Klubbmästerskap 2010!

Idag så gjorde Wilma debut i Ettan och Alice gjorde debut i Tvåan. Tyvärr så får vi ju inte veta några poäng eller några resultat innan den 4/12 på julbordet på klubben, så det är lite jobbigt, men men :)
Wilma var ju då först, självklart drar jag den sista nummret på lottningen (vilket betyder att det kommer bli lite stress inför platsen med Alice när Wilma är klar).
Iallafall.

Wilma ligger bra på platsen, jag fick säga åt henne att lägga sig två gånger, men sen låg hon där och hon satte sig inte upp innan jag sa till henne sen :) gött!

Sen var det tandvisning, personligen så tyckte jag att domarn var lite otrevlig mot hundarna när han skulle kolla tänderna. Han böjde sig över hundarna på ett konstigt sätt med armen för att öppna munnen på dom, jag tror inte det var nån hund som inte backade när han kom mot dom sådär. Han hälsade inte på hundföraren eller på hunden innan, bara brötade fram. Wilma backade, han sa till mig att säga henne igen och då gick det bra den.

Sen fick vi ju då vänta lite, då tränade jag läggande med Wilma. Fy fan så äckligt säger hon, det är ju blött.

Sen blir det till slut vår tur iallafall. Wilma har ju lite svårt att hålla fokus ibland, så även idag. Hon nosade och gjorde lite annat spännane på linförigheten, hon satte sig inte så bra och gick lite väl lång bakom ibland. Får jag några poäng på detta överhuvud taget så är jag nöjd!

Sen var det väl läggande tror jag. Hon tro mig eller ej, men hon lägger sig. Jag såg ju inte henne riktigt för hon är ju så pluttig, men jag tror hon gick några steg och la sig ner väldigt sakta. MEN hon la sig ner iallafall :)

Inkallningen gick tipp topp, säkert tia på den.

Sen var ju ställande då, haha. Då lägger hon sig. :) Hon brukar klara ställande så jävla bra och hon gjorde det när jag värme upp, men som sagt..ibland har hon fokus på annat än att lyssna på mig.

Apporten tog hon inte överhuvud taget.

Och hoppet gick klockrent bra :)

Men jag är nöjd med wilma även om hon missar mycket. Hon är duktig min lilla jakthund, hon stack inte ifrån mig ju :)



Sen var det ju då Alice. Alice var taggad till tusen nu för hon hade ju suttit i den tråkig bil helt ensam så länge så länge.

Fria följet går ganska bra, jag tycker inte hon känns helt 100 men det går ok.
sen kommer jag inte ihåg i vilken ordning allt bra men rutan hoppade jag över. Inkallningen gick väl så där, hon sprang lite väl långt och jag fick visa handen upp också innan hon stannade. Hoppet gjorde hon, men jag fick säga hopp två gången vid första hoppet. Apporten gjorde hon, men haha...hon fick ju världens största apport men stora feta berner! Vi har ju inte kört med så stor och så tung. Jag skulle ju kasta den 10 meter, det gick ju fan knappt att få iväg tegelstenen, så jag fick kasta om en gång :) Sen fick jag säga apport två gånger och sen tog hon den fruktansvärt äckliga apporten och gick så långsamt till mig och talade om att det var det värsta hon har vart med om..men hon tuggade ju inte allafall :) fjärren gick rätt bra, fick säga sitt två gånger första gången och men sen gjorde hon det bra, fast hon kan mycket snabbare så helt topp var det inte. läggandet var också helt ok.

Så ni märker att vi har lite att träna på, men det är ju bara roligt. :) är jätte taggad att börja träna nu. Ska börja träna Ella mera nu också. Har kommit på att hon är 6 månader och då kan man faktiskt träna lydnadsmoment och inte bara socialträning på klubben :) så jag ska träna en och en, känner inte att jag har lust längre till att träna både Alice och Wilma på samma dag, det känns liksom inte som att jag ger lika mycket till dom som jag gör om jag bara tränar en per dag. Så jag ska träna dom en och en hädan efter. Sen kan ju alla följa med till klubben ändå och sitta och titta på och hoppas att det är deras tur nästa gång :)

Så Linnea och Rocky hur går det för er, vi har iallafall tävlat i tvåan nu ;) Nä skämt o sido. Ska bli så jäkla kul att träffa er om två veckor :)


Efter klubbmästerskapet så åkte jag hem till Lotta och gosade med Jamie. Lotta behövde ha sina armar fria för hon skulle grejja. Lite kul att se Jamies reaktion när jag tar upp henne ur sängen när hon sovit, hon bara tittar på mig lite fundersamt och sen känner hon lite på mitt ansikte, det var ju inte hennes mamma ju :) Goa bäbisen.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Dagen idag.

Idag har Lotta och Jamie och Tellus vart här. Det är så mysigt att umgås med dom, om det inte vore för att man ibland har andra saker som man måste göra så hade vi la kunnat sitta och prata i evigheter om allt och ingenting.
Jag glömde ju skriva det kanske men jag fick en Findusgossedjur av personalen på min praktik när jag slutade där, den tänkte jag att jag kunde använda pedagogiskt i mitt kommande yrke. Men idag kom den bra till användning också, Jamie älskade den och bara skrattade rakt ut när hon såg :) Underbara bäbis!

Nyss så gick strömmen här. Min första tanke var "fan, händer detta när B är på semester så kan jag svära på att jag packar ihop alla djuren i bilen och drar iväg och sover nån annanstans...om jag skulle våga gå ut till bilen!" Eller ja, först så skulle jag kolla jordfelsbrytaren eller vad det heter, det gjorde ju B nu med, han satte på den och den smällde ifrån med en gång...DÅ hade jag dratt! Hade inte stannat i huset som ligger i skogen längst bort på en väg mitt i natten utan ljus, glöm det! Hunden är människans bästa vän, och mörkrets är människa värsta fiende!
hur som helst så löste min kära sambo detta elavbrott lätt som en plätt, jag hade aldrig gjort det..men elektriker som han är.


