Drömmar!

Åh Lilla Anna. Och Cissi. Mina instruktörer som lärde mig och Alice så mycket när vi gick lydnad. Det var ju bara jag och Alice på hela kursen så vi la in kurserna precis som det passa mig, och Alice. Eftersom Alice inte orkade tänkta så intensivt i en timme så fick vi korta ner till en halvtimme per gång. Dom är så underbara och snälla dessa två tjejer. Vi skrattade med varandra när jag gick som en stel pinne när jag försökte gå helt normalt vid fritt följ, eller åt Alice tokigheter, som mest berodde på att jag tänkte så intensivt på att göra rätt så att det blev fel och Alice fatta ingenting. Eller när cissi släppte ut Lilla Albin och Alice och Albin lekte runt lite. Nu har båda dessa tjejer fått avliva varsin älskade hund och jag lider med dom. Sjukdomar är något som det inte finns nån mening med, eller? Tänker på er tjejer! Och jag tänker på Åsa och Mini och ber till gud att Mini inte ska ha fått den dödliga sjukdomen PNP!
 
Imon ska jag till Svenljunga och träna drag med Alice. Det ska bli skoj. Det är inte bara roligt med draget utan det är roligt med gemenskapen :) Mycket hundprat, det gillar vi! Jag hoppas på att Alice ska få dra en vagn för första gången imon, hon har bara dratt skaklar (två hjul) ännu.

Jag har märkt att det finns inte en enda arbetsgivare som talar om alla ens rättigheter för en, jag har haft många ströjobb under alla sommrar som jag har gått i skolan och nu när jag pluggar också. Och alltid blir man lurad om man inte känner till allt man har rätt till och BER om att få det. Det är sjukt och jag hatar det! Så när jag blir stor så ska jag vara min egen chef. Jag ska ha hundtrim och tänkt att få starta en personalkopporativ förskola. Vilken dröm!

Nu ska jag  gå in på brukshundklubben och kolla om dom har lydnadstävling snart. Vill gå på en med Alice men jag måste gå och titta på en själv först så jag får se hur det går till.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

The Iland Of Goats...

Här kommer bilder som får tala för vad vi har gjort idag. Njutit av solen som äntligen kikade fram på getterön.


Alice tyckte vassen var väldigt spännande...



"aaah, det här är livet morsan. Tycker du inte?"


"var det nån som sa godis?"


Spana måste man ju också göra, det är hundar som skäller och massa små människor som låter konstigt.




"Oh my god! Nån har bajsat i vattnet...."
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

skendräktig...

Wilma är skendräktig nu. Hon har börjat få mjölk i tuttarna och hon ligger i korgen om nätterna, hon surar på alla hanar som vi träffar som vill lukta henne i rumpan, "no way boys. Förbjudet område". Hon vill inte leka nånting, hon vill bara gå promenader och kissa överallt och sen ligga och vila resten av dagen. Hon ligger bara i korgen när hon är skendräktig, jag tror hon vill vara i fred då. Nu hör jag hur hon är i korgen och bäddar.

Detta bör betyda att alice ska löpa snart också, det brukar ju slå sig så bra samtidigt. Alice gör som wilma mot pojkarna nu också, hon morrar på dom när dom vill lukta henne i rumpan, när vi träffade på grannens hund i morse så blev han lite ledsen. Han luktade wilma i rumpan men hon satte sig ner direkt och skällde på han, då gick han till Alice hon och morrade och skällde på han och vände bort rumpan. Då tittade lilla Molle från alice till wilma, från wilma till alice och verkade inte veta vad han skulle göra. Så jag fick klappa han lite, han såg så ledsen ut som att han ville säga att han menade inget illa. Jag förklarade för han att det är sura damer här nu :) Alice har fått flytningar också, dom är lite åt det gula hållet, och ibland så är det rätt mycket. Det luktar inget och hon verkar inte ha ont och kissar inte överdrivet mycket ute så det beror säkert på att hon ska löpa snart.

Så är det. Jag hade planerat att tvätta bilen idag men det blir inget bra när det regnar, inte bra för dammsugaren att va ute då och det blir lite trångt att stänga in sig i bilen med dammsugare och dammsuga :) Så jag får la ta och städa och tvätta här inne istället. Känner att det var tur att jag gick ut med hundarna efter jag vart och städat..nu ligger dom som döda sillar och behöver inte gå en promenad igen förens det förhoppningsvis har slutat regna :)
 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Grattis!

Grattis Wilma 5 år.


  
     


Idag för fem år sedan så födde Pyret i Harplinge fem små sötnosar; Birk, Mattis, Ronja, Lovis och Undis. 3-4 veckor senare så fick vi komma och hälsa på, vi föll direkt för den ljusaste valpen, så den blev vår :) Alla valpar har idag kvar dom namnen som uppfödaren döpte dom till, förutom Undis. Henne kallar vi idag Wilma. När de var 8 veckor så åkte vi och hämtade Wilma. Hon satt i baksätet med mig, hon la sig i ena hörnet och sov hela vägen hem. Det känns verkligen inte som att det var fem år sedan. Tiden går fortare än vad jag vill ibland.
Åh vad jag älskar vår Wilma.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sagt upp mig...

Nu har jag sagt upp mig  från Hemglass. Ska ju jobba som assistens för lillkillen varannan helg till hösten, och jag känner att jag inte kan ha hemglass varannan helg också. Och igår när jag körde glass så var det jävligt skönt att veta att jag har ungefär två gånger kvar att köra. Jävla skrotbilar är vad det är. Och det finns aldrig så mycket glass som jag behöver för att kunna sälja, när jag kom igår morse så trodde jag först inte min bil var lastad, men det var den. han som lastat den hade inte fått lasta mera, för att det ska räcka tills nästa leverans kommer. Och det är ju skit, inte bara att det är pinsamt för kunderna börjar bli jävligt irriterade på att jag aldrig har glass när jag kommer, speicellt dom sista på rundan. Men också för att jag hade kunnat sälja mer om jag hade haft glass och då hade jag fått mer lön, eftersom det är på provision. Och det suger!

Nu ska vi ut och klippa häcken....går ju knappt att gå i gången nu!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

utställningar.

