Wilmas tur!

Idag så var det wilmas tur att få bli fin. Kommande "in i duschen" kan hon, men hon vill helst iiiinte lyda det utan försöker slingra sig och smyga in i andra rum på vägen i till badrummet.

 


Men till slut så...


Blöta ner!!


"skit kul morsan, verkligen!"

Efter detta kortet så ringde telefonen. Wilma är ju så duktig tänkte jag så jag säger åt henne att stanna och springer och svara snabbt. När jag kommer tillbaka så är inte wilma i duschen längre. Då står hon med schampoo i hela pälsen i vardagsrummet och försöker se oskyldig ut. "nej wilma, in i duschen" säger jag då, snabbt som fan springer hon då och hoppas upp i sängen "nej nej nej, wilma kom HÄR" Hon tittar på mig, ruskar sig och hoppar sen ner från sängen. Då får jag tag på henne och hon åker in i duschen igen.




Resten av tiden i duschen var hon jätte duktig och självklart får man ju då godis efter åt, när man väntar på godis då kan man stå stilla och titta fint :)


Sen sprang hon runt lite och rullade sig i hundsoffan och så där. Innan det var dags för...


....föning. Inte roligt tycker nog wilma.




Men en riktig stjärna är hon och duktig som få. Så då blir man så här fin och får gått godis att tuggap å efteråt :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sennenutställning ängelholm 2009

Idag har vi ju vart iväg. gick upp 05.00 och åkte runt 06. Sen så tog det inte alls så lång tid som jag hade räknat med..trodde vi skulle va framme runt 09 men vi var framme 07.30. Så vi hade med andra ord god tid på oss att gå en liten promenad och kolla in läget. Också köpte jag en uuuuuunderbar fleece jacka med en stor tass på ryggen och texten BERNER SENNEN, och en liten bernen nertill på framsidan. super go. Perfekt utställnings och promenad jacka :)

När vi väl skulle in i ringen så hade jag räknat med blått band, andra pris alltså, alltså likamed slut för dagen - åka hem! Men dommarn klämde och kännde väldigt på alice och tillslut så fick vi Rött band, första pris och vi ska in igeeen :) Men där var många tikar och många som jag tyckte var finare än alice så jag förstod ju att vi inte skulle gå långt nu, och mycke riktigt så åkte vi ut ur konkuransen direkt. Men hon fick ett första pris och det är vi super nöjda med, med tanke på hennes snygga päls :)

Nu ska vi nana för vi är trötta :)

Här kan ni läsa vad dommarn tyckte om Alicen sprallisen :)

Tik som kunde ha lite med substans. Mycket bra proposition. Feminint huvud med bra skalle och nosparti. Mandelformade ögon. Välplacerade öron. Bra resning. Bröstkorgen kunde ha lite mer välvning i den nedre delen. Utmärkt skuldra och överarm. Bra knävinkel. Utmärkt bredd i låren. Rör sig utan ansträning med långt vägvinnande steg. Tyvärr ganska lös framifrån.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sprallan Allan.

Då har jag duschat, fönat och grejjat med Alice i X antal timmar nu så jag har ont i ryggen och är helt genomblöt! Och hon blev faktiskt godkänt fin :)
Så nu ska jag packa väskan och imon kl 06 är det hon och jag som åker med matsäck, hundbur, kammar, borstar, saxar, utställningshalsband, termosar och vattenskålar, hundgodis och kakor till ängeholm.

Ibland undrar jag vad fan jag håller på med!!!


Vädligt vit framtill blev hon :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

gårdagens jobb...

...var helt otroligt bra :) jag var ju hos den här killen som har berättat om. Och den sista timmen så gick vi iväg till lekplatsen. En sak i detta är att han inte pratar, vet inte om jag berättat det?! vi hade iallafall super roligt, han gungade först och jag puttade på högt högt och kittlade han och han skrattade och tyckte det var jäätte roligt så det var så härligt att se. Sen åkte vi rutchkana, först skulle han sitta i mitt knä också åkte vi tillsammans, sen skulle han sitta jämte också åkte vi, sen skulle han åka själv. och han tyckte det var så roligt och log och skrattade. Så närmade sig klockan dags för mig att åka hem. Så jag sa till killen "nu måste vi gå tillbaka hem till pappa för Emma ska åka hem, åka hem i sin bil" då gjorde han en grejj!!! Han har en liten grej han kommer och gör på ens fingrar när man säger eller gör nånting han inte tycker om. Och när jag sa detta så kom han och gjorde så på mina fingrar. Han ville alltså inte gå hem till pappa och han ville inte att jag skulle åka hem, vi hade ju så roligt :) Så det var en underbar känsla att han faktiskt tycker om att jag är där iallafall :) Tänkte först att jag kan stanna längre idag då, det gör ju inget. men sen så tänkte jag att det också kan va bra att avsluta nu när han har så roligt så kommer han kanske ihåg det till nästa gång. Vi får se.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ska vi eller ska vi inte.....?

