söndag.

idag har jag storstädat. Sen har vi vart och ätit lunch hos B´s mormor ju, super gott och trevligt. Och nu måste jag plugga lite.
Alice har nog blivit lite hallt, herregud...olycksdrabbade hund!! vi gick en sväng i stan innan och hon fick kämpa sig fram, när hon började trava så haltade hon till och började gå istället, det verkade liksom som att det gjorde ont då..men hon försökte om och om igen. Vi får la ta det lite lugnt i veckan och hoppas på att det går över. är säkert bara en liten sträckning för hon haltade ju inte alls grovt.

dom hära dropparna som Alice och wilma har fått för noskvalster var inte alls bra för wilma. Hon kliar och kliar och håller på. Läste på biverkningaran att det har visats på katter att det kan ge klåda men att det går över inom 24 timmar, vaddå bara på katter? låter konstigt, hon försöke iallafall desperat komma åt att klia i nacken där jag la på det men hon kommer ju inte åt. Hoppas det går över snart, för det var ju 24 timmar i går kväll.

nä nu ska jag sätta mig med schemat och fylla i och göra fint. ska nog beställa en ny almanacka föresten. min går ut i juni. haha, kanske inte jätte snart men irriterande när man ska boka upp sommarjobb :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lördagen.

Har du börjat träna Alice lite genom att belöna med leksak, hon tycker det är skit kul. hon gör allt väldigt bra och blir överlycklig när jag drar fram leksaken ur jackan. Sen så tycker hon dock att det är otroligt tråkigt när jag kallar in henne igen. Men jag tror det kan funka bra. Det blir en väldigt effektiv belöning med rolig leksak, glad matte, och bus, istället för klick - godis och ett "bra!" Jag ska kör lite både och så ska det nog gå bra.

Imorgon är jag ledig första gången på hela veckan..ska bli skönt. Ska hinna med att städa för det ser ut som tredje världskriget här, också ska jag plugga för det har inte heller riktigt hunnits med.
Sen är det praktik i två veckor. Ska faktiskt bli riktigt riktigt roligt. Jag brukar inte vara så sugen på det, tycker mest att det känns som att "jobba gratis" men nu ska jag vara på lindberga denna gången och där har jag jobbat mycket innan så det ska riktigt roligt att komma tillbaka :)

En annan grejj. Min mormor och morfar ska ju skaffa hund, Eurasier ska dom ha. Tiken som dom stog på kö att köpa valp ifrån blev tyvärr inte dräktig här i vinter men nu har jag hittat en kennel som har en valp kvar från en kull, en kennel som ligger mycket närmare där min mormor och morfar bor så det skulle ju vara perfekt. Ska ringa dom i morgon och säga åt dom att åka dit :) Dom skulle behöva en hund. Min morbror hade en hund för några år sedan som dom passade mycket, men den hunden blev påkörd av ett tåg så hon finns tyvärr inte idag. Och sedan i sommras så finns ju inte morbror heller, så jag tror dom känner sig väldigt ensamma, dom bor ju 2 timmars bilfärd från oss. Så en hund tror jag skulle göra dom gott, då får dom nått att lägga sin energi på och nån liten att tycka om tillsammans ;) om ni förstår vad jag menar :)

Nu ska jag lägga mig och ladda för en heldag imorgon...
vi ska ju på lunch till B´s mormor också..tycker om sådana spontana inbjudningar :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Veterinär besök!

Nu har vi kommit hem från Varbergs Djurklinik. Alice var inte välkommen in i entren eftersom de inte visste om det hon dratt på sig är mycket smittsamt. Så vi fick gå in specialvägen. Där titta veternären på Alice ögon, konstaterade att dom var röda överallt, under ögonlocken och allt vad hon sa... och att det rann, hon klämde lätt på halsen och Alice hostade så då konstaterades det att hon var känslig i luftrören också. Och ur nosen rinner ett klart segret, som vatten ungefär..
så summan av kardemumman blev att hon har ögoninflammation, och kan även ha noskvalster. Och där såg jag mina pengar rinna genom fingrarna för noskvalster betyder att Wilma också behöve behandlas. Noskvalster kan visa sig på olika sätt och ett sätt kan vara klar, tunn segret som rinner ur nosen, som alice har. Ett annat kan vara inåtsnarkningar eller vad man kallar det, som wilma i stort sätt alltid har. Björn brukar behandla hundarna mot det innan jakten börjar för att wilma säkert ska ha sitt fulla luktsinne, och hon håller alltid på och göra sånna där snorkningar..och jag tror inte hon blev speciellt mycket bättre efter behandlingen i höstas. Så om det är dom här jävla noskvalsterna som dom aldrig blir av med så tänkte jag att det är lika bra att köra på den dyrare behandlingen som dom tror ska vara lite bättre...så jag som funderade på att köpa en mobil denna månaden kan ju glömma det! 

