ja alla är vi olika.

Idag så var det wilmas tur att åka till veterinären. Hon skulle vaccineras. Hon har verkligen inte behövt åka in ofta, hon hade lite magsjuka när hon var liten annars så har det nästan bara vart för vaccinationer, skönt :)
Men det är lite lustigt. Wilma som är så självständig och cool i vanliga fall blir så rädd och orolig när vi kommer till veterinären. Hon vägrade gå in genom dörren när vi blev inkallade. Hon la sig ner med alla benen spretandes åt alla håll med magen tryckt mot golvet. Men hon kom till slut när jag lockade, sen drog hon åt alla håll och var inte still en sekund. Sen lyfte jag upp henne på bordet. Veternären sträckte fram sin hand för att hälsa, wilma lutade hela sin kropp mot mig och vägrade titta på veterinären. Också gjorde hon som hon alltid gör, flyger upp med framtassarna på mina axlar och borrar in klorna så vi får bända loss henne. Hon blir nog värre och värre för varje år tycker ja..hon gillar det inte!
Alice däremot. Som kan vara så nojjig och osäker, är så trygg vart man än går. När hon ska till veternären så klampar hon bara in där, jag sätter mig, hon sätter sig jämte. Sen går vi in. Dom sänker ner bordet och hon stegar upp..inga problem. Hon tycker förståss inte alltid om när de ska gräva i ögon och öron om hon har ont men hon får inte sån panik som wilma.
När Ella var hos veternären tyckte hon mest det var spännande och kul..hon blir väl snart varse om vad det innebär att vara där ;)

nu ska jag lägga mig. Natti natti!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Underbara djurmagazinet!

Jag skrev ju innan att jag var så irriterad för att min trimmer inte funkade..och att dom minsann får fixa det för den kostade ju, i mina ögon, svinmycket! Så jag stegade in där, rak i ryggen och tänkte nu jävlar... eller nja, inte riktigt...lite snäll var jag ;) Jag sa iallafall att "tjena, jag köpte ju denna för ett par månader sedan och nu klipper den inte längre" "konstigt" Säger mannen (han som hjälpte mig när jag köpte den och han som alltid jobbade när jag "bara hade vägarna förbi för att se om tussans klösbräda hade kommit"..för er som minns) Han frågade hur många hundar jag hade klippt, vilket vi kom fram till inte var så många utan den ska ju klara mer än så..han frågade om hundarna hade vart väldigt smutsiga? ahaaaa!!! ojdå, får dom inte det? När han frågar det så trillar det ner så många poletter i mitt huvud att jag måste stå tyst och stilla en stund för att fundera över detta... Sa inte Alice uppfödare att man ska INTE, INTE... klippa alice tassar när de är blöta och sandiga? jo det sa hon! Har jag klippt blöta och sandiga tassar med trimmer? ja det har jag! Jag sa till mannen att det har nog varit lite blöta och sandiga tassar faktiskt! Men han är ju så underbart snäll denna mannen, och den andra mannen på djurmagazinet också, så dom lånar ut ett skär till mig, ett skäri ett oöppnad paket som är värt 650 spänn. Det sa han att jag kan låna för att kolla hemma om det är skäret eller maskinen det är fel på. jag tvekar ju inte på att jag har slitit ut detta skäret totalt för jag vet ju speciellt en hund vars tassar jag kämpade mig igenom med grusiga och blöta tovor. Så nu har jag lärt mig nått nytt kan man ju säga. Men lilla syster kommer snart hit med sin hund så ska jag testa på han, haha, Malte är min försökshund i allt :)

Men iallafall. underbara människor som jobbar på djurmagazinet. så hjälpsamma. Jag frågade om han ville ha nått så att han vet att jag säkert kommer tillbaka. men han sa "nä, du är ju här så ofta så jag litar på dig" :) snällt va? :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Utmanad...

haha..jag blev utmanad av lotta att lägga upp det tionde fotot i den tredje mappen...det blev detta :)


Ett mycket fint kort på en mycket fin frida när vi är på väg till cran canaria för två år sedan :)

jag utmanar Josefin och Annalina att göra samma :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mycket att göra..