Imon ska jag bada Alice och se hur hon ser ut efter det. Jag tror inte hon, eller rättare sagt jag vet, att hon inte kommer få nått stort fluff och så. och eftersom hon är liten som hon är så hänger hennes chanser att få bra på utställningar på pälsen. Men ska jag då åka till ängeholm på lördag eller inte? Tänker att jag kanske ska åka ner, jag har ju ändå betalt och kanske kan hitta nått kul bland alla stånden som är där oså, och tittade på alla andra och sitta och tjöta, alltid trevligt. Men samtidigt så är det ju bensinpengar som ska läggas på att köra fram och tillbaka till ängelholm....så även om jag redan har betalt alice biljett och därmed inträde för mig, så blir det ju lite till att betala för att åka! Så ska jag åka ner och ha en trevlig dag och kanske ställa ut alice, bestämmer jag mig nog för när jag är där i såfall, eller ska jag stanna hemma och göra det vanliga, tvätta, städa, promenad etc. när jag skriver det så här så är ju valet väldigt enkelt...men ändå..är det onödigt att åka ner? help!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

guld!

Nu är det full fart på Alice och Wilma här. Dom verkar inte veta vem som ska para sig med vem så dom kör lite omvartannat så blir det nog bra :) Wilma tycker Alice är riktigt spännande nu, hon hoppar runt henne, puffar på henne, springer bort från Alice och tillbaka till alice. Alice står en stund bara och ser lite oroad ut men sen sätter hon fart hon också :)

Ikväll så skulle vi gå en sväng med hundarna i skogen, en vanlig runda som vi brukar göra då och då. Men idag så hittade vi massa gult guld :) det var helt otroligt, vi trodde inte det fanns nått här i vår skog, eller inte så här mycket iallafall, man gick lite också såg man "titta där!" också gick man dit och såg ännu mer längre bort och sen ännu mer längre bort osv. alla var rätt så små, antaligen för att det var barrskog och har vart rätt torrt nu...men det blev en del iallafall :) En dag ska jag lära mig att äta svamp också!


När det blir sånt här oväntat plock så tar man vad man har, en bajspåse att lägga svampen i :)



Nu ska jag lägga mig snart tänkte jag. ska upp tidigt imon och kopiera böcker för kursen..

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

parning.

Igår började skolan. detta kommer nog att blir en rolig kurs, bild och musik. men den verkar lite rörig men det kommer säkert gå bra ändå.... det brukar alltid lösa sig efterhand även fast man inte fattar nånting just nu :)

Igår kväll så kom Lillasyster med sin hund och en hund som hon passade, som Alice och wilma har träffat förut. Wilma gillade inte den tiken förra gången och inte igår heller. Lillayster ville att jag skulle hjälpa henne att klippa klorna på vovven. Så Wilma fick vara inne medans vi gjorde det. Alice tyckte däremot om denna tik vääldigt mycket, det var då jag förstod, Alice är ju lesbisk. det är därför hon inte var så överförtjust i Ikaros :) Som dom två höll på. Stella, som tiken heter, uppvaktade Alice som hanar brukar göra genom att slicka i öronen och puffa på alice, och Alice gjorde parningsdansen och hoppade runt och ställde mer än gärna upp sig för Stella. Sen att stella parade sig med Alice bak och fram och upp och ner spelade ingen roll, dom såg rätt nöjda ut båda två ändå :) Och nu ser jag att Alice ställer upp sig för wilma därute så hon är nog redo ungefär nu, alltså på dag 12 som det är idag borde funka att börja åka..eller dag 13 så att man inte åker för tidigt :) Ska jag skriva upp i Alice lilla bok så vi vet det tills nästa löp :)

Nu ska jag äta frukost och sen åka in til staden. Är ledig idag så det var la en bra start på skolan. :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Underbart!!!!!


Detta är ju bara helt fantastikt fint. önksar jag var på den musikalen..vad det nu än är för nån. Ni måste lyssna på hela för man ryser det sista :) eller jag gjorde iallafall.

Här kommer två andra bra låtar, älskar dessa texter! :)





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

söndag...vilodag? icke!

Idag så har det dammsugats, torkats golv, bytts sängkläder, skurats ytterdörren, putsas fönster, klippts gräsmatta, slåtts äng och nu har precis kommit hem från en promenad med dogsen! B har åkt iväg till skogen på andra sidan motorvägen nu för att jaga. Personligen så hoppas jag att den stora, fina, röda bocken med stora horn gömmer sig tills mörkrets inbrott kommer. Men jag tror ändå att denna bock som vi har sett är för snygg för sitt eget bästa så tar inte B honom så kommer nån annan göra det...tyvärr!

Imon börjar skolan. Det ska bli skoj, att få lite ordning på vardagen och ha ett schema så man vet vad man ska göra några veckor framåt...jag blir tokig om jag inte har schema som jag kan kolla på där det är inplanerat saker flera veckor fram..!

