El Clásico!

Det är El clasico på tv. "det är bara en gång om året" jaja! allting är bara en gång om året! B och hans pappa sitter i soffan och skriker när zzzlatan gör mål. "OJOJOJ" Jag är totalt ointresserad. tycker att det är så fruktansvärt tråkigt så jag tror jag dör. Men om nån frågar mig om jag är stolt svensk för att alla i barcelona avgudar zlatan så, så säger jag så klart JA! :)

Imorgon kl 9 är jag och alice hos The Vet! håll tummarna för att hon är i höglöp för då brummar vi ner till hennes fina kille och hoppas att han uppvaktar henne på det bästaste sätt :)

Wilma började löpa idag föresten. massa massa blod! "inte på fårpläden snääällla" La en handduk under rumpan på henne när hon låg där, men hon invisades med att inte ligga med rumpan på den så då fick hon ha "trosan" på sig..men det kommer nog sluta med att jag tar bort fåret medans hon löper så hon inte behöver ha trosan, hon drar ändå bara ut pappret ur den och river det i 1000 bitar på natten!

Idag så har jag vart hos mamma och bakat pepparkakor och lussekatter. dom blev goa :) trevligt att va hos mamma också!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Liseberg

Idag har jag vart på liseberg med jobbet där jag jobbar som avlösare i en familj där pojken har autism! Det har varit riktigt roligt. Killen älskar karuseller som snurrar runt och går fort, och det visste jag innan vi åkte så jag tog en åksjuktablett och det hjälpte så otroligt bra. kunde åka karuseller med han utan problem, det var tom riktigt roligt. Har inte tycker några karuseller har varit roligt sen jag var liten, har inte ens kunnat åka lisebergsbanan utan att må illa..men idag när vi åkte juke box så pirrade det ju i magen och var riktigt roligt :) Ja det har varit kanon men nu är jag jätte trött. Mr Bear ligger och sover i soffan. Han och wilma har varit ute och jagat hela dagen som dom är också trötta. ska tända en brasa nu så jag får upp värmen, har varit roligt men KALLT på lisebergi dag, och en ska jag börja göra kycklingsallad, ska bli gott efter all skräpmat från liseberg :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Härliga Fredag!

jag gillar fredagar :) det är skönt! har vart på VFU (eller praktik om man hellre vill kalla det för det) idag. Det är roligt, men inte så roligt när vi gick på promenad och man ska hålla barn o handen, ajaj min arm!

Malte blev glad igår när pappa och lillasyster kom hem. jag lämnade han där när jag åkte och tränad och när dom kom hem så hade han sprungit omkring och ylat för han var så exalterad!

Nu ska vi ut och gå och sen in till svärföräldrarna och äta mat..det är gött. då slipper man laga själv!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Människodoktor och djurdoktor!

Kl 10 var jag och Alcie hos veterinären för att se hennes löp och hur det låg till med det. Veternären börjar med att säga att "ja, nu blöder hon ju mycket" när hon tittar där bak på alice. "jasså gör hon det? svarar jag förvånat. och ja visst gjorde hon det. Hon hade börjat blöda igen! hon tog provet på alice, och denna gången så visade inte alice på nått sätt att det var obehagligt eller gjorde ont, kanske har hon blivit mera svullen nu och då går det bättre sa vet.
Iallafall så visade detta provet stor stor stor skillnad från i måndags. Veterinären sa att det har gått fort, MEN hon är inte i höglöp ännu så ett blodprov är fortfarande onödigt. veterinären tyckte absolut att vi ska försöka para i helgen (för fortsätter det att gå så här fort så kommer hon vara i höglöp i helgen) och blir det ingen parning då så kan vi komma och göra ett blodprov på måndag.
Ja vi får väl se hur alice beter sig i helgen så åker vi ner till falkenberg om det verkar vara på gång. Jag förväntar mig fortfarande ingenting. känner såklart längst in i maggropen att det skulle vara så otroligt kul om alice blir dräktig nu...men blir hon det inte så blir hon det inte helt enkelt!

Efter Alice doktorbesök så var det min tur! Då åkte jag till doktorn och tog svinsprutan. Det gjorde inte så ont som jag trodde, jag klarade det :) Och nu efteråt så gör det inte ont kanske, men det är känns väldigt konstigt och obehagligt i armen. men domnar liksom!

Nu ska jag bada malteponken! Ikväll kommer pappa och lillasyster hem. Det kommer nog bli lite tomt utan malte nu. Även om han har dansat på mina nerver många gånger så har det vart full fart hela tiden...nu kommer det vara helt tyst och stilla. Alice och wilma är inga roliga nu, en som löper och en som är på gång. då leker man minsann inte, då är man för stor för sånt!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Näpp!

