Då var kursen slut!

Igår så redovisade vi vårt projektarbete, egentligen skulle vi inte gjort det innan på måndag men vi var två grupper som ville göra det innan helgen så vi fick göra det igår, och jag och sara blev godkända på vårt projekt så det var jäätte skönt :) Nu är det klart och vi har en bra grund till examensarbetet om ett år :) Det var också väldigt skönt att vi blev helt lediga på måndag, för då ska vi ju som sagt till veterinären och är hon då dräktig så vill jag inte gärna säga hejdå till Alice på parkeringen hos veterinären och sen stressa hem, utan åka med och se hur Alice finner sig i sitt 10-veckors-hem :)

Nu har jag vart ute och gått med hundarna. Alice gjorde en sån "rolig" grejj, när jag släppt ut henne vid grinden så bara travade hon iväg, hon luktade inte efter nått eller tittade bakom så att vi kom med, hon brukar alltid alltid alltid vänta så att vi andra är med. Men inte idag, hon bara sprang iväg med nosen i vädret som att hon visste precis vart hon var på väg. Och jag ropade inte på henne för jag ville se vad hon skulle göra. Så stannar hon helt plötsligt en bit bort på vägen, och tittar ner mot motorvägen. Då ser jag att där står ju en farbror med oranga kläder, som håller på att rensa upp efter att dom sågat bort träd där vid motorvägen för några dagar sen. Tänkt att hon visste att han var där på nått sätt, dom är inte dumma hundar inte :)

Nu ska jag iväg och jobba 10-17.30, det känns lite segt nu att behöva jobba så länge och lottis frågade om jag ville med ut ikväll. Men jag vet inte ja, vi skulle ju grilla när jag kommer hem ikväll nångång och efter det så är jag säkert så trött så jag inte orkar ta mig in till stan. Sen så vill jag inte vara bakis imon, dagarna med alice hemma kan ju vara få nu, så då vill jag ju kunna vara med henne och göra saker ju :) Nä så det blir antagligen inter med det. Det är lite synd, när det är valborg och allt..men så är det!

Ja nu får jag göra mig iordning.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Motsattser!

Jag ser många tecken på att alice kan vara dräktig, jag kollar och känner på hennes mage dagligen för att se så hur utvecklingen går. B säger att -det kan bero på så många saker, tro inte så mycket för du blir så besviken om hon inte är dräktig. Och det är ju sant....men jag kan inte låta bli, och vissa tecken tycker jag är väldigt tydliga. T.ex. nu när b kom hem från promenad med hundarna så frågade jag hur det gick med Alice, orkade hon? -nja, jag vet inte vad det är med henne, hon sackar efter liksom?! näää, vaad kan det möjligtvis bero påå?

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Onsdag!

Ja, jag säger då det. Innan så bokade jag in att jag kanske ska vara barnvakt på onsdag nästa vecka. Då tänkte jag att när den dagen kommer så vet vi om Alice är dräktig eller inte, huu nu ryser jag! Jag planerar in saker långt fram och det känns som att det är så snart, snart så börjar den nya kursen - då vet vi om alice är dräktig. Maj kommer gå fort och snart så slutar denna terminen - då har alice fått sina valpar.  Allting känns som att det ligger så nära...men ändå så känns det som att måndagen då alice ska till veterinären är väääldigt långt borta! Prince Ikaros ägare skrev att ikaros gjort en till tik dräktig, så han verkar ju ha väldigt lätt att göra tikar dräktiga, om han har väldigt bra sperma så kan ju alice ha blivit dräktig på några sekunder! Så det känns ju bra.

Ja, kl 14 idag så ska vi redovisa vårt projketarbete. Och vi har gjort det typ klart nu. ska träffas 11.30 och finslipa lite bara :) Idag så måste vi få tillbaka hemtentan också, det är sista dagen. Så jag hoppas på detta och att jag är godkänd.

Igår så jobbade jag ju som vikarie. På ett nytt ställe. Det var lite nervöst. har ju inte åkt till ett nytt ställe på flera år, typ 3 år. Och jag visste ju att personalen inte är glad över att det kommer en ny, jag har ju hört hur alla förskolor får nya vikarier varje gång de behöver. Så jag kände mig inte så omtyckt innan jag gick dit. Men jag gjorde mitt bästa och det gick bra tycker jag. Och det var riktigt roligt att komma till ett ställe med många olika kulturer, de flesta barn kom från olika länder runt om i världen. Det var riktigt intressant att se. När jag vart i läjet är det ju bara barn från Sverige, så det var stor skillnad. Ska dit imon också fast till en annan avdelning.

Nä..nu ska jag nog träna på gitarren :D Det är riktigt roligt. Oj, men jag måste lyssna på låten som kom på radion först den är bra...flipsyde!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sånt är livet...sånt är livet...

Allting blommar. det gör väl alla glada, kanske de som är allergiska föresten :O
Mina förgätmigej som jag satte förra året har ju kommit upp nu igen, och mitt bland alla rosa och blå så har det kommit en albino...en vit! det är konstigt tycker jag, men det är väldigt fint. Och dom sprider sig så jag hoppas de sprider sig ännu mer till nästa år :)

Idag så har jag lärt mig hur man spelar "sånt är livet" på gitarr, det var inte så svårt faktiskt. Jag måste bara öva så att den sitter och så att jag byter ackorden snabbt utan att behöva stanna upp mitt i låten :D


Så här fint är vårat prydnaskörsbärsträd (tror jag det heter) Det blir jag glad av :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tisdag....räknar ner dagarna.

