Saknaden är stor!

Nu har hon flyttat. Min vän. Linnea och hennes lilla familj tog idag sitt pick och pack och drog till huvudstaden. Varberg var för litet för dom. Kan förstå det. Men det gör inte saken bättre, saknar henne som fan ändå :( Hon har lärt mig så jävla mycket. Denna människa har så mycket kunskap om olika saker så det är inte klokt. Sen hon kom in i mitt liv så har jag börjat må så mycket mycket bättre. Hundarna också. Tack Linnea! Men mest av allt så kommer jag sakna henne som vän. Hon är en otroligt fin vän. Hennes nära och kära i Stockholm ska ta vara på henne nu när hon kommer tillbaka. Hon är speciell minsann! 
Stockholm är långt borta. Men jag ska komma och hälsa på. Det vill jag, Det lovar jag att jag kommer göra!
Nu har jag ytterligare en anledning att åka på världsutställningen i Stockholm nästa år kanske :)

Linnea och Rocky. Vi saknar er som fan redan. Att du kunde dundra in i mitt liv och bli en så bra vän på så kort tid är helt otroligt och nu får jag ont i magen när jag tänker på att vi inte kommer ses varje vecka längre. Fan. Gör mig stolt nu och hör av dig när du ska till Göteborg och göra du-vet-vad :) Räknar med dig min käre vän!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tre veckor kvar

Idag firar vi valparnas femveckors dag. Grattis till sötnosarna :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Här bjuder jag på några godingar.

Josse och Glasgow var ju här och tränade i torsdags. Vi gör mer och mer framsteg för varje gång..här får ni några kort som josse tog. Suuuper fina :) Tusen tack!

Alice:

Fritt följ. Vi blir bättre och bättre! Snygga vi ÄR!:)





Rutan. Börjat ta sig :)



En godis kommer då flygande med massa beröm :) älskar denna bilden!



Wilma:

Linförighet. Hon börjar bli riktigt grym :)





Inkallning. Springa..det kan hon :) Topp!



Apport. Wilmas svaga sida.
"Vaaaarför? Vaaarför vill du att jag ska sitta här som ett fån och hålla i den dära?"





Det är riktigt kul med träningen. Snart vill jag ut på tävlingsplan igen!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Germany!

Jag fullkomligt ÄLSKAR Tyskland bidrag i Eurovision. JA, rätt låt vann. I år igen.
Fan vad bra Europa har börjat bli på att rösta rätt :) Röstningarna var riktigt dåligt lagda i torsdag tycker jag, men idag så satt dom som en smäck :) Jag älskar Eurovision och Melodifestivalen. B hatar det, B´s familj hatar det. Dom lyssnar inte ens på låtarna utan bara garvar åt alla och säger att dom inte kan sjunga och att det är super dåligt. Men jag vet, jag veeeet att om dom hade hört t.ex. tyskland bidrag, eller frankrikes i ett annat sammanhang så hade dom gillat dom! Det stör mig, Ja!
Tyskland bidrag är super bra. Det ligger i klass med många andra radioplågor, denna kommer spelar på radion Mycket framöver. Inte bara för att det är en Eurovisionlåt, utan också för att det är en Bra låt. Och jag kan svära på att om några veckor så kommer B höra den och säga; "denna är bra, vem är det?"



Jäklar vad bra den är. Jag blir så glad av att lyssna på den :) Jag hörde den första gången i Torsdags på ett liten snabbklipp i delfinalen om vilka länder som var i final redan. Då tänkte jag att; "där har vi vinnaren" ojojoj :)

Nu borde jag lägga mig. Men jag är lite uppe i varv :)

Jag kan ju berätta lite om hundarna på kul då. Wilma är i parningsform nu. Kommer det en hane hit nu så skulle han hänga på två röda om han vill. Hon håller på med Alice och ska para sig hela tiden. Alice har innan inte velat men nu börjar hon dras med lite och de parar sig med varandra om vart annat. Jag fasar för vilket parande det kommer bli när Wilma får en i sin egen storlek att jucka mot, Alice är ju lite för stor så hon ger ju upp i mellanåt. Med en basset till så kommer hon nog hålla på dygnet runt ;) När vi gick promenad i morse så satte sig wilma på marken utanför "pudelhuset". Ni vet han som har hanen som inte tycker vi ska gå där när dom löper.
Wilma tvärstannade och satte sig bestämt med blicken mot huset och började gnälla "kom ut krullpudel, jag är redo nu!" sa hon nog.

Nä. Nu ska jag väl lägga mig så kanske. imon ska jag klippa en hund. det rullar på rätt bra nu :) Give me more!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Katrin Zytomierska

Jag tycker synd om Katrin. Hon har fött barn och nu är hon sjuk och har infektion i livmodern och löper stor risk att få blodpropp. Jag känner henne absolut inte, har aldrig träffat människan. Men jag läser hennes blogg. Och jag tycker nu fruktansvärt synd om henne. Det är så jävla orättvisst vad alla kvinnor får gå igenom när ett barn ska komma till världen. Först så har hon fått gå och vara obekväm och ha ont i flera månader, och sen så har hon ont och får opereras för att bebisen ska komma ut och sen så ligger hon nu och tror att hon ska dö och har ont. Smärta smärta smärta.
Jag har aldrig fött barn, men jag vill göra det nån dag. Jag vill gå runt med stor mage och sen vill jag föda barnet. Det vill jag. Men detta måste väl ändå vara något som slår allt annat? Om man får en riktigt jobbig förlossning så finns det väl ingenting som en annan människa (läs: en man) kan få uppleva för att det ska vara samma smärta? Och detta är så naturligt. Människor gör det, djur gör det...
I bibeln står det att kvinnor får så ont för att Eva lurade Adam att äta av äpplet, det är ett straff till alla kvinnor pga Eva. Jävla Eva! Och jävla Gud! Kollektiv bestraffning är väl inget bra?
Det ska jag säga till dom dära tanterna från Jehovas om dom kommer tillbaka. Jag vill inte nått med Gud att göra för jag tycker han är dum! Ja, det är nog dags att gå ur Svenska Kyrkan nu!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tentamen!

Imorgon 9-12 har jag tenta. Vi får ju som sagt ha med oss massa papper och böcker så jag har sorterat upp och satt flikar och gjort iordning så snyggt så jag lätt ska hitta allt när jag väl sitter där imorgon och ska svara på frågorna.
Jag tycker inte om att göra tentor. Inte för att jag kanske inte kan svara på frågorna, utan för att jag inte tycker om att sitta i en stor, tyst sal med 50 andra personer och skriva. Har så jädra svårt att koncentera mig då.
Men men. Det är inte så mycket att göra åt det. Den måste göras och den måste bli godkänd. Så det är bara till att gå dit och svara på frågorna och sen gå hem igen :) Det kommer gå bra. hoppas bara jag blir godkänd nu första gången så jag slipper göra om den i sommar, det vore ju fruktansvärt tråkigt!


Föresten ja. Min dag på fun city blev lika tråkig som jag befarade. Det kom en som jobbade där på morgonen och sa åt mig att inte bara sitta där i ett hörn där jag satt och passade på att plugga ;) "gå omkring och fyll på med varor o så, annars kanske folk tror att det är stängt här om dom inte ser nån" "självklart" svarade jag artigt. Grejjen var ju bara den att det inte var EN ENDA gäst i parken, och allting i butiken var helt uppfyllt och städat. Fanns alltså inte så mycket som jag kunde göra i denna lilla godisbutik. Jag renskrev en rislista, möblerade om på ett godisbord... ah, det var min dag på jobbet det mellan 11-17.30


Just det. Jag höll ju på att glömma. Jag har köpt en ny trimmaskin till hundarna. Min gamla funkade ju inte trots att det var nytt skär, funkade inte på någon päls alls. Ur kass. Så jag gick in med den till djurmagazinet (var INTE där jag köpte den) tänkte kolla med hon som trimmar där vad hon tror. Hon hade en hund inne just då så hon provade lite i hans päls, hon höll med om att den var ur kass. Hon sa att det känns som att skäret är slött. Men det var det ju inte då för det var ju helt nytt och jag hade oljat och gjort allt man ska. Jag fick iallafall låna pengar av min kära far så jag köpte en ny, en som var 4 gånger så dyr som min gamla. Men det får det vara värt, tjänar ju in det ganska så snabbt om jag får hit lite hundar att klippa.
SÅ! Om du funderar på att köpa en trimmaskin och trimma din hund med, köp en rejäl. En dyr i en riktig djuraffär, inte på Jula som jag gjorde! Den höll och var skit bra på de 4 första hundarna, men sen så var den skit dålig. Denna som jag köpte nu kan man ha länge, hon som klippte där på djurmagazinet hade haft sin i 5 år! Med andra ord, mycket bättre och värt pengar i längden!

En annan ska också. Djurmagazinet är för snälla. Dom tog tillbaka skäret som jag köpte förra veckan. Det passade ju inte på den jag köpte nu så då sa han att det tar vi tillbaka. Så snällt! Det är bra med dom, om man kommer in med grejjer som man kan se på att man knappt använt och antingen har kvitto eller bara att dom kommer ihåg att dom har sålt det till en, så får man lämna tillbaka det. Det innebär ju då också att ibland när man ska köpa saker så ligger de inte i sin orinigalförpackning utan kanske bara i en liten påse. Men det gör inte. Jag litar på dom. Dom är toppen!!

