Gårdagen!

Tänker fortfarande på Simba, dom var kanske där i 30-40 minuter innan han fick värmeslag och knappt kunde andas. De fick åka till blåstjärnan och där visste dom inte om han skulle klara sig. Det är så fruktansvärt. Detta gav iallafall mig en tankeställare. Jag lämnar ALDRIG hundarna i bilen på sommaren, men om jag skulle se någon annan som har gjort så ska jag ringa polisen nästa gång. För om han fick värmeslag utomhus på 30 minuter, så kan ni ju tänka er hur fort det går innan en hund i bil får det! Och till tvååker så ska jag ladda upp med ännu mer frysta handdukar och vatten, så man kan dela med sig också. För det kan gå så in i helvete fort i värmen!



Nu ska ni få höra hur det gick för Alice. vi var några stycken i öppen klass, så min känsla av att detta kommer gå bra försvann så fort jag klev in i ringen med Alice. "man kan aldrig veta, vi får säkert blått band och åker ut direkt" Alice syster Azra fick blått band, jag skulle fram till dommaren med Alice precis efter henne. "herregud, hon fick blått, hon som är så fin...detta går aldrig" Men dommaren kände och klämde, bad oss springa i en trekant och sen tittade han och mummlade lite till tanten bredvid som skrev på ett papper. Sen ger den andra damen oss i ett RÖTT band :) ett första pris, vi ska in igen och tävla mot alla andra som har fått första pris. ojojoj, nu var jag nöjd. Nu kunde jag åkt hem :)
Men in i ringen igen gick vi. Där sprang vi, vi flyttades runt, vi flyttades uppåt (vilket bra eftersom detta är konkerans, så ju längre upp ju närmare etta) han ställde oss på tredjeplats, sen tittade han noga och funderade. och sen var det klart. Alice blev 3:a...kanon bra. Nu var det bara att vänta om vi skulle få CK också...han gav ettan CK, tvåan CK...OCH ALICE :) Alice kom 3:a med CK. certifikat kvalitet. nu ska vi in igen och tävla om bästa tik och cert. (tre cert så är man champion, så det hade ju vart roligt att få vårt första) Här pysslade han och grejjade också, han stod länge och funderade när vi stod på plats 6, och så fick det blir sa han. Vilket var att snubbla på mållinjen för det är 1-5 som räknas! Men jag är så nöjd, detta är ju det bästa som Alice nånsin har fått. Och hon var så duktig, hon var så otroligt duktig min stjärna trots att det var så varmt. Nu satsar vi stenhårt på tvååker. Nu vet jag att hon har växt färdigt och att dommarna tycker det. denna dommarn ville dock möjligen ha en liten berner, vilket är till fördel för alice. men det var inget tjöt om att hon behöver tid :)


Loppan, Azra och Alice. Nån som prassla med en påse tro..


Det var en varm dag. Frysta handdukar är kanon bra.
Den tinade ju fort men den torka inte, utan höll sig kall och go hela dagen


Alice har koll från sin lilla bur!


Alice med sin CK rosett! :) Det syns inte vad det står på en i solen, men det stor CERTIFIKAT KVALITET!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Simba

Mina tankar efter utställningen idag går ständigt till Simba som tyvärr inte mådde bra. Jag hoppas att han blir bättre. Tänker på er Edith och Fritz!

Imon ska jag berätta om hur duktig Alice var och hur varmt det var!


hadé!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

ojojoj :)

Herregud! jag är helt chockad. jag skulle bara in och kolla lite på nätet innan jag skulle nana så gick jag in här och såg att jag hade NIO kommentarer, från folk jag inte vet vilka dom är. Hur roligt dom helst ;P Brukar ju bara få några futtiga kommentarer från folk jag känner ju, visste inte ens att så många som nio personer hittat in till min blogg :)

Ah det var roligt det. Hur hittade ni hit? det kan ni väl tala om, hade vart kul o veta :) Tack ska ni ha!

Måste bara skriva också att när jag skulle hämta in hundarna så såg jag nått i skogen ovanför trädgården, åh ett rådjur tänker jag. Men icke då...en räv var det!!! Jag gjorde allt jag kunde för att skrämma bort den så att den aldrig ska våga komma så nära huset igen. Tussan får sova inne i natt helt klart!!!!! Har alltid sagt till B att han inte ska skjuta rävarna, dom äter vi ju inte ändå och dom gör väl ingen illa. Men jag vet ju att egentligen att en räv lätt kan käka upp tussan, och nu när en var så nära huset så vette fan om han kan få skjuta nån räv ändå, får jag välja mellan tussan och rävarna i skogen så väljer jag ju tussan såklart!

   
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

stolarna, solbränna, hundbad...

