Tidig födelsedagspresent

Idag efter skolan så åkte jag och b in till stan där B köpte födelsedagspresent till mig :) Skoooor. Mina ecco skor är sönder och läcker in och är inte alls bra. Så jag fick nya i en veckas för tidig present. Var ute och gick med dom när vi kom hem och jag ääälskar dom redan. Dom är så fina med sitt lilla lila, de känns som vår :) thanks my love!



Idag så har jag börjat läsa bibeln.. Ska läsa den för att se vad det egentligen står i den, vad jag egentligen står för när jag säger att jag är kristen! (om nån frågar då, det är ju den religionen jag har) jag har läst några sidor bara en så länge och tycker redan att det är ett stort skämt! Jag är ledsen om jag trampar nån troende på tårna, inte alls min mening, men bibeln är ju skriven av människan...hur vet människan att gud skapade allt? Massa grejjer jag funderar över bara på dessa få sidor jag läst. Eva och Adam fick först två söner, den ena dödade den andra, den som då var kvar i livet fick inte bo kvar där pga av att gud sa det, så han stack iväg med sin fru. Vem var hans fru? Det fanns ju bara Eva och Adam på jorden, också då deras ende levande son. Vart kom frun ifrån? Efter det så var det massa med namn och det måste blitt en jäääävla massa inavel tänkte jag! Och en sak till, gud är inte förlåtande och barmhärtig, gud straffar de som gjort fel och misstag. Han straffade Eva för att hon åt av äpplet, han straffade ormen som lurade henne att göra det, han straffade Adam som också åt av frukten som Eva gav honom. Han straffade sonen som mördade sin bror. Han straffade Alla på jorden, utan Noa, hans familj och de djur i hans ark, genom att dränka dom, människor och djur! Än så länge så gillar jag inte gud, han verkar inte alls snäll!


Nu är det lägg dags!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jobbar dag.

Idag så jobbade jag ju på förskolan i träslövsläge 11.30 - 18.00, det var riktigt roligt :) barnen tyckte det var roligt att jag kom tillbaka, glatt överaskade kan man säga att dom blev, det var ju roligt för mig också då :)

Sen så åkte jag hem, åt mat och sov i en timme..sen iväg och städa efter wicmatch. Så nu har jag kommit hem från det!

B frågade innan om jag har mycket i skolan 20-28 mars. vi har en grejj då som jag inte vet om jag kan missa.."hurså?" undra jag. Så sa han att han hade kollar på restresa till cypern under den veckan...Åh vad underbart det hade varit. att åka iväg bara vi två. jag mejlade kursansvarig och kollade om det går att vara borta den veckan..Det hade varit super härligt!

Nu måste jag nana för jag måste upp tidigt imon och plugga. tänkte leka lite med hundarna i trädgården också innan jag åker till skolan, träffade dom ju inte så mycket idag. Nu måste jag gå och spotta ut munsköljen, ska gurglas 30 sek, har nog gurglat 5 min nu....
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndag!

ja, igår när jag gick och la mig så glömde jag ju ställa om klockan! Och konstigt nog så hade jag en konstig känsla av att jag hade försovit mig när klockan ringde..men när jag såg på min telefon att klockan var åtta så tänkte jag att jag vilar lite till...så frågar B "börjar du inte klockan 10?", "jooo?" säger jag. så ser jag på klockan i taket att den är 09.00 den har ställt om sig själv. Så jag flyger upp ur sängen och är helt förvirrad. Alice hon springer efter mig ut i köket och jag står där som ett fån och tänker att "fan, jag ska ju åka från långås klockan 9, jag måste ringa S på hemglass. fan fan fan vad sen jag kommer bli........" så går det några sekunder. "eller....vart ska jag jobba idag? Det är väl lördag? Eller, nä det är söndag! jag ska ju jobba på torggrillen, ah men då så. jag hinner nog!" Så det var lätt lugnt ändå, jag hade satt klockan så tidigt för jag hade tänkt hinna slänga in en tvätt i maskinen och lite så. men jag hann in till TG till klockan 10 iallafall. Och det var faktiskt roligt att jobba idag, det kändes som jag var utomlands när jag gick där ute i solen och stan började vakna och jag gick och sopade fimpar utanför :)


Nu ska jag ut och träna hundarna i solen! Tränar dom korta stunder varje dag nu, både för att det är roligt men också för att dom ska lära sig att vänta på sin tur, jag tränar en och då ska den andra sitta stilla och vänta, så byter jag med dom efter 2-3 minuter. Det är mycket tänkande för dom små liven! :)


tingeling tjingeling!



Update!

Ikväll så har jag fortsatt med hemtentan, har skrivigt en och en halv sida och nu är det stopp! Får fortsätta en annan dag, imon förmiddag måste jag fortsätta på "tätt intill dagarna" Sen halv 12 ska jag vara på jobb på min praktikplats, ska vara vikarie där, ska bli roligt det :)

Det gick rätt så bra när jag tränade hundarna innan. Det ända Alice har fått söka är ju godis, men eftersom vi ska ha söklek på torsdag med saker, så försöker jag förbereda henne lite. Så jag gömde min vante och sa "leta" hon fattade inte riktigt, hon råkade springa på vanten och då blev jag så glad och gav henne massa berömm, så alice hon tänkte nog "jaha...den här?" så tog hon upp den hon kom med den till mig så fick hon en godis :) provade två gånger och hon såg lika förvånad båda gångerna när jag blev så glad när hon sprang på vanten, hon letade ju efter godis trodde hon! 
   Wilma tycker det är jätte roligt att träna, hon är så ivrig och hoppar runt mina ben. Försöker lära henne ingångar, då hon ska gå in vid min vänstra sida och sätta sig tätt intill. Det går ganska bra men hon är så ivrig så det är svårt att belöna när hon gör själva stegen in mot mig :) 
   Alice hon satt så fint och väntade medans jag tränade Wilma, Wilma däremot tyckte det var förbannat tråkig att sitta och vänta och ville gärna vara med. Så hon kom till mig och alice flera gånger när vi tränade. Jag måste få in Wilma på nån kurs snart, hon älskar ju att få tänka!!! 

Usch, det är mycket nu. Och jag vill så gärna hinna med allt. Jag vill hinna med hundarna och träna, leka och promenera. Jag vill hinna med att jobba så jag får in lite pengar. Jag vill hinna med skolan så jag inte behöver göra om massa grejjer för jag inte orkat/hunnit läsa tillräckligt från början. Jag vill hinna med att grejja här hemma, städa och annat, får panik när det ser ut som ett bombnedslag och jag inte hinner städa upp det. Jag vill hinna med att åka till gymmet och spinna och träna. Jag vill också hinna med att sätta mig ner två sekunder och spela lite tvspel eller titta på TV. Men...jag försöker att inte tänka på det. gör jag en sak i taket och planerar bra så kommer jag hinna med allt och snart är det sommar...härliga sommar sommar sommar. 
  
Nu ligger alla i hela huset och sover, och jag har som sagt gett upp hemtenan för idag. Så nu ska jag ner och hänga upp en maskintvätt och sen ska jag söva!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

....

Jag glömde ställa om klockan igår.....
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Natti natti!

nu ska jag snart gå och nana! Måste lägga mig och läsa boken som jag ska ha läst ut tills på tisdag "tätt intill dagarna". jag har inte ens läst hälften!

Idag så blev det ju riktigt vår, det var så varmt när vi var ute och gick så jag fick knäppa upp jackan :) 9 grador var det ute i eftermiddags!

20:30-21:30 släckte vi lamporna. Spännande och se om de kan räkna ut hur mycket som sparades om många släckte!


Nä nu ska jag släppa in hundarna och sen lägga mig, håll tummarna för regn regn och blåst blåst imon. För jag orkar inte med nån lunchrusch på TG!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lördag!

Idag är det lördag. Imon ska jag jobba på Tg, det känner jag verkligen inte för. Känns som att jag har hundra grejjer som jag måste göra klart tills nästa veckan, men när det så mycket så istället för att sätta igång med nått så gör jag ingenting...inte så bra kanske!