Min dröm vad nära att slå in. jag drömmde att Alice började blöda igen, att hon blödde mycket som hon brukar göra. Och hon började lite i tisdags men det slutade lika fort. Det verkar ju inte spela nån roll om hon blöder eller inte, veternären säger ju att hon löper så då gör hon väl det. men det hade ju känns liiiite liiite bättre! :) detta är det konstigaste löpet jag har vart med om. Har iofs inte vart med om så många..men ändå! jaja, allt kan inte gå enligt regelboken alltid :)

vi ska snart in till veternären igen för att kolla hur hon ligger till. Inte samma veternären som förra gången så jag hoppas att denna är lika snabb och smidigt för alice gillade det inte!

bye bye!

Ps. kommentarer är roligt!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

kan drömmar slå in?

ja det verkar så...drömmen jag drömde i natt börjar slå in ser det ut som! berättar sen när jag är helt säker :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice min Alice!

Igår så var vi hos veternären! Skulle kolla om alice löper eller inte, hon blödde ju en dag men slutade sen. Men efter det så har hon blitt svullen och fått flytningar. Och veternären skulle då ta ett prov från hennes vagina. Det gillade inte alice alls. Veterinärerna brukar alltid få göra vad dom vill med henne och hon står helt still, men inte igår. hon skrek och försökte slingra sig, men veterinären var snabb och smidigt så det var över på några sekunder. Detta provet visade i allafall att Alice visst löper, fastän att hon inte blöder. hon är tidigt i löper så vi gjorde inget blodprov för att se om hon har ägglossning för det har hon ändå inte nu, så vi ska tillbaka på torsdag och gör samma test för att se vart i löpet hon ligger då, och ev. ta blodprov då.

blev glad när vet. sa att Alice löper, men samtidigt så vågar jag inte hurra för mycket. Provet kanske visade fel och det känns som att det är så mycket som kan gå snett om vi nu ska para på detta löp, ser ju inget blod och då är det inte lätt att se när hon är i höglöp, det blir ju blodprov isåfall. Jag hoppas så klart på att allt går som vi vill och att det bli parning och att hon blir dräktig och att det blir en underbar tik till oss..men jag förväntar mig ingenting!!

Jag drömde en bra dröm inatt..men jag tänker inte berätta hur drömmen var för jag vill att den ska slå in :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

En fin helg!

ja det har det varit. Några saker som kunde vart bättre var personalen på hotellet, som tog 100 år på sig att ge oss vårt rum när vi kom, sen servitörerna på julbordet som inte kunde svenska och visste inte vad det man beställde var för nått, och sen bandet som spelade efter showen som bara spelade typ gammelvals. men annars så har det vart super :) Badet var gött, varmt och skönt, och sen go bastu :) Showen som var sweet shots och hingsten från fjällbacka var guld. Den här hingsten, örjan, var toppen. Jag skratta så jag trodde jag skulle kissa ner mig varje gång han kom upp på sen (gick av för paus då och då medans vi åt) hade ont i händerna och käkarna efter allt skratt och applåder. Så ser ni att han har show nånstans så tveka inte att gå, han var dö rolig :) Låter väldigt tråkig på namnet, men kul :) Sen var ju såklart sällskapet och frukosten bra. jag älskar hotellfrukost :) så mycket att välja på gott gott gott! vill åka till hotell snart igen!

men jag har fått ont i halsen och är så jävla trött så jag går och lägger mig nu! Imon händer det förhoppningsvis massa grejjer men det berättar jag om en annan gång!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Spa, julbord och julshow!



Nu har jag städat huset, gjort iordning hundarnas mat och ska packa väskan ikväll. För imon åker jag och My love på spa! Det är Björns jobb som bjuder med anställda + deras respektive. Detta gillar jag, då glömmer man hur mycket han var tvungen att jobba i sommras och hur mycket han kommer jobba sommaren som kommer också, blir man bjuden på detta så vi leva med mycket jobb..ett tag iallafall :)
Hundarna kommer ha det bra här hemma med Björns föräldrar, dom tycker om hundarna och hundarna tycker om dom så det funkar alltid bra.





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Möss och löptider!

Jag hatar möss. Jag hatar kryp och äckliga små saker som rör sig fram på ett äckligt sätt med sina äckliga små ben. Och jag har möss i bilen. Fan vad jag hatar det. Om dom bara kunde vara där när jag inte är där så är det väl ok, men nu är det fan inte ok för dom är där när jag är där också. dom blir inte rädda och springer iväg när jag ska köra...åh det är så vidrigt! kröp upp en under motorhuven när jag körde hem från jobbet nu, HEM FRÅN JOBBET. Har det äckliga aset vart där hela dagen? ååååh vad jag ryser! Jag körde iallafall till granngården direkt och köpte mera musfällor..har haft två st i bilen förut men nu är där sex st så nu jävla ska jag utrota dom jävlarna! ursäkta mitt ovårdade språk men jag blir så förbannad på dom, för att dom skrämmer mig så. körde ju nästan av vägen när den kröp upp på bilen idag..! 