Nu är stolarna klara. Jag tyckte det blev snyggt :) kollar man noga så syns det ju att dom är hemma målade och dynorna hemmasydda, men inte ska vi väl kolla noga? Dom passar bra det vårt ljusa kök tycker jag :)







Ja så nu när stolarna är klara så vet jag inte vad jag ska hitta på. ska nog ta och tvätta huset eller nått nästa vecka!
---
"jag behöver inte smörja in mig, jag bränner mig aaaaaldrig!!!" Man kanske inte ska va så kaxig. Efter att ha stått ute och målat nu tre dagar så har min rygg blivit helt röd och öm. ajajaj stackars mig :(
Jag hade en fästing igår också! Sist jag hade det var 3 år sedan, och precis som den gången så var denna fästningen död. Jag får i stort sett aldrig fästningar och dom som sätter sig på mig dör? jag har nog inget gott blod!
---
Har vart och badat Alice hos ulrica idag ju. Hon blev så fiiin. Fast inte så stor och fluffig som jag trodde hon skulle bli, men hon måste ju ha all sin päls nu för snart är det ju dags för fällning igen! Den som lever får se hur det går på söndag. Om ni vill se hur fin Alice, bernergläntans Axa Ameya, blev så gå in på Ulricas hemsida och kolla, Bernergläntans kennel.

 Vill passa på att ge lite cred till ulrica. Hon så fantastisk. Är så glad att jag hittade hennes kennel på internet innan jag hittade någon annan, för jag kunde inte fått en hund från någon bättre uppfödare. Hon bryr sig om alla sina valpar och valpköpare och lägger ner tid och energi på allt hon gör med dem. Har alltid kunnat ringa henne när jag undrat nått och hon har alltid alltid alltid tatt sig tid att lyssna och svara på mina konstiga frågor. Kan ju bara tänka mig hur jobbig hon tyckte jag var när Alice precis blivit född och jag ringde typ var tredje dag för att fråga hur Alice mådde, eller Axa som vi kallade henne då :) I början visste jag ju inte ens om jag skulle få hem Alice över huvudtaget så jag ringde för att höra om det blivit bestämt hela tiden. Men hon fick mig alltid att känna mig välkommen på telefonen.
Så Stort Tack Ulrica för allt du gett oss och allt du kommer ge oss, med Alice och hennes förhoppningsvis blivande valpar, och allt annat i framtiden!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

oh my god!

Att jag fortfarande lever är ju ett under. jag har precis sytt klart stolsdynorna till två av stolarna jag målat, och dom andra två får fan inga stolsdynor! Det var det värsta jag vart med om. blod, svett och tårar har nog aldrig passat bättre in att säga. b jobbar natt i natt och tur var nog det, för både han och jag. Annars hade han nog flyttat ut! MEN, nu har wilma en dyna till sin stol!!!! Imon när jag målat stolarna en gång till så ska dom få flytta in till sina platser, köket, källaren och sovrummet :)

Här får ni en liten glimt. Det ser ut som att det är mitt i natten här i torpa. men det är det ju inte riktigt än. Jag ska ut på en liten avkopplande promenad nu :)



Föresten. Jag drömde här om natten att jag var på utställning med Alice. Domaren tyckte hon var så fin så fin, hon fick massa beröm för sin päls, för sin gång, för sitt fina huvud, för att hon var så snäll..sen sa domarn, Men...hon är inte riktigt där än!!! Är så jävla trött på detta "men", hon behöver tid, hon saknar nått. Nej, hon är den finaste som finns och iår är det hennes tur att få rättvisa. inte för att hon bryr sig det minsta men ändå... :] Ja, jag tror verkligen på henne iår. Nu har hon vuxit till sig och hon har sin päls. tänkt om vi får rosett på söndag :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

lite bilder.

I tisdag när jag skulle sola så la jag ut en handduk att ligga på, sen skulle jag bara gå in och hämta bok och solglasögonen, när jag kom ut så var min plats upptagen...


... wilma tänkte nog "ah, så gott. vad snäll mamma är som la ut den till mig"

Idag så skulle B sola. Han la ut en madrass och gick in för att hämta nått....

"ååh, pappa är bättren mamma, han lägger ut goa madrasser till mig"

     
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

feeling hot hot hot..

Ja, hundarna gör inte många knop nu. Dom ligger ute i skuggan och bara latar sig. Fast Wilma är lite väl slö måste jag säg. Hon vill inte äta (inte ens leverpastej) och låg i soffan och sov till halv 12 idag. Men hon har ju slutat löpa för ca en vecka sedan så det kanske är lite hormoner som spökar, plus att det är väldigt varmt. Jag är iallafall ledig så jag kan ha koll på henne om hon skulle bli sämre! 

