grattis på ettårsdagen våran underbara ella - och alla syskonen!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Idag har vi varit duktiga!

jajamensan! Idag har jag och hundarna varit duktiga minsann! Vi gick en runda på 40 minuter innan frukost! Sen åkte vi till stan och busade och umgicks med Annalina och hennes familj. Sen åkte vi till Josse och glasgow och plockade upp dom och åkte vidare till en sjö. Har aldrig varit där förut och guuud så vackert där var. Dit får vi åka fler gånger. vi tänkte att vi provar och går en runda och ser vart man kommer, och det slutade med att vi gick runt hela sjön. Det var lite krångligt att hitta på vissa ställen men vi hittade runt till slut, över två timmar tog det. Så nu har vi vart duktiga och kan ligga och vila med gott samvete :) Glasgos måste ju vara tröttast av alla, fattar inte hur han orkar springa så..tok!

nu ska jag betala räkningar, kuuul. Bilräkning..ännu roligare! Sen ska jag duscha och sen ska jag lägga mig tidigt. Imon är det jobb igen. Ser fram emot det samtidigt som jag inte gör det, just nu är det barnen som gör att jag vill gå till jobbet..och tur är väl det :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vilken sommar.

ja det är ju helt underbart. Inte så kul för pollenallergiger hörde jag :( hoppas att ni inte är så många som är det!!
ja, jag tycker det är helt underbart iallafall. Igår var jag mest inne hela dagen och städade, storstädat och fint blev här. Sen drog jag upp några rosor och några buskar, så nu ska jag så gräs där så det blir snyggt :) Det är riktigt skönt att vara ledig i fyyyra dagar, helt ledig och B är ledig också. Det är nog det bästa. Jag har ju alltid jobbat röda dagar och så, men nu är vi lediga ihopa :) Det är kul!

Jag funderar på en sak, rangordningen på hundarna. Jag och björn är ju högst men sen måste väl hundarna ha sin ordning på vem som bestämmer när vi inte är här väl?? Då funderar jag på om det kan vara Alice, Ella och sist wilma. Alice går alltid först in och ut genom grindarna, sen går Ella och sist går Wilma. Om inte jag säger till dom att gå på ett annat vis, så är det så dom gör om jag bara säger varsågod. Ella kan vara på Wilma ganska mycket, men aldrig att hon skulle göra så på Alice. Nån som vet, kan det vara så??

Igår fick Ella en stöt av fårstängslet som grannen har satt upp, där var nog inte så mycket ström för hon bara grymtade till lite, men sen vågade hon inte gå i närheten av tråden. Och det gjorde inte inte nu idag heller, hon gick i kopplets längd så långt det bara gick åt andra hållet, och slängde skumma blickar på den livsfarliga tråden! :)

Nä, nu ska jag inte till stan och köpa blommor och gräsfrön. Hej svejs!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Utställning!

Nu är dom anmälda våra två fina flickor - Ella och Alice. Alice är kanon super duper fin nu. Hoppas hoppas hoppas att hon håller fast i alla sina hårstrån tills den 22 maj!! Ella är sockersöt som vanligt, men jag hoppas hennes päls växer lite mera. Det är ju konstigt när jag tänker på hur lång en månad är, när jag tänker på Alice så tänker jag att hon kan tappa all sin päls på en månad - det är ju så långt, när jag tänker på Ella så tänker jag att hon kanske inte hinner få bra päls på en månad - det är ju så kort. :) Men den som lever får se helt enkelt!

