Underbara resan!

vi hade det bra på vår resa. Fick vi se många djur och naturen var huur fin som helst och människorna var glada :) människorna där var iofs vääldigt fattiga, dom kunde ha samma kläder i 2 år innan dom bytte, men dom jobbade på och gick upp och ner för backarna i bergen med bananer och majs på huvudet och vinkade glatt när man åkte förbi.
Barnen var för söta. när dom såg att det var vita människor i bilen som åkte förbi så sken dom upp med hela kroppen och vinkade glatt och ropa "how are you? how are you?" dom pratar många olika språk i uganda, som olika dialekter ungefär, fast vår guide sa att han förstår inte vissa dialekter, så det är som olika språk. Så då pratar dom engelska istället. Så barnen lär sig engelska väldigt tidigt.
Så att så glatt ropade dom och vinkade om vi bara åkte förbi, och vi vinkae tillbaka såklart. Men när vi stannade en gång för att fråga om vägen och guiden gick ut och visatt kvar i bilen så rusade flera barn fram och sträckte in sina armar genom rutorna och ropade "give me money, give me money". Barnen är inte dumma, dom vet att vita människor i Uganda har pengar!  guiden sa att om föräldrar ser sina barn tigga så blir dom jätte arga, det är en ful ovana barnen har att tigga av turister. Sen så springer dom inte hem med pengarna till sina föräldrar som jag trodde. guiden sa att dom gömmer pengarna och köpa godis för dom istället. Så vi gav aldrig några pengar, det hade inte hjälpt dom ändå. Men vi delade ut några kepsar på vägen. Och pennor och papper till några barn som dansade för oss. underbar dans föresten.

Ah, jag vet inte vart jag ska börja eller sluta. vi har haft det super. ni ska få se kort på allt detta så fort B sätter sig och rensar bland alla typ 3000 kort på hans kamera.

Hundarnar har ju också haft det kanon. kl 05 varje morgon har B´s pappa gått ut på promenad med dom, och sen har dom gått ungefär 1-1.5 h på eftermiddagen. så det har inte gått någon nöd på dom inte. och inte hade dom brutit nått ben eller opererat bort nån livmoder eller nått annat jag hade föreställt mig heller :)

Nu är det back to life och skola. tuff vår lär det blir iår. tur att jag inte har fått den där natttjänsten på 50% som jag sökte för det hade jag nog inte orkar så som det ser ut nu :)
Ska fixa alla böcker jag behöver på måndag tänkte jag och börja läsa. vi har en jätte tenta i maj eller när det var som jag inte förstår hur jag ska klara, men jag får väl iallafall ge det ett rejält försök!
...fast först ska jag nog gå och plantera blommor som vi köpte igår. det är ju klart mycke roligare!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

UGANDA!

nu har jag hittat en dator ocksa :)

Vi har det helt underbart har i uganda. idag sa har vi varit pa schimpans tracking. helt ootrligt, vi letade efter dessa underbara apor, som ar narmsta slakting till oss, i ungefar tva timmar. sen hittade vi dom och da stannade vi med dom i en timme och bara tittade pa dom nar dom satt och at frukt. jag satte mig pa marken, ungefar2-3 meter fran en schimpans, helt otroligt :)

men n umaste jag sluta, var snal och kopte bara en kvart vid datorn :)


bye bye alla!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

8 timmar.

Om ungefär 8 timmar åker vi in till stan och hämtar upp B´s snälla pappa som kör oss till landvetter. :)
Jag har packat ner lite grejjer till barnen, några kepsar och blyertspennor och massa papper i oliak färger. Får vi hoppas dom bli glada. Det går ca 500 barn på denna skolan så det kommer ju inte räcka till alla, men dom får väl turas om :)

ja..snart är det dags. bye bye sweden!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nu behöver jag Er hjälp!!!

Jag mejlade en trevlig man som har hjälpt oss att boka denna resan. frågade honom om det är ok att ta med något till barnen på en skola som vi ska besöka när vi är i Uganda, eller om det anses respektlöst eller så. kände att jag var tvungen att fråga först.

Han sa att det absolut är ok. Sist han själv var där så hade han med sig fotbollskläder och bollar, han skrev också att dom gärna tar emot begnade mobiltelefoner (om nån av er som läser har en så kan jag ta med en och lämna från er :)
Hur som helst. jag funderar nu på vad jag ska ta med mig. Första tanken är papper och pennor. Men det kanske finns nått annat? kan ni hjälpa mig. Det får inte vara får tungt eller stort, jag ska orka bära det i en ryggsäck en bit. kanske kepsar?

