Påstå aldrig att hundar är dumma djur!!!

Nä! Det kan man aldrig påstå! Igår så var vi på träningstävling på klubben. Och när vi skulle göra momentet läggande under gång, så la sig inte alice när jag sa ligg, utan hon stannade och stog stilla! Perfekt om jag hade sagt Stanna..men inte när jag säger ligg. Jag började då fundera på varför hon har så svårt för detta moment, när vi kvalade och nu när vi var på träningstävling! Men hemma så gör hon rätt! 
Och jag kom fram till att hon är ju fan inte dum:
Efter vi hade kvalat och hon nollade på läggande så började jag träna detta mycket med henne, jag tränade så här: ställande några gånger (olika gånger varje gång så hon inte börjar tro att hon alltid ska lägga sig efter 2 ställande tex), och helt plötsligt så gjorde jag läggande. Min tanke var att hon skulle lära sig att lyssna på vad jag ger för kommando så att det kommer utan att hon vet vad som komma skall. haha, trodde jag ja! På tävlingar så är läggande alltid före ställande, och vi har alltid gjort ställande före läggande!!! Det borde jag ju kunnat räkna ut tidigare att detta blir förvirrande! Alltså, när vi gick in på plan och gjorde fritt följ och det gick super och sen ska göra läggande så ställer sig Alice...inte konstigt när jag hemma har tränat massa fritt följ och sen ställande!! Hon är fan inte dum hon. Men detta ska jag ändra på tills på lördag. nu har jag ju kommit på hur hon tänker :) Och detta var det enda som hon missade på igår, så om vi bara ändrar det så ska vi nog kunna gå lång i hallandskampen på lördag :) Hon har inte perfekta ingångar utan sätter sig lite snett men det kommer jag nog inte hinna ändra tills på lördag så det får tyvärr vara som det är!


Imon är det första oktober!
It´s the D day! Det är dagen vi har väntat på så länge nu och imon är den äntligen här, Mr Bear att tatt ledigt från jobbet. Imon smäller det. Äntligen, ÄNTLIGEN ska Wilma få springa och jaga i skogen!!!! Som hon har väntat, när han har tatt på sig jaktkläderna och hon inte fått följa med, hoppar hon upp på sin stol i köket och tittar efter honom när han går iväg med bössan på axeln. Men imon ska hon få följa med, imon är det hennes dag. Och jag kan återigen börja oroa mig för vår skrutt att nått ska hända! Att hon skulle försvinna behöver jag inte oroa mig för, den risken är väääääääldigt liten, eftersom Mr Bear har köpt en GPS att ha på henne så han kan se på en karta nästintill exakt vart hon befinner sig hel tiden. Men en GPS skyddar henne inte från att bli påkörd eller gå ner sig i nån dypöl! Så vi kommer ju alltid att hitta henne, men jag vill ju inte gärna hitta henne påkörd i ett dike
:( Men jag tror att vi har haft en väldigt stor tur med Wilma och hennes jakt, hon har aldrig skadat sig eller sprungit bort, inte under jakt iallafall ;) så jag hoppas att den turen är med oss resten av hennes jaktdagar :)

Nu har jag beställt framkallning av bilder via nätet, svin bra. 75 kort för 29 :-, jag kan leva med det! :) Och nu tänkte jag rensa ut i uterummet och göra iordning för vintern där, det var ju bara 1.5 grader tidigt i morse...burr! Ska göra iordning så att tussan får varmt att krypa in i där när hon är ute på nätterna också, och flytta träden till pappas växthus. jag hade mössa när jag var ute med hundarna i morse, det var premiär! Me like :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

min myskväll!!!

Min myskväll som jag skrev om att jag skulle ha i fredags blev inte så jävla lyckad alltså! Jag och syster åkte iväg på träningen, efter ungefär 30 minuter boxningen så ska vi ha staffet. Man boxas ju i par, jag och syster boxas alltid, så staffeten var i de paren man boxade i. En "idiot-staffet" alltså först springa fram till ett märke, backa tillbaka, sen springa fram till en märke längre fram än det första, och backa tillbaka. Och detta var ju tävling = Bloooodigt allvar! jag ska fan inte dra ner mitt team så jag ger ALLT! syster startar och hon är snabb, så jag måste ge järnet för att vi ska fortsätta hålla oss så här bra till. springer fort fram till första märket, backar fort tillbaka, springer till nästa märke, backar tillbaka och märker att en kille är på väg att back-springa om mig, jag försöker öka farten och faller då som en fura! Rätt bak ner i golvet, PANG. Rumpan och huvudet fick en jäkla smäll! Förbannat jävla ont gör det och jag kämpar allt jag kan för att inte börja gråta, inte gråta ställ dig upp igen och inteee gråta! Men det gör så ont i huvudet och rumpan att jag inte vet vad jag ska göra och folk frågar om jag vill ha vatten och lyfter upp mina ben och grejjar! Efter nån minut så har jag samlar mig och jag och syster går ut chocken lägger sig och jag inser att jag kan inte fortsätta träna för min vänstra skinka har fått en sån jävla smäll så jag knappt kan gå. Så vi åker hem, och jag ska ha min mys kväll!!
   Trevligt, får hänga på ena armstödet när jag sitter i soffan för det gör så ont på skinkan. nä. Min myskväll var inge bra! :( ha bara ont och gick och la mig tidigt!
   Igår kväll så började jag få riktigt ont i nacken. Var rädd att det hade med fallet att göra men nu börjar det bli mycket mycket bättre. Så det var nog ingen wiplasch eller nått som jag var oroligt för där ett tag, läste på internet att det kan komma timmar/dagar efter man har vart med om en olycka eller så. Men nu börjar det som sagt bli bättre så det är toppen :)