Idag när klockan rinde 05.40 så var jag inte alls sugen på att gå upp och gå powerwalk. Men, eftersom b redan hade gått upp och dratt upp rullgardinen så gick det lite lättare. Alice låg nerknödd i wilmas korg och sov gott när jag gick upp, wilma låg i sin soffa, men de piggna snabbt till. De har lärt sig nu att vi ska ut och gå när jag går upp och det är ju roligt. Ja alice får fortfarande följa med, det går bra. Vi får vänta in henne när hon ska stanna och lukta eller uträtta behov så hon inte behöver springa ikapp, för det verkar vara just det med att galopera som inte går så bra längre.
När vi kom tillbaka från promenaden så sköljde jag av Alice tassar nere med en gammal slang i trädgården som inte är inhängad, eftersom den inte är inhängad så orka jag inte ta wilma där. men henne kan jag väl ta i diskhon tänkte jag. Så jag par in wilma och satte henne på disk hon "hmm, okej detta var nått nytt" så såg hon ut att tänka. När jag sen satte på kranen och tog henne tas och förde den mot vattnet så fick hon smått panik. Streta emot och vägrade skölja tassarna. Men jag fick lugnat ner henne så det gick rätt så bra till slut, fast hon gjorde som hon gör när vi är hos veterinären, eller när jag trimmar henne och hon tycker det räcker - hon hoppar upp och lägger framtassarna över mina axlar och där borrar hon inte klorna och håller sig fast, det är jätte svårt att få bort henne. men det gick bra trots allt och om hon bara vänjer sig så ska det nog gå att göra så i fortsättningen, men gudarna ska veta att den dagen vi bygger en hunddusch så underlättar det väääldigt mycket.

Nu sak jag iväg och jobba, se på den ja :) nån dam ringde igår och var så glad "åh jag såg att du satt upp dig på vikarielistan igen, jag blev så glad när jag såg det och egentligen får vi väl inte ringa in folk utan det ska gå via timepool men där kunde du ju tydligen inte komma in (hade en annan dam dagt, vilket stämmer) så jag ringer och frågar och hoppas du kan jobba imon, jag kommer ihåg att du var så omtyckt."  Själv så vet jag inte vem denna dam var, och jag ska till en förskola jag aldrig vart på innan men det gjorde mig glad det hon sa iallafall. Så nu ska jag åka och jobba 8-15.

Bye bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

ajajajaj!

Rekommendation, träna aldrig spinning på fastande mage. Ajajaj! Har aldrig vart med om sånna fruktansvärda kramper.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

mmm, jaa!

Igår när jag kände på Alice mage och revben så tänkte jag "Visst fan är hon dräktig!!" Hon har inte lagt på sig något på revbenen, ska man gå efter dom så borde hon fortfarande gå upp i vikt. Men känner man precis bakom revbenen så har magen blitt större, och hårdare. Det är liksom som att man kan kupa handen runt henne mage eller hur man ska säga, tuttarna hänger löst "utanpå" och magen är fast, hård och rund. B´s Mamma och Pappa var här innan och de tycket också hon hade lagt på sig just på magen där, men vi sa också att vi kan inbilla oss allihopa :) Vi vill ju så gärna att hon ska vara dräktig så man vågar inte riktigt lita på sig själv. Men hon har blivit mycket segare på morgon promenaderna, förra veckan så orkar hon inte två promenader på en dag, morgonpromenaden gick bra men att gå på eftermiddagen också blev för mycket och då släpade hon efter. Men de senaste 2-3 dagarna så har hon blivit segare även på morgonen, idag så var hon seg ända från början. Hon stannar gärna och luktar som vanligt, och när jag och Wilma då fortsätter gå så brukar hon alltid komma springandes i full fart, men idag så orkade hon inte springa ikapp så fort, hon travade i lugn takt ikapp oss. Så vi stannade och väntade på henne istället så att vi inte stressar henne. Så nu sitter jag här och funderar på om hon kanske får stanna hemma från promenaden imon bitti. Är hon dräktig så vill jag inte att hon ska anstränga sig för mycket så att hon kanske resorberar (stavningen är säkert inte helt rätt :) Eller på nått sätt mår dåligt. Kan ju gå en kortis med henne i hennes takt senare istället, hela grejjer med att jag har börjat gå innan frukost är ju att jag ska gå fort..och det funkar inte för Alice nu har jag ju märkt. Det är synd att det inte finns "kiss-stickor" till hundar så att man lätt kunde se om det var valpar eller inte :)  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

lördag! härligt!

åååh vilken dag. jag har inte gjort någonting vettigt. Det gillar vi :) jag har iofs gått promenad med hundarna, lagat lunch och tränat lite gitarr (som jag btw inte alls hade stämt rätt) resten av timmarna i dag har jag jobbat på brännan :) lite färg har jag nog allt fått. Nu tänkte jag cykla ner till pappa med Wilma och hämta gurka och tomat och se om stora syster har några böcker till den nya kursen :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det blev inga blommor...

... men det blev kryddor!!