Jag åkte och köpte färg innan. Ska måla om några stolar. bla wilmas stol i köket, där hon ofta sitter och tittar ut genom fönstret.  Svarta ska stolarna bli och till wilmas så ska jag sy en kudde också så att hon får det mjukt och skönt att sitta på (och för att hon inte ska riva bort färgen ;) Så nu har jag tvättat och sandpapprat alla fyra stolar. Det var jobbigt. jag trodde ju att det bara var att slänga på lite färg också var det klart, men icke då. Nu efter jag har ätit ska jag grundmåla också!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Roligare blir det inte..


Haha, jag hittade en sida där man kunde göra sån här... Det var roligt det!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ledig idag!

ja, det är härligt det. Men det är tråkigt att ingen annan är ledig bara :( Men jag har ju mina dogs. Jag ska backa en väska nu med lunch och åka ut till getterön idag igen :) Tänkte gå en sväng och sen får vi svalka oss i havet. Hundarna badade igår och dom gillade det. Dom är ju inte sånna som gärna simmar, men dom går gärna i och springer runt lite så att det svalkar :) B kom hem precis innan jag skulle åka igår så han följde med och tog kort, får se om han kan lägga in dom i min dator nångång så ni får se :)

Ja nu ska jag ut i solen! :) Får passa på och bada med Alice nu för på fredag ska hon bada (på riktigt då) hos ulrica och på söndag är det ju utställning, och 2 veckor efter det är det utställning i tvååker igen och där i mellan hade jag tänkt att hon inte skulle behöva mera bad, så hon får hålla sig ren och fin då :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lång dag idag!

Idag jobbade jag 8-16 och sen åkte jag direkt på spinning, det var jobbigt men behövligt, känner mig mycket piggare nu än vad jag har gjort de andra dagarna jag jobbat. då har jag ju bara lagt mig på sängen och nanat så fort jag kommit hem ungefär :)
Fick näsan en chock när jag såg en sag idag på förskolan jag jobbade på. "Läs gärna här vad vi gör på dagarna, på dagis" Stod det på en lapp i hallen bredvis en almanacka. Vaddå dagis? Det heter ju för fan FÖRSKOLA. FÖR-SKOLA. Det är inget jävla dagis, daghem (?) där man bara passar barnen. åh jag blev lite arg där ett tag! Om inte ens personalen på förskolorna kan kalla det för vad det är, hur ska då förskolorna få högre status?

Nä nu tror jag att jag tar och åker ut med hundarna till the getteriland! Alice hon springer här fram och tillbaka, in och ut. Tror hon försöker säga mig nått, "kom igen nu din tråk morsa"...
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sprid denna adress..

Om din hund försvinner så kan du anmäla det här, eller om du hittar en hund eller katt så kanske den är anmäld här...

www.var-finns-min-hund.se 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sista dansen...

Idag var det sista gången på agilitykursen. Det var dubbelpass, 4 timmar, så jag tog med båda hundarna eftersom det även har gått så bra för Alice när hon var stand-in för wilma. Och dom har varit så duktiga båda två idag. Det sista vi gjorde idag var en tävling. instruköterna ställde ut massa hinder och sen fick var och en komma på en egen bana, som man skulle springa på i 1,5 minut (varken mer eller mindre) och få ihop så mycket poäng som möjligt. Hinder var 1p, tunnel 3p, däcket 3p och slalom 4p. Och det var riktigt riktigt jobbigt att springa så fort och kors och tvärs i 1,5 minut. normalt så springer man väl en tävlings bana på 30 sek sa dom. Jag och Alice fick 44 poäng, och kom då 5:a, och jag och wilma fick 56 poäng och kom 3:a, så det var bra gjort av oss tycker jag. Det Alice föll på var att hon tog sån tid på sig att våga gå in i tunnlarna, och wilma var så trött så hon hade ingen koll på nånting :) men det gick ju bra ändå.
Nu väntar jag på att dom ska börja med agility steg 2, för detta har vart riktigt roligt så det vill jag gå. Sen har jag börjat fundera stark på att tävla med Alice i lydnadsklass 1, vi har kört momenten här nu i några dagar och hon kommer ihåg alla så bra så bra, dom är inte helt perfekta men hon är helt klart duktig :)

Midsommar har annars vart hårt. började 15.00 i fredags och började 16.30 i lördags. Så nu är vi sletna och goa. Ska lägga mig snart så jag orkar jobba imon :)
Nästa helg är det utställning för Alice i booooråås. Det ska bli så spännande detta, enligt mig så kan hon inte bli finare än vad hon är nu, hon är inte mager och hon har mycket tät fin päls! Så nu jäävlar!!!! 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!!