Jag har gjort ett litet "dietschema" som jag har börjat följa, har gått ner 0.5 kilo på en vecka på det så det verkar ju funka bra. Idag söndag så stor det inget mer än att jag inte får äta nått sött...och jag sitter nu här och funderar på om jag ska bryta det dära bara lite lite granna och ta en glass till kvällstet..............Men nä, på tisdag är det vägning och mätning och då kommer jag ångra att jag tog glassen så Nej, Emma. Det blir inget med det! Sötsaker är tilllåtet på fredag igen!

Alice har fortfarande ingen päls :( tycker det är skit tråkigt. kommer ihåg vad jag tänkte när jag anmälde...att det är mera surt om jag INTE anmäler och hon har super fin päls, än att jag anmäler och hon inte har päls! Men nu ångrar jag för det var la 350 kr i sjön..eller vad det nu kosta..kommer inte riktigt ihåg. Men hoppet är ju det sista som överger än eller hur?
ska bada henne med supervolym schampoo på fredag också får vi se hur hon blir..men innerstinne så vet jag ju att det inte hjälper med volymschampoo när hon bara har några korta tunna hårstrån. Men ändå..hoppas att pälsen får en super kick och växer som bara den här i veckan :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Inte ett inlägg för äckelmagade!

Ikväll när vi lagade mat så var dörren öppen så wilma kunde gå ut och in, och Alice satt inne och tittade på när vi lagade mat. Hon hade då sin trosa på sig för att hon var inne och blöder fortfarande rätt så mycket, men det börjar avta! Hur som helst.. vi lagade mat och helt plötsligt så ser jag att Alice inte sitter bakom oss längre. "FAN"  tänker jag och springer ut i trädgården. Då håller Alice på att göra stora B och har redan gjort lilla A...i sin "trosa". Så i trosan samlade allt -pip- och jag knäppte loss den och lyfte upp den i ena hörnet och fick hämta papper och torka bort -pip- och slängde sen in den i tvättmaskinen! Så nu hänger den på tork och luktar gott tvättmedel :) haha, lite roligt så här i efterhand faktiskt!


Nu ska jag gå och lägga mig så att jag orkar upp tidigt imon så jag inte kommer hem för sent för jag vill åka till pappa och basta imon kväll! jag vill jag vill jag vill! hoppas det snöar imon så ingen vill köpa glass!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Torsdag!

Nu har jag kommit hem från jobbet hos 6-åringen med autism. Och det är så himla roligt. Vissa säger att det är ett arbete som kan vara väldigt strävigt för man får inget tillbaka, men jag tycker jag får så jätte mycket tillbaka från honom. Dom första gångerna jag var där så gillade han inte att ha mig där, han skrek och ville att jag skulle gå därifrån, men nu när jag kommer så ler han och vi gick direkt iväg på en promenad idag när jag kom och han höll mig i handen och hoppade och skrattade. Det är väl att få nått tillbaka om nått! Sen badade han badkar och skvätte ner hela mig (som satt på golvet jämte) och skrattade och busade. det gör mig så varm och hjärtat för att låta gammalmodig :) Detta är ett jobb jag älskar!!

Imon ska jag på begravning igen, denna gången är det en äldre släkting till B som tyvärr gått bort. Det är alltid jobbigt när människor dör. Ibland får jag ont i magen när jag tänker på att alla kommer dö nångång, Mikael var den första närmsta släkting till mig som gick bort, vem kommer vara nästa? Jag har iallafall plockat en bukett till imon som Hon ska få, Hon ska få liljor. Jag älskar liljor och ville ju gett det till mikael men dom hade inte slått ut, men nu ska Hon få dom istället!

Sen så kör jag glassbil för sista gången på lördag. Är sååå skönt. jobbet i sig är inte tråkigt eller jobbigt på nått sätt, men att jobba från 9 till nånstans mellan 18 och 22 är inte min grejj. B vet inte när jag kommer hem, jag vet inte när jag kommer hem. jag är hungrig som en varg när jag kommer hem och sen bara bums i säng. Nä inte min grejj en lördag kan jag ju säg! Så jag ska jobba med lillkillen som jag berätta där uppe varannan helg istället, kanske nån vardag också om det passar sig :)

Nu ska jag dricka te!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gekås!



Nu har jag, pappa och lillasyster vart på gekås. jag behövde bara bajspåsar och hundgodis..men när jag väl kom dit så hittade jag massa saker som jag faktiskt också behövde :)

bland annat leksaker till hundarna :)


     
Wilma in action.



      
Tugg tugg tugg - pip pip pip, lovely!


Paus!

