Underbart Väder!

Wilma har blivit helt tokig sen Alice började löpa, hon vill leka med henne och para sig med henne om vartannat! Men Alice vill inte bli parad med än, så hon vänder bort rumpan så fort Wilma hoppar upp. Om en vecka ungefär så kommer antagligen Alice stå med högt huvud och svansen åt sidan och låta Wilma para sig så mycket hon vill, tills Alice vill byta och para sig med Wilma då...det ska ju vara rättvist :)



Alice vill gärna ha med sig sin boll när vi ska gå ut och gå, beroende på vilken promenad vi ska gå så får hon ha med den, går vi en promenad så vi kommer tillbaka samma väg hem så kan hon ha med den för jag vet att hon inte bär den hela tiden, och då får hon plocka upp den på vägen hem :) Igår var det en sån promenad så hon fick ha med den, och hon bärde den långt igår, längre än hon har gjort innan. Hon tog hand om den så fint. När hon skulle uträtta behov så la hon ner den först sen gick hon några steg och uträttade, sen tog hon upp bollen igen. Skulle hon lukta så la hon ner bollen sen tog hon upp den igen :) Ibland så blev hon busig och kastade upp bollen och kraffsade på den med tassarna när den landat på marken. när vi hade gått i ungefär 15 min så la hon ner den, och där fick den ligga, men hon hade inte glömt den när vi kom tillbaka. Då bärde hon den hela vägen hem igen.
Vi träffade två hanar på promenaden också, en hane som bor närmast oss har inte brytt sig om att de löper så mycket, han ville mest leka med Alice, så de busade lite. Så kom det en annan hane, en labrador/schäfer. Han var kastrerad men kände nog att alice luktade lite gott iallafall. Så han stack in nosen under Alice svans, och så förvånad Alice såg ut, hon kröp ihop och sprang iväg sen vände hon sig om hon tittade på hanen lite arg och förskräckt "Är du inte riktigt klok??" ungefär :) Ja, nu skiner solen så vi ska gå ut innan den hinner försvinna. Sen behövs det städas och sen ska vi på kalajs!


tjing tjing!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

FREDAG!

Alice hon är så duktig, det är inte alls många droppar på golvet. Hon slickar och slickar sig hela tiden, och kommer det en droppe på golvet så är hon snabbt där och slickar upp den! Jag funderade igår på om hon kommer bli en bra mamma, och jag kom fram till att jag vet faktiskt inte. Det låter kanske konstigt att jag inte känner min hund såpass, men hon är ju lite mesig ibland..och det får mig att tro att hon kanske inte klarar av att ta hand om sina valpar i alla lägen, men hon ju också så snäll och underbar och det får mig att tro att hon kommer bli en underbar mamma. Men så ser jag också framför mig att jag kliver in i huset, och hon ser mig och skiter fullständigt i sina valpar som kanske ligger och diar, hon bara flyger upp och vill fram till mig. Sån är hon ju här hemma menar jag. Nä, så jag har inte en aning. Jag hoppas ju såklart att hon inte kommer sakna mig så mycket, utan att hon kommer tycka om att vara i Svenljunga och gosa med sina valpar hela dagarna! Det kan ju ge mig mycket bättre samvete när jag åker därifrån, att hon inte ger men "mamma-snälla-lämna-mig-inte-låt-mig-följa-med-blicken". Men vi får se vi får se.
Detta gillar jag, går in och kollar här flera gånger om dagen för att fatta att det verkligen är sant! :)

Ikväll så blir det lugnt. Imon ska vi fira b.s syrra som har fyllt år så ikväll ska vi äta god mat och kolla på tv bara! De är skönt tycker jag :) Jag brukar gå en runda när B fixar maten också blir jag kall och trött när jag kommer hem så är det på med pyjamasen och äta den goda maten sen tänder vi en brasa och parkerar i soffan. Det fattas bara ett par tre stycken söta barn så har vårt fredagsmys nått toppen ;)

nu har jag kokat pasta som jag ska ha med till skolan. Så tänkte jag hinna gå en runda med hundarna innan jag åker.  Så bye bye ! :)


En liten bit pasta är väl aldrig fel, men jag måste lukta först så det är inte nått skumt!



Ok, den blir godkänd!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Annalina!
 
Gör så här:
1.
Gå in i mappen mina bilder
2. Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
3. Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
4. Invitera 4 stycken nya till att vara med på utmaningen.
5. Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade


Det här är en bild som jag har tagit från getterön, "hundviken" (där hundar får bada), in mot stan och på varbergs Fästning.

Jag utmanar:
Åsa
Lotta
Monica och Henke
Lina














 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

vad är det som droppar...

ojojoj, vad onödigt det kändes att åka till skolan idag. De bara stod och pratade om att varberg är så fantastiskt bra ( jag menar, som att vi inte redan visste det ;) ) Mest pratade de om världsarvet grimmeton, Radiomasterna i grimmeton, jag tycker det var riktigt ointressant och funderade på att åka hem, kändes så onödigt att sitta där när hundarna är själva hemma. Men jag stannade kvar och nu har jag kommit hem och ätit och nu ska vi ut i regnet och gå.

Jag börjar bli trött på detta vädret. ändå så har det inte vart så länge :D det var ju snö och kallt innan, men jag gillar inte regn och grått och trist. det gör mig så deppig. Vill inte alls ut och gå, så det är tur att jag har mina älsklingar för annars hade jag nog legat i sängen hela dagarna! vi är tre surtanter som går ut och går nu, haha. Wilma är ju skendräktig och drar som bara den och bryr sig om att lyssna alls, Alice löper ju så hon lyssnar väldigt dåligt, det har hon gjort den senaste veckan. Och jag som redan är depp för vädret blir ju ännu värre när de inte lyssnar på mig. Men jag hörde på tv:n att om man ler när man är sur så blir man glad, om man bara le några sekunder så glömmer man bort det man var sur för. Det gjorde jag i natt när B snarkade, och det hjälpte :) jag började skratta åt mig själv för det måste ju sett så dumt ut när jag låg där och log åt ingenting! Så jag kör på den om hundarna är trotsiga på promenaden också, le och räkna till 10 ;)


Åh vad jag längtar till våren sånna här dagar. Solen skiner och gräset är grönt, på våren uppskattar jag det och kan tänka för mig själv när jag är ute och går att det är så underbart, men på sommaren så har jag glömt att uppskatta det. Ska försöka komma ihåg det till denna sommaren. Igår när jag och b skulle ut med hundarna på kvällen så sa vi att de är annat på sommaren, vissa dagar kan vi inte gå innan 22 på kvällen, för det är för varmt innan dess.. Nu ligger vi i sängen kl 22.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nu var det dags att sluta äta!

En dag in på löpet, då var det dags att matvägra! Alice slickade i sig morotspurén som låg uppe på, och vattnet i matskålen, sen backade hon och vände sig om och tittade på mig och såg så ledsen ut. Hade jag inte gett henne mer mat än hon ska ha i några veckor nu tidigare så hade jag blivit orolig, men eftersom hon har fått 12-13 dl om dagen (hon ska äta 10 dl) så har hon ju fått i sig mycket och kanske tom. gått upp nått kilo så då gör det inget om hon inte äter nu i några dagar.
Igår så var vi och handlade lite, så köpte vi youghurt, bäst före datumet på den är 11/3...då har vi antaligen vart och parat alice tänkte jag :)  

Inatt så sov jag på soffan, och guuud vad skööönt jag sov! Ingen b som snarkade, ingen wilma som bädda i korgen och ingen Alice som snarkade..bara helt tyst och mörkt och lugnt :) anledningen till att jag gav upp och la mig i soffan var att b snarkade så, det är väl hans tur att vara förkyld/sjuk nu. När jag precis hade lagt mig i soffan så kom alice smygandes, då viskade jag lite på henne för jag hörde att hon hade stannat och undrade säkert vad jag höll på med. Så kom hon min lilla älskling och satte sig jämte soffan också gosade vi en liten stund, sen la hon sig bredvid soffan. Sen vet jag inte om hon gick och la sig i sovrummet men jag vaknade inte av hennes snarkande som jag brukar göra, trots att jag alltid sover med öronproppar! 