Nu får vi hoppas att Alice blir av med sin ögoninflammation. Veternären sa inte att det verkade allvarligt, men hon sa att hon ska ringa mig på fredag nästa vecka för att se om Alice har blivit bättre, för annars måste vi komma in igen..Och det har dom nog aldrig sagt förut. Vilket får mig att tro att veterinären är skeptiskt till att Alice ska bli bättre.... 

Men så är det. jag hoppas att noskvalster ska utrotas..kunde inte dom dött av kylan som många andra kryp kan göra?


Min guldklimp. Alice och Wilma är det värdefullaste jag har.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Polletten trilla ner.

Igår på träningen med hundarna så var Alice så jävla duktig på det fria följet. Det är så otroligt kul att träna med henne nu. Linnea sa att nu har polletten trillat för Alice, hon verkar förstå precis vad det är jag har försökt lära henne hon går så bra bredvid min sida och hon sätter sig så snyggt. Ibland så blir det fel och hon kan flyta ut nån cm, men det är knappt märkbart och det är så mycket bättre än vad det har varit. Otroligt kul. När hon sätter sig fel och jag ber henne göra om det, genom att puffa lite på henne, antingen på bogen med knät eller på rumpan med foten beroende på hur hon sitter fel. Då rättar hon snabbt till sig så hon sitter i en rak linje längst med mig. Det är inte längre dom här upphoppen som hon har gjort innan att hon ställer sig upp och går runt och gör om hela ingången. Så jävla kul att träna med henne nu när hon är så allert :) åh vad kul det är att göra framsteg i träningen :)
   Det är ju just detta momenten som jag har trott att vi skulle ha det svårtast med, jag har sagt att jag vägrar tävla i lydnadsklass II innan det fria följet sitter, och jag trodde det skulle ta lång tid..men nu sitter det, och det sitter som en smäck! :) Ska bli kul när snön försvinner så vi kan börja träna hoppet som är lite annorlunda i klass II och sen så har Linnea beställt koner så vi ska börja med momenten "rutan"...åh vad kul. Jag älskar snö...men nu blir jag laddad och vill ha vår och ljust och kunna träna utan massa jobbiga kläder i vägen och slippa frysa om händer och den hunden som vilar slipper frysa. Vi vill ut och tävla :D

Wilma är också på g som bare den. Hon vill så gärna och är så godissugen så det är nästan för bra, lite svårt att få henne att lyssna och visa henne vad jag vill för hon flyger mest omkring och gör allt hon kan på samma gång ;) Men en taggad hund är bättre än en hund som inte är intresserad, så visst siktar jag på att tävla med henne också nu :) 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!

Idag på skolan så höll dom på med ett spännande projekt. dom ska la Promota (?) skolan och göra typ en sån. Dom fråga vår klass om vi vill vara med men vi hade ju föreläsning då..annars hade jag ju jääätte gärna ställt upp och skämt ut mig..nä!

Här annalina är den jag pratade om :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tidningsbäraren.

Den senaste tiden så har Alice tyckt att det är en väldigt rolig lek att få bära min ena vante sista biten hem. Hon kommer alltid och vill ha den och säger jag "Nej!!" för att jag tycker det är för kallt så förstår hon att vi inte skulle leka det idag. Men oftast så får hon bära den, och då vill Wilma ha den andra så det blir ju en jätte rolig lek :) Så i morse när vi var ute och gick så kom hon som vanligt fram och skuttade vid min sida och ville ha vanten, men då tänkte jag att hon lika väl kunde göra lite nytta istället, så hon fick bära tidningen. Detta var en tidning som kom igår som vi inte hade hämtat, för vi har inte tidning på morgonen, då hade hon ju kunnat bära den varje dag :)




Hon började med att bära den väldigt fint, men så fort hon skulle stanna och vänta på mig och Wilma så la hon ner den och tog sen upp den när vi kom ikapp, så till slut så var den lite trasig och väldigt blöt...men hon var stolt och jag tyckte hon var väldigt duktig :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

förkylningar och bilar.

Alice förkylning börjar nog bli lite bättre. Hon är pigg och sprallig så länge hon får vila, men efter en promenad så är hon väldigt trött. Så vi tar det lite lugnt med henne, i eftermiddags så tyckte jag att det gula i ögat hade blivit lite mindre. Så vi fortsätter tvätta och torka rent och hoppas vi slipper ett besök till veterinären. Hon började däremot nysa innan, får se om det fortsätter annars var det nog bara ett hårstrå eller nått som kliade lite i nosen, hoppas.

Jag har precis skrivigt ut CV och personligt brev och grejjat med betyg och referenser. Min seriösaste arbetsansökan nånsin ska imorgon läggas på lådan. Hoppas nu jag får detta sommarjobb!