Har varit så dålig på att uppdatera här på senaste ser jag. Har inte ens haft på datorn på huur länge som helst, går in på facebook på mobilen varje dag men därifrån orkar jag inte blogga :)
Vi har ju VFU nu, eller praktik...eller prao...för er som inte vet vad VFU är på högskolespråk ;) Därför vill jag inte sitta här den lilla tiden jag faktiskt är hemma. Jag jobbar ju fortfarande på kvällar och helger. Så just nu är det mycket så ALL min hemmatid ger jag till hundarna!! Så ja, här hemma ser ut som fan och det behöver städas men det får nog allt vänta med det..dogsen går före!! Jag försöker ju träna också och kom igång så jäkla bra förra veckan, men denna veckan har det la vart sådär bra. var iväg i tisdag vid 20 tiden men sen har inte det inte vart med, i måndags jobbade jag sent, i onsdags var det avslutning på valkursen, i går jobbade jag och nu ska jag snart iväg och jobba igen. Men imon ska jag nog ta och träna..nu när jag tänker på det så kanske jag skulle ta och gå på spinning. så jäkla längesen, men det är ju så jäkla kul :) Ska ju inte jobba innan söndag igen efter ikväll så man får ju passa på :) Så varför sitter jag här nu då? Jo för idag klirrade det till på kontot! Med råge. Jobbade så mycket när björn hade semester och jag var så jävla trött på det då..men idag är en bra dag för mig :) Kan spara massa till resekontot, kan spara massa till Alice veterinärkonto och till mitt sparkonto och ända ha massa pengar kvar. Det händer inte allt för ofta ska jag tala om :) Det känns bra. Alice konto har vart så lite på det senaste så det känns tryggt att kunna lägga in en rejäl summa där så jag inte behöver låna av folk om det skulle hända henne nått, men det får vi väl inte tro att det gör :)
 
Nu ska ni få se på fina kort från två roliga tillfällen. Jag och alice har varit på sennenträff i harplinge. super mysigt och kul att träffa alla. Alice blev störtkär i en varghund som stack ut lite i mängden, en tik dessutom. Alice riktigt uppvaktade henne som hanar gör, sen skulle alice para sig med varghunden men hon nådde ju inte riktigt upp.
 
 

Gissa vilka två flickor det är som sitter närmast korvpåsen och tittar med de finaste små mörka ögon som bara de har? Jo det är Alice och hennes syster Azra :) Azra som föresten har varit på ultraljud och visat sig vara dräktig. Stort grattis till Skeelyckanskennel. Gissa om vi är avis här borta ;)

Sen så har vi haft Ellas uppfödare på besök. Det var mycket trevligt :) Det var så roligt att träffa henne och att hon träffade Ella och det var såklart också roligt att hon hade med sig hela sin flock så vi fick träffa Ellas mamma och mormor och alla :) Ellas uppfödare är en riktigt duktig fotograf och hon mejlade några snygga bilder. Här är  mina favoriter :)






Nu ska jag dra mig inåt stan. Ska svänga förbi djurmagazinet innan jobbet och se om dom har nått föremål till wilma. Vi skulle ha med det nästa gång till kursen, för att träna att ta i föremål inför apporten. Men jaghar inte hittat nått bra greppföremål här hemma så jag ska se om de har, sen ska jag också höra med dom varför min trimmer som jag köpte där för typ 2500 spänn för ett par månader sedan är sönder. Den klipper inte alls. Jävla skit. Blir så irriterad, jag har smörjt och gjort rent ofta men så blir det så ändå. Men dom brukar vara schyssta och jag är där så ofta så jag tror de vet att jag inte hittar på eller ljuger för dom. Så de för att fixa!! :)

Ha det gott alla :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Punktering!