Nu måste jag gå och lägga mig för imon ska vi jobba på exjobbet igen, och förhoppningsvis börja skriva lite :) fun fun!!
Föresten, det är i stort sätt klappat och klart att jag ska köpa B´s bil. jag blir lite nervös bara för ni vet han med den dära volvon som jag skrev om för länge sen, typ tidigt i sommras..han har ju knappt hört av sig och varje gång jag ringt så har han sagt "ja, nästa vecka ska du få kolla på den" Så jag la ner den dära bilen...Men självklart ringde han nu och säger att den är klar! Han ska besiktiga den på fredag sa han. men nä, det är nog mycket bättre affär för mig att köpa b´s bil så det får det bli, den är nyare och bättre, lite dyrare men jag får mycket mer för pengarna. Blir så nervös hur jag ska tala om det för han med volvon bara. Nu hoppas jag att B fort hittar en bil som han kan köpa för jag vill ha hans bil nuuuu! :)



Slänger in en bild från b´s bil när jag ändå håller på att tjata om den. Om ni kollar noga så ser ni att det är som två burar, det är en vägg imellan. Funderar på om jag ska ta bort den. Vi har den där för att inte Alice ska knö och lägga sig på wilma, hon är lite själviskt och vet inte riktigt skillanden på att väga 40 kilo och 15 kilo. Och jag vill gärna kunna köra alla tre samtidigt nu, det blir tajt hur man än gör med att få in alla tre om det är en vägg imellan..vi får la prova oss fram och se. Hur som helst så ska det blir så jäkla skönt med kombi. Vilken ren bil jag kommer ha, kanske kommer folk till och med kunna åka med i baksättet utan att behöva rolla sig efteråt. Men jag ser framför mig hur buren kommer brydas med hundgrejjen. Om jag får ha kvar buren vill säga, får se om den passar i b´s nya bil.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

träningstävling..

eller tävlingsträning? jag lär mig aldrig vilket det är!
Men det gick la sådär. Wilma var kanon kanon på hoppet och inkallningen, apporten gjorde jag inte det andra behöver vi öva mer kontakt på.
Alice fattade noll när jag sa rutan, hon sprang fram och sen vände hon sig när jag sa apport..då frågade han som kommenderade om hon hade blivit rejält tillsagd när hon har gjort fel? nä :( det har hon inte, inte min lilla flicka inte. Hon är bara så osäker på vad hon ska göra. och jag vet inte hur jag ska göra henne säkrare :(

Men sen gav han mig bra tips, på rutan och hoppet och apporten. skit bra :) Så nu ska vi träna och jag ser fram emot klubbmästerskapet, inte för att jag tror att det kommer gå bra, utan för att då kan vi få ännu mera hjälp och tips :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

en gång av fyra.

Nu är Alice badad sin första gång med mjällschampoot. Det skulle ju schamponeras två gånger och andra gången skulle det sitta i i 10 minuter. Jag sätter klockan och sen gör jag mitt bästa för att dessa tio minuter inte ska kännas allt för långa :)





Så nu är det bara 3 gånger kvar att bada, med tre dagars mellanrum.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Är det inte det finaste ni har sett, nånsin?

Idag kom dom äntligen...våra efterlängtade halsband!!!



Det står mitt mobilnummer på dom också, så det känns tryggt :)
Husse råkade ju se betalningsbekräftelsen. "HAR DU KÖPT NÅGRA JÄVLA HALSBAND FÖR 870 SPÄNN????"
Var ju såklart inte riktigt meningen att han skulle se det!! ;) Men han var nog allt tvungen att erkänna att dom var fina, så jag hoppas han betalar ett till Ella när hon har växt klart, annars får väl jag göra det, klart Ella bus ska ha ett också. 

Jag har ju glömt att skriva att vi var på bio i lördags. Vi såg Hämden. Så jävla bra. Men fan vad chicken jag har blivit. förr kunde jag kolla på skräckfilmer utan att blunda en enda sekund. Nu skriker jag till och blundar när två pojkar slåss. Men den vad jätte bra, men riktigt riktigt sorglig och hemsk. Det värsta är ju att den hade kunnat vara baserad på en verklig historia.

Nu tränar jag rutan med Alice varje jävla dag. Jag vill att när vi går ut på tävlingsplan på söndag så ska hon se konerna där och tänka, "aha, sånna dära..då vet jag vad jag ska göra." Så jag flyttar konerna 2-3 gånger varje gång vi tränar, för att hon ska förstå att Rutan är Rutan, vart det än är. Sen började jag klicka och belöna när jag sa Rutan och hon redan står i rutan, så att hon förstår att det är DÄR som det är rätt. sen flyttade jag mig några steg, bara ett steg från rutan tillsammans med henne, också får och bara kliva ett steg in. Jag känner att hon börjar bli lite bättre faktiskt. När jag flyttat konerna så går hon ändå mot dom nu, ibland går hon helt klockrent rätt, men ibland så går hon bara fram och nosar på en kon. Hon springer inte, men det skiter jag faktiskt i just nu! Så nu har jag bytt taktik och det har nog gett lite resultat tror jag..så jag ska fortsätta lite såhär. Sen har jag kommit på att den bästa belöningen för henne, det är Jag! Så är det kanke för alla hundar, men hon fattar allra allra bäst att hon har varit duktig om jag blir skit glad och blir heltokig, och då menar jag verkligen HELTOKIG!! Inte bara slänga iväg en boll och ropa duktig. Utan jag hoppar, jag kryper, jag brottas med henne, jag drar dragkamp, och tjoar och jag stojjar. Då går svansen igång och hon vill göra det en gång till. För i Rutan var det ju jätte roligt :)

Vi var inne på klubben och gick en runda nu och sen tränade vi bara hoppet. Wilma är duktig på det. Alice är duktig men hon ska ju sätta sig så fruktansvärt när när hon har hoppat över. Tvåan går ju till så att jag säger hopp, hon hoppar till andra sidan, sätter sig, sen säger jag hopp igen och hon hoppar tillbaka till mig. När hon har hoppat över så sätter hon sig preciiiiiis intill. Idag gick det bra trots att hon satt så nära, oftast gör det ju det. Men efter några hopp så blir hon trött och orkar inte hoppa så rakt upp...tur att hon bara ska göra det en gång på tävling :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Around let´s freak out.