Solen har ju lyst väldigt stark och varmt idag. Blev lite nervös när det började töa så mycket. Jag vill inte att snön försvinner än, jag ville verkligen inte det. Vet att många är trötta på det men jag tycker det är så otroligt fint. Jag tänkte innan när vi var ute och gick att jag lätt skulle kunna flytta på mig och bo lite längre upp i landet, bara för att få ha det så här varje år. Älskar det!

Men vet ni vad.  Jag var och besiktigade min bil idag, OCH DEN GICK IGENOM!!! Så rent ut sagt, jävla skönt, att slippa grejja och åka till verkstan och va utan bil i flera dagar och lägga pengar på den. Det var två små grejjer som måste fixas på den till nästa besiktning men jag hoppas inte jag ska behöva besiktiga denna bilen mera, jag hoppas på att ha en stor fin ung kombi nästa vår, ja det är min plan det :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Frusen wilma, korv och plugg.

vi var ju på musikal i lördags. Vi kom dock inte ut med bilen så B´s föräldrar fick hämta oss borta hos grannen. Dom hade nämligen svårt att ploga vägen här eftersom det har blivit väldigt mycket snö nu. men nu kommer vi ut igen så dom har jobbat på riktigt bra i helgen :)

Alice hjärtat har gått och blivit sjuker. Det började med att nosen rann i förra veckan, så rann den i några dagar och i lrödag morse så började det även bli gult kladd i ena ögat..och nu är det mycket kladd i ena ögat. men hon är pigg och glad så det är nog ingen jätte akut fara på taket, får se här om det försvinner annars så får jag åka in med henne i veckan. Undrar om tussan kan ha smittat henne? vet ni om katt kan smitta förkylning till hund?

Igår så var vi ju ute och skottade igen. När vi började bli klara så skickade jag sms till b´s föräldrar att korv med bröd uppskattas ute på landet. Det tog en timme sen så var dom här med korv och bröd och dricka och efterrätt, underbara svärföräldrar :) så vi pölsade upp i skogen och tände en brasa och grillade korv. Wilma tyckte dock att det var världshistoriens sämsta idé nånsin! hon satt och skakade så jag trodde hon skulle skaka sönder, jag och svärmor tog av oss våra tröjor och lindade in wilma med men det hjälpte inte utan hon fortsatte skaka, så jag fick gå hem med henne så fick hon ett grisöra att tugga på framför brasan inne istället :)
Alice tyckte ju då att det var en helt underbar ide att grilla korv, korv som är så gott och hon som kan titta så fint på en när man äter ;)



Nu måste jag plugga plugga. Det är mycket att göra denna veckan. Imon är vi lediga från skolan men då är det istället jobb hela dagen + besiktning av bilen. *hoppas hoppas att den går igenom*

sen så är det skola skola skola!!! så jag måste hinna plugga därimellan för tills på fredag ska jag skriva klart en grej och nästa vecka är det praktik så tills dess ska jag har gjort en stor grej också! och nu då så blir det antalige natt hinna med ett veterinär besök mitt i allt detta också!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

öööh? va?

Jo visst. det är roligt med snö. no hard feelings to snön!
MEN. när jag ska åka till jobbet idag så önskade jag att snön iallafall vägde lite mindre. fy faan vad tungt. jag skottade vid bilen i typ 50 minuter och sen kunde jag backa 2 meter..jo visst lycka till att komma i tid till jobbet. och eftersom jag bara skulle jobba 9-13 så verkade det inte som nån idé att åka över huvudtaget. grannen som skottar vägen har även bara kört En runda med plogen, vilken blev en väääldigt väääldigt smal väg att köra på, tror inte min bil hade fått plats där faktiskt. så jag fick ringa och avboka mig. suger, hatar att behöva ring jobb och säga att jag inte kommer.

men jag hoppas hoppas att vi kommer iväg till gbg i eftermiddag. jag vill så gärna gå på musikalen och helvete, jag har ju köpt en klänning för 500 spänn dagen till ära!!

wilma och Alice fick en smärre chock när jag släppte ut som i morse. Wilma började gå på den skottade stigen (som då inte var så "skottad" längre eftersom det hade snöat igen med typ 2 decimeter) men hon vände ganska fort och kissade utanför trappan och sen skulle hon in. Alice kände däremot att hon ville göra nummer 2, och det gör man inte utanför dörren eller på en stig bara så där (enligt henne) utan man ska gå runt runt runt i stora cirklar först, men även hon fick ge upp för hon märkte att det gick inte att sitta och göra nr 2 i denna höga snön, det gick ju knappt att gå där för henne :)

ja, så eftersom jag inte kan jobba idag så är det lika bra att gå ut och skotta på gården. ska verkligen lägga ner hela min skjäl i detta så att jagh ar att göra hela dagen...för jag är lite sur!!
älskar snö..men jag önskar jag kunde trolla just nu!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Idag när jag gick upp...

