Elva minusgrader.

nu är det kallt ute. Personlingen så tycker jag om detta, bättre att det är -11 än +11. Men det är inge kul för hundarna :( Wilma tycker inte om kyla överhuvudtaget, hon skakar och fryser så fort vi kommer ut. Kom precis in från en promenad och funderade på att sätta på henne täcke innan vi gick, men så tänkte jag att hon får ju ändå upp värmen när vi rör på oss, men icke då. Så fort vi stannade några sekunder så stod hon och skakade i hela kroppen.
Detta kalla vädret är inte heller jobbigt för hundarna pga att det är kallt, det är också jobbigt för deras små tassar. Nu blir snön annorlunda på nått sätt när det är så här kallt tycker jag, de får stora isklumpar mellan trampdynorna hela tiden, till och med Alice som har en päls som det inte brukar fastna snö och is i. Fick stanna för att rensa tassarna med 5-10 minuters mellanrum, och jag överdriver inte..de började alltså halta alla tre för att de klumpade ihop sig så stora isklumpar. Nu gick ju vi då i skogen också, får hålla oss till vägarna i fortsättningen kanske, Ellas och Alice tassar började till och med blöda såg jag när vi kom in. Inga bra väder alls för hundtassar. Men det är här med tjärsalva ska jag se om jag kan hitta nånstans, det kan man ju smeta på innan man går ut då. Wilma är nog inte så pigg på att jaga i helgen heller, det värsta är väl att hon kör på i full fart utan att känna efter. Hon kanske får hållas inne.

Ja, idag har jag sovmorgon. Ska var i skolan 10.30. skönt :) blir inte så länge iskolan heller så hundarna får ligga inne. Har plockat bort allt som Ella kan tänkas tycka är roligt att förstöra, har ju vart ute en lång, kall runda med dom och nu har jag tänt en brasa. Jag hoppas de sover tills jag kommer hem igen :)

Igår var vi och köpte kompostgaller. Nu ska här tränas på att inte hälsa på folk minsann. När vi bara hade wilma på julafton och massa folk kom hit så gick det ganska bra, när vi hade alice och wilma så var det lite värre...men nu har vi Ella också. Så nä, dom kommer inte få hälsa på folk innan dom har lugnat sig. Och lugna sig det ska dom få göra instängda bakom ett kompostgaller, där de kan se och känna doften av alla som kommer. Sen har jag inte bestämt mig för om folk ska få hälsa på dom bakom gallret, eller om dom ska få komma ut och hälsa? Vad tror ni? Jag tänkte ju att ingen ska få röra eller se på dom förens de är lugna i vilket fall, jag kan ju nämligen tänka mig att de kommer sitta där bakom gallret och gnälla och skälla och hålla på - då får man ingen som helst uppmärksamhet, då finns dom inte för oss! Men tills slut så kommer dom ju tröttna, dom kommer finna sig i att folket är här, dom kommer lugna sig och till slut även lägga sig ner och vila - det är mitt mål :) Men när dom har lagt sig ner för att vila, ska jag då öppna så att dom får komma ut? Eller ska några människor få gå fram till gallret, sträcka ner sin hand också får dom nosa och sen går människan därifrån, och när dom återigen har lugnat sig (om dom blir tokiga av att någon sträcker ner handen) få komma ut? Jag tror mer på det sistnämnda, för jag tror att dom blir heltokiga om man bara släpper ut dom även om dom ligger och vilar..men jag vet inte. nån som vet???

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kan du hjälpa mig??

Nån som har tips på vad som hjälper mot onda, små röda jakthundstassar??

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice!!

Nu har alice gjort debut i en riktigt officiell tävling i lydnadsklass 2. Och vet ni vad, jag tror hon tycker om det :) Hon är alltid så glad och pigg på tävling, kanske beror det på mig och stämmningen runt omkring?

Vi fick iallafall 139 poäng. Inget direkt att skryta med kanske ;) Delad fjärde plats blev det. För er som inte är så insatta så går det till så här med poängen:

1.a pris: 160-200 p
2.a pris: 140-160 p
3.e pris: 100-140 p

Och får man ett första pris så flyttas man upp och får tävla i nästa klass, och tre första pris ger Lp. Som vi har i klass 1, där har vi tre första pris och Alice har titeln LP1.

Men, ni ska vet att jag är inte ledsen på nått sätt över att vi inte får tävla i klass 3 ännu. Jag är jätte glad och stolt över Alice idag. Hon var så otroligt duktig och pigg och glad och vi hade jätte kul när vi var ute på planen, jag ljuger inte eller försöker dölja min besvikelse eller nått. Jag är riktigt stolt över hennes instats idag, och lite min egen också ;)

Här är våra poäng (de poäng jag skrivigt först är vad vi fick, sen har alla moment olika koeff (vad de är värda) den summan gångras sedan med ens poäng man fick. Alltså platsen är koeff 4, och vi fick 10 poäng, alltså blir det 40p totalt)

Platsliggande (hunden ska ligga, föraren går bakom ett plank så hunden inte ser föraren, i 2 minuter): 10p, x4 = 40

Fritt följ
(hunden går med föraren i olika svängar och lite olika, ska hålla sin possition vid sidan, utan koppel) 9p x3 = 27 (kommentar från dommaren: Snett sittande, något före)

Läggande (föraren och hunden går framåt och föraren kommenderar hunden att lägga sig utan att föraren stannar) 7.5p x1= 7.5 (kommentar från dommaren: saktar ner)

Inkallning med ställande
(lämnar hunden, kallar in, kommenderar hunden att stanna, kommenderar sedan hunden att komma in vid sidan) 5p x2= 10 (kommentar från dommaren: dubbelkommando, många steg, sakta in)

Sändande med ställande (Föraren kommenderar hunden att springa fram i en ruta av koner, säger stå och hunden ska stanna i rutan) 0p x3= 0 (kommentar från dommaren: föraren bryter)

Apportering (föraren kastar en apportbock, hunden hämtar den och kommer in och sätter sig vid sidan) 7p x2=14 (Kommentar från dommaren: Dubbelkommando, dåligt tempo vid avslut)

Fritt hopp över hinder (föraren kommenderar hunden att hoppa, sen sitta vid andra sidan av hoppet och sen hoppa tillbaka) 10p x2 = 20

Fjärrdirigering (föraren står fem meter framför hunden och kommenderar Sitt, ligg, sitt, ligg) 6p x 2 =12 (Kommentar från dommaren: Dubbelkommando, långt kommando)

Helhetsintryck (helheten på sammarbete mellan hund och förare, och hundens vilja tror jag också) 8.5p x 1 = 8.5

Ja, som sagt. Jag är jätte nöjd med våran instats idag. Att vi fick 9 på fria följet och 10 på hoppet är jag så jävla nöjd med, och 10:an på platsen också såklart. Men jag är inte nöjd för alltid med detta resultat ;) Nu har vi att träna på och kan vi bara få till det bra med rutan så att vi får poäng, minst 7 poäng hade räckt idag, så har vi vårt första pris och får tävla i trean. Och jag skulle ju ljuga om jag säger att jag inte hoppades på att vi skulle få ett första pris idag trots nollan på rutan, eftersom allt annat kändes så jäävla bra :) Men men. Så är det, nu ska vi ta lite paus från träningen tror jag, iallafall inte träna så intensivt som vi gjort det sista, och sen får vi se om jag kör med Alice igen i januari eller om det är Wilmas tur då. Sen börjar jag och Alice på lydnadskurs i februari och det ser jag fram emot jätte mycket.

Hon är ju min duktiga tjej. Ja, jag är så stolt över henne. Speciellt stolt är jag när vi ligger platsen och de två hundarna som vi ligger mot sätter sig upp, men alice ligger kvar ;) Och sen är jag ännu mera stolt när vi kör hoppet och hon sätter sig preciiiiis intill på andra sidan och ändå hoppar över utan att slå i, och får en tia på det :) Dommarna och han som kommenderade och hon som skrev skrattade, förra gången sa han som kommenderade att "jag trodde aldrig hon skulle klara att hoppa tillbaka när hon satt så" Men se där, nu har hon en tia på tävling så det går fin fint :) Även om jag vill ha henne längre bort för att det nog är lättare för henne, men inte kan jag väl klaga på det när hon får en tia :)

Det gick rätt så bra för josefin och glasgow också. Glasgow har fått lite tokigheter för sig men det ska jobbas på nu :) Dom är duktiga våra hundar :) Jag hoppas jag får en ryggsäck i julklapp, där tänkte jag sy på den fina broderingen som Alice fick av sin uppfödare där Alice är på bild också står det bernergläntans axa ameya, LP1 :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tävling!