Hur som helst så ska jag klippa hund på torsdag. Ska bli spännande och se hur det går. Provade lite innan att bara ha på den, haha..den vibrerar ju inte på långa vägar så mycket som min gamla gjorde. Nu känner jag mig lite som ett proffs måste jag säg ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Djurungar!

I går morse när vi gick vår runda förbi kossorna med kalvar så såg jag att den vita, hon som förlorade sin förra året, hade fått en. En helt kritvit söt liten kalv. Då blev jag glad :) Nu i morsen är vi gick så mötte vi bonden som har dom. Vi började prata kalvar och han sa att den vita kossan skyddar sin kalv mycket mer än vad dom andra gör, hon lämnar den inte en endaste sekund. Ligger kalven ner så ligger eller står mamma ko jämte, står kalven upp och kanske rör sig lite så följer mamma ko efter minsta steg. Dom andra kossorna kan ju lämna sina kalvar för att gå iväg en bit och beta eller dricka vatten o så. Det är lite häftigt. Bonden sa att kossan kommer ihåg att hon förlorade sin kalv förra året, så nu är hon nog väldigt glad och beskyddande över den hon har. Precis som vi människor nog skulle vara. Han berättade också att han egentligen inte skulle haft kossorna iår, men det fanns ingen som ville ha dom och han ville inte låta dom gå till slakt eftersom dom vad dräktiga. Så när kalvarna klarar sig utan sina mammor så kanske dom går till slakt, det är sorligt :(

När vi sen fortsatte vår promenad så fick vi se en rådjursget, eller jag såg, hundarna hade fullt upp med att skvätta och hålla på. Denna rådjursgeten såg jag på samma äng igår också, och i förrgår. Jag började ana att den kanske har lagt en liten unge där i gräset nånstans. Det hann jag inte mer än tänka föräns en liten unge titta upp vid getens sida.

Denna tiden på året är den bästa tycker jag. När alla djur får sina ungar. :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fyra veckor idag.

Idag firar vi att valparna är fyra veckor gamla. Bilder finns här. Dom är så otroligt fina. Längtar tills jag får träffa dom nästa gång :)

Idag så jag jobbat lite granna på Fun City. Var super tråkigt. inget folk alls typ. Det kom några ungar på eftermiddagen som hade cyklat dit efter de slutat skolan, men annars så var det inget som hände. Imon ska jag jobba hela dagen så jag förebered mig mentalt på en ur tråkig dag, för jag tror inte det kommer hända mera imorgon. Folk går ju fortfarande i skolan eller jobbar.

På onsdag har vi tenta. det är inte klokt. Denna tenta som jag kände sånn oro för i januari, nu känner jag ingenting. Vi får ju ha med oss böcker och anteckningar och allt. Så jag ska skriva ut allt och ta med mig så kan det väl inte bli några problem.

Wilma börjar redan ställa upp sig. Hade vi velat para henne så tror jag inte det hade vart några problem alls. Hon började löpa för 5 dagar sedan och hon är redan i full gång med att visa Alice hur Alice kan göra för att para sig med henne, Alice bara morrar och går surt därifrån. Har gått promenad med josefin och hennes lilla Glasgow ikväll. Han är 7 månader och bryr sig inte om att dom löper, det struntar wilma i hon ställde upp sig för han ändå.

Imorse när B åkte till jobbet så mötte han en liten pudel på vår väg. En pudel vars ägare är irriterad på att vi går promenader "i byn", som han utryckte sig, när våra hundar löper. Han tycker inte vi ska göra det för det bli så otroligt hos han då. Det struntar vi fullständigt i. Kan inte han ha koll på sin hund så är inte det vårat problem. Vi har all rätt att gå promenader vart vi vill! Jag kan förstå att han tycker det är lite jobbigt. För dom har alltid kunnat ha sin hund lös på tomten och hunden vet precis vart gränserna går och han har aldrig smitit, föräns vi flyttade hit. Men ärligt talat så känner jag att han får koppla sin hund om den inte lyssnar på honom, vi ska inte behöva anpassa våra promenader bara för att hans hund inte lyssnar på honom. Sen så tror jag inte heller det spelar någon roll vart vi går för jag tror hans hund känner löplukten bara genom att våra hundar är ute i trädgården. Men lite synd om farbrorn tycker jag allt att det är, synd att han är så gubbsur! ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lilla söta sötnos!

Nu har Valparna fått vara ute för första gången. Ligger jätte fina bilder här om ni vill titta. Det sista kortet när Nigella ligger ner i gräset är min favorit, lilla söta prinsessa då!


Vi har precis firat färdigt B. Han fyller år imorgon men hans föräldrar kom hit idag. Vi har ätit kräftor. Mums! De frågade såklart hur vårt besök hos valparna igår hade varit. Jag babblade på om hur fantastikt det var och hur fina alla valparna är och hur fina dom vuxna hundarna är och hur liten den minsta var i jämföresle med Wilma och bla bla bla. Den som frågar just nu får höra hela historien. Jag tycker detta ska bli så fantastiskt. Förut så tänkte jag på valparna ofta, och var inne på hemsidan och tittade på dom kanske en gång om dagen. NU, efter att ha varit och hälsat på dom tänker jag på dom hela tiden och går in flera gånger om dagen för att få titta på dom. Fina fina! 

Jaja. Dags att sova nu iallafall.
Får väl se om jag får in Wilma. Det var ett rådjur utanför staketet innan så hon sitter som ett ljus längst nere nu och tittar efter fler. Wilma har ju också börjat löpa. Tycker inte riktigt om hennes löpsinne.
Hon är inne i en jag-hör-vad-du-säger-men-jag-skiter-fullständigt-i-dig-period. En period som jag inte gillar. Hon är så nonchalant.
Imorse när jag skulle plocka upp efter Alice så skulle jag säga åt Wilma att sätta sig undertiden, vilket hon brukar göra utan problem. Jag sa åt henne "sitt".
Hon står kvar, tittar på mig, tittar bort.
"Sitt". Förtydligar jag. Hon tittar lite fundersamt omkring sig.
Jag går fram till henne och rycker till i kopplet "vad sa jag? SITT!"
Hon tittar på mig, tittar bort åt lite olika håll. Sätter sig lååååååångsamt ner med rumpan!

Alice är också inne i en period. herregud-kom-och-hjälp-mig-innan-nått-händer-mig-period.
Hon tycker fruktansvärt synd om sig själv. Hon ligger vid mina fötter hela tiden. Ibland så känner hon att jag har ägnat för mycket tid åt något annat än henne så då påminner hon min genom att puffa på mig. Hon tvättar sig och tvättar sig och är allmänt besvärad. Hon tycker värmen är jobbig och ingenting är lika roligt som det brukar. Den glada svansen som dunkar mot väggen som brukar väcka mig på morgonen har nu bytts ut mot ett ansträngt flåsande. När jag säger åt henne om någonting, tex att stanna innan en väg på promenaden (vilket aldrig är problem, hon brukar alltid göra det glatt), då krymper hon ihop och verkar tro att hon har gjort nått fel och ser så skyldig ut som det bara går.

Det ska skvättas vad 4:e meter numera, från båda två. Ibland så skvätter dom var för sig, men oftast så måste den ena skvätta på den andras så det är en jäkla skvättande.

ojojoj. Måtte dessa veckor gå fort!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Valparna! :)

Nu har vi kommit hem från en underbar resa till helsingborg. Finns det nått finare än djurbäbisar? Den människan som inte smälter för dessa små liv måste ju ha nått fel ;) Dom är ju så otroligt söta så man blir helt varm inombords. Nigella var lika söt och fin som jag kände på mig, Tina var dock ännu finare än vad jag tyckte från korten. Dom här två flickorna var dom tuffa i syskonskaran. Dom gav sig ut på små upptäcksfärden utanför valplådan, medans dom andra gärna stannade innanför.
Vi vet nu att vi får en liten prinsessa, så om lite mer än 4 veckor börjar valpperioden, med allt vad det innebär :)
Det är dock inte bestämt ännu vem som kommer få flytta hem till oss, men ni vet ju alla vem jag hoppas på ;) Jag tycker Nigella är stört cool med sin svarta teckning, och hennes sätt att ta för sig klättra omkring på sina syskon och mamma charmade mig :)


Nigella höll låda medans dom andra sov. Så när hon somna så vaknade dom andra. Då försökte brorsan få igång henne. Men hon orkade inte med honom just då så han gav upp och somnade i stället intill henne.


Tina höll igång och busade med oss människor en liten stund. Hon försökte sig t.o.m. på en liten galopp men det gick inte så bra, hon stupade! Sen blev hon så trött så hon gick in i lådan och skulle sova, hon såg att syster och bror verkade ha det väldigt gott - gör plats!

 


ja, här får duga!




