stora stora staden!

Nu sitter jag i Familjen Agemones kök! väldigt mysigt :) Har vart inne i stockholm hela dagen och shoppat. Mer om det och allt annat vi gjorde får ni läsa om mera när vi kommer hem på lördag. Men jag kan ju säga att jag såg inte en enda jävla kändis, väldigt besviken!!!!

Nu ska jag ut och se hur det går för alice. här inne bor allergiska människor så jag vågade inte ta med henne in, så hon sitter fint ute på trappan och väntar på mig :) Men hon får ju såklart komma in i huset där vi sover och in till farmor och farfar, så hon behöver inte bo på trappan hela tiden ;)

bye bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tack för tipset!

Tack för tipset emelie. men tussan är redan streiliserad ja, gjorde det när hon var ett år och hon är ungefär 3,5 nu. Men jag har flyttat på min resväska vid hennes klösbräda och nu är hon där hela tiden och klöser. kanske faktiskt var så att hon tyckte den var i vägen. en bestämd liten dam ;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Var rädd om ditt liv Tussan!

Fan. Katten har börjat kissa inne. första gången (för ett par veckor sedan) hade vi missat att släppa ut henne på natten så hon hade ju vart inne ett dygn, vårt fel! Då kissade hon i skinnfotöljen på morgonen när Husse gick upp. Sen så såg jag några dagar senare att hon hade kissat på samma ställe igen, och då hade vi inte missat att släppa ut henne nån natt. Och nu i morse så gjorde hon samma sak igen, på samma ställe, efter att husse släppt in henne på morgonen. Och nu när jag dammsög så såg jag att det var kiss på ett annat ställe också! Hon har ingen låda att gå på men detta kan omöjligt vara för att hon är kissinödig, hon brukar jama och stå vid dörren om hon behöver ut. Jag har läst lite och tydligen så kan katter göra så här för att visa att nått är fel. Hon protisterar alltså mot nått. Men va fan kan det vara? Kan inte komma på nånting som vi har ändrat på som skulle störa henne. Kan det vara så simpellt att jag har ställt min resväska vid hennes klösbräda, tycker hon den är ivägen? jag vet då fan inte. Men hon bör passa sig för hon är inte Husses favorit och hon blir det inte genom att börja kissa inne. "vi får väl skjuta henne, eller så får hon va ute hela tiden" Jag tycker inget inte att nått av alternativen låter önskekvärt!

Nu ska vi ut på promenad. Och det börjar skymma. På med reflexer, jippii! :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lydnad!

Idag så tränade jag och Alice och Linnea och Rocky igen! Alice ingångar och linförighet är helt otroligt bra nu. men det är det här jävla läggandet unger gång. ibland gör hon det och ibland gör hon det inte, får träna det som fan nu för vi ska fan inte nolla på det på denna tävlingen! Vi är helt inne på att vi ska upp på pallen, båda jag och alice och linnea och rocky. linnea och rockys chanser är ju aningen större än mina och alice, nått ska gå riktigt snett för att dom inte ska få första pris, sitt andra första pris, men med mig och alice ser det väl lite osäkrare ut. men vi ska jobba på! :)

Nu är det vem kan slå filip och fredrik och ensam mamma söker...zappa!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sova!

Tänkte jag skulle gå upp tidigt imon. men här sitter jag och sitter! Måste tvätta innan stockholmsresan och det måste göras imon.  kl 11.00 kommer Linnea och Rocky och tränar. Skit bra. Ska be Linnea kommendera oss så att jag får känna på hur Alice är och lära mig lite hur mycket vi behöver värma upp. Sen kommer Annalina ut med Nemo så ska jag kamma honom. Det ska bli skoj :) Linnea kände nån som hade en super bra kamera och som var duktig på att fota. Så vi ska ta nån dag och fota snygga kort. Det ska bli skoj. Har inga kort på mig och hundarna tillsammans och har inga snygga kort på hundarna i action, kan bli bra med en duktig fotograf med bra kamera :)

Wilma lilla har nog fått ögoninflammation. Hon är röd och svullen i ena ögat och var kladdig i det i morse. Får åka in på måndag om det inte blir bättre.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tack!

Tusen tack för era tipr och råd om hur jag ska göra med Alice på tågresan. Tar till mej från alla tre och kokar ihop nått bra :) Det hjälpte mig verkligen att få läsa vad ni tyckte!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hjälp mig snälla ni!!

Jag har funderat nu i några dagar och jag vet inte hur jag ska göra. så snälla ni kan väl skriva vad ni tycker låter vettigast!

På onsdag när vi åker till stocholm så går tåget från Varberg 9:54 och är framme i Göteborg 10:30. Där ska vi byta och jag hade tänkt att det blir en bra kiss/bajs paus för alice. Men tåget från Göteborg till Stockholm går redan 10:41, alltså har vi 11 minuter på oss. Sedan är vi framme i Stockholm 13.50 och pendeln gåt till Märsta 14:11 och är framme 14:31. Känner jag Alice rätt så gör hon inte ifrån sig på 10 minuter när det är folk omkring och stress och inget gräs! Och dom 10 minuterna känner jag att vi kanske behöver till att leta upp rätt tåg.
Så jag funderar därför på om jag inte ska ge henne nån mat på morgonen. Utan mat i magen behöver hon ju inte bajsa! Men då får hon alltså inte mat innan vi är framme i märsta vid 14:31, eller snarare kanske vid 16.00 för där ska farmor hämta oss och sen ska vi åka till som och varva ner lite innan hon kan äta!
Så vad tror ni, ska jag ge henne mat på morgonen och gå en långrunda och sen hoppas på att hon inte behöver lätta på trycket innan vi är i stockholm, eller ska jag inte ge henne mat och hon får då va hungrig tills vi är i stockholm?

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Flickan och skulden!