...fick jag se detta:





Undrar vem som hade det mest bekvämt? :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

trött jag blir!

jag blir så trött när folk uttalar sig om saker som de inte har en aning om, fast de verkar tro att de har det. Lyssnade på P3 när jag körde hem från jobbet innan, och där var det nån medling med polis mellan hundrädda och hundägare i stockholm. En hundrädd sa att hon inte tyckte om när hundar hoppar upp på henne, det förstod ju alla. en man frågade då om hon var lika rädd för små som stora hundar. "ja!" svarade hon då. "små hundar är mer ouppfostrade, alla tycker dom är så söta så dom skäller ingen på" Jävla skitsnack. Visst finns det väl vissa som har sånna hundar, men det gäller ju inte alla!
   Så frågade en hundägarna vad dom kunde göra för att hon inte skulle vara rädd, och då svarade hon att hon ville att hundarna var kopplade. ok, fine. Alla verkade ok med det. Men så uttalar sig en gammal gubbe.
"jag tycker inte att små hundar borde behöva vara kopplade, mina lilla hund är så söt så det är skillnad på honom och stora hundar" "ja" säger då en annan "min chiuaua har jag aldrig kopplad, han går alltid med mig. Och om nån jag möter säger att dom är hundrädda så lyfter jag upp hunden och går därifrån"

Jag blev så irriterad så jag kunde inte lyssna mera. Hur svårt ska det vara att fatta. Folk är hundrädda, koppla din hund när du går bland folk, eller håll den i halsbandet om det är en stor hund. som hundägare har man inga rättigheter, bara skyldigheter. Det kan verka skit och orättvist men så är det. Och vad fan är skillnaden på stora och små hundar, gillar man inte hundar så spelar det väl fan ingen roll om det är en liten råtta eller en  stor kalv?
ja blir då inte klok på människor!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

yes!!!

jag har vart ute med hundarna på en promenad innan frukosten, så nu ligger wilma däckad i sängen och alice ligger i korgen bredvid sängen. alla är mätta och belåtna så nu drar jag med gott samvete ut till åkulla för att åka skidor. B sa att charlotte kalla har 30 par skidor. hmm, ja det kan man ju också ha om man tycker man behöver :)

en annan väldigt rolig sak. dom här trimgrejjerna som jag sa att jag kollade på på blocket. jag mejlade henne och frågade om hon vet vad det skulle kosta att frakta ner dom hit. hon sa att det kostar nog ganska mycket för det väger ju en del. Så svarade jag och tackade för henne svar och skrev att jag ska funderade på detta för just nu har jag inte råd, eftersom jag är student, så jag förstår om hon har sålt grejjerna till nån annan innan jag har funderat klart men att jag hör av mig och kollar om de är kvar om jag bestämmer mig för att jag vill ha dom.
och gissa vad denna snälla människa svarar!! att hon håller grejjerna till mig ett tag för att hon tycker synd om mig och förstår att jag gärna vill ha grejjerna. ja jag säger då det. hit med sakerna, nu vill jag ha dom! :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Min onsdag.

Idag har jag fått gjort en hel del. Har handlat mat till syster och hennes kille som ska vara här på lördag kväll med hundarna, för vi ska till götelaborg på musikal :) Sen så åkte jag in till stan och köpte en klänning till på lördag, den var liiiite dyrare än vad jag hade tänkt lägga men den var så himla fin och satt så jävla perfekt så jag kände att jag kunde unna mig det :) 

 
Bild från esprit.eu

Sen åkte jag och hundarna vidare till klubben och tränade lite. Wilma tyckte inte det var så jäkla spännande. Hon satt med sitt täcke mest och frös. Så jag tränade inte så jätte mycket med henne utan körde mest med Alice som var super duktig. tränade med det fria följet och det börjar sätta sig perfekt hon snutten nu :) hennes ingångar blir och bättre och bättre. roligt roligt :)

Sen gick vi en runda. och sen åkte jag till gymmet och tränade lite. riktigt härligt. känner att jag har kommit in i träningen bra nu, det är skönt. undrar om det beror på rosenroten som jag har käkat i snart två veckor. Tror den hjälper väldigt bra och gör mig piggare och mer sugen på att hitta på saker :)

Och nu ska jag laga köttfärssås till matlådan imon och sen ska jag och stora syster på nån inspirationsbröllops mässa. lite kul. vi ska inspireras till tusen :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma...ja wilma.