Jag hade ju bestämt att jag skulle cykla till praktiken ju! Men i onsdags förra veckan på vägen hem så fick jag punka! Så jävla typiskt! Har inte pratat med pappa ännu om han kan laga det annars får jag åka in med den till nån cykelverskstad. jag som verkligen tänkte cykla och spara massa pengar, ungefär 600 kr räknade jag ut, och även få motionera ju! men men..Pratade med min käre stockholms kamrat igår. Underbart att få prata med henne igen. Jag har vart så dålig på att vara inne på gymmet det sista, har inte vart där på jätte länge. Men efter att jag pratade med henne så blev jag taggad igen. Så nu ska jag komma in i min gymvana igen, att åka dit vare sig jag har riktigt med tid eller inte..dom har ju faktiskt öppet till 22 så det hinner jag! Så idag börjar jag igen, träna två dagar - vila en dag! Stenhårt!!!

Nu ska jag iväg till VFU:n igen. Det är roligt där. Kan man ha ett bättre jobb att komma till än när man möts av glada barn som ropar "Heeeej Emmaaaa!!!!" Nä, jag tror inte man kan det :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

En Berner i världsklass!

Nja. vi är kanske inte riktigt där ännu..men efter idag så ser det ljusare ut på vägen ;)
Dagen började väldigt fint. När jag visar vaccinationsintyget så säger damen "åh, bernergläntans Axa Ameya! Vilket fint namn!" "Ja, tack!" Ler jag tillbaka! Inte vet jag om hon säger så till alla, men det gör ju att man kliver in till utställningen med ett leende på läpparna och glömmer bort om man haft lite bråttom o så kanske :)
Jag värmer upp alice och testspringer henne lite. Hon känns riktigt riktigt bra. I tvååker så fick jag dra henne efter mig, där var ju så fruktansvärt varmt. Men idag så var värdet perfekt = Mulet, inget regn, lite vind som fläktar! Alice var riktigt på hugget :)
När det är våran tur så är hon jätte jätte duktig. Jag är alltid så stolt över alice när vi åker iväg nånstans. Hon är alltid så lugn och duktig och finner sig i det mesta. Så även idag. Jag sa stå till henne, och hon stog som ett ljus! Vad jag missade var dock att hon stod snett utåt med fram tassarna, "något tåvid frambensställning" Hör jag dommarn säga till damen som skriver. "Shit!!! Fan!!" tänker jag och går lite försiktigt fram och rättar till henne, för så där behöver hon ju inte stå! Men sen så kom jag på att hon springer ju ändå lite sådär så det kanske inte är nått jag kan smussla med ändå ;) Vi fick iallafall ett första pris. Yeeah!
Jag blev lite förvånad för jag hörde massa negativ kritik så jag blev glad, men tänkte att det är nog det vi får nöja oss med idag! Så vi går in igen. Denna gången är jag noga med att ställa alice rätt. :)
Jag gillade verkligen denna dommaren, Bo Wiberg. För han gav alla hundar en ärlig chans, många dommaren tackar bara så fort man går in i ringen igen för dom har redan bestämt sig. Men inte Bo inte :)
Vi sprang runt runt runt. Till slut så fick Bo avbryta för två damer höll på att ramla ihop. Jag funderade lite för mig själv hur många och långa promenader deras stackars hundar får..men men! Först så placerade han oss sist. Och det hade jag vart nöjd med. Men sen så hux flux så var vi trea :) super glad. Trea av fem, det är rätt bra! "alla fyra första får CK" Säger han då också. ojojoj, glädje :)

Sen skulle vi ju då in igen. Och även här så var han noga med att alla skulle få ställa upp och alla skulle få springa. Och han gick igenom varje hund och kollade igen, inte så som första gången såklart. Men som sagt, många dommaren har redan bestämt sig och då tittar dom inte ens på resten sen.. Så det är jag tacksam för att han gjorde!! Efter några varv och lite funderade så tackade han mig och en till. Men så glad jag är! Alice skötte sig utmärkt och vädret var perfekt och 3:a med CK är inte alls dåligt det. Ska stalka Bo Wiberg. han ska vi ställa för igen :)

Här är våran kritik:
Feminint huvud, välburna öron. Bra ögon, tänder och bett. Något knapp vinklad fram och bak. Något tåvid frambensställning. Något lösa armbågar. Rör sig med något korta steg från sidan. Utmärkt benstomme. Tam färg, önskar rödar. Något högt buren svans. 

