :)

 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vet ni vad??? Vet ni vad???

Jag kan inte hålla mig att berätta..B har ringt till kenneln där han funderade på att köpa valp ifrån. Nu är vi igång. Han skulle aldrig ringa om han bara funderade på det lite svagt :) han sa till mig att jag kan ju inte jobba i sommar om vi ska ha en lite valp..nähe säger jag..det blir ju lite fattigt och tråkigt utan pengar klart...men då säger han att jag får leva på hans pengar i såfall. :) Det gillar vii :) kan absolut tänka mig att vara matte-ledig och leva på hans pengar om han så önskar :) men sen tänkte jag att jösses, vad tråkigt jag kommer ha hela sommaren för alla andra jobbar ju..men seeen kom jag på att min kära vän lotta är mammaledig...hoho..stackars henne! ;)
det är iallafall två tikar på denna kennel som är dräktiga, konstaterat dräktiga..blir kanske ungefär 10 valpar totalt av detta trodde hon...och det har ringt ungefär 20 personer som vill ha valp. hmm, det låter ju kanske inte så lovande då kanske. Men jag hoppas ändå, hon visste vem Alice och Wilma är för hon har kontakt med Alice uppfödare så jag hoppas hon känner sig trygg med att sälja valp till oss då =), för hon har nämligen inte lista utan hon går efter vem hon vill sälja till och inte. Så ja, det är bara att hoppas att det inte blir ett gäng hanvalpar för vi ska ha en tik i såfall, och att om det blir nån tik..att vi får en :) det skulle vara så jäkla kul :) Så håll nu tummarna mina vänner :)

Här får ni en bild som jag njuter av att se varje gång, jag och världens sötaste lilla flicka, jamie.



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Why??

jag tror jag blir tokig. Överallt så putar kvinnor med sina gravidmagar...! Räknar ner och tar kort och lägger ut på bloggar överallt om hur magen växer. Självklart ska dom få göra det..men jag blir galen av att se det!!! Jag vill så gärna jag också ju. Gissa om jag ska puta med min mage om jag har turen att få en en vacker dag, ska puta som en kvinna aldrig har putat förr!!!

Satt och funderade innan på om jag ska ha nån stor fest nästa år kanske, då fyller jag ju 25. Vore kul att dra ihop en riktigt brakfest. Men sen så slog det mig att nää, vid den här tiden nästa år så kanske vi håller på att försöka få en bäbis, eller kanske tom har en liten som växer inuti mig. Självklart kan man ordna fest ändå, utan alkohol..men inte lika roligt kanske om alla andra ska dricka utan självaste 25 åringen. hur som helst så börjar jag nu tänka massa...tänker att det är över ett år sedan vi försökte få valpar på Alice första gången.. ÖVER ett år sedan...och då tänkte jag att det är så långt till nästa vår...men det har gått fort...så om ett år...ja, det kommer gå fort...! och det är inte ens ett år vi pratar om, det är till januari... Då blir jag nervös. haha!
Lotta berätta om hur hennes förlossning var, jag tycker hon var så duktig och modig vid förlossningen med Jamie. Jag är så jävla mesig så jag kommer nog gråta hela tiden, få panik och gå och gömma mig och inte vilja att nån ska titta.
Ah. ni får ursäkta mig. men jag är helt rubbad. Igår kväll så låg jag med wilma i sängen när vi skulle sova, jag låg på sidan mot henne och hon låg på sidan med sin rygg tryggt mot mitt bröst och mage. jag klappade henne och pussade henne på huvudet och tänkte på hur mycket jag älskar henne...sen kom jag på mig själv med att tänka att jag önskar att hon vore en liten bäbis istället (önskar inte att ersätta henne, men det fattar ni nog). Helt rubbad. Var inne i en sån här period för ett tag sen..när jag såg gravidmagar överallt och tänkte mig hur mitt liv vore med en bäbis i allt jag gjorde. Har säkert med våren att göra, och med att lottis har fått bäbis!

Usch, det är lite jobbigt. hoppas denna period går över fort. Ja nu vill jag ha massa jobb och massa skolarbeta så jag slipper tänka. Har föresten sökt jobb på en förskola som behövde vikarie på deltid från 12 april - 30 juni. Kan bli kämpigt med skola upptill men vafan..super women! Och tänkte att det vore perfekt att jobba till 30 juni och inte mer för valpar som vi funderat på är lev. klara då :D kanske att allt kan klaffa så jävla bra för en gångs skull!

