orka!

jag skrev ett så långt inlägg om att malte började bråka med en hane på breared och att alice var rädd för hästarna i stallet men så gick det inte att lägga upp. så här får ni en bild på wilma som ligger jämte mig och jäser!


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Dags att plugga seriöst!

jag pluggade aldrig i söndags, orkade inte. jag var så jävla trött efter helgens jobb så det blev inte av. Men nu har jag satt igång på allvar :) jag har fixat massa små saker, mappar och sånt som ska läggas upp på min inloggnng på högskolans hemsida, också har jag börjat skriva på den didaktiska skiten, och det är illa-

- jag har skrivigt 1754 ord...3 sidor....jag ska skriva 4000 ord....alltså ca 6-7 sidor....och nu är det stopp i hjärnan....så det är illa. Men jag är smart nog att inse att jag inte är så smart att jag kan sitta här och pressa fram massa idéer om hur barn bäst lär sig och allt vad det är...så jag tar en paus och åker till breared.

Men Wilma kan ju tyvär inte följa med. det är väldigt synd, min lilla snuttprutta! men Alice och Malteponken, som vi passar om dagarna när pappa och syrran är i fjällen, kan ju följa med. Och Alice behöver leka. och försöker leka med Wilma men allt Wilma gör är att vända rumpan till alice ansikte och böjer på svansen och det skriker om henne "KÄNN SÅ GOTT JAG LUKTAR". Och malte vill inte leka för han bryr sig bara om Wilma, Tussan vill gärna leka däremot, men alice vill inte leka med henne för länge för hon sätter sina klor i alice nos, och då tycker inte alice det är roligt längre. Jag och b leker ju såklart gärna. men Alice vill ju hellre brottas än att springa efter bollar och det gör lite ont efter ett tag när hon har trampat på en och bitit i en, det låter värre än vad det är haha. hon är inte så farlig...men jag vill tro att det finns saker hundar kan ge henne i lek som inte vi kan :)

ja nu drar ja...imon är det nyårsafton föresten...glöm aldrig det! Vi ska äta ostron, grantinerad hummer, fisk, kolapaj, chokladtryfflar....förutom det allra första som b tvunget ska ha så blir det nog väldigt gott :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

natti!

Nu har jag och b suttit i flera timmar och ordnat med låtar på våra datorer, lagt ihopa dom och han har gjort nått trådlöst så att man kan nå låtar från bådas dator från en dator..så det är kanon =)

Men nu är det bedtime.
Måste bara lägg upp en bild på en godis som hundarna fick innan jul, den var som gjort för Alice :)




Lotta, det har fakiskt gått bra att ta in hästen, har tagit rätt häst alla gånger hittills, fast första gången fick jag ringa och fråga hur han såg ut och hur hans täcke såg ut :]
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Till Azra Från Axa!

Hej Azra!
Vad roligt att du skrev!
Jag är nog inte på gång riktigt än, men jag hoppas jag blir snart....jag har iallafall börjat fälla så då är det kanske snart dags för löp också, matte hoppas på det i allafall. Hur går det för dig, har du några bäbisar i magen så du börjar bli tjock och fin? Åh ja, det hade jag och matte tyckt vart jätte roligt. Att få springa och busa med massa bernisar!

Hoppas ni har det bra alla och att vi ses snart igen, fast det blir nog inte på länge för jag ska inte på utställningar 2009, jag ska ju ha bäbisar då :D

Kram, Alice och Familjen.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Två nätter på rad avklarade!

otroligt skönt att det är över. Jag känner att jag har blivit förkyllter och hanna banana blev sjuk igår. Inte så konstigt när man står inne bland grillarna och blir svettig, fast man känner inte att det drar kallt som fan utifrån när man håller igång. Så du får vila dig idag hannis! Själv så ska jag ut o gå nu, vill helst lägga mig under täcket igen men går hellre nu när det är ljust med b än själv sen när det är mörkt, också ska jag till hästapållen också tänkte jag plugga. ska fan skriva klart det didaktiska idag så att jagh ar det ur världen! Sen ikväll ska b träna och då ska jag ligga i jäsa på soffan...väl förtjänt jäsning!

bye bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lucas, städa, hundar, jobba.

Var ju ute igår, det var längesen så det var roligt :) Köpte nattamat på Torggrillen men den maten sög! Hamburgaren var kall och den smakade ingenting. Nu så jag har jag iallafall börjat komma igång, hat ätit och städat lite och nu tänkte jag åka till lucas och göra iordning all maten och sen åka hem och gå med hundarna och duscha,  sen åka och ta in lucas och sen åka och jobba på torggrillen, ska du ut så kom och köp lite nattamat vettja ;)

bye bye. Önska mig lycka till med att ta in rätt häst! Alla är stora och bruna... :o

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Julafton igår, juldagen idag!