Nu åker vi och tävlar. Jag och min käre Alice. Jag tror absolut inte vi kommer bli placerade och det gör inget, men jag hoppas hoppas hoppas att vi får ett första pris. Och jag tror faktiskt att vi kan det, om jag släpper alla nerver och lägger allt mitt fokus på Alice och inte på domaren! Så även om hon inte gör rutan, för jag tror faktiskt jag ska försöka ;), så har vi ju höra på poäng på platsen, apporten, hoppet, fria följet och läggandet om allt går som det brukar. Vi har inte lika höga poäng på inkallningen och fjärret...om hon inte gör nått oväntat och gör det jävligt bra just idag :)

Nu kommer snart josse och glasgow och hämtar oss :) oooh, vi är laddade :) Är faktiskt skönt att inte Wilma ska vara med i ettan, ska bara njuta av att kolla på alla i ettan, framför allt josefin och glasgow, tills det är tvåernas tur :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fredag

Igår var det sista gången på kursen. Vi gick igenom hela programmet i lydnadsklass ett. Wilma gjorde det inte kanon bra, men hon tyckte det var tråkigt och kallt att vara där igår. Också fick man ju stå och vänta medans dom andra gjorde eftersom alla gjorde två moment i taget, men men. Det var nyttigt :) sen tränade jag kommandon med henne, det känndes som att just igår när vi var där så trillade polletten ner när det gäller "stå" och ställde sig upp både från liggande och sittande så det var jätte roligt, och hon verkade själv tycka att det var roligt när hon hade kommit på det :)

Imorgon är det ju tävlingt med Alice. Jag har gjort rutan till något av det bästa vi vet nu. Jag laddar upp henne och taggar och taggar och hon sitter och rycker och gnäller och när jag säger "varsågod" så smäller det och hon sticker iväg! Var precis ute och körde bara rutan och hon en gång stannade hon och tittade på mig. EN GÅNG. Ibland kan hon vända sig om 10 ggr på vägen mot rutan. Hon är duktig alice. Jag vet inte alls hur det kommer gå imorgon med rutan, antagligen kommer jag få dubbelkommendera och sen kommer hon inte stå helt inne i rutan. Men det gör inget. Hon är så jävla duktig och hon försöker och gör så gott hon kan för att förstå mig, och jag tycker själv att jag är rätt så duktig som har fått henne att förstå detta så här pass bra nu :)

I morse var jag på spinning. Idag var det ett hårt pass. Det var activio (pulsklocka) och vi skulle höja pulsen till 85% (av maxpuls) i några minuter och sen sänka den till 65% i några minuter och sen höja och sen sänka och sen höja...och sista höjningen skulle vi hålla 85% i 11 minuter. Det var jobbigt, men vet ni..jag klarade det :) blev stolt faktiskt. Speciellt när jag pratade med en i duschen efteråt som sa att "det är ju fan omöjligt att hålla 85% i 11 minuter, det går väl inte? Eller jag kan det inte iallafall!" "hmm, det är svårt." svarade jag och log inombords ;)
Jag har ju träffat min personligatränare en gång, då gick vi igenom gymmet och hon gav mig nya övningar mot vad jag gjort innan, och några som jag kunde hade vi kvar. Så ska jag träffa henne om två veckor igen och då ska jag göra test, muskelmassa test och konditionstest eller vad det var. Jag tänkte iallafall på henne när jag cyklade idag, "jävlar att jag ska visa henne på testet att jag har uthålighet" :)

Ja nu ska jag äta världens godaste fisksoppa och kolla på vänner och njuta lite av att hundarna ligger och sover, sen är det full fart ut i skogen!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

bilder

Har tatt kort som jag har tänkt visa er här men så har det inte blivit av att jag orkat lägga in dom. Men nu ska ni få alla på en gång :) Varsågoda!



Mormor och Morfars jätte fina hund Mika.
Hon och Ella är lika gamla och hade väldigt kul när vi var där :)





Alice och Malte kunde inte förstå vad om var så jävla roligt med att rusa runt i hela huset...




Vi har ju fått snö, jag tror inte Ella kan bestämma sig riktigt för om hon tycker om detta eller inte.






Igår var vi hos Lotta, Jamie och Tellus och bakade pepparkakor. Dom blev jätte goda och fina tycker jag.
Hundarna myste och tog det rätt lugnt för det mesta :)





Idag har jag vart inne på klubben och tränat med Alice, rutan gick riktigt riktigt jävla bra idag!!! Några gånger gjorde hon helt rätt och sprang till rutan rätt in i mitten utan att stanna och vända sig om hon titta på mig!!! :) Riktigt kul vad det :) Kanske var det idag den dära dagen kom när polletten trillade ner :) Ska gå ut imon igen för att se om det var tur eller om hon har fattat :)
Efter det så gick vi en runda, Alice och Ella var ju också med, men de tränade inte. Wilma ska ju på kurs ikväll. Så dom fick träna på att sitta och vänta, Ella var jätte duktig på det idag och satt inte och skällde på andra hundar som hon gjorde sist :)



Nu är vi hemma och dom ligger och sover så gott. Ella var smart nog att lägga sig framför brasan jag tände, där kunde hon tina bort snön från benen :)











Nu tänkte jag hinna städa lite innan det är dags för Wilma att hoppa upp från den sköna, varma soffan och vi ska ge oss ut i kylan på kurs!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vinter!

Jag tycker om vintern. Jag tycker om alla årstider iochför sig! Jag tycker om förändring. Jag hade inte velat ha någon årstid hela året. Och nu är det vinter och då ska det vara just, VINTER. Och det är det nu. Det blåser kallt så kinderna fryser sönder och man måste klä på sig massa massa kläder. Jag går runt i skogen och njuter av all snö som har kommit nu och den underbar kylan, jag tycker verkligen att det är så här fantastiskt. Var ute på en långrunda med Josefin och alla hundarna innan. Det tog väldigt lång tid, dels för att hundarna bestämde sig för att ge sig ut på egna äventyr så vi fick vänta på dom, men också för att det inte gick att gå så fort som det brukar ju. Men skönt var det. Och så skönt det är att komma in och sätta sig i soffan framför brasan och äta en apelsin och dricka en kopp te efteråt. Och hundarna lägger sig gott på sina egna favoritställen och snarkar högt. Då kan man luta sig tillbaka med gott samvete :)

Jag har gjort en pepparkaksdeg idag. Jag köpt för mycket ingredienser när jag handlade. "jaja, det går väl åt någon annan gång" tänkte jag. Men sen gjorde jag fel ju, så jag fick börja om. Tur att jag hade köpt för mycket för annars hade det inte räckt :) Det var nog meningen där. Men det blev lite fel andra gången också :( Det kom lite vatten i degen. Hoppas inte det förstör. Jag tjuvsmakade på den nu och den smakar ju gott iallafall, men jag ser framför mig hur kakorna inte blir hårda eller nått sånt imon. usch. pinsamt eftersom jag ska baka med lotta och jag har sagt att jag ska ta med mig hemmagjord deg!

men men. Skönt att vara ledig imon. Vi jobbar på med examensarbetet fortfarande ju. Det går bra, det är roligt när det går bra :) i början så tyckte jag att det verkade så svårt och det var svårt att hitta litteratur och forskning som man kunde referera till, men nu har vi hitta så mycket och det vi har hittat är riktigt bra. Det känns bra. Vi siktar på VG (man kan få G eller VG, eller U(nderkänt) då :), och det känns inte omöjligt faktiskt :)

Jag börjar tänka mer och mer på att jag ska börja jobba i januari. jag ska jobba på riktigt :) jag ska ha utvecklingssamtal, jag ska planera verksamhet. Jag ska göra så mycket som jag inte gjort innan. Blir lite nervös över detta. Jag är inte vikarie eller student nu, arbetslöst folk som vill jobba kommer bli glada när jag blir sjuk, så de kan vara vikarie för mig, det kanske kommer komma studenter dit som jag ska ta hand om mer eller mindre. Det känns helt overkligt. En annan sak är ju också kul, att det verkar som att jag får betald semester 2011 trots allt. När ska jag ha det då? Så lustigt, ska jag vara ledig och inte göra någonting, inte ha nått som behöver pluggas..och ändå få pengar? Så underbart :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Schenker - aldrig mer!

