Sekreterare.

Det var jag igår, åt en domare Inger :) "ok, vart är min sekreterare" sa hon när vi gick mot tävling, efter sprang jag med block och penna :)

Ja så var det, jag och josse hjälpte till på appell igår :) I appell har man ju två domare, fick jag lära mig, så vi skrev för en varsin. Det var jätte kul, jätte kallt, men jätte kul :) jag fick lära mig massa grejjer om vad domaren ger avdrag för. Det är ju några moment i appellen som är lika lydnaden som vi tävlar i, Inger sa tex att "har du en hund som gnäller så få bort det så fort som möjligt, det ger så mycket nerdrag att ha en hund som gnäller" ojdå, det ska vi absolut ta bort med en gång, alice har ju börjat gnälla och skälla lite...bort bort! och massa andra små grejjer och små tips fick jag :) Så det var super bra. Jag är gärna med och hjälper till igen.

yes, så nu har vi anmält till en lydnadstävling igen. Den 13/3 smäller det. Hon kan ju rutan nu min fina underbara tjej. Så jävla länge som vi kämpade med den, hon fattade ingenting och jag fattade hur jag skulle få henne att fatta...en dag så bara lossna det. Som att hon hade haft skyddslappar för ögonen och öronoproppar i öronen innan, det bara försvann och hon såg och hörde och visste vad hon skulle göra :) Fan vad jag vill ha ett första pris i tvåan nu. Tänkte jag skulle börja träna lite appell också, det verkade ju riktigt riktigt kul :)

Ella och Wilma har inte hunnits med så mycket träning med tyvärr :( det var för jobbigt att hålla på med alla tre så jag har gått tillbaka till att satsa på Alice 100%. Jag ska köra igång mer med dom andra sen till våren tänkte jag, bara jag får ett första pris med Alice först, vill ju så gärna ha det så nu lägger jag ner hela min skäl i att det ska bli bra först. Annars kan jag verkligen tro att appell är nått för Ella och Wilma också, så det kan jag ju testa på alla tre :)

Nu ska jag lägga mig i soffan. har jobbat hela dagen och är helt matt i kroppen. Ska ladda för en ny arbetsvecka..som jag faktiskt inte ser fram emot längre :( Det är ingen ordning på nånting och hur man än gör så får man bara skit, inte från mina kollegor, absolut inte..men från andra. Men men, i slutet på mars ska det bli ordning på allting när jag får en ny kollega som ska hjälpa mig att styra upp stället :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Säfsen 2011

Vi har haft det helt fantastiskt underbart i Säfsen. Jag har fått upp ögonen för vintersemester helt klart!!
Bilderna får berätta för er hur bra vi hade det!



Vår fina stuga :)


Vi åkte längdskidor.


Fikapaus i längdskidskogen! Kall som fan blev man efter 2 sek när man var stilla.


Vi hade rumplappsrace!!
KLARA, FÄRDIGA..


GÅ!



Wiiii...

Vi åkte scoter upp till ett högt berg. jag trodde jag skulle dö hela tiden..men hihi, jag lever än :D skit svårt var det och jätte läskigt, men vad glad jag är att ha fått göra det, och jag gör det gärna igen så jag lär mig :)

Sen åkte vi skidor utför också, fan vad riktigt jävla kul det är :) jag vill göra det mera så att jag verkligen lär mig, också vill jag åka låååånga backar så att man inte behöver åka lift så mycket. Men kuuuuul! :)

Så på detta vis har jag firat min första betalda semester, fantastiskt! Livet är för underbart!

Nu ska jag betala räkningar ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

löp...

Nähe. ingen tävling för oss imorgon :( det är skit tråkigt för Alice är så duktig nu. Hon har lärt sig att stanna på inkallningen när jag enbart gör handtecken, hon kan rutan från alla olika håll och kanter, hon gör apporten snabbt. det är skit tråkigt. men men, jag får se det positivt och det är ju att hennes löp ser bra ut, det andra var antagligen ett förlöp för blodet är så rent och fint och allt ser bra ut. Och vi får tid att finslipa alla små detaljer som att läggandet ska gå liiite snabbare och det fria följet ska bli lite mer ordning på och inte så busigt och glatt och hoppet har vi inte ens kunnat träna sen sist. Så vi får jobba på det.