Igår var en riktigt lyckodag! Det började med att jag skickade iväg en komplittering som jag inte fått godkänt på sen i augusti 2008. Men den kom snabbt tillbaka och var godkänd..ÄNTLIGEN! Sen så började ju Alice att löpa! Sen så gick bilen min igenom besiktningen. Herregud, det kunde jag aldrig tro. Skickade ett sms till pappa direkt efteråt och han var lika glad som jag att vi slipper lägga pengar på den mera iår och slipper grejja och fixa med den mera iår :)

Nu ska jag snart iväg till skolan och ha VFU bla bla nånting, nånting inför praktiken alltså! sen så ska jag förbi djuraffären och nu måste dom ha fått in wilmas mat för hon åt upp det absolut sista nu i morse. Sen är jag hemma vid lunch så vi ska gå en promenix! Sen ikväll så är det dags för spinning, det ska bli skoj skoj :)

uuih, nu ligger Alice här och fiser, hon behöver nog gå ut igen. Kanske därför hon inte ville äta?
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

IT`S A HALLELUJA MOMENT!

ja herregud. ni kommer inte tro det... men hon löper, hon löper..prisa gudarna - hon löper!!!!! haha, nä. Jag blev lite nervös här nu. Pigg och glad som alice är så står hon ju gärna inte still så vi busade omkring här inne förut och hon hoppade runt och sprang, så skulle jag precis få henne att va lite stilla så jag kunde kolla om hon löper.. så ser jag en droppe på golvet. Då blev det mera bus för då kunde inte mamma stå still :) Nu är jag så nervös så här kan jag inte sitta, får städa eller nått :) 
Mammas lilla älskling, hon löper. Om några dagar, jag vet inte riktigt 9 kanske, så ska hon få träffa sin man. Sen hoppas vi hon blir dräktig och sen hoppas vi det blir en tik så vi kan få hem en lten prinsessa till! Tänk, det var nästan på dagen 6 månader sen hon löpte sist, hon är punktlig min flicka!

Här får ni ett kort på en av våra tjejer som är värd allt i världen! Hon fick lite morotspuré i morse i ett vagt försök av mig att få hennes mage att må bättre, hon tyckte ju det var gott iallafall :)
 


 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

grönt hår?

Igår så var jag och klippte mig, hon började med att titta på mitt hår och frågade sen om jag hade egen brunn hemma? ja det har vi ju! -ja för du har grönt hår! VA? det har jag aldrig sett själv, men när hon sa det så såg jag ju det hur tydligt som hels ut i topparna. vad fullt! :( Så hon la in en inpackning i håret som gjorde att håret blev brunare, och mörkare ju längre man har i det, och sen försvinner det efter 2-3 tvättar. Håret såg nyfärgat ut, det blev jätte fint, så jag köpte med mig en sån hem för man kunde använda det som balsam också, så nu hoppas jag på att det är bra för tanken är ju bra, nyfärgat hår varje dag och kanske lite mörkare/ljusare om jag känner för det ;)


Efter jag klippt mig så åkte jag till atletica och skulle skaffa10-kort. jag fick uppge mitt personnummer och sen så säger hon
- Emma?
- Jaa?? hur kunde hon få fram det på mitt personnummer, jag sa ju inte ens mina fyra sista siffror?
- Ja, ditt medlemskort gick ut 2003!
Haha, det har jag inget minne av, jag vet att jag gick och spinnade där en gång för länge sen men jag kommer inte ihåg att jag köpte nått kort! men hon tyckte det var roligt att jag hittade tillbaka till dom iallafall :)

Sen 18.30 så var det 60 minuters spinning, och det var svettigt...aldrig mer ska jag sitta längst bak. Det var så kvaft och dåligt med luft så svetten droppade och jag kunde knappt andas. Trodde först att det var för att jag fortfarande var lite förkylld, men så sa min syster att det är värst längst bak. så nästa gång är det rad 2 som gäller...om jag så ska vara där en timme innan så ska jag sitta på rad två där fläktarna är :)


Idag ska jag besikta bilen, det är la alltid lika spännande. jag har haft 3 bilar i mina dar och ingen har nånsin gått igenom på första försöket, även om vi gjort allt som vi tror behövs fixas innan, så jag skulle bli mycket mycket förvånad om denna gick igenom idag :) Men det hade ju vart kul klart, men nån rostskada är det säkert. Min nästa bil ska vara rostfri!

Hej så länge!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gunilla Backman!

snart ska jag iväg till skolan och öva på gestaltningen, ska la bli spännande. Sen så ska jag klippa mig. Härligt det :)
Sitter och lyssnar på min mamma mia skiva på svenska. Den är så himla på. Gunilla Backman är ruskigt bra. Hittade den på youtube, det är inte från musikalen men man hör hennes mäktiga röst :) jag ryser när jag hör det, när vi var på musikalen så grät jag :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

STORSTÄDA!

Nu tänkte jag att jag skulle börja storstäda. Det vr länge sedan jag gjorde det, har känts så meningslöst att storstäda när det ändå ligger massa päls och är massa tassar på golvet dagen efter, men nu struntar jag i det och ska njuta av att det kan vara fint tills det blir smutsigt igen iallafall :) Också blir nog B glad när han kommer hem i eftermiddag efter en hård arbetsdag.

Imorgon är det 6 månader sedan alice började löpa förra gången, så att hon ska börja löpa tidigare än det som jag har trott i två månader är ju inte så hoppfullt länge. MEN igår så såg jag till min glädje, min så stora glädje att jag var tvungen att ropa på B så att han fick se, att wilma stod och luktade alice lite fundersamt i rumpan.. HAHA, nu är det inte långt borta. Alice hon har lite flytningar och ligger och tvättar sig lite oftare än vanligt. Ibland så tror jag att hon redan har löpt och att vi har missat det, men så kommer jag ju på att det kan vara löp på väggar och överallt när hon löper, så det kan med andra ord vi inte undgå att märka! :D

Tussan har blivit portad från källaren! Hon går gärna ner där när vi går ner, men i helgen så hittade jag bajs där och b sa att han hittade bajs där för nån vecka sedan. Så nu får hon inte gå ner där längre, hon får gå ut när hon vill gå ner där istället! Innan när jag gick när där till frysen så skulle hon med, men då slängde jag ut henne istället. Så när jag släppte in henne för en stund sedan och jag skulle gå ner och tvätta så skulle hon också med, men då stängde jag dörren..då stod och och jamade. Men källaren är ingen toalett sa jag till henne då!


Min skål med vatten och flytande ljus, det var visst finare vatten där i kattens vattenskål!



Sen ska jag göra iordning två toppar som ska skickas iväg som jag har sålt på tradera, riktigt roligt :) det är inte så mycket pengar men det är kul ändå. och jag får fina kommentarer från dom som köper och det är roligt att folk säger att det man lägger ner tid på blir bra :)

I morse så var jag och pappa och lämnade in min bil, den har ju låtit som 10 raggarbilar det senaste, ljuddämparen var sönder. och på onsdag ska den besiktigas så då kan det ju inte vara så. Så den ska vi hämta sen och se hur mycket fattigare jag blir då!

I lördags när jag körde glassbil så hörde jag en så rolig låt, eller det var en liten rolig textrad i den iallafall. "Du skulle döda mig om du visste vad jag gör med dig i mina tankar, jag skulle döda dig om jag visste att varenda tanke för förgäves. Så man kan väl säga att vi är kvitt" Nåt sånt där var det. Det tyckte jag var roligt :) Ja, roligare än så får jag det inte när jag kör glassbil!


städa städa!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

TÄVLING - GISSA SPÅRET!

Under våran promenad i morse så såg vi massa spår, så jag fotade dom och ska se om ni kan se vad det är för spår. Jag kunde absolut inte alla utan fick kolla upp på internet, men det får ju inte ni göra för det klassas som fusk i denna tävling :) Skriv ett inlägg med vad ni tror!

Alternativen är:
Rådjur
Fågel
Ekorre
Hare
Räv

ETT



TVÅ


TRE


FYRA


FEM




Sist så är här en som varken jag eller björn vet vad det är föt nått. Jag var säker på när jag såg den att det var vildsvin, men när jag vi kollade på internet så blev jag lite osäker, jag tror lite på vildsvin ändå men det kan också vara nått annat...jag vet inte riktigt..vet du?


Lycka till! :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Snöigt värre!