Efter mycket om och men så är Alice nu äntligen anmäld till utställning i Ängelholm. Ringde runt till massa människor och märkte att dom inte sitter på kontor, utan nummrena på hemsida går hem till folk. Till slut så fick jag tag på en vice ordförande som sa kunde se att jag betalat in pengar och gav mig mitt medlemsnummer. :) Det vra bane mig inte lätt att anmäla på hemsidan heller, på kennelklubbens hemsida så går det så smidigt, man kan inte missa nått. När jag anmält mig så märkte jag ju att jag inte betalat utställningen, det fick man göra själv genom att leta upp ett postgiro nummer på hemsidan och betala på. jaja, nu får vi la se om hon fått sin päls tillbaka tills dess. Annars är det bara roligt att gå på en utställning med bara sennenhundar, det har vi aldrig vart på innan :)
 
Nu ska jag gå och sova lite. Har faktiskt dammsugat här hemma efter jag vart och jobbat i morse :) Och sen så kommer B´s mamma som inte hade nått att göra och går ut med hundarna, det är guld just nu. Så jag kan lägga mig och sova och sen städa lite mera när jag vaknar. Och b kan såga veden som han håller på med. Fast lite dåligt samvete får jag ändå, Alice är så himla "mammig". Också ska vi lämna dom ensamma ikväll och imon ska jag jobba igen. Så på söndag ska vi hitta på nått riktigt roligt, då är det hundarnas dag =)

Gonatt!  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Harry Potter and the half-blood prince.

Åh vad jag älskar Harry Potter. Böckerna är så bra skrivna så att man kan tro att dom är sanna, it makes sense när hon skriver. Det kan ju faktiskt vara så, som det är i böckerna att dom som inte kan utöva magi är mugglare och dom som kan utöva magi avslöjas aldrig för mugglarna, way not? Det får ju jag aldrig reda på för jag är ju en mugglare i såfall :)
Hur som helst. Detta är den näst sista filmen och den var lika bra som alla andra. Dom är så otroligt bra gjorda. Men det är synd att allting går så fort fram om man jämför med böckerna. Där är det ju lite mer mystik och lite mer långdraget, det är ju mer spännande. Men filmerna hade ju såklart blivit alldeles för långa då. Nu längtar jag tills nästa film kommer, den kommer nog vara den bästa av alla tror jag!
Tusen tack Annalina för att du bjöd mig på bio, och tusen tack Annalinas Sambo för att hon fick bjuda mig med dina fribiljetter :)


Usch vad här ser ut hemma. Det är ingen som har haft tid att dammsuga på hela veckan..Det ligger stora hårbollar överallt. Men men, har man berner så har man. Och jag ville ju att hon skulle fälla snabbt och intensivt så det är la bara att tacka och ta emot :)
Är aningen arg på sennenklubben just nu. jag anmälde mig dit för att jag ska kunna anmäla mig till sennenutställningen. Men jag har fortfarande inte fått något medlemsnummer och då kan jag inte anmäla alice till utställningen, och sista anmälningsdatum är den 27/7. Har mejlat och ring men det enda jag fått tillbaka var ett mejl där han som jag mejla hade vidarebefodrat mitt mejl till nån annan. Ska ringa alla nummer som står på hemsidan imon om jag inte fått nått mejl.

Innan idag så höll jag och han jag åkte på städjobb med på att krocka. Bilen sladdade runt när vi körde ut från en korsning. Vi kom över på andra körbanan och jag såg hur en bil kom körandes mot min sida på bilen, men då slutade bilen sladda runt och min städkompis som körde kunde köra över på rätt sida igen. Var lite skakis där ett tag kan jag ju säg!

Nu ska jag ut en kissrunda med hundarna. Och sen ska jag nana. Natti natti friends!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Promenad x2

Nu har jag och hundarna vart ute på promenad, först gick med lillasyster och skettisen Maja, sen så skulle syster Rida kipper också så då följde vi med på en promenad till :)

Nu är jag så trött så jag skulle kunna somna stående. Gick ju upp kl 4 i morse och åkte till jobbet, och när jag var klar kl 07 så tänkte jag att nu ska jag hem och lägga mig i soffan och sova till en film. Men när jag kom tillbaka till Rent hus så frågade en man mig där om jag ville följa med han och hjälpa han med hans städning, så det gjorde jag ju gärna. Även om jag var trött så är ju pengar mycké bra. Så jag var hemma vid 12 istället. Och imon så ska jag hjälpa han och städa också, så det blir lite längre dar så det är bra. Ska lägga mig i soffan och kolla på filmen nu istället. men jag får inte får inte får inte somna, tänkte somna vid 19 tiden, det blir ju lagom när jag ska upp tidigt imon me. :)

Pictures :)


Stallets nya stjärna Maja, Lillasyster Magdalena.





"Är det en hund? En häst? En åsna? Bäst att lukta rumpan och kolla efter!"


Wilma gillar inte hästar....


...väntar häldre utanför stallet.

Men Alice är tuff, och vågar minsann gå in och kolla läget.


Kipper!




Magdalena och Kippet tog en liten längre tur för att kunna galopera, lång där borta på vägen är dom. Alice förstår inte varför hon inte får följa med och springa!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

så jävla roligt är det inte...

Det tog emot idag när klockan ringde 04.00. Låg och tänkte att "faaan, gå upp nu och åka in till stan för att städa i typ 3 timmar, det suger" Men samtidigt så kan jag ju tänka att jag kan åka hem och sova direkt när jag är klar :) Och snart har jag gjort en hel vecka av 3 veckor...det går undan minsann :)
Klockan 13 idag så ska jag åka till mina lillasysters stall och kolla in hennes hästar, hon har hyrt ut sin egen och har en annan som hon rider med och i förrgår så köpte/hyrde (?) hon en skettis, så vi ska gå ut och gå med hundarna och skettisen, det ska bli roligt :)

Annars så längtar jag tills på fredag,då ska vi till johns place :P stället i Varberg som har den aaaabsolut godaste maten, och ligger på det aaaaabsolut mysigaste stället. Förra året när vi var där kunde vi sitta utomhus, typ på stranden och höra havets vågor...aaah, det är fantastico!