Kajsa hamnade utanför lådan och blev lite orolig. Där sökte hon tryckhet vid B´s fot och stod och pep tills uppfödaren lyfte in henne till sina syskon.




Där somnade hon med det samma och alla fyra låg och gottade sig med varandra.


Gissa om jag längtar till v 25 nu :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Info och uppmaning till djurägare!!

Borrelia:
Borrelia sprids genom fästingar. Ungefär en tredjedel av alla fästingar i Sverige bär på borreliabakterier.
Men risken för att insjukna av ett enstaka fästingbett är liten. Smittrisken är störst längs kusterna, framför allt i de östra delarna av södra och mellersta Sverige. Fästingar är aktiva från tidigast mars till senast november.

Risken för att fästingen ska överföra borrelia ökar ju längre tid den får sitta kvar.
Därför bör du ta bort fästingen så snart du upptäcker den.

Information från
Vårgudien


Symtom hos hund:
Hunden kan börja halta , den kan få feber och bli trött och håglös samt smärtor i lederna m.m

Information från Hundportalen



Det verkar även som att det bli vanligare och vanligare, iallafall hos hundar, att borrelia sätter sig på njurarna. Så jag vill uppmana alla djurägare att kolla igenom sina djur och ta bort ev. färstingar varje dag. Fästingen sprutar inte in giftet föräns efter något dygn, så om man plockar fästingar varje dag så minskar man risken för borrelia väldigt mycket! I år verkar det som att det blir extra mycket fästingar så vi djurägare måste vara ännu mera uppmärksamma!

Våra djur kan få många sjukdomar som de far väldigt illa av, men detta är faktiskt en sjukdom som vi kan undvika genom lite extra massage (att känna igenom) på våra djur varje dag!



Genom att använda fästingmedel så minskar vi också risken för att fler fästingar sätter sig på djuren, vilket minskar risken för att just den fästingen som bär på smittan sätter sig, och även underlättar för oss djurägare som inte behöver plocka riktigt lika många. Just i år så tycker jag mig märka att fästingarna är extra envetna för våra hundar har fler fästingar än vad de brukar trots att de har fästingmedel!

Så det är bara att till fortsätta jobba och plocka plocka plocka. Framför allt innan de blir så här stora för då har de redan sprutat in giftet!



Vill också tillägga att jag inte på något sätt ser ner på er som har djur som har fått borrelia. Vet självklart själv att det är svårt att hitta varenda fästing i djurens pälsar. Detta inlägget är mest tillägnat de som kanske inte orkar plocka fästingar på sina djur. Det är dem jag vill ge en tankeställare om vad som faktiskt kan hända våra älsklingar om de skulle bli sjuka! 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Torsdag!

Idag har jag klippt två hundar. Det tog verkligen hela dagen. Började kl 10 och slutade kl 18. Jisses vilka pälsar. Jag är helt slut i kroppen! Det var nån berdie collie blandning i båda två. Efter halva första hunden så la min trimmer av, den orkade inte alls. Så vi tog paus och matte åkte hem och åt lunch och jag åkte till djuraffären för att köpa skär till trimmern. Men det funkade inte speciellt mycket bättre med det nya skäret. Jag tror det hade med hundarnas päls att göra...dom var så ulliga och mjuka, som valpar...trimmern fixade inte riktigt det. Men vi fick jobba med saxen istället så till slut så blev det bra :) Matte var nöjd och glad och tyckte att hennes sötnosar hade blivit fina, hon sa att hon hör av sig om några månader när det är dags igen. Och dottern bokade upp en tid nästa vecka för sin hund. Så det tar jag som bra betyg :) Även om det har varit jobbigt idag så tycker jag ju det är roligt. Det är så jäkla kul när man är klar med hunden och man är nöjd. Då kittlar det nästan i magen :)

Nu är dags bebistider ute i naturen! Förra året fick vi följa några kossor och deras kavlar från kalvarnas födsel nästan. Vi pratade mycket med ägarna, ett äldre mycket trevligt par. Nu är det dags igen :) I går var där en kalv. I morse var där tre st :) En ko hade t.om. blod baktill så den ena var nog väldigt nyfödd. Fast ägarna går dit väldigt ofta, så den var redan öronmärkt :) Där är två kossor kvar som ska ha kalvar. Jag hoppas att jag kommer få sån tur att en av dom kalvar när jag är där. det hade vart coolt :) En av de som inte har fött än blev av med sin kalv förra året. Hon hade problem med att föda den så halva kalven hänge ut och hon hoppa omkring och var orolig. Då försökte bonden hjälpe henne och dra i kalvens bakben men det gick inte så bra för hon stod inte still. Så kalven drunkande innan den hann komma ut. Det var väldigt sorligt. Jag såg det inte men bonden berättade det. Man kunde tydligt se på kossan i några dagar efter att hon gick och letade efter sin kalv. Jag blir ledsen nu när jag tänker på det. Jag hoppas verkligen att det går bättre för henne iår!

Nu ska vi sova här. Imorgon är ju en stoooor dag! :) 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Spännande.

Det händer mycket nu.
Skolan slutar om endast två veckor. Innan det slutar så ska vi göra en tenta, en gestaltning och lämna in en rapport på 4-5 sidor. Men min hjärna har tatt sommarlov! Jag har bokat upp jobb i sommar, jag har planerat min semester. Det är detta jag ser fram emot. Skolan är väldigt tråkigt just nu, fast det är en kurs som jag förut såg fram emot (föräldrarsamverkan) men nu är jag inte intresserad alls tyvärr!

På fredag ska vi äntligen åka och hälsa på på kennel around. Valpar fyllde 3 veckor igår och nu har de öppnat ögonen och jag ser fram emot detta sååå mycket att få träffa dom allihopa :)

Nu sitter jag i skolan på datorn här. Mitt internet hemma funkar inte så jag kunde ju inte gå in och kolla på de nya bilderna på valparna igår så jag gjorde det nu istället. Men nu ska jag åka hem och släppa ut hundarna, solen sticker fram bakom molnen lite ibland så Wilma vill nog ut och lägga sig och sola :) 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

En bra dag!

Idag har vart en bra dag. Har jobbat med min autistiska pojke. Vart och badat i flera timmar och sen var vi på fun city och gick omkring. Där var typ inget folk alls så det var super mysigt :)

Sen så åkte jag en sväng på kalas till stora syster, hennes sambo fyllde år.

Och sen kom Josefin och Glasgow hit också gick vi en sväng.
Glasgow är ju runt 6 månader nu och har lite smått börjar lyfta på benet när han kissar. Han luktade Alice lite där bak men inget mer, han såg ut att fundera lite på vad han ska göra med den här speciella doften, hur bör han reagera och känna? haha. Han är för söt! Han är ett riktigt yrväder men varken Alice eller Wilma tyckte det var ok idag. Wilma kan ju aldrig busa med han på promenaderna eftersom hon är kopplad. Alice har gjort det innan men idag när han försökte få igång henne så brydde hon sig inte alls. Det är väl löpet, hon känner sig för mogen för sånna små busungar då :)

Ja så det har vart en bra dag idag. Fick t.o.m med sambon på morgonpromenaden i morse ;)
Imon så tar vi nya tag. Ny vecka med skola och jobb. Tar vi en sista kraftansträning för de sista två veckorna i skolan, är så trött på skolan just nu. Sommarlov ska bli underbart :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Full Fart!

Det är mycket som händer nu. Jag försöker boka in jobb, byta bort jobb. Pusslar ihop dittan och dattan. Är rädd för att bli dubbelbokad eller inte ha tid med allt. Varje helg, förutom 4 då det är hundutställningar eller bröllop, är uppbokade med jobb jobb jobb fram till skolan början! Just nu så är det gött. Känns som att jag har kunnat lösa alltihopa med dagar som jag inte kan/vill jobba och dagar som jag kan/vill jobba :)

Idag så var jag på Fun city igen. Satt i entren 10-13. Rätt go tid med tanke på att det inte kom några kunder alls knappt, typ 4 st familjer orkade trotsa vädret och gå och titta på mora träsk som var där idag :) Men jag hade annat att göra ändå. Städade hela min lilla hytt och sorterade upp funcitys papper från typ 2007 och massa annat grejjs och moppade golvet och hade mig. Chefen tycker det blev fint :) Och det blev det. Var mycket roligare att sitta där och jobba när det luktade fräscht och var iordning. Hoppas jag får sitta i den andra hytten nästa gång så jag kan städa den också. Det är mycket roligare att jobba när det är fint omkring ju!!!

Alicen sprallisen har börjat löpa igen. Wilma kommer nog börja vilken dag som helst. Får se vad som händer med Alice på detta löp. Är inte bestämt ännu!

Imon ska jag jobba hos mina favoritgrabb. Vi ska åka och bada och äta på mcdonalds. Det har blivit tradition för oss :) Eftersom autistiska personer lätt blir inrutade så vill han numera göra det varje gång jag kommer på en helg. Så då gör vi det, vi tycker det är lika roligt och mysigt båda två tror jag :) 


Jag tycker det är riktigt kul att jobba nu. Jag har tre jobb som jag verkligen älskar att åka till. Så skönt!