(lägg framför allt märke till orden: Utmärkt benstomme! Det står inte bra, eller mycket bra...utan det står UTMÄRKT!!!)

Jag hade ju kanske tänkt att detta var vårt sista utställnings år. Det har ju inte gått så bra för Alice, kanske skulle Ella få komma och ta över :) Men fan...med utmärkt benstomme så kan man ju ta cert ;) Nu har vi två dommare som har gett Alice CK...dom ska vi hålla koll på! :) För vet ni. Det var en som blev champion idag. Hon blev så glad så hon inte visste vad hon skulle ta vägen....det dära vill jag också vara med om! ;)






Även Stort grattis till Josefin och Glasgow som körde godkänt anlagsprov idag med höga betyg!!! :)

 

 

 

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Liten blir stor, och stor blir liten!

Ella börjar bli mer och mer dominant tycker jag. Hon gör saker som jag inte tycker är ok och saker som skrämmer mig lite. Samtidigt som wilma går undan med och mer och blir "tystare och tystare". När jag kom hem idag så låg Wilma ensam på trappan och Ella och Alice i stugan. Jag kan självklart inte veta, men jag får en känsla av att Ella inte tillåtit wilma att gå in där, wilma älskar stugan och hatar regn, vilket får mig att tro att hon inte frivilligt ligger ute i regnet? Men det kan ju också vara så att Ella ville busa oskyldigt och Wilma ville vara ifred, som sagt..jag kan ju inte veta!
Men här om dagen så tyckte inte Ella att Wilma skulle få äta sin mat, när Wilma skulle gå fram till sin mat så slänger sig Ella upp från sin matskål och säger åt wilma, wilma stannar...Ella går fram till Wilmas matskål och nosar på den sen går hon och fortsätter på sin mat. Wilma tittar lite försynt på mig, jag säger "jaja, varsågod!" som att det var inget att bry sig om, då gör Ella samma sak en gång till, morrar till på wilma, puffar på hennes mat, och wilma bara står kvar och låter det ske. Då tar jag Ella i nacken och lyfter henne till sin egen mat och visar fram wilma. Det är inte ok av Ella att bestämma vem som ska äta vilken mat och inte! När Alice säger åt Ella så slänger Ella sig på rygg under henne och gnyr och skriker, när Wilma säger ifrån på Ella så fortsätter Ella bita henne i benen och morra och skälla på Wilma. Detta får mig att tro att det inte behöver vara den som är äldst som är högst i rang. Cesar skriver ju att hundar föds som ranghöga eller ranglåga, svaga eller starka. Ella är nog väldigt stark, Och kanske är Wilma svagare än vad vi har trott, och Alice starkare än vad vi har trott?! Jag vet inte riktigt...men jag vet att det kommer krävas mycket jobb från vår sida varje dag för Ella får inte tro för en sekund att hon bestämmer här..då tror jag hon kommer ta den chansen direkt!! Men hon är duktig Ella mot oss. Vi går in och ut genom dörren och grinden utan tjaffs längre, hon sätter sig och inser att hon går inte före oss. Och hon lyssnar rätt bra på allting..men jag tycker inte om att hon trycker ner wilma så. Så nu försöker vi höja wilma, det kanske är fel? kanske ska dom få ha sin rangordning utan att vi lägger oss i? Vi försöker iallafall ge wilma maten först, släppa ut henne genom grinden först! jag vet inte...gissa vem jag önskar hade vart här nu och inte långt borta i stockholm????!!!!

Imon ska jag och Alice på utställning i Sofiero. Tyvärr så verkar det inte som att någon jag känner ska dit. haha. tänk vad ni kommer ångra er när vi tar vårt första cert ;) nä skämt o sido! Men jag fick ju låna tält av Alice systers snälla matte. Men det känns ju lite dumt att sätta upp det och sitta där som ett fåne helt själv :) Vi får väl se, hoppas på uppehåll! Nu kommer det snart en vovve som ska bli klippt här hos Emmas hundvård...eller vad ska man kalla det? 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