Och det tog ju inte så lång tid att plantera som jag hade hoppats på. Så efter den korta stunden utomhus så kände jag att golven behövdes dammsugas och våttorkas. Det det har jag gjort nu, och dammat och plockat i ordning överallt, så det blev mest en inne dag idag också. När jag torkat golvet i köket och det var så rent och fint, så gick jag vidare till nästa rum och tog ut alla mattor, när jag sen kom in igen så märkte jag att Alice hade kommit in och lagt sig i sitt favvohörn. Golvet var ju då inte torrt än, första tanken var att "men, nej!!!" men den tanken försvann fort för man kan ju inte va arg på en sån goding som hon är :) Och det spelar ju ingen roll om det blir smutsigt igen, det kommer ändå vara smutsigt imon efter morgonpromenaden (då är det vått i gräset och grus fastnar väldigt lätt i tassarna) ändå :)

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Gillar att vara ledig men det börjar bli lite långtrödigt nu. Kan inte plugga nånting heller, hade jag haft några böcker så hade jag väl kanske kunnat men jag inte dom för kursen som startar 5/5. Vid 16 tiden så ska jag ner till lillasyster så ska hon lära mig spela gitarr, blev så irriterad innan när jag vet att jag har stämt gitarren rätt och att jag håller rätt men det låter ju fan inte rätt, så hon får lära mig :) Sen 17.30 är det boxning. Ska bli gotta! jaja...!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Aptitet pendlar

Alice aptit pendlar verkligen upp och ner hela tiden. igår kväll åt hon 7-8 dl, så nu efter morgonpromenaden öste jag på med mat, men då tog hon bara kattmatbitarna uppepå och gick sen och la sig. Man ska inte ropa hej...

Igår på personsöket så gick det jääätte bra :) först så höll lillasyster Alice medans jag gömde mig, Alice sprang och leta upp mig på några sekunder (det var iofs inte mer än kanske 30 meter...men ändå) Sen så höll jag malte när lillasyster gömde sig och han blev helt tokig, han var nog livrädd att hon lämnat han för all framtid för han satte fart som en raket! Sen kom en svår som vi inte trodde på, Malte skulle leta upp mig, och Alice skulle leta upp lillasyster (tvärtom alltså). Vi trodde inte dom skulle bry sig när det inte var deras "ledare" som försvunnit. Men det gjorde dom, det gick hur bra som helst för båda hundarna. Sist var den svåraste, då skulle vi gå själva och gömma nått som luktade av oss själva (jag gömde min jacka). Både Alice och Malte blev väldigt oroliga av  att vara ifrån varandra, men det gick bra för Alice ändå trots allt. Hon hittade min jacka till slut. Men malte skulle bara till Alice. han struntade totalt i lillasyster och hennes gömda mössa, alice var mycket viktigare.

Sen åt vi tårta och den var kanongod. inte massa grädde och sånt som alltid är på tårtor som inte jag gillar. utan det var massa goda krämer och sånt :P

Idag är fint väder och jag tänkte kanske åka och köpa lite blommor och plantera :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bullar för hela slanten.

Idag har jag stått vid spisen hela dagen i stort sätt :)
Gick upp vid 8, promenad med hundarna. - Frukost. - Åka och handla bak grejjer. Och sen har jag stått vid spisen tills nu :) Bakat bullar och kolakakor och sen köttfärssås och spagetti till matlådan imon :) Känner mig väldigt nöjd, sen att det är 15 grader ute och jag har vart inne hela dagen känns kanske inte helt kul, men jag kunde inte komma på nått bättre att göra ute ändå. 



Ska på kurs med Alice sen. Sista gången på aktivieringkursen - personsök. Kursledare ska bjuda på tårta, det gillar vi :) 
Igår eftermiddag så kom det nått som kan ha vart en slempropp "där bak" på alice. Hon han nog slicka upp lite granna innan jag han stoppa henne och få kolla vad det var, och då var det nått slemmigt, tjockare än vanliga flytningar som kan komma ibland, och vitt, eller kanske mer ljus ljus gult. Jag vet ju inte hur det ska se ut så det är så svårt att säga. Men det ligger ju bra i tiden att slemproppen kunde kommit igår, och eftersom det var tjockare än flytningar och det kom en del på samma gång och sen inte mera. 
Den 4/5 är ett datum vi får komma ihåg... kl 10:45 är jag och Alice i Svenljunga hos veterinären där och kollar om Alice är dräktig så att vi säkert vet, är hon det då så får jag åka hem hela vägen utan mitt smultron (då stannar hon kvar hos vår kära uppfödare i väntan på att valparna ska komma), är hon inte det så åker vi hem tillsammans och bokar utställningar till i sommar ;)



Nu tycker jag B kan komma hem så jag har nån att prata med!!!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Midjemåttet.

72 cm!!! Alice då...inte mitt :) I lördags så mätte jag 70 cm, så hon kan ha blitt rundare eller så mätte jag inte rätt vem vet..ska mäta om några dagar igen och har det då ökat så borde det ju vara rätt mätt :)

Igår och idag så har vi vart inne i fårhagen. Vi åkte dit lite senare än när alla brukar vara där, så det inte skulle vara så många hundar. Igår var det bara 3 och idag var det inte en enda. Och detta passade ju våra älsklingar perfekt, wilma sprang runt och luktade och drev även lite granna (vilket hon inte gör när det är massa hundar, det vågar hon inte då) Och Alice tog det lugnt och gick bredvid mig när jag gick och la eller satte sig när jag stannade :)
   Alice äter som bare den nu, det är så skönt. Hon åt hela SJU deciliter nu för en stund sedan :) Kanske finns det några små där inne i henne som växer ändå :)


Alice hittade en go pinne att tugga på!



Wilma springer runt och känner sig fri!