Igår läste ut en bok som heter Flickan och Skulden. Den handlar om Svenska rättväsendets och svenska samhällets synd på våldtäkt. Och det är helt sjukt hur flickor/kvinnor har blivit behandlade när de har gått in på en polisstation för att anmäla våldtäkt! De får för det första ta en nummerlapp och stå i samma kö, i samma rum som andra som tex kommer och ska skaffa pass. Där får de stå och berätta om hur de blivit våldtagna. Det stod att en kvinna fått frågan då av en manilg polis om hon har duschat efter det hände, ja det hade hon gjort, då säger polisen "om du skulle bli våldtagen igen så se till att inte duscha efteråt då".
Författaren jämför våldtäkt och tex rån. Hur det går till i tex en rättegång. I en rättegång för våldtäkt så får (speciellt en ung kvinna) svara på hur många hon haft sex med tidigare, om hon var kär i våldtäktsmannen, om hon hade kort kjol, om hon först ville men kanske ändrade sig osv. Om flickan har haft sex med många tidigare eller haft utmanade kläder eller följt med en man hem frivilligt så är det inte en riktigt våldtäkt. Men en man som blir rånad på stan för inte svara på frågor, visade du upp din rolexklocka, skröt du med att du hade mycket pengar? För ett rån är alltid ett rån, men en våldtäkt är inte alltid en våldtäkt tydligen!

En åklagare berättade att han valde att inte dra en flickans anmälan till domstol. pga att hon hävdade att hon blivit fastbunden, slagen och våldtagen på ett tortyrliknande sätt av flera män. Åklagaren visste då att flickan skulle bli så knäckt i rätten av frågor som; men du gillade väl att bli bunden? Du gillar väl när dom tar dig hårt? Så han gjorde det för flickans skull. Och då är det nått som är allvarligt fel!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mycket motion idag!

Råkade det bli. Gick först med hundarna i morse innan frukosten. Var länge sen sist, men kände mig tillräckligt frisk för att orka det nu :) Sen så frågade Annalina om jag ville komma in till fårhagen och leka lite. Klart jag vill! tyvärr så fick annalina problem med bilen så hon kunde inte komma :( Men jag hade det trevligt ändå, inte lika trevligt dock :) Alice var på G idag och tog ut svängarna rejält för att vara hon. Hon blev helt överförtjust i en golden tik på 6 månander. Hon skulle nog visa att hon var bättre än den för hon hoppade upp den och skulle para. Det har hon aldrig gjort på nån hund innan, förutom på Wilma när wilma eller Alice löper men det räknar inte. Så sprang hon efter den är golden, Ebba hette den. Det var roligt att se för hon brukar alltid bara gå bakom mig! Wilma är på sitt bästa humör nu och jag älskar det. Hon kommer till mig ibland och vill leka när vi är i fårhagen, och när jag ropar så kommer hon. Det gör mig väldigt glad =)

Sen så har jag vart barnvakt i kungsbacka och hirrat runt i den lilla staden. letade efter nån liten sminkaffär för jag skulle köpa nackellack tänkte jag. Men hittade ingen, men gissa om dom hade frisörsalongen. Det var frisörer på var enda hörne! fattar inte hur det kan gå runt i en så liten stad. Till slut så hittade jag iallafall till kungsmässan efter en timmes promenad, (när det egentligen låg runt hörnet) där fick jag köpt mitt nackellack och sen gick jag hem med den lilla fisen som satt gott i vagnen och tittade på fåglar och hundar och bilar :) sen var jag trött i fötterna!

Längtar så tills vi ska till stockholm nästa vecka. Var länge sen vi bokade resan och vi skulle egentligen åkt i sommras men det passade aldrig in med jobb och så. Har skrivigt packlista till mig och till Alice :) Det enda alice behöver är ju egentligen mat. Men för att fördriva tiden här hemma i min längtan så har jag skrivigt upp, koppel, halsband, bajspåsar, filt, matskål. Det får jag ju inte glömma. Ska nog ta ner väskan från vinden imon och börja packa, jag älskar att packa. Det är bevis på att man ska åka iväg, och jag älskar att åka iväg :) Även om det bara är att packa inför utställning eller inför några dagar hos farmor eller till resan till Uganda, så ska man iväg och det händer grejjer, jag älskar när det händer grejjer :) Ja imon ska jag packa. Hoppas alice och mina grejjer får plats i samma väska! åh så spännande.

Imon ska jag också plantera blommor i krukor som ska vara ute på trappan.
Det ska bli fint. Det är skönt att va ledig just nu! Njuter av tiden med hundarna!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nu börjar det!!!

Alice hormoner spökar med henne. Nu börjar hon bli deppig. När jag kom ut ur duschen för en stund sen så hittade jag henne inte, gick och tittade på ställena där hon brukar ligga, sen hittade jag henne i korgen. Korgen som vi köpte till Wilma för fem år sen, som Alice nätt och jämt får plats i :)
Nu börjas det deppas inför skendräktighet. det bara skriker om henne; jag vill vara i fred, låt mig vara!

Så jag smyger in och tar ett kort sen låter jag henne deppa i fred!

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Döden!

Sitter här och funderar! Hur tror ni det känns att dö? Om man har varit sjuk länge och bara blir sämre och sämre så kanske man tycker att det är skönt att dö, bli fri liksom. Om man dör plötsligt, som i en olycka eller som Mikael som fick plötsligt hjärtstopp så märker man kanske inte nått alls. Man bara liksom, poff, så är man borta! Då har man levt sitt liv frisk och glad hela livet och sen märker man ingenting när man helt plötsligt bara dör. Måste ju vara hemskt och vara sjuk och kanske tom veta att man ska dö, vänta på det. En del säger ju att de har vart med om att gamla har liksom hållt ut tills dom har kännt att det är dags och då bara dött.

Min pappa berättade att hans farfar som bodde i Finland alltid hade sagt att han ville dö hos sin son i Sverige, alltså min Farfar. Och han hade vart dålig länge, också åkte han till min Farfar och hälsade på en gång, också dog han där, i min farfars säng. Efteråt så märkte dom att han bara hade köpt en enkelbiljett till Sverige. Kanske hade han då inga planer på att åka hem igen? Tider var kanske inne.