Uppmärksamma läsare vet att jag väntade på ett paket häromdagen. Jag skyndade mig hem efter gymmet för att de skulle komma mellan 10.30-13, sen fick jag vänta med att åka iväg och träna med hundarna. kl 13.01 hade dom fortfarande inte kommit så jag ringde schenker. Nådigt irriterad eftersom att detta var andra gången jag skyndar mig hem och sitter och väntar på dom och dom inte kommer den tiden som vi har sagt! Jag är trevlig när jag ringer eftersom jag vet att det inte är personen som råkar svara som har gjort fel, men jag är ändå bestämd!!

Nån tant svarar att jag kommit till schenker!

Jag: Hej. Jag väntar på att ett paket ska levereras hem till mig och det skulle komma mellan 10.30 och 13. och det har inte kommit!
hon: men klockan är ju 13 nu, 13.01?
jag: ja precis, och dom skulle komma med det innan 13.
Hon: ja men klockan är ju ett nu, du får ju vänta. Det kanske har hänt något på vägen!
Jag: detta är andra gången ni inte leverar mitt paket den tiden som vi har kommit överens om och nu måste ja åka! vi sa att det skulle komma innan kl 13 pga att jag skulle åka sen!
Hon: ok! har du ett nummer på paket.
Jag: ja. 5849020145
Hon: ok. jag ser ingenting här, allt ser bra ut. Det har skickats från göterborg till halmstad.
Jag: toppen! jag bor i varberg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hon: jag ska ringa dom i varberg och kolla så ser jag till att någon ringer upp dig sen.
Jag: ok tack! klick!

Sen ringer chaffören en stund senare!

Han: hej! jag fick ett samtal om att du skulle haft ett paket mellan 10.30-13. Det var mer än vad jag visste!
Jag: hehe, ok det låter ju bra!
Han: nä precis!

Ja. Ni hör ju själva. Det slutade iallafall med att han lämnade det på statiol så att jag kunde åka och hämta det där. Schenker är värdelösa. TOTALT VÄRDELÖSA!
Först ringer dom upp oss för att fråga när vi är hemma så att dom kan komma hit med paketet. Vi bestämmer en tid och dom kommer inte. Då ringer jag dom och dom säger att "oj då, det står visst fel adress på paketet så chaffören har nog inte hitta. Men är du hemma imon så kommer vi då?" Vi bestämmer en ny tid och dom kommer inte. Sen vet ni ju vad som hände! MEN SEN, när jag hämtar paketet, så ser jag att det fortfarande står fel adress på lådan????? Turelidvägen!!! Vem fan bor på turelidvägen??? Inte vi iallafall!

Dom suger. Aldrig nånsin kommer jag beställa frakt med schenker.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella bus.

Piggelinen är rastlös. Hon går omkring och gnäller och tuggar lite här, tuggar lite där, kraffsar lite här, puffar lite där - med andra ord. Dags att gå ut!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

En dag idag.

Det var en underbar men jobbig dag på jobbet idag. Vi har haft det hur kul som helst jag och min favoritkille. Men fy så jobbigt det är att veta att det inte är många gånger kvar som vi ska ses. Det är jobbigare än vad jag trodde. Kommer sakna honom nått så otroligt. När han tittar på mig och ler och kommer och kramar mig och bara tittar på mig, eller när han skrattar utan synbar anledning. Jag kommer sakna det, jätte mycket!
Jag hoppas jag kommer kunna åka dit och hälsa på sen. Jag kommer så gärna dit och åker iväg med honom utan att få betalt för det. Lilla killen, han är ju den goaste som finns ju och han får mig att må så bra. Och jag vet ju att jag får honom att må bra också, det är kanske innerst inne det som är svårast - Att veta att han kommer sakna mig. Ja nu börjar jag nästan gråta.

Såg nått litet kort på tv igår när vi zappade runt. Det var en barnflicka som var barnvakt till en pojke vars föräldrar bråkade och skrek, och barnflickan försökte läsa saga och låtsas som att hon inte hörde föräldrarna. Då säger pojken "jag tycker om dig mest, jag älskar dig" också hör man hur barnflickan tänker, alltså hon pratar men inte till pojken, om ni fattar, så tänker hon "det är detta som inte får hända, det är detta man inte får säga" också säger hon till pojken "jag älskar dig också." Pojken blir såklart jätte glad och flickan menade ju det, men hon menade ju att man inte får fästa sig så vid barnen, för det blir så svårt sen då när man inte ska vara där mera. 

Nä. Nu ska jag njuta av att få kolla på vad jag vill på tv och av att ha hela soffan för mig själv!    
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vad får hon all energi ifrån?

Jag förstår inte hur Ella orkar. Hon vilar inte alls mycket. Vi har ju vart ute på en runda i 45 minuter nu och de andra två sover som grisar efter att de ätit frukost. Ella skulle först ha sitt tuggben (lägger alltid upp det på kvällen för annars skulle hon tugga på det hela natten), så det fick hon. Men sen gick katten förbi och det var ju jätte roligt så nu leker hon med katten. Och dom leker faktiskt lite nu, Tussan ligger under soffan och Ella sticker in nosen och tussan kraffsar på den. Men nähe, det var inte roligt mera. Nu hoppar hon upp i sängen och far omkring.

Hon har så mycket energi så här är sällan en lugn stund. Men vet ni vad? Jag älskar det :) Tack vare henne så får nog husse och matte mer energi tror jag :) Och Alice och Wilma också för annars skulle dom väl gärna ligga inne hela dagen.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ruuuuuuutaaaaaan!!!!

Yes! Alice gjorde framsteg i rutan idag. Träffade en tjej på klubben som jag gick kurs hos när jag började träna lydnad med Alice. Hon gav mig tips hur jag kan lära ut rutan. Hon sa att när Alice är osäker och stannar på halva vägen, så ska jag hejja på henne och vara glad och rolig "ja, det är rätt. Rutan, Varsågod!" Eftersom att Alice är så osäker, då ska jag absolut inte ta tillbaka henne och göra om för då blir det bara värre, och inte heller då stå och vänta på att hon ska springa dit själv. Eftersom hon verkar ha en liten hint om vad hon ska göra så hon förstår lite, men hon ska bara bli säkrare på att hon gör rätt :) Och det funkade. Jag var så rolig och glad. Och jag hejjade på henne och skrek "JAAA. BRA ALICE!! VARSÅGOD (eftersom jag ännu inte säger Rutan). Och hon blev helt till sig, hon stannade och tittade på mig sen sprang hon mot rutan och sen stannade hon och tittade på mig och var helt hispig och jag kunde se hur mycket roligare det var nu :) sen sprang hon till rutan och då sprang jag dit och lekte och där var ju sååååå roligt :) ja. jag får testa och se :)

Denna snälla tjejen sa också att rutan är nog ett sånt moment där det är viktigt att göra olika hela tiden, så hunden förstår att hur vi än gör detta, så är det dom dära jäkla konerna som är grejjen! Ibland kan man göra från jätte långt avstånd också ligger där en leksak i rutan som hunden inte ser innan den kommer fram. Ibland kan man göra det från lite närmare avstånd och då så som jag skrev ovan. Hon sa också att det är bra att lära hunden att jobba framåt. Till exempel att den ska springa fram och hoppa upp på en sten eller nått annat. Så att hunden lär sig att jobba bort från än, och det är ju bra vid hoppet också kom jag på. Alice vill ju gärna inte springa framåt när jag står kvar.