I eftermiddags så kom ju plötsligt sommaren med dunder och brak! Jag och B däckade båda runt 3 tiden och sen när vi skulle gå ut och gå vid halv 5 så var det 18 grader och kanon skönt ute :) Lite kvavt så man kunde tro att det skulle börja åska. Men det har det inte gjort. Tussan tycker om värmen, nu går hon ut frivilligt igen, kanske hon kan springa av sig lite fett som hon lagt på sig i vinter! :)
Hoppas nu sommaren stannar länge. Hörde att den skulle vara så här i några veckor nu iallafall. Jag ska njuta av varje sekund :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

2:a dagen på jobbet!

Idag har jag jobbat min andra dag. Det var typ inget folk alls på Fun City idag. Och det var tur. För det var inte så värst ordning på nånting, det var inte mycket som var prissatt så dom sa till oss att uppskatta ett bra pris på grejjerna, vilket då resulterade i att kunderna blev arga (såklart) för olika affärer i parken sålde samma saker till olika priser.

Det är många vuxna märker jag som dumpar av sina barn på Fun City med lite fickpengar också får dom roa sig bäst dom vill. Det funkar ju bra, kan man ju tycka! Jag tycker bara det är lite jobbigt när vissa barn inte vet hur man beter sig bland civiliserat folk och springer runt och skriker i butiken och är otrevliga och tar på allt lösgodis med sina kladdiga fingrar! Självklart ska dom ju få vara i parken själva, känns ju säkert coolt för dom att få gå där utan föräldrar och dom får nått att göra när fritids är stängt och mamma och pappa jobbar...men jag undrar om alla föräldrar vet hur deras barn beter sig när dom inte är i närheten?

Ja. Hur som helst så tycker jag om mitt sommarjobb :) jobbade med en väldigt trevlig och glad tjej idag.
Jag känner mig dock gammal. Jag känner mig sällan gammal. Tycker inte att 24 år är speciellt gammalt. Jag kan säga med stolthet att jag är 24 om någon frågar.
Men herregud, när dom är tjejerna börjar prata om när de är födda!!!! De är ju födda på 90-talet, det var väl typ igår? Nä skämt o sido, men jag kände mig dö gammal när dom säger att dom är födda -92 och jag får klämma till med -86. 80-talet...dom tycker nog det är stenåldern! Det tycker jag nästan också.

Imon ska jag jobba där igen så det är väl lika bra att gå och lägga sig :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kristihimmelfärd!

dagen började som vanligt med promenad. Sen var det dags för mig att bege mig till Funcity på min första arbetsdag på sommarjobbet :) 10-12, bra början :) Det gick bra. Dom gick igenom hur entrékassan funkar och alla priser o så. Jag tror jag fattade allting så det ska nog gå fin fint det dära :)

Sen så åkte jag hem också åkte vi och handlade. På kvantum numera. Svin dyrt men Hajen är ju värsta bombnedslaget så jag blir så irriterad av att gå där bland folk som tränger och inte visar respekt så vi lyxar till det och handlar på kvantum:)

Sen var det dags att åka till Lotta och Jamie och Tellus. Dom är så söta alla tre, men Jamie slår nog rekord i söthet! :) hon är ju så otroligt puttinuttig och fin. Alice och Wilma var ju med och träffade henne för första gången. Eller dom hörde och kände doften av henne när hon låg i vagnen vill säga. Alice var rätt så nyfiken och undrade vad det kunde vara som låg där uppe. Jag lyfte upp wilma så hon fick se men då blev wilma nojjig och ville ner :)

Sen så kom B´s föräldrar hit nu ikväll också har vi grillat fisk. Gott! Min sambo är den bästa kocken :)

Och nu ska jag sova för imon ska jag jobba igen. ååh det är så jäkla skönt! Sitter och tittar igenom mitt schema och ser bara "pengar pengar pengar" :) Imon ska jag jobba hela dagen i souvenirbutik. Får väl se hur det ska gå :) Hoppas på lite folk så det inte blir värsta ruschen för då kommer jag nog bli stressad nu när jag inte kan nånting i början. Så ska ni till funcity imon så handla helst inte i souvenirbutiken vid badet ;)

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jag är lite arg...

Min kusin sökte in till Idol för några dagar sedan. Först så fick dom tydligen sjunga för en jury, som då inte var den riktiga juryn..och dom skickade då antingen vidare dom till den riktiga eller inte. Ellen gick inte vidare. Det tycker jag är konstigt. För hon kan sjunga. Förstår inte varför dom skickar vidare vissa idioter som knappt kan sjunga en text, och inte heller låter det bra när dom försöker. Varför låter dom inte personer som Ellen gå vidare som verkligen vill och kan? Jag blir lite arg på dom!



Ellen är tjejen som börjar sjunga, andra från höger. Här sjunge dom på torget i Varberg. Hon bor egentligen i stockholm men var nere på en liten visit i sommras :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lydnad!

Har vart ute en stund och tränat lydnad med hundarna. Egentligen skulle jag åkt in till stan och tränat med Linnea och Rocky. Men vi ställde in det med tanke på vädret. Men för en stund sedan så slutade det regna så då gick jag ut i trädgården lite. Wilma är så otroligt duktig. Hennes svaga sida är att hon är så ivrig. Men det försöker jag vända till vår fördel =) Hon tycker det är riktigt roligt, hon stutsar omkring som en liten yrboll. Hon gjorde sånna framsteg i dag vid liggande och ställande under gång, riktigt kul! Jag kunde ha henne lös hela tiden :D
Det hon fortfarande har svårt för är apporten. Hon blir så frustrerad. Hon förstår inte alls varför hon ska ta den i munnen, skit tråkigt tycker hon. Men idag så tyckte jag mig känna att hon greppade den lite lite granna så hon ska nog få till det med den också :)

Alice var också duktig idag. Hon flyter inte ut så mycket med rumpan i det fria följet, och hon satte sig riktigt snyggt vid ingångarna. Inkallningen gör hon riktigt bra nu. Hon har sån fart och när jag säger stå så tvärstannar hon så det skvätter i gräset :) Där ska vi ju då bara få till det så att hon stannar efter 15 meter, och inte efter 30 meter precis framför näsan på mig :)

Det är riktigt kul att träna med dom nu. Det är roligt när man ser att dom utvecklas och lär sig. Wilm sitter tex inte att gnäller eller håller på att går omkring medans jag kör med Alice längre, hon sitter fint, tyst och stilla. Ja. Det är helt enkelt hur kul som helst och det ska bli kul att tävla när vi är redo :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ledig!

Idag är jag ledig. Det är skönt. Har varit ute och gått promenad och nu har jag ätit frukost. Helst så vill jag just nu ta med mig datorn till sängen och lägga mig jämte wilma under täcket och bara gosa och mysa, men det funkar ju inte så. Nej. Jag måste få saker gjorda. Jag ska åka och sola solarium! ;)

Tänkte ta med mig hundarna in till stan och gå en runda på nått spännande ställe. Sen sola och sen ska jag kolla på skor också. Vi har ju köpt tärnklänningar för ett tag sen, måste fixa skor till dom :) Också kollade jag upp vad håruppsättning kostar nyss. Måste ju boka det också. Det börjar närma sig för min systers stora dag :)

Igår köpte jag jeans. Jag har inte gått och provat jeans på hur många år som helst. Jag har inte tyckt om jeans, tycker det känns instänkt och trånkt och tajt, får klastrofobi!
Men igår så laddade jag och gick till JC. Kollade först på priserna och insåg att nej, jag ska inga jeans ha. Men sen så helt plötsligt utan förvarning så springer jag på ett par som ligger gömda bakom massa andra kläder och hyllor, för 599 :- och eftersom jag hade presentkort på 500 så var ju det perfekt :) Jag provade och dom satt så bra. Det var skönt. det var en härlig känsla att kunna komma i ett par nya jeans igen =)

Nothing taste as good as looking good!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Så här var det


nu ska ni få höra om min fina dag igår!

Först var det skola hela dagen. Men när vi slutade 15.30 så gick jag och Carin in på en varsin toa på skolan och bytta om till våra springkläder. Vi var taggade! 16.00 kom Camilla ner till skolan med sin bil, då hade hon vart hemma och bytt om. Sen som Carins kompis Sofia också brummade vi iväg mot kära Göteborg. Allt gick hur smidigt och fint som helsti början. Sen körde vi lite fel när vi började närma oss. Men genom att följa cykelbaneskyltarna som pekade mot slottsskogen så hittade vi till slut, Camilla var en hejjade på att köra i göteborg!
Väl framme så hittade vi en parkeringplats som var precis vid Start nästan, helt otroligt. Det var lite kallt i luften, men när det var vindstilla så var det riktigt skönt,  det var ju inte ett moln på himlen :) 




Sen så började vi strosa omkring på området med massa annat folk. Det är mysigt. Vi gick bland stånden där man fick lite gratis saker, godis och frukt. Också köpte vi fina vattenflaskor och cyklade lite för miljön. tydligen så ska nu Folksam plantera ett träd nånstans i ett fattigt land. För jag har cyklat för dom.