hon har varit så duktig vår wilma de senaste dagarna. hon har varit en riktig stjärna. hon har lyssnat så bra på promenaderna, har inte dratt i kopplet och jag har tom vågat låta henne gå själv med kopplet släpande efter och hon springer fort framåt, också ropar man så vänder hon tvärt och rusar tillbaka till en. Åh vad duktigt hon har varit... men idag vände den lyckan...!
hon började promenaden väldigt bra, lyssnade på både mig och björn och var pigg och glad. vi gick hela "familjen" och hade en super fin promenad i snön. Så sticker wilma som en spjut helt plötsligt. vi ropar och visslar men hon skiter totalt i oss. hon börjar driva och försvinner bort i skogen. hundj-vel!!!! Men men, det var bara till att ge sig in i skog och den höga snön efter henne och följa hennes spår. som tur var så hittade vi henne efter ungefär 30 minuter, hon orkade inte hålla på så länge i den höga snön. Björn var super arg, medans jag var glad att vi hade hittat 1 av 2, alice hade ju stuckit efter wilma och var fortfarande borta!! jag ropar och visslar i pipan men hör eller ser henne inte nånstans. vi konstaterar iallafall att det måste vara botten fröset i mossen så där har hon ju inte gått ner sig i allafall. Vi går tillbaka till vägen och där är hon, hon hade struntat i wilma och följ efter ett rådjur istället åt ett helt annat håll. jahaja. då var alla samlade igen och den underbara promenaden slutade med sura miner och en blödande wilma!! (hon hade skärt upp sig lite på en sporren)

Sen ikväll så har jag trimmat klart wilma. Nu är hon söt och fin igen :) Men lika kul som det är att sitta och forma och fixa henne, lika jobbigt är det. Åh vad jag vill ha ett trimbord så jag kan komma åt henne från båda håll, och en pall som är i bra höjd. Och trimkläder så att jag inte behöver se ut som självaste wilma själv när vi är färdiga. såg på blocket att det var en som sålde trimbord och saxar och trimmaskin och allt vad det var, suuuper bra grejjer allt vad jag vill ha. för 1950. hmm, ja..jag vill så gärna!! men jag blir så snål nu när hon är färdigtrimmad. men nästa gång jag ska på det igen så vet jag att jag kommer önska att jag hade alla dom där grejjerna!!!

Men hur besviken jag än var på wilma idag när hon stack så försöker jag se det positivt - jag fick mig en jävla träningspass!!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

skidor!!

För er som inte har läst hn i veckan så kan jag ju tala om att jag var med där på dagens fråga. skit kul :)
frågan var om jag skulle vara med i os, vilken gren skulle jag då ställa upp i. jag svarade skidor av nått slag, (jag sa också, "om jag måste vara med..." men det skrev dom inte) så idag så skulle jag testa just, skidor av nått slag :) långfärdsskidor. jag och syrran åkte ut till åkkulla och lånade skidor där, super bra. gratis :) vi åkte en runda på 2.7 km två varv, första gången på 20 minuter, och andra gången på en kvart, så vi blev bättre bättre :) det var faktiskt riktigt kul, och det var inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. men heeelvete vad ont jag har i armar och ben nu. kommer ju ha världens träningsverk imon!

hoppas vi kan göra om det snart. annars kan jag alltid åka ut själv nån ledig dag. för det var riktigt kul faktiskt, lika kul som jag mindes att jag tyckte när jag var liten :)

Igår så började jag trimma wilma. så nu är hon så fjunig och tunn på kroppen. hann inte göra huvudet så det får jag göra imon. hon blev söt iallafall :)


Ny vecka imorgon. det är bra. närmare löning för var dag som går! :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

hundträning!

Igår så var jag inne på klubben med både alice och Wilma och tränade med Linnea och Rocky. Det var riktigt roligt. Jag började med Wilma, hon var på. Hennes linförighet börjar bli bättre och bättre och inkallningen gick som ett skott, började lite med läggande under gång och det började hon snappa upp lite. Så hon tyckte det var riktigt kul och hon är duktig. tanken slog mig lite när kom hem...vad kul om vi kan tävla i ettan också ;)

Efter Wilma så var det rockys tur med Linnea, och sen Alice. Då hade Alice väntat länge så hon var riktigt taggad. Hon gjorde frittfölj utan att glida ut från min sida det minsta och satte sig fint på ingångarna, hon var laddad :)
Vi har tränat mycket sitt-ligg-sitt-ligg-sitt-ligg jag och alice, för det är ett moment i klass 2. Och pga det så har hon tappat inkallningen, hon är så osäker. när jag ropar "alicehit" så smyger hon fram och ser ut att fundera på om hon verkligen hörde rätt. Så det får vi träna på mycket, jag måste lära mig att jämna ut lite och inte träna för mycket av en sak. så det får inte bli för mycket inkallningarna nu heller :)

Roligt var det iallafall, det är roligt när man märker att hundarna tycker att det är kul!

nu ska jag iväg och vara barnvakt. Sen tänkte jag att jag kanske skulle vara duktig i eftermiddag och åka till gymmet och spinna bort pannacottan vi åt till efterrätt igår!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hur kan en människa bara försvinna?