Julafton är mysig, men ack så stressig!!!


07.15 - Klockan ringde. Upp och hoppa - in i duschen!
08.30 - promenad till frukost hos pappa, promenad, inte bil för att hundarna ska få sig en promenad.
11.00 - promenad hem och fixa iordning sig.
11.30 - åka in till stan till B:s föräldrar och doppa i grytan.
14.30 - Åka till mamma och fika och byta julklappar.
17.00 - Åka hem och göra i ordning sig själv och mat och tända marchaller och fixa.
18.15 - B:s släkt börjar droppa in, vi blir 13 stycken totalt.
01.00 Nu har vi ätit, tomten har hälsat på och delat ut massa paket, fikat och umgåtts och folk börjat dra sig hemmåt.

Men julafton är trots allt mysig, men känner att stressen har lagt sig när det är över!
   När vi sitter hos mamma och öppnar paket så ser B helt plötsligt att det ligger en stor kräkhög bredvid min stol, wilma står bredvid och alice ligger bredvid, vi har varken hört eller sett att nån av dom har spytt men vi kom fram till att det var nog wilma för hon stog och upp och alice låg ner. När vi sitter och äter middag hemma så ser B åter igen helt plötsligt att det ligger en stor kräkhög vid hans stol...vi har inte hört eller sett att nån av dom har spytt denna gången heller...jätte konstigt för dom brukar låta så när dom klyker sig innan det kommer upp. men vi antar att det är wilma för hon ser slö ut och alice är pigg och glad. När jag har torkat upp spyan och börjar fixa med annat, så ropar b och säger att det ligger en stor kräkhög på mattan i vardagsrummet också...nu blir vi lite oroliga. wilma har ju haft magsjuka innan och det var hemskt så vi hoppas verkligen inte det är det igen, men dom fick ju ett varsitt renben vid lunch tid så vi tänkte att det kanske var för mycket för henne eller att hon åt det för fort, hoppas bara det inte har satt sig nån bit på ett dumt sett nån stans i kroppen på henne. Resten av kvällen ligger hon i sängen och sover och orkar inte upp alls, eller jo en gång går hon upp och dricker..och det fick hon behålla så då blev vi lugna. Hon ville inte äta kvällsmat igår vilket inte var så konstigt, hon var inte så sugen idag på morgonen heller men hon åt rätt så mycket tillslut ändå, när man lockade henne med alice mat :) och nu har vi vart ute och gått och hon  har lättat på trycket så nu ska nog snart magen vara i balans igen.
Vår lilla pärla, alla här blev oroliga och brydde sig om wilma. Det kändes bra att folk inte bara tyckte vi var löjliga, att hon "bara" är en hund, nää, dom brydde sig och i morse fick vi sms där folk frågade om hon mådde bra. :)

Ikväll är det utgång :) länge sen sist. haha krogarna i stan har bytt namn sen jag var ute sist, och jag garva så när jag hörde nyss här att beer & bar nu mera äter cheers and beer :) svin kul!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

.










Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tro det eller ej...

..men sanningen är att solen lyser här idag också :) Underbart.
Vi ska ut och gå nu, passa på för man vet inte när solen tänkt gömma sig bakom moln! Sen så ska vi städa och göra fint, sätta upp tomtar, för på onsdag är det julafton och då kommer det folk. Och Ernst Kirsthaiger (?) säger att man inte ska känna sig så stressad över att ha det fint bara för att det kommer folk hem på jul, julen handlar inte om att ha minst dammråttor hemma hos sig. Och det är väl sant, men ändå...måste städa och plocka undan, kan väl säga att det är för min egen skull då ;)

ja promenad var det!  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

-





Det är väldigt synd att jag inte kan komma imon men jag önskar dig stort Grattis. Hoppas du får en bra dag :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

SOOOOOOOOOOOL

ÄNTLIGEN TITTAR SOLEN FRAM! Jag trodde aldrig jag kunde sakna dig så kära solstråle!
vi har nu kommit hem från en promenad till min lillasyrras stall och tillbaka! Det var härligt när solen kom :D
Jag ska passa hennes häst lucas när de är borta i 10 dagar mellan jul och nyår. och det var fan miljoner grejjer hästen ska äta och 500 olika täcken för olika väder och hö och strö och vatten och allt vad det var. Får vi la se hur detta går!


 


"Godiiis?"





"Jag kan bära vanten åt dig mamma, inga problem!"