Igår var det ju riktig snöstorm, vi såg bilarna på motorvägen och dom körde inte fort kan ja säga. Wilma hon gick ut och gjorde en snabbkiss inför natten, medans alice stod i blåsten och verkade tycka det var härligt att ta emot all vind och snö. Jag blev alldeles lyrisk..det snöade ju mycket igår :P Men nu så är det 3.3 grader och snön har börjat töa..det gillar jag inte. Så min älskade björn väckte mig halv 8 för att säga att snön har börjat töa så du får gå ut nu om du ska hinna ut innan det är borta. Först blev jag irriterad, men nu harj ag ätit frukost och är glad att han väckte mig, nu ska jag och hundarna ut i snön! :D Tussan lilla fick stanna inne inatt, vilket blev ett resultat av kattbajs på köksgolvet, men det får vi la ta..hon kunde ju blåst bort där ute inatt.


Så här fin var alice när hon hade vart ute igår, gud vad jag skratta :)

Igår kväll så fick alice och wilma en varsin godis att tugga på, tjurmuskel. När wilma låg på mattan  vardagsrummet och smaskade på sin så skule tussan gå förbi, då röt wilma till som bara den åt tussan. Haha, wilma som alltid varit så mesig mot tussan och aldrig sagt i från, och det vet ju tussan så tussan har retats med wilma mycket, men nu blev tussan riktigt chockad. Hon hoppade högt och sen satte hon sig en bit bort och såg så förvånad ut. Det tror jag var bra för wilma image :) hon måste tuffa till sig lite!

Ha en rolig snö dag alla, hoppas den stannar kvar så vi får ha lite vinter i allafall, våren den kommer ju alltid tidsnog men det är väl inte dags för den än i vilket fall. Då har jag hellre snö och kallt än ruggigt och regnigt!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

lurdag!

För en stund sedan så kom jag hem från glassbilskörandet, och det gick la rätt så bra idag. Men det var kallt att kissa i skogen :(

Usch, nu är jag helt slut, har duschat och vill bara äta mat och lägga mig i soffan och kolla på melodifestivalen i min pyjamas!
 

Till Azra:
Såg på eran hemsida nu och jag håller med om att dina valpar är underbart söta, kanske det sötaste jag har sett, förutom du och jag när vi var så små kanske! :D Jag hoppas att jag kan få så fina valpar och att vi kommer må lika bra. Snart vill vi komma ner och hälsa på :) Då köper min matte gärna lite morotspellets av dig om det går bra så att min mage kan komma i form igen. Hör av dig när du känner att du och valparna klarar av besök. Kramar Från Alice.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

nya skoooor!

äntligen har jag fått tummen ur och gått och köpt nya skor. Mina vinterstövlar har jag haft i fyra år och jag äälskar dom, men b lyckades övertala mig nu till att köpa nya för jag trampar å snett i dom. Så jag åkte in till stan och jag som brukade älska att prova skor förr i tiden tycker nu det är dö tråkigt :( Men jag hittade ett par på rean i den tredje skoaffären och åh så glad jag blev :) dom var så prefekta, ingen klack, inte för smala och runda och fina framtill, passade mig perfekt :P
 
nu ska jag vila mig lite tror jag..spela sonic kanske :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fredag hela veckan!

Nu var det klart, jag lyckades övertala B igår om att det vore jätte bra för wilma att gå på agility, så till vår kommer antagligen hon och jag gå :P Läste ju i petitbladet att det är jätte bra för jakthundar att gå på agility när det är inte är jaktsäsong, att de över smidighet och kondis och det som jag känner är det viktigare - kontakt, och wilma tycker ju att de är så otroligt roligt så jag tycker det skulle vart jätte kul. B var lite rädd att det inte skulle vara bra med tanke på wilma ålder, hon fyller ju 5 till sommaren, men då sa jag att det måste vara värre för henne att springa och jaga så då funderade han lite också sa han att det gick väl bra då :) Jag vet inte om det är för sent att börja träna henne nu och hoppas på att hon börjar lyssna bättre, men det är ju värt ett försök och det är ju i vilket fall roligt att göra nått med hundarna :) Så jag ska ringa til brukshundsklubben sen och fråga om det skulle vara problem att jag inte vill släppa henne lös, det ligger ju för katten en skog runt om hela brukshundklubben och sen vägar runt om den, men det kan det väl inte vara, det måste ju vara många som inte vågar ha sina hundar lösa.


Nu ska jag äta frukost var det tänk..Sen ska jag inte till stan..har massa grejjer att fixa idag. Mat till wilma, mat till oss människor, kolla på skor, lämna av kläder som vi har rensat....gå ut och gå med hundarna.


Vilken blick alice ger míg, hon tycker visst inte vi har tid att ta kort när vi är på väg ut på promenad :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snöigt :)

Det är tur att jag har mina hundar så att jag kommer ut och får frisk luft även när jag inte gärna går ut :) Vi har vart ute en promenad nu i snön, det var riktigt härligt. Wilma stackarn får ju sånna snöbollar på tassarna, och det går inte att ta bort om man inte spolar varmt vatten på dom, men det orkade jag inte idag så det får tina bort..nu ligger hon i sänge..hmm, det tinar gott där.

Alice är fortfarande inte riktigt bra i magen, hon har vart dålig i kanske en månad nu, men jag vill ju inte åka til vet. för det..hon är ju pigg och äter som en häst så det är ju bra. Men jag undrar om man kan ge henne nått så hon blir hårdare i magen, fil kanske..eller morotspuré? är det nån som vet vad som stabiliserar en hunds mage så skriv en kommentar gärna :)

Nu ska jag ta och dammsuga upp allt hundhår, hämta ved, tända en brasa, ta en dusch, lägga mig i sängen och läsa lisa marklunds "gömda", har läst den innan men jag har köpt "sanningen om gömda" så jag ska bara uppdatera mig innan jag börjar på den, och gömda är ju otroligt gripande och bra så det gör inget att läsa den en gång till :)

På lördag ska jag ju köra glassbil, känner verkligen verkligen inte för det. men jag tycker det är så hemskt att sjukskriva sig..man sätter liksom andra i skiten då. Och jag är ju inte så sjuk..men jag undrar om det är så bra att jag kör bil en hel dag? ah, vi får väl se...får jag feber så har jag ju inget annat val än att sjukskriva mig..annars så får jag väl köra...på söndag har jag glömt hur jobbigt det var :)

bye bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Torsdag

Nu ska jag snart iväg till skolan. Gud vilken natt, vaknade av att jag var totalt tät i näsan, näsan kändes stor som en fotboll. Men jag orkade inte sträcka mig efter nässprayen direkt. Också gjorde det ont på ena sidan revbenen när jag andades, fruktansvärt jobbigt ont. Till slut när jag legat vaken så blev jag ju kissinödigt, så jag fick gå upp iallafall..då orkade jag sträcka mig efter nässprayen också så jag kunde andas igen, så försvann det onda i sidan också...jätte konstigt.

Inatt drömde jag att jag var på spinning. Jag vill gå ju, men det blir inget ikväll heller. Det är ju jätte kul och jag ka inte fatta att jag inte börjat tidigare, bara få kämpa allt man har till bra musik och roliga människor, sist gjorde det inte ont i knäna heller, så jag hade gärna velat fortsätta spinna nu med jämna mellanrum så det inte kommer tillbaka...men så tyckte inte ödet!

Nu ska ja klä på mig och åka till skolan, imon är jag ledig...göööött!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!!!

Idag så fick vi gjort så mycket till våran gestaltning, och vi tror alla i gruppen att det kommer bli kanon bra. Det kommer förhoppningsvis att beröra många i klassen, vi ryser när vi bara pratar om det. Vill inte skriva vad det är eftersom några som ska kolla på det kanske läser här..och det ska ju bli en överaskning, kan skriva sen när vi har spelat upp det om 2 veckor ungefär :)

Jag och b kollade lite på resor innan, eftersom det inte blir semester i sommar för nån av oss, vi kommer antagligen gå om varandra här hemma, han jobbar dag, jag jobbar kväll/natt. Så att hundarna får det bra, framför allt då den lilla valpen som jag hoppas vi får hem :) Så till hösten ska vi åka bort och bara vara tillsammans, vi hade tänkt åka till sydafrika och kolla på alla vilda djur, lejon, giraffer, zebror och sånt. B har ju redan vart iväg på sånt innan, han tycker la klart det ska bli kul ändå men jag har aldrig det så jag tycker det ska bli extra kul :)

Idag så skulle jag ju spinnat, eller vad det heter :) men jag känner att mitt huvud inte orkar med hastiga rörelser och min hals gör ont så det blev inget med det. Får hoppas jag är bättre till på torsdag så vi kan spinna då, nu när jag väl kommit igång med det så vill jag inte behöva sluta redan pga av långvarig förkylning.