 


Nu är det wilma som är skendräktig då, så hon har mer än gärna tatt över Alice hål som Alice påbörjade för ca 6 månader sedan. Härligt!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ännu ett lyckat...

träningspass med Alice. Det började inte så bra kan jag ju inte säg. jag sa fot - hon la sig ner, jag tittade förvånat på henne. "jasså, inte det mamma" också flög hon upp och satte sig bredvid mig igen. jag sa fot - hon la sig ner. jag tittade - hon flög upp. Tredje gången, fot - hon hajjar och hänger på. Och vi hade så roligt.
   Hon har varit så osäker på om jag ska säga, stanna, sitt eller ligg vid fot så hon saktar in efter några steg, men nu så går hon glatt vid min sida länge tills jag säger sitt, ligg, eller stanna..och då gör hon precis som jag säger och jag kan bara fortsätta gå :) Hon var en riktigt stjärna idag. Detta ska gå, detta kommer gå bra. Vi ska ta mig fan kvala in till hallandskampen och visa vad vi lärt oss!!!! och jag skriver vad vi lärt OSS, för jag lär mig maaaassor på detta jag också. Jag ska ju lära alice, och det är inte alltid lätt..så har jag lärt mig hur jag ska lära henne ;)

Nu ska jag lägga mig så jag orkar upp tidigt imon. Alice måste ut väldigt tidigt på mornarna nu när hon löper, vet inte hur vanligt det är, men i måndags kissade hon inne när jag inte vaknade av hennes pipande och i morse pep hon kl 08, hon brukar ju kunna hålla sig till minst 10 utan problem. Så jag får lägga mig nu så jag inte är så trött så att jag hör min lilla pompom när det är dags att gå ut! Natti!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hyllning!

Sitter och rensar bland alla korten på datorn. Och när jag tittar på alla korten, från när hundarna var små, eller när vi har tagit kort på nått bus dom har gjort eller bara när jag ser hur fina dom är, så blir jag så tacksam. Tacksam för att Ulrica i Svenljunga gav oss en sån underbar hund som Alice är, och tacksam för att Fam. Cajander i harplinge gav oss en sån underbar hund som Wilma är. Och jag har tagit så många skit kort, så jag får ta bort väldigt många, men många kort är också bra, eller dom duger iallafall. Och för det är jag tacksam, att jag kommer ha dessa korten kvar när vi inte längre har hundarna kvar. Jag säger flera gånger varje dag till hundarna att jag älskar dom, pussar och kramar på dom flera gånger varje dag. Jag är så rädd om dom, dom är mitt guld, mina juveler, mina skatter som är värda mer än nått någon kan erbjuda mig.


Detta är en hyllning till Alice och Wilma för att dom ger mig så mycket varje dag, varje minut...






Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

papper papper papper i oändlighet....

Idag så bestämde jag mig för att rensa ut hur min hylla i skåpet där jag har alla skolgrejjer, så att det får plats för nya saker nu i höst och så att jag lättare har koll på vilka papper som tillhör vilken kurs osådär :)



Så det var bara till att sätta igång och riva ut och sortera...




Efter ungefär en halvtimmes virrvarr så började jag inse att en pärm, eller flera, hade nog vart att föredra. Så jag kan samla ihop alla papper i olika kurser i olika pärmar. Ja när jag blir rik så ska jag köpa pärmar!




Det blev iallafall fint och ordning i skåpet och jag kan nu fylla upp med nya papper och skit igen, yippi!!!




Ja, så det som inte ska slängas eller som inte behövs här nere står nu i en fin hög på golvet och väntar på att bäras upp till övervåningen och läggas in i skåpet där uppe. När jag ska rensa där i det skåpet vill jag helst inte tänka på. Bara öppna dörren, slänga in och stänga dörren så fort man kan!!!


Igår så var det fullt på spinningpasset, men för att komma igång med träningen ordentligt nu så åkte jag och syrran in till gymmet och gymmade istället. Vi sprang på nån grejj i 20 minuter så att svetten rann och mjölksyran i benen kändes. Sen så körde vi lite mage och rygg på maskinerna. Och idag....idaaaag känns det att jag tränade mage och rygg igår!!! Det är bra, trodde inte att maggrejjen skulle hjälpa nått för jag orkade inte göra mer än 3x3 st på den, men se det hjälpte ju fin fint! Så varför inte köra lite mage/rygg i gymmet efter varje spinningpass? Ja kanske!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Två små döva.

Ojojoj. Nu är det väldigt frustrerande att gå ut med hundarna! Dom har plötsligt blivit döva båda två och det ska luktas och kissas var 5:e meter. Inga powerwalks här inte för man får ju stanna hela tiden. Och visst, det är ju jag som bestämmer. Men det är inte lätt att få dom med sig när dom inte reagerar på nått man säger, döva alltså, och stretar emot med hela sin vikt och alla muskler dom har när jag försöker dra dom med mig. Så istället för att stå och bli irriterad så har jag bestämt mig för att räkna till 10 och lugnt stå och låta dom lukta och skvätta. Så är det att ha tikar som löper och är skendräktiga.
Alice blöder så jätte mycket nu. Det riktigt rinner ur henne. Hon får ha på sig sin "trosa" nu för det kommer löp på väggar och överallt om hon gör för hastiga rörelser :) Men det brukar bara vara som värst de här första dagarna har jag för mig. Och hennes päls får gärna skynda sig tillbaka nu, snart ska vi ju på utstäääääällning!!!! Om pälsen vill skynda sig på lite vill säga.


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Svamp!