Jag och Alice var och tränade på klubben idag med den andra tjejen som ska vara med i hallandskampen. Shit vilken kvinna!!!! Vilket ledarskap hon har! Hon har tränat massa med hundar och hjälp andra som har haft problem med vissa saker hos sina hundar så hon hjälpte mig jätte mycket med hur jag jag ska göra med Alice och hennes ingångar tex.  Alice sätter sig gärna snett jämte mig, men jag vet att hon kan så jag brukar bara titta på henne så hoppar hon till och sätter sig rätt, ibland inte första gången men kanske andra eller tredje gången, tills belöningen kommer då hon sitter rätt. Men detta kom vi ju på tillsammans att det kanske hon inte lär sig att sitta rakt på, bara att hoppa omkring jämte mig tills hon får belöning. Vilket jag INTE vill att hon ska göra på tävling för där får hon ju ingen belöning, bättre då att hon sitter snett än att hon stuttsar omkring! Helt underbart att ha nån att bolla idéer med och träna med. Sen att hon är bra och har bra lydnad på sin hund är ju så jävla super, och att hon kan med att tala om för mig vad jag gör fel. Älskar det, iallafall när det kommer från en som kan!!! :) Jag lärde mig iallafall av henne att jag måste ställa högre krav på henne. haha, hon lånade Alice och visade mig hur jag skulle göra när jag tränar. Jag tränar alltid utan koppel men hon sa att det kan vara bra att träna med koppel för att vi tydligt vart jag vill henne. Alice gumman blev helt förskräkt när hon rykte till när Alice gick snett eller fel! Sen när hon släppte Alice så sprang hon till mig direkt. Men jag måste lära mig att vara hård. Jag är på tok för mesig och jag vet ju det! jag har svårt för att vara hård mot mina älsklingar. Men jag får lära mig!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Valpar och sprutor!

Är inne och kollar varje vecka nu på kennel Around, vilka underbara små söta sötnosar! vill haa. gå in HÄR, klicka på valpar och sen på vilken vecka du vill se. Vecka 2 som jag tror var i onsdags är ju den underbaraste när dom börjar tulta runt på sina små ostadiga ben utan att se något än :) När Alice får valpar så ska jag följa dom så här vecka för vecka också, underbart att se deras utveckling.

Vi har precis vart iväg och tatt vår andra hepatit spruta, min fjärde av fem inför resan. Eva på Neptunus är så otroligt bra på att ta sprutor. Spelar ingen roll om jag börjar hyperventilera och tårarna sprutar, hon sticker snabbt in nålen i armen och trycker in vaccinet och sen ut med nålen. Inte nån jävla daltande och vara långsam och försiktig bara för att jag är nervös, vilket jag bara blir mer nervös över..Eva är bäst :)

Nu ska jag och syster iväg på boxning och sen så är det FREEEDAG! fredagskvällen är den bästa på hela veckan tycker jag :) Mr Bear ska iväg med jobbet så jag har heeela soffan för mig själv, då inkl fjärrkontroll! I love it, har köpt en sallad på stantons innan som ska avnjutas till Idol och sen blir det Ben & Jerry glass till senaste Wallander. jag kommer ha en toppen kväll :D

Bye Bye!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

onsdag!

Nu ska jag snart åka och vara barnvakt. Känner verkligen inte för det nu. Har vart i skolan hela dagen och är nu hemma en kortis och dricker te och gosar med hundarna. Vill vara hemma med hundarna nu istället för att åka iväg, var ju borta hela dagen igår också :( men imon är jag hemma iallafall. Skulle egentligen åkt till Göteborg med studiegruppen men det blir inte så och nu känner jag att det är skönt :)

När jag körde hem så körde jag på en fågel. mitt hjärta värker och jag funderar på om man ska stanna när det råkar hända sånt? hade det var en hund eller katt så hade jag ju stannat för att se om den hade halsband. Men en mås tillhör ju antagligen inte nån men man kanske ska stanna och se så den säkert dog? men vad skulle jag gjort om den inte hade vart död? Nä, hade inte klarat av att döda den då i vilket fall men jag hoppas inte den ligger i lassabacka rondellen och lider :(

Wilma grävde ännu djupare i sin grop idag i hundgården och jag börjar fundera på vad hennes syfte med detta är... hmm, hon är på väg djupare och längre fram mot stängslet..vill hon ut och springa i skogen kanske?  Mr Bear får ju kolla det sen så hon inte är borta en dag när man kommer hem!

Nu får jag väl åka då. Ska pussa och krama mina snuttar massa först! kommer ju hem om 3-4 timmar igen men ändå... :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alicen och Wilmisen!

Wilma dricker inte längre så där mycket och länge. så antagligen så hade hon nog bara ätit nått salt eller nått dåligt. Så det är skönt :)

Alice funderar jag på om hon har urinvägsinfektion. I morse gick jag upp 06.30, tidigast på mycket länge. Jag gick upp, gick på toa - alice följde med. Jag gick in till vardagsrummet och väckte wilma som låg i sin soffa och sov, Då kommer Alice in i vardagsrummet och sätter sig och kissar på golvet. nej nej nej, ut ut ut. Säger jag till henne, inte argt på nått sätt för hon jag vet att hon inte gör så om hon inte verkligen behöver. (onstigt så tidigt på morgonen) Och hon lyssnade faktiskt och slutar kissa och springer mot dörren. Sen lukta det aaaapa, vuxen morgon hundkiss luktar bläää. Spray köks spray som dofta citron och öppna alla fönster och torka upp, sen gick vi ut på promenad. Och då kissade alice väldigt många gånger, men jag har lite svårt att skillja på om det är "skvätt-kiss" eller kissinödig kiss. ser utsom lite både och, och hur länge håller dom på och skvätter egentligen?

Vad det gäller hennes vikt så äter hon pastan och burkmaten som hon får, men petar väldigt fint ut det ur torrfodret för det vill hon inte ha. Hoppas hon fortsätter äta pastan och burkmaten ett tag iallafall så det inte bara är nyhetens behag.

