LowaTowa!

Nu ska jag snart iväg med Lowa till uppfödaren. Hon ska få träffa får för första gången. Hon har sett grannens får och vädrat dom ett par gånger. Hon följer mig hur bra som helst när vi är ute på våra små promenader, förutom när hon känner att det är får i närheten :) Det är lite roligt. Då ska hon stanna och titta och vädra och jag får ropa en extra gång innan hon kommer till mig. Så nu idag ska hon äntligen få träffa får på nära håll! Och jag hoppas att jag ska få lära mig lite om att vissa i vallningspipan :)

Ella har blivit rikskändis!! I petitbladet idag så var hon med på bild när hon leker med sin kompis/pojkvän Magnum. (Med risk för att göra bort mig, är det inte Ella så är det någon som är oooootroligt lik henne, och är det inte Magnum så ber jag om ursäkt :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Freakshow!

Ella ligger på 100% hela dagen, sen deckar hon när vi går och lägger oss och då blir hon förbannad om nån (läs: Lowa) kommer och stör henne. Hur kan en enda liten hund ha så jävla mycket energi? Hon leker med Lowa, när jag tycker Lowa ska vila så stänger jag ute Ella. Då jagar Ella fåglar i trädgården eller skäller på dofter från skogen, efter 1-2 timmar så vaknar Lowa. Då busar dom igen! Sen stänger jag in Lowa och går en promenad med Wilma och Lowa, sen kommer vi hem och då är det bus med Lowa igen! Kära lilla hjärtat vad du kommer ha kul när du får släppas lös i skogen!!



Around Lets Freak Out - yes she does!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lowa, skyddshund?

Det finns visst vissa som påstår att Lowa ska bli skyddshund, trams säger jag ;)
Vi har varit hela dagen på High caparral och kollat på IPO-SM och jag har kommit fram till..att det är lite läskigt!
Det är samtidigt lite häftigt och jag är fascinerad över hur hundarna jobbar. Men jag tror inte jag skulle kunna träna en hund på det sättet, säger inget om de som gör det, men det gör för ont i mitt hjärta när hunden skriker för att det gör ont när den försöker bita med munkorg på, och när den blir slagen på ryggen med en batong. Men det är bra att det finns folk som tränat sånt, bra för polisarbete bland annat.

Lowa har ju då varit med hela dagen, hon sov gott i bilen på vägen dit. Sen gick vi omkring lite. Sen la hon sig och sov på en filt i nån timme, sen gick vi omkring och sen sov hon igen osv. Helt underbart bra social träning!!! Hon badade lite också där inne föresten. Hon ville så gärna springa runt och leka i vattnet med de andra hundarna, men det gick inte så bra att hon var lös där..men det var kul att se att hon var så glad i vattnet :) Hoppas på fint väder imon så får jag åka och bada med henne efter jobbet!!! 

Igår var vi inne på klubben och tränade, jag och Lowa och Wilma och våra vänner Anna, Mathilda, Enhtra, Gandalf och Lewi. Det är så jävla kul att jobba med Lowa, det är nästan roligare än vad jag hade trott innan jag skaffade henne. Jag tror det kommer bli riktigt riktigt bra hon och jag. Den 23 Mars 2012 blir hon 10 månader, det är en fredag. Så den 24 mars 2012 är det säkert någon lydnadstävling någonstans, då ska vi tävla :) Jag ser så mycket fram emot att hon ska bli stor min lilla älskade pärla :) 

När jag tränade lydnad med Alice så var jag inne och kollade på en video HÄR (andra uppifrån). Då blev jag så jäkla imponerad av vad den hunden kan vid så ung ålder (3.5 månader), då trodde jag att det är bara möjligt om man är så duktig som Mona Kjernholm är! Lowa är 3 månader på tisdag..och hon kan det som den hunden kan på filmen. Det gör mig faktiskt lite stolt över både mig själv och min hund :)






 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jag saknar dig varje dag!



Tack för detta fina kollage Annalina. Varje ord stämmer exakt med hur jag känner och hur vad vi hade för relation! Hon var min bästa vän i vått och torrt!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måsarps Lowa

Måsarps Lowa - Lowa

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Länkar

Kennlar

Bernergläntans Kennel

Skeelyckans Kennel

Kennel Around

Alnöitens Kennel

Ekespångs Kennel

Möllelyckans Kennel

Väntans Kennel

Hundklubbar

Svenska Basset Griffon Vendéen klubben

Svenska Brukshundklubben

Svenska Kennelklubben

Svenska Sennenklubben

Varbergs brukshundklubb

Andra hundsidor

Jägarförbundet Akila

Agria

Häromi - Webbhandel

Vibri - Hundhalsband

Nordic Hundfoder

Bloggar som jag läser

Anna

Lina

Jenny

Lotta

Mallen

Åsa

Josefin

Designa din blogg

Ellas bror Ozzy och pappa Rex

Amelie

Jenny med Alice systerson

Linda

Frida

Olika bloggar på finest

Victor och Vilmas mamma

Jenni

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Around let´s freak out.