Nu sitter alice på trappan och skäller så det är la dags för mig att sköta mina plikter..det är mat-dags! =)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tiiiisdag!

Jag vill inte till skolan idag, fryser och har ont i halsen och har sovit så dåligt inatt. Men jag måste åka till skolan för vi ska planera våran gestaltning, och det vill jag ju vara med och planera såklart.
Fick pluggat klart inför ett seminarium igår, och lite nu i morse:) Så det är skönt att det är gjort. Känns alltid så hopplöst när jag ska sätta igång att skriva men när jag väl börjat så kan jag skriva hur mycket som helst, jag bör komma ihåg det tills nästa gång jag ska skriva så behövs det ju inte kännas så hopplöst om jag vet att det komme :)

Imorse så låg alice och slickade sig...där bak... :) så jag kollade om det var löp som hade kommit, det var det inte men hon hade svullnat upp ännu mera så nu är det nog inte många dagar kvar :)
Wilma hon har nog blivit skendräktig några veckor för tidigt, hon bäddade inatt i sin korg och ligger gärna där på dagarna, vilket hon bara gör när hon vill vara i fred som nästan bara är när hon är skendräktig.

Nä...nu får jag väl byta om och åka in till staden. Tänkte köpa halstabletter på vägen, gillar inte halstabletter..det är så starkt...men jag gillar inte att ha ont i halsen heller......
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måndag? uuh.

Om en timme ska jag till skolan, och jag känner mig sååå seeg. Har varit tät i näsan hela natten och ont i halsen. Vill helst ligga kvar i sängen och läsa min bok men det går icke. Ska till skolan 11-14.30, sen vid 17 ungefär ska jag hämta barnen i kungsbacka på deras förskola, och åka hem med dom och vara hos dom till ungefär 21, Tänkte jag ska plugga när dom har gått och lagt sig ikväll, om jag orkar..det kanske blir tv:n :)

Nu snöar det ute. Jag gillar snö men det är bara messnö som snöar nu, det kommer ju inte lägga sig, det ska vara rejält annars kan snön strunta i att komma!

Jag drömde en sån skum dröm inatt, det var en hund som ibland var ett barn, eller ett barn som var en hund det beror ju på hur man ser det. Ibland så var det en liten hund, typ en tax, som var så rädd när det kom nya människor in i rummet, och ibland så blev det ett barn som lekte med oss vuxna. hmm, kan detta betyda att jag behandlar mina hundar för mycket som barn, eller att jag vill att mina hundar ska vara barn, eller att jag vill ha mina hundar och barn?? :) ja den kan jag ju fundera på, men jag tror på den sista.  

Nu får jag väl göra mig i ordning...duscha kanske så jag piggnar till!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

åh vad glad jag blir!

Det är 2 stycken som har lagt 11 bud tillsammans på ett par shorts jag har på tradera, blev jätte jätte glad när jag gick in och såg det nu, gud vad roligt att de så gärna vill ha dom :)  på de andra kläderna är det bara 1 som har lagt bud på, men det gör inget..det är ju också roligt. men lite riktigt budgivning är ju kul att se :D

Idag så är jag lite matt, har ont i magen och känner mig inte riktigt bra. Fryser lite och snuvar och hostar. Det känns som att det är nån liten bacill som ligger och gror i mig! Men igår var det trevligt, måns var bra i melodifestivalen..men jag tycker dom där 3 tjejerna som sjöng lite country var ännu bättre, synd att inte dom gick vidare. Sen nr vi spelade buzz så var det litre tråkigt för jag vann inte nån gång :( men det kan la trevligt ändå kanske......... :)

Nu ska ja se om jag kan hitta på nått här hemma. B är ute och skogar så jag får la göra nått här inne kanske :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

???

"nää, vi firar ju inte alla hjärtans dag!" sa jag när b kom och höll fram ett paket, "jag har ingenting till dig..."  3 mörka lindht chokladkakor, havssalt, vanilj och nått annat spännande i den 3:dje, jag blev jätte glad för jag ääääälskar mörk choklad :P tack älsklingen!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

I love Lördag!

kl 10 var vi på spinning jag och syrran. och det var 55 min istället för 45 som det var förra gången jag cykla. men tiden gick riktigt fort, och när hon sa att det var slut och så ville jag bara fortsätta, hade så mycket energi. härligt, vill verkligen fortsätta spinna, har bokat in två dagar nästa vecka :)

Nu ska jag duscha och sen dammsuga upp allt hundhår som ligger här och skräpar, trodde att alice har fält färdigt snart men det hade hon tydligen inte..och så tänker vi varje gång hon fäller så vi lär väl oss snart :) Ikväll kommer ju syrran och hennes kille, ska bli riktigt kul :)

Glad alla hjärtans dag till alla som firar det, jag orkar inte :)

bye bye!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fredagkväll

i morse när jag skulle säga hejdå till hundarna så såg jag att wilma var kladdig i ena ögat. jaha, ögoninflamation tänkte jag, får se om det blir bättre. så jag åkte till skolan sen när jag kom hem vid 13 tiden så hade hon gult var i ögonvrån. Så vi brummade in till veterinären, och de sa att hon hade en skada på blinkhinnan. har väl fått in nått där som har gjort ett sår. Så nu ska hon få ögonsalva i 7-10 dagar så får vi hoppas det blir bra.

Alice haltar inte längre, men hon får ta det lugnt ändå. Hon var med på promenaden idag men gick i koppel hela tiden, det kliade i mina fingrar att släppa henne och slippa gå med båda i koppel men jag lyckades hålla mig :)

Nu är det på spåret...tycker det är så fruktansvärt tråkigt och att det är en så fruuuuktansvärt tråkig programledare. men jag gör en instats för sofflaget!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

samvetet...

började nästan gråta när jag skulle lämna Alice och gå ut med wilma. När jag började ta på mig understället så visste alice vad som var på gång så hon började springa och hoppa runt i köket och vid dörren, "nej, du ska Stanna" Sa jag så hon skulle förstå, först så såg hon lite ledsen ut men sen verkade hon bara tro att hon hört fel eller så ville hon inte tro på det, så hon fortsatte vara jätte glad för att vi skulle gå ut. När jag hade sagt till henne några gånger att hon skulle stanna så verkad det som att hon äntligen förstod, så hon gick och la sig på sin madrass. Då fick hon en godis och jag blev glad att hon hade förstått och kunde gå ut med wilma med lite bättre samvete. Så jag gick till hallen och tog på mig skorna, vantar och mössa, och tar wilmas koppel från kroken - då flyger alice upp från madrassen och skuttar glatt fram till mig, hon såg ut att tänka "Vad roligt, mamma ändrade sig. Vi ska ut och gå. Jippi!!!" Då började jag nästan gråta och det skärde i mitt hjärta att behöva säga till henne att hon inte ska få följa med, bara wilma. Så hon fick en lång kram sen lämnade jag och wilma henne och gav oss ut på en cykeltur.
Det blev mycket längre än jag hade trott, tänkte bara cyklat en av de vanliga promenaderna först men när vi gjort det så hade det bara gått 20 minuter, så vi fortsatte och cyklade i en timme. Vi fick gå lite också över en äng så det var bara bra, då fick wilma skvätta och lukta också! Så nu ligger wilma och vilar gott, alice ligger här jämte mig och tuggar på en boll så det piper högljutt och jag är trött och ska nog ta mig en go dusch!