Apporten gick bra idag också, hon har liiiite problem när hon ska in tillbaka till mig, hon sätter sig inte ibland innan jag har sagt fot. Men hon springer ut så bra så jag är så nöjd med den, hon har verkligen förstått den nu! Det har lönat sig all tid vi har lagt ner :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mera hundträning.

Igår var vi inne på klubben och tränade. Jag tränade bara Alice för hon ska ju snart tävla. Hon är duktig Alice, jätte duktig. Hon tycker det är roligt och det tycker jag också :) Hon springer snabbt och är på tårna hela tiden, jag älskar det. Apporten som hon tidigare var så osäker med att hämta och bära och det var så jobbigt och lite svårt och oj oj oj, den sticker hon nu iväg och hämtar så snabbt, fick till och med be henne sitta fot nån extra gång för hon ville sticka innan jag kastat den, det är bra :) Heldre att hon vill för mycket än för lite.

Tänkte åka in till klubben snart och träna dom andra två också. Dom fick ju då bara sitta och titta på igår, men det var mycket bra träning för Ella för hon höll på att bli tokig på alla andra hundar som kom för nära. Hon fick träna sig på att lita på mig där och förstå att jag tar hand om det om det blir nått problem.
Men jag måste hålla mig hemma till senast 13 för vi ska få ett paket. Schenker skulle kommit med det förra veckan på onsdagen mellan 12-14, men det kom ingen! Så jag har ringt och nu ska dom komma idag mellan 10.30-13 bestämde vi. Så vi får väl se om de dyker upp idag. Schenker är ju rätt så dåliga förövrig alltid. En gång så tappade dom ett paket från lastbilen till oss men de sa inget utan tänkte lämnat det ändå, tur att vi såg det för vi ville ju inte ha det då..det var ju vår diskmaskin i.

jaja. Nu ska jag äta för jag är dö hungrig, har vart på spinning och sen njutit i lilla mini spat ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kissemissen


Är den inte det sötaste ni sett?? Han kan flytta hem till oss tycker jag. Han hade skadat sitt ena öga stackarn, det som inte syns på bilden. Imon ska han få åka till veterinären så ska dom titta på det. De såg riktigt illa ut så jag skulle inte bli förvånad om dom typ "tar bort" det ögat. Han och syskonen hade nog lekt för tokigt. Åh lilla gubben. Du hade fått det bra hos oss. Jag hoppas jag hoppas!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella.

Visst Ella är det mycket fart i. Men vet ni när hon är helt stilla? Vet ni när jag inte ens behöver säga till henne att stå stilla utan hon står som förstelnad? När hon blir duschad :) Fick duscha av henne innan för hon hade haft lite för roligt i trädgården och var helt jordig..där stod hon helt stilla. Detta trots att sotaren var här just då och höll på och grejjade :) Hon är så duktig!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

ändra mig.

Nej! Jag ta tillbaka mitt förra inlägg, märkte att jag får nog begränsa mig lite. hmm. Det är ju som att bjuda folk till ett bröllop. haha, att julkort kan vara en så stor sak :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Julkort.

Fixar julkort! Kommer ni ihåg vad jag lovade i december förra året? att alla jag känner ska få julkort, för vi fick så många förra året och jag skickade knappt till nån. Men nu jävlar :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

hundträning!

Jag har gett mig fan på att lära wilma sitt, ligg och stå. Mona utmanade ju mig sist i att kunna säga det till henne när jag står med ryggen mot flera meter bort uppe på en frysbox. Hon ska fan vara på god väg nästa torsdag! Hon börjar på kläm på stå så det ser ljust ut :)

Alice har blivit så jävla bra på apporten, den är klockren i stort sätt varenda gång nu. Jag har börjat träna henne med den stora tunga jag har, och jag kan kasta den, stå helt rak och stilla, titta på apporten och kommendera "apport" och hon sticker iväg i hög fart, eller ganska hög fart för att vara Alice iallafall, och hämtar den och springer tillbaka och sätter sig vid min sida och tittar på mig med apporten i munnen. Så snyggt gör hon det :) inga tugg eller omtag alls!!! Skit kul är det :)

Rutan har jag börjat göra på helt annat sätt nu, och det har faktiskt hjälpt. Jag började med att vi tillsammans gick till rutan, när vi kom dit så blev jag jätte glad och hon fick beröm och godis. Så gjorde jag så några gånger, sen la jag till "stå" (vilket jag dock slutade med sedan), sen gick jag tillbaka med henne och sa varsågod till henne medans jag stod kvar, säger alltså inte längre rutan för hon kan ju inte den ännu, så jag vill inte förstöra kommandot, mona som har lärt mig :) och så sprang hon till samma ställe som vi vart på innan. Det är DÄR I INNAN FÖR KONERNA SOM DET ÄR RÄTT! jag förstår dock inte själv ännu hur hon ska förstå detta när jag inte vart i rutan och visat henne, för det gör man ju inte på tävling. Då ställer man ju sig bara typ 10 meter bort från rutan och kommenderar, hur ska hunden fatta att den ska springa till de fyra konerna, när det står konerna över hela planen typ? det är för mig en gåta. Jag tog iallafall bort kommandot STÅ sen, för jag märkte att hon sprang inte längre till rutan till slut utan hon stannade och vände sig om innan rutan, alltså tror hon väl bara att hon ska springa fram lite och sen ska hon stanna och vända sig om...men det är fel. så jag måste först nu få henne att förstå att hon ska in i rutan..där är det rätt..sen ska jag lägga till STÅ igen, för det kommandot kan hon ju så det är ju inga problem. vi får väl se. nästa helg är det tävling. Kanske avstår jag rutan då också..men hon kan ju iallafall apporten klockrent! 

Fjärren är också bra. Hon är på så bra humör nu Alice. Det är så jäkla kul :) ställandet gick också ganska bra idag, där ändrade jag också om lite. Jag gjorde först en inkallning med ställande men hon tar för många steg. Då började jag springa runt fort på gräsmattan, och sprang med mig, helt plötsligt kommenderade jag då "Stanna" hon tvärstannar. Tänkte prova det lite nu, att se om hon fattar att hon faktiskt kan stanna fort när hon springer :) det är ju detta som är kul med hundträning, att testa sig fram och när man lyckas hitta nyckeln som gör att dom förstår, då mår man så bra i hela kroppen så det är inte klokt!

Åh just det, Ella Elvisp har ju börjat träna lydnad också. Vi jobbar hårt. Hon tycker jag är så jäkla tråkigt efter några minuter. När hon inte förstår vad jag menar så skäller hon på mig och lägger sig ner med en smäll i marken, hon kan ligg hon..och hon tror nog att det funkar i alla lägen :) just nu är det viktigaste att få in henne vid sidan tror jag, och det kom vi långt med idag. Hon vill inte vara där gärna, så vi har fått jobba i myrsteg där, men idag så satte hon sig riktigt fint jämte mig riktigt nära och rakt och snyggt :) Sen tränar vi inkallning också, utan inång då. Hon kan sitta kvar ganska länge, så ropar jag HIT och då sticker hon iväg till mig som att hon hade skjutits ut ur en kanon! Hon testar mycket Ella, vilket är bra. Jag behövde inte lära henne kommandot hit på nått annat sätt än att ropa HIT, hon testade om det var rätt att springa till mig då, och visst var det det :) Eftersom det kom fram att wilma inte kan kommando sitt, ligg och stå..så är detta något jag ska träna med ella mycket nu, så vi är just nu inne mycket på stå..detta är svårt, hon skäller bara på mig och det kryper i hela kroppen på henne och hon vrider omkring och stutsar frustrerat när hon inte får belöning för att hon lägger sig. Apporten är hon skit duktig på också, hon greppar den jätte bra, än så länge så har hon inte fått hålla den helt själv..vill inte att hon börjar tugga och tänker att då ska jag inte ge henne den chansen så här i början. Hon får bara greppa den och sen är det bra..sen ska vi greppa längre och längre :)

Var och köpte hundgodis för 250 kr innan. Fint ska det va. Vi ska ju gå till landslaget säger Mona! ;)


imorgon ska jag åka och titta på en kissemisse. åh vad jag vill ha!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vilken underbar morgon.