Around Lets Freak Out - Även kallad Ella




Ella är våran lilla tjej som lever efter motto ”stor i orden – liten på jorden”,  hon tar för sig när hon är trygg och säkert, men förvandlas till en ynklig liten nyckelpiga när hon inte vet vad som händer och sker.
Hon har mycket energi och har lite svårt att veta vart hon ska göra av allt detta. Vi tränar mycket i vardagen med Ella, hon testar gränser varje dag och lär sig mer för varje dag vart gränserna för husse och matte går.

På träningsplan är Ella är riktigt stjärna. Hon älskar det. Hon lär sig kommandon så snabbt så jag glömmer ibland bort att hon fortfarande är en valp, men det kommer jag snabbt på igen när hon blir trött i huvudet efter några minuter och bara stojar och stimmar istället.

Ella har alltid haft tuggben att sysselsätta sig med på kvällarna här hemma när vi vill titta på tv - Det märks när dom är slut! Då är hon på allt och alla och vet inte riktigt vart hon ska bli av. Boll med godis i är också suveränt för Ella.

Hon är en stor hund i ett litet format. Hon har en jaktinstinkt som heter duga. Hon är den galnaste när hon är pigg, den charmigaste när hon är på humör och den gosigaste när hon är trött.
Hon lever helt enkelt upp till Petit ryktet mycket bra - En bra jakthund och en underbar familjehund.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Undis

Undis - även kallad Wilma

 




Wilma är vår första hund, vår coola dam, vår "prinsessan på ärten" som inte tar vilket skit som helst. Helst så tycker hon att hon klarar sig bäst själv, men ibland så kan nog matte och husse vara bra att ha också..ibland! Hon är lugn och njuter av livets alla godbitar, men hon har sina stunder då det är bus som står på listan också.

Så fort husse går upp ur sängen på morgonen så hoppar Wilma upp i hans säng och burrar ihop sig uppe vid hans kudde. Där kan hon ligga länge. Men när det väl är dags att gå upp så har vi, om tid finns, alltid en liten mysstund på morgonen. Då är det bara vi två och om vi inte har någon tid att passa så kan vi dra ut på denna stunden ganska länge.

Kalla dagar ligger Wilma gärna inne och sover i sängen eller framför kaminen. Varma dagar sitter hon gärna ute i trädgården, så långt nere vid staketet som det går, och tittar efter vilt ute på ängen, eller så ligger hon mitt i solen och jäser. Hon jagar såklart allra allra helst, det är alltid prio 1. Hon vet när det är dags att gå ut och jaga, det känner hon så fort husse går upp på morgonen "idag är det jakt-dag". Då springer hon omkring och gnäller och tycker husse tar på tok för lång tid på sig för att göra sig iordning. Vissa dagar så kan hon inte kontrollera sig och tycker Husse ska följa med och jaga även när det inte är jaktsäsong, då får vi leta Wilma medans Wilma letar rådjur. Vi har även börjat träna lydnad jag och Wilma, först mest för att ha något att göra tillsammans. Men hon har visat sig ha en sådan talang så det dröjer nog inte länge innan ni ser mig på tävlingsplan även med denna lilla pärla :)

Wilma ligger mig varmt om hjärtat. Hon är den första hund jag nånsin haft och hon har lärt mig mycket om livet. Vi har fått sex fina år tillsammans och jag hoppas vi får minst lika många till med denna livsnjutare.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bernergläntans Axa Ameya

Bernergläntans Axa Ameya - Även kallad Alice.





Alice är vår största flicka. Hon anpassar sig till omgivningen som en kameleont. Hon har sina sidor, hon är lugn som en filbunke, samtidigt som hon kan röja när det passar henne, samtidigt som hon blir nervös och orolig om något inte står rätt till. 

 Hon vet mycket väl hur lätt jag smälter för hennes blickar, det är svårt att säga nej till Alice. Hon är otroligt lättlärd och vill gärna vara till lags, vilket också följer med att hon blir otroligt nedstämd när hon inte förstår i vissa moment. När jag väl lärde mig jobba med henne så tog det inte lång tid innan vi hade tre raka 1:a pris på lydnadsplanen i klass I. Just nu kämpar vi med lydnadsklass II. Vi är nära tävlingsstadie nu.