Wilma var jätte duktig när vi cyklade och gjorde mig riktigt stolt :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Solig Torsdag

hittils idag så har jag städat och bakat en daim- och jordsgubbstårta som vi ska ha på lördag, Syster Lina och Fredrik kommer hit då och äter god mat, kollar melodifestivalen och spelar buzz. Ska bli roligt :) Nu väntar jag på att klockan ska bli två så jag kan ringa till en dam på kommunen och höra om dom behöver vikarier, kan la va kul att vikariera lite igen kanske :) Sen när jag har fått tag på henne så ska jag och wilma ut på en cykeltur, får passa på att cykla med wilma nu när inte alice kan följa med, det blir inte av annars att hon får springa :)

Wilma verkar ha fått vårkänslor idag, hon gillar inte att vara ute när det är kallt men idag vill hon gärna vara ute när det så soligt, men hon får ha sitt täcke på sig så att hon inte fryser :) Alice är gärna också ute men hon ligger ju gärna i skuggan, så hon får också ha täcke så hon inte blir kall nu när hon är hallt!
 

   

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

home sweet home

För en stund sen kom jag hem från spinningen. Det var jobbigt jobbigt :) men det kändes väldigt bra att svettas lite, och det var kul att göra det med andra..haha :P jag behöver lite pepptalk när jag tränar, jag märkte inte själv när jag sakta ner på spinningen förens instruktören skrek "Kom igen nu då, trampa på" sånt behöver jag höra för att köra fullt ut! Det gjorde jääävulsk ont i mina knän i början men efter ett tag så blev det bättre, men jag känner nu att mina knän och min rygg för ont..men det är bra. det är därför jag ska gå på detta nu så jag får mer muskler i knän och rygg! På lördag 10.00 kör jag och lina igen, ring och boka på atletica då annalina om du vill med :) beach 2009, here we come!


Alice hon haltade fortfarande när jag kom hem här ikväll, hade nånstans hoppats på att det skulle ha slutat på nått sätt :/ Men det blir korta koppelpromenader för hennes del 1-2 veckor framöver, jag är väldigt svag för alice mamma-snälla-lämna-mig-inte,-låt-mig-följa-med-blick och det skär i mitt hjärta att lämna henne hemma och gå långa rundor med bara wilma, alice är ju så pigg och vill så gärna vara med på allt!


Här är 19.1 grader hemma, jag fryser som ett sviin. jag måste ha jävligt dålig blodcirkulation eller nått för mina händer och fötter är så kalla så de stelnar nästan. B tycker det är lagom varmt inne, fattar inte hur man kan va så olika ibland :)

Nä, det är inget bra på tv så det är lika bra att gå och lägga sig under det varma täcket, duntäcke by the way - mår illa när jag tänker på det :(, så man orkar upp hyffsat tidigt imon när alice är hungrig :)


"mamma-snälla-lämna-mig-inte,-låt-mig-följa-med-blicken"


 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Min lilla spralla!

Iförmiddags så gick vi en långis jag och sötnosarna, en kompinerad skogs och by promenad :) När jag går i skogen så tycker jag det är bra om hundarna kan bajsa där...det gör dom oftast men inte idag, alice satte sig jämte en trådgård och wilma bredvid en häck lite längre bort. Då får ju jag bära bajspåsarna hela vägen hem.. och det luktar inte gott kan jag säga.. uuh. Funderade stark på att sätta upp en papperkorg i torpa och själv åka och tömma den en dag i veckan eller så. :)

När vi kom hem från promenaden så kom alice ihåg att hon hade lagt en boll vid en grind..så hon satte full fart mot den och kom tillbaka rejält haltandes :( det blev bättre bara en några sekunder men hon haltar fortfarande lite. på samma ben som hon gjorde för ett halvår sen. så hon får vila nu så det kan läka sig..snorpan då! 

Nu ska vi äta sen ska ja träna...jag ska träna på atletica annalina, klart du ska med :P kan säga till vilken tid som är nästa gång eller så kan du se om det är ledigt till halv 6 idag :D  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

det snöööAr :P

Alice drog upp wilma genom att hon skällde som en tog när jag släppte ut henne. "Oj kommer det nån" undrade nog wilma så hon hoppade upp ur korgen...men hon såg lite besviken ut när det bara jag och jag frågade om hon ville gå ut. Men hon gick ut iallafall. Alice är totalt tokig. När wilma kom ut så var det så roligt så hon inte visste vad hon skulle göra, så hon sprang in i hallen och gjorde ett aurovarv (?) och sen ut till wilma och buffade på henne och sen vidare full fart runt trädgården. Det är härligt :) Nu har dom ätit upp sina frukostar och det snöar ute. :) woho. Det blev ingen riktigt promenad igår så vi ska gå en lååång lååång promenad nu efter att jag har ätit frukost.

bye bye!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jag kan knappt tro på det själv...

...men jag har tvättat bilen - invändigt och utvändigt. Det händer inte allför ofta, en gång i halvåret kanske. När det ska sitta nån i baksättet och jag känner att jag måste tvätta bort grus och hundhår. Imon ska det nämligen sitta folk i baksätet. Vi ska ut på studiebesök med mentorsgruppen till en förskola som heter ekebo. Det ska bli riktigt roligt :) Det kommer bli så kul när jag ska åka imon, jag kommer antagligen vara stressad och försenad som jag alltid är men så när jag sätter mig i bilen så kommer jag känna hur gott det luktar (citronblomma) och hur rent det är så blir jag glad och lugn igen :) haha.

Alice har börjat äta så otroligt bra, hon riktigt vräker i sig. Det är så konstigt att hon ibland kan gå fram med lång hals och nosa på maten och backa med öronen bakåt och andra dar så hoppar hon runt ens ben när man gör iordning maten. På morgonen har hon ofta svårt att äta men de senaste dagarna har hon ätit sina 3 dl så bra så igår testade jag att ge henne 4 och idag 5 dl (som hon egentligen alltid ska äta morgon och kväll) och hon smaskade upp det som ingenting, och ikväll åt hon 7 dl så det är superbra. Det gör mig glad att hon äter :) Wilma äter också bra och det är också skönt och gör mig glad såklart :)

På torsdag ska jag och syster på spinning. jag är så dålig på att gå på sånt. hade gymkort en gång i tiden men jag gick nästan aldrig dit.. Men nu ska jag verkligen försöka. och min syster är en riktigt träningsnarkoman så hon kommer få med mig, om vi bokar upp några dagar i veckan så kommer jag inte kunna dra mig ur dom för jag kan ju inte vara svagare än henne ;P Sen så sa b så här också "men köp nu inget kort för du vet ju att du inte använder det, också vet du ju att du får så ont i ryggen och knäna när du cyklar och då kommer du inte vilja fortsätta" HA, det var det fräckaste...ska köpa kort bara för att han sa så också ska jag spinna 3 dagar i veckan, så jag får massa rygg- och knämuskler (?) så det inte gör ont mera, det ska fanemig jobbas på beach 2009 nu, ser verkligen framför mig hur snygg jag kommer vara när jag går ut med våra tre hundar ;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tankar!

Åh vad jag vill ha en valp till. När jag kollar på korten på alice så tänker jag tillbaka på när jag fick bära henne ner för trappan ut när hon skulle kissa. Jag minns att hon och jag fick ett natt-kiss-schema, vi vaknade samtidigt vid 01-03-05 och sen tidigt på morgonen nån gång.. Kände att jag hade sånt stort ansvar för att alice skulle mår bra, när vi hämtade henne den 1/1 2007 så blåste det väldigt, jag körde och björn satt där bak och jag körde så sakta jag bara kunde hela vägen från svenljunga och jag hade ingen musik på, ville ju inte skrämma den lilla med massa ljud hon inte var van vid. men det hade kanske inte spelat nån roll för hon sov som en gris i björns knä hela vägen hem. Men så fort det hoppade till i blåsten så frågade jag björn "oj, hur gick det med henne, vaknade hon, blev hon rädd?????" men det blev hon aldrig :) När vi till slut kom hem så tänkte jag att hon kunde vara kissinödig, så jag lyfte ur henne ur bilen och släppte ner henne på gräsmattan..men hon bara stod där och tittade på mig och undrade vad vi skulle göra nu. så jag tog upp henne igen och vi gick in, det var ju som sakt inget vidare väder. Så när vi kommer in så undrar wilma och malte (som vi passade då) vad detta var för en liten filur..alice har inte tid med dom, för hon ser en matta och går och sätter sig och kissar på den. Då bestämde vi oss genast för att ta bort alla mattor i huset och lägga ut tidningar här och var eftersom hon är van vid att kissa på tidningar.. Sen bestämde vi att hon fick kissa inne under denna första dagen, dels för att allt var nytt för henne och sen för att det var sånt oväder ute. Malte och Alice började busa som bare den, dom hade super roligt.
Wilma tyckte det var lite lustigt så hon höll sig på avstånd. Dagen efter så åkte malte hem till sig så bodde min syster hos pappa så passade dom han där istället. Då var det wilma alice ville leka med...men wilma ville inte. Under dagen så var det som att wilma märkte att alice är en liten valp, och wilma var skendräktig och hade mjölk när vi fick hem alice, så när alice ville leka med wilma så ställde sig wilma över alice med nosen upp och svansen upp, tanken var ju god men alice behövde ju ingen mer mjölk. men alice ville inte ha heller, men wilma gav sig inte, hon höll på så under några dagar tills scendräktigheten släppt.