Nä jag får la åka då :( Ska se om jag kommer ihåg att ta med kameran så ni kan få se sketlandsponnyn :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Första dagen på jobbet.

Idag stod jag kl 05.00 utanför hallandsnyheter. Första dagen på jobbet som jag väntat på. Herregud. Var så nervös i natt så jag kunde inte sova. La mig vid 21.30 men somnade nog aldrig riktigt, hade inte somnat kl 01 och kl 04 ringde klockan. Konstigt nog så var jag hur pigg som helst och bara flög upp ur sängen. Men nu så känner jag att jag hade gärna sovit några timmar. Men det får jag icke. För imon ska jag städa kl 06 igen så jag måste somna tidigt ikväll. Det gick bra att städa tycker jag och det var inte alls så dumt, gick där i min takt i lugn och ro och var klar i tid. göttans :)

Här kommer lite bilder från Alice bad!


Duschad..då är man ynklig.



Föning och kammning.

Resultatet. Pälsen bara rasar av henne nu. Mest har det rasat baktill så hon ser lite ut som ett lejon :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Espree Hundschampoo!

Jag älskar espree hundschampoo. Det jag har haft till wilma är jag jätte nöjd med, det gör inte hennes päls så mjuk utan den är förblir sträv som den ska vara. Och nu har jag badat Alice med det så att hon ska fälla, och det blev hur bra som helst, jag kunde blåsa och kamma bort massa päls och hon blev jätte fin. Så till utställningarna som är kvar så tänkte jag faktiskt ge mig på att bada henne här hemma. Ska köpa ett espree schampoo som ger volym och glans så ska jag se om det gör mig lika nöjd som dom andra har gjort :)

     
Alice "fälla-fort" schampoo - Volym och glans schampoot - Wilmas strävpäls schampoo.

Bilder från Lupus.se


Tänker på Åsa och mini varje dag.
Och på Anna som tyvär fick ta bort sin underbara Mysak!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wheels & Wings 2009

Är båda igår och idag, förr så gick jag ut båda dagarna även om kroppen sa emot. Nu har blivit lite äldre och lite förståndigare så jag stannar hemma andra dagen :) Det var jätte roligt igår var det. Jag och Hanna skulle åka raggarbil som pappa körde, så vi satt och väntade och väntade på västra vall, så ringde plötsligt lilla syster och säger att bilen började koka så dom kommer nog inte komma fram på ett tag, då var klockan 10, lillsyster ringde mig klockan 2 och sa att do mfått igång den igen :) Det var ju lite synd för dom klart eftersom croushingen är mellan 18-24, men jag och hanna hade kul på cheers and beers iallafall :)
Det roligaste på hela kvällen var nog att Hanna hade kolla in en bartender, så vi sms:ade till 118100 och frågade om han var singel, dom ska ju ha svar på allt. Det kom ett Sms tillbaka "Det finns inga uppgifter om anställda på cheers and beers i Varberg. Men vi tycker han ser singel ut" så det var bara för hanna att köra hårt på den :)

Ja idag är man lite seg, jag som skulle ha så mycket att göra idag har plötsligt inget att göra. Vi ska inte åka till mormor och morfar för det regnar, syster och hennes kille ville inte åka motorcykel då. Så Ludde ska få mikael liljos istället, kanske ses dom där uppe så han kan ge dom till han. Och eftersom vi inte skulle åka så var det tänkt att jag skulle va barnvakt, men dom hade fått tag på gratis barnvakt så det blev inget med det. Så nu är jag fri ikväll :) Vi ska grilla ha de vi tänkt, eller B ska grilla rättare sagt. Det är han som är kocken här. Jag ska städa nu tänkte jag.

Man kan tro att wilma är bakis också. Hon vill inte äta nått annat än gräs och hon sitter där ute i trädgården i regnet, knödd intill huset så hon inte blir blöt. Hon tycker la det är gott med friskluft kanske. Hon åt inte igår heller. Alice däremot äter för dom båda två nu, så det är härligt. Hon äter först upp sin egen mat och när hon ser att wilma har lämnat sin mat så tar hon den också. Efter hon gett oss en frågade blick och vi sagt varsågod då.. :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snuttan.

Nu ska jag iväg och jobba med lill-killen. Det är jätte jätte roligt men jag vill helst inte lämna hundarna :( Alice har blivit så himla "mammig". Hon följer mig mer än vanligt och kan inte ens gå ut i trädgården och uträtta behov om inte jag följer med henne ut på gräsmattan. Jag tror ju inte hon mår dåligt på nått sätt, men jag känner inte heller att jag vart borta mycket nu, däremot så är husse borta väldigt mycket. Kan det vara därför? Att hon känner att hela flocken är sällan tillsammans nu för tiden och vill då vara mera nära? Jag vet inte jag....

Jag hoppas så att vi åker till mormor och morfar på Lördag. Dels för att liljorna snart är perfekta så att Mikael kan få dom, och dels för att det hade vart härligt att bara åka bort en helg. B har ju tyvär inte tid att följa med så Alice och Wilma får följa med mig i stället för att dom ska ligga hemma och vänta på han hela dagarna. Jag håller tummarna...

Wilma tycker nog det är skönt att blivit trimmad. Har inte känt att hela sängen har skakat för att hon har kliat på tovor och sånt en ända gång inatt, det är skönt för henne :) Nu ska jag skriva upp att jag ska rycka henne lite med en måndads mellan rum i kanske 3-4 månader, då skulle hon tydligen få fin päls :) 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma har nu vart hos frisören!

Nu har jag vart hos frisören med Wilma, hon blev väldigt fin tycker jag. Och Monica som trimmade gav mig massa tips och visade hur jag kan göra för att Wilma ska få sträv och fin päls, vilket hon inte har på benen framför allt. Så nu har jag äntligen hittat en bra trimmare, Alice uppfödare Ulrica är det ju klart ingen som slår, hon är den bästa trimmaren jag vart hos (och det säger jag inte bara för att hon är Alice uppfödare) :) men det är lite väl långt att åka en timme för att trimma, blir så dyrt då. Jag pratade också med Monica som trimmade wilma nu hur man gör om man vill utbilda sig till trimmare, hon är ju den då som jag kan tänka mig att gå hos för att lära mig. Men jag vet inte när jag ska ta tag i detta, borde ju göra det nu för det tar ca 1 år att verkligen lära sig och då passar det nog bäst medans jag pluggar för sen ska jag ju jobba och utöka familjen hade jag tänkt :)
Här är Wilma före och Wilma efter :)




Hon fick kanske lite väl litet huvud, men det gör inget. Jag älskar att man ser hennes stora bruna fina ögon nu!