Det går ju inte. Saker och ting kan inte bara försvinna, framförallt så kan inte en människa som andra människor saknar, bara försvinna! Jag får inte ihop det, jag förstår det inte. visst kan folk trilla och slå sig och bli liggande, men då hittas ju personen i fråga av andra, för det går ju människor överallt. Och visst kan en person ge sig av frivillig, men eftersom just detta fall har varit med på tv så hela Sverige har kunnat se bilder på just David, så borde ju folk ha kännt igen honom. eller gör man kanske inte det, det kanske är stor skillnad på att ha sett en bild och på att se någon i verkligheten? jag vet inte. Men En Människa Kan inte Bara Försvinna!!!!

I samma program som efterlyst tog upp David, så tog de också upp ett fall på en försvunnen 6-årig flicka som har varit borta i 13 år. 13 ÅR!! hur kan hon bara ha försvunnit???? I det fallet så är det nog ganska självklart att det handlar om kidnappning eller liknande, så hur kan en människa komma undan med att kidnappa ett barn? Varför hittar inte polisen folk? Jag tänkte att detta fallet kanske bli preskiberat (ursäkta stavningen) om några år, vet inte hur många år det är på det fallet. Men jag hoppas ju att nån människa som vet nått om denna flicka går ut och talar om det då, eftersom dom tydligen inte vågat det tills nu, så att föräldrarna kan få ro!

Nä. En människa försvinner inte bara. Våran granne är ju också försvunnen sen många år tillbaka. vi bodde inte här när han försvann. Hans hus stod tomt i flera år tills för ett par år sedan när hans föräldrar sålde det. Om de vet vart han är eller om de gav upp hoppet om att han skulle komma hem vet jag inte. Jag hoppas att de vet vart han är och att han gav sig av frivilligt, så att hans nära och kära vet det iallafall. Jag tror det är lättare då, då kan man tycka illa om personen eller kanske tom hata personen för att han lämnade sina barn och andra nära anhöriga, men att inte veta nånting, om personen mår bra, om personen lever? den känslan tror jag gnager mycket värre.



Nä, människor försvinner inte bara. David har inte bara gått upp i rök..han finns där ute nånstans, frågar är ju bara var? Jag hoppas han hittas snart. Har alltid varit så irriterad på B som ska kolla texttv varje morgon, nu är det det första jag gör när jag går upp morgonen, för att se om de har hittat honom än.

Polisen:

http://hn.se/nyheter/varberg/1.730941-tv-har-slutar-sparen
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tussan sjuk, och mera bilder :)

ja, lilla tussan fick åka på besök till veternären idag. hon åt inte igår och låg mest hela tiden. När hon rörde sig så såg hon så sleten ut så det var inte klokt! jag ringde igår och fick tid idag 08.00. Men så när jag gick upp idag så åt hon frukost. "vafan? är du bra nu?" tänkte ring och avbokat tiden hos veternären men tänkte sen att hon har inte vart där på flera år så dom kanske kan ta en koll på henne i vilket fall, skadar ju inte. Så vi åkte in. Och det visade sig att hon hade feber, 39,5 (normalt ska det ligga runt 38) och då hade hon ju ändå ätit i morse så hon var antagligen på bättringvägs, vilket kan betyda att hon har haft riktigt hög feber i helgen. Sen så visade det sig också att hon var uttorkad, när vet. lyfte i nackskinnet så stod det kvar rakt upp. Det ska det inte göra normalt, det ska skjunka ihop igen om det är bra med vätska i kroppen. Så hon fick dropp och febernedsättande och vitaminer. Så nu ska hon nog bli bra igen :)

Nu ska ni också få se bilderna från resan. jag visar inte alla här, är så många :) men jag visar dom som är finast och som har varit den häftigaste upplevelsen :)



Detta är schimpansen Matu. Han är ca 41 år. Här sitter han och äter en frukt som heter Emcoba!


Babianmamma med sin babianbebis.


Redtail Monkey. den har en lång röd svans, tyvär kom ju inte det med på bilden.


En liten sötnos (vervetmonkey) som satt längst med vägen en morgon och tiggde frukost från bilarna som körde förbi.
Vår guide var så snäll så han slängde några kakor till apan.


En gorillahona ligger och vilar och har koll på oss nyfikna människor.


Mammagiraff..



Bebisgiraff.



Ett lejon. Underbara djur. detta är treeclambing lion. dom klättrar upp i träd när det blir för varmt för att svalka sig i vinden :) Men mest bara dom vuxna honorna, hanarna är för tunga och ungarna kan nog inte.



En zebra. ni kanske inte ser insidan av låret där bak så bra, men det är vitt. alltså är zebror vita med svarta ränder, och inte tvärtom :)



här dansar barnen för oss. riktigt duktiga var dom.