Nu till nått roligare. 
När vi vart ute på promenad i morse så såg jag när vi kom hem att det var blod på golvet. Oj, har nån skadat sig på promenaden?! Tänker jag. men nä, ingen såg skadad ut nånstans. har alice börjat löpa? (eftersom wilma var ute så kunde det ju inte va hon) konstig tanke, otänkbart tänker jag, men kollar ändå. Och jovisst, hon blöder! Jag blir väldigt nervös för hon kan väl inte löpa nu, det är ju 3 månader för tidigt!! Men Alice underbara uppfödare lugnar mig som vanligt :) Hon försöker antaligen ställa in sig till wilmas löp, (wilma ska börja om nån vecka) eller så är det ett litet förlöp inför löpet som ska börja i feb. Nu när jag vet att det inte är nått farligt, (trodde ju att nått hade gått sönder inuti henne först) så hoppas jag att hon löper ett riktigt löp :) Då får vi bara snart, om 10-13 dagar ungefär, och det är vill jag gärna :) hoppas hoppas!!!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Glasögonorm.

jaha, då behöver man glasögon! tog hem fyra provbågar. sitter just nu med ett par rosa på mig..rosa är fint. Men vet inte om jag vågar ha rosa, syns ju så tydligt. Men jag gillar stilen på dom. Ska kolla om dom finns i svart!
Är lite översynt sa farbrorn. Fick prova glaset som jag kommer ha sen, blev mycket lättare att läsa med dom :) så det är skönt.

Tränade lydnad med alice lite idag. Hon har inte hostat så mycket idag, hon hostade lite när vi tränade så vi höll inte på så länge. Sen håller hon på att skaka på huvudet väldigt mycke så det är väl öronsvampen som har kommit tillbaka kanske. Hur som helst, hon var så duktig när vi tränade. jag kunde ha hur löst koppel som helst när vi gick linförighet och jag kände henne vid låret hela tiden, så har det inte vart innan. Hon är helt otroligt, är som att hon läser mina tankar ibland! Längtar så tills den 5 december. Då får ni gärna komma och titta på oss på varbergs brukshundklubb. Då håller vi också tummarna för att Linnea och rocky får sitt tredje första pris, då får dom diplom. Det kommer dom få, det ska mycket till för att rocky inte ska va med på noterna :)

Nu tänkte jag gå ut på en promenad med hundarna i regnet..en liten kortis så att vi kan ligga i soffan sen :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

!

Alice har fått hosta...! När hon "anstränger" sig för mycket så får hon stanna upp och hosta. som när björn kom hem från jobbet. Super glad springer hon till dörren, vänder och går därifrån för att hosta. Lilla hjärtat. Vi skulle tränat med Rocky och Linnea imon men vill inte riskera att hon smittar Rocky. Vi får väl se om detta bara är nått tillfälligt eller om det blir värre. Sist hon hade hosta så fick hon feber också. Och vi som ska åka iväg i helgen. Vill inte lämna henne om hon inte är bra ju :(

Imon tänkte jag gå på synundersökning. Har märkt att jag får ont i ögonen och att det blir syddigt och jobbigt när jag gör saker som man behöver se nära på, som fila naglarna eller när jag stickar min halsduk som jag håller på med. Får la gå och se om det är nått fel eller om jag blitt helt yr i bollen bara!

Idag så gjorde jag och Camilla en elefant i skolan..av hönsnät. Det var jäävligt svårt och vi skar oss på det jävla hönsnätet båda två så vi blödde. Men till slut så fick vi ihop det faktiskt :) Sen skulle vi lägga på papier maché, jag hatar papier maché. Jävla skit var det. uppe på gick jätte bra. "kul detta". Men när man skulle göra under så gjorde tyngdlagen sitt jobb och allt bara rasa...jag höll på att bli tokig så jag la ner. Camilla hade däremot fått in tekniken och höll på medans jag städa undan. Vi får la se hur den ser ut när det torkat lite och försöka igen med nya krafter då :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

malteponken...

malte går mig på nerverna...! han som var så duktig de första dagarna har nu börjat kissa inne. såg han inte göra det dom första gångerna utan såg bara kisset, och det är inte roligt när han är hane och ska lyfta på benet så att han nästan trillar omkull, men i morse såg jag honom minsann. Helt utan apropå så går han och ställer sig och kissar på en stol i köket. What the fuck hund!!! han fick en utskällning som heter duga så jag hoppas inte han gör om det. stolen gjorde inte så mycket att han kissade på så, det gick ju att torka bort..men om han ställer sig mot en vägg, eller mot tvbänken som kommer dra åt sig allt på nån sekund...då är det inte bra! Och när han är ute så skäller, skäller, skäller, skäller, skäller...ja han skäller ta mig fan hela tiden. Åkte in till djuraffären för att köpa antiskällhalsband...men va fan, 1500? inte värt det! så nu står han där ute och skäller och skäller och skäller och skäller igen... you drive me crazy dog!