Och när man springer så så blir man varm, då letar man gärna upp äckliga pölar att bada sig i :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Föreläsning i Borås

Det var drygt att åka till borås, har vart seg hela dan sen jag kom hem. Men han som pratade sa nått bra, när han pratade om att vi som ledare måste vara en blandning av katter och hundar; "hundar - Min matte kramar mig, ger mig mat, går ut med mig, gosar med mig. Min matte måste vara en Gud!! Katter - Min matte kramar mig, ger mig mat, gosar och tar hand om mig. Jag måste vara en gud!!" det var så jävla klockrent, dom är ju precis sånna :)

night time.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tuesday - To day.

Alice smaskade precis i sig 5 dl mat :D det gör hennes matte väldigt glad. Ingen människa kan väl förstå varför hon äter ibland och ibland inte, hon kanske känner att hon behöver banta(?), men äter hon så vet jag iallafall att hon mår bra :)

Nu sitter jag och äter gröt efter morgonpromenaden. Tänkte när klockan ringde 06.33 att jag skiiiter i promenaden idag, men sen ångra jag mig och gick ut med hundarna i 30 min. Så nu har dom ätit och sover gott igen, kommer dom nog sova gott tills jag kommer hem vid 13 tiden :) jag ska ju till borås på föreläsningen, hatar att åka/köra den vägen, mest att köra kanske så det är skönt att jag inte ska köra :D

bye bye!!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Monday - One day

Vad underbart det är att komma upp i tid. kl 08 var jag ute och gick med hundarna. Sen när vi alla tre ätit lite frukost så fick alice sig en dusch, med schampoot som jag köpte hos vet. sist hon var torr i huden. Så att hon var det nu igen. När jag gjort det så var jag tvungen att städa hela badrummet och skrubba duschen så nu är det så fint så fint :)

Och nu har jag precis vart ute och lekt lite med hundarna, Alice leker helst inte så mycket utan hon är så nöjd med att bara ligga och tugga på sin leksak och lyssna på det underbara pipande ljud som den ger ifrån sig när hon biter, wilma är däremot på sitt bästa lek humör nu, hon är inne i rolig period :) Om Alice är dräktig så kan det vara därför hon inte tycker det är spännande och intressant att hoppa och busa omkring, och är hon inte dräktig så ska hon snart bli skendräktig och då är det också löjligt med lekar och sånt.

  

  

Imon ska jag åka till borås på föreläsning. Tänkte inte åkt först för vi måste ju göra projektarbetet men nu har dom flyttat fram det så att vi ska kunna åka på föreläsningen så det var ju bra :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Häftigaste hittils

När jag hade uppe wilma på bänken och kammade och höll på så började Alice skälla, jag brydde mig inte om det för hon skäller ju för minsta lilla, men wilma ville gärna titta ut. Så jag lät wilma titta ut och jag märkte hur hon spände hela kroppen.."ne det är väl inget" säger ja till henne. Men så ser jag, det står ju ett rådjur uppe i skogen, Så jag går ut för att ta kort, Alice hon tittar på den och den tittar på Alice..Sen börjar den låta...då var jag ju bara tvungen att filma..jag har aldrig hört ett rådjursläte innan :) Rådjuret och Alice hade en lång pratstund dom ;) Jag ville inte släppa ut wilma för då hade hon blivit helt tokig och säkert skrämt iväg det..det var så häftigt så jag ville titta och lyssna på det så länge som möjligt :) Det var så häftigt att Alice kunde skälla och springa runt och rådjuret stod kvar och bara skälle tillbaka :) Det går tyvärr knappt att se rådjuret på filmen..men ni hör ju den iallafall. den står uppe mellan björkarna, framför stenen i början sen flyttar den på sig lite. Inte föräns Alice kommer in så går rådjuret iväg..den gillade nog att prata med Alice :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Agility!

Idag så cyklade jag och wilma till pappa och hoppade lite på deras hinder, Wilma tyckte det var jätte roligt men gungbrädan är fortfarande lite läskig. Sen så cyklade vi hem och då märkte jag verkligen att wilma har tappat den formen hon hade för några måndader sedan..under jaktsäsongen så brukar hon alltid orka spurta sista rakstreckan hem, då cyklar jag det fortaste jag kan och hon springer sitt fortaste och hon älskar det, hon brukar alltid börja skälla och bara springer och springer, men idag så orkade hon inte..jag hejade på henne och försökte men det gick inte..så nu får vi börja cyklade oftare... :)
när vi kom hem igen så var Alice så glad att se oss :)


  
Banan - Wilma i fullfart!   
  
Imellanåt fick vi vila oss - Alice kollar nog så att det verkligen är sant att det är wilma som har kommit hem ;)


Väldigt suddig bild, men här ser ni så slapp Alice var i lördags när vi var hos B´s föräldrar :)





Tänkte jag skulle kamma wilma och lite så nu, om hon orkar resa sig där hon ligger och vilar :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

glassbiiil!

Igår gick ju som sagt Alice in på sin vecka fem. Jag tycker inte hon beter sig riktigt som hon brukar, hon går långt bakom mig på eftermiddagspromenaderna, igår så verkade hon må lite illa för hon slickade sig runt munnen och svalde och höll på flera gånger, hon stannade tom på promenaden igår för att stå med huvudet neråt och svälja och slicka. men spydde aldrig. Men men, vi kan inte göra mer än att vänta och hoppas :)

Nu ska jag snart iallfall åka iväg och köra glassbil, och idag ska jag inte ta med mig nån jäkla varmchoklad :) Hoppas på att jag säljer massa massa glass, mer än jag gjorde förra gånger. Räknar med att jag kommer sälja mer och inte vara hemma föräns 21-22 nångång ikväll.....