Ella har varit på sin första utställning idag. Och hon har varit så otroligt duktig, är riktigt stolt över att hon kunde bete sig :) Sen att hon blev BIM valp är ju också ett stoort stoort pluss :)
Domaren var av det segaste slaget så det tog lång tid innan det var Ellas tur. Det var ju bara valpar så det var massa olika raser hos samma dommare. Så egentligen så vet man ju inte hur mycket denna dommaren kan om just petiter, men hon verkade ganska så erfaren i kritiken. Där stod mycket bra saker, B har redan hunnit roffa åt sig den så jag orkar inte leta upp den! Men rosetten den får han inte iallafall. Den har nu tagit plats hos Alice fyra andra rosetter..och mer ska där bli, får hitta nått nytt ställe..börjar bli fullt i den lilla hyllan :)



Ella vann en leksak, den har Alice tagit och ligger nu och tuggar på den och njuter av de fina toner som den ger ifrån sig. Jag tycker den har hållt väldigt länge nu, kan den inte gå sönder snart? ;)

haha...just när jag skrivigt ovanstående så hör jag att det låter ett annat, dovt ljud från alice där hon ligger. Jag går in och kollar, och hon har tuggat sönder och fått ut själva pipgrejjen och ligger och har bara den i munnen. Som tur är så sväljer hon ju inte den utan hon spottar ut den när jag säger loss..men tänkt vilket härligt ljud hon måste fått i sitt huvud när hon hade den i munnen :) ja men det var bra grejjer, den höll i..ungefär 10 minuter.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Warberg

 

Ja, det ska mycket till för att jag ska flytta från denna underbara stad.

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice veterinärbesök.

Ja, hon har ju vart hos veterinären idag lilla Alice. Det var nästan så jag skämdes. Innan vi skulle åka så höll hon på och klia sig i öronen, så såg jag att hon hade kliat så det började blöda, tänkte att det får la veterinären kolla på också.
Så när vi kommer dit så berättar jag om hur hon ser ut i huden, veterinären kollar sen allmäntillstånd. "Hon är lite röd i ögonen" Och jag vet ju att hon ibland har gult som rinner men det kommer och går lite granna, det brukar försvinna när jag gör rent så det var väl inget tänkte jag, får väl göra rent med koksaltlösning igen. Och det sa veterinären också, bara till att göra rent. Sen kollar hon öronen, så sa jag att hon blödde lite där innan. "ja, hon har ju mycket klet i öronen" "jaha, ja det har hon kanske." Herregud, det har vi knappt haft koll på. Gjorde ju rent allas öron för nån månad sedan och sen har vi inte alls tänkt på att kolla Alice små öron. Ellas har vi därimot haft stenkoll på eftersom hon hade öroninfektion, så vi har koll så det inte kommer tillbaka!
Sen kollar dom iallafall huden. Och såg då att där var massa små torra skorpor, dom tar prover i huden och i öronen.
Sen får jag massa jag ska köpa och massa vi ska göra. Usch. Tur att dom känner igen mig, så vet dom kanske att vi tar hand om våra hundar trots allt, Alice var ju nästintill vanvårdad kan man ju tycka.

Vi ska skölja ögonen 2ggr/dag i 4 dagar,
Öronen hade en liten inflammation så dom ska tvättas 2ggr/dag i 6 dagar,
Hon ska badas 2ggr/veckan i två veckor,
och hon ska ha en spot-on grejj i huden på ryggen 1gång var sjunde dag, 4ggr.

Hon hade iallafall inga parrasiter eller nått i huden, hon är bara väldigt väldigt torr. Lilla skrutten. Nu ska det nog bli bra med allt detta. Veterinären sa också att om jag ska ställa henne sen så kommer hon få så fin päls av allt detta badande "Åh, jag ska ju ställa henne i dec och tänkte att hon kanske skulle få ful päls nu" "nej då, det blir nog jätte bra" Vi får väl se, vi får väl se. Jag är lite rädd att hon har börjat fälla så vi håller tummarna och hoppas på det bästa :)

Idag har jag badat och klippt en så go hund. Det är så rogivande att ta upp en lugn och liten hund på bordet och frissera med en trimmer som klipper bara man snuddar vid pälsen! Hoppas husse och matte tyckte han blev fin bara!! Lämna gärna en rapport från dom Lina, vare sig den är positiv eller negativ :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Skit väder!!

Jag brukar inte ha så ont av dåligt väder, det finns inte dåliga väder föresten - bara dåliga kläder. Det är verkligen så. Det är ta mig fan bara att klä på sig så märker man knappt att det är..sämre väder. Men det är ta mig fan det värsta som finns när man åker hemifrån och det är fint väder..men när man är framme dit man ska..så börjar det regna och blåsa så in i bara helvete..då har man ju inte förberett sig med bra kläder för det vädret!!
Ja. Ni kanske kan gissa att det var en sån dag idag. Jag tog på mig lager på lager på lager på lager, för det var lite kallt ute. Sen tog jag med hundarnas täcken och slängde in allt i bilen och körde in till klubben med väskan full med korv!! Så när vi kommer fram så kör jag Alice lite. Sen kör Josse lite glasgow.
- "börjar det regna?"
- "ja lite va?"
Sen börjar det mer och mer och mer och det blåser och det öser ner. Men fan ta vädret. Vi ska träna nu! Så vi tränar. Så är det Wilmas tur!
- "inte en chans" Säger hon, inkurrad med sitt täcke under en bänk! Hon är helt off. Hon lägger sig inte ner, hon
lyssnar inte, hon går långt bakom. Förutom på inkallningen och hoppet, det var en klar tia med pluss i kanten på dom. Men fan vad värdet förstör!!
Sen körde jag lite Alice igen, och då gjorde hon rutan mycket mycket bättre. Men jag måste ändå hjälpa henne på tok för mycket. Vi har hållt på med rutan i ett år nu..ETT HELT JÄVLA ÅR!!! vet ni hur många dagar det är? Förstår ni hur frustrerad jag börjar bli? Det enda som gör att jag tror att detta kommer gå, är att hon har äntligen fattat apporten i klass II och hon gör den så jävla bra, den hade vi också jätte problem med innan. Det gör att jag tror att hon kommer fatta detta också, det kommer att komma en dag då jag börjar inse att det är inte tur när hon en gång går in i rutan..utan hon har fattat..den dagen ska komma..men snälla låt det bli snart!
Ella var också med. Skulle tränat henne lite. Men när jag var blöt inpå skinnet, händerna var blöta och kalla, korvarna löses upp av vätan, det var mörkt..och Ella ligger i sitt täcke under bänken som en liten kyckling..då åkte vi hem!