Berättade jag föresten hur det gick med Alice provsvar? jag tror inte det va. Veterinären ringde i torsdags förra veckan och sa att Alice har ingen erilichas men hon visar lite tecken på borrelia. "vaddå lite?" undra jag. Då sa veterinären att borrelia mäts på en skala, Alice ligger långt ner på den skalan. Så hon har antagligen haft en fästing som vart smittad men att Alice kropp inte har tagit till sig smittan så mycket. Så vi får ha det i bakhuvudet om hon skulle bli dålig, men vi ska inte vara oroliga. Jag tyckte först det lär väldigt konstigt, men jag tänker inte på det nu. Alice mår hur bra som helst så det är lugna gatan här :)

Än en gång en tanke till Mini som har Höga värden av både borrelia och erilichas :(
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

jobbat!

Nu har jag vart och jobbat, städat. Och det är verkligen ingen lätt match. det är ofta kvinnor som jobbar på sånna här jobb och män tycker att det är en "kärringgöra", men det är fan tufft alltså. Är helt slut efter att ha släpat dammsugaren upp och ner i trappor och hållt dammsugaren med en hand och dammsugat med den andra. Nu är jag så svett så jag måste ta en dusch innan wilma ska iväg och trimmas. Det ska bli skönt för henne, hon har lite småtovor här och var nu som jag faktiskt inte har tatt bort pga att jag visste att hon skulle till frisören idag så det får frisören göra, ska nog bli skönt för henne att bli av med den långa pälsen nu när det är så varmt ute.

       

Det är alltid lika roligt att komma hem när det är två som blir så glada att se än, Alice gör alltid några aurovarv med en boll i munnen för hon blir så glad.



Wilma är däremot mitt i mellan löp och skendräktighet just nu. Hon blir glad, vifftar lite på svanen och slickar än i ansiktet men sen är det bra med det. Hon är för mogen för lek och sånt larvigt just nu tycker hon!  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ludde.

Har vart ute ens sväng med hundarna i skogen, vi gick och hälsade på Ludde. Så här två år senare så minns jag knappt varför vi tog bort honom. Han kunde ju legat i trädgården och fått springa runt där som han ville, hade vi staketet när han var här? Varför gav vi upp istället för att kämpa? Jo, han kissade inne, jo han slutade äta för här kom vi med en tik, och sen en tik till. Jo, han var som en yrboll och for runt i hela huset 24/7, om vi satte han där ute i sin lina istället så stog han bara och skällde, konstant. Vi började gå varandra mer och mer på nerverna och ingen här i huset mådde bra, varken människor eller djur. Men varför jobbade vi inte med han? Jag försökte iochförsig gå långpromander med honom för att han skulle få av med energi, men han hade aldrig vart ute på några promenader i hela sitt liv så han visste inte vad som hände eller hur han skulle bete sig. Det går inte att lära gamla hundar sitta? vissa säger att det stämmer och vissa säger att det inte stämmer, jag kunde då inte aktivera honom iallafall, eftersom han kunde inget, förutom "sitt" och "plats i korgen". plats i korgen....Lilla kära Ludde, hur ofta fick du inte höra det? Jag minns inte hur det var då, nu minns jag bara att du var den gosigaste hund man kunde tänka sig om man satte sig ner med dig på golvet. Oj vad jag saknar dig nu.



      
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Dina liljor Mikael..

Nu har liljorna slått ut som du skulle fått i torsdags. Vi kommer kanske på lördag, jag hoppas att vi åker upp då, det är inte bestämt ännu. Men om vi gör det så ska jag ta med dom så får du dom då. Jag tänker på dig varje dag. Jag saknar dig, vi träffades ju inte alls ofta. Men jag antar att jag saknar dig så för jag vet att vi aldrig mer kommer ses. Du fanns ju liksom alltid där och jag visste att vi kommer ses nästa jul, eller nästa sommar..... Det är tungt!!! Jag tänker på hur roligt vi hade när jag var liten, då sågs vi ganska ofta. Jag minns framför allt en gång när vi skulle åka till liseberg, mormor var så orolig då. Jag hörde hur hon förklarade för dig att du var tvungen att ha koll på mig så att jag inte försvann, att jag hade en tendens till att plötsligt stanna och titta på något och sen var jag borttappad. Vi hade roligt den gången. En annan gång minns jag när jag var hemma hos dig och lekte med angelica, vi målade naglarna och lekte med era hundar. Akela löpte då, jag tyckte det var så konstigt att ni inte gjorde nått när hon droppade blod överallt, tyckte ni kunde satt ett plåster på hennes sår som jag trodde hon hade :) Jag kommer ihåg alla gånger jag och Stora syster och mormor och morfar var med husvagnen i åmål, tror jag det heter. Du var där och jobbade med hästarna och vi var där och hälsade på. Jag och Lina sprang och lekte på travbanan och mellan stallen, och tittade på alla fina hästar. Du var alltid så snäll och jag älskade dig för det. och för att att du tyckte om djur lika mycket som jag gjorde, det var inte många vuxna runt omkring mig som var så förtjust i djur som jag var, men du var det. Att se dig med hästarna eller med eran hund Akela, som var mer lik en varg än en hund, var härligt att se.  Tack för alla minnen Mikael, det gör det faktiskt lite lättare.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Strandpromenaden!