Hörde en på radion som berättade om sin gamla mormor som varit dålig länge, så en dag så ringde sjukhuset och sa att nu är hon jätte dålig så ni får komma och träffa henne nu om ni vill, för det blir kanske sista gången. Så den närmaste släkten åkte in till sjukan och satt vid den gamla damens bädd. Så helst plötsligt så säger hon "enough is enough", också dör hon!

Undrar hur det känns. Tro nu inte att jag har självmordstankar eller så, för det har jag absolut inte. Är lycklig och glad för det liv jag har. Men det är intressant, det är ju nått man aaldrig kan berätta för nån. Den känslan. Ja. Det är nått man kan fundera på. Den som lever får se;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Symptom!

Jag gick in och läste lite på sjukvårdguiden. Var tvungen att se om jagh ar fått svininfluensan, det kan ju vara olika allvarliga symptom på olika personer.
Så här står det om förkylning

Symptom på förkylning
Förkylningsymptom brukar avlösa varandra under nägra dagar och det kan ta 1-2 veckor innan man är återställd. Vanliga symptom på förkylning är:

- Nästäppa
- Rinnande näsa, snuva
- Halsont, irriterad hals
- Hosta
- Lätt feber
- Lätt huvudvärk
- Hängig och trött


Det stämmer på mig just nu, men ändå inte riktigt. Jag vill lägga till att febern kommer och går, den är inte så hög men ibland mår jag lite bättre och sen helt plötsligt så blir jag varm och måste lägga mig ner. Och slem. Det är fan slem överallt. jag hatar slem!

så här står det om Svininfluensan:

 

Det är viktigt att känna igen symptomen på svininfluensan. Känner du igen symptomen på svininfluensa kan du tidigt märka om du själv och andra har smittats av svininfluensa och agera därefter. Hittills har de flesta svininfluensafallen varit lindriga med symptom som liknar vanlig säsongsinfluensa. Endast ett litet antal personer har fått allvarligare symptom. 

Om du har något av följande symtom kan du ha svininfluensa. De typiska symptomen är:

- plötslig feber (hög kroppstemperatur på 38 ° C eller över), och
- en plötslig hosta.

Andra vanliga symptom vid svininfluensan kan vara:
- huvudvärk
- trötthet
- frossa
- muskelvärk
- ledvärk 
- diarré och orolig mage (ev. kräkningar)
- halsont
- rinnande näsa
- nysningar
- aptitlöshet

Viktigt är att ta tempen då feber är ett av de viktigaste symptomen på svininfluensa. Om dessa symptom stämmer in kan du ha svininfluensa. 

 Plötslig feber och plötslig hosta stämmer. inte hög feber men ändå feber. huvudvärk, trötthet, halsont, rinnande näsa, nysningar, aptitlöshet. Ja, så kanske har man fått svinis då. Inte för att det spelar mig nån roll, så länge man inte behövs läggas in så shit the same! Men jag tänker på barnen som jag träffade på praktiken i fredags!



Har du fått svininfluensan? Eller har du fått förkylning?

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Frost!

Klockan är 10.34 och det är fortfarande frost, 2 grader är det ute :) Känns lite som att det snart är jul.

Jag och Alice skulle tränat med linnea och Rocky idag kl 10 men det blev inte så för Alice hör inte vad jag säger när jag pratar. Jag håller på och gör lite röstgympa är nu så att rösten kommer tillbaka så att vi kan träna lite senare kanske. Det är ju ungefär 3 veckor kvar tills vi ska tävla bara så vi måste träna mycket nu, och det är roligt att träna nu för det går så himla bra :)

Inte nu till veckan som kommer utan nästa, V 44, så ska jag och Alice och mina två systrar åka till stockholm. vi ska hälsa på farmor och farfar och kusiner i några dagar. Ska bli hur kul som helst. Har inte vart där som dom bor nu så det är roligt. Och sen så är det roligt att bara få åka bort några dagar och få lite semester. Men jag har kommit på att Alice börjar bli lite skendräktig nu, vilket inte är hennes bästa tid på året. Tänk om hon vägrar gå på tåget? vad gör man då. Jag ska ladda fickorna med köttbullar så får vi hoppas på det bästa :) I stockholm så bor dom i märsta (utanför stan) på en stor gård med stort stall och grejjer som jag fattat det, så Alice kan springa lös där :) det ska bli jätte kul! Sen hoppas jag att vi åker in till självste huvudstaden och shoppar också ;)

Skulle ju städar igår men förkylningen tar kål på mig :( orkar ingenting! Men B jagar med Wilma idag också så jag ska nog ut med Alice nu. Blir så sur på mig själv att jag inte orkar gå ut med Alice egentligen, nu när vi har vår egen dag idag igen.

Föresten. jag skrev ju att Linnea hade gett mig tips på hur jag ska göra när Alice står och vill ha uppmärksamhet vid soffan. Jag gjorde som linnea sagt, var hård mot Alice och sa "gå och lägg dig" gjorde hon inte det utan gick till Husse och fjäskade istället så sa jag strängare "gå och lägg dig" gjorde hon inte det då så ställde jag mig upp och tittade lite hotfullt på henne och sa strängt igen "gå och lägg dig". igår så funkade det på tredje gången och hon la sig. En gång när hon stått så och jag bara skulle ut i köket så sprang hon så glad till dörren, jag öppnade och sa varsågod. Och hon bara tittade på mig. "nä, men då går du och lägger dig" sa jag till henne, för jag ville inte ut och busa just då som hon antagligen ville. eller gå promenad. Och då la hon sig i hallen och låg kvar där.
   Det är väldigt skönt nu när jag förstått att hon blir inte ledsen, jag behöver inte ha dåligt samvete när hon ger mig den ledsna blicken som alltid har gjort att mitt hjärta smälter för henne, för hon blir inte ledsen, hon vill att jag ska tro att hon är ledsen. Nu när jag vet det så skrattar jag inombords åt hennes skådespeleri.
   När hon legat en stund och jag tycker hon har vart duktig och lyssnat och jag kanske ska gå ut från vardagsrummet så säger jag varsågod till henne också kan vi busa lite. Då blir hon så glad, och sen går hon nästan och lägger sig igen frivilligt. Hon fick vad hon ville men det var jag som bestämde när det skulle komma! :)