Jag var och köpte spårsele till Alice idag. Den finaste och dyraste jag hittade också. Men den kunde man ha till drag också så det var ju kanon om vi skulle göra det nån mera gång. Läder var det, satt så jäkla bra så jag kunde inte låta bli! Vi ska spåra på kursen på fredag iallafall :)
Sen åkte jag hem och sprang ut en runda med Wilma, nu börjar hennes träning inför jakt 2011, ingen vila mera :) men jag är ju alltid så ambitiös i början av året med att träna henne, får se hur jag lyckas att hålla i det iår ;) 

Ella tyckte iallafall att det var för jävligt att inte hon fick följa med. Hon tänkte då rakt inte finna sig i sånna dumheter - fy farao vad orättvist! Så hon kämpade och drog in magen det mesta hon kunde, och tryckte sig ut under grinden och stack iväg efter oss. Detta hade ju då inte jag och wilma en aning om, vi sprang i godan ro och hade det så mysigt. Sen när vi kommer hem så ringer jag B som inte är hemma, då är säger han att han har vart och hämtat Ella en bit bort. Hon hade följt vårat spår men tappat det. Då tyckte hon ännu en gång att livet är förjävligt, hur kunde detta hända mig en sån underbar lite flicka undrar hon. Så hon sätter sig ner på rumpan och ylar det högsta hon kan. En snäll gubbe hör henne, känner igen henne - och ringer till B som kan komma och hämta henne. Nu är alla hemma i tryggt förvar iallafall!! Och kanske är det Ella som ska bli spårhund och inte Alice ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

hmm...

"Va? Vilka ben och leksaker? jag har inte tatt alla!!"

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Perfekta vädret!

Underbart. Det är strålande sol. Alice skiner och blänker som en diamant när solen reflekterar mot hennes nybadade päls. Ikväll ska vi på kurs och träna träna träna. Nu ska jag först ut och gå med mina prinsessor. Sen ska jag packa väskan med kattmat, köttbullar och leverpastej. Ja då kan jag få alice att göra nästan vad som helst ;)

Alice i fria följet för ungefär ett år sedan tror jag!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

SÅ jävla bra!

har precis kommit hem från ett underbart träningspass. Jag är kall och trött och genom blöt, men så jävla nöjd och glad.

Jag var inte på kursen i torsdag, lydnad/bruks kursen som vi går, eftersom jag fyllde år. Så jag frågade intruktören om inte hon bara ville tala om för mig vad jag gör för fel i fria följet, för hon sa gången innan det att i stort sätt alla gör små småfel i fria följet. Och det kunde hon göra så vi sågs på klubben idag. Och jag går ju fel fick jag förklarat för mig, vanligt fel som många gör. Hon visade mig hur jag ska gå rätt, och lärde mig att gå rätt..och vips..så går alice som en pärla. Hon har alltid vart så jävla bra i fria följet, sist fick vi en nia på tävling. Vi fick avdrag för att hon växlar i position. Idag har hon inte växlat i position, för jag har inte låtit henne göra det för jag har gått rätt. Så jävla idiotsäkert! Nästa tävling ska vi ha en TIA på fria följet, det kan vi nu :)

Jag fick också hjälp med rutan. jag visade henne hur jag tränar den. Ställer upp en ruta på 3x3 meter, ställer mig precis framför "jag har fått gå tillbaka för hon kan inte den, så jag får stå nära" säger jag. också skickar jag alice, hon springer in i rutan. skit bra. jag backar nått steg. byter sida. hon kan den. byter igen...hon kan den inte!
"hur länge har du tränat" frågar intruktören. "i över ett år" säger jag. Och då börjar hon förklara hur hon tycker att jag ska tröna den. Hon tycker jag ska byta koner för det första, från röda till oranga, för hundar är färgblinda och oranga är lättare att se mot gräset. Hon tycker jag ska ställa upp en liten rutan, en kompakt liten ruta. Också ska någon annan lägga en skål med godis i rutan, också ska jag gå bort med alice lååååååångt! Alice måste få perspektiv, hon måste se att "fan, där kan man ju gå!" och då ligger där en belöning. Jag gjorde detta, det funkade skit bra...några gånger började alice nosa precis framför mig efter att hon fattat att det ligger godis på marken, men då var det bara att ta in och göra om också blev det bättre. Hon sprang till rutan och hittade där sin belöning. så jävla bra! Jag tror på detta nu. Och hur som helst, så är det så skööööönt att få träna rutan på ett helt annat sätt än vad vi har gjort innan!