En Eland. dom är riktigt skygga och riktigt ovanliga. Så vi hade tur som fick se en :)


Buffalos.


Pumba! Vårtsvin! Dom har så korta halsar så dom får stå på knä och äta.


Krontranor som letar efter nått uppe i träden, dom tittar och tittar. Detta är ugandas nationalfågel. dödar du en sån, så kan du få fängelse i flera år!



En gammal elefant.



En flodhästmamma med sin en vecka gamla lilla bebis.


En krokodil ligger och solar. En 15 -årig pojke blev dödad av en sån här stor några veckor innan vi kom dit. Pojken var borta i några dagar och alla letade, sen så hittade dom hans kvarlevor på en liten ö en bit bort. Usch, det är tragiskt. hemskt hemskt. Men det är inte så konstigt att det händer. När vi hade åkt förbi denna med båten så kommer vi bara kanske..1 kilometer längre bort på stranden till en liten by vid strandkanten, där badar barnen. Dom lever så med naturen och djuren, och ibland så händer det tyvärr olyckor.

nu tror jag att ni har fått se det mesta :) hoppas ni gillar det.


COPYRIGHT

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lattjo lajban...

...är det inte här i detta huset just nu.

Wilma är skendräktig så att tuttarna nästan hänger ner i golvet när hon går, hon börjar bädda i korgen, lägger sig, bäddar igen, lägger sig, bäddar och så håller hon på för att till slut ge upp för bäddningen blir inte som hon har tänkt sig så då går hon och bäddar nån annanstans, gärna på mattan i köket där hon inte får bädda för henne Matte.

Alice är alltid lite sen med sin skendräktighet, så även om hon slutade löpa innan wilma så har hon inte riktigt kommit igång än, mjölken har inte kommit men jag märker på hennes humör att det är på gång. Hon är inne i stadiet "jag hör vad du säger, men jag ska bara först..." Otroligt frustrerande när vi går på promenader och man ropar och ropar och hon bara flyttar bakdelen åt ens håll men har kvar nosen i marken på just en viktigt fläck som måste luktas på i en kvart. Och hennes humör skiftar som bare den, ena stunden ligger hon i korgen i det mörka sovrummet och ser hur deppig ut som helst, för att i nästa stund komma skuttandes till oss i vardagsrummet och gosa och puffas lite.

Tussan, ja lilla tussan har till råka på allt gått och blivit sjuk. Hon kräktes två gånger i dag, det lät som att hela magen skulle komma med upp men det gjorde den ju som tur inte. Sen så har hon mest vart hängig resten av dagen, gömmer sig och vill inte vara med. jag letade efter henne jätte länge innan för att till slut hitta henne längst in, på nedersta våningen i min garderob. När jag hällde upp mat så kom hon och skulle äta, men luktade bara på det, drack lite vatten och gick därifrån igen. Om man ska se nått positivt i detta, så är ju det att försäkrade henne för några månader sedan, hon har aldrig vart sjuk men jag tänkte att nångång så blir hon väl. Så hon fick bli försäkrad. Så är hon dålig imon och på tisdag också så kan jag åka till farbror veterinären utan att min plånbok för värsta feta hålet.

Jag själv är nog inte världens roligaste just nu heller. känns som att ett mörkt moln hänger över mig och dygnet runt och påminner om alla böcker jag måste läsa och alla sidor jag måste skriva. sommarlov, snälla kom fort iår!!
jag brukar inte hetsa upp mig över sånt där som tentor och sånt, tar det med en klackspark och gör så gott jag kan. men denna kursen är ju helt sjuk. och det gör ju inte saken bättre att hon som är kursansvarig har en hjärna mindre än en ärta, största puckot nånsin! För er som har sett harry potter så kan man nog jämföra henne lite med den här spådamen som är lärare där i några filmer, vimsemaja!

Missa inte blåsningen ikväll. det är huur kul som helst. och ikväll så ska katrin zytomierska, bla, blåsas. det blir nog kul :)






 

 

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lördag - melodifestivalen.