Carin cyklade också. Så dom planterar ett träd från henne också!!



Peter Seipen var värd för kvällen! Han är väl inte dirket någon som jag har så insatt i vad han egentligen gör, men en kändis är ALLTID en kändis så jag blev lite knäsvag. Ville ta kort på han men vågade inte.

Efter att ha stått i lååång kö till bajamajorna och fått den delen avklarad så var det dags för uppvärmning.
Massa folk ville värma upp.





Förr så kunde jag få ihop sånt här med typ korrigrafi riktigt bra. Gick på arobic och sånt. Men nu för tiden så funkar det inte alls, är väl åldern. Kom dock på nu att jag är yngst bland oss som var uppe i lagen, så kan jag inte riktigt skylla på det heller. Jag hängde iallafall inte med för fem öre. Men dom andra var jätte duktiga.



Sen så var det dags för start. Jag och Carin tänkte starta bland "jogga fort" gruppen. Dom tre andra tjejerna tänkte starta bland "springa". Men när allt väl satte igång så fick folk panik och trodde att om dom inte startar NU så kommer dom inte få springa alls och allt kommer vara bortkastat och dom kommer bli ledsna!! Så bland springa och jogga var det massa gamla tanter med gå-stavar och folk med väskor och finkläder. Ingen ordning alls! 

19.00 skickade dom i väg "springa fort" gänget. GO GIRLS
19.05 var det "springa A" gänget dags att sticka iväg.
19.10 var det "springa B".
Och 19.15 var det vår tur, "jogga fort"

Och dom var väldigt punkliga såg jag på min klocka. Några sekunder innan det var vår tur att få sticka iväg så säger dom i högtalarna att första kvinnan har gått i mål. WHAT!! jaha, jag hinner inte ens starta innan nån har vunnit! min chans att vinna var alltså borta! Hon sprang på 14.56 eller nått sånt(4.6 km)! Bra jobbat :)

Nu sticker iallafall vi iväg. Jag och Carin. Vi sick sackar oss fram mellan folket som är trötta efter 2 sek. Wii. Det går ju bra! Jag har fleece under min vindjacka, det blev ju såklart för varmt efter några minuter med det. Men inte fan ska jag stanna för det. Jag tar av mig och håller på och grejjar samtidigt som jag springer och håller jackan i munnen och knyter fleccen runt midjan. Det gick :) Sen så är Carin borta i allt vimmel så jag fortsätter själv.

Det går bra. Jag fortsätter jogga. Jogga, jogga, jogga. Ja blir så taggad av folket som står i kanterna och hejjar på, det kändes riktigt bra. Killar och tjejer som står och klappar händerna och ropar "Bra jobbat tjejer". Då tänker jag, ja..jag är bra!! Det är Liveband längst med hela slingan lite här och där som spelar trumpet och allt vad det är för skrammel. Det är mysigt. Jag joggar hela tiden. Efter 3 km börjar jag få håll och ont i vaderna. Då tänker jag på Doris. Ja. Ni vet Doris i "hitta Nemo" "fortsätt simma, fortsätt simma." Det är alltså bara till att fortsätta, spelar ingen roll om jag har ont. Det är ta mig fan bara till att låta benen gå och fortsätta springa! Och jag gör det. Jag fixar det. Jag går i mål på den 26:e minuten. jag sprang 4.6 km på 26 minuter. Hon som vann sprang på 14.56 som sagt, det är inte så jävla mycket skillnad för att vara mig. Tycker jag. Jag trodde inte jag var så här bra. Jag trodde inte jag skulle orkar hålla takten uppe hela tiden. Men det gjorde jag. Jag är så jävla nöjd med mig själv :) 

Sen när jag gått i mål och fått massa grejjer i en gympapåse. Dricka och banan och medalj och bindor och allt möjligt. Så ropar Carin på mig. Då har hon gått i mål en minut senare. haha. Vi har sprungit i stort sett ihop hela tiden utan att se varandra :) Carin var också hel nöjd. Hon var förkylld och hade ont i knät men hon klarade också att springa hela slingan. Roligt.

Sen går vi till bilen och där sitter resten av gänget som då hade gått i mål lite tidigare. Alla dom var också nöjda med sin insats. Kul! :) Då tar vi vår lilla picknick påse som vi fått från Vår Ruset och sätter oss i solen. Massa go mat var det i den. Det var bröd och fil och goa pålägg och alkoholfri cider och lindht choklad. Super!! Vi är vrålhungriga så vi äter och äter. Sen så försvinner solen bakom träden och vår svett blir kall och vi håller på att frya ihjäl. Så vi går till bilen och skruvar på värmen och brummar hemåt!

Det har varit riktigt kul. Jag saknade ju dock en tjej som inte kunde vara med. Saknade henne super mycket. Det hade varit så kul att springa med henne! Men vi ska satsa på ett annat lopp. Jag har fått blodad tand :)
Jag tänkte innan detta lopper att jag inte tar det på så stort allvar. Jag ser det som träning och inte som tävling. Men så fort jag tog de första stegen så kom tävlingsjävulen fram och jag ville göra mitt bästa :) Så nu vill jag springa fler lopp så att jag kan bli bättre och bättre :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Basset

Just det. Valparna är 2 veckor nu. Dom blir bara sötare och sötare nu är dom så söta så jag ryser när jag tittar på dom :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår Ruset

imon ska jag berätta allt för er om min underbara dag idag. Har varit i göteborg och sprungit vår ruset, på en tid som jag är så jäävla nöjd med och det har vart strålande sol och massa goa tjejer. men det tar vi imon..nu ska jag duscha..sova...gott!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Laddad!

Imorgon är det skola 9-15.30, sen så åker vi upp till Gööööööteborg nästan med en gång för att springa springa springa, och lite gå gå gå också :) Det kommer bli roligt. Vi får ju fika korg och allt. Hoppas på strålande sol, inge kul alls om det regnar ju! Så jag måste packa ner alla träningskläder och grejjer som jag ska ha med mig, och nummerlapp och allt. Blir nog så att vi byter om i skolan och drar iväg med en gång :) Jag är laddad. Det är väldigt tråkigt dock att min vän som jag skulle springa med inte kan följa med :( riktigt tråkigt. Men vi får ta och springa nått annat lopp tillsammans någon annangång.


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sommarjobb!

Nu har jag fått mitt sommarschema. Jag är ganska nöjd med det. Förutom att jag jobbar både midsommar helgen och wheels & wings helgen, det suger! Men samtidigt så är det ju bra för B är ju ledig då så om en liten fyrbent flyttar hit så får jag ju passa på att jobba när han är ledig :) Det hade ju vart gött om det var lite bättre betalt på helgdagar, men 19 kr extra i timmen gör inte så mycket i slutänden!

Annars så har jag fått byta bort de dagarna som var som mest akuta, tex första dagarna då den lilla förhoppningsvis flyttar hit, syrrans bröllop, både på den stora dagen och dagen efter :) Och lite andra dagar då jag inte kan. Så nu ska jag sitta och pussla ihop detta schemat med mitt andra schema hos min älskade autistiska grabb och hoppas att jag får ihop det och inte behöver klonas!
Mitt arbetslag är föresten helt toppen. 6 andra unga tjejer som verkar vara kul att jobba med :) Jag fick tyvärr inte jobba med djuren, djuren har sina egna djurskötare som tar hand om dom året runt, det är bra :) Och inte blev det ponnyridninge heller. Jag ska stå i souvenirbutikerna och i entrén. Så ni som är där ofta kommer ju garanterat träffa mig :)

Äsch. Just nu så känner jag faktiskt att det inte gör så mycket att jag jobbar midsommar och wheels and wings. Det är ända som är tråkigt är ju egentligen att det blir tråkigt för dom man skulle omgåtts med..men jag tjänar ju pengar :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nu är albumet i stort sätt klart

Äntligen har jag gjort färdig Uganda albumet. Det var roligt i början..men efter de första typ 150 korten så började det bli jävlig trödigt. Men nu är klart :) Det är bara lite namn på djuren som jag inte vet vad de heter som ska skrivas in. Här får ni en litet teaser, vill ni titta i hela albumet så är ni välkomna att komma hit! :)

 

Detta sista är mitt absoluta favoritkort i hela albumet!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Blött och trött!

Imorse så gick jag och hundar promenad, då började det droppa så smått från himlen. Sen så åt vi frukost och sen så kom Linnea med Rocky också åkte vi ut till Josse och Glasgow och gick en sväng. Det var mysigt. Det regnade ganska mycket men det var ett lätt regn så man tänkte inte så mycket på det :) men nu när vi har kommit hem så märker jag det på hundar, här luktar blöt hund! Hundarna är helt utslagna. Wilma fryser nog lite och ligger ihopkurrad i soffa med en filt på, Alice ligger här jämte mig och sprider sina goa dofter omkring sig :)
Jag är också supertrött nu. Håller på att sätta in dom sista korten i Ugandaalbumet men orkar egentligen inte, men vill få det klart.