Vi har anmält oss nu föresten. Nästa söndag ska vi tävla i klubbmästerskap. Usch vad vi kommer göra bort oss. Vad har vi gett oss in på. Förstår ni vad jag ser framför mig? Jo min värsta mardröm - Wilma sticker och börjar driva när vi ska göra platsläggningen, så vi är körda! Sen ska jag köra Alice, och hon har helt plötsligt glömt av allt. Och folk börjar viska (men gud, hon har två hundar och ingen av dom kan nånting) Usch fy tänkt om det blir så? :( vad ledsen jag kommer va.

Nu får ja samla mig och dricka en kopp te. Fy katten!  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bröllop!

Bröllopet igår var fint och kul...men jobbigt också :) Det blir tufft när det är barn till olika föräldrar och nån vill till mamma och nån vill gå och leka och nån ska på toa och nån vill sova och nån vill ha välling, hade ju vart mö mycket lättare om dom bara kunde vara på lekrummet och vara nöjda där ;) det var tur att vi var två barnflickor kan jag säg :)

Men som sagt, det var riktigt kul också. Och vilket fint ställe, Hällnäs Herrgård. Jätte mysigt och fint!

Nu håller jag på att städa. Sätter jag mig för bekvämt så somnar jag. Så jag försöker hålla igång :) Jag ska städa nu, sen ska jag se om jag hinner gå en runda innan jag ska iväg och köpa mat till Alice och Wilma. Sen ska vi till klubben och träna..Vi ska även anmäla oss till klubbmästerskapet. Känner mig lite löjlig men det känna så stort detta. Debut för wilma, Debut för Alice i tvåan och debut för glasgow!! Det är lite pirrigt! Måste kolla så att dom inte kör ettan och tvåan samtidigt, tänk om dom gör det? vem ska jag välja att tävla med då? Det går ju inte att välja, dom är ju lika bra..eller lika dåliga...båda två.

Ska kolla vad jag kan ha missat i skolan igår också..säkert nått jätte viktigt med min otur!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tränat!

Nu har vi vart inne på tisdagsträning på klubben. Wilma satte sig upp på platsen efter ungefär 1 minut och 45 sekunder - skit! Men när jag lagt henne och lämnat henne och sen gick tillbaka så låg och helt still tills jag sa sitt, det var bra. hon sätter sig gärna upp för tidigt annars.

Alice gjorde en klockren plats, jag gick bakom planket och 3 minuter och lamporna på planen slocknade och tändes igen, men hon låg som en klippa! Topp!

Annars så tycket båda två att regn och blött gräs är det värsta som finns och att jag själv kunde klä av mig och lägga mig ner om jag nu tyckte att det var så jävla viktigt!! Alice gjorde apporten super, en gång med lite hjälp och en gång endast med de kommando som man ska ha. Alice gjorde även en skit bra inkallning med ställande - YEAH!! Rutan fick vi inte gjort för jag glömmde koner, typiskt! Wilma..ja wilma...vad gjorde hon bra idag? inkallningen var bra som vanligt, kanon! annars så var hon rätt så väck i bollen idag tycker jag. Eller ställande gjorde hon faktiskt snyggt också. Vi ska ut och träna i regn mera...på torsdag ska vi anmäla oss till klubbmästerskapet. this is it!!

Nu ska jag äta och sen ska jag sova. Imorgon ska jag på bröllop igen. kan ni tänka er? Har inte vart på bröllop på 20 år och iår blev det tre stycken :) Men imorgon ska jag inte vara där som gäst, utan som barnflicka :) skitkul!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Skrutt!!

Nu har jag vart inne hos lotta. Så underbar lilla jamie är, helt fantastisk! Vi klippte Tellus också. Det kommer säkert upp kort här om ni har tur så ni kan se hur fin han blev :)

Jag märkte att Alice päls ser inte alls bra ut på ryggen. Och ju mer jag tittar ju värre blir det. Hon har flera kala fläckar, som jag inte sätt innan för det ligger ju lång päls över. Också är det torrt i huden och massa hudflagor som lossnar runt hårstråna. Ska ju in och vaccinera henne på fredag så jag ringde till veternären så ska dom kolla på detta samtidigt. Tycker inte hon har kliat sig så mycket så det verkar konstigt :( Det första jag tänkte var ju såklart "fasiken, hur blir det med stockholm!!!" Vi får la hoppas på att detta kan lösas med nått bra återfuktande shampoo också blir allt bra och massa päls växer tillbaka!!

Nu ska jag städa. Ikväll ska vi till klubben på tisdagsträning. Det är bra, då får vi träna platsen med massa andra hundar :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Stads besök!

Nu packar jag in de tre små grisarna i bilen och åker in till Lotta och Jamie och Tellus och Kakan!!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jan Björklund!!