Igår var det en katastrofmorgon!! Ella och Alice stack ifrån mig i skogen och jag fick gå och leta efter dom i typ 20 minuter. sen kunde vi inte gå den rundan jag hade tänkt för det fanns inte tid så vi fick gå snabbt hemmåt genom ett jäkla snår där jag gick fel så det knappt gick att komma ut. Usch vad arg jag var. Men jag släppte det så fort jag kunde, och sen var vi kompisar igen :)

Idag var dom så duktiga så. Förstår ni vilken underbar känsla det är när man ropar "Här" Dom kommer som två skott, sen säger jag "Fint!" Och de placerar in sig vid min sida alla tre och går inte ett steg framför mig (Ella och Alice har alltså fortfarande inget koppel). Den känslan mina vänner, den är underbar. Den blir jag glad över :) Sen säger jag "Stanna!" Alla tre stannar. och sen "varsågod" Och Ella och Alice springer iväg och Wilam får gå i kopplets längd och nosa och kissa. Ja. en sån här underbar morgon hade vi tillsammans idag. 

Sen åkte jag till gymmet för att gå på spinning activio. Där man har pulsklocka och ser sin puls på en stor tavla, jag har nog lyckas få fram min maxpuls rätt bra nu, 209 ligger den på. Detta är genetiskt säger dom, visste ni det? Det visste inte jag. Maxpulsen kan man inte träna sig till, eller slöa sig till, att ändra. den är vad den är. Det var hur jäkla gött som helst iallafall och sen duschade jag på gymmet för första gången (på detta nya gymmet alltså) och f-n vad skönt det var. Så fräscha fina bås där man kunde duscha ostört och sen bastade jag i den finaste bastun jag nånsin bastat i. Jag tror jag ska duscha där varje gång i fortsättningen. Sååå skönt! också slipper jag slösa på vårt varmvatten hemma ;)

Nu sitter jag i skolan och äter frukost och väntar på min käre examensarbeteskamrat iallafall :) Och jag är laddad. Vilken start på dagen!! Tack Sara för att du ville ha sovmorgon så jag kunde åka och träna :)


 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Dårarna

Wilma börjar piggna till lite nu. Hon var stel i morse och gick väldigt fint i kopplet :) haha, tyckte ju jag var skönt. Men hon ville inte äta, bara dricka. Så det är ju skönt att hon dricker iallafall. Ikväll ville hon inte heller äta, men hon åt iallafall upp några bitar av Ellas mat, det gick fint så då är hon kanske inte helt dålig då. Hon har väl bara fått i sig nått skit så magen ska komma i ordning igen. Tråkigt bara för hon kräks ju när hon inte äter, kräks galla. Men hon får väl vila sin lilla mage så hoppas vi på att hon äter imorgon.

Alice och Ella spar då inte på krafterna. Dom har så roligt när dom yrar omkring i skogen dom två. Ella ligger som ett gult streck längst marken när hon far förbi i sin reflexväst. Eftersom Wilma inte var helt pigg så blev det en kortare runda i morse, men Ella och Alice fick ju springa ändå så det gick nog ingen nöd på dom två :)
Sen var vi ute nu för en stund sen också, Ella sprang först som en dåre, sen behövde hon stanna och spy lite. Hon äter ju så dåligt ibland hon, så hon åt ju inte i morse och då mår hon illa på kvällen innan kvällsmat och då kräks hon. Men hon överlever det också, hon sprang, stanna och spydde..sen vart det full fart igen som ingenting.

Min syster frågade om jag vill ha en kattunge. JAA, klart jag vill. Tussan kan behöva en kompis som är som henne själv, som hon kan jaga med på nätterna och sen ligga och sova med på dagarna. Och detta var en norsk skogskatt. Fattar ni? Nä det tror jag inte, husse fattar inte heller vilken chans detta är, att FÅ en norsk skogskatt. Jag vill ha den såå mycket. Får se om jag lyckas. Jag hoppas :)

Nu är det innebandy på tv men jag känner inte alls för det. Jag tänkte plugga färdigt en grejj i stället. Eller så slutar med med att jag sitter och spelar spel på facebook, säkert.

Föresten, Ella är anmäld till Mydog. Det ska bli så roligt :) Alice är ju också anmäld, så har inte hon nån päls så kanske jag kan få ett funny moment med Ella iallafall :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Dårarna

Wilma börjar piggna till lite nu. Hon var stel i morse och gick väldigt fint i kopplet :) haha, tyckte ju jag var skönt. Men hon ville inte äta, bara dricka. Så det är ju skönt att hon dricker iallafall. Ikväll ville hon inte heller äta, men hon åt iallafall upp några bitar av Ellas mat, det gick fint så då är hon kanske inte helt dålig då. Hon har väl bara fått i sig nått skit så magen ska komma i ordning igen. Tråkigt bara för hon kräks ju när hon inte äter, kräks galla. Men hon får väl vila sin lilla mage så hoppas vi på att hon äter imorgon.

Alice och Ella spar då inte på krafterna. Dom har så roligt när dom yrar omkring i skogen dom två. Ella ligger som ett gult streck längst marken när hon far förbi i sin reflexväst. Eftersom Wilma inte var helt pigg så blev det en kortare runda i morse, men Ella och Alice fick ju springa ändå så det gick nog ingen nöd på dom två :)
Sen var vi ute nu för en stund sen också, Ella sprang först som en dåre, sen behövde hon stanna och spy lite. Hon äter ju så dåligt ibland hon, så hon åt ju inte i morse och då mår hon illa på kvällen innan kvällsmat och då kräks hon. Men hon överlever det också, hon sprang, stanna och spydde..sen vart det full fart igen som ingenting.

Min syster frågade om jag vill ha en kattunge. JAA, klart jag vill. Tussan kan behöva en kompis som är som henne själv, som hon kan jaga med på nätterna och sen ligga och sova med på dagarna. Och detta var en norsk skogskatt. Fattar ni? Nä det tror jag inte, husse fattar inte heller vilken chans detta är, att FÅ en norsk skogskatt. Jag vill ha den såå mycket. Får se om jag lyckas. Jag hoppas :)

Nu är det innebandy på tv men jag känner inte alls för det. Jag tänkte plugga färdigt en grejj i stället. Eller så slutar med med att jag sitter och spelar spel på facebook, säkert.

Föresten, Ella är anmäld till Mydog. Det ska bli så roligt :) Alice är ju också anmäld, så har inte hon nån päls så kanske jag kan få ett funny moment med Ella iallafall :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Inte ok!

Det är inte ok att Ella tuggar sönder mina saker. Att hon tog en bok från bibblan ur min väska som stod på golvet, det kan jag väl tycka är mitt egna fel då. ok ok. Att hon drar utt apportbockarna ur hundträningsväskan som står på golvet, ok fan, jag skulle ställt bort den. MEN DET ÄR FAN INTE OK NÄR HON TAR SAKER FRÅN KÖKSBORDET OCH TUGGAR SÖNDER. Hon har tuggat sönder min nya fina almanacka jag köpte, den gick att rädda trots allt, fick riva ur några sidor bara..men ändå :( hon har tuggat sönder min fina träningsjacka som hängde på en krok, INTE OK!!!!!! Och detta sker ju såklart när vi inte ser som ni kanske förstår! Hon kan inte lämnas ensam inne, hon river ut och drar fram saker överallt. Jag började fundera över detta, varför lägger hon sig inte och sover som dom andra gör? Och jag kom fram till att hon har lämnats utomhus för det mesta, där kanske hon springer omkring och jagar fåglar eller gräver eller leker med bollar i trädgården. Inomhus finns inget att göra...då blir hon rastlös. Alltså, hon får lämnas ute i fortsättningen. Jag blir ledsen när hon tar mina saker och tuggar sönder dom :( Som sagt, har jag lagt dom på golvet så blir jag mest ledsen på mig själv, men har jag lagt upp det...då blir jag ledsen på henne.