Jag kom inte upp i tid i morse ändå :( Alice kom och väckte mig klockan fyra i morse, vet inte riktigt vad hon ville men jag tänkte att hon behövde gå ut så jag gick upp och släppte ut henne. Då kom Wilma springades och ville också ut, Wilma gjorde både A och B och Alice kissade (efter mycket om och men, det var ju blött i gräset så då var det inte så noga längre med att uträtta sina behov) sen så blev jag plötsligt jätte pigg och hade svårt att somna om, så när klockan ringde så var jag super trött. Men när jag väl kom upp så har jag storstädat toan, och dammsugat och torkat golv och kammat Alice. Nu fäller hon som bare den. Köpte bioelexir i kungsäter i fredags och ett schampoo som skulle skynda på fällandet lite, så jag ska vänta kanske 1 -1½ vecka till så ska jag bada henne med det, hos pappa! nu är ju våran toa så fin :)

Efter jag städat och ätit lunch så åkte vi in till staden och gick strandpromenaden. Och det var varmare än vad jag trodde, som tur var så hade det ju regnat på förmiddagen så det var lite vattenpölar här och var som hundarna kunde svalka tassarna i, wilma tog en långpaus i en vattenpöl och la sig ner i den, det var gott det tyckte hon :)

Vi gick förbi lägenheten där vi bodde i stan också, vi bodde ju där när vi skaffade wilma och flyttade hit när hon var ungefär 2 år, det är över 3 år sedan vi flyttade hit nu. Det är så roligt att hon känner igen sig där fortfarande. Det var länge länge sen vi gick förbi där sist, kanske 1.5-2 år sedan, men idag så drog och när hon såg grinden och sprang fram och tittade in mellan grindarna in på gården. Där var ingen tyvärr ingen där. Men hon stod länge och spanade innan vi fick gå vidare. Alice stod också såklart och spanade in på gården och tyckte det var mycket spännande :)


Det är så roligt att se att Alice ser upp till Wilma så mycket. Luktar Wilma på ett ställe så ska Alice göra det också, går wilma åt ett håll så går Alice dit också, tittar wilma åt ett håll så tittar Alice dit också!

  
Jag älskar denna staden! Vill aldrig flytta härifrån.



Två trötta efter långpromenad med många nya lukter och intryck!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndags söndag!

Igår så körde jag ju glassbil, det var inte så jätte mycket folk som köpte, många verkade vara borta på semester. Så jag var hemma redan vid 19 tiden, det var härligt :) när jag kört lite mer än hälften av rundan och började bli lite seg, så körde jag in lagom på en stor gård och möttes av 7 st 6 veckors labrador valpar. Tycker inte att labradorer är speciellt fina, men alla valpar är ju söta. Så där blev jag kvar några minut för länge, men det var det värt för dom fick upp mitt humör och min ork igen :) så underbara när dom ska bita i allt, i skosnörena, i fingrarna, i knappar, i näsan. Och dom luktar så gott och mysigt som bara valpar gör! Vill ha en vaaalp nu!!! :)

Idag så har jag vart på ett barnkalas och hjälpt till. Jag vet inte vad föräldrarna förväntade sig, men dom sa till sina barn att "jag går snart, nu ska jag snart gå..." och jag bara tänkte att "snälla gå NU!" För så länge föräldrarna var kvar så stod deras barn och hängde i föräldrarnas armas och ben, såklart! Jag försökte få igång "kom alla mina kycklingar" men det vara bara födelsedagsbarnet och 2 barn (vars föräldrar gått hem) som ville va med, föräldrarna försökte vagt säga till sina barn att dom skulle va med och leka men det gick inte så bra. Men när väl föräldrarna gått hem så lekte dom som bare den och vi hade skattjakt, fika och fiskedam! 

Alice har var så konstig iförmiddags, jag vet inte vad det var med henne, kanske kände hon att jag skulle åka? hon smög efter mig och tittade på mig med en sorgsen blick med nedsänkt huvud. Men när jag kom hem igen så var hon super glad och vi gick promenad och hade roligt. nu är jag iallafall ledig i 3 dagar så vi ska hitta på massa roliga grejjer hade jag tänkt. Det har vart lite sisådär med promenader det senaste, innan när det var så varmt så gick det knappt att gå ut på nån promenad men det kan vi inte skylla på längre så från och med imon ska jag sätta igång ordentligt igen. Gillar inte detta med att rutinerna ändras så när det är sommar, det är ju ingen ordning på nånting! Så jag ska sätta klockan tidigt imon och gå ut och gå som jag brukar göra när jag ska till skolan. Sen ska jag tvätta, städa och kanske åka in till stan och gå strandpromenaden,det var länge sen :)     

Jag börjar bli mer och mer sugen på att tatuera mig, det är nått jag tänkt i flera år att jag nångång ska göra. Men kanske verkligen skulle ta och fundera på detta på allvar? fast sen kom ja på att jag inte har råd med det så det var någ vänta en sisådär 2 år tills ja fått jobb, men det hade ju var guld :)

Nu ska jag nana så jag kommer upp i tid imon också :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tvååker!

Utställningen idag gick inget vidare. Hon fick iallafall först ett första pris, och det är bra. Jag är jätte glad för det! Men det var många tikar som fått första pris, så både Alice och hennes syster Azra var tydligen inte värda mer än det utan skickade ut rätt så snabbt tillsammans med 2-3 andra tikar. Så att så var det med det! Jag ångrar vääääääääldigt mycket nu att jag inte anmält till imon, dels för att många är lediga och hade kunnat följa med, B var ju inte med på utställningen i borås heller, men också för att hon har sina fina päls nu och det hade vart kul att se vad en annan dommare säger dagen efter. Men så är det, imon ska jag köra glassbil och tjäna pengar, har inte råd att vara ledig från det i vilket fall så det är lika bra att vara glad att jag är så lyckligt lottad att jag har ett jobb varannan lördag! 
Jag fick shoppat lite på utställningen också, kyckling filé godis till hundarna, en boll till Alice som piper (för hon var så duktig idag, och wilma får ju också leka med den såklart =) handdukar där dom kunde brodera namn så det gjorde vi, och mandlar som var super goda till matte!