Föresten...när jag var i djuraffären..! jag var inne där typ 100 ggr för att fråga om tussans klösbräda hade kommit innan den kom, hade ju beställt den. och jag sa varje gång, hade vägarna förbi och tänkte bara kolla om den har kommit. Dom trodde mig säkert inte, men jag hade ju verkligen vägarna förbi, är ju på vägen till skolan. men nu så var jag där igen..köpte kattmat (och skulle ju köpt antiskället) och då frågade den snälle mannen, "funkar klösbrädan bra?" haha, ja då! Det kändes som på film. Att jag är den där tjejen som går till affären där den snygga killen jobbar för att hon bara måååste få se honom så hon hittar på olika ursäkter till att gå dit..! men så är då inte fallet!

Ja. annars så är är allt bra. Syster trodde mig inte när jag skrev i sms att malte är morgonpiggjävel. han drar upp alla så fort björns klocka ringer 5.30. Tydligen så sover han fram till 10-11 på dagarna hemma. Han är väl lite orolig när inte allt är som det ska..Det är ju lite synd om han nu. Det är ju inte hans fel att hans husse och matte skulle åka på semester i två veckor. Även om han driver mig till vansinne så räknar jag till 10 och kramar om honom. Den lilla råttan!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

promenad

Precis vart ute på morgon promenaden. Vågade t.o.m. släppa wilmas koppel, så att hon kände sig lös fast hon inte riktigt var det :) Och idag hade hon öronen med sig så det gick jätte bra.


Wilma - Alice
Malte

Hade en sån fruktansvärd dröm i natt. Jag drömmde att jag skulle vaccinera mig på svininfluensan.
Och det gick till så här: Man tog sprutan hemma, i handleden, genom att först sticka in den och spruta in vaccinet och sen ta upp nålen på ett nytt ställe i huden, som när man syr..så nålen sitter alltså fast. Då skulle man snurra nålen för att töja ut hålet som har blivit, om man tyckte det gjorde ont så rekomenderades det att strö socker över. När man har gjort detta så ska man åka in till doktorn som tar ut sprutan och syr ihop det hålet. Hel sjukt!
Jag vågade inte snurra sprutan i drömmen, utan jag åkte in till doktorn efter att jag stuckit i den och sen trätt upp den på ett nytt ställe...så fick dom snurra den. Och det gjorde jätte ont..sen sydde dom ihop det med något som såg ut som jätte stora såna här ] som dom tryckte in i huden! sjukaste!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

dagen

nu har jag precis kommit hem från att ha vart barnvakt. Det är roligt, spciellt när tjejen som är 1.5 år och inte pratar ännu säger Emma :)

Igår kväll så var vi iväg på middag hos grannen/björns moster. När vi kom hem så hade någon av hundarna vart dålig och spytt på mattan, ojdå nån har spytt säger jag. jaja, inget att göra. bara till att torka upp och ta fram matt-fläck-bort-medlet, förbrukar det ganska mycket här :) men så vänder jag mig och ser att det också är spya på wilma nya fina vita får pläd :( Det tar jag inte lika lätt på. den fina som hon gillar så mycket. Det går ju inte med matt tvätt på den för det är ju hulligt. och den mattan var inte så billig heller. Så inatt så har jag stått och försökt göra rent den, la den i blöt (gick ju inte att tvätta i maskin) och nu så hänger den på tork och har nästan torkar och jag har vart nere i källarn och fönat och kammat den lite, så den ska nog bli nästan som ny igen.
Men det är sånt man får räkna med när man har hund...fast det var malte som hade spytt, syntes på matbitarna. hmm, får väl bli att kräva ersättning av ägaren ;)

Ikväll ska jag inte göra nånting anstängande alls. Wilma har vart ute och jagat idag och jag var ute med alice och malte i morse. Så jag ska gå ut med dom igen snart och sen ska jag tända en brasa och lägga i soffan och jäsa...ooh, lovley!