Om det blir nån parning med Alice till våren och det blir en valp som flyttar hem till oss så kommer jag och linnea ha en valp samtidigt, hon ska nämligen köpa en liten till våren. Kommer inte ihåg vad det var för ras! Men det ska bli kul. Den valpen kommer blir en riktigt lydnadchampion som Alice avkomma, räkna med det :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alla i familjen bliv nöjda när det är jakt dagar.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag äälskar när Mr Bear är ute och jagad med Wilma. Då går jag långpromenader med Alice. Hon går lös och jag kan gå fort eller ta det lugnt, hur jag vill. Alice springer ju ändå omkring och behöver inte gå i min takt. (hon får ju springa fram och tillbaka om hon för snabb bara) :) Missuppfatta mig inte, jag älskar wilmis. Men det är väldigt skönt att inte ha henne som drar armen ur led så fort det luktar lite eller man ser nått vilt. Är man för slö på att gå så får hon panik, det ska gå fort fort fort. Helst ska man springa. Och det är skönt dom här kvällarna för jag går långpromenad med Alice, tränar lite lydnad så hon är helt slut, och wilma har jagat så hon är helt slut. Det blir en lugn kväll med andra ord, då kan man sitta i soffan med gott samvete när hundarna snarkar i takt!

min röst är näsan borta :( inatt när jag var uppe så kunde jag bara viska, och i morse. Nu när jag vaknat till så kan jag prata lite men jag får verkligen ta i. jätte skumt! Får ta med visselpipan som Alice lyssnar bra till på promenaden för jag kan absolut inte ropa efter henne.

Borde städa..men orkar inte. går ut med sprallan nu direkt istället :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

svinis!

Björn kan nog fan övertala mig till allting. Helt plötsligt så hade vi bestämt att vi ska gå och vaccinera oss mot svinis! jaha, jag vet inte ens hur det gick till.
"men, kul om du har svininfluensan när vi ska till uganda" nä, klart inte kul!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

skryta lite!

Måste skryta lite. Blev så stolt när jag fick tillbaka respons på mitt paper idag. Det är inte ofta vi får tillbaka respons, om den inte är negativ och det är nått man ska ändra, men positiv respons får vi i stort sätt aldrig. Så detta blev jag riktigt glad över :)



här kommer nu en kort respons på ditt inlämnade och Godkända paper litteraturseminarium "Bilder i skolan"

du börjar stort, Emma... "viktigt att göra barnen delaktiga i sitt lärande"...
glimrande.
you had me at hello

jag får en tydligt bild av hur du resonerar och hur du ser på din roll som pedagog
och jag blir glad
du beskriver en samtalande pedagog som vill veta vad barnen tänker för att på så vis kunna göra en god undervisning
jag höll nu på att skriva att bättre än så här kan det inte bli
jag tycker om att läsa detta

jag gillar att du har kopplat på läroplanstexter som ett slags bevcis för dina egna tankar
bra
det ger styrka till dina teorier om hur du vill undervisa

roligt att du , som en av få, tycker dig har haft en god bildlärare när du själv gick på högstadiet
men också gott att läsa att du har en utveckling av det arbetssättet, förhållningssättet, nämligen bild integrerat med alla andra ämnen
bild o matte, bild o språk...
klokt
och kanske till och med en förutsättning för att fler ska få en chans att lära sig samma sak men på olika sätt

snyggt jobbat Emma

nu återstår bara att omvandla teorin till praktik...:-)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Älskade träningskamrat!

Nu har Linnea och Rocky åkt hem! Fan vad mycket jag lär mig av denna tjejen. Jag lär mig hur jag ska jobba med Alice och framför allt det jag har vart så dålig på - att ställa krav på Alice! Två gånger på ungefär två veckor har jag tränat med Alice och ställt krav på att hon ska sitta rakt bredvid mig, idag så gör hon det i stort sätt alla gånger och sitter i stort sätt perfekt! Jag vet så jävla väl att Alice vill vara mig till lags, jag vet ju att hon vill göra rätt, det är ju bara jag som måste vara tydlig med vad jag menar.
   Jag har alltid tränat med Alice utan koppel, utan halsband. Linnea har lärt mig att ha ett tajt halsband på och hålla kort-koppel och korrigera när Alice gör fel genom ett litet ryck! Det är så otroligt effektivt. När hon flyter ut från mig så rycker jag till snabbt och lätt och Alice fattar direkt att hon ska komma in närmare mig. Eller när hon sitter snett jämte mig så rycker jag till lätt och snabbt och hon flyttar in rumpan så hon sitter rakt. Så jävla bra!
Idag så började jag även träna platsläggning, hon ligger som ett ljus när jag lämnat henne, inga problem. Men problemet är att när jag sagt "ligg" så lägger hon sig, men händer inget då så sätter hon sig upp igen. Detta korrigerade jag också genom ett litet ryck i halsbandet när mot marken, ryck och "ligg". hon la sig och fattade att jag verkligen menade att hon ska ligga och ligga där tills jag säger nått annat!
   Linnea fick mig också att se på ett annat sätt med varför Alice står och glor på oss när vi sitter i soffan. Igår så blev jag så irriterad på Alice. Jag säger "gå och lägg dig" hon böjer ner huvudet, tar bak öronen och tittar upp på mig med sorgnsa ögon. Reser jag mig upp så blir hon överlycklig och springer till dörren, öppnar jag då dörren och säger varsågod så står hon kvar som en fån! Linnea menar då att Alice vill ha uppmärksamhet. Hundar är super bra skådisar och hon blir inte ledsen när jag säger gå och lägg dig, men hon spelar ledsen. Faller jag då för detta och kramar om henne och klappar henne så har hon ju fått som hon vill, uppmärksamhet! Men säger jag igen istället, lite strängare, "gå och lägg dig" så ska hon fatta att jag menar allvar, annars får jag tag i henne och gå och lägga henne själv! Linnea menar att anledningen till att hon inte går ut när jag tror att hon vill gå ut, är helt enkelt för att hon inte vill gå ut, hon vill bara leka och ha min uppmärksamhet. Ska se hur detta funkar ikväll när jag kommer ta henne i nackskinnet och lägga ner henne (inte alls skada henne) om hon inte går och lägger sig. Ska inte falla för hennes fina ögon och skådespeleri mera!