 



 Nu satsar vi på att Alice ska fälla av sig all sin päls (hon ska få bioelexir så det går fortare) och sen ska hon få tillbaka blank och fin päls till slutet på aug, början på sept så vi kan åka på utställningar då. Det är vårt mål det :) Och jag känner att det inte är omöjligt att nå det!
Alice syster hade med sig sin lilla valp idag på utställningen, Nanna. En sånt litet charmtroll, hon var så söt och hade den sötaste blicken jag nånsin sett tror ja. Jag blev så sugen på att ha valp när jag såg henne. åhh vad jag hoppas det ska gå att para Alice till våren så att vi kan få en valp till nästa sommar. Blir det ingenting då så köper vi nog en istället, men jag hoppas på att det ska gå att få en från Alice först och främst :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mikael Wikner 17 Juli 1965 - 10 Juni 2009

Det har varit en oerhört jobbig dag, men vi har klarat det tillsammans, med många kramar och många tårar. Jag grät så jag skakade när vi bar ut honom från kapellet till bilen, som skulle köra honom till kyrkogården. Tänker på hans döttrar och mormor och morfar, och döttrarnas mamma, det är jobbigt för dom! Jag är helt matt i hela kroppen efter alla tårar. Det skar i mitt hjärta när hans dotter Erica 6 år sa "hej då pappa." och kastade ner en röd ros i graven, och att se hans andra dotter Annie 4 år inte säga någonting med tårar på sina kinder. Och när mormor läser upp en dikt hon har skrivigt när hon tar farväl. Hon trodde inte hon skulle klara det, men det gjorde hon. Hon läste sin dikt om hur otroligt orättvisst det är att han ska ryckas ifrån jorden så hastigt med alla sina drömmar och framtidsplaner. Han var fast besluten att vinna ett V75 lopp innan han fyllt 50, jag tvivlar inte en sekund på att han hade gjort det, om det nu funnits nån rättvisa i världen.
Tack ni som skrivigt så fina kommentarer, det värmer!















Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

...

Alice har verkligen repat sig otroligt bra. Hennes exsem läker sig så fint så fint, det är nästan helt borta nu. Och hon halltar ingenting, däremot så är hon inte på bushumör. Men det beror säkert på hormoner och sånt där. Det är ju fällningsperiod nu.

Själv så har jag ont i magen. För varje minut så inser jag att det snart är imorgon och jag vill inte. Jag vill blunda och vakna och inse att detta är en mardröm. När jag fick reda på att han var död så var jag jätte ledsen, sen så har det lagt sig, men nu så är det som att jag verkligen inser att det är sant, för det är hans begravning imorgon.
Det är iallafall en tröst att jag kan se fram emot utställningen på Fredag, att det är roliga saker som händer så snart efter!

Vi skänker en tanke till Alice syster Mini som inte mår bra! Vi tänker på Åsa och Mini och hoppas för allt i världen att Mini ska bli bra snart!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Onsdag!

Nu ska jag iväg och jobba snart. Ska gå brevid på städning som jag ska göra om två veckor! Men det enda jag kan tänka på är att det är begravning imon. Ska in till stan och köpa nått att ha över axlarna och kanske ett par skor efter jobbet. Jag har tagit in några liljor från trädgården som jag hoppas slår ut så att Mikael kan få dom! Han dog av plötsligt hjärtstopp! Det ska man väl göra när man är typ 90 år, inte när man är 44? Men det låg tydligen massa hjärtsjukdommar i släkten, så med stress och allt så orkade inte hjärtat. Blir orolig för mamma nu, hon har ju samma gener som han! Önskar så att han kunde fått en andra chans, att dom kunde fått igång hjärtat och att han fått leva vidare så att han visste att han inte skulle jobba så mycket och ta det lite lugnt. Eller att han fått nån varning tidigare från kroppen, kroppen gav ju bara upp nu...bara sådär!

Alice mår bra föresten! Hon halltar inte längre och hon har inte behövt sitt smärtstillande. Pengarna på alla konton är i stort sätt slut, kanske nån hundra lapp här och var! Älskade CSN som kommer snart igen, saknar det väldigt just nu! Men Alice mår som sagt bra verkar det som just nu iallafall. Så hoppas vi ses på utställningen i tvååker på fredag, då ska Alice visa upp sig igen och charma domarn!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Slöinge!

Idag så har jag och Alice vart i slöinge. Hon haltade fortfarande extremt i morse när vi gick upp, vi avvaktade tills kl 13, då fick det vara nog, hon kunde knappt gå upp eller ner i trappan och har väldigt svårt för att resa sig upp när hon legat. Veternärerna i Varberg och viskadalen var fullbokade tills på onsdag, så jag ringde till slöinge. Dit fick vi komma redan halv 3, väl där så fick vi vänta i över en timme men det gjorde oss inte så mycket. Alice var rätt lugn och där var svalt i väntrummet. Veterären tog tempen (38.5), sen tittade hon när Alice sprang och konstaterade att "ja, hon är hallt på vänster bakben" sen var det dags att klämma, dra, trycka och känna på alla benen. Och Alice säger inte ett pip, rycker inte i en enda muskel medans veterinären håller på. Vilket gör det väldigt svårt för veterinären att veta exakt vart hon har ont och då är det inte lätt att hitta det på en röntgen heller sa hon. Men hon kunde iallafall inte känna någon inflammation eller svullnader i benet. Men vet. tyckte det vore bra att skicka iväg blod för att se om det kan vara borrelia. Så Alice fick smärtstillande spruta, vi fick recept på smärtstillande och sen skulle dom ta blodprovet, och det var inte det lättaste. Vet inte hur många gånger dom stack henne (jag ville inte titta på) i båda frambenen för att hitta ett kärl, som vanligt så stod Alice helt stilla och man kunde tro att hon inte ens märkte det, men det gjorde hon ju alldeles säkert! Tanken slog mig att om detta hade vart wilma som var hallt och sen skulle tas blodprov på, så hade hon nog bitit veterinären, hon låter minsann ingen pilla på henne om hon är ont!
Nu är det iallafall bara till att vänta en vecka ungefär för att se om det är borrelia, och vi hoppas att högre makter gör allt dom kan för att det ska visa att det inte är det!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice då!

Alice är hallt, utan att ha gjort någonting så är hon extremt hallt :( Hon var det inte i morse men helt plötsligt så blev hon det, ena bakbenet vill hon inte knappt sätta i och jag tror också det gör ont i hennes ena framben, så hon har jätte svårt för att gå. Eftersom hon inte har kunnat sträckt sig eller gjort illa sig, eftersom hon inte gjort nått på hela dagen, så tänker jag direkt på borrelia. Vi har försökt få igång henne för det kan ju vara så att hon bara legat illa, men det blir inte bättre av att hon springer fram och tillbaka, och hon vill inte springa hur mycket som helst heller. Hon stannar när hon tycker att det har gjort tillräckligt ont! Jag känner att jag inte fixar detta, varför kan hon inte få må bra nu när hon har sitt exsem också!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Humlor!