Nu har hela familjen (förutom tussan) vart iväg och plockat svamp. Vi hittade ganska många kantareller tycker jag, och hundarna hade roligt så det var ju bra :) Alice tyckte det var väldigt spännande i början och yrde runt som en tok (hon var ju lös) Så vi fick många gånger säga till henne att lugna sig, dels för att inte springa ifrån oss och dels för att inte springa sönder svamparna vi hittat. Men efter unge fär 30 minuter så var hon helt slut och satt mest stilla så länge hon kunde se vart vi var :) Wilma var däremot på hugget hela tiden, drog i kopplet och kände lukter till höger och vänster och fram och bak. På ett ställa hittade vi ganska mycket svamp så jag band fast wilma medans vi plockade. Alice hon la sig ner och väntade utan problem. Men wilma tyckte det var döden att vara stilla och bara stod och gnällde hela tiden :)

Hundarna ligger nu helt utslagna och jag ska ta med en varm och go lång-dusch!








Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lyckat!

jag och alice har precis avslutat ett väldigt lyckat träningspass. För någon dag sedan när vi tränade så satt hon som ett fån och tittade på mig när jag sa olika kommandon. jag blev bara mer och mer irriterad för jag vet att hon kan vissa saker jätte bra, men inte den dagen. Så då fick jag till slut ge mig och avsluta med ett snabbt ligg. Sen har jag funderat på vad som gjorde att hon inte ville göra nånting den dagen. Antagligen var det nog så att jag försökte låtsas så mycket som möjligt att det var riktigt tävling, jag var alltså stel och tråkig som en vandrande pinne  och kommanderade henne med helt neurtal röst! Men idag så var jag waaay to funny och när hon gjorde nått rätt så lekte vi en stund och sprang omkring och sen träna igen och sen lek, också höll vi på så. Och hon tyckte ju såklart att det var mycket roligare, och gjorde då istort sätt allt helt perfekt, var dock lite sen i sittande, liggande och stående under gång..men hon gjorde dom! Så nu får jag träna så här varje dag tänkte jag, och trappa ner liksom. börja med att bara leka mellan varannat moment o så. För jag tror verkligen på oss. Hon kan ju detta min stumpan!

Jag pratade med neptunus idag. Om vaccinationerna. 4 sprutor får jag ta! gula febern, hepatit a+b och polio. och nån tablett och nått annat man skulle dricka! Och hon sa att det är smart att vi kommer in nu snart för sen i höst så blir det så mycket vaccinationer mot svininfluensan så då kommer resevaccin att gå i handra hand. så den 31/8 ska vi in och ta sprutor och jag fasar redan!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fortsättningen...

Efter x antal övertalningsförsök från min sida får jag nu till slut ge mig. Ibland blir jag så j-vla förbannad på att man måste ta hänsyn till den andra i ett förhållande ;)
 Jag vill para Alice nu när hon löper, och då ta hem en valp såklart, men det vill inte b. Och jag kan ju inte bara ta hit en valp utan att han är med på det eftersom att han också bor här!!!!!! Men jag vill gärna para henne nu, mest för att jag blir så oroligt att hon ska få livmoderinflamation vilket både hennes mormor och mamma har fått och då fått ta bort livmodern. TÄNK OM! Tänk om hon får livmoderinflamtation efter detta löpet (dom är känsligast för det efter löp) ååh då kan jag nog aldrig förlåta han för att han inte ville para henne nu! Men om hon inte får det så har min käre b lovat att om det blir så att vi får hem en valp till nästa sommar så behöver jag inte betala här hemma om jag ska vara matteledig. Och han slängde tom ur sig att vi kanske kunde skaffa en basset till samtidigt. Vilken dröm ändå :) för mig alltså, en hel sommar hemma med en berner valp och en basset valp och våra andra två yrväder! Ja vi får la se hur det blir. Alice kommer iallafall inte paras på löpet som har satt igång idag. Vi får vänta ett halvår till som vi bestämde för ett halvår sedan, för det var ju tydligen hugget i sten!!!  


Imorgon så ska jag städa på några ställen...känner inte alls för det men sen är det helg och snart börjar skolan...jösses vad jag längtar till att skolan ska börja. Kommer ihåg att jag var så trött på det så jag kunde dö innan sommarlovet började, men jag kommer inte ihåg hur det kändes..men det lär jag väl minnas igen till jul :) men nu är jag bara laddad till tusen! :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

....

Alice har börjat löpa.

Fortsättning följer...
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Skriv på för att hindra att Majlo avlivas!!!!!



En artikel ifrån svensk tidning, Majlo har bara någon dag på sig innan domen kommer, ägarna vill ta med honom hem till sverige igen men det är inte säkert att dom får det. Han kanske blir avlivad. Hjälp till, och signera och protestera! Så kanske maljo har en chans att överleva!

Länken nedanför.
http://www.opprop.no/opprop.php?id=ajlo


Att inte veta var Majlo är eller hur man mår är påfrestande för familjen Johansson-Wolak. Här myser Majlo med Daniel Wolak och Kasper en tid innan han blev omhändertagen av norska polisen. Foto: Privat

Norrmännen vill döda Majlo
GÖTEBORG. Familjens ögonsten Majlo hotas av avlivning - i Norge. Han är av rasen Amstaff som är förbjuden i landet, vilket familjen inte visste. - Jag försöker att inte tänka så mycket på honom, det är för jobbigt, säger Monia Johansson.