04.55

ja då ringde min klocka i morse. "Du är galen!" Sa Ella och Wilma. Alice var däremot lika glad på att gå ut som vanligt. Men jag fick med mig dom andra två på en 10 minuters runda i skogen. Sen skulle dom äta. "Nä, där går gränsen" Sa Ella och gick och la sig och vägrade gå upp. Jag lyfte henne till matskålen men hon gick tillbaka som en jojo. Sen skulle jag ju lämna dom ute, då vilel hon inte heller. Så jag fick bära ut henne till hundkojan där hon fortsatte sova. Jag trodde det här med att vara morgontrött var en sida wilma hade bara sådär, men det kanske är petitgrejj? tur är det iallafall att det inte kommer bli så tidigt alltför ofta :)

Men skönt att jag slutade tidigt. 13.30 var jag hemma, då åt Ella sin frukost istället :) Men nu ska jag vidare till jobbet. Bye bye!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

MÅL!

jag har mål. ibland sätter jag upp små mål! Nu har jag satt upp ett mål igen. Eller ja, det kanske man inte kan kalla det för? Jag ska iallafall ha praktik nu i sex veckor. Då ska jag spara in på lite pengar tänkte jag. Så jag ska cykla dit. vet inte vad det kan ta riktigt, 30-40 minuter kanske. super bra att spara pengar, för det skulle kosta svin mycket att köra fram och tillbaka dit i sex veckor, även om det inte är så långt. PLUSS att jag får lite motion! Det ända negativa med det är att hundarna får vara utan oss några minuter längre varje dag än vad de hade behövt annars. Men jag tror de ska klara sig...de får ju promenad före och efter jag åker.

Vet ni vad föresten. Ella började driva idag, men hon kom när husse ropare. Duktig tjej!
Nu ska jag duscha och packa väskan. Imon ska jag börja praktik, eller vara välgörenhetsarbetare som jag mer känner mig, jobba utan lön! 

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gud så skönt..

..nu har vi kommit hem från Getterön. Så underbart det var. Det gjorde susen det, tror mitt halsont har försvunnit när jag fick komma ut till havet och rensa skallen lite. Fantastico! Hundarna älskar det också, och Ella tyckte det var mycket spännande.

Fototime!


Släppte lös Wilma en stund ute på udden också.
Hon tyckte nog det var skönt att komma loss lite från kopplet.
"vänta på mig kompis" Säger Ella.


De tre små grisarna.


Tada!!! Stolt matte! Se så fint de sitter. tripp trapp trull! Och så här blev det bara utan att jag la ner värst mycket tid på det, jag sa till dom att sitta också satte de sig såhär. Fint kort till nästa års almanacka, ja! :) Inte bästa skärpan och allt såklart, men jag har ju bara min mobil att fota med, men det duger åt mig det :)


Sen skulle vi bada lite tänkte jag, eller jag ville se hur Ella reagerade på vattnet mest.
"Fy bubblan så äckligt" sa hon. "Vilket fruktansvärt stor pöl och det smakar inte alls gott!"


Alice och Wilma tyckte Ella var en mespotta.
"Det är ju inget konstigt alls, och man ska inte dricka det juh, detta är inget vanligt vatten..vilket pucko!"


"Ok. Jag testar...."


"Men hörrni, jag vet en annan väldigt rolig lek annars...SPRINGA!!!"


Sen så strosade vi omkring och Ella hade mycket att utforska. De andra tyckte också det var mycket spännande med alla lukter, det var ju länge sedan de var där ute.








Sen träffade vi två bordie collies som var lite blyga. Ella blev helt till sig och ville så gärna busa med dom. Hon sprang runt runt runt och gjorde sig till på alla möjliga sätt, men de ville inte alls. Nu är Ella över trött, så dom ska få mat och sen hoppas jag hon inser att hon behöver sova lite!










Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vilat upp mig..