Jan Björklund. Han är en man som jag villigt kan erkänna att jag inte har haft så gott tyckte för tidigare. Tex hans förslag om att föräldrar ska tvingas sitta med i klassrummet då deras barn inte sköter sig tycker jag är avskyvärt.
Men den nya läroplanen som kommer träda i kraft 1/7-11 börjar jag gilla mer och mer. Den sätter mer press på lärarna, mer tydliga regler för vad barnen ska lära sig, den sätter mer ansvar för de med förskollärarutbildning. Jag har absolut inte läst hela, men det jag har läst gillar jag. Jag tror detta kommer vara väldigt bra. Jag tror det kommer höja förskollärares status! 
Tex i lördags när vi var på bröllop så fick jag en fråga vad jag gör!
"jag pluggar till förskollärare" svarade jag då.
Min bordsherre sa då "jaha, går du i trean då eller?"
"Nä!" Säger jag förnedrad och lite irriterad. "jag läser sista terminen på förskollärarutbildningen på högskolan i borås!" 
Mannen mittemot mig frågade senare samma sak! Jag svarade samma sak!
"Vad blir man då?" Frågade han!
Jag trodde jag hade hört fel så jag sa "va?"
Men jag hade hört rätt. Jag sa att jag blir lärare för de minsta barnen, 1-6 år. Sen pratade vi inte mer om det förens han tog upp det igen lite senare. "Men så du blir alltså lärare för barnen från ettan till sexan?"
"Nej, barnen i förskolan och förskoleklassen. Dagis och lekis hette det ju förr!"
"jaha, alltså nollan?"
"aah, och förskolan!"
"aha. Jag har en dotter dom är PEDAGOOOOG! Fritidspedagog!"
"Ok."
Same shit - different name! Jag blir också pedagog tänkte jag men jag sa inget!

Tröttsamt! Nästa gång ska jag säga att jag pluggar till lärare! Sen får de fråga vad de vill, och då säger jag som det är för. För folk måste inse att vi är just LÄRARE!!! Det finns gymnasielärare, lärare för grundskolans tidiga år tex. Också finns det lärare i förskola och förskoleklass - förskollärare! Hur svårt ska det vara? Men den nya läroplanen kommer nog ändra på detta tror jag. Nu kommer det krävas utbildad personal, det kommer ställas högre krav på pedagogiken det kommer ställas högre krav på dokumentation och utvärdering! gött!  

 

Nu har vi bjudit in oss på en fika till b´s föräldrar så vi drar dit...tja!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tränat Ella.

Har precis tränat Ella inför utställningen. Super bra var hon. Idag behövde jag inte ens använda godis att locka med, hon stog lika bra som en vuxen hund. Jag kammade henne och grejjade och hon fann sig rätt så bra i det, är det tovor så blir hon lite sur men det blir väl alla hundar. Sen ställde jag upp henne och sa stå, och hon stod såå fint. Förut så behövde vi ju hålla en godis i handen framför nosen..men jag slutade med det för hon hade inte koll på sin kropp då, hon skulle bara ha godisen och visste inte vad hon gjorde som var bra med kroppen tror jag. Så jag la en godis framför henne istället, så skulel hon stå fint och sen sa jag varsågod när hon fick ta den..det funkade bra..nu behöver jag ingen godis att locka med alls. Hon vet att den kommer om en liten stund när hon vart duktig färdigt :) Så om en vecka ska hon få sin dom. Spännande!

Igår var vi ju på bröllop/100 års fest. Kanon! Min bordherre deckade innan tårtan, jag undrar vad det var i hans vin? Vem deckar efter 3 glas liksom? jaja. Det var skratt och gråt och allt vad det ska på ett bröllop. Efter kl 22 var bröllopet officiellt över och det var party party 100 år!!! Men vi åkte hem då..min röst orkade inte mer så så det fick vara. tråkigt men sant! 

Vi har två små harar i trädgården föresten. Dom är lite sena, det är bäbisar. B såg dom nyfödda för ett tag sen och trodde inte dom skulle överleva kylan. Men joro. Dom överlevde och dom har ett uppdrag - att reta gallfeber på Wilma. Dom sitter preciiiiis utanför fönstret vid hundsoffan och wilma sitter på kanten av soffan och skäller. Och jag ger mig fan på att dom hör henne men bara vill retas!! 

nu kommer josse så ska vi gå promenad.. bye!  

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nästa steg.

Nu har sista VFU:n för denna utbildningen avklarad!! Det känns lite konstigt måste jag säga, i sju terminer har vi vart ute..nu vart det slut! Men nu går vi in på något som jag ser fram emot såå mycket - Examensarbetet. Jag tycker detta ska bli riktigt kul och en stor del i det är min käre kamrat Sara som jag skriver med, jag litar på henne till 100 % och jag vet att vi kommer göra ett bra arbete tillsammans! Hade inte sett fram emot detta om jag skule göra det själv kan jag ju säga.

Och det händer så mycket kul framöver :)  

  • Imorgon ska vi på bröllop/100års fest.
  • Nästa vecka ska jag vara barnflicka på ett annat bröllop.
  • Ella ska på utställning.
  • Jag och Alice ska till stockholm i november och sen i december.
  • Skolan rullar på i full fart.
  • Jag söker jobb, "riktiga" jobb!!!!
  • B åker på semester hela januari, utmaning för mig att klara mig själv. Vi har redan lagt upp en plan för vad jag ska göra om nått händer. Gode gud låt ingenting gå sönder eller låt ingen hund skada sig.
  • I februari ska vi till Säfsen med B´s familj.

Det känns som att allting har stått stilla under praktiken nu liksom. Som att jag inte har kunnat planera så mycket eller nånting...bara gått till praktiken varje veckodag och jobbat varje helg. Men nu kan jag börja planera och se fram emot saker igen :) Jag är till och med lite sugen på att plugga. ska nog ta och kolla igenom vilka uppgifter vi har som ska göra och göra dom :)




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Träning.

Idag körde jag helt utan lock i rutan för Alice. Hon är lite förvirrad..men jag tyckte ändå det blev lite bättre på slutet. När hon springer till rutan så springer jag snabbt efter också är det JÄTTE kul i rutan. Det är där det händer ska hon lära sig! Så vi får la hoppas på det. Det värsta som kan hända just nu på tävling är att jag kommer få ge henne dubbelkommando känner jag, och det är inte hela världen för en tävling som inte är officiell.