Åh vad det är roligt att göra framsteg. Alice tycker också det är roligt, hon blir så glad när hon gör rätt :) vi är taggade inför 7 november!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Halt!

Lägg märke till min nya fina bloggdesign. Det är Min vän Annalina som är så duktig, jag är kass på sånt här. Tycker det är kul med datorer och sånt, men sånt här med alla koder fattar jag mig verkligen inte på, blir helt snurrig!

Från den ena till den andra.
Alice mage är ju bra nu, yhaae! Men nu är Wilma dålig, inte i magen utan i benen. Hon är helt stel och konstig precis när hon har legat, då haltar hon iväg och det är svårt att se vilket ben hon haltar på för jag tycker det är alla, men när hon gått en stund så blir det bra och då ser man i stort sett ingen stelhet eller haltning alls. hur kommer sig sånt här? Nån som vart med om det? Vi får hoppas hon blir bra snart annars får vi åka till doktorn. Wilma som aaaaldrig är sjuk. hon har verkligen vart en "billig" hund, Medans Alice nder sina 3 år fått åka till veterinären ofta för öroninflammation, ögoninflammation, halt, tårkanaler m.m. så har Wilma inte behövt detta alls lika mycket under sina 5 år. Wilma har haft ögoninflammation några gånger men annars har det inte vart nått, förutom den hemska magsjukan hon hade när hon inte fick behålla nånting, ja då var hon riktigt dålig. Det var fruktansvärt. vi hade aldrig haft hund tidigare och när vi haft wilma i kanske 7-8 månader så blir hon riiiktigt dålig. Vi får tillslut köra i ilfart ner till slöinge en lördag för att hon ska få dropp, då var hon uttorkad. Hon fick nån kräm i slöinge som hon skulle svälja för att det skulle lugna magen och att dom skulle se på röntgen om det var stopp nånstans, men den krämen spydde hon upp! det var det värsta jag vart med om! Vi satt i slöinge hela natten för att hon skulle röntgas och ha dropp och grejjer, att lämna henne fanns inte ens i tankarna. Skulle aldrig lämna en hund hos veterinären, vet ju att man kan bli tvungen eftersom man inte får flytta in där men det skulle ta emot. haha, lovar alice varje gång vi är hos vet. att "det går bra vettu, jag lämnar aldrig dig!"
nu sväva jag ut. Vi får hoppas wilma blir bra snart iallafall vår skrutt!

 

Nu ska jag göra varm choklad som jag ska bjuda linnea på när hon och rocky kommer snart också ska vi träna lydnad ute i frosten..mys pys!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma njuter.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

dålig blir bra, bra blir dålig.

Alice är bra i magen nu, hon blev inte bara lite bättre av ris, risavkok och morotspellets, utan hon blev bra :) Det är riktigt skönt!!!

Men nu är jag dålig :( jag blev faktiskt sjuk igår juh! ont i halsen, ont i nacken, ont i huvudet . Stannade hemma från skolan idag, var ju bara nån tråkig föreläsning så kännde verkligen inte för att sitta där. Ska sitta här på min stol i köket istället och börja på med portfolion och göra littertaturseminariumet som är på torsdag!


Det är ju frost ute! :D det gillar vi. Klockan är 10:20 och det är fortfarande frost och 2+. I love it! ska ta fram termobyxor och vinterjacka. får se om jag orkar gå ut med hundarna idag (hundarna kommer ut ändå för B får göra det sen), hoppas jag orkar det lite senare för det är mysigt med kallt väder, sol och ingen vind :)


nu ska jag tända en brasa och sen se om jag kan få svalt ner lite frukost!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

"Somliga straffar gud direkt"

Det är ju ett talesätt. Idag i skolan så började vi prata om svinis, ska man eller ska man inte vaccinera sig? Förstår att det är ett tufft beslut för dom som ska besluta om deras barn ska vaccineras eller inte, ok om man själv ligger med svinis om man väljer att inte vaccinera sig, ens eget beslut över ens egna kropp, men om ens barn ligger sjuka efter att valt bort vaccin? Det är ett tufft beslut. Eller vaccinera och sen får barnen men för livet efter det?! Jag har iallafall istort sätt bestämt mig för att inte vaccinera mig, orka stå i långa köer som en desperat för en spruta, jag som dessutom hatar sprutor, nej icke! Sen sa jag nått dumt, inte på allvar men ändå. Jag sa att "men vadå, att få lite feber och ligga sjuk några dar kan väl bara va gött. Var länge sen jag var sjuk, gött att rensa ut lite" Nu har jag jävligt ont i halsen och ont i huvudet! Svinis is coming!!!!! haha. Nä det är säkert bara för att det så lång dag i skolan idag, men lite komiskt om jag får svinis och ligger dödssjuk efter jag sagt att det är gött! säger jag nu... :)

Nu står ett kok med ris på spisen. Alice har fortfarande diarré. Ringde veternären i morse efter att jag läst på agrias hemsida att hundar kan få diarré efter vaccination. Jag var ju och vaccinera henne i fredags och i lördags var hon dålig. Veterinären sa att det kan hända men det är ovanligt. Så det kan ju va därför då. Hon sa också att jag kan komma in och köpa deras dietmat som kan få ordning på magen. Men fan, nä. Att byta mat helt på henne just nu känns inte bra heller. Hon ska få ris och risavkok. Men jag nojjar mig så jävligt hela tiden. Veterinären sa att hon förlorar antagligen mycket vatten och mat när hon har diarre så här länge, så är hon inte bättre imon så behöver hon kanske komma in. Men hon är ju pigg? nä, hon är säkert bra snart..hon är ju sånn här ibland. Hon är bra imon!