Nu jävlar ska ni få se på grejjer :) jag är så laddad!!! vi ska träna in rutan och sen ska vi på tävling. 200 poäng ska vi ha, MINST ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Grattis till mig!

Igår fyllde jag år. 25 år. Känner mig gammal nu, gammal och barnalös! Tragiskt.
Men, jag fick en helt uuunderbar klocka igår. Jag fick välja själv så klart att den är snygg :) Käre sambon köpte den till mig. Jag älskar den. Men det känns väldigt konstigt, det känns liksom inte som att det är min hand/arm när jag ser en klocka på den. Det känns som att jag har fått på mej fel han :) Har ju aldrig haft klocka, har ju väldigt sällan smycken alls. Men får nog började med det, det är snyggt :)

Också fick jag paket i brevlådan, choooklad. Jag ääälskar choklad. Jag skulle kunna dö för en chokladbit, speciellt mörk choklad med havssalt i. Tack lottis pottis med familj!

Och kläder fick jag, och presentkort. Och imon ska vi ut och äta och bowla. Det är bra när man tar firandet lite pö om pö, då varar det längre :)

Imon ska jag göra en annan väldigt rolig grej också. jag ska hjälpa till på en spårtävling. I tisdags snitlade vi upp en bana på 1000 meter, där ska jag imon kl 8.50 lägga ut alla apporterna, sen ska jag vänta en timme på att hunden och föraren kommer. Släppa iväg dom, och sen gå och sätta mig på en stubbe och vänta på att dom kommer fram till den sista apporten och då ska jag skriva ner tiden (toppen, kan använda min nya klocka då) Det ska bli jätte kul. Jag hoppas det går bra för dom som ska gå, annars blir jag nog lite ledsen för deras skull. vet ju hur gärna man vill att det ska gå bra såklart :) 

Sen ska jag in till stan och se om jag kan hitta nått snyggt till kvällen. Kommer bli en toppen dag.

nu är snart min rast slut. bye bye :)

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Shopping och träning.

Heeelt ledig denna helgen. Det känns bättre än vad jag trodde. Två hela dagar som jag kan göra vad jag vill med, det känns som att det var evigheter sen! Idag började jag med att åka på 70 min spinning 9.15. Det var fan så jobbigt. Efter 40 min mådde jag på riktigt så illa så jag funderade på att gå ut och lägga mig på golvet. Jag körde ju stenhårt som jag brukar, funkade inte riktigt när jag inte legat i så mycket det sista med att träna och starta med 70 min. Så de sista 20 min (10 min är stretching) så vad jag så slut i kroppen så jag orkade inte ge allt, konditionsmässigt orkade jag, men benen och hela kroppen skrek att jag skulle sluta!

Efter det mötte jag iallafall upp stora syster på stan. Vi skulle shoppa. Och det gjorde vi! :) jag köpte byxor, legging, linne 1, linne 2 och tjock tröja. gott. Nu får jag snåla resten av månaden för resten av lönen ska gå till bensin, tråk men sant :(

Nä jag kom hem från stan så vad Ella ute, husse var borta och Alice och Wilma inne. Ella går inte att lämna inne själv. "lär henne det då" tycker säkert många, men hur gör man det? hur lär jag henne att inte tugga på saker när vi inte är där? då är jag ju inte där, hur ska jag lära henne det då? hur som helst så hade hon fått tag på en soppåse som vi inte orkat springa iväg med till soptunnan just då, gud så mycket spännande det var i den. När jag ser henne så säger jag grovt "vaad gör duuu?? FY dig Ellaaaaa!" och som hon skäms, hon tar in svansen mellan benen och kryper fram till mig och sätter sig med huvudet lågt och flyttar sig så runt mig medan jag står argt och tittar på henne. Det var ju faktiskt ganska skönt att se, jag behöver inte skälla mer än så, hon fattade direkt. Sen gick jag in och hon kröp efter och rörde inte en enda sopa som vi fick kliva över! Även om hon gör dumheter ibland så vet hon vem som bestämmer :)