Nu ska jag göra pannkakor, tänkte försöka göra Mr Bear glad för jag har en inte så glad nyhet till han när han kommer hem - Wilma har grävt en stor grop i hundgården idag!
Sen ska jag och Alice in till klubben och träna lydnad på tisdagsträningen. Det gillar jag!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

skäms.

usch vad jag skäms som inte har märkt att alice har gått ner i vikt. När jag känner på henne nu så känner jag mig som en djurplågare. Hennes ryggrad känns så hård och spettsig..! köpte burkmat som jag blandade i maten med pasta ikväll och då åt hon. Så det måste hon fortsätta med så hon lägger på sig nu! skäms på mig!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sjuka?

Igår så började Wilma plötsligt dricka mycket. Hon stod länge och länge och drack när jag kom hem från bernerträffen. "oj vad du var törstig" sa jag till henne. Sen gick hon dit efter en stund igen och stod där länge och drack, och sen en gång till efter en stund. Då började jag blir orolig! Frågade Mr Bear om han har gett henne nått godis eller nått som kan vara väldig salt, men det hade han inte. Och han sa att hon varit lite slöare idag när dom vart ute och cyklat. Lilla lilla vän tänkte jag, inte få livmoderinflammation eller diabetes eller nått!!! Så jag har koll på henne idag, men hon har inte stått och bäljat i sig vatten idag än. Hon spydde lite slem imorse men det gör hon ju ibland innan hon ätit så det har nog inte med detta att göra. Och sen efter vår promenad så har hon ätit frukost också så det kanske bara var nått hon hade hittat att äta ute, hoppar verkligen det! Hon har ju inga flytningar iallafall så det är säkert inget!

Alice. Ja, idag när vi var ute och gick i morse så skulle jag klappa om henne lite bara, då kände jag vad smal hon var. Herregud, revbenen och ryggraden kändes mer än vanligt. Hon äter ju inte just nu men hon är ju inne i sånna perioder ibland så jag har ju inte gett henne nån annan mat eller nått, brukar inte göra det, hon börjar ju äta när hon kommer över perioder. Men nu helt plötsligt, jag har ju inte tänkt på om hon har gått ner...! Jag samlade iallafall ihop krafter och lyfte upp henne och ställde mig på vågen med henne. 36.4 kg väger hon...det är inte bra! Hon brukar väga 40 kilo när vi är hos veterinären, och då är hon inte överviktigt utan kan fortfarande vara bra om hon går upp nått kilo! Så nu står ett storkok med pasta på spisen som jag ska se om hon vill ha i sin mat nu i dagarna, och i frukosten som hon inte åt upp i morse! Detta har ju säkerligen inte att göra med att hon är sjuk, för hon är ju lika pigg och glad som vanligt, eller ok. lite grinigare mot hanar och så kanske. Men inte dåligt på nått sätt. Men hon behöver lägga på sig några kilo. Vet inte vad man kan ge henne, olja i maten funkar kanske inte så bra eftersom hon inte äter maten...kanske ska köpa burkmat? är det nyttigt?

Ja. Nu håller vi tummarna för att wilma inte blir dålig utan att det bara var en engångsgrej igår. Och att Alice vill äta och lägga på sig lite granna!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bernerträff i harplinge!

Jag gillar detta vääldigt mycket. Åka iväg med Alice och träffa andra som har berner och prata massa hund, med folk som kan och gillar hund. åh vad jag älskar att prata hund :)
Vi kom iväg hemifrån lite sent, vilket då resulterade i att vi kom fram sent ;) och det gillade inte Alice riktigt, att göra entré. Mamma mia, ta mig härifrån sa hon med svansen mellan benen när de andra hundarna undrade vad det för en nykomling, men det gick över på några sekunder. Sen höll hon sig till mig, tills...vi skulle grilla och folk började gräva i sina matsäckar. Då gick alice från person till person och satte sig så fint och tittade dom djupt in i ögonen och sa "jag får ingen mat hemma, kan jag få smaka på din korv med bröd?"

Hur trevligt som helst. Sen skulle vi åkt hem och tränat var tanken. Men jag var tvungen att plugga lite och sen helt plötsligt vart det mörkt ute...så vi får köra på imon istället. kan vi till och med köra ett pass på förmiddagen imon och ett på eftermiddagen bara på för det :) Innan så pratade jag med den andra som tjejen som ska vara med med sin hund i hallandskampen för Varberg. vi ska träffas på klubben och träna på söndag, det ska bli riktigt roligt. Hon hade pratat med dom andra två som var med och kvalade och dom tränade ofta ihop och vi fick gärna vara med dom sa dom. Åh jag blir så super glad. Har ju ingen att träna med och vill inte gå massa kurser hela tiden utan det är ju toppen om man lär känna lite folk som tränar lydnad också kan man träna ihop när man känner för det och lära av varandra. Det ska bli roligt.

 

Här kommer lite kort från idag :)


Korv korv korv...alice hade oturen att hamna bakom! ;)
Lägg också märke till att en hund på bilden råkar ha fel färg..söta mowgli :)


Alice sträcker fram nosen....


"grillar du korv till mig mamma, vad snällt!"


Alice var inte sen enda som ville ha korv :) Alice i sitt rosa halsband!


Uppställning! Här ser man så mycket vitt Alice har framtill tillskillnad från dom andra, det är vi som är andra från höger, jag i keps :)

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det har vart en bra dag idag!