Ikväll så ska B och hundarna på kalas. Jag vill också åka på kalas och träffa roliga människor och äta go mat. Men jag ska jobba! Iofs så är det ett jobb jag tycker är kul för jag ska vara barnvakt, men det kommer inte bli så kul just idag eftersom det är på kvällen/natten så då sover ju sötnosen..funderar på vad jag ska ta mig att roa mig med efter hon har somnat!

Alice mage verkar bli bättre nu. Jippi! Vi gav henne Torrfoder igår och imorse så var hon i stort sett helt bra. Det är jätte konstigt. Jag förstår ingenting. vi bytte från torrfodret för att hon åt det så dåligt och när hon väl åt det så blev hon dålig i magen...och nu så kan hon äta det och det ger bra effekt på magen? Det är så konstigt. Men jag är så glad att hon verkar bli bättre. Hon får verkligen inte tappa mer i vikt nu. Får så dåligt samvete och börjar nästan gråta när jag klappar henne. Hon är så glad och pigg och gör allt för mig..också kan jag inte ens ge henne mat som är bra för henne! 

Nä nu ska jag nog bara sätta in korten ska jag lägga mig i soffan. Fan vad jag önskar att jag hade badkar en dag som denna!


 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Systembolaget

Ni vet dom här reklamerna som är på tv om tonåringar som frågar sina föräldrar om dom kan köpa ut åt dom, också har dom sånna där dåliga argument för varför dom borde göra det.
Jag hittade den här filmen på nyss. Jag tycker inte det verkar som att som gubbarna som sitter med sånt här har förstått. Tonåringana i filmen säger själva att alkohol är det man håller mest hemligt om för sina föräldrar, en tjej säger att TYVÄR så vet hennes föräldrar att hon har druckit en gång.

Då undrar jag, vilka tonåringar ber sina föräldrar köpa ut? Om en tonåring inte vill att föräldrarna ska veta att dom dricker så ber dom väl för fan dom inte om alkohol då heller?

Jag undrar också om vilken ålder gubben snackar om när han säger att tonåringar som har föräldrar som köper ut åt dom kan få problem senare i livet med vad som är rätt och fel? Det måste ju ändå vara skillnad på en 13, 14- åring och en 18,19 -åring. Och dom verkar dra alla över en kam väldigt mycket, tex när dom säger att om man köper ut så kommer dom dricka det dom får från föräldrar + massa annat. Det kanske inte alls stämmer på alla? Det stämmde tex inte på mig när jag var under 20. Föräldrar får la för fan känna av hur mycket dom litar på sina barn och hålla kontakt under kvällen och hämta upp dom på stan eller nått när det är dags att komma hem, och inte dömma och blir arga om ungen är full. Kör hem den och lägg den i sängen så lär den ju överleva!

Jag blir lite irriterad märker jag. Det är sånt jävla snack om detta men det hjälper ju fan inte. Det kommer ALLTID finnas nån snubbe som har varit i tyskland som ungarna kan köpa av, vill dom som inte kan gå på systemet få tag på alkohol så får dom det vare sig föräldrarna köper ut eller inte. Grejjen är väl bara att om föräldrarna köper ut så kan dom dricka sånt som smakar bra istället för nån sketen HB som man kan bli blind av.

Jag säger inte att föräldrarna ska köpa ut så löser det alla problem, det är olagligt att köpa ut så därför bör man inte göra det!  Jag menar bara att dom flesta som är under 18 kommer fortsätta dricka och dom skiter fullständigt i vad det är dom dricker, bara det ger effekt!




Slänger in en låt av uggla med passande text. Ha lite förståelse för era tonåringar där ute :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lyckat! :)

Jag känner att jag gjorde väldigt bra ifrån mig på anställningsintervjun faktiskt :)
Som jag har förstått det så kommer jag att bli anställd, det är bara frågan om vart jag ska jobba. Helst så vill jag jobba med Ponnyridningen, och det kommer jag nog att få om det inte kommer någon som söker som har någon slags djurutbildning för då går dom före. Får jag inte det så kommer jag nog få vara på campingen eller i nån kassa eller liknande. Och skulle det motförmodan inte bli där heller så kommer jag få vara utanför Ge-kås (ja, i ullared :) på ett barnpassningscenter, eller vad man ska kalla det. Funcity har köpt upp det stället där. Där, mestadels, pappor sätter sig och dricker kaffe medans barnen leker och mammaorna handlar. Där vill jag helst inte vara pga det är så långt att köra..men man får ta vad man får :)

Lite pinsamt var det när hon frågade om tre saker som jag är bra på. Då kläcker jag ur mig tre saker ganska snabbt; får saker gjorda, sammarbeta, social bland människor jag inte känner (i detta läge så besökare i parken). Sen när hon frågar om tre saker jag inte är så bra på så kommer jag inte på nånting? ööh....ööh.....eeh?? Men då kom jag på att jag är inte någon bra ledare, gör hellre saker själv än säger åt någon annan. Sen kom jag också på att jag inte är så bra på matte..  Då ville hon göra ett litet test, då blev jag riktigt nervös. vaddå NU? Ja. vad är 13+11? 24! -5? 19! jag klarade testet :) Hon sa att hon bara ville kolla för det hade vart folk där som inte ens kunde räkna ut det om dom ställde upp det på papper, och Så dålig är jag ju inte :) Sen kom jag också på att jag är konflikträdd också.

Det verkade inte heller vara nått problem att få de tiderna som jag vill ha. Riktigt skönt :)

På söndag ska jag iallafall dit på utbildning och då ska jag ta med vilka tider jag absolut inte kan jobba så man kan höra med de andra som ska jobba där om de kan då. :) så nu ska jag kolla upp när det är hundutställningar i somma för då kan inte jag jobba :)

Jag är glad! :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Speciell morgon!

Denna morgonen är lite speciell. Idag tänker jag på allt jag gör lite extra.

Jag gick ut en runda med hundarna som vanligt, men idag så tänkte jag att det var extra bra för att jag ska piggna till. Sen tog jag en dusch för att bli fräsch, sen smörjde jag in mig med body butter så att jag doftar ännu lite lätt fräscht, sen åt jag en bra frukost så jag är pigg och allert nu i några timmar, sen fixade jag så jag blev fin men ändå naturlig, sen valde jag kläder som jag tycker är fina men vardagliga och som visar lite vem jag är, och som är passande om man ska jobba med bland folk och framförallt med barn. Sen kollade jag igenom min almanacka för att få en bra koll på hur jag kommer kunna jobba i sommar, packar ner den och en penna i väskan.






Nu är jag redo för att bli granskad, bedömd och anställd!!!






En annan sak! Testa dina alkoholvanor här! Det är viktigt. Jag fick reda på att jag inte är i någon farozon, men det är inte bra att dricka som jag gör - Att inte dricka alls under långa perioder för att någon enstaka gång dricka mycket...hmm måste börja dricka mycket, oftare :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Andra kullen!

Nu är andra kullen födda på Kennel Around. Även dessa är såklart super söta, döpta efter finska namn..passar ju bra ;) Men jag måste erkänna att mitt hjärta fortfarande klappar lite extra för en mörk och kurvig skönhet :)

Idag så har det ju förövrigt varit toppen väder. Vinden fortfarande väldigt kall men solen gör sitt bästa för att värma, och när det inte blåser så lyckas solen väldigt bra :)

Jag har vart och solat solarium idag också. Känner att jag måste bli brun till syrrans bröllop om jag ska se bra ut i min champanjfärgade tärnklänning.
Det är dyrt att sola på solarium och jag yrar alltid runt där som en dåre. Har solat här för många år sedan och det var samma nu. Här är det självbetjäning som gäller. Man stoppar in så mycket pengar man vill sola för också går man in och låser dörren och solar. Det var bara det att min solarium startade inte, jag tryckte på start men inget hände..Så där ligger jag nästan helt näck och undrar vad jag ska göra då. Så jag tar på mig tröjan och öppnar försiktigt dörren för att se hur apparaten utanför som jag la i pengar i ser ut. Då ser jag att det står på en liiiiten liiiiten display "00.02 tid kvar" .. va? och DÅ sätter solariumet igång som värsta diskot! ojojoj, av med tröjan och slänga sig in och lägga sig.
aaah. Gött!! Varm!! Skönt!! Nu ska jag bli brun!

"låste jag dörren?"
Faan. Försöker vända mig om för att se om jag kan se på dörren om den är låst? Men jag ser inte. Så jag får kliva upp och gå och kolla, och dörren var inte låst. Så det var ju tur att jag kom på det. hade ju vart bra pinsamt om nån hade kommit in ju! SEN solade jag i resten av dom 10 minuterna och somnade nästan :)

 

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lydnad!

Idag har vi vart på klubben och tränat lydnad. Det gick bra idag. Jag vågade ta bort locket med godis när vi tränade "rutan" med Alice, hon blev först lite förvirrad och verkade inte veta vad hon skulle gå efter då, men när hon var inne i rutan så sa jag "STÅ" och då vände hon sig om och stod stilla, så hon ska nog fatta detta också!