Älgarnas klia-hornen-träd i våran skog!



 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Katten och hundens dagbok!

 
Våra djur tigger inte? :o


HUNDENS DAGBOK:
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!



KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap...
Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.
Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp.
Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.
Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck.
Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.
På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som ‘allergi'.
Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.
De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar.
Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.
Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.
Men jag kan vänta.
Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...


Tack Annalina, den är rolig ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

torsdag

Jag tycker alice beter sig lite konstigt. hon springer till några steg helt plötsligt här inne och kutar rygg som att nått är obevämt på nått sätt, och hon har tappat aptiten...igen! Men hon är glad och busar gärna och springer glatt på promenaderna så då är det ingen panik. Men när hon tittar vädjande på mig så smälter jag för min lilla Snorpan! 

Det blev inte som jag hade tänkt med promenaderna idag. jag åkte ut med hundarna till getterön istället och gick en lång runda längst havet. Och det var länge sen vi var där men hundarna älskar det och dom visste mycket väl vart vi var på väg när vi närma oss, då börjde det gnällas friskt i bilen :)

Idag så har jag bakat den andra glasstårtan som vi ska bjuda på på julafton. imon ska jag göra "peppearkakspinnar" som vi också ska bjuda på på julafton. men dippen som var i månadens buffé. jag provade den idag och jag tyckte den var svin äcklig, men b gillade den och vi kom fram till att jag inte gillar ost ju! så den får det bli iallafall!

Natti!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

glöm det förra inlägget

Wilma har inte alls slutat blöda. Hon hade nog bara slickat sig ordentligt och det kom inget just när jag kollade. och jag i min dröm att hon inte hade börjat löpa än tänkte att det nog också var så då :) jaja, nu är det som det är vilket menas med att det inte blir nått mer bus på breared och springa lös med andra hundar, och hur det ska gå när vi ska passa malte mellan jul och nyår, en liten buse som gärna markerar revir hemma INNE hos andra hundar och säkert kommer göra det mer när wilma löper, det får vi se! Och bössan kan B lägga på hyllan ett tag! Alltid lika tråkigt när dom löper tycker jag, det är så mycket man inte kan göra känns det som. men så är det ju när man har skaffat sig tikar. och nästa gång alice löper blir det inte tråkigt :D

jaha. idag så ska vi iallafall gå först ner till pappa och låna en bakform, sen ska vi tillbaka upp till biredskapsfabriken och hämta ut bivax till morfar. och sen hem och baka morotskaka som b ska ha med till jobbet imon. Sen ska jag köra in till stan och köpa pepperkaksdeg, cream freach och ädelost så ska jag kolla om det som stod i buffé är gott. så kan vi bjuda på det på julafton tänkte jag :)

Tjo!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Onsdag

Wilma har slutat blöda nu :o jag pratade med ulrica, alice uppfödare, och hon sa att hundar kan ha förlöp då dom blöder lite några veckor innan det riktiga löpet börjar. hade jag inte en aning om men det måste ju vart så. Och det är ju både bra och dåligt, B blir ju glad att h on kan få jaga mera iår, men då kommer ju inte alice sätta igång tidigare. men men, när dagen väl kommer och jag märker att alice löper så kommer det kännas som det var igår jag skrev detta :)

Nu ska jag baka andra glasstårtan till julafton, bakade den första igår ju. och det gick hur bra som helst och var jätte kul att baka. så jag ska göra den andra nu och sen ska vi in till stan och gå promenad med annalina, Nemo och hennes barn :)

ha det gott!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!!!

Alla frågar hela tiden om skolan har slutat än. Och ja, det har den ju gjort om man ser det så, jag ska inte till skolan igen innan den 12 jan. Men jag känner mig inte alls ledig. jag ska skriva ett didaktiskt ställningstagande på 4000 ord, ungefär 8 A4. och läsa två böcker och skriva om dom. Så det är ju inte som b som kommer vara ledig helt i flera veckor! men iallafall, jag är otroligt glad att jag kan vara hemme med hundarna och hitta på roliga grejjer med dom, skönt att slippa lämna dom hemma. imon vet jag inte vad vi ska hitta på. Jag har börjat peppa mig till att gå en riktig långpromenad, det finns en här hemma man kan gå som tar ungefär 2 timmar, en fin runda men det blir inte av så ofta att man går den. Ja, jag ska försöka peppa mig nu till att göra det imon förmiddag.