Wilma hjärtat mår inte riktigt bra hon. Hon ser gammal ut. Hon var ute och jagade igår och var jätte duktig, idag var hon halt så det gick inte så bra. Sen har hon vilat heeeeeela dagen, och nu ville hon inte äta. Hon gick, efter mycket om och men, fram till maten...stel som en pinne i alla benen. Sen gick hon och la sig istället. Nu har husse lyft upp henne i sängen och där ligger hon helt utslagen. Lilla hjärtat. Inte ska hon väl pensionera sig redan :( Eller när det lagom för en aktiv jakthund att gå i pension? Hon är ju sex år, är det kanske dags att trappa ner på jagandet?

Idag har jag badat alice för sista gången med det jäkla mjäll schampoot. Usch så tråkigt det har varit. Hon ska få fiskolja sen för jag orkar inte bada henne med detta en gång till. Men hon har tappat all sin fina päls. Veterinären sa ju att hon skulle bli så fin i pälsen av detta schampoot, och det har hon ju blivit..den är blank och svart och fin...men det är inte så mycket kvar bara. 

Nä nu är det soffläge. 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sorlig, men roligt.

Det känns lite lustigt det hära, jag ringer runt och säger upp mina småjobb. Lite vemodigt och sorligt.
Jag tycker om mina jobb. Det värsta är mitt jobb med autistiska pojken, jag vill egentligen inte sluta där.
Hade dom kunnat ge mig en helttidstjänst där så hade jag tatt den direkt, älskar att umgås med honom, han lär mig så otroligt mycket och vi har så jävla kul ihop. Men jag inser själv att jag inte skulle klara av att jobba 6 dagar i veckan, jag skulle bli helt slut, hundarna skulle få vara alldeles för mycket själva och jag och b skulle ju inte ses alls mycket. Men det känns tufft, jätte tufft faktiskt. Någon annan ska ta hand om honom nu. Denna personen måste verkligen lära känna honom för han förtjänar någon som lägger ner tid på honom. Jag menar inte att jag är den bästa i hela världen, men jag känner att jag kommer inte sluta där innan dom har hittat rätt person för honom, lämnar honom inte till vilken nisse som helst.

Ja sånt är livet! Har kommit hem från skit bra spinning för en stund sedan, mina ben är helt slut..men sen förra veckan så har jag gått ner 0.9 kg. Det var kanske bra att ha uppehåll från träningen ett tag för nu är jag på gång igen :) Jag vill så gärna gå på vattengympan. Men vet inte om jag vågar. haha, där är ju bara gamla. Kanske inte är något som unga går på?? När jag sa att jag skulle träffa personligtränare sist så var det ju inte riktigt så, jag skulle bara träffa en som skulle hjälpa mig med att bli medlem :) Men om två veckor så ska jag träffa en på riktigt, då ska vi lägga upp ett gymprogram. Och eftersom att jag har haft ett skit bra program innan som Linnea la upp åt mig så kommer jag nog känna igen mycket, men jag måste ha någon som hjälper mig med dessa maskinerna för de är alldeles för moderna för mig. 

Nä nu ska jag käka ägg och sen ska jag in med mina älskade fyrbenta till klubben. Ska träna lite granna (läs: Rutan med Alice) och sen gå en sväng. Ella har så jävla mycket energi hon. Dom andra ligger just nu och sover medans hon springer omkring och har för sig massa tokigheter för att vi inte har vart ute.

Just det, imorgon ska jag och lillasyster åka upp till våran mormor och morfar. Vi ska hämta hummrar och krabbor, morfar är fiskare :) Ska bli jätte kul att träffa mormor och morfar och deras lilla valp som är lika gammal som Ella som jag inte har träffat ännu. Får se om hon och Ella kan busa bra ihop :) Dom bor i Uddevalla och där är ju massa snö har jag hört, det ska bli riktigt kul. Jag älskar snö!! Ella fick ju se snö här för några dagar sedan för första gången, hon tyckte den var mycket konstig på tassarna, men mycket god att äta. Alice gillar ju också kyla så det blir bra :) Wilma ska ut och jaga med Husse så hon får en bra dag imorgon också :) Livet leker nu kan man säga ;)






 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

vilken fantastisk dag!!

Vilken underbar dag. Det blir ingen operation på Alice, inte ännu iallafall. Hon jag träffade idag sa att hennes nedre ögonlock går lite inåt, men det kan bero på att hon är lite svullen just nu eftersom hon har en infektion. Och hårstråna i ögonvrån såg mjuka och fina ut, så det är antagligen inte problemet..många hundar som har det så.
Herregud. Blir så arg på den unga dumma tjejen som skrämde mig igår. Kommer från och med nu säga att jag vill att Eva Lanek kollar på våra hundar när vi ska dit, eller Ellionoria. Man får inte skrämma folk så som dom gjorde igår tycker jag :( Men jag är glad. Vi ska dit om några veckor igen när svullnaden har lagt sig så ska hon bestämma då om det behövs operation, men antagligen inte då.

Och en annan väldigt rolig sak...jag har fått jobb :D Jag är så glad så jag vet inte vad. Pratade om semester innan, b har koll på sånt. han visste hur många dagar och sen sa han att jag får ju ta ledigt säkert men inte betalt då... då slog det mig att just det, man har ju faktiskt betald semester..så overkligt för mig :) Men det blir ju ingen semester till sommaren som jag hade tänkt dårå, trist..men så är det!

Sen var vi på kurs jag och wilma och josse och glasgow. Mona kjernholm är så jävla bra. Hon får oss att inse nya saker varje dag. Jag skulle lära wilma att sitta vid hindret, för att träna in tvåans hopp. Wilma kunde inte sitta, hon la sig ner hela tiden. "vafan? hon kan ju SITT?" "Nä" Säger mona. "hon kan öppenbarligen inte kommandot sitt, hon kan säkert sitt i vissa situationer..men inte att sitt alltid är sitt" Vilket chock! I 6 år har vi trott att hon kan SITT, men nähe! Så vi ska träna kommandon. Jag fick i läxa att kunna stå med ryggen mot wilma och säga Ligg, sitt och stå till nästa gång..träna träna!

Alice ska ut på tävlingplanen igen. 27/11. träna träna!!

Examensarbetet går bra också. vi börjar så smått få ihop det..skit kul :)





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Veterinären.

Alice kan behöva operera ögonen. Eller rättare sagt ögonkanten nertill. Det verkar som att den ligger på och trycker på ögat, det är därför hon är så irriterad ofta. Imorgon ska vi träffa en som kan mer om ögon än hon vi träffade idag. Jag vill inte gå och lägga mig. Jag vill inte att det ska bli imorgon. Åkte ju till veterinären idag och tänkte att vi får väl droppar som vanligt också är det bra sen..men så var det inte. "Ska vi boka en tid för operation?" Säger veterinären efter mycket tittande. "Va? Nä! Men... Vad?" får jag fram och sen börjar jag gråta. Dom ska skära bort hud vid hennes öga i såfall. Kommer hon ha ont sen då? Finns det risk att hon inte vaknar efteråt? Är det verkligen så illa så att hon behöver opereras? Om veterinären säger det så ska jag kanske lita på det? Jag kommer antaligen inte få vara med, kommer Alice märka att jag sviker henne och lämnar henne? Ja, jag är säkert jätte löjlig jag vet det. Men det finns ingenting som betyder så mycket för mig som Alice gör. Skulle nått hända henne så skulle jag aldrig kunna leva vidare med det, speciellt inte om nått skulle hända henne pga en sån här liten skit grejj som det faktiskt är..eller? 

När vi skulle åka hem så gick där en dam på parkering utanför veterinären och rökte flera cigaretter på rad och grät och gick fram och tillbaka. Jag tänkte att kanske ligger henne hund där inne och behöver akutopereras och hon vet inte ännu om den klarar sig? Om man ser det så så är jag ju väldigt lyckligt lottad. Alice är inte sjuk eller skadad. Hon behöver bara göra ett litet litet ingrepp för att hon ska slippa vara irriterad i ögonen så ofta som hon faktiskt är. Men det är ändå en operation. Så stort och hemskt och långt borta.