I torsdag så var vi ju på vår första aktiveringkurs jag och Alice, och pappa och malte. Det var ganska roligt, det var förbannat kallt bara. vi var vid kurorten vid havet och där blåste vinter.
Alice tyckte det var roligt iallafall. :) vi gick en promenad och gjorde saker på promenaden som man själv kan göra hemma sen istället för att bara gå gå gå. gömma godis, balansera på en sten, inkallning och sånt dära. Kanske onödigt att betala 100 för det, men men.
Där var en stor blandras hund som ägarna inte hade nån koll på alls. Matte hade brytit armen, hade hunden dratt sönder den tro? Och husse kunde inte hålla hunden för fem öre. Hunden var inte aggresiv på nått sett, men den ville gärna hälsa och busa med andra hundarna, så den flög omkring och gjorde plötsliga ryck mot andra hundar och ägarna sa ingenting till hunden, husse bara höll emot och försökte dra in honom igen. Sen klagade dom på att han var så stark. jaja, alice är också stark. men hon vet att hon inte för göra sånna ryck, hur skulle den hunden kunna veta att det var fel om dom inte sa åt honom? en gång sa husse FY till hunden, men det gjorde nog bara saken värre. Hunden hade precis gjort ett ryck mot alice och husse drog in honom igen, så säger matte till hunden att sitta. Och när husse har hämtat andan lite så säger han FY till hunden, men då sitter ju hunden lugn och fint? herregud, hur det ska sluta för den stackars hunden när husse och matte inte orkar mera är ju en sorlig gåta!
Den skrämde livet hur Alice två gånger, när de ryckte mot henne första gången så sprang hon bakom mig med öronen bakåt. När den ryckte mot henne andra gången så skällde/gnällde hon åt honom! Efter det så hade hon stenkoll på vart han var nånstans hela tiden, när det hördes att han gjorde ryck (när det lät från klorna och husse skor i gruset och så) så hoppade Alice till med öronen bakåt  varje gång. så vi höll oss så lång från dom som möjligt. Nåde dom om dom låter sin hund flyga på Alice mera.

Nästa gång ska vi iallafall göra söklek, det låter rolig tycker jag :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Byz - way do we always fight


Denna är så "fin". Många sorgliga minnen som väcks...




Shit. Hörde rycket om att nån sprungit naken över planen på wicmatchen. Läste på jennys blogg nu att det var R:et. haha, han är ju inte klok! Det gick också rycket om att han fick 1500 kr för att han gjorde det, men han fick böta 2000. Tjii fick han! Och på tal om wic så ska jag fråga jocke nästa gång jag får chansen vad som hände med "riktiga klackar har inte trummor" hmmm?

Ska berätta om hundkursen och hunden som skrämde alice imon. Men nu ska jag nana!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fullbokad dag!

Dagen idag startade med att "pigga" jag skulle upp kl 6 för att åka till kungsbacka kl 7 och vara barnvakt. Där har jag varit tills halv 3. Så nu har jag kommit hem och väntar på att min kära vän lotta och hennes kära hund Tellus ska komma ut till oss och gå en promenad i det fina vädret! Hundarna kommer bli glada när Tellus kommer, speciellt Wilma. Hon fullkomligt ääälskar honom! Tellus är wilmas riktiga första kompis, hon hade ju träffat andra hundar innan hon träffa han men han var den första som hon verkligen börjar träffa regelbundet och leka med. Hon vet så väl vad jag menar när jag säger "kommer tellus?" och då blir hon så ivrig och glad. Hon har ju Alice, Malte och även Nemo ibland nu. Men hon gillar Tellus skarpt...han är speciell han :)




sen 18.30 så ska jag och Alice på första hundkursen, aktivering. Pappa och malte ska också med, egentligen så skulle ju lillayster gå med malte men hon är sjuk så pappis får gå istället.



Sen så är jag väl hemma från det vid 20 tiden, då får jag slänga i mig lite mat, vila lite i soffan..kolla innebandy antar jag. Sen ska jag iväg 21.00 och städa sparbankshallen efter wicmatchen...som dom förövrigt måste vinna annars vore det ju total katastrof.

Så nu ska jag ta på mig underställ och allt vad jag ska ha när jag går ut för snart kommer lotti!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

A la våffeldag!

Såg på internet i morse att det är våffeldagen idag, men sen glömde jag bort det. Så halv 8 i kväll så blev det till att slänga ihop en smet och äta våfflor, det måste man ju göra när det är våffeldagen :P Gott blev det också! Den fina brickan som vi fick av Alcie uppfödare kom sig väl till pass också! :)



Idag så var jag på Bois Second hand också! Och där märkte jag ju att det var inget för mig, att gå och titta på sakerna älskade jag. Jag tycker det är jätte roligt med massa smått dittan och dattan :) Men folket, massa gamla som luktar bonne och svett som slår sig fram för att hitta det finaste och billigaste. Det var t.o.m. två gamla gubbar som gick före mig i kön, usch och fy för sånna som inte tänker på andra utan bara ska ha det finaste och bästa till sig själva. Men hur som helst så hittade jag en korg för 15 kronor som jag tänkte vi kunde ha till sommaren och plocka in potatis, morötter, sallad och sånt som vi har i trädgården. Och om vi märker att vi inte använder den så kan man ju plantera blommor i den istället :) Också hittade jag två fina vaser, dom var inte så jätte billiga direkt, en liten för 20 och en lite mindre för 30, men dom var fina. Den lilla lilla tänkte jag att man kan ha tussilago och vitsippor och sånna små blommor i som jag brukar plocka in på sommaren, de brukar sättas i snappsglas, nu får de en egen fin vas istället:)




Nu ska jag spela super mario. Älskar det spelet och har hittat en sida på internet där man kan spela det :P Gå in här om du också vill spela.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ingen är gladare än jag...

...när jag går till tandläkaren och hon säger att jag inte har några hål. WOHO! jag har nog världens dåligaste tänder, så även min far (så det är hans fel), detta är andra gången på så länge jag kan minnas som jag inte har hål! och det är så underbart skönt. Så nu ska jag fortsätta vara duktig och med eltandborste, munskölj och tandtråd, för det hjälper faktiskt! Så när jag skulle gå och var så glad så ger den snälla tandläkaren mig en till rolig överaskning, alla mellan 20-29 (tror jag det var) får 300 rabatt en gång om året, så jag behövde bara betala 469 kr efter rabatten var dragen. Helt underbart, 469 kr kan jag faktiskt leva med, ca 40 kr i månaden under ett år. Så nu när jag inte hade hål så blev det rätt så billigt :) ojoj, vilken känsla att gå därifrån och veta att jag inte behöver få massa sprutor och borrningar i munnen, syns om ett år snälla tandisdoktor!


Nu ska jag lägga fram dom nya dukarna jag köpte innan idag, vårdukar :)

Sen är det spinning! Jag har lärt Alice en ny grejj föresten, Hämta. hon har ju alltid kunnat hämta bollen, men hon har aldrig gett den till mig. Så nu har jag lärt henne att hämta på riktigt, då ska hon hämta nått och komma med det till mig. Bollen är ju det enda hon kan än så länge. Och mina tofflor som hon lyckas bära ut titt som tätt, då fattar hon vad jag menar om jag säger hämta när hon precis lagt ut dom :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår! :)

Nu har vi vart ute i trädgården och vårräffsat gräsmattan lite granna. Alice hon hjälpte såklart till. Det var lite synd om Wilma som inte fick vara med. Eller fick och fick, vi vet ju allihopa att hon inte hade velat om hon väl hade fått komma ut från inhängnaden, hon är ju såpass smart så hon vet att man lätt kan springa till skogen då :)

  


Jag och Alice körde skottkärran med allt gräs. Men skottkärran var visst lite läskig så Alice gick bakom som ni ser. haha, det var inte lätt att köra skottkärran med en hand och ta kort med den andra, men det gick :)


Efter vi tömt ett lass så gick vi och pratade lite med Wilma också!


Lite bus på jobbet också!


        
 Ute finns det vår tecken överallt! Så även om det inte är varmt varje dag, så är det vår nu. Det säger ju naturen!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

En som bantar och en som gör tvärtom!