Jag tänkte innan idag att det var fan länge sen man såg solen? det är som ett grått, tjockt täcke har lagt sig över varberg och det känns som det kommer vara kvar till våren. skit tråkigt. En kvinna som brukar gå med sina hundar på breared sa att människan behöver detta mörka för att kroppen ska slå sig lite till ro inte vara så uppe i varv, kroppen behöver lugna ner sig lite under denna period, det är därför det är mörkt. Och så kan det säkert va, att kroppen behöver...men nu vill min kropp ha det ljust på sina promenader!

Ja, nu ska jag sätta mig och kolla på titanic och vovvarna som ligger på golvet och sover och njuta av hur underbara dom är :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hemma igen.

Nu har vi vart i stan. Och det var synd att jag inte hade med kameran för vi gick en sväng runt fästningen och alice bada vinterbad :) hon blev så glad när vi kom ner till barnensbadstrand att hon fick nått slags glädjeryck och sprang runt i sanden och ut i havet :)

När VI kom hem så hade jag fått ett paket på posten





I paketet så låg en väldigt söt liten panda. Hundarna tyckte också den var väldigt söt och ville gärna leka med den. Men icke sa jag, dn är min och får inte gå sönder :)

  

 
   I påsen finns det nått väldigt intressesant, tycker alice.




Och det gör det, men det får vänta till julafton :)





Nu ska jag testbaka glasstårtan som jag ska göra till julafton..jag måste alltid testbaka allting som ska bjudas på om jag aldrig gjort det innan. Det vore inte kul om jag står på julafton med B:s släkt och efterrätten är förstörd och det får bli kanelbullar från statiol istället ;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

julgran.

I söndag så var vi inne i stan och köpte en julgran. Vi brukar hugga en hos B:s moster som granne här, men vi tyckte inte det var så många fina förra året så vi köpte en iår. Och när vi gick och kollade så slog det mig att det är fan inte bara barn och hundar som vill ha det som andra har...vuxna också, det måste vara en levande varelse beteende :) När ett par stod och kollade på en gran och skulle bestämma sig så tänkte jag; åh den var ju fin, synd att vi inte såg den först. Sen så hittade vi en som vi kollade på, då gick detta paret förbi (som hade bestämt sig för att köpa den som de kollade på) så sa kvinnan; "den granen vad ju finare!" Sen så tog vi fram en gran till så stod vi och jämförde vilken vi skulle ha, så bestämde vi oss tillslut för en, så när B skulle ställa bort den andra kom den är farbror fort som fan och sa; "den kan jag ta här om ni inte ska ha den." Så inte ska vi bli irriterade på barn som bråkar om samma leksaker, vi är precis samma fast på ett mer städat sätt :)

Nu ska jag och hundarna in till stan och gå en sväng och köpa sista julklappen. har länge trott jag var klar men jag hade ju glömt hundarna och pappas hund Malte :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gratis!

Gratis är gott!
Här får man gratis linser om man bloggat mer än 2 månader www.fargadelinser.com
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma wilma wilma....!

 eftermiddags stack wilma från trädgården. och vi fattar fan inte hur hon lyckas ta sig ut. det är ett mystrerium!!! När jag letade efter wilma med alice så stack alice också. men efter ungefär en halvtimme kom alice tillbaka när jag ropat och väntat på samma ställe. Sen efter kanske en timme så fick B tag på wilma när hon drev runt  i cirklar efter hare.
   När alla var inne i tryggtförvar så lägger jag mig på golvet och gosar lite med wilma, då märker jag att hon löper??? Helt förvarning har hon börjat  löpa, hon är inte svullen som hon brukar vara innan, hanar har inte visat intresse för henne och hon borde inte böra löpa förän i januari enligt schemat ;) men så är det väl, och det är kanske bra att hon började lite tidigare än vanligt, för det kanske gör att alice sätter igång tidigare än vad hon brukar...och då blir det valpar tidigare å det är ju bra :)

Idag så hade jag omtenta i skolan. och det gick bra tror jag faktiskt. När jag läste fråga ett, två och tre så tänkte jag, yes precis det jag har läst på och vet svaren på. Sen på fråga fyra och fem så var jag lite osäker men jag tror nog att jag kan ha skrapat ihop 8 poäng av 16 :) men jag vågar inte hoppas för mycket ändå, blir så besviken då om jag inte klarade den!
Nu så har vi vart ute och gått kvällskissrunda. Det brukar vi inte göra, hundarna brukar få ta kvällskissen i trädgården. Men jag kände att vi inte har umgåtts så mycket idag, det blev aldrig nån promenad eftersom de sprang iväg båda två och jag har ju vart i skolan nästan hela dan! Så jag kände att jag saknade dom lite granna, pluss att jag har ont i magen och behövde luft :)

Nu börjar prison break. natti!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lydiga Alice.