Funderar på om jag ska åka ner till slöinge efter besöket imorgon för att höra vad de Riktiga hundögonexperterna säger som jobbar där. Där finns ju faktiskt veterinären som har utbildning på just Ögon. Ja..jag vet inte vad jag ska göra faktiskt.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

väntans tider..

"Jag ska säga till rektorn att jag vill att du jobbar här!"
Nu väntar jag bara på ett samtal från rektorn...gud så spännande!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

intervju.

Ja. nu har jag kommit hem. Jag tycker jag skötte mig bra :) hon skulle ringa mina referenser och sen skulle jag träffa en som jobbar på förskolan och sen skulle hon höra av sig med besked. Hon sa hur hon hade tänkt placera personalen, för det är några som slutar och det ska flyttas runt lite.. Så sa hon att om jag får jobbet så får jag jobba med en kvinna då på en avdelning. Sen när jag skulle gå så sa hon "ja, jag tror du skulle passa väldigt bra ihop med ***". Så jag tror inte jag är helt körd :)

Nu ska jag käka och sen ska jag iväg och träffa personligatränaren ju. Tycker det ska bli riktigt kul.

Men fan vad bra det känns nu. jag vill så gärna så gärna ha detta jobbet. Hoppas hoppas!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

nerverna utanpå.

Nu packar jag inför imon. Jag glömde ju berätta för er om det jätte roliga samtalet förra veckan. Det var en rektor som ringde ju. Så imorgon ska jag på anställningsintervju. Jag är nervös. Jag är inte så jätte nervös för att jag inte ska kunna visa mitt riktiga jag, jag är mer nervös för att hon inte ska tycka om mitt riktiga jag :( Jag vet ju att jag är ung, jag har lite erfarenhet men inte så mycket som andra som kanske har jobbat som barnskötare i typ 10 år. Usch. Hon kommer säkert tycka att jag är ung och oerfaren och omogen och trist och grå :(
Men missförstå mig inte nu, jag vet att jag inte är sån. Jag vet att jag har kul med dom jag jobbar med och speciellt dom som jag kan få jobba med om jag får denna tjänsten vill jag så gärna jobba med. Och jag är kul, jag är glad och positiv och sprider bra och lugn energi omkring mig när jag jobbar...men jag framstår nog inte som det vid första intrycket :(

jaja. jag kan inte göra så mycket mer än att vara mig själv och hoppas på det bästa :)

Men jag skulle ju ljuga om jag skulle skriva att jag inte blir besviken om jag inte får tjänsten. Fan vad jag vill detta!!!

Vi ska iallafall skriva på examensarbetet först imon och sen ska jag iväg dit. Sen ikväll ska jag träffa en personligtränare, det ska bli jäkligt intressant :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma och Alice har också varit små...


Wilma


Svåger och Alice

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Around let´s freak out - Ella

Kan ni förstå hur liten hon har varit? Och hur fort hon har vuxit?






















Älskade Ella.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Grattis Alice.

Idag fyller Alice fyra år. Grattis till min älskade lilla skrutt-snutt och alla hennes fina syskon.





Var och tränade innan, körde min nya bil dit. Så tyst allt var. Jag kunde till och med höra radion, helt otroligt :)
Tränade med Annalina, det var roligt. Vi var ungefär lika borta på steppen båda två tror jag, jag var nog ännu mer borta för jag kände inte att jag blev trött, och det blir man ju inte direkt av att förvirrat stå och titta på för att man inte hänger med ju! Men får väl försöka fler gånger :)

Ella min älskade lilla buse. Hon drev ett rådjur idag. Hon var så söt så jag kunde inte bli arg på henne. Sen så tror jag inte jag ska bli arg på henne heller för hon ska ju driva, men inte just nu. Är glad att trots allt är jakt säsong så det gör ju inte så jätte mycket. Hon och Alice var iallafall helt plötsligt borta, sen hör jag Ella börja skälla frustrerat..hon skällde och skällde. Först ljust men sen blev det grövre och mörkare skall. Jag ropar "HÄR!", vet ju att iallafall Alice borde komma. Så hör jag och ser nått som kommer mot oss, "Bra Alice!" Säger jag, men inte då...det var ett stackars uppskrämt rådjur som hoppade fram. Gissa om Wilma blev galen i kopplet? Jadå! Jag ställer mig iallafall där som rådjuret sprang iväg i förhoppning om att Ella driver i spåret och då kan jag ta henne, Då blir Wilma ännu värre och drar och nosar i marken och skriker till mig att släppa henne lös. Sen kommer Alice. Gött, två av tre! Ella springer fortfarande omkring och driver, sen kommer hon i spåret som jag tänkte, och då säger "stanna!" Och hon stannar :) Så då kopplar jag henne och ger henne massa massa beröm, för hon är ju duktig. Hon ska ju jaga och det var ju jätte bra att hon stannade på kommandot! Men hon fick lite för mycket smak för detta nu tror jag, hon skällde i kopplet och var hel tokig ett tag, sen när hon lugnat sig efter kanske 20 minuter så släppte jag henne sista biten hem, då stack hon direkt och nosade i marken. Men såg lite förvånad ut när där inte luktade nått ju, och då gick hon som vanligt istället :)

Föresten, igår såg vi han som spelar piano i "Så ska det låta!" Han med långt blont hår. Han var på hajen och handlade. Han var väldigt kort :) B blev lite irriterad på mig för jag kunde inte koncentrera mig på att handla när han var där, kändis kändis!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snabbt som f-n

Nu var den såld min kära lilla brum brum. En från borås som inte pratar så bra svenska kommer och hämtar den på lördag, om jag förstod honom rätt...var inte så jäkla enkelt faktiskt. Men han har fört över handpenning så jag har tatt bort annonsen nu. Han verkade ärligt tycker jag, han får ju iallafall inte tillbaka handpenningen och för den pengen kan jag lägga ut en ny annons och stoppa lite på fickan också så det är ju hans förlust om han inte vill ha den när han kommer. Jag var ändå ärlig och sa att den är rostig och gummidamaskern är trasig så det var helt sant :)

Men blocket är fan bra. min annons låg ute i 40 minuter och nu är den såld. Hade säkert kunnat få mer för den än vad jag fick nu men jag orkade liksom inte hålla på ändå, han ville gett 5000 för den och så lågt tänkte jag inte sänka mig, han sa att vi möts på halva vägen då, 6500. Jag hade ju lagt ut den för 10000 men skrivigt att jag kan sänka mig om vi gör en snabb affär, så jag fick väl stå för mitt ord då för detta var ju jävlar i mig en snabb affär :)

Utlänningar köper bilar som fan alltså. Min förra bil sålde jag också till en utlänning. Han ringde i panik från göterborg och skrek i luren att jag inte skulle sälja den till nån annan för han behövde en bil till jobbet imon, yes sir, sa jag och han fick den!
Han som köper min nu ska ge den till sin dotter som tatt körkort, så han behövde en NU. Han hade ju velat komma ikväll men det går ju inte, jag ska ju iväg imon och får inte B´s bil förens på lördag.

Hur skönt som helst iallafall. Bilen är såld, köper snart kombi...nu hoppas jag bara att jag får jobb också, då hade det mesta varit perfekt i mitt lilla liv här!

Imorgon ska jag åka och hälsa på på en förskola där jag kanske ska jobba sen hoppas jag. Håll tummarna mina vänner för att jag tycker om stället och för att dom tycker om mig så dom säger till sin rektor att "jaa, Emma vill vi ha, ingen annan!!"
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Folk borde byta bilar oftare..