Wilma är super grym på inkallningen. Hade dommarn kunnat ge högre poäng en tio på en tävling så hade wilma nog lätt fått det på inkallningen, hon är så jävla snabb så det ser ut som att öronen ska flyga av. Också tvärstannar hon och sätter sig jämte mig :) Hennes sittande är inte helt perfekta än men det kommer, det kommer :) Hon är så duktig och är så fukuserad så nu vågar jag släppa henne lös för att göra inkallning, det är super skönt :) Tänkt att man kan få "en gammal hund att sitta" ;)

På fredag ska jag på anställningintervju. På funcity! :) jag blev så chockad när hon ringde och presenterade sig och sa att hon var från fun city, glad och chockad :) och det hörde hon nog för hon skrattade :) Hon lät väldigt enkel och trevlig, kändes direkt som detta är en människa jag kan göra mig förstådd hos. Jag kan bli så nervös om människor är stela och strikta och ställer konstiga frågor så då framstår jag mest som dum och oengagerad. Men med henne så tror jag nog att jag kan framstås som glad och trevlig och social och kanske tom lite smart ;)
Jag hoppas hoppas att jag får jobbet, hoppas bara att dom kan tänka sig att ge mig så lite timmar som jag vill ha, med tanke på valpen (om vi nu får nån vill säga) Och om jag då får jobb, så hoppas jag att jag får jobba med djuren dom har där, getterna och lamorna och allt vad där är, det hade vart kul :)

Jag idag har varit en bra dag så nu ska jag sova för imon hoppas jag det blir lika bra! Ser fram emot våra promenader på morgonen. Tänkt, förut när jag började gå på morgonen så tyckte jag att det var pest och pina, fick tvinga upp mig själv ur sängen för att gå ut. Hade nästan ångest över att jag skulle ge mig ut när jag var så trött. Men nu vaknar jag och tycker det ska bli skönt att få komma ut. Och speciellt nu när wilma är så duktig på att gå på promenader så är det ju extra kul :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Badat Alice!

Idag har jag badat Alice. Jag förstår inte hur mycket hon ska fälla, nu börjar jag faktiskt tycka att det verkar konstigt. Hon började fälla innan vi åkte till Uganda i januari. Och fortfarade så lossnar det stora tussar. När jag badade henne så lossnade det hur mycket som helst och lika mycket när jag fönade henne. Jag börjar serisöt bli lite orolig nu att hon ska bli en sådan där hund som aldrig får tillbaka sin päls, det finns ju sånna tikar. Som får nåt fel också fäller dom alltid. Eftersom hon inte hade ägglossning sist så kanse det hände nått så hennes rytm är helt ur balans? Hoppas inte det!

Hon är iallafall helt utslagen nu, wilma verkar tycka att det såg så jobbigt ut att bli badad för hon är också helt utslagen. Det är härligt att höra dom ligga och snarka och gnälla och rycka när dom drömmer :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Emma

Emma Wikner
Torlidvägen 20
432 95 Varberg

Tel Hem: 0340-12592
Mobil: 070-3942996

[email protected]

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundtrim

Information

När vi skaffade våran Petit Basset Griffon Vendéen, Wilma, för snart 6 år sedan så började jag intressera mig för hundtrimning. Eftersom det inte finns någon hundfrisörutbildning i närheten, så får jag träna och lära mig på egen hand. Efter att ha varit med när en hundfrisör trimmade Wilma så började jag sedan trimma henne själv, det fortsatte därifrån med att jag började trimmade min pappas Westie. Sedan började vänner fråga om jag vill bada/kamma/klippa deras hundar, vilket jag självklart gärna tackade ja till. Och där är jag nu.

Så jag har alltså ingen utbildning inom att trimma/klippa/bada hundar, men jag tycker det är väldigt roligt och gör mitt allra bästa med varje hund för att ägarna ska bli nöjda. Jag anser också att hundarna är i en väldigt utsatt situation i ett sådant här läge, därför stressar jag aldrig med en hund. Jag gör mitt bästa för att varje hund ska känna att de klarar av det och tar det i deras takt så att de inte ska känna obehag.   

Jag utför ingen arbete på en hund inför en utställning, då jag inte känner att jag har den kompetensen än.

Eftersom jag inte har någon utbildning så får ni vara beredda på vad det innebär, men jag försöker alltid gå efter varje hunds rasstandard så gott jag kan, eller efter ägarens önskemål. Då jag inte har utbildning så har jag heller inte samma priser som utbildade hundfrisörer.

Priser

Kloklippning: 40 :-

Kamning, liten hund: 80 :-

Kamning, mellan hund: 110 :-

Kamning, stor hund: 140 :-

Bad liten hund (ingår kamning och föning): 170:-

Bad mellan hund (ingår kamning och föning): 200:-

Bad stor hund (ingår kamning och beroende på päls även föning): 230 :-

Trimning: 300:-

Klippning/rakning: 200:-  


Det ingår alltid Kloklippning!








Westie före


Westie efter, trimmad utifrån ägarens önskemål.






 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nemo

Idag så har vi ju passat Nemo en stund igen. Jag tycker verkligen om Nemo, det gör jag verkligen. Visst han har ett skall som hugger i öronen på än, han rycker i kopplet ibland så armen nästan går ur led, han låtsas ibland vara döv när man ropar på han. Men jag tycker verkligen verkligen om han ändå. Han är bara en stor och stark hund som råkar ÄLSKA livet. Han är så glad i allt. Han har lite svårt att vara stilla i bilen och vara tyst men under detta så kan man märka att han faktiskt försöker vara tyst, jag tror faktiskt det. Han tycker bara att det är så roligt så han kan inte låta bli att skälla så jag nästan kör av vägen :)

Och han kan faktiskt gå bra i koppel om man verligen tar sig tid att säga åt honom :) haha, ja, ger jag honom lillfingret så tar han hela handen, alltså om jag släpper efter minsta lilla så rycker han iväg och jag flyger efter. Men om jag berömmer lugnt och fint och håller kopplet kort och bestämt, så går han faktiskt bra :)

Han tyckte det var roligt att få åka med oss till fårhagen idag också. Det är så härligt att se när han sticker iväg och liver livet i sin egen lilla värld för en stund. Som Wilma också gör när vi är där. Alice däremot tycker bäst om att gå jämte mig i hopp om att jag sticker till henne en godis eller två :)

Så Annalina och Andreas ni behöver inte känna att ni är skyldiga mig någonting alls, jag tycker verkligen bara att det har varit jätte kul att få umgås några timmar med er fina kille :)

 









Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Petit Basset Griffon Vendéen

Nu är valparna 1 vecka gamla. Dom är hur söta som helst.
Ser fram emot att få åka och hälsa på dem och uppfödaren om några veckor :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Läskiga - men trevliga!

För en stund sedan så kom jag hem från stan. Har vart i väg med bilen (som dom förörvigt hittade mer fel på så nu funderar jag på att köpa ny, för monopolpengar) sen så var jag i fårhagen med hundarna och Nemo. Wilma svalkade sig i lera där så hon behövde en dusch när vi kom hem!

Hur som helst, när jag kör på  våran grusväg hem så ser jag två mystiska kvinnor. jag har mött dom på våran väg en gång innan när dom har gått från vårt hus, men nu gick dom mot vårat hus. Dom är helt svartklädda med långa kappor och stövlar. Jag trodde det var häxor som kommer för att värva till sin sekt eller nått!

Jag blir iallafall väldigt nervös, vet ju inte vad detta är för konstiga kvinnor och B är ju inte hemma. Så jag åker vidare hem, tar in hundarna och låser dörrarna. Så tar jag in wilma i duschen för att börja med henne, då ser jag att dom båda kvinnor har kommit fram till oss och går fram mot uterummet. Nu börjar jag bli riktigt nervös. Vad vill dom? jag tänkte då att jag ska säga att jag har inte tid för jag har en hund i duschen, vilket ju faktiskt var sant! Så dom knackar på glasdörren till uterummet, och hade jag inte precis kört om dom på vägen så hade jag gömt mig och låtsas att jag inte var hemma, men det gick ju inte riktigt nu.

Jag går och öppnar och dom börjar babbla på om en bok som dom har, "har du läst den?". Självklart är det bibeln. Att jag håller på att läsa bibeln för att jag vill veta vad där står så jag kan bestämma om jag ska gå ur kyrkan eller inte, det säger jag såklart inte. jag säger att jag är konfirmerad men inget mer! Jag tänker att hur ska jag vänligt men bestämt avböja mig deras information om bibeln? Det går inte, jag är så dålig på sånt. Hade dom velat sälja nått så hade jag antagligen köpt det, men det ville dom som tur var inte. Dom pratade om att det står i bibeln om evigt liv, vilket kan verka konstigt med alla katastofer som händer i världen idag. hmm, hmm, hmm svara jag!

Men dom sa faktiskt en del intressanta saker, dom tog upp saker som händer idag som jag kan relatera till, till barnen i fattiga u-länder tex, då började jag nästan prata om min resa till uganda men gjorde inte det för jag ville ju bli av med dom helst! Iallafall så började dom sen prata om hur varmt det var idag och hur fint vi bor och hur fin alice var o lite så, sen fick jag två broschyrer. Phu, tänkte jag. Nu ska dom gå och dom ville inte värva mig eller sälja nått - skönt! Men till min förskräckelse så säger då den ena, "tack ska du ha för visat intresse, vi kanske kommer tillbaka någon gång!" Också smilar hon också går dom. "tack ska ni ha" säger jag!