Igår så var vi ju på kräftskiva. Det var gott. Vi åkte hem rätt så tidigt i Taxin :) hundarna tog det rätt lugnt i Taxibagaget, Alice la sig och vila och Wilma satt och tittade ut så det gick ju kanon :)

Idag när jag vaknade så åt jag frukost och sen åkte jag ner till syster och gick en powerwalt med lite syrketräning på slutet, gjorde några fruuuuuktansvärda utfall som det kallas, man liksom tar ett ben så långt framför sig man kan och böjer ner det andra knät så långt ner man kan och ja, det var jobbigt iallafall. Känner träningsvärken komma! Sen kom Lotta och Tellus, min bästis och Alice och Wilmas bästis :) Lotta hade med super goda hembakade bullar och jag gjorde te också gick vi ut i skogen och satte oss på en sten och fikade och tjötade i ungefär 2 timmar, wilma tyckte det var lite långtråkigt från och till, eftersom hon var den enda som var kopplad, men det funkade bra ändå :)

Sen har här inte hänt så mycket mera. ätit mat och kollat på Tv.
Imon åker jag och Alice ner till Halmstad på Bernerträff. Det är roligt :) Många berner, och nån grosser, träffas ute i skogen med alla hussar och mattar och hundarna springer lösa och busar och tjoar och människorna grillar och fikar och snackar skit :) I love it!

Tränar med Alice varje dag nu föresten. Hon är duktig. Hon lägger sig snabbare under läggande under gång och hon ställer sig utan att göra mer en kanske ett steg innan hon stannar på ställande under gång, och hon sätter sig inte innan jag säger åt henne att göra det (istället för att sätta sig, upp eller ner, direkt jag kommer fram till henne) så hon gör framsteg varje dag och jag blir stolt :)

Nu är hundarna ute och skäller och skäller, är så glad att vi inte har några grannar som kan störa sig på dom för då hade jag blivit för stressad, nu kan dom få hålla och skälla bäst dom vill :) Ska ta och plocka in dom nu och gosa ner mig med Wilma i sängen. Det är gott.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kräftskiva!

Ikväll ska jag och Mr Bear på vad som antagligen är årets sista kräftskiva, eller vi kommer nog köpa kräftor nån mera gång iår efter som vi båda älskar det..kanske :)
Vi ska iallafall in till hans föräldrar och käka med dom och hans syster och hennes särbo! :)
Vi har haft lite diskussioner här hemma nu, haha. Jag tycker att det är väldigt onödigt att lämna hundarna hemma när vi kan ta med dom, dom slipper vara ensamma och vi slipper känna att vi måste åka hem och kan istället stanna och snapsa hur länge vi vill :) Mr Bear tycker att det bli så krångligt med att taxi och när vi ska ha skjuss in till stan. Men jag har fixat :) Ringde pappa, han kör in oss till stan i min bil, ingen annan behöver alltså offra sin bil för hundarna :) Också ringde jag 16500, varbergs taxi och kollade med hund i taxi, Tax I (haha) synd att vi inte har tax! Och det var inga problem, vilket jag redan visste men ringde för att verkligen vara 100 på att dom inte ändrat reglerna, bara till att säga till när man beställer att man ska ta med sig hund så tar dom väl Tax Taxin då , haha! gud vad kul! Så blev det iallafall, Mr Bear har inget att komma med mot detta, hundarna får följa med. Mesig jag är, jag vet. Men jag vill ju inte lämna dom ensamma i onödan, det räcker väl med dom gånger man verkligen måste lämna dom hemma. Kommer nog svida i mitt hjärta när vi har två hundar till och jag då vet att dom inte kan följa med allihopa när man åker bort!

Så är det. vi var i fårhagen idag. Då kom varbergs kommun och satte upp ORDNINGSREGLER, dom är la för goa!
Kommer inte ihåg exakt alla men det var ungefär så här:

  • Ha inte hunden kopplad.
  • Prata in för mycket med hundarna.
  • Plocka upp efter din hund.
  • Om några hundar "pratar" med varann, gå åt ett annat håll.
  • Tänk på att detta är hundarnas promenad.


Den där med "om några hundar pratar med varandra, gå åt ett annat håll" fattar jag inte riktigt. Menar dom att om två hundar börjar gruffa och bråka med varann så ska man blunda och gå åt ett annat håll? Det är det väl ingen som gör? Jag har aldrig vart med om att hundar där har bråkat med om nån hund skulle ge sig på Alice eller Wilma så skulle jag ju inte bara "gå åt ett annat håll" och det vet jag att ingen annan där gör heller, och jag gör det inte heller om jag ser att nån hund ger sig på nån annan hund, alltså nån annan än Alice eller Wilma. Jag vet att man inte ska gå imellan för att man kan bli biten och så men tro fan att jag inte skulle stå och titta på om nån hund skadar en annan hund, skulle väl sparka på den eller kasta ett koppel eller nått, eller dra i bakbenen var det en som sa men det tycker jag låter lite riskabellt, kan man väl dra benen ur led?

Ah, nu ska jag duscha och göra iordning. laddar för plats för massa kräftor!

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det sjukaste!

Här om natten så drömmde jag att några kor hade rymt och stod på fel sida av viltstängslet vid motorvägen här vid vårt hus. Och det har jag inte berättat för nån (innan nu). Och ni vet ju vad dom säger, om man inte berättar drömmar så slår dom in!
Och det gjorde denna, eller rättare sagt Delar av denna :) När vi var ute på promenad i morse jag och hundarna så gick vi förbi kossorna vid grusvägen, Så ser jag när vi kommer till slutet av hagen att en ko står utanför hagen..eller? hmm, är det ingen tråd där. Tänker jag och måste gå lite närmare för att verkligen vara säker så att jag inte ringer till bonden i onödan! Så jag går lite närmare och ser att nä, tråden är nertrampad, en ko är utanför, och tittar upp och möter maaaaassa koögon som står och tittar undrande på mig och hundarna. Ojdå. Jag vänder mig om försiktigt och börjar gå på grusvägen igen, lugnt och försiktigt. Har hört att kossor kan omringa sånt dom känner sig hotade av så jag ville inte utmana ödet. När jag gått en bit och vågar vända mig och så ser jag att ALLA kossorna, typ 20 kor, är på väg ut ur hagen, ut på vägen och följer efter oss. SHIT! Jag ringer MR Bear i panik för jag vet inte vem som äger kossorna men tänkte att han brukar veta sånt, men han svarar inte, faaaan, jag börjar springa till närmsta hus som ligger kanske 500-700 meter bort på vägen, kossorna springer efter men håller sig på kanske 20 meters avstånd som tur är. När jag svänger upp mot huset så märker kossorna höbalarna som står vid grusvägen, smaskigt. Där stannar dom och kalasar och jag kan gå upp till huset där det precis kommer en bil och fråga om dom vet vem som äger kossorna och det vet dom så dom ringer bonden och han kommer "med gröten i halsen" som tanten som ringde sa, i full fart alltså :) Sen så fick dom in kossorna och vi gick hem och åt frukost :) Lite action så där på morgonkvisten och berodde det på min dröm tro? :)