Det går inte att med ord beskriva vad jag känner för denna hund. Jag vet att hon finns vid min sida i alla lägen, hon sviker aldrig. Jag känner mig inte hel när hon inte är med mig. Hon kom in i mitt liv den 1 januari 2007, och från den dagen har hon varit min andra hälft! Hon Är Speciell.    


Den som säger att lyckan inte kan köpas för pengar, vet inte vart man handlar
– Mae West

Alice finns tyvärr inte längre bland oss. Den 10 Juni 2011 fick vi låta henne somna in. Vi fick den 7 Juni 2011 reda på att hon hade livmodersinflammation, njursvikt och blodsbrist. Njurarna fungerade 10-20%. Det var en kronisk sjukdom, hon hade haft dåliga njurar hela livet. Hennes kropp hade lärt sig att leva med dåliga njurar men det sista orkade inte kroppen längre. När även blodet hade blivit riktigt dåligt så fick hon inte tillräckligt med syre, hon gick ner i vikt till 32 kg och orkade inte mycket. Vi funderade kring alla tänkbara metoder som kunde rädda min skatt, vi greppade efter halmstrån som gled oss genom fingrarna. Beslutet att ta bort henne var det jobbigaste beslut jag nånsin har tagit, men inte det svåraste. Hon var min bästa vän och i 4.5 år har hon levt för att göra mig lycklig. Jag kunde inte låta henne leva för min skull med smärta. Jag älskar min flicka och saknar henne varje dag.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måsarps Lowa

hej
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jag saknar dig varje dag!



Tack Annalina för detta fina kollage. Varje ord stämmer precis med
vad jag känner och hur vår relation var, hon var min bästa vän!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det rullar på...

Nu har jag börjat jobba igen, och det är jätte kul! :) Annars så rullar allt på, i sommar så Ella ställs ut i tvååker, men suuuuuper fina resultat. Lilla sessan, hon är så duktig och fin. Ena dagen blev hon tvåa bästa tik, ettan blev hennes mamma. Så det var riktigt riktigt kul. Så nu ska vi ut på många utställningar. Och sen hoppas jag att det blir drevprov i höst så att hon kan få cert :) På tal om Ella så har hon fått för sig att hoppaöver inhängnaden här hemma. Vi har inte lyckats lista ut vart hon hoppat över, men idag och igår hoppade hon över hela tiden, så fort hon var själv ute. När man stod och observerade henne så gjorde hon inte det. Så jag gav mig fan på att se vart hon hoppade över. Jag släppte ut katten som Ella direkt började jaga i trädgården, bra, jaktinstinkten är igång. Sen hoppade katten över och Ella sprang omkring och skällde som en tok. jag stod och kollade och väntade och väntade. Sen gick jag in och ställde mig och kollade i fönstret, då sprang och direkt till ett ställe och lirkade sin lilla kropp upp över muren och igenom ett snår och sen var hon ute! Jävla ögontjänare! Det kommer nog bli en jävligt bra jakthund av henne, hon är riktigt smidig :) Så nu har vi satt staket där så när hon väl kommit upp på muren nu så kan hon inte komma längre! Hoppas vi!

Det går super bra med Lowa :) Förut att hon inte äter så bra, jag haaaatar när hundar inte äter. Jag kämpade i stort sett varje dag med att Alice skulle äta i 4.5 år, för att till slut få förklarat för mig att det för att hon är sjuk! Jag vill ha hundar som äter :(
Men Lowa är duktig på träningen :) Hon lägger sig, sätter sig, lägger sig med huvud ner i marken, ställer sig, kommer in vid min vänstra sida och nu har vi börjat träna på att greppa apporten! Jag har inga kommandon på det ännu, ska börja lägga till det om någon vecka tror jag. Men det är så roligt, hon är så duktig så duktig min lilla tjej! 
Också har vi ju varit och badat, det var kul men lite läskigt tyckte Lowa, men hon simmade och simmade tills hon tyckte att det blev lite kallt.

Igår så var Linnea och Rocky här och hälsade på en snabbvisit. Det var riktigt kul att träffa dom. rocky var stooor. När Alice var med så såg Rocky lite ut, men inte numera :)
Gud vad jag vill ha Berner igen. Dom är ju så underbara. Lowa är underbar SÅKLART. Men när hon är intränad och vi har kommit med i landslaget i lydnad ;) och så där...då får det nog fanemig bli en berner igen :) en frisk!
Det skulle faktiskt vara riktigt kul att komma med i landslaget i lydnad. Det är en liten dröm jag har, får se om jag och Lowa lyckas, eller om det blir med en annan hund :) Jag och Lowa kan ju börja med att gå valpkurs iallafall :) Det finns säkert landslag i vallning också annars ;)





 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0