Men nej, nejnejnej. Nu känner jag på mig att dom kommer komma tillbaka hit, och då kommer dom inte bara vilja ge mig några broschyrer om jesus, det är DÅ dom ska sälja saker eller värva eller boka in mig på nått möte! Men jag vill ju inte! Och dom kommer säkert komma tillbaka en vardag vid samma tid. Då inte b är hemma och kan tacka nej till dom! Jag kan inte. Speciellt inte när dom var så in i helvete trevliga! Dom kunde fan sin grejj! Jävla trevliga tanter med svarta kläder som försöker få med en mig i sån skit - vill inte! det kommer säkert sluta med att jag går på bönemöte titt som tätt mot min vilja!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bedtime

Nu har jag suttit och grejjat med bloggen lääänge! :) så tycker ni den ser konstig ut på nått sett så är det för att den inte är klar :)

Nu ska jag lägga mig och sova som alla andra här. Klockan är mycket :o
Imon ska jag och hundarna umgås med Nemo i några timmar. Hans familj är på semester och hans hundvakt jobbar hela dan! Vi var ute med han innan idag också. Han är väldigt söt Nemo, väldigt söt och snäll och fin och go... och stark!

Natti
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kontakt

Mer info kommer snart!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundtrimmet

Mer info kommer snart!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma

Undis - även kallad Wilma


Wilma är vår första hund, vår coola dam, vår "prinsessan på ärten" som inte tar vilket skit som helst. Helst så tycker hon att hon klarar sig bäst själv, men ibland så kan nog matte och husse vara bra att ha också..ibland! Hon är lugn och njuter av livets alla godbitar, men hon har sina stunder då det är bus som står på listan också.

Så fort husse går upp ur sängen på morgonen så hoppar Wilma upp i hans säng och burrar ihop sig uppe vid hans kudde. Där kan hon ligga länge. Men när det väl är dags att gå upp så har vi, om tid finns, alltid en liten mysstund på morgonen. Då är det bara vi två och om vi inte har någon tid att passa så kan vi dra ut på denna stunden ganska länge.

Kalla dagar ligger Wilma gärna inne och sover i sängen eller framför kaminen. Varma dagar sitter hon gärna ute i trädgården, så långt nere vid staketet som det går, och tittar efter vilt ute på ängen, eller så ligger hon mitt i solen och jäser. Hon jagar såklart allra allra helst, det är alltid prio 1. Hon vet när det är dags att gå ut och jaga, det känner hon så fort husse går upp på morgonen "idag är det jakt-dag". Då springer hon omkring och gnäller och tycker husse tar på tok för lång tid på sig för att göra sig iordning. Vissa dagar så kan hon inte kontrollera sig och tycker Husse ska följa med och jaga även när det inte är jaktsäsong, då får vi leta Wilma medans Wilma letar rådjur. Vi har även börjat träna lydnad jag och Wilma, först mest för att ha något att göra tillsammans. Men hon har visat sig ha en sådan talang så det dröjer nog inte länge innan ni ser mig på tävlingsplan även med denna lilla pärla :)

Wilma ligger mig varmt om hjärtat. Hon är den första hund jag nånsin haft och hon har lärt mig mycket om livet. Vi har fått sex fina år tillsammans och jag hoppas vi får minst lika många till med denna livsnjutare.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice

Bernergläntans Axa Ameya - Även kallad Alice.





Alice är vår största flicka. Hon anpassar sig till omgivningen som en kameleont. Hon har sina sidor, hon är lugn som en filbunke, samtidigt som hon kan röja när det passar henne, samtidigt som hon blir nervös och orolig om något inte står rätt till. 

 Hon vet mycket väl hur lätt jag smälter för hennes blickar, det är svårt att säga nej till Alice. Hon är otroligt lättlärd och vill gärna vara till lags, vilket också följer med att hon blir otroligt nedstämd när hon inte förstår i vissa moment. När jag väl lärde mig jobba med henne så tog det inte lång tid innan vi hade tre raka 1:a pris på lydnadsplanen i klass I. Just nu kämpar vi med lydnadsklass II. Vi är nära tävlingsstadie nu.

Det går inte att med ord beskriva vad jag känner för denna hund. Jag vet att hon finns vid min sida i alla lägen, hon sviker aldrig. Jag känner mig inte hel när hon inte är med mig. Hon kom in i mitt liv den 1 januari 2007, och från den dagen har hon varit min andra hälft! Hon Är Speciell.    


Den som säger att lyckan inte kan köpas för pengar, vet inte vart man handlar
– Mae West

Alice finns tyvärr inte längre bland oss. Den 10 Juni 2011 fick vi låta henne somna in. Vi fick den 7 Juni 2011 reda på att hon hade livmodersinflammation, njursvikt och blodsbrist. Njurarna fungerade 10-20%. Det var en kronisk sjukdom, hon hade haft dåliga njurar hela livet. Hennes kropp hade lärt sig att leva med dåliga njurar men det sista orkade inte kroppen längre. När även blodet hade blivit riktigt dåligt så fick hon inte tillräckligt med syre, hon gick ner i vikt till 32 kg och orkade inte mycket. Vi funderade kring alla tänkbara metoder som kunde rädda min skatt, vi greppade efter halmstrån som gled oss genom fingrarna. Beslutet att ta bort henne var det jobbigaste beslut jag nånsin har tagit, men inte det svåraste. Hon var min bästa vän och i 4.5 år har hon levt för att göra mig lycklig. Jag kunde inte låta henne leva för min skull med smärta. Jag älskar min flicka och saknar henne varje dag.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gå in och kolla!!!

Kolla in bilden som är på startsidan HÄR!!!
Ser ni så sjukt lik Nigella är Alice i teckningen i ansiktet?
Eller ja, haha...berner överlag :)
Men just det vita som går upp, Alice har precis så med ett litet slut så där som hon har, och det bruna i mungipan....

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

skruttorna

Alice är kelsjuk. Hon har fortfarande gult i ögonen så hon kanske börjar bli lite sjuk. nu sitter hon här bredvid mig och vill bli klappad. så fort jag slutar och försöker skriva här med båda händerna så puffar hon på min arm och trycker in huvudet under. Hon vill ha all min uppmärksamhet! Hon är ju sån hära ibland, har inte riktigt kopplat ihop det med nått speciellt tillfälle, men kanske är det för att hon är på gång att löpa, eller för att hon är lite dålig. Hon är iallafall inte bra i magen alls ännu, tre och en halv dagar har hon nu fått vara utan kött eller ägg eller något annat protein, men det är ingen skillnad alls! Imon ska jag åka och köpa kyckling och koka den och ge henne. Jag förstår inte vad det är som händer i hennes lilla mage, men hon är pigg och det är fortfarande full speed på promenaderna och hon beter sig som en liten valp när det är nått på gång, så hon verkar inte lida alltför mycket ;)





När Alice ville ligga ute på trappan innan så passade B på att lyxa till det lite för wilma, eftersom inte Alice för någon sådan här lyx just nu. Hon skötte sig bra och låg kvar med sådan här gormétmat som rådjur framför nosen! :) (på vårt väldigt fina golv btw :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Städning.

Om ni har vart hemma hos oss nångång så har ni kanske tänkt "usch vilket smutstig köksgolv, städar dom aldrig här?" ja, det skulle vara helt naturligt av er att tänka så. Men visst städar vi. Grejjen med vårt köksgolv är bara det att det är fåror i det, det är ett plastgolv som nån smart nisse har designat på typ 60-talet (säkert!). Eftersom det är fåror så gömmer sig skiten nere i dessa då, och det hjälper inte hur mycket man än står och skrubbar med en mopp, det sitter fast där nere. Men nu gav jag mig fan på att vi skulle få ett rent golv. Så jag flyttade ut de mesta möblerna och hällde ut skurmedel, vatten och la mig på alla fyra och satte igång med en skurborste. Och det hjälpte ta mig fan :) Så nu har vi ett rent golv, på riktigt!


  

Före          Efter 

Jag är helnöjd :) nu ska jag skaka mattan medans jag väntar på att det torkar! :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Länkar

Kennlar

Bernergläntans Kennel

Skeelyckans Kennel

Kennel Around

Alnöitens Kennel

Ekespångs Kennel

Möllelyckans Kennel

Väntans Kennel

Hundklubbar

Svenska Basset Griffon Vendéen klubben

Svenska Brukshundklubben

Svenska Kennelklubben

Svenska Sennenklubben

Varbergs brukshundklubb

Andra hundsidor

Jägarförbundet Akila

Agria

Häromi - Webbhandel

Vibri - Hundhalsband

Nordic Hundfoder

Bloggar som jag läser

Anna

Lina

Jenny

Lotta

Mallen

Åsa

Josefin

Designa din blogg

Ellas bror Ozzy och pappa Rex

Amelie

Jenny med Alice systerson

Linda

Frida

Olika bloggar på finest

Victor och Vilmas mamma

Jenni

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0