Ja, det är roligt att köpa ny bil :)
Nu ligger min bil på blocket! göttans :) hoppas nån vill ha den nu bara.
På lördag hämtar b sin så då "får" jag hans :) ska nog ta och åka  till klubben med alla hundarna bara för att jag har kombi :)

Innan var vi ute och gick hela flocken, utan lilla katten då. Det är mysigt när vi kan gå allihopa, oftast så går jag ju själv med hundarna för att jag är hemma mest. Jag gick iallafall och tänkte för mig själv när Ella och Alice sprang lösa och Wilma gick så fint med B, att livet är rätt fint ändå :) Och alla hundarna verkar trivas bra hos oss. Vi är en duktig flock :)

haha. Ni vet han som skulle ringa om volvon i måndags och som jag var lite nervös för över att tala om för att jag inte vill köpa hans bil längre, han har inte ring ännu..så nu känner jag lite att jag behöver inte ha dåligt samvete för att jag inte köper hans bil, för han lägger ju inte ner sådär jätte mycket energi på att få sålt sin bil så då får han ju skylla sig själv lite :) Och han förlorar nog tyvärr mig som kund nu också, för även om han är billig och bra på att laga bilar så känner jag inte för att gå dit mera nu när han är så vimsig. Ska gå till samma den verkstan som B alltid har gjort. B känner dom. Även om det kostar lite mer så är dom iallafall ärliga mot oss :)

Nähe. Tända en brasa kanske..



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Deppigt.

Var ju och skulle träna idag efter jobbet, på Friskvågen då. Men det var inte alls kul, usch det var hemskt! Jag fattade INGENTING med deras maskiner. Skulle köra lite cross, men pedalerna gick inte alls som dom ska enligt mig, dom gick bara uppåt och bakåt men inte framåt :( Jag gjorde lite ändå och sen skulle jag lyfta skrot, men jag visste inte hur man skulle sitta eller hur man skulle ställa in grejjerna. Provade en crunch maskin, men jag fick bara ont i axlarna så antar att jag gjorde fel för det är ju magen man ska träna. Och det alla kollade på mig när jag gick omkring där som ett fån och inte visste vilken maskin som tränade vilka muskler och inte visste hur man skulle ställa in nått på dom dära cyber maskinerna. Nu saknar jag Atleticas hederliga, avflagnade, skramliga maskiner..där vet jag iallafall hur man gör :( Nu fattar jag varför dom ger folk en vecka gratis och SEN en träff med personligtränare..man kan inte göra nått innan man träffat tränaren och gått igenom allt ändå..men det ser bra ut i reklamen att man får en vecka helt gratis! Nä fy. Nu är jag helt deppig. Har vart så glad hela dagen och kunde inte sova inatt för jag fick ett sånt jätte roligt samtal igår, men det skiter jag i nu för jag känner mig dum och fånig :( Ska försöka glömma detta så ska jag berätta om samtalet när jag kan glädjas åt det igen.


Nu bäddar jag ner mig i soffan framför brasan!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fint :)

För första gången har jag suttit och lekt med kort och ändrat. Ska fixa mig en ny almanacka på personligalmanacka.se och då kan man få ett kort på framsidan..så jag skulle fixa ett. Kolla vad snyggt det blev :)


Orginalet!


Ljusare och närmare


Svart/vitt.

Nu ska jag ju bara bestämma mig om jag ska ha färg eller svart/vitt på min almanacka då :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Inskriven!

YES! Nu är jag inskriven på Friskvågen. Nu jävlar ska jag börja träna igen. Har inte gjort det alls mycket det sista, och när jag väl har vart på gymmet så har jag gjort det lite halvdant. Men det har faktiskt inte alls vart kul, för det är inte kul på Atletica när där är så mycket folk så ALLA maskinerna är upptagna. Sist jag var där så skulle jag ju köra crossen efter gymmet, då var alla fyra upptagna, så jag tänkte jag springer väl då, självklart var alla fyra löpbanden upptagna..tänkte att jag cyklar väl då..även om jag hatar den cykeln som dom har på gymmet, men den ena var också upptagen..så jag åkte hem. Där är så jäkla mycket folk nu. Och det är så mycket gäng. Liksom tjejgäng och killgäng som tjötar röven av sig när de tränar hela jävla tiden. Självklart kan man väl få prata, men sitt inte och småprata på maskinerna och slöträna lite granna, då kan dom lika gärna gå hem tycker jag. Så jag bytar nu. Får träna denna veckan gratis på Friskvågen, sen får jag en träff med en personligtränare så ska vi prata om hur jag vill ha det och vad jag har för mål och sådär. Känns riktigt inspirerande faktiskt. Vad jag har hört från kompisar som går på friskvågen så är där inte så mycket folk, där är mest gamla där och dom är ju där svintidigt på morgonen :) Sen är där så jäkla fräscht och snyggt. Inte som på atletica med färg som lossnar från maskinerna och skrammlar så man tror man ska dö om man tar i för mycket. Atletica är bra på sitt sätt, dom är väldigt hjälpsamma dom som jobbar där och så..men jag behöver mer än det just nu.

Det blir nog bra detta. har inte bestämt hur länge jag vill teckna på friskvågen bara, det är ju lite dumt för man kan bara välja på 4 mån, 12 mån eller 24 mån... hmm jag hade velat börja med typ 6 mån...4 mån är ganska dyrt, det är väl för att dom vill att man ska teckna 12...får kanske göra det ändå.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

måndag.

Hela denna veckan är fullproppad med saker på schemat som ska göras..men imorse å fick jag ett sms att min käre studiekamrat inte mådde bra. Så det blev inga observationer idag på förskolan som vi hade tänkt. Då blev jag ju plötsligt ledig. Eller ledig och ledig. Tänkte att det finns ju andra saker jag kan göra till examensarbetet. Ska åka till bibblan och kolla lite efter de böckerna som vi inte hittat ännu. Sen ska jag ut med hundarna, sen tänkte jag åka till ett nytt gym som jag tänkte börja på och boka ett möte med dom, det verkar så proffsigt där för man måste boka möte innan man börjar träna..sen är det ju rena rånet vad de kostar att gå där också..men det kan jag väl vara värd..kanske! Sen vill jag baka, det hade ju vart mysigt :)
Också hoppas jag att B och hans pappa kommer hem med b´s nya bil idag :) kan ni tänka er att jag ska köpa hans? jag är kanske jätte löjlig men det känns helt otroligt, jag har haft bil sen innan jag fick körkort, de två första bilarna jag hade var bara två dörrar på, sen har jag haft denna som jag har nu som inte är kombi. Och vi har haft Wilma sen 2-3 månader efter jag fick körkort. Vi har alltså typ alltid haft hund så länge jag har haft bil och körkort, och eftersom jag inte har haft råd med mer än vad jag har haft så har jag fått nöja med att ha hundarna i sätet med bilbälte på..men nu ska dom få sitta längst bak..så tomt det kommer kännas för mig där framme utan lilla wilma eller ella jämte (ja, en har fått sitta framme med mig för det blir för trångt i baksätet) Och så säkert dom kommer åka nu hela hela tiden. Vi kan volta och slå runt och alla människor i bilen kan dö, men hundarna sitter i sin lilla bur oskadda, ja nästan iallafall, men buren håller ju för typ allt :)

ÅH vet ni vad. har jag sagt att Ella kraffsar på dörren när hon vill in. Hon har gjort det från första början, eller ja sen det blev kallt då och vi inte längre har öppet dörren hela tiden. "så bra" Säger B. "bra att vi vet att hon vill in" "hm, kanske inte så bra när hon blir större" Tycker jag. Nu börjar hon bli större, pluss att det är skitigt och lerigt i trädgården...alltså har vi numera konstant en svart dörr i stället för vit. Och jag vet inte riktigt hur man ska få henne att sluta heller, man måste väl nästan vara ute med henne och säga åt henne när hon gör det? För när hon kraffsar så tänker jag att då öppnar jag inte, men när ska jag öppna då? Hon sitter ju där och väntar och kraffsar med jämna mellanrum, så även om jag väntar med att öppna till hon inte kraffsar så tänker hon väl säkert, "så bra, dom hörde och nu får jag komma in" ja, jag vet inte ja. MEN VET NI VAD HON GJORDE FÖRESTEN?????? igår, min lilla lilla prinsessa parade sig med katten :( Fy på henne! jag blev helt chockad, nästan.. Jag vet ju att hon gärna dominerar katten och jag säger ifrån på henne hela tiden när hon tuggar katten i nacken o så, men hon har ju aldrig parat sig med henne...nä fy..!
Föresten så undrar jag om där börjar vara löp på gång, hon tvättar sig mer och mer hela tiden...vill inte att hon ska vara så stor riktigt än vår lilla valp :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0