Kommentar på kommentaren i förra inlägget:
Tack så mycket Ann-catrin, det värmer! Och Elli och Annalina!
Nej, sånt här ska inte hända. Inte när man är 44 år och fullt frisk. Han hade t.om. fått friskintyg för ca en månad sedan, där det var bevisat att han var fullt frisk! Han var tvungen att få friskintyg för han skulle börja tävla i trav med sin nya häst han köpt, och det fick han ju så nu skulle han börja tävla. Han har eget företag och inte tagit semester på minst 15 år, han har inte unnat sig själv någonting alls under dessa år. Hans tanke var att han har sparat ihop så mycket pengar genom att jobba jobba jobba jobba, så om 6 år, när han är 50 så ska han sluta jobba och ta det lugnt resten av sitt liv......
Hans äldsta flicka på sex år förstår att pappa är död, hon ville följa med och titta på honom en sista gång. Men precis innan de skulle åka så grät hon och sa; nej, jag vill inte. Jag lägger en blomma till honom på hans grav istället. Hans andra tös som är 4 år vet jag inte om hon förstår...hon säger inget.....Det skär i mitt hjärta när jag tänker på dom. Eftersom dom bor så långt borta från mig och vi har inte träffats alltför många gånger för att dom skulle säga att dom känner mig, så det finns inte inget jag kan göra för dom i deras vardag för att dom ska må bra. Men jag hoppas av hela mitt hjärta att dom ska få vara omkring vuxna som förstår att detta kan ta tid för dom, det kan ta flera år innan de accepterar att pappa inte finns, och lär sig att hantera det. När mina föräldrar skildes så tog det mellan 3 och 4 år innan jag accepterade det, innan jag slutade hoppas på att dom skulle flytta ihop igen, innan jag slutade vara arg, men jag hade ändå båda mina föräldrar i livet!
När vi var hos mormor och morfar i söndags så grät jag inte, syster grät, mormor grät, morfar grät..men jag kunde inte. Jag satt och tänkte "vad fan är det för fel på mig?" Jag vet inte varför jag inte kunde gråta då..men när jag kom hem och skulle sova så kunde inte tårarna sluta rinna och precis som morfar sa; Så fort man inte tänker på nått, eller sysselsätter sig med nått så kommer tankarna och tårarna!
En annan låt på skivan!


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!

Igår så letade jag upp några låtar, som jag ska bränna och skicka iväg på en skiva till mormor. Mormor vill ha många fina låtar på begravningen, speciellt två Elvis låtar för Mikael gillade Elvis så mycket. Morfar suckar och säger att han vill ha det över så fort som möjligt. Nu sitter jag och lyssnar på en av dom som ska vara med på skivan;






Mormor berättade när vi var där i söndags hur jobbigt det var när hon fick reda på att hennes son inte längre finns. Han hade inte hämtat sina flickor hos dagmamman så dagmamman hade ringt till mormor för hon fick inte tag på Mikael. Så mormor hämtade upp tjejerna och åkte med dom hem till Mikael för att vänta på honom där, hon försökte ringa han men det gick inte så till slut så visste hon att nått måste ha hänt, det var ju inte likt honom att inte hämta upp flickorna, eller ringa och be mormor hämta dom om han inte har tid! Så hon ringer sjukhuset och frågar om där finns någon som heter Mikael Wikner?
- Ja han är här, säger dom då! Kan ni komma hit?
- ja det kan jag, men jag har hans flickor här. kan jag ta med dom?
Frågar mormor.
- njääää, finns det ingen som kan passa dom en stund?  
- Är det allvarligt?
Undrar mormor oroligt!
- Ja, det är det! Får hon till svar telefonen!

Så mormor ringer upp Mikael exfru och ber henne hämta upp flickorna. Så dom möts på sjukhuset ochgäven morfar kommer dit då. Mikaels exfru träffar turligt på sjukhuset sin granne, så hon tar med sig barnen hem så att också exfrun kan få träffa mikael! När de kommer in alla tre, mormor, morfar och barnens mamma så får de träffa en läkare. De sätter sig ner och läkaren börjar förklara hur en på Mikaels jobb ringt 112 efter att han fallit ihop och de sett/hört att han inte andades. Amulansmännen fick ge honom elchockar när de kom fram och försökte få hjärtat att gå igen, hela vägen in till sjukhuset försökte de och 30 minuter på sjukhuset. Medans läkaren berättar allt detta så sitter mormor bara och tänker; Varför måste vi sitta här och prata nu, kan vi inte bara få gå in och träffa honom! Han kan väl berätta allt detta sen!
- Men hans liv gick tyvär inte att rädda. Säger Läkaren då.
- Han Är Väl Inte Död? Skriker mormor rätt ut!

åhh lilla mormor, kära mormor och morfar! Dom var ju såklart inte alls berädda, ingen tänkte ju att han inte längre skulle finnas. Att det var allvarligt hade de ju redan fått reda på, men att han inte skulle vara i livet..det fanns såklart inte ens i deras tankar!
Så nu ska jag bränna en skiva till mormor, fast egentligen så är det ju till Mikael, kära mikael. På begravningen så ska jag vara en av dom som sänker ner honom i graven. Mormor frågade om jag och stora syster ville göra det, och det gör jag så gärna så gärna. Ska bära honom med stolthet till graven där jag ska hjälpa honom ner där han ska få vila tills vi ses igen!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Inga hundar hemma!