Fotnot: På Facebook har det startats en grupp för Majlo som heter "Redd Amstaffen Majlo". 23 181 personer är medlemmar och det har skänkts 7 000 kronor som betalades in till polisen i Norge i går.

Familjen Johansson-Wolak har pendlat mellan Eksjö i Sverige och Norge i fem år.
Med sig har de haft hunden Majlo och sin son.
Men helt plötsligt, den 23 februari, gjorde polisen en tillslag när familjen inte var hemma och tog Majlo med sig.
- Vi kan ju inte alla lagar så det är det som har drabbat oss, men jag förstår inte varför vi inte kan få ta med oss Majlo hem till Sverige, säger Monia Johansson.

Hälsad i tullen

Hundrasen Amstaff är olaglig att ha i Norge sedan 2004.
Men enligt Monia Johansson har tullpersonalen hälsat och klappat Majlo när de åkt över gränsen flera gånger. De har även besökt veterinär i Norge.
- De om någon borde ju ha sagt till, säger hon.
Nu sitter Majlo i förvar på hemlig ort. Familjen har inte fått träffa honom och om de vill göra det måste de betala cirka 3500 svenska kronor.

"Jag saknar honom"

- Jag saknar honom något så fruktansvärt. Vi har ingen aning om hur han mår och om eller hur han har tagit skada av det här, säger Monia Johansson.
Majlo har aldrig varit aggressiv i familjens ägo. När polisen hämtade honom i familjens bostad kissade han på sig - av rädsla.
Polisen i Norge vill avliva Majlo. Lisa Rognes är jurist hos polisen och den som fattat beslutet.
- Det är straffbart att ta in hunden i Norge. Vi menar att vårt beslut är riktigt, säger hon.

Krävs på 19000 kr

Beslutet har överklagats till en högre instans som ska ta upp ärendet den 13 augusti.
Nu kräver polisen att familjen ska betala 19000 kronor som är utgiften för att ha hunden i förvar.
- Jag försöker att hoppas på en positiv utgång men det här har tagit väldigt hårt på hela familjen, han är vårt allt. Problemet nu är att få fram pengar att rädda honom, säger Monia Johan.sson

Detta är så fruktansvärt så jag tror knappt att det är sant. Snälla hjälp nu dessa människor genom att skriva ditt namn, land/stad, och mejladress när du klickat på länken där uppe.
Jag har skrivit på. Gör det du också. Det kostar dig inget mer än några sekunder/minuter av din tid och det kan kanske hjälpa dessa människor att få tillbaka sin älskade hund!!!!

Kopiera gärna detta inlägg och lägg på din egen blogg så att ännu fler ser det och skriver på!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Frisören

Alice som alltid har varit så snäll när man grejjar med henne var inte alls på humör igår...jag skulle göra rent öronen och hon vägrade samarbeta...men det är ju förståligt iofs, det måste ju vara väldigt obehagligt när jag gör rent och sen droppar ner dom här dropparna...!
Jag köpte en tandborste till henne igår också... hon har ju så mycket tandsten och luktar så illa i munnen så jag tänkte börja borsta...men det tycket inte alice var nått bra.. skrapa tandsten och titta på tänderna går jätte bra..men borsta gick hon inte med på.. Hon betedde sig som att hon skulle kräkas när jag borstade tänderna längst in...tydligen väldigt obehagligt.



Klockan nio imorse så var jag och klippte mig. Nu sa jag till min frisör at göra nått häftigt för jag är så trött på att se ut som en kille med långt hår..alltså bara helt avklippt och ingen frisyr alls! Så hon klippte upp det i olika längder och jag blev skit nöjd. Nu kommer lockarna fram mycket snyggare.





Min frisör sa också att när hon var iväg på en långresa långt bort så fick hon ta SJU vaccinationer innan. Det var iofs inte till uganda hon åkt men ändå...SJU. jag visste inte ens att det fanns så många olika vaccinationer..jag har räknat med 4-5 sprutor och det tycker jag är mycket :(
Ringde neptunus innan och hon som kan mycket om vaccinationer hade tydligen inte tid att prata innan på fredag..så hon ska ringa med då..får la se vad hon säger.

Nu måste jag tvätta :(
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Veterinär..igen.

Idag är jag ledig och det är gött. vad och handlade lite i förmiddags och nu ska jag iväg med Alice till veterinären. Tror hon har fått öroninflammation eller nått liknande, hon kliar och skakas på huvudet och är rosa/röd i ena örat så det behövs kollas upp. Också tänkte jag att dom kunde kolla på hennes flytningar när vi ändå är där, för att se om dom tycker dom ser normala ut eller inte.
Wilma tycker det är väldigt skönt att jag är hemma nu så hon inte behöver gå upp utan hon kan bara ligga hela dagen. Hon åt några kattmatsbitar i morse, mer ville hon inte ha och nu ligger hon i sängen och slöar.