Ja, Wilma honh ar så smått börjat lägga på sig nu efter jacksäsongen. Så vi får dra ner lite på hennes mat. Alice hon har nog däremot gått ner efter hennes diarré period, som vi tror är över nu. Så jag har kokat pasta till henne också får solrosolja, hon får däremot fortfarande inte sina 10 dl omdagen riktigt än, vi trappar upp lite i taget. Men hon måste lägga på sig för jag tycker hon ser så smal ut nu så. Själv så går jag och Wilma i samma spår, så här inför sommartider :)

Nu ska jag ut i solen med hundarna. Underbart väder idag. Vi försökte elda lite i "trädgården" uppåt skogen igår, men det gick inget vidare, det var nog för fuktigt. Så om det får var sol nu i några dagar så kanske vi kan göra det till helgen som kommer istället :)

Wilma hon betedde sig så konstigt igår när hon skulle gå ut. Hon hade lagt sig för att sova för natten i sin korg, men hon glömde ju att man måste gå ut och kissa först. Så vid 10 skulle jag släppa ut henne för kvälls kiss. Så när jag tog henne på magen så bet hon mig i handen. Först så fick jag för mig att hon sov så djupt så hon blev rädd jag kan kom och tog på henne, men hon fortsatte att hugga efter min hand flera gånger så det var nog inte så. Sen när hon stod upp så fick jag ta henne på magen hur mycket som helst. Lite konstigt tycker jag. Vi får väl hoppas att det bara var en engångs grejj så att hon inte har fått ont nånstans. Kände på hennes mage i morse och märkte att det var alldeles blött av mjölk som hade sipprat ut (hon är ju skendräktig), kanske var hon öm pga mjölken så hon inte ville att jag tog på hennes mage. Vi får väl se!

Sol och frisk luft. Here we come!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndag söndag

Nu har jag precis ryckt wilma lite granna, eller ganska mycket faktsikt. Vi höll på i 1 ½ timme. Och fick slutar då för wilma blev så trött så hon la sig ner. Vilket kanske är konstigt för hon orkar ju typ 3 timmar när vi lämnar bort henne, men det kanke beror på att jag inte rycker som dom som har det som yrke, kanske blri hon tröttare då, vad vet jag! Eller så är det kanske så att hon blir trött när vi lämnar bort henne också, men då kan hon inte lägga sig ner för hon är kopplad i en slags stolpe ovanför henne som gör att hon måste stå upp!
Mycket päls blev det iallafall :) som ni kanske ser så har jag tat henne på ryggen idag, och lite granna fram på bröstet, fram benen är däremot väldigt lurviga fortfarande, men det tar vi en annan dag. Jag skar mig så på kniven jag har när jag rycker också så jag orkade inte heller längre!
Tänkt så härligt om jag nångång kan ha råd att köpa en trimningsbord och trimma Wilma på, och att vi kan göra om i nere i källan så där blir hunddusch, så kan jag ha trimningsbordet där bredvid. Så kanske jag kan köpa en trimstol/pall att sitta på också. Det hade blitt bra, bra för ryggen och skönt att slippa trimma henne i köket! Ska nog hålla utkik på utställningarna i sommar :)



Inatt så drömde jag att vi parade Alice. Av någon anledning så var vi uppe hos min mormor och morfar! Nån från stockholm kom dit med 3 berner hanar så ville dom para en av dom med Alice. Där var också en golden och Prins Ikaros var också där. Först så lät vi golden hanen para sig med Alice, för att vi skulle så om hon ville då. Och det gick jätte bra, sen så lät vi Ikaros para sig med Alice och det gick också jätte bra. Så vi var så nöjda så. Dom från stockholm hade dessvärre åkt helt i onödan, för vi ville inte para alice med deras hane. Så sen så skulle vi bara hålla tummarna på att hon blev dräktig, med ikaros och inte med golden hanen, så vi hoppades på att det inte skulle komma ut några ljusa valpar. Konstigt :) 

Nu hade jag tänkt lägga mig på soffan och kolla på grace anatomy och one three hill som jag har spelat in. Som vanligt varje söndag :) Bra att kolla på när b är och tränar!
 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

20 mars 2009

Underbart! Idag vaknade jag kl 8, pga att det är så ljust ute, och jag älskar det :P Det är inte så varmt idag, det är ungefär 2 + i skuggan. Men det är ändå ljust och soligt :) SMHI visar att i morgon ska det blir soligt, det gillar vi. Då är säkert många personer glasssugna :P

Nu ska ja städa lite, jag har lagt in sängkläder i tvätten som jag tänkte häng upp ute i solen sen, det blir gott :) Tänkte att de kunde blåsa bort lite alicepäls från sängkläderna då också, det försvinner liksom inte i tvättmaskinen! Så ska jag plocka undan så att här blir riktigt vår fint. Kanske åka och köpa en vårduk! Åh vad härligt det ska bli till sommaren när man kan gå ut och plocka fina blommor och ta in :) Tex våra tulpaner och rosor!
 
Sen idag så ska jag antagligen åka och kolla in annalinas mf. nya lägenhet. Ska ta med hundarna då också så kan vi gå en sväng vid havet där deras nya lägenhet ligger :) det är så fint att gå där, men det blir aldrig av att jag åker dit för att gå promenad för det är på andra sidan stan!  så jag tänka passa på när jag ändå ska dit :)

Sitter här och doftar tulpanerna jag fick av Ulrica, det luktar honung tycker jag :) gott!

Kom på igår att snart är det maj, mars är ju snart slut. Sen kommer april gå så super fort för då är det säkert fint vårväder. Sen är det maj, då är det säker sommarvärme lite smått som kommer. Sen är det juni och då slutar denna terminen, woho!

I tisdags så bakade jag muffinsar. Blev så supernöjd med dom. Dom sjönk inte ihop när de svalnat som de ALLTID gör när jag bakar muffins :) Alice är som ni ser som vanligt med där det händer nått!

  



Jag fyller år om 18 dagar också :P Glöm aldrig det!

Nu ska jag städa vidare!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Glad matte = Glada hundar - Glada hundar = Glad matte.

Nu har vi kommit hem från getterön. Wilma fick vara lös ute på udden, där hon inte kan sticka nånstans, sen så gick vi en runda efter dom fått springa lösa lite. Och det gick så bra, och det var så härligt väder såå :)


Glada hundar! 
     

Glad matte!



Ägaren till den här är kanske inte så glad,
eller så ville han/hon bli av med bilen så han/hon kanske är glad han/hon också. Vad vet jag?!
  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sista dagen gjord!

Sista dagen på praktiken är gjord. och det är så otroligt skönt. Nu ska jag vara hemma med hundarna och bara hitta på massa roligt med dom i det fina vårvärdet! Alice hon bajsade inne i natt också, det var inte så mycket men nu har hon nog fått ut allt som ska ut så nu borde magen börja stabilisera sig. Har kokat ris och köpt morotspuré så det fick hon i morse och nu när jag kom hem! Och nu ska vi gå en runda. Hon är ju pigg Alice iaf. Denna lilla feber hon hade är borta så hon ska nog orka en promenad. vi ska inte gå alltför långt eftersom hon inte får mat nu så ska vi inte ta slut på alla hennes krafter! Men frisk luft har väl ingen dött av ;)


Ut i solen!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Onsdag!!!

Idag när jag kom hem så möttes jag av en go stank! Alla fönster var öppna och båda dörrarna, när jag kom in till B (som precis kommit hem) som var i vardagsrummet så förstod jag varför. Alicen hade bajsat på golvet, diarré. Så det var ju bara till att börja städa. Det var på mattan (även kiss där) så den mattan slängde vi ut direkt! Sen var det droppar öööverallt. Det var även i sovrummet, hon har väl gått runt här och droppat. Det låter väldigt äckligt när jag skriver det märker jag. haha :) Men jag bryr mig inte om det, när vi städade så tänkte jag bara på lilla Alice hur jobbigt det måste vart för henne att vilja ut Akut och det inte gick!! Tog tempen på henne för att se om hon var dålig, och hon hade 38.8 så det var 0.8 över hennes "frisktemp". Det var ju inte så allvarligt högt men det var ändå inte bra! Så nu får vi se till att få ordning på hennes mage också får hon vila sig! Vi fick städat upp iallafall så nu doftar det gott golvmedel istället :)

Imon gör jag min sista dag på praktiken, skulle vart idag och det känns lite surt nu..me det blir väl bra när lönen kommer för igår och idag :P Imon kväll ska jag städa efter wicmatch också, känner verkligen verkligen inte för det. usch. Det är så trödigt. Det värsta är nog att jag gör "min" del så fort och noga jag kan så kan få gå hem sen..för så var "reglerna" från början, att man gick när man var klar. Men nu är det ju en ny städchef så nu måste alla stanna och hjälpa till tills allt är klart, så alla kan gå samtidigt. Och vissa är ju så jääävla sega så man kan dö. Tur att jag inte ska upp tidigt på fredag.