B hittade en bra resa som vi kanske ska åka på, först åker man och kollarpå bergsgorillorna i uganda, och sen åker man vidare till tanzania och kollar på alla djuren där, giraffer, krokodlier, elefanter, lejon och allt vad fan det är :) Det hade vart fantastisk att göra en sån resa :) jag nojjar mig lite för vaccinationerna man måste ta bara, hatar sprutor! Och jag har inga alls, jag har nog inte ens stelkramp längre.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Torsdag!

I morse så gick jag upp halv 8 för att gå en underbar promenad med hundarna i solen, Alice har blivit mycket mycket bättre i magen nu. Började ge henne morotspellets i måndags kväll och nu var hon så fin i magen. Här har hon gått och vart dålig i magen från och till i säkert ett halv år, också blir det bättre på några dagar med pelletsen! Tusen tack Ann-catrin för "mirakel morötterna" :)

Innan jag ska till skolan halv 1 så tänkte jag gå in på intersport och köpa träningsskor för presentkortet jag fick när jag fyllde. känner att min gamla dåliga gympa skor som jag hade när jag typ gick i nian inte är så bra längre, de har liksom gått sönder under så jag trampar när i marken på nått sätt. Också är de riktiga budget skor så det gör ont under fötterna när jag spinner. Ska köpa ett par goa så jag inte behöver känna det när jag spinner :)

Det slog mig igår...att om Alice är dräktig så flyttar hon ifrån oss om 2 veckor :( Jag hoppas ju såklart för allt i världen att hon ska få valpar, men det kommer bli tomt i 10 veckor utan nån som ständigt är runt ens fötter och vill bli klappad eller vill att det ska hända nått roligt. En sån som Alice som alltid är glad, sprallig och får mig att le bara genom att hon är i samma rum. Jag kommer ju verkligen få känna på hur mycket jag uppskattar att hon finns här!

Nä nu ska jag göra iordning lite här och sen göra iordning mig själv för skola :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Soliga sol!

sista dagen på praktiken idag. väldigt skönt faktiskt, mest skönt är det att slippa köra i 25-30 min för att komma dit och hem.
Idag ska jag äntligen på spinning igen, det var längesen sist. har inte riktigt haft tid för det på 1-2 veckor. men idag ska jag köra så der ryker. Men först så ska jag ut i solen med älsklingarna min och rensa hjärnan lite.

Idag så har jag fått svar från instruktören på kursen, hon trodde inte det skulle vara nått problem för Alice att prova agility men jag fick gärna ta med Wilma om jag ville det. Jag var alltid välkommen med vilken hund jag ville skrev hon :) Så det var ju kanon bra, kan wilma få ha lite roligt imon istället. Alice hade ändå inte kunnat köra det fullt ut, hon blir faktiskt lite trött när hon hållt igång ett tag nu för tiden....... (?) På fredag går hon in på vecka 5, glöm aldrig det ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tisdag!

Idag har jag ju då praktik..det var roligt men tröttsamt som vanligt ;) gjorde intervjuer om Lek på två tjejer och det gick huuur bra som helst så det var skönt...nu ska man bara göra det stora arbetet på dom två intervjuerna också.
Ikväll när vi gick promenad så postade jag iväg mitt brev till borås högskola med vad jag ville välja för specialisering inför höstterminen...och nu läste jag på högskolans hemsida att den ska lämnas in senast imon...tur att jag kom på att den skulle iväg :D

annars händer här inte mycket...påsken är över så det är dags att sätta sig på spinningcykeln igen :) På torsdag ska vi ha agility på hundkursen. Försökte mig på en fuling och mejlade instrukören om jag får ta med wilma istället för alice, eftersom alice kanske inte ska ge sig på sånna grejjer om hon skulle va dräktig känner jag, sen är hon ju världens klumpeduns så jag vågar inte låta henne klättra på alla balansbrädor och sånt iallafall. Wilma däremot älskade det ju när vi provade på i söndags så jag tänkte att det hade vart fint om hon kunde få följa med :) vi får väl se vad jag får för svar :)

Nu ska jag nana..imon börjar jag kl 07 så jag får åka tidigt och hade tänkt duscha innan. Det är tidigt för mig detta...och för wilma, får dra uppe henne ur korgen, så när jag inte ser så hoppar hon upp och lägger sig i sängen istället så får jag dra henne därifrån så att hon kommer och äter frukost. Alice är bara glad att dagen äntligen börjar :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sennenträff!

Idag så har jag och Alice vart iväg i harplinge på Sennenträff. Det var väldans trevligt. Alice fick köra lite drag igen, hon tyckte det var lite läskigt fortfarande men det gick bra ändå. Sen så fikade vi och hade allmänt trevligt och det var underbart väder. Det kan ju inte bli bättre. Jag vet inte riktigt hur många hundar det var, men kanske 12-13, och alla kunde vara lösa och strosa runt när vi fikade i skogen :) fantastiskt.
En annan underbar sak idag var ju att Ulricas Hokus Pokus Pendel visade att Alice är dräktig. Jag vet inte hur mycket jag vågar lita på att den stämmer...men det känns ändå bättre att den visade att hon var dräktig än om den hade visat tvärtom :)


     
Hälsar försiktigt - Alice tog det rätt lugnt under hela dagen - Systrarna Tiggelisa, Alice & Azra.



Linslus.