Klockan två ska jag hämta en liten lillflicka på förskolan och passa henne till 17. Så nu ska jag ut och träna med Alice och sen laga mat och sen bege mig. Igår så var vi på brukshundklubben och tränade, där fick vi tränat sittande och liggande i grupp så det var ju super bra, och vi fick också tränat med massa hundar och folk runtomkring så det var bra. Alice verkar vara lite förvirrad, ungefär varannan gång vi ska göra läggande under gång så sätter hon sig, och varannan lägger hon sig. Måste träna mera mera så att hon vet vilket som är rätt och inte gissar så där :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

morgonstund har guld i mun..

Tack för de fina kommentarerna.
När jag vaknade i morse så stod Alice vid min sida av sängen och tittade på mig och tyckte det var dags att gå upp. Då kom jag att tänka på gårdagen när jag såg henne. "Vi gick ju vidare hjärtat" sa jag till henne och gav henne kramar och pussar. Jag trodde verkligen inte vi skulle göra det. Men vi gjorde ju verkligen det, det är ju på riktigt :) Ikväll ska vi åka in till brukshundklubben och träna. Hallandkampen är ju den 3 oktober så vi måste hinna finslipa lite tex på att hon sätter sig snett och att hon luktar i marken när det är fritt följ, men nu har jag vart med på en "tävling" och vet hur det går till och så där så nu kan jag träna mer utefter det :)
Ja det är helt otroligt att vi verkligen klarade det :) Gud vad roligt att vi ska få vara med på detta!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

VI GICK VIDARE :)

Vi blev en av de två som gick vidare i kvalet, jag blev så chockad när hon sa "Vi är glada att tala om att dessa två ska representera Varberg i Hallandskampen.........Linnea och Emma!" jag vände mig om och tittade på de andra, tänkte att det kan väl inte vara jag, det kanske är nån mer som heter Emma. Men det var jag, det var jag och Alice och jag började nästan gråta när jag insåg det :) Blev så glad! Alice var jätte duktig, men gjorde några missar. Detta är våra poäng (koeff är momentets "nr" och ens betyg gångras med koeff och blir ens poäng):


1. Platsläggande. Koeff. 3 Betyg. 10 Poäng. 30 Perfekt!
2. Tandvisning. Koeff. 1 Betyg. 9 Poäng. 9 Något Orolig
3. Linförighet. Koeff. 4 Betyg 6.5 Poäng 27 Släpper, Nosar
4. Läggande. Koeff. 2 Betyg. 0 Poäng. 0 Sitter
5. Inkallning. Koeff. 3 Betyg. 10 Poäng. 30 Bra!
6. Ställande. Koeff. 3 Betyg. 8 Poäng. 24 Något steg. snett sitt.
7. Apportering. Koeff. 1 Betyg. 10 Poäng. 10 Snyggt!
8. Hopp över hinder. Koeff. 2 Betyg. 9 Poäng. 18 Något långsam ingång. Snett sitt.
9 Helhetsintryck. koeff. 1 Betyg. 8 Poäng. 8

SUMMA: 155.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

VI GICK VIDARE :)

Vi blev en av de två som gick vidare i kvalet, jag blev så chockad när hon sa "Vi är glada att tala om att dessa två ska representera Varberg i Hallandskampen.........Linnea och Emma!" jag vände mig om och tittade på de andra, tänkte att det kan väl inte vara jag, det kanske är nån mer som heter Emma. Men det var jag, det var jag och Alice och jag började nästan gråta när jag insåg det :) Blev så glad! Alice var jätte duktig, men gjorde några missar. Detta är våra poäng (koeff är momentets "nr" och ens betyg gångras med koeff och blir ens betyg):


1. Platsläggande. Koeff. 3 Betyg. 10 Poäng. 30 Perfekt!
2. Tandvisning. Koeff. 1 Betyg. 9 Poäng. 9 Något Orolig
3. Linförighet. Koeff. 4 Betyg 6.5 Poäng 27 Släpper, Nosar
4. Läggande. Koeff. 2 Betyg. 0 Poäng. 0 Sitter
5. Inkallning. Koeff. 3 Betyg. 10 Poäng. 30 Bra!
6. Ställande. Koeff. 3 Betyg. 8 Poäng. 24 Något steg. snett sitt.
7. Apportering. Koeff. 1 Betyg. 10 Poäng. 10 Snyggt!
8. Hopp över hinder. Koeff. 2 Betyg. 9 Poäng. 18 Något långsam ingång. Snett sitt.
9 Helhetsintryck. koeff. 1 Betyg. 8 Poäng. 8