På lördag är det glassbil igen. Då hoppas jag på härligt vårväder så jag säljer massa glass och får massa provition :P 

nu ska ja duscha och sen ska ja lägga mig i den goa sänger och nana...åh nej. Kom på att vi måste hänga tvätt..gud vad tråkigt! :(

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår varannan dag!

Igår var det inget vårväder direkt. Men vi planterade som sagt om våra träd som står hos pappa, så det kändes ju lite vårigt =) Alice fick vara med mig och plantera i växthuset, Wilma och Malte fick vara ute och busa. Eller det var ju iallafall min tanke, Maltes tanke var mer att "jag står här och gnäller så kanske dörren öppnas och Alice kommer ut till mig, för hon luktar ju så gott"



Efter en stund så tyckte Maltes lillmatte att gnälladet blev för jäkla trödigt att lyssna på. Så Malte fick komma in till oss. Han var så ivrig och ville så gärna lukta på Alice bakdel och para sig med henne. Men Alice tyckte att nu får det vara nog, min bakdel har fått tillräckligt med uppmärksamhet förra veckan. Låt mig va din lilla plutt!!!



Idag på praktiken fick jag hoppa in som vikare för pojken med autism. Hans assistent behövde åka hem får VAB. Så jag fick vara med han i 5 h och imon ska jag vara med han på förmiddagen. Så jag får ta igen min praktik på Torsdag. Hade så gärna velat vara ledig tors-fre men det har varit riktigt roligt att vara vikarie för Lillkillen så det gör mig inget alls :) Och pengar är väl inget man tackar nej till ;) Det är bara synd om våra små älsklingar här hemma, de blir en dag mer än tänkt som de får vara hemma själva. Men de ska säkert gå bra!


Idag kom papper på kursen som vi ska börja på 23/3. Aktiveringskurs. Alla i gruppen ska första gången komma överens om vad vi vill göra. Jag hoppas att det kommer bli blodspår, personspår eller söklek nån av gångerna. Det hade vart roligt att testa på. Lillasyster och Malte ska också gå så detta kommer nog bli så bra då :) Roligt att ha nått att se framemot nu när inte sommaren blev som det var tänkt!


Idag är det vårväder! Även om det blåser smått storm. Men det är ljust och soligt och alldeles underbart så vi ska ut på långpromenad nu!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nä för jag är ju inte bitter!

Hon kanske inte är i höglöp ännu, hon är ju trots allt inte så svullen?
Hon kanske blir i sitt höglöp i veckan så kan vi para då, hon är nog bara sen!
Hon kan mycket väl ha blivit dräktig på det lilla som var, bäst att räkna ut i kalendern och väga och mäta henne!
Nä, det är inte värt att jag bokar in några utställningar ännu. Hon kan ju bli dräktig som sagt!

Jag säger högt till mig själv att det inte gör nått, jag bryr mig ju inte så mycket. vi försöker en nästa gång. Sen kommer jag på mig själv att tänka saker som visar att jag visst bryr mig. Igår kände mig riktigt nere, det kändes precis som att vi hade förlorat Elsa...fast vi aldrig haft henne, fast hon inte ens finns!!! Jag vet att jag borde lägga detta bakom mig nu, för jag komme rbara bli besviken gång på gång igen. När hon inte kommer bli i höglöp till veckan, när hon inte visar några tecken på att vara dräktig om några veckor! Usch, nu känns det som att det är bättre vi köper en valp istället och lägger ner detta med att ta en från Alice. Orkar inte med om det skulle bli så här nästa löp också!


Nu ska jag iallafall ner till pappa och plantera om våra växter som övervintrar i hans växthus! Mitt huvud sprängs nog snart, men lägger jag mig ner så somnar jag och vaknar nog inte på länge igen.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vilken dag!

9.5 grader i skuggan. Helt underbart. Jag gick ner till pappa och badade Alice på förmiddagen...


Jag var kanske inte super poppis just då!

  
Men efteråt blir man pigg och glad och det är skönt att ruska sig mycket.

Sen gick vi hem igen!


Och så här glad och tokig blir man av det underbara vårvädret idag!
     


När vi hade varit hemma en stund så kom faktiskt ägarna till Ikaros och Ikaros själv ner till oss :) De ville försöka en sista gång med parningen och det var ju inga problem för oss. Vi testar ju gärna en gång till. Ikaros han var på G och Alica hon stod stilla. 3 gånger så gjorde Ikaros rejäla avstamp där det vart riktigt nära, och en av de gångerna höll han på länge. det längsta hittlis. Men vi tror inte att han var inne i alice. Så det blev inget idag heller. Det kan var så att Alice är för trång för hon inte svullen alls i vulvan, som tikarna brukar vara när de är i höglöp. Så kanske är hon för ung och inte redo. Nu lägger vi detta bakom oss och blickar framåt mot utställningar, kurser och härliga vår/sommar dagar. Igår var jag lite bitter men dag känns det bättre. Vi får la kanske ta en valp till nästa sommar istället. Ett år går ju så fort!  

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundarnas dag!

Veckan som har gått har varit väldigt tråkig för hundarna. Jag har liksom saknat dom för vi har ju inte träffats så mycket, speciellt inte Wilma. Så hade jag tänkt pyssla om dom. Ska gå ner till pappa nu och duscha Alice. Lite lättare där eftersom han har en större dusch än vad vi har. Då får ju Lillisen Wilma följa med och leka med Malte under tiden. Sen när vi kommer hem så ska jag rycka lite på wilma. Ryckte lite vid ögonen igår så nu ser man hennes fina ögon, så jag ska fortsätta idag och se hur länge jag orkar, och hur länge hon orkar också för den delen!

Jag kan fortfarande inte förstå att vi inte får hem nån valp till sommaren. Jag vill ju det så j-vla gärna. Men, nu har jag anmält Alice till två kursen. Så vi ska inte sitta och bli rastlösa i vår inte :) Vi ska gå aktiveringkurs som börjar om två veckor och sen ska vi gå rallylydnad som börjar i maj! Sen är det utställningar på det. Detta ska bli en bra vår, det har jag bestämt!

Nu kom solen så nu går vi ner till pappsen på direkten!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Life goes on...

Det blev ingen parning med Alice idag heller. Här har vi gått och väntat på att hon ska bli redo och nu har det runnit genom fingrarna på oss. När Ikaros hoppade upp på Alice så flyttade hon hela tiden rumpan så han inte kunde få till det. Om det beror på att hon inte ville bli parad eller på nått annat det vet vi inte. Hon är antagligen helt redo i sitt löp, det märkets på Ikaros och de andra hanarna där nere, men det gick inte ändå. Vi kommer iallafall inte åka och försöka para henne nått mera nu utan nu ger vi upp för denna gången. Kanske vi försöker para henne på nästa löp till hösten eller på nästa igen till nästa vår, vi får väl se hur allt passar då! Jag är känner mig så tom just nu. Jag trodde verkligen inte att det skulle ta slut redan nu. Jag trodde att det var stor chans till att själva parningen skulle bli av, sen får vi se om hon blir dräktig, blir hon det får vi se om hon får behålla valparna, får hon det får vi se om det blir nån tik för nån hane vill vi inte ha. Jag trodde inte att det skulle vara slut redan nu...
   Igår så var det ett tillfälle då Ikaros kan ha varit inne i Alice en snabbis. Hon kan bli dräktig efter det men den chansen är inte stor. Så jag ska inte hoppas för mycket, märker vi om några veckor att hon skulle visa tecken på att vara dräktig så får vi ta det då. Nu räknar jag mer eller mindre med att detta är över!!!