Nu har vi massor med humlor på buskarna utanför dörren. Det har inte hänt någon olycka än, med hundar och humlor. Humlor är ju snällare än getingar, dom jobbar där ute och man kan se hur mycket pollen dom samlar på sina ben och sen kryper in under huskanten. Getingar däremot vet jag inte vad dom sysslar med, dom kommer ju ofta in och yrar runt och verkar inte ha koll på nått! Jag har fått flytta hundarnas vattenskål, där den stod innan vad precis under humlornas bo, då hamnade humlorna där och drunknade. Inte snällt mot varken humlor eller hundarna som ska dricka där. Vet inte om det har med humlorna att göra, men iår så har vi massa med äpplen på det ena äppelträdet i trädgården, förra året var där bara två :) Jag gillar humlor iallafall, dom är fina och dom håller sig på sin kant och dom gör så att trädgården blommar! :)


Igår när vi var ute och gick så såg vi tre rådjur, det sista vi såg när vi var på väg tillbaka hem fick Alice för sig att sticka efter. Så Alice sprang uppe på vägen och rådjuret längst med vägen ute på ängen, så märkte rådjuret att den inte skulle kunna komma förbi Alice på vägen, den ville ju upp i skogen. Så den vände och sprang mot oss, då var det inte lätt att hålla wilma kan jag ju säga. Wilma var hel tokig, och Alice hade plötsligt blivit döv, konstigt! När rådjuret sprungit förbi oss så lyckades det sticka upp i skogen då släppte Alice det och valde att lyssna på mig, men då var det för sent. då var jag redigt förbannad på henne, hon fick sig en utskällning som hon bara fått en gång tidigare (när hon jagat grannens katt) medans wilma hoppade, skällde och drog i kopplet. Sen var jag sur på henne när vi gick hem, och det märkte hon för hon gick bakom mig hela vägen hem. Men nu är i vänner igen såklart. :) Jag låtsades också vara lite argare på henne än vad jag egentligen var, för det värsta hon vet är när vi blir arga på henne. Så då skulle hon få känna på det ordentligt tänkte jag, så hon lyssnar på mig nästa gång det kommer ett rådjur!
Henne sår börjar läka sig riktigt riktigt bra, det är inte gult längre utan bara en sårskorpa på det så det ska nog läka sig bra. Men gud vilken tur det var att jag åkte in med henne! Hon kliar inte alls på det nu så hon behöver inte ha den dumma tratten! Blir mer och mer skeptiskt till min veterinär. Läste på salvan och där står att den ska inte användas mer än 2 ggr om dagen i max 7 dagar, efter det så blir det överdosering. Vi ska använda den 2 ggr om dagen i TOLV dagar! Det är ju många mer dagar än sju!? Skulle vilja ha en annan veterinär men här finns ju inte så många, det finns en till som jag vet är bättre men dom svarar aldrig (tror dom är mycket ute på bondgårdar och sånt) och har bara öppet typ 5 timmar på dagen. Ah jag vet inte. Jag lär mig väl mer och mer ju mer vi åker till vet. och kan börja kräva saker till slut kanske!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fredag :)

Ja inatt så fick alice ju sova utan tratt. Och det gick jätte jätte bra. Hon vet att hon inte får klia på såren, och då kliar hon inte på såren, är inte svåra än så när det gäller Alice :) Ibland kan hon inte låta bli utan går och böjer ner huvudet och vill så gärna, men då säger jag vänligt men bestämt nej och leder in henne på annat så hon inte ska tänka på det. Hon är så duktig, och eftersom hon är så duktig så behöver hon inte ha tratten på sig, så hon har faktiskt inte vart på såren på hela natten och nu börjar det bli hårt och fint, så det ska nog gå bra detta :)

Nu har jag städat hela huset, typ :) Tänkte jag skulle ut och lägga mig i solen igen. men den är ju borta nu :( men man ska inte klaga, man blir ju bara bitter då. Det är la bra med moln ibland också..kanske!

Snygge stilen, ser inte så skönt ut för svansen det dära.


Ibland är det skönt att va ledig och bara ta vara på den varma solen!


Kallt vatten är viktigt för hundarna när det är så här varmt!


Alice ligger mest inne nu om dagarna. men ibland kommer hon ut på trappan för att kolla läget.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Inte mycket sömn!

Varken jag eller Alice sov mycket inatt. Jag hade öppnat massa fönster och ytterdörren till uterummet var öppen så Alice kunde ligga där, hon blir ju så varm med tratten. Men jag hörde flera gånger i natt hur hon gick omkring, hur hon försökte komma och lägga sig på golvet bredvid sängen men att det var trångt, hur hon skrapa i väggen mellan köksbordet och väggen när hon försökte lägga sig där. Flera gånger kom hon in och jag hörde hur hon stanna och bara stod vid sängen och tittade på oss. Vid 02 tiden gick jag ut med henne så hon fick kissa. Inatt så ska hon faktiskt få sova utan tratt, hon är inte på såren jätte jätte mycket längre, lite då och då. Men nu har hon inte vart på dom på flera timmar när hon ligger och sover, så det ska nog gå bra på natten. Det är nog värst på dagarna och hon inte gör nått som hon känner att det kliar. Jag märker ju imon om hon har vart på det. Det gör nog ont på henne nu, det är varit i två sår nu och salvan som ska läggas på vill hon inte ha. Hon brukar alltid vara stilla och jätte duktig när man grejjar med henne, det går fint att tvätta men salvan vill hon inte inte ha på. Så det svider nog med den. Hoppas det blir skorpor på såren snart så det inte är så öppet.
Hon har börjat fälla mitt lilla gullefjun också. märker allt hårstråna på golvet här och där. Det är ju inte alls mycket än, får hoppas att hon inte tappar för mycket innan tvååkers utställningen och att såren har blitt bättre. annars verkar det som att tvååker skiter sig iår igen för oss! Men det positiva med att hon börjar fälla nu, är ju att efter tvååker ska jag ge henne sånt där vad det nu heter så att hon fäller fortare, så då kanske hon är fit for fight till sofiero utställningen i september :)

Idag så jobbade jag på ett nytt jobb, som personlig assistent. Det var roligt det. En liten 6 årig kille. huur underbar som helst. Vi var och badade i havet och hade det jätte mysigt. Ska vara där lite då och då i sommar och till hösten. Det är roligt :) 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mitt älskade lilla hjärta!