SUMMA: 155.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sofiero 2009

Utställningen var skit! Alice fick blått band och hon var ute ur leken! För mycket vitt, för trång i haserna, för högt ansat svans och hit och dit! Ha, att den danske dommarn inte kunde se att jag är ägare till Sveriges finaste berner, jag förstår inte varför ingen dommare verkar se detta :) Men nu vill jag inte åka på fler utställningar på ett tag känns det som, betala massa pengar för utställningen och för benisen och dyra schampoon och få ryggskott för att bada och föna alice..för att nån ska tala om för mig vad som är korrekt på Alice, och vad som inte är det. Hon är min finaste finaste Alice vad dom än säger, det får ingen tro att det är därför jag åker på utställningar, för att jag vill veta om JAG ska tycka hon är fin eller inte. Jag tycker det är en trevlig tillställning :) och om man då får bra kretik på sin hund så är det ett pluss i kanten, vilket det inte blev idag. Men nu ska vi förhoppningsvis som sagt inte åka på fler utställningar på ett tag. Träffade föresten Alice boyfriend. Han var riktigt riktigt fin och jag vill så gärna att alice ska hålla med mig om det i februari för där kan det bli super fina valpar tror jag :)

Dommare nummer två (som "utbildar" sig till dommare) kollar in alice och hon är lika duktig som alltid och låter okända människor klämma och känna utan problem.


Nu är både jag och Alice iallafall helt slut. halvvägs hem så tyckte Alice att bilbältet var otroligt obekvämt och ännu mer obekvämt blev det hon snurrade runt och fastna, så jag fick böja mig bak och knäppa loss henne. Sen la hon sig gott på sidan med alla tassar rakt ut och sov gott resten av vägen hem. Vi var ute och gick lite nu och passa på att träna lite lydnad samtidigt, det gick faktiskt bra och jag tror vi kommer va duktiga imon. Men jag blir lite nervös när jag tänker på bordie collies som är så kvicka och snabba och gör allt rätt och gör allt på 0.01 sek. Alice är inte riktigt så snabb, men hon är tillräckligt snabb för att jag inte ska skämmas tycker jag allt :) Vi skaut och träna lite om en stund. Men nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på One Three Hill som äntligen är tillbaka!  

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hallands Nyheter!

Idag kunde man läsa detta i Hallands Nyheter:

Berusade orsakade singelolycka

VARBERG

En bil körde in i mitträcket strax norr om Varberg Nord i den södergående filen vid kvart halv sju på torsdagskvällen.

Bilen blev stående mellan körfälten och de tre männen, 44 och två 52 år gamla från Västra Götaland, som färdades i den började gå längs med vägen. Enligt polisen var de alla berusade och togs med till polisstationen.

Vem av dem som körde bilen är oklart eftersom det inte fanns några vittnen. I nuläget är ingen av dem misstänkt för något brott.
Några trafikstörningar har inte rapporterats.


Nu stör det mig så förbannat jävla mycket att jag inte stannade, för hade jag stannat så kunde jag sett vem som klev ur bilen på förar sidan och den jäveln som ger sig ut att köra onykter kunde blivit dömd för rattfylla, nu kan han inte det så länge han inte erkänner eller om hans idioter till polare säger att det var han, men det lär ju inte hända. Men samtidigt som det stör mig att jag inte stannade för den här sakens skull så känns det också bra på nått sätt att jag inte stannade, tänkt om jag gått fram och dom varit aggresiva eller nått, fulla gubbar kan man väl aldrig lita på. Och dom var ju inte skadade så jag kunde ju inte gjort nått för dom ändå, mer än att satt dit den jäveln som ger sig ut på vägen onykter och riskerar andras liv!

jaja. ska försöka lägga det där bakom mig nu! Idag så har jag badat alice :) känns som att det är det ända jag gör på helgerna nu för tiden! Imon är det iallafall utställning i sofiero och jag tycker alice är riktigt riktigt fin måste jag säga. Hon har inte super mycket päls men hon slutade ju fälla för ca 2 veckor sedan och den har ändå blivit lite lite fylligare efter det tycker jag allt :) Detta är förhoppningsvis Alice sista utställning på ca 2 år. Så sa jag förra året vi åkte till Sofiero också, men jag hoppas hon ska gilla sin man denna gången och blir dräktig och sen få några välskapta friska valpar, vi får förhoppningsvis träffa hennes man imon. haha, hoppas han är en sprallig självständig hane. så vi inte får en valp som är som alice och inte vågar göra nånting själv :)

Nu är jag huungrig. Mr Bear har gjort en god sjömansgratäng, tror jag det hette, som står i ungen och jag har gjort mig en drink Alá Frida Svendsén, den va god :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fredag Fredag Fredag!

Jag har inte vart i skolan sen i tisdag. Och imon ska jag jobba, så egentligen är det lite tråkigt att det är fredag. Men det är ju roligt att få träffa Mr Bear lite mera :)

Jag och hundarna ska snart åka in till fårhagen och träffa Annalina och Johanna och deras hundar. Det ska bli skoj :) Vi var där igår också. Och när många hade gått därifrån med sina hundar så vågade wilma springa omkring lite mera, så när vi kom till grinden och det bara var jag och en farbror med 3 golden så sa jag att jag ska ta ett varv till nu när Wilma har det så roligt och springer omkring och luktar. Så då följde han också med ett varv. Men det ångrade jag ju sen. För wilma hade tydligen för roligt för helt plötsligt kom hon fram bakom ett klippa och såg ut så här:


Så det var bara hem och bada henne, och det gick inte att skölja med bara vatten för det var så lerigt det hon hade badat i. Så jag fick schamponiera, vilket inte var så bra för jag tänkte trimmat henne om några dagar när det har gått två veckor sedan jag schamponerade henne sist, men nu får jag vänta ytterligare två veckor innan jag kan göra det. (Inte bra för huden att trimma innan två veckor efter schamponering)

I onsdag så var jag och systrarna och bowlade, hyrde film och köpte pizza och godis. jag och stora syster bjöd vår lillasyster på det som födelsedagspresent. Och det var trevligt :) Men när jag skulle cykla hem från stora syster, där vi kollat på filmerna och ätit, så mådde jag så illa efter allt godis och pizza så jag rullade fram! 