Ja nu går jag och lägger mig och gosar med Wilma igen. Hon brukar bli lite trött på mig och går efter en stund..men lite gos först! Imon kanske jag och Alice ska på bernerträff. har inte bestämt mig än för om jag ska åka ner, det är i harplinge. Beror på väder och om min bil har några däck...det är nämligen stora däckbytar dagen här imon...hela B´s släkt typ brukar komma och byta däck samtidigt och hjälpa varandra..eller mest B och hans pappa som jobbar men ändå..vi andra tittar på och fikar..alltid trevligt!



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mina Stjärnor!

För några dagar sedan så gav jag ju wilma så mycket beröm här i ett inlägg. Nu är det Alice tur :)
Var ute och tränade lite med henne innan. Och jävlar vad bra hon var. och jag tror jag vet varför...för jag gav henne så mycket beröm när hon gjorde nått rätt, så mycket och högt och glatt så hon blev så taggad så svansen gick som en helikopter hela tiden. Och när hon gjorde fel, så sa jag inget utan då gjorde vi bara om det, "gör om - gör rätt" ;) Där har vi nyckeln :) Jag tror det blev så jävla tydligt för Alice vad jag ville ha av henne när jag gjorde så här, super mycket beröm vid minsta lilla rätt, och ingenting vid fel. Hon kopplade väldigt snabbt :)
Jag vet inte varför jag inte gör det på träningen med Linnea och Josse...jag blir så stel då kan jag se nu.. Det får vara slut på det. Hon var helt klart stadens stjärna idag, tog upp apporten rätt, stannade i rutan på kommande, stannade vid inkallning med ställande, la sig pladask vid läggande under gång...ja jösses vad roligt vi hade :) Imon 10.30 så ska vi träna inne på klubben igen. Då ska jag verkligen tänka på detta och se om Linnea och Josse märker nån skillnad på Alice. Ser fram emot imon. Nu går jag och lägger mig :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lilla Jamie!

Har precis kommit hem från Lotta. Hennes lilla flicka, Jamie, var så söt, så söt o så mjuk och ömtålig. Hon är verkligen pytte liten, mycket mindre än vad jag trodde efter att ha sett kort på henne. att en människa kan vara så liten ens. Det var jätte mysigt att hålla henne. Kändes så rätt på nått sätt :) Gissa om jag längtar ännu mer till att bli mamma nu. Herregud. jag hoppas skolan ger mig så mycket att göra så jag inte hinner tänka mer på det, och att vi skaffar valp snart så vi får massa massa att göra här hemma. Usch, det nästan gnager i mig hur mycket jag vill ha en egen liten bäbis. Men det går inte just nu så jag får snällt härda ut i lite mer än 9 månader till tills jag är klar med skolan innan vi kan planera för det!
Super fin och välskapt liten flicka var Lotta och Pacos iallafall, all lycka till dom. Är jätte glad för deras skull :)
Får se om Lotta kanske lägger upp kortet hon tog på mig och Jamie så kanske jag kan lägga upp det här så ni får se :)

Om det var nån som reagerade på ordet valp lite längre upp i texten så kan jag ju skriva om det. Det här med att ta valpar på Alice har ju inte gått så bra. Jag tror ju dock att hon är på gång att börja löpa snart och gör hon det så kommer vi la åka och ta blodprov och har hon då ägglossning så testar vi en gång till att para henne, en sista gång. Sen så får vi lägger jag ner det för sen är hon för gammal och jag orkar inte hålla på och testa och testa hela tiden utan ens en enda parning. Men blir det så att Alice inte bli dräktig då så verkar B vara sugen på att skaffa en petit basset (en wilma ras) till. Wilma är 6 åt till sommaren så hennes jaktefterträdare börjar nog ta form i b´s huvud. Och det verkar passa sig så perfekt att Kennel Around ska ha två valp kullar av denna ras till sommaren.. :) En kennel som jag bara har hört bra om hon verkar ha väldigt fina hundar. Jag hade tyckt att detta vore jätte kul. Även om jag helt vill ha en icke-jakt-ras så är en valp alltid en valp och almänlydnad bör alla hundar ha. Så nu när jag vet så mycket och har lärt mig så mycket om lydnad så tycker jag det vore kul om vi skaffa en liten valp som jag kan få jobba med :) vi får väl se vad som händer här...bebis är det ju dock tyvär inte på gång iallafall!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lydnad Lydnad!