Nä, dom har sovit hos B:s mamma och pappa inatt. Eftersom både jag och b jobbade så länge igår (08-21) så fick dom vara där igår på dagen, och efter som b jobbar lika länge idag och jag ska åka till mormor och morfar så var det lika bra att dom sov där istället för att vi ska lämna dom hela tiden! Men det är väldigt tomt och tyst här hemma. Saknade dom i morse när jag inte kunde sträcka ut ena armen och känna att wilma ligger jämte, eller andra armen och känna att Alice ligger/sitter på golvet bredvid sängen. Men vi ska hämta dom ikväll, och imon är jag ledig så då ska jag inte lämna dom en sekund. Jag märkte på Alice i fredags när vi jobbat en hel vecka att hon inte gillade det riktigt, hon följde mig ovanligt mycket runt i huset, hon ville inte ens äta utan att jag stod precis brevid. Och när vi gick på promenad så stannade hon inte och luktade länge som hon kan göra ofta, så hon kommer långt bakom eller sprang iväg långt framför, utan hon höll sig nära mig, väntade om hon kom för långt fram och sprang snabbt ikapp om hon stannat till lite för länge. wilma verkar inte ta det så hårt att hon får sitta i hundgården hela dagarna, hon blir glad när man kommer hem men sen sätter hon sig gärna nere vid staketet och tittar efter vilt. Och hon följer glatt med ut till hundgården nästa dag utan problem. Medans Alice de två-tre sista dagarna på veckan inte trodde det var sant att jag skulle lämma henne ensam ute IGEN, hon stod på tårna på gräsmattan och väntade på att jag skulle säga orden hon ville höra, men när jag sa du ska STANNA här. Så sjönk öronen ihop bakåt och hon sänkte huvudet och gick och la sig på trappan. Hon är ju van att jag är hemma mycket på dagarna eller bara är borta korta stunder vissa dagar, nu denna veckan så blev det långa dagar mån-sön utan husse och matte. Men det var för hoppningsvis också bara denna veckan, resten av sommaren blir det nog mera utspritt med mitt jobbande.

Nu ska jag städa så att jag inte behöver göra det imon när jag ska umgås med voffsen! Sen ska jag åka och hämta systrarna så åker vi upp till mormor och morfar. Lilla mormor och lilla morfar! :(
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kära morbror Mikael!

I onsdag när jag kom hem från aglityn med Alice så hade Mamma ringt precis, så jag ringde upp henne. Då hör jag hur ledsen hon är och hon säger att hon har något tråkigt att berätta. Första tanken som slår mig är att hon är sjuk, att hon vart hos läkaren och fått reda på något hemsk, kanske cancer! Hjärtat stannar på mig nån sekund där tror jag. Sen säger hon; Mikael? Som i en fråga så att jag är med på vem hon menar, Mikael är hennes bror, min morbror. Ja? Säger jag, då tänker jag att nej, det är han som är sjuk! Han är död! Säger mamma då. Det var en sån chock så jag visste inte vad jag skulle göra, jag bara börja böla i telefonen och var tvungen att sätta mig ner, tusen frågor bubblade upp i huvudet, Va? När? Varför? Hur? Det är fortfarande ingen som vet varför han dog, han bara ramlade ihop på jobbet och han var död innan ambulansen hann komma fram. Och stackars mormor och morfar. Dom är ju såklart helt knäckta, är så rädd om dom nu, ska dom orka ta sig igenom detta med sina dåliga hjärtan? Och hans två fina flickor, mina två söta kusiner på 4 och 6 år, hur tar dom det? Kan dom förstå?
När som helst kan ens nära och kära bara ryckas bort från än. Är du en sån som ringer till dina släktingar och vänner lite då och då för att bara prata, eller är du en sån som jag som tänker att dom finns där och vi kommer ses vid jul och på stora kalas?
På söndag åker jag och systrarna upp till mormor och morfar i Uddevalla iallafall, vill träffa dom och krama om dom båda två. Har nog fortfarande inte riktigt fattat det!