När vi hämtade wilma, den 9:e september 2004, så var det björn som körde och jag som satt bak med henne, jag tänkte att vi kunde gosa då men hon la sig och sov på andra sidan av bilen. där låg hon hela vägen från harplinge :) Sen när vi kom hem så fick björn bära henne upp för alla trapporna i lägenheteshuset. Sen minns jag att jag skulle gå på toa, och när jag försvann in där och stängde dörren så ställde sig wilma utan för och gnällde så högt som bara lilla hon kunde då, jag fick nästan panik. Vad gör man nu? Varför gör hon så? jag hade ju aldrig haft hund innan och var 18 år så jag fattade ingenting. Björn hämtade henne iallafall så jag kunde gå på toa :) Sen låg vi och gosade och lekte på en filt på golvet hela dagen. Det var soligt och varmt och fint ute dom närmaste dagarna när vi hämtat wilma. Så vi var ute en del i trädgården. Där hade dom ju även hunddagis, så där sprang 3-4 hundar varje dag. Snälla hundar och kelna hundar som aldrig gjort oss nått. Wilma ville gärna leka med dom, hon hoppaderunt omkring dom och ville få igång dom men det var ingen av dom som ville, dom bara vände sig om och gick. Wilma höll på så i några dagar. Och när hon var med mig nere i källaren och hängde tvätt så var även 3 eller 4 av hunddagis hundarna där. Så när jag hänger tvätt så hör jag helt plötsligt hur det började gläffsas och wilma gnyr, så jag springer ut från tvättrummet, som var kanske 5 meter bort, och hör hur hyresvärden skriker "NEJ, FY" till hundarna, så när jag kommer ut så ser jag hur de andra hundarna har hoppat på wilma och wilma ligger mitt i bland dom. Eftersom jag inte var så hundvan då, så gick jag fram och plockade upp henne, jag vet inte..det borde jag kanske inte ha gjort. det förstärkte kanske henne rädsla, men jag tror kanske att jag skulle gjort samma ska idag för hon var väldigt liten och dom andra var rätt så stora. Så jag tog upp henne och vi hängde färdigt tvätten sen gick vi upp till lägenheten. Sen dess så har inte wilma gillat nya hundar. När vi började åka till getterön där hon kunde leka med andra hundar så tyckte hon människorna var jätte roliga men var rädd för hundarna. Och sån här hon fortfarande, fast nu är hon mer surig på hundar hon inte känner, låter dom inte komma nära. Det är lite olika, ibland lägger hon sig på rygg för dom och ibland gnäller och hugger hon efter dom, som en markering.

Ja, underbara djur. Hoppas allt går bra med alice och att hon får valpar så att vi kan ta hem en liten flicka till :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bebisar!

Hittade skivor med kort på hundarna och tussan när dom var små...det är så underbart att sitta och titta på. jag bara njuter :)

Tussan


  
Wilma har alltid varit skepptisk mot tussan.. :)

  


Wilma

  
  
Wilma är ljusast bland alla sina 4 syskon så ni ser ju vem som är hon... :)

Alice

  
Att ligga på tygg och sova var en favvoställning redan då..

     
  
När vi inte hade staket runt trädgården så fick wilma gå i koppel, alice bärde gärna det :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vad är du beroende av?

Nu när jag körde hem så pratade dom på mix megapol om saker som man är beroende av, inte droger och cigaretter och sånt, utan vad man personligen är beroende av i sitt liv, i sin vardag. Så började jag tänka vad jag är beroende av..jag kom fram till :) :

Hundarna - såklart :) dom förgyller hela min dag varje dag, antingen är dom med mig och vi delar roliga saker tillsammans, eller så är dom hemma och väntar på mig och blir alltid lika glada att se mig och jag blir alltid lika glad att se dom.
AnnaLina Persson! Min vän och klasskamrat. Jag har haft väldig tur som har lärt känna henne för utan henne hade jag nog inte klarat denna utbildningen lika bra. Så skönt att ha henne att bolla med om man undrar över nått. Hon är alltid så lugn, harmonisk, rolig, glad och det smittar, och det får mig att må bra!
Min bil! Lite dumt kanske, men jag hade inte kunnat bo här ute på landet om jag inte hade haft egen bil tror jag. Det är så skönt att kunna åka till olika ställen och gå med hundarna eller åka och göra olika saker utan att åka buss eller låna bil av andra.
Björn! Utan han vet jag inte vad eller vem jag hade varit. Han får mig att må bra och inse saker som är bra att inse. Han kan samtidigt driva mig till vansinne men det kanske är en bra sak...då man inser saker i det sammanhanget..haha. my love iallafall! 

Nu ska jag äta innan jag ska åka til kungsbacka och passa tööösera!  

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

ny vecka!

Jaha, veckorna rullar på. Nu är Azras valpar mer än en vecka gamla, så vi kan åka och hälsa på dom om kanske 2-3 veckor...det går så himla fort. Det är bara två veckor kvar nu tills det är 6 månader sedan alice började löpa förra gången...Allting går så fort altid hela tiden :) Och ibland tycker jag det är jätte skönt ;)

Igår så ringde familjen i kungsbacka där jag brukade vara barnvakt mycket för nått år sedan, har inte vart där på jätte länge nu men idag ville dom att jag kom igen. Så jag ska till skolan 9-12, hem och släppa ut hundarna så dom får kissa, sen iväg till kungsbacka 13-19 ungefär. Lite stressigt kanske men jag saknar dom barnen där, också är pengar bra :)


Nu ska jag ut en sväng med hundarna. Alice hon är otålig och tycker vi ska gå nuuu, och wilma ligger i sängen i mörkret och vill inte gå riktigt än... :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tomatplantering.

Igår så var det tomatplantering hos pappa juh. Och jisses vilken träningsverk jag har idag. Mina lår är så ömma så ömma. Men jag har iallafall inte ont i ryggen som jag alltid brukar ha efter tomatplanteringen, så det är vääldigt gött :) Lite bakis måste jag också erkänna att jag är :( cyklade hem från pappa vid halv 3 natt, då hade jag legat och vilat med malte (pappas westie ;)) i pappas säng en stund och tänkte att det var lika bra att ge upp och cykla hem. Fattar inte hur de "gamla" orkar hålla på så länge, dom hade ingen tanke på att gå hem när jag gjorde det :)
Idag så har b:s mamma och pappa vart här så har vi vart ute och gått en sväng. Och alice har fått lite flytningar och hon kissade många gånger på promenaden. Så nu har jag stenkoll på henne, det kan vara löp som är väldigt nära..men det kan också vara urinvägsinfektion eller nått annat tror jag.

Nu har jag sålt två plagg på tradera...inte mycket pengar men jag tycker det är kul ändå.. istället för att slänga dom så fick ju nån annan användning för dom mot en liten slant och det är ju trevligt :) fast det är klart jag hade inte slängt dom, utan jag hade lagt dom med resten av kläderna i en sån där "tunna" så skickar dom iväg dom till andra länder..men nu fick
jag lite pengar också :)

Alice hon har ju väldigt energi just nu. Och wilma som är mellan löp och scendräktighet tycker att allt som är lek är löjligt och omoget! Så här höll alice på här om dagen med wilmas filt...