För några dagar sedan så bestämde jag att Alice inte bara kan rusa ut genom grinden när vi öppnar den, utan hon måste vänta tills vi säger "varsågod." Hon nämligen en tendens att anse sig ha rätt att springa ner Wilma för att komma ut först och så fort som möjligt. Så jag sa åt båda två att stanna, sen så tog jag ett steg ut genom grinden, sen såg jag till att wilma inte stog iväg för jag vet att alice springer när jag säger varsågod, sen så sa jag varsågod. Och det gick bra. Sen så igår när jag hade lite bråttom och bar på massa grejjer och hade wilma i koppel och skulle in med allt och alla i bilen så öppnade jag grinden...då stod hundarna kvar, och alice tittade på mig. "Va fan är det nu då? Gå då!" Tänkte jag i all stress. Så kom jag på att hon gör ju precis som jag har sagt till henne, så hon fick ett varsågod och massa beröm! Och då hade vi bara tränat detta två gånger tidigare så jag hade glömt bort att vi tränade det, men det hade då inte Alice. Hon är duktig hon =)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Promenadbilder.

Nu har jag och hundarna kommit tillbaka från en hyffsat lång promenad, också har jag rott på roddmaskinen när vi kom hem. Så nu är jag helt slut i armar och ben. Skrev ner lite grejjer från kapitlen som är på tentan imon. Så jag tänkte skiva ut det, ta en dusch och sen lägga mig i sängen och läsa.

Ja så får det bli, så jag lämnar er med bilder och tankar från promenaden :)


Full fart!!!



"Vem har bajsat på våran väg?"



"Hänger ni med?"

    
Wilma blev så ruskigt söt på det första korten men där blev Alice tyvär så suddig. De är ju söta på det andra med såklart men det var nått speciellt över Wilma på det första, så jag tog med båda :)





Den som har smutsigast tassar vinner!!!



Man måste sitta ner och vänta innan man får lov att gå över vägen!



Tittar om det är nått vilt i skogen!



Nästan hemma.



"och nu är jag så törstig mamma så öppna grinden fort!"
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

---

Nu kom jag hem från galssbilsrundan för en stund sedan. och det har gått väldigt bra, jag körde hela rundan utan att behöva lyssna på bandet med vägbeskrivningen, så det var skönt att kunna lyssna på radion istället. Nu är det skönt att det är gjort och skönt att jag inte ska köra föräns 10 januari igen, har lite ont i axlarna :(

Alice är så go, hon följer mej vart jag än går nu sen jag kom hem. Skönt att veta att hon saknat än, men samtidigt så vore det ju bra om hon inte saknade mig riktigt så mycket, för hennes egen skull.

Nä nu ska vi äta tacos och jag ska köra iordning julkorten :)

hej svejs!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Glad Lucia!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tokiga Alice!

Idag när vi var på breared så vad där inga hanar som satt fast där bak på alice som nått slags plåster, alice skendräktighet har släppt rejält och det var snö ute...vilket jag tror var anledningarna till att hon var helt totalt tokig. hon sprang runt och lekte och busade med alla och hon hade så roligt att hon inte hade tid att se en kvinna så hon råkade springa in i knäna på henne. Men det gick som tur var inte så illa som det kunde gjort.


Här är julkorten som jag gjorde i onsdags när jag och systrarna pysslade. Ska jag bara se till att posta dom också :)





Nu är det bedtime. Ska ladda inför jobbet imon!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snöar :D


Äntligen snöar det ute och enligt väderprognosen och hur vädret ser ut ute så verkar det som det kommer en del och att det sen stannar, härligt :) Det ända dåliga med att det snöar just idag är att om det är kvar tills imon och det fryser på så blir det inte roligt för mig att köra glassbil, är inte så sugen på att jobba imon så jag hade hoppats på att jag är klar iallafall vid 17-18 nångång, men det kan ju bli mycket längre än så om det ligger massa snö på småvägarna på landet.

Men men, idag ska iallafall bli en bra dag har jag bestämt. Jag och älsklingarna ska in till stan nu snart och köpa resten av julklapparna och gå en runda. Sen ska vi hem igen och då ska jag plugga lite. sen ikväll när b har kommit hem så ska vi mysa framför brasan med snö utanför :)













Det syns nästan inte alls på dessa
bilderna men det snöar faktiskt rätt
så mycket ute :)

























Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lussekatter & Pepperkakor!