Malte sov bra inatt föresten, han låg jämte mig i sängen hela natten. Så det var kanon, men när min klocka ringde så fick man då fan inte snooza, det var bane mig att gå med en gång :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Århundrades värsta natt!!

Nä, kanske inte riktigt så illa. Men ingen har fått sova så mycket inatt. Pga lilla malte som har varit väldigt orolig, han har gått omkring och morrat och skällt och då också dratt med sig Alice som undrat vad fan det är som händer. Jag hoppas att han inte hör spöken inatt så att han kan sova, så att vi andra kan sova :)

Har precis trimmat malte lite granna. Blir galen på hans lockiga, tjocka päls. Men det var bara till att rycka rycka rycka så till slut så blev det faktiskt skillnad. :)

nu snöar det massa ute.. me like :) hoppas att det lägger sig!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fin besök!

jepp. nu har vi Malte (alias: malteponken) på besök. Pappas lilla westie. Han ska vara här i två veckor medans pappa och lilla syster är på malasiya och gottar sig. Det har gått bra hittlis, jag följer honom som en hök i huset för han har en tendens att markera rivir i hus där det finns andra hundar. Just nu ligger han plats vid mina fötter så jag kan sitta här :)

Idag så kunde jag äntligen hämta tussans nya klösbräda. Och här om dagen så fick wilma en fårpäls matta, ej äkta..hoppas jag...., att ligga på framför brasan. Båda två älskar sina nya saker. Så det blir nog inte julklappar till dom iår, förutom till Alice då..hon får väl också ha nått nytt kanske... :) Undra vad hon kan tänkas vilja ha...äh, hon har ju fått nya mat som hon älskar så det får la duga :)

Vi tränade lydnad igår föresten. Alice var så kanon duktig. När vi gjorde inkallning så blev jag riktigt chockad för när jag ropade "Alicehit" så satte hon av med sånn racer fart, har aldrig sett henne starta så fort innan. Och läggandet och ställandet satte fin det också..så det är linförigheten som vi behöver träna mest på...ska vi mer än 6.5 på den på nästa tävling :)

Nu tycker Alice det är dags för mat så det är väl bäst att göra som hon säger så det blir lugnt i huset ;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kort på oss.

Här kommer kort från Hallandskampen och från lydnadsprovet i lördags.

Hallandskampen


Vi värmer upp

Lydnadsprov 7/11







Platslägning. Alice - Rocky..andra hundar :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tack tack tack!! :)

tusen tack för era gratulationer. Jag läste igenom mitt eget inlägg från i går och ryste i hela kroppen, alltså den känsla...hmm, den är underbar :) den 5 december tävlar vi igen, då på varbergs brukshundklubb. jag längtar såå. Tänkt att jag inte har satt igång med detta tidigare, det är ju hur kul som helst. Och vet ni vad? Det var detta som var meningen med att Alice inte fick några valpar i våras, förstod det inte då..men nu är det ju glasklart:) Hade inte tävlat med henne nu om vi hade haft en liten valp hemma. Det var ju bara av en slump som jag hamnade i detta, en lyckoslump :)


Alice hon äter nu föresten. Från att inte vara intresserad av mat överhuvudtaget så vräker hon nu i sig. Hon kan knappt bärga sig när jag gör iordning den och sen är den slut på ett naffs. Det gör mig glad :) Dock så gillar hon inte den lilla lilla tabletten B vitamin. den ligger alltid kvar i skålen när hon klar så jag får trycka ner den i halsen på henne. Den är viktig inte bara för att det är en vitamin, utan också för att den ökar aptit!!

Återigen tusen tack för era gratulationer. Det värmer :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

FAN VAD VI ÄR BRA!

Jävlar. grät i bilen när jag körde hem från tävlingen idag, glädjetårar. Är så förbannat jävla stolt över min och Alice instats idag så det går inte att beskriva i ord. Känslan jag har i kroppen just nu är så fantastisk så jag vill berätta för hela världen var vi har lyckats åstakomma! Utställninge i alla ära, kul att få bra kretik på sin hund. Men det slår inte detta, det slår inte känslan av att träna träna träna träna träna och sen få resultat på sin träning!!!

När kom till schäferklubben en bit utanför Varberg så var lottningen 8.30. Min puls för hög. hoppas jag får nummer ett, hoppas jag får nummer ett. Och kanske finns det en gud för när jag vände på en av kexchokladen så står det en etta! YES, vi går ut och gör så gott vi kan och slipper stå och titta på hur duktig andra är först!


Det börjar med Platsläggningen. I detta moment så har jag fått finslipa lite, Alice hade förut en tendens att sätta sig upp efter jag har sagt ligg, alltså hon la sig förr på "ligg", sen satte hon sig upp efter nån sekund och jag fick säga ligg en gång till för att sen säga "kvar" och lämna henne. Men inte idag, hon skötte sig perfekt, en tia = 30 poäng!