Svar på kommentarer.
annalina. haha, posar inte med så många djur faktiskt. B var fotograf och jag förstår inte varför, men det togs mer kort på djur än på mig? ;)

anncatrin. håller verkligen alla tummar och tassar vi har här för er. vad spännande! och nej, vi fick inte se big five. det går inte att se big five i uganda, för där finns inte noshörning. Men vi såg ju buffel, lejon och elefant, 3 av 5. Så jag får åka till tanzania eller nått också, för big five måste man ju se nån gång i livet ;)



Jag glömde ju berätta om vår promenad i tors. Jag hade så dåligt samvete för vi hann inte gå nån vidare direkt runda i onsdags, så jag skulle gå tors morgon men så försov jag mig så det hanns inte med, så när jag kom hem vid 15 tiden så skulle jag gå en riktigt långrunda med hundarna. "går över åkern först" tänkte jag. såg att där var ganska mycket snö men vafan, det går la säkert bra. men gud vad jag ångra mig. det var typ upp till knäna på mig så wilma kunde ju absolut inte gå så jag fick bära henne och vi ramla och hade oss. en promenad över åkern som normalt tar ca 5-10 minuter tog då typ 40 min. det var det värsta jag har vart med om, men envis som man är så tänker jag ju aldrig tanken på att vända, man kan ju inte ge upp! jag hade fullt med snö innan för termobyxorna på benen när vi väl kom ut till vägen och vi var så trötta, eller jag och alice iallafall, wilma hade ju åkt snålskjuts.

en annan väldigt rolig sak är detta. är det inte det finaste ni nånsin har sett? :)
mycket fint. men kennelklubben är inte direkt generösa. det kosta ungefär 300 kr att beställa detta papper :) värdefullt.





Har inte tid att fixa med mer bilder just nu. har jobbat idag och nu måste jag plugga innan vi ska in till stan på middag och kolla melodifestivalen - årets höjdpunkt. eller höjdpunktER kanske, för det håller ju på i en evighet nu för tiden!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Resan i bilder.

nu ska ni äntligen få se hur fint vi hade det :) titta och njut ;)


en spännande ödla.


Buffalos, dom ser inte så bra. men dom har bra luktsinne så dom står och vädrar oss :)


Först kom mamma giraff...


...sen kom bebisgiraff.


en babianmamma med sin söta babianbebis.


Krokodil


Herregud. detta är en sån liten pyttedel av allt vi har sett. men blogg.se vill inte ladda upp mera. så ni får en liten förtitt på detta bara. När blogg.se har samlat sig och orkar med mera så ska ni få se lejonen, elefanterna, pumbasana, flodhästarna, zebrorna, gorillorna, schimpanserna och mycket mera :)


Copyright!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

hundarna



Tycker det är så fint med all snö. Så jag tänkte föreviga detta ögonblick :) haha. nä, hade inget bättre för mig så jag filmade hundarna isnön så ni som inte träffar dom så ofta kan få se så fina dom är :) hihi. ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

SNÖ!

Vilket väder. det är ju helt otroligt. Igår så var jag barnvakt i kungsbacka, gick super bra att köra dit. men hem...
jag körde därifrån kl 19 ungefär, och var hemma ungefär kl 23. Och detta var inte pga att jag inte kan köra bil eller så, det var pga av att lastbilar inte kunde. Det var stopp för att tre lastbilar hade fastnat i en backe. så där stog vi, många bilar och många fler lastbilar. och väntade och väntade i ungefär 3.5 h.

Men jag känner faktiskt inte nån ångest över att jag spenderade dom timmarna av mitt liv där, ska det snöa så ska det fane mig snöa rejält, GO snön! Och nu kommer det mera ute..gott :)
Men..jag tror dock att när jag åker iväg nånstans nästa gång så ska jag ha med mig nått som jag kan pyssla med om jag fastnar nån mera gång, typ en bok eller nått. det blev lite långtråkigt där ensam i bilen med inget att göra.

denna snön som kommer nu är nog en bra snöbollskrigsnö! bra snö att att göra snögubbar med och så. Ingen bra snö för wilma! hon var ute i ungefär 15 minuter nu på morgonen och hon var en stor snöboll hela hon när hon kom in, den klippar sig fast i hennes päls och packas på henne så att hon inte kan gå tills slut. När jag tog in henne och sa till henne att stanna för jag skulle torka tassarna, då satte hon sig ner och tog upp båda framtassarna, som att hon "sitter vackert" ni vet. Hon hade stora bollar mellan trampdynorna också så det gjorde nog lite ont.

Ja, så är det. Skulle vilja att vi hade vår guide från ugandas mejladress. han frågade oss så mycket om sverige och snö och kallt, han kunde inte förstå hur det var. han hade bara sett snö på tv. Han frågade om vi kunde gå ut i snön, ja det kunde vi ju..men man kan ju snöa inne också. han undrade vad vi hade för kläder, han undrade vad man gjorde i snön, han berättade att han hade sett barn på tv som lekte i den :) han var för go. hade vart kul att skicka ett kort på oss i snön nu :)

Ja jösses vilket väder. hörde timbaktu på radion igår. han pratar ju lite på p3 ibland. han tyckte det var konstigt att det blir kaos i trafiken varje år, för det kommer ju snö varje år. men lilla timbaktu...så här mycket och så här länge har inte snön legat kvar här nere i sverige på måånga år!

Nu ska jag nog ute och skotta lite snö innan det blir en dusch och sen skola..

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0