Nu till något gladare skrivande.
Igår så regnade det ju precis som idag, stackars studenter och andra som slutar skolan. Är ju inte så roligt med regn då! B var iallafall ute med hundarna när jag var på student kalas hos min Kusin och när jag kom hem så var det lagom till att torka dessa två små blöta. Jag tog Alice först och Wilma och satt ute och kollade efter haren så länge. När jag skulle ropa in wilma så satt hon inte där nere vid staketet längre. Så jag ropade och ropade och då kommer hon förbi hur kanten och ser ut så här:

Åh, lilla skrutta!!! Då har hon vart borta i rabatten och rullat sig så hon hade jord långt in i öronen! Kan tänka mig att hennes tanke var att bli torr, som hon gör när vi badat i havet, då ska hon gärna rulla sig i sanden efteråt. Men den gick inte lilla vän, det blev en dusch istället! Men vi bara skratta båda två och B var tvungen att fota :)

Nu ska jag ut med hundarna i regnet och gå en promenad. Sen när vi kommer hem så tror jag faktiskt att jag ska ta och tända en brasa som dom kan ligga och torka framför medans jag tar mig en varm dusch och sen ska jag inte röra mig så mycker mera. Ska vila upp mig för en regnig glassbiltur imon, som jag tror att det kan bli! :)

  
Några av de söta kalvarna :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

dåligt samvete.

Ja, nu sitter jag här och har lite dåligt samvete. Vi skulle gå ut med hundarna men i sista stund så kände jag att jag verkligen inte orkade det idag, har så fruktansvärt ont i huvudet och är trött som f-n. Så jag gjorde maten tills imon så B fick gå ut på promenaden själv idag. Så ca 5-10 minuter efter att han gått så börjar det ööös regna, och det vräker verkligen ner. Det är inte bara en liten skur utan det har hållt på ett litet tag nu. Är beredd på att ta emot två blöta hundar och en blöt och kall sambo om en stund, har gjort iordning hundarnas mat och ska sätta på te också :)
men jag är glad att regner väljer att komma idag för imon vid denna tid är det agility på schemat!

Har jobbat nu två dagar och jag trivs så himla bra på förskolan jag är på. det är en liten förskola med bara en avdelning, super fin mysig gård och barnen är helt underbara mot varandra och mot de vuxna och personalen är så himla goa också. Men jag ska ju bara vara där ons och tors också, det är synd. Hade gärna vart där hela sommaren :) 
Även om jag trivs så himla bra och tycker det är jätte roligt så känner jag att jag är helt slut när jag kommer hem. Och det hjälpte ju inte idag att jag åkte till en Nisse som skulle kolla på bil och varför den låter. Skramlandet var lätt att fixa, bara att ta bort värmeskyddet på avgasröret som hade lossnat. Men dunkandet (som förövrigt inte ville göra ljud ifrån sig när han provkörde den) var inte lika lätt, det är var nån gummigrej på nån knut, gummigrejjen kostar en tusen lapp att laga men han visste inte om hela knuten hade tatt skada och då kan det gå på flera tusen... :( Han ska byta gummit på torsdag och fortsätter det att låta så är det antagligen knuten som också är sönder och då måste den bytas...jag har veeeerkligen inte råååd :( eller råd och råd, det är väl en prioriteringsak, men mycket har blivit prioriterat till att ta pengar från sparkontot det senaste och jag vill inte mer, blundade sist när jag förde över för jag ville inte se hur mycket av mina sparpengar som försvunnit till presenter och allt vad det har vart nu det senaste.

Ska gå in och kolla om jag fått mina skattepengar....dom borde väl komma snart.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sommarjobbare!

usch, jag förbereder mig. Ska jobba hela veckan på förskolor och på lördag ska jag köra glassbil. På lördag börjar det jobbiga med att B inte kommer va hemma nånting, jobba 12 timmar om dagen mån-lör. Ja kommer aldrig få se honom. På söndag ska jag och syster och pappa antagligen åka upp till farmor och farfar. Det hade vart skoj :) Hundarna får ju följa med får B jobbar denna söndagen. som sagt, kommer inte träffas så mycket denna sommaren. Nu känner jag att vi skulle åkt på den där resan som vi funderade på att boka innan sommaren, det hade vi nog behövt.

Wilma är helt galen nu. Hon ställer upp sig, liksom trycker upp sin rumpa i ansiktet på Alice och när alice tycker hon är jobbig och backar så flyger wilma på alice och ska para sig med henne, liksom; Så här du ska du göra. Men Alice tycker hon är mest jobbig nu. Wilma hade nog inte vart några problem att få parad så ivrig som hon är. Svansen är stel som en pinne rätt åt sidan. hon är så söt :)

nu ska vi på promenad innnan jag får ta och åka till jobbet :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndag!

När jag orkar ska jag gå ner till pappa och hämta min bil, sen ska jag åka och rösta. (alla måste göra det) sen får jag se om jag orkar ta mig så långt som in till stan och kolla på kusinen som går balen, antagligen inte. Är inte så jävla allert idag kan jag säga! Men det var roligt igår. Ska lägga upp bilder sen när jag hämtat min bil för där är mina kamera :)

uuh, jag får nog ta mig en dusch!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mycket som händer idag.