Igår så sköt B och hans pappa in sina vapen inför bockjakten som börjar på söndag. Och wilma gillar det inte inte alls. vi gick iväg en runda för att hon inte skulle behöva vara så nära det, men när vi kom på tillbaka vägen så höll dom fortfarande på att skjuta och hon drog i kopplet och kollade runt omkring sig och hade öronen bakåt. Och när jag släppte in henne i trädgården så sprang hon direkt och gömde sig i buskarna. Kan inte förstå varför hon är så rädd för det, det är kanske för att det skjuts så många gånger på rad, och för att hon inte är ute och jagar själv kanske...och vem vet...hon kanske blir rädd för skott i skogen också men då är hon ju ensam när skotten går av så det är det ju ingen som vet. 

Ja nu får vi åka jag och Alicen. kl 16.30 idag så ska jag på spinning. det var länge sen sist. har inte gått på hela sommaren typ. men nu så ska det sättas igång igen. För ska jag till uganda och klara av att klättra upp för berget där i regnskogen, mellan 2-6 timmar innan man kommer till gorillorna så är det minsann dags att börja träna på allvar nu!



Uppdate:
Det var svamp Alice hade i ena hörselgången. Så nu ska hon få droppar så att det inte ska klia mera! Och flytningarna såg normala ut, det är antagligen bara något hon har nu innan hon ska löpa! :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kolla på det här!!!!


Detta är från Rwanda och vi ska till Uganda, men det är samma grejj där. Fattar ni vad häftigt att få komma så här nära dessa underbara djur som är så lika oss människor?!?!?
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Då och nu!


Alice när hon fick sitt första CK!


Alice idag när pälsen nästan fällt bort helt.



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Youtube!



jag älskar barbapappa. detta var mitt favoritavsnitt när jag var liten :)

Här får ni två låtar som alltid gör det lite roligare och lättare att städa när dom spelar dom på radion :)





 När jag lyssnar på texten till svenne banan så stämmer det mycket bra...svennebananer :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

börjar dra ihop sig!

jajamensan. nu börjar det närma sig att boka resa. vi har nästintill bestämt oss för Uganda med bergsgorillor och safari. Det ska bli otroligt spännande detta, men det jag just nu fasar för är alla vaccinationer som måste tas, jag har inte några alls så jag får nog ta melan 4-6 st. och jaga hatar sprutor, fobi för dom om ni så vill. gråter som en liten unge så fort sköterskan tar på sig handskarna. Men jag gör ju det för att jag ska resa så jag får tänka på det!

snart har jag städat klart mina tre veckor och det är sååå sköönt. har fått ont i ryggen nu de sista dagarna så städjobb är nog trots allt inget för mig. Sen klagar folk så in i norden också. De man städar hos klagar för att de ska slippa betala, så det spelar ingen roll hur jävla noga man än är. Vi städade på ett alkisställe förra veckan, dom som jobbade med alkisarna ringde och klagade på massa saker och anklagade oss för att ha snott med oss fönsterblommorna. vaa?? Det är så jävla förnedrande så det är inte sant. Varför i helvete skulle vi ta med blommorna hem? och där fanns ju inte ens några blommor när vi kom dit?? Sen klagade "lillchefen" på mig för hon har inte sett hur noga vi va. "jag vet att man kan va trött och så men ni måste va noga" vi var för i helvete noga!!!! nä...imon och på fredag sen aldrig mer...eller inte tills det krisar i plånboken igen iallafall :)

Nu ska jag ut och träna lite med alice..träna träna! några minuter flera gånger om dagen....!!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hallandskampen!

När jag var på klubben innan så pratade jag med en instrukör som tipsade mig om att anmäla mig till hallandskampen. Den är till för nybörjare och man ska helst inte ha tävlat innan. Har man tävlat så får laget poängavdrag. Så man tävlar alltså i lag och man ska vara två ekipage i varje lag. Hon sa att det var tre anmälda hittils och två ska alltså vara med från varberg. Så det får bli uttagstävling om vilka som får va med. Och nu har jag anmält mig och Alice. Kan ni tänka er? =) det hade vart otroligt roligt att få vara med på en sån här tävling. Den är ju seriös men den är ju ändå till för nybörjare så dom man tävlar mot är ju inte heller så vana. Känns som att vi kan ha en chans att få komma med men ändå så räknar jag inte med det, om dom andra som är med i uttagningen har tävlat innan så är ju dom bättre, men dom kanske väljer oss ändå eftersom vi aldrig  har tävlat innan... detta ska iallafall bli hur kul som helst. Vi tränade ju innan och alice kan alla momenten super bra, fööörutom liggande och ställande under gång. Hon ska alltså gå fot och när jag säger STÅ så ska hon stanna, fast jag ska fortsätta gå i samma takt.. och när jag säger LIGG så ska hon ligga, hon hänger inte riktigt på med på dom. men vi ska träna som faaan så att detta sitter för det hade som sagt vart riktigt kul att få va med :)



Jag trimmade wilma innan föresten. Det gick så lätt. undrade om det är jag som har lärt mig eller om det är så att om man tar lite en gång i månaden så blir det lättare, jag tror på det sista :) Har iallafall gjort halva henne, bakdelen, och det blev jätte fint så imon tar jag framdelen också :)




Det finns så mycket orättvisa i världen. Människor och djur plågas och dör överallt runt om på jorden! Viss dagar så slår det mig att Mikael är fortfarande död, det var liksom inget som var bara där och då på begravningen, utan det är evigt.