Wilma gjorde åter en bra apport idag. Hon är så underbar. Läggande under gång gick däremot inte alls bra. tror det var för att det var blött i gräset. Fy fan sa hon och la sig ner super sakta eller inte alls. Men apporten är så bra så hon får en guldstjärna ändå, och hoppet och inkallningen är det 10:or på :)

Eller gick rätt bra med utställningskopplet. Körde inte så jätte mycket. Hon stod rätt bra och josse fick kolla hennes tänder och hon sprang rätt bra. Jag har inte de högsa kraven på henne faktiskt. Det låter kanske lite lamt men hon är ju valp, hon ÄR en valp och hon tävlar i valpklass. Och för att vara valp så är hon ooootroligt duktig tycker jag..så det känns som att det kommer gå bra på utställningen :) Jag är så jäkla nyfiken och spänd på vad dommarn kommer tycka om henne, kommer säker gå därifrån med lång näsa och ett blått band bara för det! 

Nu väntar vi på en husse/sambo som är på väg hem från öland efter fågelskådning. Jäkla skogstomte. Älgjakten fick avbrytas för fågelskådning, han hade kunnat bo i naturen den! :) Jag ska passa på att välja kanal på tv nu medans han är borta.


 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Brukshundklubben..

Dagens träningsschema:

Alice: Träna rutan, apporten, hoppet, sättande, ingångar, inkallning, läggande.

Wilma: Träna apporten, ställande, läggande, linförighet, inkallning, hoppet, sättande.

Ella: Träna stå fint, visa tänderna och gå fot i utställningskoppel.

Det är nog bäst att packa ner mycket köttbullar...

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

"Rutan"

Ska försöka fixa belysning i trädgården för nu ska jag ut och köra rutan med Alice. Hon bara ska lära sig den!!


 Uppdatering.
Rutan med Alice gick la sådär. Hon är så jäkla osäker och förstår inte riktigt vad jag vill. Men nu har jag bytt taktik. provade att plocka bort locket helt nu, för hon blir så låst på det. Ska nu se om hon förstår att hon får hålla kolla på konerna istället för locket. Jag tror hon började förstå det, men hon är fortfarande osäker så vi får la se :) Men apporten gjorde hon skiiiiit bra. ingen osäkerhet eller nått.

Och vet ni vad wilma gjorde. Hon gjorde apporten perfekt! Jag tror det är klicken som gör det. jag har ju klickat in henne och när jag gav henne apporten idag så klickade jag, då höll hon kvar...då klickade jag igen...och hon höll och jag klickade och sen sa jag loss och då släppte hon! Fattar ni? Wilma hatar apporten och jag har inte vetat hur jag ska lära henne att hon ska hålla i den och inte bara spotta ut den..gud vad glad jag blev :)

Nu ska jag städa lite och förbereda för imon :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Svåra beslut och roligheter!

Jobbat 10.5 timmar idag. Är inte speciellt trött för det. men det är så tråkigt att inte vara hemma. Jag älskar att vara hemma och bara vara. Imorgon ska jag jobba igen. Sen går jag in på sista veckan på praktiken. Både skönt och trist. Trist för jag älskar att vara där och jag önskar att jag kunde vara färdigutbildad och jobba där istället :) Men också skönt för det är så mycket som måste tas itu med nu när dessa 6 veckors praktiken är över.

Jag hatar att ta massa beslut. Kan man inte anställa någon att ta kloka beslut åt en? :) B undrar om jag vill köpa hans bil...klart jag vill! Men jag har ju inte råd :( Ska jag låna? Eller ska jag sumpa denna chansen att få en bra bil riktigt billigt och köpa en bra bil riktigt dyrt senare när jag har mera pengar? Blir knäpp.

Sen är det beslut om jobb också. Allt handlar alltid om pengar. Det är jobbigt med pengar! Hur mycket kan du tänka dig att sälja dig själv för? Hur mycket är dina kunskaper, erfarenheter och din person värd? Erbjuds det den summar som du vill? Ska du ta en mindre summa än vad du själv tycker att du är värd, och utnyttjas? 
Men så tänker jag att när jag är färdigutbildad så kanske jag får jobb så kommer det komma in pengar varje månad..men sen kommer jag på att man kommer ändå ha massa beslut att fatta angåenge pengar... Det är jobbigt. Kan jag inte bara få vinna flera miljoner på triss?

Idag när jag var ute med Alice och Ella på våran njuta promenad så var Ella helt tokig. Hon blev så spattig av alla viltdofter. Hon yrade omkring och skällde och hade sig med nosen tryckt mot marken. Men hon kom när jag ropade, så hon var jätte duktig. Så när hon kom till mig så sa jag till henne att sitta. det brukar jag göra, och då vet hon att om hon sitter fint och har kontakt med mig så får hon snart gå igen. Idag kom hon som ett skott och satte sig och stirrade på mig och gnydde och det rykte i hela kroppen på henne. Hon tog inte ens imon en godis, det hade hon inte tid med tyckte hon. Så sa jag till slut varsågod och då stack hon iväg som ett skott igen. Sen fick jag koppla henne efter en stund en bit för jag blev lite orolig att hon en gång bestämmer sig för att inte komma när jag ropar :)
Min lilla pärla här hon. Om två veckor ska hon på utställning. Hon går fint i kopplet och stället sig fint och låter oss kolla tänderna. Men när vi var inne på hundklubben i veckan så ville hon inte alls det. Men jag hoppas att om vi kommer tidigt till utställning så hon får gå där och känna in sig lite så ska det inte bli några problem. Jag tycker faktiskt hon är riktigt riktigt duktig med tanke på att hon är valp också!

Alice och Wilma tränas för fullt nu. Idag har jag ju då inte hunnit men klubbmästerskapet den 31 oktober närmar sig med stormsteg. Jag vill så gärna så gärna vara meeed!

En annan kul sak. Den 13 november åker jag nog upp till stockholm. Min farbror och hans fru ska ha Ge 100 (40+40+20) års kalas. Det är en så fin sak dom har hittat på. Dom fyller 40 iår båda två, också har dom varit gifta i 20 år iår. Och iställte för att man ska ta med presenter till dom så vill dom att man skänker pengar som de sen ska skicka iväg till människor i andra länder som behöver pengarna bättre. Också ska de även ha en aktion där man tar med sig saker som man kanske inte har någon nytta av längre och säljer där, också går alla dom pengarna också till människor i 3:de världen. Jag letar för fullt här hemma efter saker som jag ska sälja. Jag vet redan nu att jag ska sälja mitt spel som jag gjorde i skolan, och min trumma som jag gjorde i skolan. Kanske nån förälder där som kan köpa de tillsammans med sitt barn. Får se vad för mer saker jag hittar. 
OCH vad som gör detta ännu roligare är att jag ska åka och hälsa på Linnea :) Älskade vännen vad kul det ska bli!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fredagkväll!