Hur gärna jag än ville ha en valp till sommarn, och hur gärna jag en ville att den skulle vara från Alice och jag kunde få vara med att följa valpen från början. Hur gärna jag än ville ha en liten Bernergläntans Elsa Elith så är jag glad att Alice mår bra, hon är mina älskade prinsessa och hon betyder mer än vi ska få hem en söt valp till sommaren! Nu får vi tänka om, nu får jag tänka utställningar och kursen i sommar. Det är ju roligt det också :)
Det finns säkert en mening med detta också, kanske min skrutt inte är redo att bli mamma, eller kanske detta är hennes utställnings år... Den som lever får se.


Nu är hon trött mitt smulltron. Det har varit mycket även för henne såklart denna veckan!


Tack Ulrica för de underbara tulpanerna och den väldigt fina brickan.

Även stort tack till dig för all tid du lagt ner på detta och alla timmar i bilen.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kvällen!

Imon är det fredag! Jag älskar fredagar :) (haha, nu hörde jag på från vardagsrummet att frölunda gjorde mål. göööött! det var fan på tiden) Tillbaka till att det är fredag imon. Jag gillar när det går i ett, hatar att sitta och vänta eller ha tråkigt. Hela veckan har gått i ett :P Imon är det praktik från 07.30 - 14.30 sen åker jag hem, slänger i mig en macka eller liknande, sen åker vi ner till ängelholm och ser om Alice är redo för att paras.
Har ju spinnat, spunnit?... ikväll också.. det var riktigt tufft. Första gången jag fick håll! Hon var hård och jätte bra instruktören. Fick ut mycket av träningen idag :)


Nu har jag bokat in mej på pump på måndag..huu. Jag vet inte om jag vågar, vill inte ha värsting träningsverken igen. Men nånstans måste man ju börja och jag måste ju fortsätta och gå regelbundet för att till slut inte få träningsverk. Men vi får se om jag överhuvudtaget kan träna på måndag. Det beror på skruttan här :)


Det har kommit mycket snö nu. Det är ett riktigt vinterland ute :) om det fortsätter hela natten så hoppas jag att bonden här bredvid skottra vägen imon bitti så vi kan komma till jobbet här längst bort på vägen! Nu ska jag skriva i Alice bok hur hennes löp har gått denna veckan, eller hur hon inte har vart redo kan man ju säg :)

En Alice i full fart!


 

Alice hon undrar nog vad vi sysslar med som inte hänger på!


Då måste man ju komma tillbaka och kolla vad som händer.
Men det var ju bara mamma som skulle ta kort det var inget spännande!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snö igen!

Igår var det vår, idag är det vinter. Övergången till våren är alltid lika jobbig och man längtar alltid lika mycket till sol, ljus och värme!
Idag på praktiken så påskpysslade jag med en kille som har autism. Det var jätte kul. De behöver vikarie till honom lite då och då så jag ska sätta upp mig på lista så dom kan ringa när de behöver. Det är så roligt om man får så mycket tillbaka från honom. Han är helt underbar och han älskar att kramas :)
 
Nu fick jag bokat spinning idag också. Det var ju en vecka sedan jag tränade sist och igår kunde jag för första gången gå i trappan utan att min träningsverk gjorde svining ont! Så det ska nog gå bra att träna idag när träningsverken är helt borta. Har ju inte haft tid i helgen och veckan att träna heller. Pga praktiken och parningen av alice, men idag så ska jag ta mig in till atletica.

I morse så försov jag mig :( Det är så hemskt. Klockan ringde kl 06, men jag var så trött..var knappt medveten om att jag tryckte på snooza hela tiden, så 06.55 vaknade jag till och fick panik när jag såg vad klockan var, jag skulle ju åka 07.10. Så det var bara att ge hundarna mat och släppa ut dom så dom fick kissa, slänga på sig lite kläder och köra iväg. Kom 10 min för sent men det gjorde ingenting sa personalen på förskolan. :)

ja, nu är hundarna rastlösa så vi ska gå i snön, så jag kan åka iväg och träna med gott samvete utan att lämna B hemma med alltihopa som måste göras. :) 

tingeling!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice börjar bli på G!

Idag när jag kom hem så var Ikaros och hans husse och matte här, och Alice uppfödare. Så vi släppte ihop dom och hoppas på att idag skulle vara Dagen. Men icke sa nicke. Alice var mycket mer på gång och ställde upp sig och visade sin fina rumpa för Ikaros. Ikaros han hoppade upp men inte många sekunder. Så hon är la inte färdig ännu då. Hennes syster parades på dag 16 i löpet, alice är på dag 15 idag..så kanske är det snart på gång :) Sen finns det ju hundar som inte paras innan dag 21 och ännu senare så vi kanske får åka fler gånger än vad vi räknat med :) men så är det. På fredag försöker vi igen!

nu hörde jag att b tände en brasa så jag ska sätta mig framför den och måla naglarna tror jag :)
 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bio

Nu har jag precis kommit hem från bion. Män som hatar kvinnor gick vi ju på. Och det var en vääldigt bra film, hemsk och väldigt detaljerad i vissa scener men väldigt bra. Tycker iallafall jag som inte hade läst boken, har man läst den så kanske man inte ska ha lika höga förväntningar..vad vet jag :)
När jag kom hem så möttes jag som vanligt av två underbara glada varelser! Alice hon rusar fram som om det gällde livet och kan inte kontrollera sig själv riktigt. Wilma hon kom med min toffla i munnen och vifftade på svansen och la sig lugnt framför mig så vi kunde gosa en stund, när alice har tokat klart så wilma kunde få en chans att ta sig fram vill säga. Gud vad jag älskar dom, det finns inget jag inte skulle göra för deras skull! Står dem i skuld hela livet för all glädje de ger mig. Bara genom att Alice ligger här bredvid mig gör hon mig glad, genom att wilma vifftar på svansen när man kommer in i ett rum där hon är gör mig glad. Jag är så rädd om dom så det gör ont i mig att tänka på vad som kan och kommer hända en dag (om förhoppningsvis massa massa år) ! Det är lätt att säga att man borde avliva en hund som lider, eller kommer lida i framtiden pga av en skada, det är lätt att säga att man inte ska behålla dom i livet för ens egen skull. väldigt lätt när man aldrig har varit i den situationen. Jag hoppas för allt i världen att jag aldrig hamnar i en sån situation där jag måste välja..för jag vet att jag inte är stark nog att klara det! Det finns inget pris på mina hundar, skulle jag hamna i en sits där jag får välja på avlivning eller betala massa massa pengar för operation så skulle jag betala om jag så skulle leva på nudlar resten av livet! tss, och B kallar mig blödig och hönsmamma, förstår inte vad han fått det ifrån! ;)


Nu har Alice tappat aptiten igen. Det började i går morse, jag tänkte att det var för att vi gav henne tidigare än vanligt, men hon åt inte många bitar på kvällen heller. I morse hällde jag upp 3 (av 5) dl. och några katt mat bitar på toppen för att få igång ätandet...Hon norpade försiktigt åt sig kattmaten och gick sen och la sig! Och nu när jag kom hem från bion så ser jag att hennes skål med hundmat står på bänken, vilket då betyder att hon inte ätit vad hon ska ikväll heller! Det är aldrig kul när hundarna inte äter. Men i detta fallet så har jag en känsla av att det har med löpet att göra, hon kommer ju inte svälta ihjäl så det ger mig lite hopp om att det kanske bli en parning imon =)


Nu ska jag faktiskt lägga mig tidigt igen :) Tänkte jag skulle hinna med att gå med hundarna 30-40 minuter, duscha och äta en lugn frukost. Hade vart skönt att göra detta utan att känna stress. Tänkt om det kunde vara ljust och uppehåll när jag går imon bitti också..det hade vart underbart.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tionde mars tjugohundranio!