Vi tränade lydnad igen i onsdag. Då var det en ny liten yrboll med. Josses tollare som är 5 månader. Wilma välkommnar denna sötnos med att morra - inte ok! Och eftersom hon har börjat få för sig att hon ska göra så med hundar vi möter ibland så var jag snabb med att lägga ner henne direkt på marken och markerade tydligt att det inte var ok. Hon fatta kanske så direkt. Sen så morrade hon inte alls mera så det var skönt :) Annars så vill jag skriva här och ge wilma en maaaassa beröm. Hon är så oootroligt duktig nu. Jag blir så glad :) Kom på mig själv i morse med att tänka "herregud vad jag berömmer henne hela tiden" för det är verkligen så, hon gör det mesta så bra nu för tiden så jag får ge henne beröm hela tiden :) Hon var ju inte en jävuls hund innan, men väldigt bångstyrig och uppsnosig :)

Idag så började dagen med att vi gick promenad. Hon går vääldigt fint "här" nu, alltså går bredvid mig utan att dra. Så jag kan släppa henne "fri" mycket oftare och det funkar också, och med fri så menar jag att hon får gå hur hon vill och lukta och kissa men fortfarande i koppel, hon får dock inte dra då heller, men får gå i kopplets längd..och det är hon jätte duktig på att lyssna på nu också. Sen när vi kom hem så tog jag av henne koppel och halsband några meter innan vi skulle gå in genom grinden till inhägnaden, då springer hon mot grinden men stannar tvärt och vädrar upp mot skogen och tar typ 2 försiktiga steg upp mot skogen, "Wilma, neej." Säger jag lugnt och försiktigt, som att det är den natuligaste saken i världen men just nu ska vi inte gå dit helt enkelt. Hon slutar vädra direkt och springer till grinden och ställer sig där och väntar på mig. Åh vad glad jag blev, hade det varit för kanske 4-5 månader sedan så hade jag för det första inte vågat ta av henne kopplet utanför inhägnaden, och hade jag gjort det så hade hon vart borta innan jag hunnit reagera! Hon är så rent ut sagt jävla duktig. Hon kommer när jag ropar på henne när hon är ute i trädgården, hon kommer som ett spjut och jag belönar med godis och berömmer och vi är så glada :) Tusen tusen tack underbara Linnea för att du har hjälpt mig med mina små slarv problem med wilma. Det är så skönt! Så alla som undrar om man kan lära en gammal hund sitta? svaret är Absolut kan man det!!! Men vi är inte klara här..Vi tränar fortfarande och jobbar på, vissa dagar lyssnar hon inte lika bra som andra, vilket är naturligt för alla hundar skulle jag tro. Men vi har det så mycket bättre än förut och jag tror alla mår bättre av att jag inte behöver bli irriterad på wilma längre, inte ofta iallafall ;)

En annan sak som jag tänkte berätta om wilma är att när vi har vart och tränat på klubben dom två senaste gångerna nu så har där vart en hundspya eller nått liknande, wilma har haft stora problem att gå i närheten av denna och verkar tycka att det är så vidrig så hon vet vart hon ska ta vägen, hon flyger runt i kopplet och vägrar gå där...jag har dock, med linneas hjälp ;), fått henne att gå där till slut iallafall båda gångerna..men det har tatt lite tid. jaja, hon tycker spyor är äckligt kan man ju kanske konstatera då. MEN idag när dom var ute i trädgården så ser jag detta ... alice gör ser redo för bajsposition, riktar in rumpan åt rätt vädersteck och allt vad hon har för sig innan det blir rätt, wilma står bakom och luktar på nått intressant på marken, "ojoj wilma, nu får du nog flytta dig om du inte vill ha bajs på huvudet" tänker jag som står i fönster och tittar på, men wilma står kvar och alice lyckas lägga sin sats bredvid wilma...då gör wilma det vidrigaste, hon tar nått steg fram och tar en tugga. Jag håller på att kräkas och öppnar fönster och skriker på henne att lägga av med dumheterna, wilma tittar upp, "gå därifrån" jaja då...hon går därifrån och sätter sig en bit bort och låtsas som att det regnar!
Så wilma min käre vän, kan du äta nykläckt bajs från en annan hund..då kan du gå förbi en spya också...så det så!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0