  
En del blir mer glada än andra när man har kastat...rullat(?)

  
Koncentration.



Alice har börjat bli lite bättre med sitt humör. Hon tycker inte det är lika roligt att skälla på vilt och fåglar och annat i trädgården längre bara. När willma skäller och alice ligger inne så brukar Alice alltid springa ut och skälla som en dåre. Nu avaktar hon när hon hör wilmas första skall, och lyssnar om det kommer nått mer. Gör det det så kan hon gå och ställa sig på trappan och titta om hon ser nått roligt, annars ligger hon bara kvar :) Men det börjar ju absolut bli bättre så snart ska väl hormonerna vara ute ur kroppen för denna gången ;)


Igår var jag i kungsbacka en sväng och hälsade på en familj där jag ska vara barnvakt. När jag körde hem därifrån så var det en idiot som körde på motorvägen. Bilden körde jätte nära kanten och bytte fil snabbt och flera gången, fram och tillbaka. Och låg på och stressade andra som körde om lastbilar och sånt. Han/hon körde fort och sen sakta och sen fort och sakta. Jag körde om bilen i tunneln för den körde så sakta då. Och jag tänkte att det är en jävla idiot som antingen är full eller som larvar sig, idiot i vilket fall. När jag kört om den så kom den en bit bakom men när jag nästan var framme vid avfarten så kommer den i full fart och kör om lastbilen som ligger en liten bit bakom mig och sen så ligger den kvar i innefilen som att den ska köra om mig, och då ser jag i bakspegel hur det yr upp damm för att den vart för nära kanten och sen sladdar bilen och köra från sida till sida över båda filerna och snurrar runt och sen rakt in i räcket i mitten!
Det var nog fan det värsta jag har vart med om, jag har aldrig vart med om en olycka nån gång och jag har aldrig sett nån innan. När bilen körde in i räcket så var det så väntat så jag tog bara upp telefonen och ringde 112, men när 112 svarade så kom chocken, jag visste inte vad jag skulle säga. Pratade osammanhängade om ambulans och bil och motorväg. Men jag fick lungat ner mig så jag kan kunde säga vad jag ville ha sagt. Han frågade om jag hade stannat vid plats. Nää, nää. jag stannade inte ens...fan jag stannade inte. Då kände jag att vilken jävla idiot jag är som inte ens stannade och hjälpte dom, fan ta mig! Men det var ju som björn sa att jag låg före dom och hade jag stannat så hade jag ju fått springa tillbaka på motorvägen och kanske blivit påkörd då, och jag kom på sen att jag såg att lastbilen bakom mig stannade. När jag och B gick ut och gick på kvällen så gick vi så att vi kunde olyckan på motorvägen, bilen var inte så jätte trasig så det såg inte så illa ut. Så om alla i bilen hade bälte på sig så tror jag att det inte var så illa. Men tänkt om nån dog, och jag stannade inte? Såg framför mig igår när jag skulle sova hur bilen åkte från sida till sida. jag stannade inte! jag fattar inte varför jag inte stannade. Eller ialafall körde upp på bron, jag kunde ju för fan ha kört upp på bron i gunnestorp så hade jag sett bilen och då kunde jag sett om dom klev ut eller hur det gick..men jag tänkte inte så långt då! Gud vad jag grät när jag och han på SOS hade lagt på. bölade som en unge som blivit getingstucken. B trodde väl att det var jag som hade krockat när jag kom hem och grät så där. är det så det är att vara chockad? jag har nog aldrig vart det innan... Men jag stannade inte..kan inte släppa det!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice min lilla flicka!

Hon så nere nu. Herregud. Just nu sitter hon är bredvid mig och puffar på min arm om jag inte klappar henne, så fort jag slutar klappa så puffar hon med nosen, och om jag då inte börjar klappa henne så lägger hon huvudet i mitt knä. När jag går och lägger mig på kvällen så sitter hon brevid och vill bli klappad klappad klappad.
   Hon bryr sig inte om Mr Bear överhuvudtaget nu. När han kommer hem så reagerar hon inte ens. Hon lyfter blicken lite där hon ligger i sitt hörn men inte mer än det. När vi sitter i soffan på kvällen så står hon vid min sida och flåsar tills jag släpper ut henne (även om hon precis vart ute). Funkar inte med "gå och lägg dig" som alltid funkat innan, nu står hon bara kvar och tittar och flåsar. Så släppar man ute henne också lägger hon sig direkt på trappan och deppar. Igår kväll när hon låg på trappan när vi skulle lägga oss så skulle jag släppa in henne, vid 22 tiden. Då ville hon inte komma in, hon bara tittade på mig och såg ut att vänta på att jag skulle stänga dörren. Så det är lite konstigt ändå, sitter jag i soffan så vill hon ligga ute, sitter jag i köket vid datorn så vill hon sitta jämte mig. Det är tur att hon blir glad när jag kommer hem och när vi går ut på promenad iallafall, för annars hade jag ju trott hon va sjuk!

I morse såg jag tre älgar när jag åkte in till gymmet. TRE, kan ni förstå vilken mäktig känsla. Man kan tro att jag är tysk för jag tycker älgar är så coola :) Det stod en i vägkanten och åt frukost när jag kom i bilen, så lunkade den iväg när den såg mig, och då såg jag en till i skogen och sen en till. haha :) ska ut med hundarna nu och hoppas på att vi får se dom igen. vill så gärna filma dom eller iallafall ta ett kort. En av dom hade ju riktig stora horn också :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

härliga höst!