Lyssna på denna och fundera...



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tankar!

I Greys Anatomy så säger dom alltid så bra saker som får en att tänka till. I förra avsnittet så sa dom nått i stil med "när du tror att du klarar av sorgen och tror du har gått vidare så slår den tillbaka som blixt från klar himmel" Och det är så jävla sant! Ibland så tänker jag på Mikael. Skivan som jag brände till mormor och morfar, som jag även brände ut till mig själv, sitter fortfarande i bilen med begravningslåtarna. Lyssnar på dom ibland. Ibland tänker jag på våra fina minnen, ibland gråter jag, sjunger till låtarna gör jag varje gång. Ibland gråter jag så jag knappt ser vägen, det är som att jag ibland faktiskt inser att han finns inte mer. Och jag inser att hans två små flickor, mina kusiner, kommer växa upp utan sin pappa. Varför ska dom växa upp utan sin pappa, VARFÖR? Jag fattar det inte. På Mikael jacksons minnesstund eller vad det kallades så sa släktingar till Jackson att gud behövde honom mer än vad dom gjorde det var därför gud tog han, det var deras sätt att acceptera och gå vidare. Men om det nu finns nån gud så kan väl han inte behöva Vår mikael mer än vad Annie och Erika behöver? Dom behöver ju sin pappa! Jag accepterar det inte, det finns inte nån gud. det är bara skitsnack!



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundavföring!

Med tanke på titeln på inlägget så bör du inte fortsätta läsa om du tycker ämnet är äckligt.

Jag känner iallafall att jag måste skriva av mig. För min lilla skrutt, Alice, är så fruktansvärt dålig i magen igen. Det totalt sprutar ur henne. Började igår på förmiddagen och fortsatte under dagen, sen under natten (fick upp och släppa ut henne i natt) och nu i morse så var hon fortfarande lika dålig. Vi gick en kvällspromenad igår och jag vet inte om jag inbillade mig men jag tyckte hon slöade efter typ 20 minuter. Varför blir hon så dålig? Är det solrosoljan jag har lagt i maten, tål hon inte den? Jag provade att ge henne annan mat i typ en vecka för nån vecka sen, hon blev nog lite bättre då...ska jag byta till den maten istället? Morotspelletsen hjälper i nån vecka sen förlorar den lite sin effekt verkar det som, och hon blir dålig igen. Fan. Jag och vän sa för några år sedan, innan vi hade Alice, att man ser nog på en hunds avföring om den mår bra. Det tror jag stämmer lite faktiskt. Wilma bajsar alltid regelbundet och är alltid bra i magen, på morgonen och på eftermiddagen, som en klocka är hon. Medans Alice är som en jojo som ena dagen är lite bättre och sen sämre och sen bättre och sen katastrof sämst! Om det är nått Alice inte tål i maten, hur kommer man då på det? Ska man ringa veterinären? Dom säger väl bara att man ska köpa deras royal, jag vill inte ha royal canin! Eller kan dom ta tester? Eller är det som på människor som misstänker sig vara laktosintoleranta, testa att ta bort laktosen i alla mat och se om du blir bättre?
Nä, jag vet fan inte vad jag ska göra..Men det lutar åt att byta mat och sen sluta med grisöron och annat sånt godis! Gris ska ju tydligen inte vara bra mot känsliga magar, inte på människor heller. När jag var hos en som säljer hundmat i kungsäter, WIMA PRODUKTER, som pendlade Alice så visade det att en precept mat ska vara bra för Alice magen. kanske ska testa den! Måste göra nånting, börjar bli desperat. Hon mår ju inte bra!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Veterinärbesök!

Det gick bra hos veterinären. Men vågen visade att Alice väger 36.8 kg. Så hon har gått upp 0.4 kg på tre veckor. Hade velat att den visade mera men det är bättre att det är 0.4 pluss än 0.4 minus. Jag frågade veterinären om hon tyckte Alice behövde gå upp. Hon sa att det värsta hon vet är hundar som bär på för många kilon, det skadar hunden så mycket att ha extra kilon så hon uppmanar väldigt sällan hundägare att deras hund kan behöva gå upp i vikt. Men hon tyckte just det, att det inte skulle skada om Alice gick upp några kilon. Men jag vet inte hur jag ska göra, nu äter hon. Men det betyder att det sätter fart på magen och hon b-jsar ofta, lite för ofta och lite för löst om man säger så. Lägger olja i maten nu så vi får väl se, annars funderar jag på att byta mat. Men det är så svårt att veta :(
När jag satt i väntrummet med Snuttan så märkte jag att hon var väldigt torr i huden också, har inte sett det innan. Men jag bad dom kolla på det och dom kollade upp att det inte var nån parasit iallafall så det är ju skönt. Finns tydligen ett mjällskabb som ser ut som mjäll och kan tas fel på, men det var det inte. Så hon fick "spot-on" för att det ska blir bra. Veternären ville att jag skulle ringa sen och se om det funkade, var tydligen nått nytt. Får la se hur detta går. Men mycket enklare dom här jäkla mjällschampoona som ska tvättas med varannan dag och sitta i 15 minuter åt gången, det är inget för oss om man säger så :)

Nu kom jag på att det är drag på söndag och jag har inte bestämt om jag ska åka upp eller inte...
kanske ska ta och göra det!!!

Dagens träningspass!
Minns ni att jag skrev att jag ramlade baklänges förra gången jag var på boxning? det gjorde jag i allafall, med en ny tränare som jag inte vart på innan och nu skulle vi gå idag igen, och det var samma tränare idag! Och innan jag åkte hemmifrån så sa Mr Bear att jag skulle stå på benen idag! tränarn frågade mig i början om jag mådde bra nu? jaja, det är fin fint.
sen så ska vi ha staffet igen, inte alls samma som när jag ramlade utan man skulle boxa "på" sin kompis, sen springa till andra änden av rummet och göra höga hopp och sen tillbaka och boxa osv... När jag gjorde en gång så..haha...på andra gången så snubblar jag på en handduk när jag ska springa tillbaka till syster och boxa. Jag trodde jag skulle dö. Kände bara hur ena foten försvann. MEN jag ramlade inte. som tur var. fan vad det hade vart pinsamt. Är så jävla klumbig. hade ju aldrig kunnat med att gå på hand pass mera. Syster som såg tränarn sa att hans min var typ "faaan, inte nu igen" när han såg mig snubbla, vilket han absolut såg för jag var en halvmeter från han! ja det var lite komiskt faktiskt!