Nu har jag kommit hem för en stund sen. Var och handlade grejjer tills imon när de kommer för att para vovvarna, får ju bjuda dom på lite frallor, människorna alltså..inte hundarna! Så har jag lagat lite mat när jag kom hem som blir matlåda imon, och nu ska jag dammsuga och torka upp löpfläckar! Sen ska jag ut i trädgården och städa där och sen är det promenix. Sen ska jag ju då på bio. Det ska bli skoj skoj :)

Idag så fick jag börja på ett lite projekt med barnen på förskolan där jag gör min VFU. Personalen frågade om jag ville göra nått påskpyssel med barnen nu när jag är där. Och det ville jag ju gärna. Men nu känns det bara fel fel fel. Det pysslet jag sitter och gör nu med barnen säger emot allt jag tycker och tänker! Och jag har försökt lirka mig fram med personalen men de fattar inte vad jag menar! Jag har fått göra en modell, en höna på en pinne som man kan ha i blomman. Och jag den idén har jag inget emot, helt ok! MEN. Alla ska göra sina hönor vita, enligt mig så borde alla få välja färg på sina hönor själva. Alla hönor ska ha röd tuppkamm, orange näbb, och en sån dära röd skägg under näbben. (vilket jag ser som en tupp, men men) Sen ska det vara fjädrar nånstans på hönan, där har jag faktiskt sagt att de får välja precis själva vart de ska sitta. och de får välja färger på fjädrarna. MEN, det är jag som får limma på alla grejjer för de ska göras med limpistol så att det håller bra och där kan ju barnen bränna sig. Så de får visa vart de grejjerna ska sitta också sätter jag dit dom. ååh, vad fel detta blir! En del av barnen är jätte stolta över sin höna och vill gärna ta med hem och visa mamma och pappa. Medans andra säger jahopp, och springer iväg och leker när den är klar! Jag förstår de som säger jahopp! Det är ju i stort sätt jag som har gjort hela hönan, och alla ser likadana ut förutom färgen på fjädrarna. Hur kul är det? Hade det inte varit mycket mycket roligare om alla hade fått göra sin höna precis som de ville, vilket färg de ville, 10 ögon om de så ville, 100 fjädrar och utan näbb? Men jag orkar inte tjabbla med personalen. jag gör detta och sen när jag börjar jobba på riktigt så gör jag det aldrig mer :)

nu ska jag städa då!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måndag kväll!

Nä, det blev ingen parning idag heller. Idag verkade Ikaros mindre intresserad av Alice än vad han var igår. Men Alice gillar honom. När han gick iväg så följde hon efter och när han la sig ner så gick och fram och kraffsade på honom. Så hon vill gärna ha hans uppmärksamhet. Men även idag så skrek hon när han var på g att få till det så hon är inte i det bästa höglöp ännu. Och Ikaros är en fantastikt hane. Han respekterar henne och att hon inte vill och inte är redo ännu. Han är en fin man han!
Det kändes lite så där kul när vi hade åkt i nästan 2 timmar och de inte verkade alls intresserade av att para sig. Men hundarna är ju goa och snälla mot varandra så jag tror nog på att detta ska gå fint när Alice väl är färdig för parning :) Vi har åkt för tidigt helt enkelt! så vi hoppar att åka och para imorgon, så försöker vi på onsdag igen! Då kommer de upp med hanen hit, det ska bli roligt. Det känns bra, ägarna till Ikaros är så goa och glada och de bryr sig verkligen om att allt ska gå rätt till och att alla ska må bra, sen att de är danskar och att jag knappt förstår vad de säger är ju en annan femma! de låter ju glada iallafall och de bryr sig om min lilla skrutta och sin stora prins :)


Nu ska jag lägga mig och nana tror jag! jag börjar 6.30 imon så jag får åka 6.00 vilket betyder att jag för gå upp 5.00, och så tidigt har jag inte gått upp på lääänge läänge :) så jag vill ha mig en lång och god natts sömn! Imon blir det en häktiskt dag också, slutar 13.30, då ska jag handla, sen hem och laga mat, plocka hundbajs i trädgården, gå med hundarna och sen iväg på Bio som jag faktiskt kan nu så eftersom vi inte ska para imon. Tack snälla rara annalina för inbjudan :P

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måndag!

Vad har pengarna tatt vägen. Förra månaden hade jag så mycket så jag kunde spara så mycket och det kändes så bra. Nu när jag skulle ta ut så jag kunde betala mat till alice så var det lite mer än 100 kronor kvar, det blir icke mycket mat det för alicen! Så jag fick gå in på banken och ta ut pengar så alice kan få äta sig fet och go :) Och nu blir det till att snåla resten av månaden...den som knappt har börjat :/

Nu kommer snart U och hämtar mig så åker vi ner till ängelholm och se om alice är villig till att para sig med Ikaros! Det ska bli spännande :) Åh vad jag hoppas detta ska gå bra så hon får valpar. Jag har ju aldrig fått se nyfödda valpar eftersom främmande människor inte ska vara och pilla på dom innan de är ungefär 4 veckor. så jag hoppas så att detta ska gå så jag kan få vara med från början och hjälpa till och få uppleva detta underverk :)

Idag var det första dagen på VFU:n också. Det var ganska roligt, 7.30 - 14.30. Det var hårt att gå upp tidigt idag men jag tänkte när jag åkte iväg till läjet att dagen kommer gå fort när jag slutar så tidigt, och det gjorde den minsann. Det har bara tillkommit 5 barn och de flesta andra kände igen mig från när jag var där för ett år sedan :) det är roligt.

bye bye. nu ska vi åka!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Parning Parning!

Idag var det parning som stod på schemat, vi åkt här hemifrån vid 10 tiden i förmiddags och kom hem vid 18 tiden. Alice hon gillade sin kille väldigt mycket, han var så snäll och uppvaktade henne och respekterade henne. Och hon var intresserad av honom men hon var inte redo ännu. När han var på G att få till det så skrek hon och hoppade undan, vilket är tecken på att det gjorde ont på henne vilket då är tecken på att hon är för hård ännu och därmed inte riktigt redo! Så imon åker vi ner igen och försöker på nytt. Detta känns för mig i vilket fall bra, både jag och Alice fick chans att träffa hanen och ägarna och alice och hanen (Möllelyckans Prins Ikaros) fick en bra chans att bekanta sig, så imon när vi kommer ner så känner alice igen sig och kommer då inte undra och vara så orolig tror jag :)


  

  


När vi sen åkte hem så åkte vi förbi Alice syster Azra och tittade på hennes små godingar. Och de var ju så underbart söta så det var ju inte sant. HÄR kan ni få er en titt på Alice systervalpar. Det är så underbart med valpar, det finns inget ont i dom och de tror att alla är så snälla och underbara och har ännu inte stött på nått ont i världen. Valpar kan alltid få en att le lite extra :) Tack Skeelyckan för att vi fick komma och le efter en lång dag med många nya intryck och timmar i bil!
 


Nu jag så seg så jag lägger mig på soffan och kollar på one three hill och greys anatomy som jag har spelar in.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Parning Parning!!

Idag var det parning som stod på schemat, vi åkt här hemifrån vid 10 tiden i förmiddags och kom hem vid 18 tiden. Alice hon gillade sin kille väldigt mycket, han var så snäll och uppvaktade henne och respekterade henne. Och hon var intresserad av honom men hon var inte redo ännu. När han var på G att få till det så skrek hon och hoppade undan, vilket är tecken på att det gjorde ont på henne vilket då är tecken på att hon är för hård ännu och därmed inte riktigt redo! Så imon åker vi ner igen och försöker på nytt. Detta känns för mig i vilket fall bra, både jag och Alice fick chans att träffa hanen och ägarna och alice och hanen (Möllelyckans Prins Ikaros) fick en bra chans att bekanta sig, så imon när vi kommer ner så känner alice igen sig och kommer då inte undra och vara så orolig tror jag :)


  

  


När vi sen åkte hem så åkte vi förbi Alice syster Azra och tittade på hennes små godingar. Och de var ju så underbart söta så det var ju inte sant. HÄR kan ni få er en titt på Alice systervalpar. Det är så underbart med valpar, det finns inget ont i dom och de tror att alla är så snälla och underbara och har ännu inte stött på nått ont i världen. Valpar kan alltid få en att le lite extra :) Tack Skeelyckan för att vi fick komma och le efter en lång dag med många nya intryck och timmar i bil!
 


Nu jag så seg så jag lägger mig på soffan och kollar på one three hill och greys anatomy som jag har spelar in.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bra med olikheter!