Det är skönt när hösten är tillbaka. Allt börjar återgå till sitt normala. Tussan börjar nu ligga i sängen och gosa ner sig bland täckena igen om dagarna, Wilma ligger i sängen och knör på oss så jag blir tokig på nätterna, skolan börjar få fart med allt skolarbete igen och jag försöker få det att passa ihop med lite extra jobb så att man får lite pengar över varje månad. Det är skönt, saker och ting faller sakta tillbaka på sina platser där jag vill ha dom, och så kommer det vara tills maj-juni nångång nästa år, tills tussan och wilma tycker att det är på tok för varmt för att ligga i sängen, och skolan slutar och rutinerna rubbas. Men just nu..just nu är det skönt inombords igen!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hallandskampen!

Fick mejl nu om att den 14/9 är kvalet för hallandskampen. 4 stycken från varberg har anmält sig och det ska vara två ekipag som är med och tävlar och representerar Varberg. Så antingen är jag och Alice en av de två som inte får vara med, eller så är vi en av de två som får vara med. Blev lite skeptiskt till att detta kommer gå bra när det stod i mejlet att kvalet kommer gå till som på en riktigt tävling och de som får högst poäng kommer gå vidare. Tror inte vi kommer få så mycket poäng med tanke på att jag vet att två av dom som är med och kvalar har tävlat i lydnad innan. Tänkte ju att kvalet kunde vara lite så att dom som dömmer är med och ser lite vilken potensial hunden och föraren har och hjälper sedan till att träna inför själva tävlingen som är i oktober. Men icke, vi är helt själva i detta men vi ska köra hårt. Sist vi tränade här hemma så var alice inte alls med på noterna. Det hade la med löpet och hormoner att göra så vi får se hur taggad hon blir, hon brukar iofs bli mer taggad när man åker till nytt ställe så vi hoppas på det bästa. Men kom ihåg att nästa måndag kl 19 är vi på brukshundklubben i varberg och gör vårt bästa. kom gärna och titta och heja på oss :)


Nu ska jag ut med hundarna i skogen. Har sån huvudvärk efter dagens skolarbete så jag tror jag svimmar. Så det blir ut i skogen och koppla av innan jag ska in på spinningen!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Uppdatering

Har verkligen inget vettigt att skriva här nu för tiden. Så en liten uppdatering av familjen bara.


Alice
är depp, när vi har vart i fårhagen så går hon bredvid mig och när vi är hemma så håller hon sig intill mig. Hon är deppig helt enkelt. men har börjat äta som hon ska så det är skönt :) Utställningspapprena till sofiero har kommit. Nice :) nästa söndag är det och alice har inte direkt fått nån päls än men det är roligt ändå, har massa grejjer som jag hoppas kunna köpa på utställning också :)

Wilma är som hon är, i fårhagen så gillar hon dom stora och starka hanarna, "se mig se mig, lek med mig lek med mig" säger hon till dom hela tiden, ålar sig framför dom och fjäskar. Men så fort det kommer en annan hund så backar wilma och sätter sig och låtsas som att de regnar, sen springer hon fram till hanen igen när det är fritt fram. Och valpar gillar hon inte alls, "kom inte nära mig era äckliga små odjur".

Tussan har blivit försäkrad. Systers katt blev skadad på benet och fick sy och grejjer så jag tänkte att en vacker dag händer det väl en olycka med tussan också så det är lika bra att försäkra henne och sluta fundera på OM jag ska försäkra innan det är för sent. 49 kr i månaden. haha, alice kostar mig 400 kr  i månaden (+ca 500 kr till mat /månad) så det var ju ingenting jämför, det kan hon ju få vara värd :)

MR Bear sköt ett rådjur här om dagen, hundarna blev helt tokiga när han kom hem med det, han släppte inte ut dom till det men alice var med mig ute i ladugården idag och hämtade potatis och hon hade då inte glömt vad hon sett mr bear där med för några dagar sen så hon gick runt och luktade och letade.


Jag
pluggar, jobbar och försöker hinna med allting annat som jag "måste" och lite annat som jag gör för nöjes skull :) Har gått ner 1.5 kilo på 3 veckor bye the way. Det gör ju kanske ingen större skillnad från eller till, men när jag tänker på det så känner jag mig lite lättare bara av att veta att det går åt rätt håll =) Så uganda och bergsgorillor, here I come!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Julklappar.

Igår fick jag julklapp utan min Mr Bear. Ett par kängor som jag vart med och provat ut. Var ju tvungen att börja gå in dom nu om jag ska kunna ha dom när vi ska till Uganda. Och jag hade dom idag på morgonnpromenaden och dom var helt ok, verkar inte vara några skor som jag måste plågas i för att gå in. Nä, dom var helt ok förutom att mina tår somna och att jag blev väldigt trött i fötterna, men det blir ju bättre när dom blir mjukare.


Den 15 januari har vi bestämt att vi ska åka, vi har nån utställning och grejjer i skolan den 13 och sen kursavslutning den 14 så den 15 ska vi boka till.
Och jag blir väääldigt nervös nu. Har hela tiden tyckt att detta ska bli så häftigt och roligt. Men tänk...tänk när jag och mr Bear kommer där helt själv, koko, jag kommer vara helt borta och säkert åksjuk och tänk om mr bear blir sjuk! vad fan ska jag göra då, han säger att om han blir sjuk så får jag åka ut på saffari och gå upp till gorillorna själv,, eeeh glöm det!! och ännu värre, han säger att om jag blir sjuk så åker han iväg själv, lämnar mig i ett tält mitt i djungeln!! herregud, jag kommer ju bli uppäten av ett lejon! Och dom här guiderna, han säger att man kan lita på dom, dom lever på turism och kommer behandla oss som kungar. jojo, men vem vet, när vi bara är två. Hur lätt som helst för dom att ta alla våra pengar och pass och allt. Jag kommer säkert på rånad, magsjuk och få malaria och gulsot. Missa alla djuren och sen är det dags att åka hem. :( usch!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0