Idag är det Sveriges national dag, min stora syster fyller 25 idag, samma syster tar sin lärarexamen idag efter 5 års studerande och något som enligt vissa skulle vara viktigare än detta är att sverige spelar mot danmark, i nån tråkig sport!
Mamma kommer och hämtar mig om ungefär en timme så ska vi ner till halmstad och se på systers examen, sen åker vi hem och sen ska vi till henne på kalas ikväll. Det ska bli så roligt, hela släkten kommer, ska bli speciellt roligt att träffa farmor och farfar för dom träffar jag nästan aldrig eftersom dom bor i stockholm.

Rådjuret med sin unge har jag inte sett mera. Ville ju så gärna att björn också skulle se det men det har han inte fått än, men han har ju sett såna flera gånger. Och han verkar mest glad att det är en unge som överlevt (och inte blivit uppätna av rävar som många ungar blir), så att han kan skjuta den till hösten. Men det får han inte sa jag, den kan la få leva minst 2 år iallafall. 

nä.. nu är det nog bäst att jag hoppar in i duschen.


Vid 2 tiden kom vi hem från examen i halmstad. Då var det snabbt i med lite mat och sen ut med hundarna. Jag gick som vanligt till kalvarna. Där var kossornas husse och matade en kalv med flaska, den ville inte dia av sin mamma så dom var tvunga att ge den via flaska för annars skulle den nog dött, men nu hade dom fått i den massa råmjölk så nu såg det ljust ut :) Sen berätta han också att en kalv dog igår, den kom ut bak och fram och dom försökte hjälpa kossan att få ut den men då sprang hon iväg med två så kalvbakben hängande där bak, så dom kunde inte hjälpa henne. hon när hon väl fick ut den själv så hade den kvävts där inne, så den stackars kossan var så ledsen nu, hon gick runt och letade efter sin kalv :(

Sen så gick jag och Alice och Wilma och plockade blommor som vi ska ta med ner till systers kalas som hon ska ha på borden. Och nu så måste jag duscha och göra mig i ordning och åka ner och hjälpa till och duka och så där.


En glad syster som äntligen blivit gymnasielärare.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Regn och gräs!

Nä, Ann-catrin, jag är lätt beroende av datorn och så länge blev den inte nerpackad, den åkte visst upp igen :)

I morse så tänkte jag att jag skulle åka in och handla och gå en sväng med hundarna på strandpromenaden, vid 8.30 så var jag och hundarna redo. Men då ser jag ju Rådjursgeten ute på lyckan. så jag tar fram kikaren och tittar lite på den, så helt plötsligt så kommer det är liten rådjursunge hoppande. Den var så underbart söt, så jag fick ta fram björn riktiga kikare med stativ, också satt jag här i köket och tittade på dom två underbara där ute. Mamma rådjur hoppade över några stenar och ville att ungen skulle följa med, hon stod där och väntade och väntade tålmodigt, och ungen kämpade och kämpade men kom inte på nått bra sätt att ta sig över, den kunde ju inte hoppa lika bra som mamman, så efter kanske 10 minuter så hoppade mamman tillbaka, ungen blev så glad och började dia och mamman tvättade ungen i rumpan. Sen så hoppade mamman tillbaka och stod och väntade på ungen, men inte heller denna gången kunde den lilla komma över, så ungen såg ut att ge upp och gick iväg åt andra hållet, då ställde sig rådjursmammans öron rakt fram och hon tittade efter sin unge, sen fick hon inse att den är på väg åt fel håll så hon fick hoppa tillbaka och gå efter sin unge, sen gick dom vidare åt ett annat håll. Dom var så fina och ungen hade så långa ben och hade lite svårt att kontrollera dom. Ville gärna filmat eller iallafall tagit kort på dom men jag ville inte gå ut och skrämma dom, dom ska få bo där ute nu i lugn och ro. Det var första gången jag såg en rådjursunge så det var en fin upplevelse :)
Ja vid 9 när jag väl kunde slita mig så åkte vi in till stan allafall :)

Så när vi kom hem så gick jag ut och började klippa gräsmattan, han klippa halva där nere innan det börja ös regna, så jag fick ställa in gräsklippan och ta en paus. När jag kommer till dörren så sitter wilma och alice på trappan under taket och knör, dom gilla inte heller regnet :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

SommarLov!

Nu ska jag inte läsa mera kurslittertur, jag ska inte skriva mer arbeten, jag ska inte inte sitta inne vid datorn när solen lyser ute, jag ska inte sitta på tråkiga föresläsningen där jag sitter och halvsover, jag ska inte känna stress för sånt som jag måste göra klart till viss datum...innan i augusti igen, för nu har jag sommarlov :) Även om jag äälskar livet som student så älskar jag också sommaren då man får ta ett break från skolan och bara jobba på dagarna och tjäna pengar och när man kommer hem så är man ledig!