Men jag önskar alla lycka till till josefin och glasgow som jag hoppas och tror kommer ta sitt första pris imon :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snö..

nu snöar här igen. slog nästan ihjäl mig innan när jag ramlade på en isfläck som gömde sig under snön. Men fins blir det ute :) men det är inget mot hur fint vi ska ha det nästa vecka när vi åker till säffsen, 80 cm snö står det på hemsidan att där är..så jävla underbart. Synd att inte jag kan ta med mig min lilla alice bara, hon hade ju älskat det! :(

Alice kan rutan nu. jag veeet att jag har skrivigt det såå många gånger :) men nu tror jag faktiskt hon kan den. jag kör den nästan varje dag med henne nu och varje dag springer hon till rutan utan att tveka eller vända sig om alls, jag kör från olika avstånd och olika håll och flyttar rutan till olika ställen. Varje gång så peppar jag henne genom att viska exalterat "ska du ta den? Ska du springa dit? ja, kom igen kom igen!" Då blir hon helt till sig och hon har kopplat ihop det med rutan nu, så då spritter det i hela hennes kropp och hon tittar sig omkring efter rutan. Sen blir jag tyst, står i tävlingsposition några sekunder och kommenderar "RUTAN". Då sticker hon iväg som att man har tryckt på en knapp :)

Så vi hoppas. På lördag är det tävling, om vi nu kan tävla...hatar den jävla löptikar-får-inte-vara-med-regeln :(
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

stressigt

Oj vad dålig jag är på att skriva här nu. Men det är så tråkigt att sitta här. Jobbar ju 6 dagar i veckan numera och känner inte alls för att sätta mig här när jag väl är hemma då. Men allt är bra iallafall. Jag väntar fortfarande på att Ella ska börja löpa, fattar inte..jag har tyckt att hon har vart svullen och dom andra har ju nosat henne där bak och hållt på, men icke då..nu tycker jag inte hon är svullen längre alls. Alice har däremot löpt igen..och slutat verkar det som. Hon började löpa för en vecka sedan men blödde nästan bara den dagen. Men hon äter och en pigg och glad och så länge hon är det så slipper hon veterinärbesök. Hon ser däremot inte alls så fräsch ut, hon är smal och har totalt fällt färdigt nu. Hon går inte upp i vikt även fast hon äter bra och får rapsolja nu, så jag tänkte att jag skulle avmaska henne. Men hon har blivit jätte bra i huden efter rapsoljan :) det är bra!

Livet som förskollärare går bra :) Det är väldigt roligt att ha ett ställa som är min arbetsplats. Dit jag ska gå varje dag och vara delaktig i allt som händer och sker. känns konstigt och ovant men kul :)

Och kursen som jag har sett fram emot så mycket med Alice har blivit inställd :( jätte jätte tråkigt verkligen. jag hade sett fram emot det så mycket att få träna med Alice och få hjälp och tips och råd från en som verkligen kan..men nähe :( vi får se om vi kan hitta nått annat, vill göra nått kul med Alice i vår iallafall!

nu ska jag anmäla Ella till utställning. Ella min älskade Ella. Min ögontjänare som smyger omkring och gör saker som hon vet att hon inte får, men när man säger åt henne så är hon så söt och ser så ångerfull ut att man förlåter på en gång, men sen är hon där och gör samma sak igen efter 3 sek. Igår tuggade hon på min tröja och jag skällde på henne som fan, då slänger hon sig på rygg och ligger så med alla tassar rakt upp tills jag backar och säger att hon får gå, då smög hon fram och slickade mig på munnen. "bra" tänkte jag, hon fattade. sen så går hon tyst tillbaka till min tröja och drar ner den från en stol när jag har gått...saaaakta och försiktigt. Sötaste hundfan ;)

 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0