Nu sitter jag här och äter min mannagrynsgröt, som jag endast äter när jag ska stå mig länge eller om jag vart uppe tidigt och gått med hundarna. Min träningsverk har bara blivit värre för varje minut igår, nu kan jag knappt sätta mig på en stol och sen kommer jag knappt upp för det gör så ont i låren. Också har det börjat kännas i magen och armarna. Så hur jag ska lyckas köra glassbil om en liten stund och hoppa upp och ner ur bilen det är ju en gåta!

Alice hon är så van att det alltid är jag som ger henne mat, eftersom b åker så tidigt till jobbet varje vardag! Så nu när jag går upp tidigt så tror hon det är dags för mat så hon följer med mig upp. Och då får hon ju mat såklart, och ut och kissa :) Wilma däremot som är en riktigt sjusovare hon hoppar upp i sängen när jag har gått upp och lägger sig nära nära b och sover vidare. På helgerna när han inte åker iväg tidigt så ligger gärna wilma bredvid honom och sover, förra helgen la hon sig på hans kudde med huvudet på hans bröst! Jag tror hon gillar att han är hemma på morgonen så hon passar på att gosa massor med han då :)

Nu ska jag göra mig iordning för glassbilen. hmm, kissa i skogen blir nog inte det lättaste idag heller. Ner kommer jag la om jag har tur..men upp?
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det är nog det värsta jag har varit med om!!!

Igår var vi ju på bodypump. Det var väldigt pinsamt för det första att jag inte orkade ha 10000 kilo i lyft som alla andra. Och sen att jag såg ut som ett fån som inte hängde med för fem öre. "Bra jobbat" sa instruktören till mig efteråt. yeah right! När vi sen skulle lägga tillbaka alla vikter och sånt dära, så kunde jag knappt gå, benen bar mig inte, hjärnan och benen kopplade inte samman som de brukar. Det var lite läskigt, jag har aldrig förr varit med om att jag varit så jävla trött i benen så att jag måste tänka: lyft höger ben med böjt knä, sätt ner det framför de andra. Helt otroligt, när vi sen skulle gå ut och det är en trappa ner, så höll både jag och syster på att ramla. haha, det gjorde så fruktansvärt ont i låren! Idag så vankar jag runt här som en anka. Har inte sovit alls bra inatt för det gör ont i låren konstant, träningsverk när man rör sig har man ju haft, men det värker i benen hela tiden nu! Så bodypump kan man ju då givetvis kalla Effektivt! :) Nästa vecka ska vi nog testa på boxning, syster har ju gått mycket på det innan och hon säger att det är jätte kul. Så jag ska gå på det och se om jag också tycker det. Så ska jag bestämma om det blir spinning en/två dar i veckan och sen boxning eller om det bli pump en dag/veckan!


Idag ska jag vara barnvakt kl 13. Så nu ska jag bara äta frukost och sen gå ut med hundarna och sen inte göra mycket alls. Kanske ta ner tvätten om den har torkat...eller nått annat roligt!  

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!

Jag fick verkligen städat massor i förmiddags, det är så skönt nu när det är rent och undanplockat :)

Alice och wilma fick en leksak igår, en som piper. Alice hon älskar ju sin boll men den piper inte längre och när wilma låg och pep med den nya så blev hon lite fundersam om hennes boll verkligen var så speciell längre. till slut så övergav hon sin boll och lekte med den nya leksaken. Wilma lät alice ta den utan problem. Wilma tänkte att hon kunde bara sig med Alice istället medans Alice ligger och tuggar på leksaken. Men det tyckte då rakt inte Alice, hon blev så förbannad på wilma så dom rök ihop, det blev riktigt gläffsande och morrande och bitande. Det ser och låter så klart alltid värre än vad det är, så ingen av dom skadade sig på nått sätt. Men wilma blev nog väldigt chockad för hon ville inte gå nära alice på några timmar. När jag släppte ut dom efter en stund så var det som att Alice skulle fjäska för wilma och säga förlåt för hon smög sig fram försiktigt till wilma flera gånger men wilma bara gick nonchalant och satte sig nån annanstans! Men nu är dom vänner igen :) Och jag har plockat bort leksaker tillsvidare :)

  

Vi har vårtecken i trädgården :D

  


Nu ska jag och syster på bodybump. Syster har svimmat på det en gång så detta ska ju bli väldigt spännande.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

imon är det fredag :D

Nu har jag börjat städa lite, tog en paus för frukost! :) Sen ska jag iväg till skolan kl 14 på seminarium. och det är sista dagen i skolan på en vecka och tre dagar ungefär. För det är VFU nästa vecka. Och det känner jag väl är sådääär passande. Med tanka på att Alice ska paras så hade jag gärna varit hemma mera på dagarna för det kommer bli så himla stressigt. Sen så sa personalen på förskolan där jag ska göra min vfu att det är en rörig barngrupp just nu för dom saknar personal så det är mycket vikarier. Så det kommer med andra ord bli rörigt och stressigt på dagarna och sen hem och stressa iväg med Alice, men det får ju gå helt enkelt! men det hade ju passat mig bättre om vi hade praktik denna veckan eller vecka 12, vecka 11 lyckades dom pricka in just fel för min del!

Nä nu ska jag släppa ut hundarna så jag kan dammsuga och våttorka golvet. Det är väldigt bra med inhängnad trädgård ;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tokiga Wilma och Rädda Tussan!

Wilma är helt tokig där ute i trädgården. Det är så ovanligt att se henne så här. jag skulle filma dom men går jag ut så slutar dom med all säkrethet! =) Alice hon vill inte alls leka, så det ser så roligt ut när lilla Wilma hoppar runt omkring Alice och skäller och försöker få igång henne och alice hon har nosen i vädret och sitter och tittar åt ett annat håll. Ja såg nu att hon gjorde en liten liten tendens till att ställa upp säg när Wilma luktade henne i rumpan, hon flyttade svansen lite åt sidan och lät wilma lukta!

Tussan hon har bettet sig väldigt konstig idag. Hon smyger omkring här med öronen bakåt och uppspärrade ögonen, som att hon är rädd för nått. Innan när tussan satt på bänken och Wilma skulle hoppa upp på sin stol där hon brukar sitta och titta ut, så råkade Wilma hoppa lite snett så det lät lite extra mycket. Och det var tussan inte alls beredd på så hon blev livrädd, hon hoppade till så hon välte ner en kruka i fönstret och då blev hon ännu mera rädd så hon hoppade högt för det. Så såg jag när jag skulle städa efter henne att hon hade kissat ner sig lite, det var lite kiss på bänken :( Det är väl inte normalt :( att bli så rädd för det lilla, hundarna brötar ju mest hela tiden! ja nu ligger hon och sover iallafall så vi får väl hoppas hon slutar vara så nervös!

Nu hade jag tänkt äta lite och sen ska jag in till staden hade jag tänkt. bye bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tisdag kväll!

För en stund sedan så kom jag hem från spinningen, det brände gött i knäna idag också :/ Imon är jag antaligen ledig, om det inte ringer från Kungsbacka och vill ha barnpassning. Men är jag ledig så ska jag plugga och sen kanske gå på second hand på eftermiddagen, det vore ju roligt :)

Nu när det börjar närma sig att Alice antagligen ska resa bort i några veckor, så börjar jag mer och mer tänka på hur nära hon alltid vill vara mig, hon ligger vid mina fötter i stort sett hela dagarna. Sitter jag vid datorn så ligger hon här, sitter jag i soffan så ligger hon där, sover jag så ligger hon vid sängen. Tom när jag ska på toa så sitter hon framför mig. Hon vill dock inte med in i badrummet när jag ska duscha, men då ligger hon utanför och väntar istället. Och när jag lämnar ett rum så följer hon efter. Detta har jag ju märkt för länge sedan, men har liksom inte tänkt så mycket på det. Men när jag inte kommer vara nära henne på flera veckor så gör det mig lite orolig för henne. Men det kanske kan vara bra för henne också, att hon lär sig att vara utan mig också.