 

 

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Äntligen....

....äntligen är jag klar med Malte! jöööösses vad jobbigt. Han har (vilket jag antar att alla Westies har) så tjock tjock päls, och det är virvlat åt alla håll så man får vända och vrida och det tar sånn tiiiid! Både han och jag var så trötta på slutet så jag trodde jag skulle svimma! Men nu är han klar för denna gången och jag tycker han blev fin! Trimmade han inte så som en Westie "ska" se ut om det är tex inför utställning, utan jag trimmade han mer praktiskt inför regniga höstpromenader :)

Va tycker ni?


FÖRE








EFTER




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Annalina!

Hittade den som vi pratade om i onsdag..här får du :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fredag!

Nu ska jag hämta malteponken igen..började trimma han i tisdags men han inte färdigt..ni ska få se före och efter kort sen och se vad ni tycker :) Mr Bear pratade med en kille på jobbet som har en basset och jag kanske ska få trimma hans hund nångång i framtiden :)

Sen ska alice till veterinäer och vaccineras. Ska fråga dom om vad dom tycker om henne vikt också!

Sen ska vi träna box jag och syster!

skynda skynda!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det här är ju egentligen inte roligt, men det är så roligt...

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lydnadsprov!

Betalade precis in anmälningsavgiften till nästa lydnadsprov, ett riktigt officiellt prov!
7 November är det, så nu har vi nya mål att sikta in oss på, då ska vi ha hunnit finslipa rejält!

Förstår inte varför jag inte tävlat med Alice tidigare. Vad glad jag är att jag åkte in till brukshundklubben den där tisdagen för några månader sedan. Och råkade börja prata med en tjej på klubben som tipsade mig om hallandskampen. Detta är riktigt riktigt roligt. Det är roligt att jobba med Alice och lära henne nya saker och jag lär mig nya saker varje gång också. Och jag är så glad för att jag träffade Linnea på hallandskampskvalet och att hon tog initiativet så vi träffades och tränade. Vi ska träffas på söndag igen och jag är så glad för detta :) Nu när jag har fått in en fot i lydnadslivet så känner jag mig redan fast! Längtar tills nästa valp kommer hem och jag kan börja jobba med grunderna med denna lilla om liten.
åh jag kan verkligen se mig själv om typ 15 år, trimma hundarna här hemma på gården, träna och tävla med alla våra hundar, ha nån kull bernervalpar varje år, jobba deltid på en förskola och ha barnen hemma dom dagarna jag jobbar med hundar. Allting bara flyter på.. Längtar tills jag blir äldre :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice samling!

Alice utökade sin samling med medaljen i lördags. Så jag tyckte det var dags att samla dessa på ett bra ställe, så hon har nu en alldeles egen vägg här hemma med sina priser...som jag hoppas kommer fyllas på med åren :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

gekås!

Idag blir det en tripp till gekås när Mr Bear har kommit hem. Kan ni tänka er, jag säger till han att jag tänkte åka dit idag. Och sen kommer han och säger att vi kan åka tillsammans när han kommit hem från jobbet. Det gillar jag. Inte bara för att det är roligare att åka ihop, haha..utan också för att med han följer hans plånbok ;)

Nä så då blir det ingen spinning ikväll som jag hade tänkt, så jag ska iväg till gymmet en stund nu snart och springa lite på dom här grejjerna där man rör benen på konstigt sätt och armarna också...vet inte vad den heter men den är jobbig :) också är det en Tv framför!

Alice blir bara deppigare och deppigare. Jag blir tokig på hennes blickar! Kan ju inte skälla på henne när hon tittar på en som att hon vill säga att världen är på väg att gå under. Men jag blir så stressad av att hon kommer när man sitter i soffan på kvällarna och går från mig till Husse, från husse till mig, och lägger huvudet på soffkanten och tittar upp. Gör man då inget så puffar hon på ens arm så ska man klappa henne, klappar man henne och slutar efter en stund så puffar hon igen och igen och igen tills man börjar klappa igen! Jätte gulligt verkligen ,men inte i längden! Gå och lägg dig! Hon ska ju snart bli skendräktig så det beror väl på det. Skönt när det är över.

Wilma är däremot på sitt bästa humör. Hoppar glatt upp i sängen på morgonen och slickar en i ansiktet och burrar när huvudet under täcker och morrar och busar! Hon kommer med bollar och puffar på Alice med, men Alice bara tittar bort och låtsas att hon inte ser Wilma. Så då börjar nån av oss leka med wilma istället, då blir Alice avis och kommer och tar bollen och går iväg med den och lägger sig nånstans. haha, är inte Alice på humör så ska fan ingen annan vara det heller! Ah, jag älskar dom över allt! Mina prinsessor.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tack!

Tusen tack för gratulationerna. 
Ett extra stort tack till Ulrica! Vad fint du skrivigt på hemsidan och lagt upp kortet på Alice. Blir tårögd!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

HALLANDSKAMPEN - RESULTAT

Dagen började inte så bra idag om man säger så. Jag hade magknip (nervös?) och när jag gjorde mig i ordning så höll jag seriöst på att glömma bort att Alice skulle följa med mig! när det var vår tur på gång att gå in på plan så började jag skaka i benen för jag var så fruktansvärt nervös. Och jag blev nervös för att jag var nervös!!! Ville ju inte att Alice ska påverkas av det!
När vi väl gick in på plan så var hon inte riktigt med mig, det lärde jag mig att jag får träna lite på innan jag ska gå in på plan. Sen hade det nog gått nån och lagt ut godis på plan för alla hundarna gick med nosen i marken på vissa speciella ställen. Men men! vi gjorde var vi kunde och jag tycker vi gjorde det bra, vi kunde gjort det bättre det var jag. Men detta var ingen officiell tävling så till nästa gång har vi lärt oss att tackla nerver och vad man får inte får göra på plan, vågar ju knappt kommendera Alice för högt med risk för att bli diskad (vilket man givetvis inte kan bli för det)
Hur som helst. Min käre medtävlande från Varberg, Linnea och Rocky Kom ETTA! Stort grattis. Dom var så duktiga och var det väl värda. Och sen så var det ju en lagtävling med två ekipag apell och två lydnad från varje klubb. Och VARBERG VANN!!!! Alltså när man slått ihop alla ekipagens poäng, så fick TeamVarberg mest! :D