Nästa tandvisning. Inte problem, en tia = 10 poäng.

Linförigheten
nu då, vi har försökt att finslipa och få henne att gå rakare och få mig att göra bra svängar så att jag inte tränger henne, det gick rätt så bra detta men tyvärr så ryckte jag i kopplet utan att tänka mig för så det blev avdrag. 6.5 = 26 poäng! (dommar kom fram till mig efteråt och sa att jag ska inte rycka så i kopplet för jag behöver inte det, Alice är bra ändå. Skit glad för att han sa det, ska jag tänka på till nästa tävling. Man kan bli diskad om man rycker för mycket i hunden, något jag visste men trodde det bara gällde om man rycker riktigt hårt, vilket jag inte gjorde.)

Nu. ååh, nu var det läggandet. Detta moment som vi har haft sånna problem med, men dom senaste gångerna vi har gjort det hemma så har det gått super bra så jag kör på. "fot", vi traskar på. "ligg" jag ser att hon försvinner från min vänstra sida och jag fortsätter gå, vänder inte på huvudet för att se om hon sitter eller ligger eller står. När jag blir kommenderad att vända om så ser jag...att hon ligger. Hon ligger!!! vill bara göra en seger dans och berömma henne till tusen, men jag tar ett djupt andetag, går tillbaka. sätter henne upp. Och vi får en nia = 18 poäng! Så jävla bra, nu höjs mitt självförtroende till skyarna!

Nästa är inkallning. I detta moment så har vi fått öva upp alice fart. Och hon gjorde idag allt perfekt, sackade inte efter och satte sig inte snett. en tia = 30 poäng.

Efter detta så är det ställande. Detta har vi haft lite problem med, att hon går några steg innan hon stannar. Det gjorde hon idag också, men inte alls så farligt. en nia = 27 poäng.

Apporten. Vet jag att hon kan galant. Så även idag :) en tia = 10 poäng. Här hör jag också att dommarn säger till kommandören och sektreteraren; "fantastisk bra. Ovanligt att se i klass 1. helt otroligt". ja, då växer man några meter till ;)

hopp över hinder. Här har vi fått jobba lite med hennes fart. Och den hade hon idag. så det blev en tia = 20 poäng.

Och i helhetsintrycket så fick vi en nia!

Dommaren håller ju upp alla poäng man får, men jag hade inte koll på det när vi var på plan och jag räknade inte ihop alla andra ekipags poäng. Så när det är dags för prisutdelning så har jag ingen aning om hur vi ligger till. Dom börjar nerifrån, plats 7...fortsätter med plats 6, sen plats 5, och plats 4. Min puls är nu så hög så jag tror att hjärtat ska hoppa hur kroppen på mig. Det är alltså tre placeringar kvar, vi kommer på pallplats!!! 3:an...inte vi!
nu är det två placeringar kvar och det är bara jag och Alice, och Linnea och rocky kvar. Nu känns det som att det spelar ingen roll om vi kommer etta eller tvåa. Är lika glad för linneas skull som för min. som andra plats ropar dom upp; Emma Wikner med Bernergläntans Axa Ameya med 180 poäng. Det är helt otroligt. jag skakar när jag går upp och hämtar pokalen och protokollet. Jag hoppas vi skulle få över 160 poäng så vi kunde flyttas upp till lydnads klass två, och vi får ihop hela 180. Första priset går då till Linnea Berglund med Rocky med 180.5 poäng. En halv poäng mer ;)

Jag är helt klart mer än nöjd. ni ser ju själva, 5 tior, 3 nior och en 6.5 (den här 6.5 ska bort till nästa tävling:) I hallandskampen fick vi ihop ca 140 poäng, och idag 180, så vi har helt klart blivit bättre. Och mycket bättre än vad jag kunde drömma om!!
Vi får nu tävla i lydnadsklass två men ska inte göra det än. Har man tre första pris i lydandsklass 1 så får man diplom, jag vill ha diplom :) Så 5 december kör vi en lydandsklass 1 tävling igen.




haha, kul datum på kortet!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice 3 år.

Grattis Alice 3 år.