Igår var hon ju för söt iallafall. jag åkte ut med dom till getterön. Alla tre kunde springa lösa och dom var så duktiga. Kom när jag ropade och sprang iväg och kom igen och kände sig säkert super fria :) Sen ser Ella en underbart roliga kråka. Den börjar hon driva. Just då är jag så super glad för hur wilma reagerar, hon hade lika gärna kunnat tända till och hänga på, så hade jag fått stå där med lång näsa. Men inte då, Wilma lyfter på huvudet och öronen när Ella börjar skälla. "nej, stanna du där wilma" säger jag lugnt, wilma tittar lugnt på mig och rör sig inte ur fläcken. Så kunde jag koppla henne. Så underbart :) Men Ella då, ja den jädra kråkan var skit kul. Hon springer runt med nosen upp i luften och skäller och skäller. ut i havet, in på land, ut i vassen, upp på land, ut i havet och STOPP! "jädrar vad högt vattnet blev" Ella tvärstannar, vänder sig sakta om. "ok Ella, kom nu här" ropar jag. Hon lyfter på en tass o taget, snurrar runt...och tittar på mig som att "men hur ska jag kunna komma då?" haha, jag kunde inte göra annat än att skratta åt henne, skyll dig själv..jag tänker inte hämta dig! Och så högt vatten var det inte, det var inte ens upp till magen på henne och det var inte strömt..så det var ingen fara med henne. Men där stod hon och lyfte tass efter tass och funderade på hur fan det kunde hända när hon hade så roligt med kråkan. Till slut gör hon ett hopp och märker att där var det inte lika djupt längre och springer in till mig. Söta jävla knasiga hund :)



Alice börjar få sååå fin päls nu. Den blir fylligare och fylligare och glansigare och glansigare. hon är så fin när hon har dessa perioder. Jag hoppas det dröjer 5 månader nu till nästa löp nu och inte 2 månader som jag mycket väl tror att det kan bli :(

Imon hoppas jag på fint väder, då ska jag ut och träna med Alice..eller det ska jag nog göra i vilket fall. Vi tränar ju inför Appell nu som jag hoppas vi ska kunna tävla i nångång. Vi håller på med framförgående just nu. Hon har lite svårt för det dära med att gå före mig utan att vände sig om hela tiden för att kolla så att jag är med och hon gör rätt. Men jag ska gå myrsteg fram med detta nu, så är jag säker på att hon kan klara det. Pratade med instruktören och hon sa att Alice är ju gärna nära mig hela tiden, fria följet är ju klockrent..där går hon med super kontakt..men att lämna mig är lite jobbigare. Så vi ska jag övningar där hon ska bort från mig, typ kasta apporten och springa långt från den och sen får hon hämta den, sen håller jag ju på att lära henne att runda saker, typ träd eller koner o så. Allt som gör att hon ska vända sig bort från mig och springa eller gå är bra. Det kan nog hjälpa oss i rutan också :)

nehe, nu får jag lägga mig. Alice ska la ut imon vid 5, 6 nångång. Hur kan det ha blivit så? Ska jag sluta släppa ut henne när hon väcker mig så tidigt? hon kissar ju och/eller bajsar på 3 min i trädgården, vilket måste betyda att hon verkligen behöver det då. Eller har det bara blivit en dålig vana? kan hon hålla sig till 8 som dom andra två om jag börjar vänja henne vid det? hon gjorde ju det förr? ja vet inte, tycker det är synd om hon ska ligga och hålla sig..och ännu värre om hon uträttar behov inne om jag inte släpper ut henne.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0