Tänker också på lilla victor!
http://feie.tkphotography.se/VictorsSida.html
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tisdag!

Idag så var det riktigt segt att städa. Var på två ställen först och när jag åkte till det tredje och sista så kom jag före en kvinna som jag skulle städa ihop med. Och när hon kom så märkte jag att detta kommer gå undan. Jag var så trött och hade aldrig vart där på det stället så jag visste inte vad jag skulle göra riktigt, men helt plötsligt så springer det in en dam i 50 års åldern genom dörren, hon hälsar snabbt och tar en trasa och springer vidare och börjar torka bord. jaha, tänkte jag. Det är la bara till att hänga på. men det gick bra iallfall, vi var klara på 2 timmar :) 

För typ 2 måndaer (!) sedan så mejlade jag brukshundklubben och frågade om dom skulle ha några tävlingslydnadskursen i sommar. Nu har jag fått svar. Det hade tydligen redan startat en för i sommar men hon skrev att jag var välkommen att träna på tisdagar mellan 19-21. Då är det allmänlydnad och instruktörer där som man kan fråga. Och sista tisdagen varje månad så är det tävlingsträning. Det låter ju kanon. Så jag tänkte faktiskt åka in med Alice ikväll och träna de olika momenten också kan jag ju göra det varje tisdag tills det är tävlingsträningen :)  Jag känner inte riktigt för det ikväll men det kan väl vara roligt att åka in och träna lite och få lite hjälp från andra, kanske kan ta med wilmisen också och köra lite agility med henne.

Wilma slutade blöda i sin klo dagen efter föresten, igår var det väl då. Hon fick ha på bindan på natten för det slutade aldrig på kvällen. men nu så är det bra igen :)

Nu ska vi ut på promenad...
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Köttfärs limpa och blood!

Nu har jag gjort en köttfärslimpa som står på gräddning i ungen. Jag kan allt om jag vill :) Har T.om tryggt ner tomater i den, jag haaaatar tomater men vad gör man inte gör sin älskade? :)

Innan idag så klippte B wilmas klor, en klo klipptes lite för långt in i pulpan. Och det brukar ju aldrig vara några problem. Lite potatismjöl på klon också suger det upp blodet också blir det en liten klump som gör att blödandet slutar. Men denna gången var det inte så lätt, det ville verkligen inte sluta blöda. Man kunde se hur blodet pumpades ut liksom, det rann och vi torkade och torkade för att kunna få dit potatismjöl men det var inte lätt för det kom så mycket. började bli nervös att hon skulle förlora för mycket blod också, för det rann verkligen mycket. Så vi fick faktiskt sätta på henne en gasbinda. Det är jätte konsigt. Får hoppas att det har slutat när vi tar bort bindan sen i kväll.





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Teamwork!

Idag så har Alice dragit vagn för allra första gången. Vi började med skaklarna för att värma upp, och det gick super bra. Svängarna är fortfarande lite läskiga tycker Alice, då tar ju "pinnarna" emot på sidan av henne. Men sen satte jag iallafall på henne vagnen. Också skulle vi gå. Alice lutade sig lite fram och tänkte nog "SHIT, jag sitter fast" Vagnen vägde ju mycket mer än skaklarna. Men jag höll i henne och gick bredvid och matade med godis och beröm hela tiden, och när hon väl börjat gå och fått upp farten så märkte hon att det inte alls var så läskigt :) Så det gick super bra. Hon gjorde mig så stolt och var så otroligt duktig. Hon verkade tycka det var roligt samtidigt som det är lite läskigt, men om vi fortsätter träna lite då och då så ska hon nog tycka om det mer och mer. Vagn och sele är jätte dyrt så det har jag inte råd att köpa nu. Men jag hoppas på fler sånna här tillfällen i Svenljunga, det var verkligen jätte kul för både människa och hund :)

När vi kom hem igen så var B och wilma precis på väg ut, så vi hängde på. När vi kom bort till grannen så hade dom en liten tjej på fyra år på besök som ville klappa hundarna, hundarna satt som ljus och hon fick klappa dom, hon vågade bara klappa dom bak på ryggen/rumpan, men det gick bra för hundarnas del :) Nu ligger hundarna och vilar sig och sen ska vi inte till stan och grilla. Mys pys! 

Här kommer lite kort! 










Wilma bäddar i "djursoffan" för sina fantasivalpar och tussan drar nytta av det och lägger sig gott på dynan, det är teamwork det :)
  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0