Imorgon ska Wilma iväg och visa sina skills igen i skogen. Jag blir lite stolt över henne när husse tar med henne till jaktlaget. Hon är ju i stort sätt alltid med, det är bara när de jagar vid vägar och sådär som de inte använder drivande hundar. Men när hon är med så gör hon sitt allra bästa :) För varje år så blir jakten med wilma mer och mer säker. Det gör mig mer och mer lugn. Jag är så otroligt rädd för att husse ska komma hem en dag utan Wilma, eller komma hem med en Wilma som inte längre lever, eller att han ringer och säger att de inte hittar henne. Det är min värsta mardröm under jaktperioderna. Men riskerna minskar i takt med tekniken och folks medvetenhet. Förra året införskaffades GPS:en. På den ser husse exakt vart Wilma är hela tiden. Och iår har det även införskaffas varningsskyltar som de sätter upp vid vägarna (för även om de inte jagar med Wilma i närheten av stora vägar så finns det ju småvägar överallt) Det känns ju lite tryggare för mig. Nästa år ska även lilla Ella ut och springa. Då har jag en till att oroa mig för!   



Imorgon ska jag jobba. Ska jobba på söndag också. Det är roliga jobb. jag älskar det att träffa dessa barnen som jag jobbar med och umgås med dom. Men guuud vad jag längtar tills när jag får lite struktur på saker och ting, jag längtar så otroligt mycket till att jobba mån-fre och sen vara leeedig lör-sön! Jag kommer sakna studentlivet, det kommer jag göra..delar av det. Jag kommer inte sakna att varva plugg med jobb och jaga mer och mer jobb för att få in mer pengar så man ska klara sig hyffsat, jag kommer inte sakna att ha denna tyngden på axlarna för att klara av varje månad. Jag kommer inte att sakna att i perioder plugga mån-fre som ett as och sen jobba på kvällar och helger! Tur att jag har B och hundarna. Mina fina!

Nu ska jag lägga mig. Imorgon ska ju Wilma iväg tidigt så jag ska passa på att gå ut en lugn och harmonisk runda med Ella och Alice innan jobbet. Det är skönt att passa på att slippa ha en yr höna i kopplet så det drar åt och klämmer sönder handen och som far omkring och har svårt att lyssna när det luktar vilt, det ska jag njuta av imon :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Våran lilla underbara..

När vi var på besök hos Ellas uppfödare så togs det åter igen massa super fina kort!!!
Här får ni några underbara :) Hon är så fin och söt Ella, och det är helt otroligt hur Annicka lyckas fånga det på bild!! Även om det togs...700 kort!



"na na na na nana - Ta mig om du kaan!"


"MEN HEY! Vad tar du dig till? Bitas i rumpan?"


Kanin eller hund? ja vem vet...



Vi gick iväg en bit på grusvägen för att träna på att utställningsspringa. På vägen dit så såg vi dom farligaste kossorna som finns, ja ni förstår nog inte riktigt hur farliga dom verkligen var!!





Jag tyckte du dock att den döda huggormen som vi såg var mycket läskigare än två vita kossor.
Men Ella blev helt förskräckt och körde sin värsta mördarblick i dom, tillsammans med en avskräckande dans!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

You are not a robot

You've been acting awful tough lately
Smoking a lot of cigarettes lately
But inside, you're just a little baby
It's okay to say you've got a weak spot
You don't always have to be on top
Better to be hated than loved, loved, loved for what you're not

You're vulnerable, you're vulnerable
You are not a robot
You're loveable, so loveable
But you're just trouble

Guess what? I'm not a robot, a robot
Guess what? I'm not a robot, a robot

You've been hanging with the unloved kids
Who you never really liked and you never trusted
But you are so magnetic, you pick up all the pins
Never committing to anything
You don't pick up the phone when it ring, ring, rings
Don't be so pathetic, just open up and sing

I'm vulnerable, I'm vulnerable
I am not a robot
You're loveable, so loveable
But you're just trouble

Guess what? I'm not a robot, a robot
Guess what? I'm not a robot, a robot

Can you teach me how to feel real?
Can you turn my power off?
Well, let the drum beat drop

Guess what? I'm not a robot
Guess what? I'm not a robot

Guess what? I'm not a robot, a robot
Guess what? I'm not a robot, a robot
Guess what? I'm not a robot, a robot
Guess what? I'm not a robot, a robot
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Låna!

Självklart får du låna Annicka. Visste inte vart jag skulle skriva det så det blev ett inlägg :) Hundarnas uppfödare får alltid låna bilder här, för jag vet att ni använder dom på ett bra sätt :) så det gäller dig också Ulrica..låna på!

Till nått annat!
Vi hade förläsningar idag istället för praktik. En vad suuuuper bra. En norsk man som verkligen brann för sitt yrke med barn och ansåg sig själv vara bra på att arbeta med barn som har bakom liggande problem, vilket jag inte tvivlar på. Kanon! Den andra var inte lika kul. Så jag satt och skrev ner vad Alice och Wilma behöver träna på istället. Det var bra. då kunde jag se det i sin helhet. Alice behöver egentligen inte träna på så mycket märkte jag. Lite finslip här och där! Wilma däremot har moment som hon inte kan fullt ut ännu..det är inte bra. Så det känns faktiskt just nu som att Alice skulle kunna tävla i tvåan den 31 oktober, wilma är jag lite tveksam till. Men hon är ju så jääävla på hugget så om jag bara skärper mig och lär henne på rätt sätt..så ska hon nog lära sig. Det är så svårt för mig detta...Alice har varit så enkel och det är så stor skillnad på dom två så jag har lite svårt att ställa om från att träna alice till att träna Wilma..men nu går vi ju en skit bra kurs så vi får se :)

nu sitter jag i skolan och väntar på en kompis så ska vi grejja med examensarbetet...kul kul! Efter det så ska jag och josse träna hundarna. ännu mera kul :) 

Just det..vi var i en ny hage igår och gick med hundarna. En stooooor fårhage. alla sprang lösa och wilma var sååå duktig. hon kom när jag ropade, tom när nosen var i marken. Stolt matte!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

enda sedan ella flyttade hit har hon varit fundersam över vem där dära fjärde hunden är..