Kom hem från skolan vid 15. Då kollade jag film och vilade mig lite..har så ont i min hals :( Så det blev inget gym idag. Men nu ska jag koncentrera mig på att bli frisk, eller jag är ju inte sjuk ännu, men ska koncenterar mig på att inte bli sjuk då :) iallafall inte ha dåligt samvete för att det inte blir gym i några dagar..sen så ska jag köra hårt, så fort kliet och det onda i halsen har gått över.
Hundarna är heltokiga nu så jag tänkte att jag drar iväg dom till getterön. Spännande för Ella, kanske vågar hon doppa tassarna i havet? Sen ska jag köpa blommor på vägen hem, var ett par, tre, sju st som visst hade vissnat här, och sen hem och städa lite så blir lilla Hussen glad när han kommer hem från en lång dag på jobbet. Han jobbar mycket nu..han är duktig han, oersättlig på jobbet så att säga..! "var inte så nära mig" Säger han när jag gnäller på att jag har ont i halsen, han kan inte bli sjuk juh!

Alice blöder som jag vet inte vad. När jag hälsade på henne innan när jag kom hem så fick jag blod på hela handen när jag klappade henne baktill, hon hade nog legat på nått konstigt sätt så blodet hade runnit ut i hela pälsen. Men förutom när hon sover så är hon suverän på att tvätta sig, så här är inte så mycket blod på golvet, och hon fungerar lite som mopp också, går runt och slickar upp dropparna som ändå slinker ut..kanon ;)

Nä nu håller wilma på att bli tokig på Ella så jag får ta och åka iväg med en gång :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Losing it with Jillian..

Det kollade jag på på TV nyss. Jag vill också ha en Jillian. Jag vill ha en Jillian som står och skriker på mig på gymet när jag är på väg att ge upp, en Jillian som säger till mig att "resa mig upp, rasten är slut", efter 2 sek. Jag vill ha en Jillian som puschar mig så jag spyr. En Jillian som ger mig så jävla dåligt samvete när jag äter en godis så jag aldrig mer vill göra det. Ja. Det vill jag! För vet ni, jag blir så trött. Jag blir så trött på att kämpa. Jag blir så trött på att kämpa från vecka till vecka men inget händer..jag är trött på det nu. Förra veckan hade jag gått ner 0.3 kg, men kanske visade vågen fel för nu har jag tydligen gått upp 0.5 kg igen...det är jag trött på! Jag har inte gett upp, det är bara inte roligt längre!!! Jag hade ju mål, jag har haft så jävla många mål...men jag når inte upp till dom...det gör mig förbannad! Men men...jag ska gå en timme imon innan frukost, sen ska jag äta ägg till frukost, sen ska jag till skolan och sen efter skolan ska jag till gymet...för jag har inte gett upp!
Ursäkta mitt gnäll! Vill ni höra nått roligt?

Var på kurs igår med Ella bella busrumpa. Hon var på gång vill jag lova. Husse kunde inte följa med denna gången så det var bara Ellisen och jag. Och vi var så duktiga så :) Vi tränade loss, kommandot "nej"..och lite annat. Läxlappen sitter på kylskåpet så tills nästa vecka ska vi minsann ha tränat bra!

Idag var jag och Wilmisen på kurs. Och wilma var på gång idag hon också :) Jag fick lärt mig hur jag ska lära henne att ha bättre kontakt vid linförigheten, och sen lärde vi oss en rolig grejj, och bra grejj. Att hunden ska upp på en pall med frambenen, sen ska hunden gå runt med bakbenen (som är på marken) men stå stilla med frambenen, som då är på pallen. Wilma fattade ganska snart att jag ville ha upp hennes framtassar på pallen, sen kom vi inte mycket längre men vet ni varför hon ska kunna detta lilla cirkustrick? För det är ju lydnad vi går, inte freestyle! Jo, hon ska kunna detta för att vi ska få snygga svängar i linförigheten, när vi gör vänstersvängar så ska hon bara röra på rumpan och inte på framdelen. Mona Kjernholm, som har kursen, visade detta med en av sina och det var så jävla snyggt. Så nu ska jag träna detta på Alice också. Riktigt riktigt kul :)

jaha. Nu har jag bokat pass på spinning på lördag 10.00. Det är nog bra. Det var länge sen och jag tror att det är bra för benen det, eller jag vet att det är bra för benen rättare sagt. Kanske ska börja gå på boxningen igen...då får man ju lite pepp?!

Natti!


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0