Idag fyller min fina tjej 3 år. Tänk att det redan är 3 år sedan jag satt på lindberga förskola och sprang till datorn på rasterna för att gå in på bernerglantan.se för att se om Wilma (Alice mamma) hade fött sin valpar. Så just idag för tre år sedan tog mitt hjärta ett litet skutt när jag såg att valparna hade fötts, och att det blev tillräckligt många för att det nog skulle bli en liten flicka till mig.
Jag är så glad att just Alice kom hem till mig. Aldrig kommer jag få en sådan här hund igen. Jag har aldrig älskat någon så högt som jag älskar Alice, och jag kommer aldrig känna mig så älskad av någon som jag gör av Alice. vi passar varandra som handen i handsken. Vet inte hur många gånger jag har växt flera meter när folk kommenterar hur duktig hon är, får ofta hör att hon är söt och fin och det är är ju såklart också roligt att höra, men i alla kurser vi gått så har jag fått höra att hon är så lättlärd och duktig för sin ålder och att vi har så bra kontakt, då kan man stärka lite extra på sig ;) Det är därför jag vill att hon ska få valpar, så att vi kan få en valp från henne och att andra ska få chansen att få en lika fin hund. Hon är speciell och hon är min och jag släpper henne aldrig, gör allt för henne.

Så grattis min älskade, ikväll blir det kalas för dig. Men vi får lägga oss tidigt för imon kl 07 ska vi iväg på tävling. Då ska vi ligga i toppen minsann :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jodo!! :)

Nu åt Alice sin frukost! :) Hon följde efter mig när jag gick runt här i huset och plockade ihop de olika ingredienserna, källan, köket, uterummet...Hon var så sugen! Hon försökte peta ut de goda bitarna idag också men verkade inse att det inte var lönt, jag hade blandat ihop det lite bättre idag. Så hon smaskade i sig nästan alltihopa. Om det är för att hon fick B vitamin igår (som ska öka aptiten) eller för att vi gick promenad innan frukost idag, eller för att hon fick smak på det goda köttet igår, vet jag inte. Men hon åt iallafall och det gör mig lättad. Hoppas hon fortsätter med detta nu!

Idag ska jag vara vikarie på en förskola. Känns som att det var evigheter sen. Sen efter det så ska jag och Linnea träna lite med hundarna. Sista träningen innan tävlingen på lördag, eller jag kanske kör lite här hemma men man ska nog inte hård träna nu dagarna innan så att hon tröttnar eller nått och tycker det är skit tråkigt på tävlingen!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

nu så :)

har vart och shoppat grejjer till Alice mat och nu så har jag fått ordning på det. Björn säger att jag är så slarvig och inte har ordning på nånting, han kommer bli förvånad när han kommer hem. Med Alice mat har jag då fan ordning :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice mat!

Igår så ringde min kära uppfödare och tipsade om att man kan blanda mat själv till hunden. Har inte orkar göra detta förut för det är ju lite mer omständigt än att ge dom vanligt torrfoder, men med tanke på att Alice inte äter och bara går ner i vikt så tyckte jag nu att detta lät som en väldigt bra idé. Så jag körde iväg till kungsäter för att inhandla alla ingredienser. Tänkte att detta kommer bli så bra, alice kommer slänge sig över maten och vräka i sig.
    Imorse så kokade jag pasta som skulle vara i maten och gjorde i ordning. När jag blandat ihop allt som hon jag köpte maten av sa så ställde jag ner det till alice och sa varsågod.......Det var minsann ingen hund som kom flygandes och vräkte i sig maten, hon gick fram misstänksamt och luktade. Sen började hon peta, hon är expert på att peta i maten ska ni veta, antagligen nått hon lärt sig från Wilma ;) Hon åt upp köttet, veten och pastan vad också god, men "grönsakerna" låg utspridda runt hela matskålen. Och det hon insåg att hon inte kunde peta ut ligger kvar i matskålen.
Jag blir så trött. Men jag ska inte ge upp nu. Nu har jag köpt detta och jag tror fortfarande på att detta kan bli bra, hon behöver kanske bara tid att vänja sig. Har skrivigt iordning på datorn vad man ska blanda också ska jag skriva ut det och laminera. sen ska jag åka till rusta och se om jag hittar bra brukar och mera deciliter mått och sånt så ska jag göra iordning. Det känns som att detta är väldigt bra mat i allafall, så om hon bara äter den så ska hon nog lägga på sig :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår resa till huvustaden!