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Funderar...

Nu har dom tydligen flyttar klubbmästerskapet på klubben från december till oktober. Jag tycker det är fult! Vi har tränat och vi hade planer på att köra ettan med wilma i dec och tvåan med alice och josse ettan med glasgow..men nu är det då alltså bara om tre veckor. Är vi redo? Nä. just nu är vi absolut inte redo. Wilma tar inte i apporten. Även om Hon gjorde stora framsteg på kursen sist. Alice kan inte inkallningen fullt. vi är INTE redo att tävla nu..men kanske om tre veckor. Men grejjen är väl lite att jag känner inte att jag vill gå ut och tävla om jag känner att jag inte har chans att få ett första pris...men vi får se. senaste anmälningsdatum är den 22 oktober. tänkte se hur vi ligger till då.

Nu ska jag se om jag kan beställa ett back och track täcke till wilma. Hon har ju ett täcke men det är inte så bra. Och jag tror nog hon får ha ett nu när vi tränar så mycket faktiskt ute på kvällarna. Hon fryser ganska lätt den lilla loppan.

Bye!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bokat och klart!!!

Yes! Nu är det bestämt! Alice och Glasgow är bokade och betalda att åka upp till Stockholm hundmässa och visa sig från sina bästa sidor. Den 18 December skall detta ske! Jag tycker ju detta ska bli så jävla kul! Och jag tror Alice kommer ha sina bästa päls, om allting går som det ska med löpen...vilket man inte helt kan lita på med henne men vi hoppas på det :) Annars var det ju 395 spänn åt helvete. Så väx päls VÄX
Det är en norsk dommare som ska dömma bernersennen, alice pappa är norsk...det måste väl vara ett tecken? ;)

Vet ni vad jag kom på. När vi skaffade Wilma så sa jag, "ja, utställningar verkar ju kul. Klart vi ska åka på det. Men vi åker väl inte längre än till typ tvååker?!" Sen när jag skaffade Alice så hade jag fått upp ögonen för detta ännu mera, så sa jag "ja, klart jag ska ställa ut henne, men jag kommer inte åka land och rike runt. Typ skåne och borås är långt nog. Jag åker ju tex inte ända upp till stockholm" Nu ska jag göra just det, jag vet så väl att jag alltid har haft stockholm som exempel på hur långt jag INTE åker för en utställnings skull. jag undrar vart ella kommer sluta, Norge? Damnark? Tyskland? ;) Om Ella blir så fin som det verkar så har jag inget emot att hon blir tex norsk utställningschampion :)

Och Halsbanden från Vibri till Alice och Wilma är beställda och betalda så nu ska dom bara börja sy dom så att dom kan skicka hit dom sen. Ella fick inget just nu, hon får ett sen när hon har växt färdigt. Vågade inte chansa på hur stor hon ska bli, dessa halsbanden är ju nämligen skräddarsydda.
Alice får ett brett, rosa och svart icke-stryp-halsband med namn och telefonnummer på, Wilma får ett smalare, orange, vit och svart halvstryp halsband med namn och telefonnummer på (hundarnas namn alltså;). Det ska bli såå kul att få hem dom!

Nu ska jag hänga tvätt och sen ska jag nana. Har haft praktik 9-20.30 idag, så jag är rätt slut, och imon börjar jag 6.30. Men gud vad kul jag tycker det är med praktiken nu. Jag vill ju jobba med dom människorna juu. dom är ju så underbara och det känns verkligen som att jag är "en i gänget". Hoppas jag får chansen att jobba där i vår.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ser ni skillnaden?

Kollade på lite kort...ser ni skillanden på Ellas päls efter att hon blev trimmad..så svart hon blev. Snyggt! :)




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Snyggaste snyggingen!

Det är Ella det. Var uppe hos hennes uppfödare i torsdags för en liten trimmning. Ella gillade det först inte men hon blev bättre och bättre :) vi tränade henne på att stå och på att springa i utställningskoppel, efter ett par försök så var hon riktigt duktig på det. Så nu ska jag träna henne varje dag tänkte jag, så att hon verkligen vänjer sig. Hon tyckte nämligen inte alls om att ha på sig det halsbandet så det får hon vänja sig mera vid :)



Här är lite undebara foton.








Eller så busar vi istället..?



så i oktober och i november är det utställning. Jag har väldigt höga förväntningar ska ni veta. Självklart tycker man ju alltid att sin egen hund är den finaste av dom alla ;) Men med uppfödarens kritik på Ella så kan jag inte låta bli att hoppas på att dommaren ska tycka samma sak.
Så vi får väl hoppas på det bästa, som vi alltid gör iofs.

Dags att anmäla Alice till Stockholm Hundmässa 2010 snart också. DET ska bli riktigt riktigt kul att åka på :)


Idag så har vi vart och köpt ett plommonträd. med gula goda plommon. Så nu väntar jag på att det första ska komma....typ i augusti/september...väntar och väntar...

Senare ska jag och fina josefin gå en runda och sen beställa halsband från Vibri. äntligen. Ska bli så kul när vi får hem dom sen :D

Ja just det ja, Wilma har ju varit och jagat på riktigt, lovligt så att säga ;) Hon och husse var iväg nånstans långtborta i lördags hela dagen. Hon hade visat alla gubbarna i jaktlaget att hon är duktig och drev rådjur en gång och skällde upp en stackars räv som någon lyckades knäppa. Sen var där andra hundar som också skulle visa hur duktiga dom var så Wilma hade inte fått vara ute hela hela dagen, men det är lika bra det. Så här i början så är det bäst att ta det lite lugnt. Förra året så var hon så hallt och stel efter att hon hade legat en stund..så jag tjatar på husse att strescha henne efter jakten nu...hon är ingen ungdom längre :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0