Skulle vara väldigt tacksam om ni lägger en kommentar innan i morgonkväll om vad jag kan ta med, nått som kan införskaffas i staden lite enkelt :)

han skrev en annan sak också. att vi kommer få åka till en skola till, en som inte stod med på rutten, en skola för föräldrarlösa barn. Jag vet ärligt talat inte om jag klarar av att träffa dessa barn, för jag tycker så fruktansvärt synd om dom. Kommer nog vilja ta med mig dom hem allihopa. Men jag ska göra vad jag faktiskt kan, jag ska ge dom något som dom har användning för..hjälp mig nu!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

1 dag kvar.

shit! jag är så speedad. har försökt sitta i soffan och dricka te och kolla på tv, men flyger upp och ner som en jojo. Jag har aldrig haft sån här resefeber. jag vet inte vad jag har att vänta. hur är det att se ett lejon i det vilda? Eller gå upp på morgonen och se en elefant utanför dörren? Hur är det att leta i flera timmar i bergen efter gorillor och till slut på få se dom? Hur känns det i detta fuktiga klimat? Vad har dom för mat? Hur mycket folk kommer där vara? Vi ska besöka en skola, är det fattigt? är barnen sjuka? Jag funderar på att ta med nått till barnen i skolan, som pennor eller så, men dom kanske är såpass rika så det inte behövs? Hur är det att se en krokodil?

ja...jag är skit nervös. nu börjar jag förstå vad annalina menade. kanske vågar jag inte ändå.

Alice verkar märka av detta. Hon följer efter mig när jag går omkring, stannar jag så lägger hon sig med en suck och tittar upp på mig. ooh, måste lugna ner mig! andas.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

2 dagar kvar.

Idag har jag vart barnvakt. När jag hämtade upp lill-flickan på förskolan så grät hon faktiskt inte denna gången, men den lilla dramaqueen som hon är så spelade hon lite iallafall :) När hon såg mig i dörren så fick hon ett förskräckt uttryck och skakade på huvudet och sa "nej, nej.." och gick bort till en vikarie som satt på golvet en liten bit borta, detta lilla skådespel gjorde att vikarien såg lika förskräckt ut hon :) haha, hade jag inte känt mig själv hade jag nog också trott att jag behandlade henne illa, vilket säkert vikarien gjorde :) Sen så kom iallafall en ordinarie personal och skojade lite och sen så var det inga problem att gå hem. Har nog inte haft en så mysig dag med flickan som jag hade idag, hon var glad och sprallig hela tiden och vi bara lekte, dansade och myste. underbart :)

B fotade hundarna lite här om dagen. Här kommer två kort. Visst kan man inte få nog av kort? :)





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

3 dagar kvar.

Har bunkrat upp med djurmat nu innan vi ska åka. Det är inte klokt så dyrt det är med mat till djuren, köpte kattmat för 600 kr och hundmat för 1245 kr. Köpte en ny sorts mat till Tussan, hon älskade den :) den ska nog räcka ett halvår den stora säcken så det är ju skönt :)
Ja, fint ska det va :)


Imorgon är jag ledig. Så jag ska tvätta allt som behöver tvättas inför resan. snart bär det av.

Jag kom på mig själv med att tänka innan att jag längtade tills vi kom hem igen. hemskt, eller hur!! Jag satt och tänkte på hur vi kommer hem och möter en strålande glad Alice som flyger på en i dörröppningen och en liten hispig wilma som försöker komma och säga hej men kommer inte fram för att alice far omkring som en virvelvind. Men jag slutade med att tänka så när jag kom på att jag gjorde det, man kan ju inte se fram emot att komma hem från en resa innan men ens har åkt! Jag hoppas verkligen att jag möts av två överlyckliga hundar när vi kommer hem, för om nått händer dom när vi är borta, om dom blir skadade eller sjuka på nått sätt..så tror jag inte vi kommer få reda på det, jag vet att hundvakterna inte kommer skicka sms och tala om det, för dom vet att det skulle förstöra vår resa. Och det får mig att tänka att det kan hända nått, vi kan få sms att allt är bra, men vem vet om det är sant?
usch nä, nu får jag skärpa mig. Vi kommer nog ha så mycket att göra att när vi väl är där så kommer jag inte ha tid att tänka så, och jag kommer nog tycka det är skönt att vara borta från hundarna ett tag, slippa alla "måsten", rätt skönt att lämna över det till nån annan i några dagar :)

Ja. natti då!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fotat igen.