Nu får jag nog ta och göra som alla andra här känner jag, vila lite middag :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

gnissla tänder.

haha, tussan sitter och tittar ut genom fönstret nu och det går en skata på gräsmattan, och tussan gnisslar tänder. Har aldrig hört ett djur göra det innan men hon gnisslar verkligen tänder åt skatan :)

Nu ska jag och alice iväg och plantera tomater hos papps. Alice har ju så himla mycket överskottenergi nu för tiden så hon får följa med och springa av sig i växthuset och busa med alla pappas grannar som hjälper till att plantera ;)
Ja nu måste vi gå om vi ska hinna till 9, b och wilma ligger och sover gott i sängen dom fuskisarna :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Rask promenad!

ja det kan man verkligen kalla det. Har vart vart ute med alice och wilma nu och gått en väldigt raskpromenad på en timme, jag och alice flåsade ikapp medans wilma (som är van att springa flera flera timmar i sträck i skogen) inte rörde en min och hade kunnat gå x3 gånger så långt..minst! När vi kom hem så var det in i duschen med hundarna som gällde för dom var helt svarta på benen och magen. Och nu ska jag in i duschen också för jag blev svett kan ja säg ;P

Snart ska ja köra in b till stan...då ska ja köpa med mig en pizza hem som jag ska vräka i mig...det var den nyttiga promenaden det :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice!

Kammade alice idag igen, och dammsög idag igen :) hon ser så smal och liten ut nu min lilla skrutt. Kan ni se skillnad på korten?? ni ser ju på datumen vilket som är från idag. Det andra är från utställningen i sofiero där alice fick det bästa pris hon hittils fått!




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

förbannad!

jag kan bli så irriterad på borås högskola. men det är inte mycket jag kan sätta emot, det är dom som ska ge mig min utbildning som jag vill ha...så det är bara att tacka och ta emot och se glad ut! Jag har väntat sen i november 08 på att få tillbaka en komplittering jag gjorde och skicka in, igår så mejlade jag henne och skrev att jag tycker den borde komma snart...Då fick jag till svar att "vad jag kan komma ihåg har jag mejlat svar till dig eller lagt den i studentexpiditionen". OK? men jag har då fan inte fått nått mejl, och om hon har lagt den i student expiditonen så borde hon ju mejla om att hon har gjort det? men hon svarade fortfarande inte på om jag var godkänd. åh jag blir så trött!

Tur att jag är ledig idag, imon och på söndag! Ikväll så B iväg så jag och vovvarna ska gå en långpromenad i dag sen så ska vi bara mysa ikväll framför brasan. Men jag blir inte direkt sugen på nån långpromenad när jag tittar ut, det regnar och är slaskväder! :( vilken dålig start på dagen jag fick nu. Ska gå och kolla om aliceh ar börjat löpa istället!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

på promenad genom stan...

...eller till stan iallafall :) jag och hundarna ska gå in till B:s föräldrar nu. Vi kommer säkert inte hinna gå ända in innan b hämtar upp hos med bilen efter en timme..men en bit iallafall. för några år sedan, när wilma inte var ungefär som alice är nu och vi bodde i lägenheten i stan, så gick jag och wilma ut hit till b:s mormor, det tog ungefär 2 timmar har jag för mig...får se hur mycket snabbare jag har lärt mig att gå och se hur långt jag hinner på en timme idag :)

I måndags när jag städade så fick jag ju med mig korv hem, och även korvbröd. Och basillskräck som jag har så vill jag inte äta upp dom, det har ju vart andra med sina fingrar och pillat på dom. Så jag tänkte att det var synd att jag inte visste att annalina skulle till ank dammen och mata ankorna..då kunde ju dom fått dom. men sen kom jag på att jag kan ju ge dom till fåglarna i våran trädgård..Så jag smulade sönder dom och slänge ut dom, sa nej tre gånger till alice att hon inte skulle äta upp det som jag slängt ut..och hon lyssande bra efter de tre gångerna. Men så komer b hem. Så säger han att fåglar får ingen enegri av bröd, speciellt inte vitt då kanske, så dom tror att dom är mätta och har ätit men så fryser dom ihjäl när det är kallt. ajdå, säger jag. Då får la hundarna ta det iallafall då. Så jag säger varsågod till alice..men då fattar hon ingenting..."vaddå varsågod, jag fick ju inte?" så b fick gå ut till brödet och visa alice att hon faktiskt fick äta upp det iallafall :)

Nä nu står alice på trappan med framtassarna uppe på fönsterbrädet och tittar in på mig och skäller och gnäller. Hon tycker jag är elak som har backat på dom massa reflexer och släppt ut dom och sen kommer jag inte. Och det kanske jag kan hålla med henne om ioförsig..Så bye bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Frukoost!

Usch vad dåligt jag har sovit inatt. För det första så hade jag svårt att somna, somnade kanske vid 23 eller nått. Sen vaknade jag 24 och då var jag kissinödig. Sen när jag kom tillbaka till sängen så var den upptaget, wilma hade passat på att smita upp och lägga sig på min kudde, så jag fick lägga mig i mitten av sängen, i skarven eller vad man ska kalla det..inte skönt. Men där låg jag hela natten óch vände och vred mig...men wima låg gott iallafall :)

Nu är vi uppe iallafall...hundarna har ätit frukost och jag ska ut med dom en snabbis sen ska ja duscha och sen iväg till skolan och suga in all kunskap och dans/rörelse, drama och musik! Känns som att vi redan har haft det 100 gånger men men...det bara att göra som dom säger!

Åh vad jag vill att alice ska börja löpa nuuu, har väntat så länge och i början på januari så trodde jag faktiskt att det var på gång, wilma hade ju börjat så tidigt och så. Men den 24 Feb är det 6 månader sedan hon började förra gången så det blir la runt där..men jag hoppades ju på att hon skulle börja tidigare! Hon har ju i stort sätt fält färdigt nu, lite kvar kring halsen och bröstet men annars är det inget. Hon tyckte inte ens det var skönt att bli kammad igår, det är ju så tunt också är hon torr i huden så det gjorde kanske lite ont. När hon väl börjar så kommer jag få panik säkert :D ringa till ulrika och ha samma känsla och nervösitet som jag hade när jag ringde dit den 1/1 för två år sedan och frågade om jag kunde få hämta en liten alice :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Idag har jag lärt mig massor!!!

Idag så har vi haft Workshop om Ont om Jordklot, för det är väldigt ont om jordklot. Om t.ex. alla levde som jag så skulle det behövas mer än ett jordklot för att det skulle fungera. Det är uträknat att alla skulle klara sig med 1,8 hektar/pers att leva på, odla allt man behöver och bo på. Dubai är värst och utnyttjar 11.9 hektar/person, afganistan använder bara 0.5/pers. Sverige 6.1 hektar.
I nästan alls, utan atten och öl, finns det palmolja. Detta är billigt för företagen att ha i all mat men det gör att folk som lever där det odlas oljepalmer kan inte leva, de har ingenting att leva på och inga marker att odla på. I de flesta innehållsförteckningar står det bara Veg. fett, och då vet man inte vilket veg. fett det är så det kan vara solrosolja..men det kan också vara palmolja...jag ska kolla lite extra nästa gång och har jag två val så tar jag den som inte innehåller palmolja.

Den 28 Mars, 20:30-21:30 ska hela Sverige släcka ner alla sina lampor och se hur mycket det sparar..så gör det, det ska jag göra :)

Nu är det pluggeri pluggera. Sen ska jag spela tv spel. B säger att det inte är bra för mig att jag spelar sånna tvspel där det är krig när jag berättade att jag drömmde om det, och han kan nog ha rätt..när jag åkte in till stan häromdagen så såg jag en sketen skåpbil..."den skulle jag skjutit i tvspelet, den ser skum ut" tänkte jag. Sen när jag var på getterön så var det en stor bräda som stod lutad mot en sten..den hade la flytit upp där. Den hade lika gärna kunnat vara en basokas..dom är i den storleken och brukar stå lutade så i spelet...Jag ska köpa tecknat tvspel! Förstår nu att ungdomar och barn kan göra hemska saker om de spelar sånt här.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

En ny dag.