I flera år så har jag sovit så fruktansvärt dåligt. Så har jag vetat att det länge har legat en valerina natt i byrån. Men har tänkt att jag säkert snart börjar sova bättre så jag behöver inte äta det. Men ikväll tänkte jag att det kunde vara skönt att slippa ligga och glo i taket i 1-2 timmar innan john blund kommer och sen vakna 2-4 ggr på natten. Så jag letade fram mina valerina natt tabletter. Men så såg jag att det var väldigt länge sen jag köpte den, "används före 2005 -01!" stod det på den. Så jag ska nog gå och köpa nått imon, för det var en natt för några veckor sedan som jag sov så gott, jag vaknade inte en enda gång och jag somnade vid 22 tiden, så kl 08 när klockan ringde kände jag mig verkligen utvilad och nästan pigg. Det vore skönt att ha den känslan fler gånger!


Hundarna har fått böcker nu. och jag kommer faktiskt ihåg att skriva i dom :) skriver upp hur alice löp ändras och att hon har avmaskat, i wilmas har jag skrivigt att hon hade ögoninfektion, ska nog skriva där att hon bytt mat nu kom jag på. Wilma får Alice mat nu, hon tycker la det är som att äta godis..än så länge iallafall!
 



Nä, nu ska jag lägga mig lite i soffan. B kollar på hockey och det tycker jag inte är så roligt, när det inte är frölunda iallafall. :) men nu orkar jag inte sitta här mera. Alice har lärt sig en ny sak har jag märkt. När jag stänger av datorn så låter det alltid ett litet Pling, då ställer hon sig snabbt upp och tittar på mig. Hon har väl kopplat ihop plinget med att jag ska gå nånstans. Om det är för att hon ska med eller för att hon tror det ska hända nått kul det vet jag inte.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Dilemma.

Idag så har vi gestaltat vårat dilemma. Det är riktigt skönt att ha det gjort!!!
Alla grupper fick ett varsitt land i januari, vi fick då Sverige. Som vi skulle knepa och knåpa ihop nått dilemma om och sen spela upp för klassen. Vårat dilemma handlade om en tjej, som hade en alkis till mamma, mamman var go och brydde sig om sin dotter på morgonen men på eftermiddagen/kvällen var hon full och struntade i sin dotter och svärde åt henne o så där. lärarna i skolan märkte inte att flickan mådde dålig, en kompis hade börjat fundera på det men visste inte vad hon skulle göra. Så flickan funderade då på att ta sitt liv, därav dilemmat, ska hon stanna kvar och hoppas på att mamman en dag slutar dricka eller ska ta sitt liv och slippa leva det livet hon gör idag. Vi hade också med statistik på själmord i Sverige och sådär, kommer inte ihåg exakt siffra nu men det är ungefär 1700 personer varje år som tar livet av sig har jag för mig!

De andra gruppernas dilemma var riktigt roliga att titta på, de berörde med sina dilemman om barnsoldater, flyktingar, prostituerade m.m. Så det har varit riktigt kul igår och idag att titta på allas gestaltningar :) Nu är jag så trött och det är riktigt skit väder ute så jag tänkte ta mig en kopp te och samla kraft i soffan och sen ge mej ut med The Dogs! Sen ikväll så är det spinning som står på schemat! Det ska la bli gött och svettas lite! :)

Nu är det iallafall gjort. Nästa vecka är det praktik och parning av alice som gäller :) Ska ringa min praktikplats nu och fråga när jag ska komma på måndag kanske!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tisdag!

jag läste min kära vän Annalinas blogg nu, hon och hennes söta barn hade gjort massa roligt i helgen. Eller hon tycker kanske inte det är så speciellt men jag tycker det lät roligt att bara åka till mcdonalds ;) haha. jag vill så gääärna bli mamma snaaart. Men det får gott vänta i två år :( Men vi ska ju iallafall åka till Afrika i höst/vinter (om inget oväntat händer), så då har vi ju gjort det så då vi kan skaffa barn sen..haha! nä, jag får väl lugna mig. Alice ska ju bli mamma. Det får väl räcka så länge.

Nu ska jag till skolan och vi ska presentera våran gestaltning, kan skriva sen vad den handla om. Jag blir lite nervös nu. Men det ska säkert gå bra. Hoppas bara alla förstår vårt dilemma, igår sa examinatorn inför hela klassens att hon inte förstod en grupps dilemma som precis spelat upp, tycker det var fruktansvärt elakt att säga inför alla! Jag sa då att säger hon så om oss också så ska jag säga till henne "ja men det är du det, alla andra fattar nog ska du se"!

jaja..hej dååå!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

ojojoj!

Jag som skulle vara så duktig innan. Städa och laga mat. Så hände detta när jag öppna skåpet:



"Vad har jag gjort för att förtjäna detta?" Fråga jag då Alice. Hon visste inte!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Snöigt :)

Nu har det åter igen kommit snö som har lagt sig! Det toksnöade innan, när jag åkte från skolan så ösregnade det, då åkte jag och handlade och när jag kom ut från Hajen så össnöade det :) Så jag skyndade mig hem och åt snabb lunch sen ut med hundarna i snön. Så när jag kom hem så drack jag varm choklad och åt lussebulle, det kändes nästan som jul :)
Så nu ska ja städa och laga mat tills imon så här får ni lite bilder att njuta av, synd att det inte syns på bilder bara hur mycket det verkligen snöar!


"skynda dig nu mamma."


  
Wilma fick faktiskt äran att bestämma promenad idag. När jag kom ut så sprang hon direkt till grinden som är mot skogen så jag antog att det var dit hon ville gå så då gjorde vi det :)




Spana efter vilt är ett måste på varje promenad!


När vi kom hem så var vi trötta och blöta alla tre =)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndag snart slut =)

Livet här hemma kretsar mycket runt Alice just nu! Mina tankar går till henne hela tiden :) Men vår lilla Wilma glömmer vi inte bort, hon har ju förmånen att få ligga i sängen och gosa t.ex. så det jämnar väl ut sig ;)
När jag var iväg och jobbade idag så hade b och hundarna gått en lång runda, så när jag kom hem så blev det full fart en stund sen så var det dags för kvällsmaten och nu ligger båda hundarna utslagna, trötta och mätta :)




Imon så ska jag till skolan på förmiddagen. Sen så får jag väl åka hem och städa, att jag dammsög och moppade igår märkts inte idag! Alice var ju väldigt duktig på att tvätta sig de första dagarna på löpet, nu verkar hon ha glömt bort det så det är prickar/fläckar lite här och var i huset. Men så är det, det är ju helt klart värt att städa 4-5 gånger i veckan när man får ha sånna fina prinsessor som vi har haft turen och fått :)
Det är så kul när man märker saker på hundarna som dom har kommit på, Alice tex. söker ju gärna våran uppmärksamhet, väldigt mycket om dagarna! Så när vi sitter i soffan på kvällarna så kan hon stå vid sidan och titta på oss hur länge som helst, vi har nu de senaste kanske två veckorna börjat med att inte bry oss om henne när hon gör så, för att hon då istället ska gå och lägga sig. Då har Alice kommit på att det är Tv:n som får våran uppmärksamhet, så hon går och ställer sig framför Tv:n istället. så att vi inte ser tv:n. Så står hon där tills vi måste säga till henne att akta sig så att vi ser tv:n, ibland flyttar hon på sig ändå, hur som helst så har vi ju utan att tänka på det tittat på henne!

Nu ska jag dricka te och kolla på Mia och Klara. Me Like! :P

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Avmaskning!

nu har jag avmaskat Alice, och det två stora sprutor med avmaskningspasta som jag skulle spruta in i munnen på henne, den första sprutan gick bra. men när jag skulle spruta in den andra så bet hon ihop med tänderna så jag nästan inte fick upp munnen på henne. Sen spottade hon ut pastan på golvet när jag väl fått in den i munnen på henne. Men jag fick i henne allt hon skulle ha till slut iallafall. Nu är snart denna helgen slut, och på Fredag nästa veckan kanske vi ska åka och para Sprallan. Det går fort mina vänner :)

nu ska jag iväg och jobba på Torggrillen. Är så glad att de fortsätter fråga mig om jag vill jobba fast jag säger nej nästan varje gång för jag har verkligen känt att jag inte har haft tid, men igår frågade Frida om jag ville jobba idag. Och idag har jag inget annat jag ska göra så det går ju jätte bra att tjäna pengar då :) Tack Frida ;) Ligger så bra till med plugget nu så det är jääte skönt :)

nu drar jag. ha en trevlig söndag alla!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0