Idag så åkte vi och hämtad stora syrran efter frukosten, sen så åkte vi till mamma och bakade pepparkakor och lussebullar. Det har vart mysigt men ack så jobbigt :) min rygg är slut! B är inne i stan och julhandlar så jag ska gå en rask promenad med hundarna och sen ska jag duscha och lägga mig i soffan. om jag känner mej hurtig så ska jag ro när jag kommer hem från promenaden också, ja jag ska se till att känna mig hurtig..Det blir inga 10 kilo minus till jul som jag hade tänkt, men om jag kämpar på nu de sista veckorna så ska jag nog kunna gå ner 2 kilo till till jul och då har jag gått ner 6 kilo och det är godkänt, får gå ner de andra 4 kilorna efter jul =) nä nu orkar jag inte skriva mer så ni får se på bilderna istället :)
     
Fårfilten hos mamma blev poppis. En sån som jag länge har velat ha men B säger att det inte är praktiskt när man har hund, men nu finns det bildbevis på att dom älskar sån =)


    

     

När det bakas så gäller det att hålla sig i närheten om människorna skulle tappa nått,
alice vaktar gärna lussebullarna :)






Här i bostadsområdet så kör det bilar och går folk förbi hela tiden. Hemma gör det oftast bara det om det kommer nån till oss, så hundarna trodde nog alla skulle till oss. Till slut så fick de ge sig och inse att så inte var fallet.



     



Våra lussebullar och peppisar.




Lillasyrran kom med henne och pappas hund och bakade lite också!


   
 






Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jullov?!

ja det skulle man väl kunna säga. har tenta på måndag annars så ska jag inte still skolan innan januari. så det är gött =) men jag har ju grejjer kvar att göra här hemma så jag är ju inte helt ledig riktigt än, helt ledig blir jag väl inte förens om ungefär 2 år iochförsig :)

Idag så har jag köpt bakgrejjer tills imon då jag, mamma, maggan och lina ska baka pepparkakor och lussebullar.  också köpte jag papper för vi ska göra julkort ikväll och kolla på kung fu panda. så nu ska ja läsa på tentan lite tills b kommer då vi ska äta och sen ut med hundarna.

tjo!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jösses!

Vilket dag. jag vaknade halv 9 när klockan ringde, låg och gosade lite med hundarna i sängen. Sen gick vi upp... 

  • åt frukost,
  • ut på promenad,
  • ro på roddmaskinen,
  • plugga,
  • in till stan till breared och leka med hundar,
  • iväg och köpa gardiner och julstjärnor,
  • hem och städa och stryka och fålla upp och hänga upp nya gardiner,
  • sy en liten ny gardin till toafönstret...


och för ca 30 minuter sedan var jag klar! Och nu tänkte jag plugga lite igen. Känner mig så lättad för jag fick gjort klart 2 saker innan idag som skulle vara klara tills på fredag, så jag gjorde klart dom och skickade in dom. Nu har jag bara några grejjer kvar. också ska jag plugga till tentan som är på måndag. Sen på tisdag så är det sista dagen i skolan innan julen och det ska bli så j-vla skönt!!!


 
Här har ni en nytrimmad wilma. Det syns inte så mycket på bilden, men hon ser ut som en liten nakenfis och hon är mjuk som en valp :)





Bye bye!!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tofta Gif Julbord!

Ah, igår så var det julbord. Förra året så tyckte jag att maten på tofta Gif julbord var helt ok, men efter att varit i hasses lada så var ju toftas julbord bara en fis i rymden. Men det var roligt ändå. Dansa lite o sådär. Min schal från afganistan kom tyvärr bort :( jag tror nån tog den för hela min påse med cider och schalen var borta när kom tillbaka från toan, skit tråkigt att folk inte kan hålla sig till sina egna saker! När klockan blev runt 11 halv 12, då bnadet tog paus så ville folk på efter fest så det var la lika bra att hänga på. Vi gick hem till pappas grannar jörgen och anna, och jörgen spela gitarr så det blev allsång. Sen hämtade b:s kusin jonas mig när halv 2. 

Igår på dagen så badade jag ju alice. Herregud, det var jobbigare än vad jag hade för mig! Nästa gång det behövs badas så är det nog värt bensin pengarna upp till svenljunga. Våran dusch är på tok för liten för alice att duschas i. Min rygg var helt slut efteråt. Men hon blev iallafall ren och fin så det var inte i onödan!




Nu har jag pluggat klart det som ska vara klart tills imon. Så det är väldigt skönt. Ska fortsätta med resten av plugget som ska vara klart till veckan senare. Sitter här och funderar på om jag ska åka in till stan och julhandla lite, men jag är inte säker på om min mage är i form för det :/ Så jag bestämmer nog att jag och alice tar och går en långpromenad och känner oss duktiga. B och Wilma är ju ute i skogen och jagar!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

städa lite!