Nu har linnea vart framme med kameran igen, Linnea och hennes sambo. Vet inte vem som tog vilka kort men dom blev underbara iallafall.

Här är bara några av alla fina. Är så glad :)


Alice och Rocky busar



Jag och Wilma


Wilma...ser lite sur ut :)


Denna tycker jag är så fin, hon är så fin Alice :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

I love it!

Snön. Det är helt underbart fint ute nu när det ligger så mycket snö. Alice gillar det också, till en viss gräns..jag tror dock att den gränsen är nådd. Igår så gick vi till min syster (en promenad som i normala fall tar 20 minuter som igår tog ungefär 35-40) vid 6 tiden och sen gick vi hem på natten, då hade vi hundarna med. Alice började halta när vi hade gått halva biten hem, då hade hon snöbollar mellan trampdynorna som jag lätt kunde ta bort och se så var hon glad och pigg igen :)
Wilma gillar inte detta alls, hon tycker det är fruktansvärt. Hon totalvägrar att gå där det ligger för mycket snö så hon måste pölsa. då fick jag till slut bära henne. Hon luktar inte i marken nånting utan vill bara fortsätta gå så att vi kan komma fram och in i värmen. När vi kom hem igår så ville hon in dirket och då la hon sig i sängen och skakade stackarn. jag och B och Alice ute och skottade lite istället :) vilket verkar totalt onödigt nu för det har snöat igen!

En annan rolig sak...
I 3 (eller 4?) år så har vi haft julgran..vi har haft iallafall wilma under alla dessa år, sen kom tussan och sen Alice. Vi har aaaldrig behövt oroa oss för att dom ska vara på granen, dom har inte brytt sig om den någon av dom. Många andra berättar ju historier och speciellt katter som välter granar så att dom får binda fast granen och sånt, men det problemet har vi aldrig haft.. tills igår!
När vi kom hem från stan och snabbt skulle göra oss i ordning för att gå till syster så hade granen vält! Vi vet inte vilken buse det är som har vält den..jag misstänker dock att alice lilla svans kan vara skyldig..en väldigt massa extra jobb blev det iallafall..men nu är granen ute..skönt det :)

Nu ska jag ut och skotta snö. Sen ska jag ta med varm choklad och tvinga med mig hundarna ut i skogen för då ska vi mysa där :) det har jag bestämt.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Stressad!

Fan. Tiden går så fort. Det säger man ju hela tiden. Men FAN vad fort det går.
Jag har ALLTID börjat packa 2 veckor innan jag ska resa nånstans, alltså om jag ska åka lång bort och vara borta ett tag. ALLTID två veckor innan, då ställer jag fram resväskan och tvättar vad ska packas ner och grejjar och fixar. Inför denna resan så har jag hittills bara skrivigt packlista, och B..han har inte gjort nånting!! jag börjar bli liiiite stressad. Måste ju ordna med massa för hundarna också, måste fylla på deras mat och se till så att allt annat som kan tänkas behövas när vi är borta finns här..kamma dom och klippa deras klor. Sen ska här städas ORDENTLIGT hemma så att inte B´s snälla föräldrar behöver bo i våran skit! Men jag har ingen ork att börja med nått av detta. Men det måste jag ju snart för nästa vecka kommer jag inte hinna med så mycket för då är det skola och jobb mån-ons. Åh gud...i-landsproblem!

Jag hade iallafall tänkt att ta en varm lång dusch nu och sen gå och lägga mig. Har vart ute och åkt pulka hela dagen på jobbet. Jag fryser fortfarande! och är så trött ack så trött!

åh nu kom jag på att jag har glömt släppa in katten också. skulle ju bara släppa ut henne lite för att hon kanske behövde kissa. men det var ju typ 2 timmar sen. stackars liten.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tränat och fotat!

Idag så har jag och Linnea tränat. Apporten gjorde Alice framsteg i, så även i inkallningen med ställande, även i hoppet. Hon gjorde grejjerna så bra så att vi ville inte "nöta" det utan gjorde det bara ett par gånger och sen var vi nöjda :) Det är jätte kul detta.