  
Kollar lugnt in när andra drar, innan det är vår tur :)

Nu måste jag nog plugga lite.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Risk ikväll

Idag så har ju jag och Wilma vart på kurs. jag har aldrig gått på kurs med wilma, kan ni tänka er? =) men hon var så duktig, och hon tyckte det var otroligt roligt. Jag kunde ha henne lös när vi hoppade och gjorde hindren men jag vågade inte ha henne lös när jag gick till nästa. ah, det var iallafall jätte roligt för både mig och wilma, honär så ivrig och vill så gärna lära sig :)

Nu måste jag skynda mig...ska göra iordning här sen när och hämta syrran och fredrik. vi ska grilla och spela risk...roligt roligt :D

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

påskafton!


Idag är det underbart väder. Hundarna har vart ute hela dagen så jag tog in dom en stund och tänkte att jag kunde ta fram Wilmas gamla "leta-godis-leksaker". wilma kom direkt ihåg dom, fast det kanske var 1-2 år sedan vi hade framme dom sist, hon tyckte det var jätte roligt och höll på länge... 

     
  
   ...Alice däremot...
Hon har aldrig lekt med en sån godisboll vad jag kan minnas..vilket får mig att komma på då att wilma antagligen inte har lekt med den sen vi fick hem alice...för ca 2.5 år sedan. Hon fattade inte alls vad hon skulle göra..jag puttade på bollen så det kom ut godis och dom åt hon upp..sen tittade hon på mig som att "gör så igen!" men hon gjorde det alidrg själv.



 

        

  

Nu ska vi grilla :D
  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

What a night!!!

Idag så började jag dagen väldigt segt, men när jag väl fick vart så städade jag hela huset :) sen åkte jag och hundarna in till staden och gick en promenix med lotta och tellus, en väldigt fin och trevligt promenad. När vi gick förbi därsom min kära vän annalina bodde förut så smet Alice in på den förgården, hon trodde antagligen att nemo bodde där. Som tur var så hade ju ingen flyttat in där än :) Hon gick runt där och luktade en stund innan hon kände för att komma ut igen.

Sen var det hem och vila, tog en dusch och satte mig sen i uterummet med öppet fönster och solade, härligt :)
Sen in till stan. Det var väldigt trevligt hos lotta. Vi åt frallor, kex, ost, vindruvor, melon och tjötade bara skit. Mycket trevligt. Sen sjöng vi singstar och det roligt, så roligt att helt plötsligt var klockan halv 12 och vi tänkte att det kanske var dags att dra ner till stan. Men som vanligt så var stan inge roligt, utelivet i Varberg suger. Så vi satt där och kollade in folk innan vi fick skuss hem av lottas sambos bror, vi knödde in oss i bilen och det blev en väldigt trevlig tripp hem till torpa :)
 
Så nu är jag hemma, har släppt ut hundarna som behövde kissa när jag väckt dom och nu sover dom gott igen. Jag ska nog också sova nu. eller kanske äta lite nattamat. Jaha, nu ringde björns kusin som jag skulle dela taxi med....lite sent grabben!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Långfredagen!

Idag skiner solen, helt underbart :) Igår vart jag på Ge-kås. Jag var där redan vid 8.30 och då var det "lagom" med folk, sen så blev det bara mer och mer. Som tur var så skulle jag inte ha några kläder så jag var klar vid 10, då var parkeringen typ full :) Jag köpte iallafall bla. gardiner som jag har hängt upp i vardagsrummet, det blev super fint, ljusa och våriga är dom :)

Igår så var vi på  kurs och hade rallylydnad, men jag tror inte hon gjorde rallylydnad så som det ska gå till...Det kändes inte så...det var mest sitt och ligg och stanna...jag läste ju om det och då fattade jag det som att det skulle vara mer trick och agility inblandat. Men men, där var iallafall en som efter 10 minuter frågade alla "Är det nån tik som är på gång att löpa för min hane beter sig så" näää, sa alla. Sen så kunde jag se hur den hanen gick med nosen i backen hela tiden och brydde sig inte alls om sin matte, och det var en annan hund som var väldigt intresserad av alice när vi kom för nära...så kanske kanske :) håller tummarna.
I går morse och idag morse så såg jag i Alice ena näsborre att det var tjockt gult, det var i den näsborren där hon har en väldigt tät tårkanal...så jag undrar om det bara är snor eller om det är var som kommer, eftersom det är just i den näsborren och där har vart infektion innan...? vi får väl se om det blir mera.

Ikväll ska jag på partajj! Det ska bli hur roligt som helst, ska hem till lottis och Emelie kommer också dit. Det var så längesen jag var ute så det sak bli jätte kul att träffa tjejerna igen och sen ut på stan :)

Nu är det frukost som gäller här.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Grattis till mig! :)

Nu börjar min födelsedag lida mot sitt slut, jag gillar att fylla år. Det känns som en magisk dag på nått sätt. Så nu är jag hela 23 år, tänka sig. Fick kort från mormor och morfar innan, "Grattis Emma 22 år" stod det, Va? fyller jag inte 23? jag fick faktiskt tänka efter..men jag kom fram till att jag visst blir 23 så det var dom som hade räknat fel på ett år :)

Kom på mig själv innan med att har gjort en riktig tabbe med wilma riktigt länge...jag vet inte om hon har uppfattat det så men om hon har det så måste det gjort henne riktigt förvirrad. Hon drar ju väldigt mycket när vi är ute och går och jag får säga till henne väldigt många gånger, så sa jag nått idag som jag säger i stort sätt varje promenad (lite argt då för att hon ska förstå) Wilma, nu räcker det. Nu är det bra! .... Nu är det bra? bra? Och detta har jag nog sagt till henne i flera år! Det kanske inte är så konstigt att hon fortsätter dra när jag säger att det är bra?  Herregud...ja säger då det!