Nu ska ni få läsa om hur vi hade det :)
Det var inte så bra start på dagen när vi skulle åka om man säger så. När jag höll och packa i ordning mina saker på morgonen så hittade jag inte min plånbok. Då kom jag på att jag måste ha glömt den i kungsbacka dagen innan när jag var barnvakt där. Blev lite stressad då om man säger så, men som tur var så märkte jag det i god tid så jag hann åka till kungsbacka och hämta den :) Och när jag grejjar med det så ringer stora syster och säger att hon inte kan följa med för hon ligger på sjukan, hade fått åka in akut på natten för att hon hade magsmärtor och antagligen så var det blindtarmen så där fick hon ligga. Det visade sig att det var blindtarmen och den fick hon ta bort. Så jag och lilla syster fick åka själva. När vi kom till järnvägstationen så visade det sig att tåget var försenat. Så vi kom senare än tänkt till göteborg och missade därav tåget till stockholm, så dom fick boka om oss och vi fick åka ett skrameltåg istället för x2000, som tog två timmar extra att åka med. Mitt i allt så märker jag att min jacka har gått sönder, det har lossnat en grejj på dragkedjan så den går inte att knäppa :( Detta tåget var hur som helt också försenat så vi missade pendeln till märsta men dom går ju tätt så vi fick åkt med en till slut och farmor kunde hämta oss. Vi kom till stockholm 3 timmar senare än planerat. Kändes inte som det var vår dag i tisdags!
Alice skötte sig iallafall exemplariskt hela tiden, när vi sprang och leta efter tåg så sprang hon med utan problem och jag var så stolt över henne. På tåget så låg och stilla och hon var aldrig till något problem överhuvudtaget!
På vägen dit så delade hon stol med lillasyster en bit och på vägen hem så var det inte mycket folk alls så då fick hon ett eget säte, det gillade hon!

 







På torsdagen så åkte vi in till stockholm och var riktiga turister. Vi kollade på slottet och den roliga vakten utanför, var i gamla stan, tittade på Olof Palmes sten, var inne på NK där Anna lindh blev mördad, var på plattan. Också köpte jag en ny jacka, åkte tunnelbana för första gången, gav 15 kronor till en tiggare, köpt fars dag present, tjaffsat med en tjock tant om vem som tog bordet först på en restaurang, jag gav mig som vanligt!
Det har varit roligt att träffa farbror och hans familj och farmor och farfar.

Jag, lilla syster och Alice sov i ett eget litet hus. Där låg jag och Alice på en madrass på golvet. vi hade det super mysigt :) Alice gillade madrassen och så fort jag gick till huset för att hämta nått så följde hon med och la sig på madrassen.





Farfar hade många projekt på gång. Han höll på att bygga en veranda också har han ju ett annat "litet" projekt som han har hållit på med sedan jag var kanske 7 år, hans båt! han har byggt den helt själv och han sa alltid när vi var små att han ska komma och hämta oss med den också ska vi åka utomlands...får la se om den ens sjösätts nångång ;) Men han hade kommit långt sen jag såg den sist...den har några sängplatser och kök och såklart - bastu. Är man finsk så är man =)


Så, nu är vi hemma igen! Borta bra men hemma bäst. Alice åt i stort sätt ingenting när vi var borta. Trodde hon skulle börja äta när vi kom hem men icke då. Har kokat storkok med ris och gav henne ris och risavkok men de dög inte alls, varken blandat med hundmat eller rent ris/avkok. Vägde henne och nu väger hon 35.5. Många säger att det är bra för det är bättre det än att dom väger för mycket, det är det kanske. Men det känns som att det är lättare om man har en överviktigt hund, då hänger det ju på ägaren och då får man motionera mera med den och ge den mindre mat/godis så går den ju ner i vikt. Men hur får man en hund att gå upp i vikt om den inte äter? Hon äter ju gärna frolic, hon älskar dom. men hon kan ju inte leva på det eller? eller ska jag ge henne några deciliter frolic till frukost och middag? känns inte som att hennes mage skulle fixa det alls. Nä jag vet inte, känns som att försvinner framför ögonen på mig och jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa henne. En hund svälter sig inte till döds sägs det, och det tror jag inte heller. men det är inte kul ändå att ha ens hund är så här smal hund där revbenen och ryggraden sticker ut så kantigt! Men så länge hon är pigg så kanske jag inte behöver oroa mig, hon är ju glad och går gärna promenader och leker så har ju energi nånstans ifrån!

Vi har föresten vart och tränat lite lydnad idag med Linnea och Rocky. Linnea var så glad för hon kunde se att vi gjort sånna framsteg, hon tyckte det var sån jätte skillnad på Alice ingångar och hennes linförighet. Och det är det. Vi har kommit jätte långt med att finslipad detta. Alice flyter inte ut när vi går linförghet som hon alltid gjort innan och hon sätter sig rakt och fint jämte mig. Det är jätte roligt att vi gjort somma framsteg :) Vi gjorde ett läggande under gång också, hon la sig pladask perfekt så Linnea tyckte inte jag skulle träna det mera idag när det var så fint. Jag litar på henne och gör som hon säger :) Det är roligt att träna :) På lördag ska vi tävla!! Då hoppas vi på pallplats och att få bli uppflyttade till klass II :)

Nu ska jag på kalas.. "plast" syster fyller 16 år :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0