Ha en bra sommar vänner. Nu ska jag nog ta och ställa bort datorn, den måste inte stå framme på köksbordet längre för jag måste inte gå in på högskolans hemsida varje morgon för att se vad som hänt där :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice gör agility!

Igår var ju jag och Alice på agility, hon tyckte det var riktigt roligt alice :) Hon fick ju testa tunneln för första gången och den var väldigt läskig tyckte hon men hon stod och laddade och när hon var redo så sprang hon så fort hon bara kunde igenom och såg ut att vara glad att hon levde när hon kom ut på andra sidan. Också skulle jag lära mig att byta sida och hand när vi springer och hoppar hinder i sväng, det var svårt kan jag säg :) det var för mycket för min hjärna att ha koll på, man ska alltså ha hunden på vänster sida, också svänga två gånger och när man kommer i andra svängen så ska man hinna byta sida innan hunden hoppar över hindret och då få hunden på höger sida och sen hoppa det sista hindret. Alice skötte sig utmärkt och hoppade alla hindren i en väldigt fart, jag däremot klantade mig och snubblade och sprang in i henne innan jag fick koll på hur jag skulle göra. Men hon tyckte det var riktigt roligt och hon ska få följa med nästa vecka också för då löper ju fortfarande wilma. Alla på kursen tyckte Alice var så stor. Hon var ju störst där, eller kraftigast iallafall. Dom andra som är ungefär lika höga är ju smala och nätta :) Ändå är hon liten för sin sort sa jag :)

Nu ska vi ut och gå. Jag fick äta frukost före promenaden idag för jag kände att jag redan mådde lite illa när jag gick upp, så min mage hade inte klarat en promenad på tom mage idag. Men nu är jag redo för promenix, hundarna står redan utanför och väntar på mig :) Sen ska jag iväg 1 ½ timme till skolan för att ha sista dagen för den här terminen, sista dagen på termin fyra av sju. Yippiiii!!!

Ska nog ta den längre promenaden nu och gå och kolla in kavlarna. Kände att jag orkar det nu när jag ätit :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bilder.



 
 










 

  

Tog lite kort innan, dom blev ganska fina tycker jag :) Rådjursgeten som går ute på lyckan är riktigt knubbig, det syns inte så bra kanske på dessa små bilder men när jag förstora upp dem här hemma så ser det verkligen ut som att hon har en eller två killingar i magen, så går nog runt där i det höga gräset och väntar på att den/dom vill komma ut.
Nu ska jag kolla in vilka jag ska rösta på på söndag. Jag funderar lite på centerpartiet, läste innan i tidningen att andra länder i EU vill att djur ska få slaktas utan bedövning om det handlar om en religöshandling, något som idag är olagligt i sverige och i många andra länder också, men om dom länder som vill får igenom detta så tvingar Sverige att ta bort sin lag och det blir fullt lagligt att slakta djur utan bedövning. så stod det att centerpartiet ska strida för att detta inte ska få hända, så jag ska kolla in vad de olika partierna tycker om saker och ting nu och sen bestämma mig. Är det konstigt att rösta annorlunda i valet till europaparlamentet och valet av Sverige rikstad?
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tagen på bar gärning...

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

brandmän och hårfärg!

Nu sitter jag med hårfärgning i håret. Såg när jag var och klippte mig igår vilken fruktansvärd utväxt jag hade, 50/50 typ, halva råttfärgat och halva brunt. Så jag åkte till hajen och köpte hårfärg på vägen hem. När jag är klar med det så ska jag nog gå bort med hundarna till kalvarna, igår var där fortfarande 4 så dom korna som inte fått sina än måste ju vara sprickfärdiga.
Håller på att lära wilma sitt trick som vi fick i läxa på hundkursen. Jag ska lära henne att meditera. En idé som jag snodde från en som jag träffade uppe hos Alice uppfödare där hon visade att hennes berner mediterade :) Det går till så att hon ska lägga upp tassarna på någonting som är lite upphöjt, typ en låda. Sen ska hon ligga/sitta, också ska hon lägga ner huvudet mellan tassarna. vi har kommit så långt så att hon lägger upp båda tassarna på en uppochnedvänd skål. ibland sitter hon, ibland står hon, ibland ligger hon. Så nu ska jag ställa lite högre krav på att hon ska sitta också ska jag få till det så att hon lägger ner huvudet, vet inte hur jag ska göra det.



Idag så gick brandlarmet i skolan. haha, för att några hade poppat popcorn, så när dom öppna påsen så rykte det så så att larmet gick. Brandkåren kom och det var rena kalabaliken där ett tag :) Brandmännen visste inte hur man stängde av larmet så det tjöt och tjöt så jag trodde jag skulle bli tokig. men till slut så fick dom stängt av det och vi kunde fortsätta vår examination :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0