Jaha. imon ska jag jobba. Ska jobba på förskolan där jag ska ha praktik nästa vecka, där jag hade praktik för några veckor sedan också. Det ska bli roligt, men det blir en lång dag för hundarna...dom får vara själva 7-16, vill inte lämna dom inne så länge så Wilma får vara i hundgården och Alice hos pappsen. Sen är jag ledig tors, fre, lörs, sön, mån och b är också ledig några dagar så det ska bli roliga dagar....Ska ju tom bli 22 grader på lördag hörde jag på tv:n idag :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kalas

Nu var kalaset över för iår. Fick fina paket och tårtan var god den :)
Innan fick jag smsm där rent hus frågade om jag ville städa imon, efter wicmatchen, jag sa nej eftersom det är imon jag fyller så då ska jag och B hitta på nått, men jag sa att jag hoppas att dom klarar sig utan mig. Då skrev chefen så här tillbaka; "Vi klarar oss knappt utan dej, det vet du. Imon är nog sista städningen efter wicmatch och vill du ha mera jobb sen så ska jag lägga in goda vitsord för dig till mina chefer!" Åh vad det värmde :) Det är så skönt att få höra att det man tycker själv man gör bra, också chefen tycker är bra :) Dom brukar ju säga till oss att vi jobbar på bra men det säger dom säkert till alla, så här skriver dom ju inte till dom som dom inte vill ska jobba kvar :)
 
Innan så var iallafall jag och hundarna i staden, sen på getterön. Helt underbart väder har det varit även idag. Hundarna badade tassarna lite granna och sen träffade vi en samojedvalp. Den var så otroligt söt och busig men våra hundar tycket mest att den var mesig och sa åt den att låta dom va!  

Bya Bya för denna gången. 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Men vad är detta?

Vad fan händer. Alice tuttar blir allt rosare, tycker jag....Wilma har börjat bli vääldigt noga med att skvätta där som Alice har kissat, vilket hon bara är noga med när antingen hon själv löper eller när Alice gör det (vilket ingen av dom gör nu), Alice har vart lite tveksam till att äta sen i torsdags men i morse åt hon bra igen, och det är väl bara några dagar dom kan må illa i vecka tre. Tänker jag efter så har ju hanhundarna i fårhagen vart på Alice väldigt mycket, men jag trodde det var för att unghunden där var det och då ville dom andra också! Är detta tecken på dräktighet eller är det bara slumpen att det händer just nu...eller har detta inte ens hänt? Kan jag inbilla mig allt detta? Ja jösses. Varje dag verkar släpa sig framåt mot vecka 5 (17/4) där man kan se nya tecken på dräktighet. 

Ja. hur som helst. I morse gick vi en promenix, det var 7.5 grader, helt underbart :) Snart ska jag in till stora staden och lämna in min hemtenta, och köpa en ny vas för vår kattaf-n välte ner min fina i fönstret så det gick i tusen bitar, ska köpa tårta och annat tills ikväll. Sen tänkte jag åka ut till getterön och gå en sväng, kanske vill hundarna bada lite.

Ja. Ha en bra vårdag vänner.  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Promenaden idag!

Idag så har jag städat hela uterummet, puttsat fönster, dammsugat och torkat golv och dammat av och flyttat bort grejjer som inte ska vara där i sommar. Så nu väntar jag på att det ska bli varmare nätter bara så att våra träd kan få flytta ut från pappas växthus till vårt uterum :)

vi har precis kommit tillbaka från promenix, jag och hundarna. Vi stannade lite då och då och gjorde korta enkla träningsmoment, för skojs skull :)


Vi han inte mer än några meter innan Alice flög ner i en hög med grenar. Hon såg nog nått som kröp ner där.


Wilmas första övning; sitta vackert på en sten. Det var svårt men Wilma var duktig, hon fick koncentera sig.


Alice första övning; Sitta stilla med en godis på nosen. Det gjorde hon fin fint :)


Wilmas andra; sitta på några stora rör eller liknande. Det kunde hon lätt, hon kunde däremot inte ligga eller sitta vackert. Men att bara sitta gick så fint så :)


Alice andra; Apport. galant!


Tredje; Sitt kvar. Som ni ser så har dom inte full fokus på mig, så jag var lite nervös att wilma skulle få för sig att sticka, men det gjorde hon som tur var inte :)

  
Fjärde; leta godis

     
Sen har vi ju en som måste spana efter vilt överallt, och en som inte alltid har öronen med sig så hon måste springa ikapp efter att ha stannat och luktat.

  
När vi kom hem igen så lekte vi tills vi blev så törstiga och trötta så vi fick gå in och dricka vatten och vila oss.


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

glass i stora lass.

Igår var folket glasssugna minsann, brukar ju vara hemma senast vid 18 tiden, men igår var jag inte hemma innan 20.30 bara för att folket köpte så mycket glass :) Och hett var det, så jag förstår att dom var glasssugna, jag fick faktiskt ta mig en isglass, eller två...eller tre kanske det var. När jag satt i bilen för det var så svettigt. (mycket goda tutti frutti glassar, köp dom om glassbilen kommer till er..riktiga godisglassar :) Och jag min smartskalle hade tatt med mig varmchoklad...den var jag ju vääldigt sugen på :/ Jag sålde iallafall mycket vilket menas med att jag får mycket provision :P
Det roliga med att köra glassbil igår var att det bar ovanligt många som kom med sina hundar, det livar alltid upp att få hälsa på en glad hund =) Två berner träffade jag, en som bara var ett år och riktigt härligt sprallig, och en som var 8-9 år, en lugn go gammal dam :)

Imon är det kalas här som gäller. Det var ingen som kunde komma och fira mig på tisdag när jag fyller så mamma och pappa och syskonen får komma imon istället. Sen i påsk så händer det grejjer :) Torsdag är det hundkurs, rallylydnad, med alice. Fredag är ju fredag..då ska vi la hitta på nått roligt, och lördag också. Sen på söndag så ska ju jag och wilma på agillity, och på måndag ska jag och alice på sennenträff hos alice syster i halmstad :) skoj ska det bli!