Usch vad jag känner mig elak, känner mig som en djurplågare. Hon får nästan panik i tratten, hon vet inte vad hon ska ta vägen och slår i med den överallt. Hon lägger sig inte och vilar utan står bara upp som att hon väntar på att den ska försvinna. Jag tog av den nu för jag klarar inte av att se henne så, hon flåsar hon flåsar i den och är märkbart stressad med den på, och det blir kondens och varmt i den när hon flåsar så. Mitt lilla hjärta. Hon kliar ju sig gärna, innan tog jag av den och då smet hon iväg när jag inte såg och kliade sig i kanske 2 sek innan jag hann få henne att sluta, och då började det blöda. Det är som att välja mellan pest eller kolera, att sätta på henne den och se henne må dåligt, eller ta av den och inte veta om hon kliar sönder sina sår under natten :´( Inatt måste hon ju ha den på, men jag vet inte hur det ska gå för henne. Det blir en jobbig natt, jag kommer sova utan öronproppar (som jag alltid har annars) så jag hör om hon springer omkring och inte kan koppla av! I 10-12 dar ska hon ha de så här. Nu är det tur att jag inte jobbar, förutom imon 4 timmar, för då kan jag va med henne och då behöver hon inte ha tratten på om jag har koll på henne tiden.
B frågade vad det kostade hos veterinären. Jag vet inte det. jag bara betalade och var glad att dom hjälpt Alice. Jag känner så oerhört stort ansvar för henne, jag tog hem henne hit och därmed tog jag på mig ansvar för en annan individ. Det får kosta hur mycket som helst, det är min skyldighet att få Alice att må bra. Annars skulle jag ju aldrig köpt henne. Min kärlek till henne är så stor så det går inte att förklara. Jag älskar ju wilma också SÅKLART, men Wilma är först och främst B´s ansvar, för han har köpt henne. Därför känner jag mig på nått sätt mer skyldig när det gäller hur Alice mår, för det är mitt och bara mitt fel om hon inte mår bra!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Magkänslan!

Var så osäker precis innan jag skulle åka in till veterinären om jag verkligen skulle åka, det är ju bara ett litet sår och det var kanske inte så varigt ändå? Men min magkänsla sa ändå att jag vill att de kollar på det för säkerhetsskull, och tur var ju det. Dom rakade bort pälsen, utan att behöva söva henne vilket vet. sa var väldigt ovanligt att hundar gick med på :), och då såg vi ju att det var mera än vad man såg med pälsen där. Det var rött och svullet och såg inte alls bra ut. Antaligen är det våtexsem. Det är det värsta med min veterinär, att dom kan aldrig säga exakt vad felet är, det kan va dittan och dattan. Jag vet inte om det så med alla veterinärer att det är svårt att komma på vad felet är, men det är jobbigt iallafall, detta var mest troligt våtexsem, men kan också vara från parasiter eller fästing. Iallafall, nu får alice ha krage så hon inte kliar sig och det ska tvättas och smörjas med salva på två gånger om dagen. Mitt lilla hjärta. Det var tur vi åkte in så det inte hann sprida sig mera. Får ha koll på henne nu bara så att hon inte börjar klia sig på andra ställen på kroppen om det blir nått mera.





Nu ligger hon här jämte mig och snarkar, vi har vart hos pappa i tre timmar när jag jobbade där ju. Hon tycker det är jobbigt med tratten och alla andra djur, malte, tussan och en hund som maggan passar, tar avstånd från henne för dom tycker tratten verkar så läskig. Så nu är hon helt utslagen.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

konstigt!

Alice har fått ett så konstigt sår, under munnen liksom, på hakan eller vad man ska kalla det på hundar :) Det är inte särskilt stort eller djupt, men grejjen är att igår morse så hade hon bara torkat blod i pälsen, så jag tvättade och gjorde rent, efter några timmar gjorde jag rent igen, när jag sen skulle göra rent vid 17 tiden så var det varigt. Så jag gjorde det det då och sen en gång till, men i morse så var det fortfarande varigt. B säger att det nog ska bli bra, ingen fara. Men jag är så nojjig, här är ju så varmt så bakterier och annat kan väl lätt sätta sig i såret även om man gör rent hela tiden, sen så är det väldigt svårt att få helt rent pga pälsen. Så jag ringde vet. ska dit kl 14. Är så rädd att hon kan få blodförgiftning tex. Dom kommer antagligen raka bort pälsen där och göra rent ordentligt. Det hade vi ju kunnat göra själva men det känns bättre att nån som vet vad dom sysslar med grejjar med det. Får hoppas på att det blir bra!

Igår fick jag nytt sommarjobb också :) Jag börjar bli lite desperat nu, inga sms om vikariat har kommit sen innan midsommar så jag är i stort behov av pengar. Så jag frågade pappsen min, som har växthus, om han har nått jobb till mig. Igår var mitt första jobb att köra syrran till GBG, hon skulle peirca (?) sig, så jag körde och fick pengar för det och pappa kunde fortsätta jobba i växthuset :) Idag ska jag sitta i "shoppen" som vi kallar den, där han säljer gurka och tomat. Det har vart för mycket svinn där det sista när folk får ta själva och lägga pengar, så lillsyrran har suttit där några kvällar och idag så ska jag få göra det och få lite pengar för det :) Hoppas han har mer jobb sen, jag gör vaad som helst. Städar, klipper gräset, rastar hunden, plockar tomater, viker lådor, väger tomater...sånt som man kanske kan tycka att man som dotter kan hjälpa till med ändå...men inte i detta fattiga läget :)

Nu ska jag rensa ogräs innan Alice ska till veterinären.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0