Idag så är B och Wilma iväg i överlida och jagar. Så jag håller på och städar i ordning lite granna här hemma medans jag väntar på att tvätten ska bli klar. Så när tvätten är klar så hänger jag upp den och sen åker jag och Alice in till stan och leker med hundarna på breared och går en runda där omkring också. Ska ta ut pengar till julbordet ikväll å så också. Sen när vi kommer hem så hade jag tänkt bada Alice. Får la se om jag orkar. Det är många som säger att alice är så fin i sin päls och den plänker, så de undrar om jag bada henne ofta. Nä, hon är inte badad sen i somras säger jag då. Så det är ju roligt att folk tycker hon är så fin, men skulle de se hennes mage så skulle de få se hur skiten hon är, pälsen på magen är helt fet och "inte vit". Så ett julbad är på sin plats.

nu är nog tvätten klar och alice tycker jag får sätta fart så då gör jag som hon säger :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

breared

nu har vi kommit hem från stan för ett tag sedan. Hundarna tyckte det var jätte kul när kom till breared. och dom andra hundarna tycker också det var kul när alice och wilma kom. En hund, Lisa, hon blev alldeles tokig och hoppade och skällde glatt på alice och alice hon gjorde likadant så en liten stund var det sån gläjde yra med alla hundarna. Underbart o se :) Vi hade tyvärr missat fotografering när vi inte vart där på 3 veckor. Dom har tagit kort på alla hundarna som en kille ska skicka in till hallands nyheter som en artikel för de vill att de ska dela av förhagen så att vi kan ha hundarna lösa där hela året. Han som har får där under sommarhalvåret har bara ca: 5 st de skulle gott klara sig på hälften. så då kan hundarna få ha andra halvan...får la se hur detta går. Det är ju kommunens mark!


Nu har jag pluggat lite mera men nu måste jag in i ducshen för jag fryser nått så otroligt. jag tycker här är rysligt kallt hemma. Björn säger att 21 grader är normalt men jag vet inte ja. mina händer och fötter fryser så jag försöker vicka på tårna och krama ihop fingrarna ofta för att få upp lite värme. Imon är det julbord..ska bli hur skoj som helst..mamma och pappa och en av syster ystrarna ska med så det ska bli riktigt kul :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Petter!

Nu sitter jag och lyssnar på p3. Petter är gäst där idag. Och han pratade just om förskollärare. Han sa att han själv har jobbat inom förskoleverksamheten och han tycker att alla som klarar av att jobba i förskolor är beundransvärda. Han säger att han själv inte skulle klara av att göra det under en längre tid och att det inte är många som gör det. Så alla cred till förskollärare :) Underbart att nån häntligen uppmärksammar det :)

Nu har jag pluggat lite, så jag har en sak som jag snart kan bocka av på listan. men nu behöver jag en paus och jag behöver umgås med mina hundarna och dom med mig så nu åker vi in till stan och gå en runda och sen till breared och leker med alla hundkompisar :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!!!

När B kom hem så åkte vi in till stan och köpte hund mat och lite annat. sen så gick vi en lång runda. Under denna rundan så hade jag Alice i koppel och B hade Wilma, så märkte jag att varje gång B sa till Wilma att inte dra så titta Alice upp lydigt på B. Eftersom wilma glömmer bort att hon inte ska dra rätt så många gånger så får man säga åt henne rätt så många gånger under en promenad, så till slut så började Alice att gå längre och längre bakom mig så jag fick locka på henne och dra fram henne för att hon skulle gå jämte. Men inte bli arg eller irriterad, det passade jag mig jävligt noga för, för jag vet att det bara skulle få henne att gå ännu längre bak. Iallafall, min poäng är att jag motvilligt för erkänna att B är den som är högst i rang av oss enligt hundarna. Och jag måste än en gång erkänna att alice är mesig. Wilma struntar planka fan i om man säger åt henne, medans alice blir nervös när man säger åt wilma :o Gäller att verkligen tänka på vad man säger i alla lägen så att inte Alice tar illa upp när det är wilma som gör fel, eller att man inte bli irriterad på alice i fel lägen när man har en dålig dag för då kan hon vara osäker länge, medans då wilma i sånna lägen borstar av sig det efter 5 sek.

nä. nu måste måste måste jag plugga..fan jag som trodde att jag hade koll på läget hade inte det alls. Annalina ringde nu och berättade massa grejjer som ska göras som jag helt hade missat..det är så mycket nu så jag kommer glömma bort nått. Imon är iallafall hundarnas dag...imon ska vi har riktigt kul för det var länge sedan sist.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Till Azra.

ja dammsugare är roliga, men lite läskiga också. min matte vill inte dammsuga mej när jag fäller för hon tycker dammsugarpåsen blir full så fort då. Så vi går ut och kammar mig så pälsen bara yr,  :) vi håller tummar och tassar här också på att du ska få många fina, friska valpar.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Slut!