Linnea fotade oss också. Hon sa att hon inte var någon bra fotograf, men av dessa bilder så kan man väl inte riktigt hålla med om det va??? Tycker dom blev jätte fina :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

året som var.

Egentligen borde jag lägga mig och nana som resten av familjen här. Men jag har fastnat vid datorn. Har spelat poker och suttit och läst bloggar. En sån här "min-lista-2009" verkar poppis att göra och jag tycker faktiskt det är kul att läsa andras sånna, så tänkte att ni kanske vill läsa min :) Varsågoda!


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Satte in P-stav, vaccinera mig, tävla lydnad med Alice, köpte glasögon. 

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Hade inga.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nää..

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, morbror.

5. Vilka länder besökte du?
Tror fan jag har vart i Sverige hela 2009...tråkigt.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
En hundvalp!

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
Inte en aning...

8. Vad var din största framgång 2009?
Började träna spinning och boxning..och har faktiskt gjorde det regebundet sen början av 2009 :) Och Alice och min träning och tävling :)

9. Största misstaget?
Kan inte minnas nått jätte misstag jag gjort..

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nä..

11. Bästa köpet?

Resan till Uganda. :)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Oj, det är säkert på Alice det.

13. Gjorde någon dig riktigt glad?

ja säkert. haha, en som jag kan komma på är dommaren på utställningen i borås som gav alice sitt första ck :) Det var kul :)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Inte en aning.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Samma...kanske gladade.. :)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Jobbat

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
vet ej

18. Hur tillbringade du julen?
Med Björns släkt hemma hos oss på julafton, och min släkt hemma hos mamma på juldagen.

19. Blev du kär i år?:

Samma kärlek som det vart i snart 8 år. 

20. Favoritprogram på TV?
Greys anatomy.

21. Bästa boken du läste i år?
Minns ej.

22. Största musikaliska upptäckten?
åh...vet ej.

23. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Tror bara jag bjöd släkten på middag.

24. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om allt hade gått som jag ville med Alice parning..ar.

25. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Neutral.

26. Vad fick dig att må bra?
Stressat lite mindre kanske...dock blir då resultatet av lite jobb lite pengar...inte lika kul.

27. Vilken kändis var du mest sugen på?
åh. Björn gustavsson....alltid! ;)


Inser nu att mitt 2009 har varit väldigt tråkigt och händelselöst..får bli bättring på det.

- Inför detta året så ska jag jag jobba mera, har sökt en tjänst på 50% bland annat som jag hoppas jag får :) Jobba jobba jobba, spara spara spara.
- Och så hoppas jag till tusen att det blir en liten knodd valp av nått slag också som flyttar hem till oss...
- Kanske kommer det gå bra på hundutställningar och kanske kommer jag och Alice gör debut i lydnadsklass II.
- Och kanske, mina vänner, kommer jag till nästa höst söka jobb som jag får när jag blir färdigutbildad till januari 2011 :)
- Också ska jag fortsätta träna spinning och box. Så att mina rygg och knä muskler inte försvinner nu när dom börjar bli så bra så jag inte behöver ha ont...
- Resan till uganda (om ynka 12 dagar) ser jag fram emot otroligt mycket. Blir antaligen det bästa med 2010.

Yes det var det. jag skriver som Annalina...har du orkat läsa hit, så orkar du kommentera också ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lördag morgon

Nu sitter jag och äter en banan. Försov mig. Orkar inte äta frukost.
Ska cykla ner till syster och låna mammas bil där, sen ska jag på spinning. B och Wilmis är och jagar nånstans långt bort. Så jag och Alice är själva. Det är rätt skönt ibland. Vi ska ut på en långrunda senare.

Min bil är ju fortfarande på lagning. Jag blir fruktansvärt handikappad utan min bil. Kom på det igår, att jag har ju ingen bil. Får den antagligen på måndag. Det är långt tills på måndag. 

Nu ska jag iväg på spinningen. I mina nya spinningskor. Var riktigt besviken på dom i tisdags. Hade sett fram emot det så att få använda mina fina nya spinning skor och inte få ont under fötterna. Men det var hemskt. Vaderna och knäna was killing me. Och tårna somna! 45 minuters smärta var det enda det var. Men nu har jag flyttat fästet under skon så jag hoppas det blir bättre. Jävligt dåligt köp annars!


Bye Bye!  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0