Alice hon äter dåligt fortfarande. Det känns som att det kom väldigt lämpigt i vecka tre, från att ha vräkt i sig maten i några veckor till att helt plötsligt torsdag morgon inte va så sugen. Hon åt frukost i morse men hon hade nog lika gärna kunnat strunta i det för hon var inte alls sugen, det var B som fick henne att börja äta och då åt hon upp :) Så det är ju bra att hon får i sig mat! Men mina tankar till att hon kan va dräktig går inte att komma undan! Rosa tuttar har hon, men har hon alltid haft det? jag vågar inte lita på mig själv just nu.

Nu ska jag göra klart hemtentan så jag kan lämna in den imon! :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Duktig hund!

Nu har vi precis kommit hem från aktiveringskursen, söklek var det ju idag!!! Och det var super roligt, alice var otroligt duktig. Hon lär sig så fort så jag kan inte berömma henne tillräckligt. I början skulle vi bara leka med en leksak för att de skulel få intresse, sen skulle vi slänga ut den så att dom såg det, också skulle dom leta upp den. Alice var jätte duktigt på det, jag slängde ju leksaker så att den hamnade i håler, buskar och sånt så hon såg inte den, men hon var så duktig så. Sen skulle vi lägga ut en leksak i en när hunden inte ser, som den skulle leta upp, alice klara det med. Det sista vi gjorde var att jag skulle gömma FEM leksaker i buskar och annat när hon inte såg, som hon sen skulle leta upp. Och hon hittade allihopa. Hon är så otroligt duktig, från att inte fatta att man kan leta upp saker, istället för godis, för några dagar sedan så hittade hon idag alla sakerna jag gömde, blev så stolt över min skrutt :)
en annan bra grejj som vi fick veta på kursen idag som gjorde matte glad var att hon som har kurserna skulle anställa en som ska ha agility hos henne, så på påskdagen får vi komma och prova på gratis. "Åh det hade vart kul för wilma" tänkte jag, men det går ju inte när hon inte kan va lös. "och det är inhängat så hundarna kan inte sticka" Säger instruktören då, jag trodde inte mina öron. Det kan ju inte bli bättre. Så det ska jag och Wilma gå och prova på påskdagen och sen hoppas jag vi kan få plats på en kurs :)
 

Alice väntar snällt medans jag gömmer leksakerna.

     
Malte var ju också med och letade - "hmm, vad kan leksaken vara?" - Här kommer vi tillbaka efter Alice hittat alla sakerna.


Efteråt var det fika till en underbar solnedgång!




Ut med det gamla - In med det nya!

  

Idag så var jag och köpte nya blommor och planterade om växten som hade frysit ihjäl under vintern i uterummet, det blev en klar förbättring och jag blev väldigt nöjd måste jag säg :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Härliga vår!

Idag så skiner solen och jag är ledig....underbart! Tentan är uppskjuten från Fredag till måndag så jag behöver inte sitta hela dagen idag och råplugga. Jag ska umgås med mina hundar. Ska in med dom till stan och gå en sväng tänkte jag!
 

Alice nya matvanor har börjat ge reslutat, hon får ju olja och pasta och nu har vi även börjat ge henne något mer än vad hon egentligen ska ha, så nu går det att se och känna att hon faktiskt har lagt på sig lite. Men hon kan gott lägga på sig lite till. Skulle hon bli sjuk nu så har hon ju fortfarande inte så mycket att ta på, så vi fortsätter med pasta och olja. Hon har blitt bättre i magen också, ibland är hon lite dålig, men för det mesta är det bra om dagarna.
Wilma får ju gärna gå ner några kilo, hon är snart lika bred som lång, nä där överdrev jag. Men det märks att hon inte är ute i skogen och springer 3-5 timmar om helgerna längre. Så vi har fått dra ner på henne mat, hur äter upp den på 2 sek och sen går hon och slickar Alice skål och sen tillbaka till sin egen och slickar den med.  Livet är bra orättvisst ibland...




Imorgon går Alice in på sin vecka 3, tre veckor sedan hon kaaaan ha blivit parad. Och jag vet, jag vet ju så väl, att chansen att hon skulle vara dräktig är så liten så att den finns nästan inte. Men hoppet är det sista som överger än, jag hoppas fortfarande. Är hon dräktig så kan det visa sig nu i vecka 3. Mår hon illa, spyr, vägrar äta..så kan det vara tecken på att hon är dräktig. Och det är så hemskt att säga, att jag hoppas hon ska må dåligt. Spyr hon så kommer jag bli glad. Usch så hemsk jag är. Skulle det vara så att hon inte mår dåligt, så kan hon ju vara dräktig iallafall, alla mår ju inte dåligt i vecka 3. Så hoppet kommer inte överge mig förens om 6 veckor och hon inte har blitt tjock och det inte har kommit några valpar, då kan jag nog inse att det int eblev några valpar trots allt!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0