Vi var 6 stycken lydnads ekipag. Och fast att dom inte ropade upp detta eller att detta inte räknas för det var en lagtävling. SÅ KOM JAG OCH ALICE TVÅA! Alltså av alla sex lydnads ekipag så kom jag och Alice två. (vilket jag då fick höra på bakvägar :) Det gjorde mig faktiskt glad ändå. Här har ni våra poäng :P


Platsläggande
8.5 - Dubbelkommande (Fick säga ligg två gånger)
Tandvisning 10
Linförighet 6 - Nosar, vxlp(?), ss(?), dubbelkommande, sitter ej, ryck i koppel.
Läggande 0 - sitter
Inkallning 9 - Tempo i avslut (antar att dom menar dåligt tempo)
Ställande 8.5 - Steg (tog nått steg innan hon stannade)
Apportering 10
Hopp över hinder 9.5
Helhetsintryck 8

Summa 149 (eftersom det är olika Koeff som poängen gångras med)


Jag är iallafall helnöjd med vår instats. Det var våran första tävling nånsin och jag var nervös vilket Alice med all säkerthet kände av och jag var osäker på vad jag vågade göra, tex när hon satte sig på läggandet så kunde jag sagt ligg en gång till och då fått några poäng iallafall. Men nu är jag taggad för att tävla igen. vi ska ta en brejk i tränande nu nån vecka eller så tänkte jag men sen ska vi köra på igen. Detta är faktiskt riktigt roligt. Har haft en toppen dag!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Imon smäller det!

Som vi har tränat. Vi har tränat under promenader. Vi har tränat mornar - förmiddagar - eftermiddagar - kvällar. För att imon ska vi visa vad vi kan. FÖR VI KAN!!!! Fan vad vi kan! Det enda som vi inte är bra på är snea ingångar, men förutom det så kan vi ALLT! Sen ska man komma ihåg att jag har en bernersennen, Alice är en bernersennen och inte nån bordiecolle eller annan vallhund, hon är inte lika snabb som de raserna. hon kommer förmodligen aldrig att bli det heller! Det finns säkert undantags berner som är lika snabba, men inte min Alice. Så vi är kanske inte dom snabbaste, men vi är bra ändå! Jag vet ju det! Och jag vill så jävla gärna visa imon vad vi har lärt oss! Men vi är ett team jag och Alice, vi måste vara på topp båda två för att det ska bli topp topp. Får hoppas att vi är det imorgon!

Åh vad jag vill! Jag vill så gärna att det ska gå bra imon!




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

jakt!

Igår var första dagen på jakten som sagt. Och ingen var stoltare än Wilma när hon och hennes käre husse gick iväg för att jaga. Hon är inte heller dum hon (som jag skrev om Alice igår :) Om Mr. Bear sitter i soffan och har ätit frukost och säger till wilma "Ska vi gå ut?" så reagerar hon starkare om dom ska ut och jaga, än vad hon gör om han ska ut och gå eller bara släppa ut hundarna i trädgården, Hon VET att det är dags för jakt. Och det är antagligen nånting han gör eller sättet han säger det på. Hon vet iallafall. Och hon gick så fint bredvid Husse på vägen, trippade med svansen högt buren och när de gick upp från vägen till skogen så satte hon sig bredvid husse och väntade på att GPS halsbandet och reflex/telefonnummer halsbandet skulle sättas på. Sen fick jag tyvär inte stå och titta mera för Husse var rädd att jag och Alice skulle störa så vi fick gå vidare. Men Wilma var gladade än gladast iallafall. När de kom hem igen ca 2 timmar senare så var hon sååå trött. Mr Bear gick in och lämnade henne i trädgården nån minut sen så ropade han på henne och hon bara satt där och tittade på honom, helt slut! Men idag har hon hämtat sig och drog lika mycket på morgonpromenaden som vanligt :)
Nu tänkte jag trimma hemme lite lätt!

Igår så hände nått lustigt också. När Husse och Wilma var ute och jagade så skulle jag tända en brasa och gick ut och in i uterummet för att hämta ved och så där. så helt plötsligt så börjar Alice skälla, som hon gör när det kommer nån. Så jag tittar ut och ser så MALTE (pappas lilla hund) komma springades mot uterummet. Jag tänker först att lillasyster eller pappa kanske har kommit för at hämta nått eller vad vet jag, men jag såg ingen annan än malte. och han var väldigt trött och blöt. gick in och drack massa vatten! Så jag tänkte att han måste väl ha rymt hemmifrån då, konstigt med tanke på att ingen av våra tjejer löper! Så jag ringer pappa och han jobbar i växthuset och lillasyster är i skolan så det var så att han hade rymt. Pappa höll på att städa i växthuset och höll på att spruta med högtryckstvätten eller nått och malte hade blivit rädd och sprungit därifrån, men pappa trodde ju han sprang ut i deras trädgård (som är inhängad) eller nått men det hade la kanske vart öppet. Han hade hur som helst sprungit hela vägen hit, inte super långt men långt för en liten hund helt ensammen. på en stor väg och så. Undrar vad han tänkte? tänkte han, oooh detta var läskigt jag springer hem till Alice och Wilma så länge? ja det får vi ju aldrig veta :)

Imon ska vi tävla jag och Alice. 11.30 på brukshundklubben. kom gärna och heja på oss. kan behöva en egen liten hejja klack :D

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0