Idag var ju min sista dag. Och det var lite sorligt. de är skönt att jag kan vara hemma mer med hundarna nu, vara hemma över huvudtaget, men jag kommer sakna dom underbara barnen. Riktigt kramkalas har det vart idag. dom tyckte kladdkakorna var goda :) Dom ritade tecknar till mig, alla barnen. så är 6 av 38 stycken teckningar jag fick...otroligt fina och jag fick lägga band på mig för att inte börja gråta för så fint som några skrev! Jag har täckt över namnen för säkerthetsskull.


"Hej Emma, minns du när vi va i skogen? Kram ..." (Pojke 7 år)


(Pojke 8 år)


"Hej Emma. Hopas att du komer helsa på nångong ijen" (pojke 8 år.)



"Tak at du jälpä mäj at jöra min bok" (Flicka 6 år.)



"Hej då Emma du har varit en bra fröken" (pojke 8 år)



"Hej Emma det har vart kul att va mäd dig jag har ochså en katt fast en kattunge" (flicka 8 år)
(Denna tjejen kom och frågade mig vad jag för hund hemma och sen letade hon upp det i en bok och frågade sen vad min hund hette.)




Nu ska jag ut med hundarna medans det är någorlunda ljust ute.








Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

SNÖ!!!

Idag när jag slutade praktiken så åkte jag till hajen och köpte bakgrejjen. När jag kom hem sen så gick jag ut med hundarna direkt, jag gick in och lämnade grejjerna jag handlat och när jag gick ut igen så hade det börjat snöa. Och det snöade ändå rätt så mycket i kanske 30-40 minuter..sen så började det regna så det hann aldrig bli nått. Synd, för det hade vart kul med snö!



Sen när vi kom tillbaka från promenaden så fick tussan sitt årliga julbad. Hon gillar det kanske inte så mycket men det är inte så farligt ändå, fick tom blåsa henne med hårtorken efteråt. Jag blåste henne inte helt torr så hon har legat framför brasan nu så hon har blitt varm och torr, och väldigt fin :)


 


 

Jag har dammsugit också. Och Alice hon brukar tycka dammsugaren är lite läskig, för det mesta så går hon bara ifrån när jag kommer och dammsuger, men ibland så vill hon busa lite med dammsugan också. Men idag så blev hon helt tokig, hon skällde och bet efter dammsugaren och jag vet inte om hon ville busa eller om hon var arg, det verkade inte hon heller veta.


 

           

Imon så är det min sista dag på praktiken. så jag har bakat 3 kladdkakor till barnen och personalen. Jag hoppas de bli goda. Har gjort ett julkort till dom också. Jag fick julkort från barnen som dom hade gjort så jag tyckte dom kunde få ett av mig också :)



  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Allt är upp&ner.

Usch det är mycket nu. Har praktik hela dagarna pluss massa plugg när jag kommer hem som ska göras. Också hundarna också huset också allt vad det är. Men på torsdag är sista dagen så jag får helt enkelt stå ut. Och hur kul det än har varit för barnen är hur goa som helst så ska det bli vääldigt gött att det är över snart. Jag vet att jag låter jävligt bortskämd nu men jag saknar att vara hemma med hundarna. Jag saknar att ligga och gosa med dom i sängen på mornarna och kanske åka iväg och gå på nått roligt ställe på dagarna. Jag saknar tom att kunna städa på dagen och plocka i ordning och inte behöva göra det på kvällarna. Det ser ut som fan här hemma nu för när jag och B kommer hem så är det hundarna som gäller och sen måste jag plugga och sen är det ingen som orkar städa. Vi kom fram till att när jag börjar jobba en vacker dag så ska jag nog inte jobba heltid :) det får mannen i huset sköta ;) jag skulle ärligt talat trivas bra som hemmafru :)

Ja får vi la gå ut med hundarna. Mina små pärlor. Det är synd om dom när det blir så här. I helgen var vi ju borta också. Alice har fått vara hos pappa igår och idag och hon har det bra där, men hon har nog inte blitt så glad som hon har blivit när jag hämtat henne där nån gång innan..kanske tyder det på att hon saknar att vara med oss? Ja nu ligger Wilma här och gnäller så nu är det ut i regnet som gäller.

Ha det gottans :) om bara 23, nästan 22 dagar är det jul ;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Första Advent igår, första december idag.




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0