Info och uppmaning till djurägare!!

Borrelia:
Borrelia sprids genom fästingar. Ungefär en tredjedel av alla fästingar i Sverige bär på borreliabakterier.
Men risken för att insjukna av ett enstaka fästingbett är liten. Smittrisken är störst längs kusterna, framför allt i de östra delarna av södra och mellersta Sverige. Fästingar är aktiva från tidigast mars till senast november.

Risken för att fästingen ska överföra borrelia ökar ju längre tid den får sitta kvar.
Därför bör du ta bort fästingen så snart du upptäcker den.

Information från
Vårgudien


Symtom hos hund:
Hunden kan börja halta , den kan få feber och bli trött och håglös samt smärtor i lederna m.m

Information från Hundportalen



Det verkar även som att det bli vanligare och vanligare, iallafall hos hundar, att borrelia sätter sig på njurarna. Så jag vill uppmana alla djurägare att kolla igenom sina djur och ta bort ev. färstingar varje dag. Fästingen sprutar inte in giftet föräns efter något dygn, så om man plockar fästingar varje dag så minskar man risken för borrelia väldigt mycket! I år verkar det som att det blir extra mycket fästingar så vi djurägare måste vara ännu mera uppmärksamma!

Våra djur kan få många sjukdomar som de far väldigt illa av, men detta är faktiskt en sjukdom som vi kan undvika genom lite extra massage (att känna igenom) på våra djur varje dag!



Genom att använda fästingmedel så minskar vi också risken för att fler fästingar sätter sig på djuren, vilket minskar risken för att just den fästingen som bär på smittan sätter sig, och även underlättar för oss djurägare som inte behöver plocka riktigt lika många. Just i år så tycker jag mig märka att fästingarna är extra envetna för våra hundar har fler fästingar än vad de brukar trots att de har fästingmedel!

Så det är bara att till fortsätta jobba och plocka plocka plocka. Framför allt innan de blir så här stora för då har de redan sprutat in giftet!



Vill också tillägga att jag inte på något sätt ser ner på er som har djur som har fått borrelia. Vet självklart själv att det är svårt att hitta varenda fästing i djurens pälsar. Detta inlägget är mest tillägnat de som kanske inte orkar plocka fästingar på sina djur. Det är dem jag vill ge en tankeställare om vad som faktiskt kan hända våra älsklingar om de skulle bli sjuka! 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kommentarer
Postat av: ONLINE DRAMA med 934 unika tablettaskar !

OH helvete vilken bamse fästing på katten. Blir så äcklad av parasiter. Fina djur, såg en rosett också...lycka till på utställningar :)

2010-05-21 @ 13:07:58
URL: http://onlinedrama.wordpress.com
Postat av: Jenny

himla bra skrivit och bra information till dom som inte vet bättre. tar och tipsar om ditt inlägg i bloggen min :)

2010-05-25 @ 19:35:53
URL: http://jeennyyss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0