Och alice är lika pigg och glad som vanligt, och wilma är lika trött och seg...som vanligt :) Hade så svårt att somna igår, tycker att jag alltid har det nu för tiden, la mig vi 01 och sista gången jag kollade på klockan från sängen då var den 01:45...svin jobbigt. men men... jag hade iallafall först satt klockan på halv 7, tänkte att jag kunde försöka att passa på att komma upp ur sängen när b åker till jobbet..men när b hade gått och klockan ringde 15 minuter senare så var jag inte alls sugen på att gå upp. så jag ställde om den till halv 8 :D Så nu har jag ätit frukost och nu ska vi ut i det kalla på promenaden.  


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

natten!

Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Möttes i dörren av ett yrväder till hund. Först så tyckte hon att det var så roligt att just jag hade kommit hem..men sen efter nån sekund så fick hon nos på korvarna som jag hade fått med mig hem och då var jag inte så rolig längre. Hon fick en liten bit sen fick hon gå ut och kissa och nu ligger hon däckad igen, detta är då alice såklart :) Sen gick jag vidare in i sovrummet och där ligger B och wilma och snarkar. Wilma ligger utsträckt över mig säng och sover så gott. :)

Usch vad hårt det var att jobba idag. Det är en ny arbetsledare, chefen själv. Och han hade inte riktigt samma tanke på hur vi skulle städa som den förre arbetsledaren hade, så nu fick vi ändra vårat tänkt..från att i stort sätt ha fått göra precis som vi ville bara det blev rent..till att göra som han säger....me dont like.

Nu är jag trött men känner inte för att sova ändå. Men jag får la göra det. tänkte gå ut med dogsen imon pitti innan skolan. Vad hemskt det låter...det låter som att dom aldrig får kissa på morgonen om inte jag orkar..men vi har ju inhägnad trädgård...så där får dom kissa om jag bara ska iväg nån liten sväng till skolan. så går jag när jag kommer hem istället. men imon är det några timmar ändå så då blir det bättre med promenad innan och efter :)

natti natti allihopa =)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måndag kväll!

Var inne på Azras hemsida nu och kollade in om det hade kommit upp några bilder på hennes valpar. Och det hade det,  och det var ta mig fan det sötaste jag sett, herregud så underbart söta dom är :) Tänk att alice ska ha massa sånna, jag kommer aldrig vilja lämna dom. kanske slutar med att vi tar hem allihopa hit!  :)

Nu ska jag snart iväg och städa efter wicmatch. Är la sådär kul men det gör mig inte så mycket egentligen, har ju vart hemma hela dagen så et kan va kul att det händer nått :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måndag!

kan ni tänka er. Det är en tjej som har lagt ett bud på mina byxor på tradera, budet är bara på 10 kr men jag tycker det är skit roligt ändå :D tänkt att nån faktiskt vill ha dom! B tycker att jag är löjligt som lägger ut kläder där, och han tycker andra är ännu löjligare som vill ha dom...haha, så säger han inte när jag har tjänat ihop massa massa pengar på detta...mohhahahaha :D

Idag så har jag, alice och wilma vart på getterön. Där fick båda två springa fritt och dom gjorde mig så stolt :) Jag kastade ut lite köttbullebitar som dom fick söka efter också, så nu är dom trötta båda två.
   När vi kom hem så tänkte jag att det faktiskt var dags för tussan att gå ut, hon hade inte vart ute på ungefär 30 timmar. hon ville verkligen inte ut men jag tvingade henne annars så kan det hända att hon smyger ner i källaren och uträttar sina behov, det har hänt förr! När hon till slut sprang iväg över gräsmattan så tänkte nog alice att "woho, kul. JAGA KATT" så hon satte av efter tussan men tussan sprang fort och smet under en av grindarna. Alice kom ju då inte under så det sa pang! Med alice gick det bra, men grinden gick sönder :| låset eller vad man ska kalla det lossnade, som tur var så såg jag detta och sprang ut fort som bare den och hämta in wilma, för jag hade då ingen lust att jaga henne i skogen :) Så nu är B och alice där ute och lagar grinden. Det är skönt att vi har samma tankar när hundarna gör sönder nått "Tråkigt, lite extra arbete..men men, det är dom värda :)"

Jag är så stolt över mig själv. Jag har nämligen gjort matlådor för två dagar, imon blir det lax och citronsås, och på onsdag blir det kåldolmar :D citronsåsen till laxen köpte jag färdig så det var bara in i ugnen lite med dom. kåldolmarna köpte jag också färdiga..bara att steka lite, men jag lyckade göra en god sås till kåldolmarna..det är jag stolt över.. :)



Jag har eldat i kaminen i vardagsrummet hela dagen idag. Vilket innebär att alla elementen stängs av, så jag tycker det är jätte kallt i köket nu...Ska plugga klart sen så ska jag gå in och sätta mig i soffan en stund och värma mig :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kissie

Kissie är så generös!!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fan vad arg jag blir!

jag blir så fruktansvärt jävla arg när när människor behandlar djur illa. Kollade just på kallafakta, där de visade bilder från att det sitter ett gäng människor i ett rum och drar loss dun från gåsar som lever, gåsarna skriker och sprattlar men människorna håller fast de och bara rycker och rycker. En del gåsar fick de sy ihop för de gjorde dem så illa, så de bara sydde ihop såren utan att ha den minsta medkänsla för djuret. Sen lyfter de upp gåsarna i en vingen och slänger ut dom på gården igen... jag blir så jääävla förbannad. Fan vad jag ångrar att jag köpte ett duntäcke till b i julklapp, och att jag själv har ett. De som arbetar så här gör det för att efterfrågan på dun är så stor, och genom att plocka gåsarna levande kan de plocka dom 5 gånger istället för 1 gång som det bara blir om dom först avlivar dom. Att man drar dunet från en gås kan jämföras med att man drar av håret på våra huvuden sa en veterinär i programmet. helvete jag blir så arg så jag kokar. De som arbetar så här finns inte i sverige, utan det är i andra länder, men de säljer sen till Sova, Jysk, Åhlens m.m. Fan.... jag hoppas verkligen att de bolagen inte köper från de som plockar gåsarna levande längre..jag ska då aldrig mer köpa dun...Så nu är det en sak till på listan som jag inte köper. Det andra på listan är bambu, och bambuskott (för pandorna dör ut av att det inte finns tillräckligt med bambu), oekologiska ägg och annat.... läser alltid på t.ex. kyckling påsarna vad det står om hur de växtupp.

åh nu är jag så jävla arg så jag ska gå och döda några nazister i playstation...det är världkrig i spelet nämligen..och jag har kommit in i tyskland nu.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Promenad i skogen!

Idag så gick vi promenix i skogen. Vilket ibland inte alltid är så roligt för wilma drar så värst då, nosen i backen eller sniffa i vinden hela tiden, och svansen den går  :) När vi nästan hade kommit ut ur skogen och jag precis börjat få upp värmen så sticker alice efter ett stort rådjur. Jag ropar  på henne men hon har stängt av hörapparaterna. Så jag och wilma får stå och vänta på henne i kanske 10 minuter. Jag visslade och wilma skällde och till slut kom hon, då var det full fart som gällde för jag hade ju blivit kall igen :(

Nu har jag lagt upp några grejjer på tradera. Får vi se om nån vill köpa de oanvända grejjerna :)

Här är lite bilder från promenaden.

"Äntligen har mamma pluggat klart, full fart i skogen!"


"Ojdå, fick visst inte springa så fort i förväg!"


"Men du älskar väl mig ändå mamma :D"


Det blir tyvärr inte lika många kort på wilma eftersom hon går så nära så är det inte lika enkelt. men här är ett där svansen går iallafall ;)



Åh Azra, jag och matte kommer så gärna så gärna och hälsar på, det lovar vi att göra så fort du och valparna är redo :) Vi är också stolta över dig :) och vi hoppas på att det ska gå lika bra för mig, jag tror min matte är lite nervös att det ska hända mig nått...men jag ska vara stark som du :P 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

GRATTIS AZRA!

Igår så fick Alice syster Azra fem små valpar. Det kommer säkert komma bilder på dom på deras hemsida så om du vill kolla på dom sötnosarna så gå in här :)

Igår så fick jag gjort så mycket här hemma. Jag rensade ut i garderoberna, så jag har en hel ikeasäck med kläder och handdukar som jag ska kasta. Också börjae jag plugga igår så det tänkte jag fortsätta med nu..sen så blir det långpromenad i det fina vädret :)


grattis än en gång Azra, är så otroligt glad att ni alla mår bra :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0