Ella min slangbella..

Hon börjar fatta vad Wilma menar nu, när wilma så vackert lägger över sin stela svans i en båge och trycker upp sin fina stjärt mot Ellas nos, och trippar med när Ella flyttar sig. Ella har tidigare inte förstått, "YES!! BUUUSA!" Har Ella sagt och hoppat runt som den studsboll hon är. Men Wilma har frustrerat hejdat henne genom att grabba tag om hennes bakdel och demonstrerat hur man ska göra! Idag gjorde Ella ett försök, först med tassarna uppe på Wilmas rygg helt platt - gick inte så bra. Men seen, Ella tog ett sånt fint tag och försökte para sig med wilma. Herregud, som dom håller på! Dom springer fram och tillbaka i hela huset och parar sig och skäller och hoppar och skuttar. Wilma gillar ju inte att vara ute så här års i vanliga fall, men nu är hon mer än gärna ute med Ella där dom två i fred kan hålla på. Det är tur vi har vår inhängad :) För tänkt när Ella blir mer mogen och själv börjar löpa, vilket liv det kommer vara. Alice har ju tidigare vart den som har fått utstå Wilma i dessa tider, Alice bryr sig inte alls om Wilma nu, hon tycker nog det är skönt att slippa tvingas ner på hennes nivå och para sig med den plutten. Men dom är så roliga så jag kan sitta skratta åt dom länge :)

Var och köpte mat till hundarna och katten idag. Alice blev pendlad på olika saker. Det är häftigt. Att en liten pendel kan visa så mycket intressant. Den visade iallafall att solrosolja inte är bra för Alice, men rapsolja är däremot bättre, och olivolja. Fiskolja är varken bra eller dåligt och så även kungsörnen snabbmakaroner. Hon som kan så mycket om mat och sånt här tyckte också Alice var smal :( jag blir så van vid henne så jag ser det tydligen inte. Men nu ska hon få mera mat, rapsolja, pasta och morotspellets. Laddade upp med ett rejält lass ikväll. Pet pet pet. "åh pasta! Mums! Men det andra får vi peta bort!" Hur får man en hund att gå upp i vikt som inte ÄTER?? Ella däremot äter som en häst numera, det har liksom bara släppte på henne en dag också börja hon äta :) Så Ella och Wilma äter upp varenda liten mumsbit, medans Alice skiter i vilket och lika gärna kunde äta snö istället, hon verkar föredra det framför allt annat nu!


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

jag har nog valt fel ras...

 

 Deltagare Nordisk Mästerskap i lydnad 2010/

Competitors Nordic Championship in Obedience 2010



NORGE

Lagledare/Teamleader Jan Odd-Geir Sørmarken

Förare/Handler Hund/Dog Ras/Breed

Line Fatland Frøystad Harry-Pepper Border collie

Monica Wickstrøm Kronvallaren Extra Border collie

Hege Johnsen Kronvallaren Gustav Vasa Border collie

Nina Basma Kronvallaren Glöd Border collie

Trond Brustad Doubleuse Cloudberry Golden retriever

Kjellaug Selsaas Myrullen’s Junior Flis Border collie

Reserv

Maren Helene Teien Amira Border collie

FINLAND

Lagledare/Teamleader Maarit Karhu

Förare/Handler Hund/Dog Ras/Breed

Christa Enqvist-Pukkila Tending Vigor Border collie

Sirke Viitanen Tending Conqueror Border collie

Katja Kiviaho Tending Airborne Border collie

Mari Leiviskä Tending Pantheress Border collie

Kati Mäntyniemi Tending White Wicca Border collie

Elina Niemi Tending Bluey Border collie

Reserv

Nina Manner Tending Hotspur Border Collie

DANMARK

Lagledare/Teamleader Erling Olsen & Anette Olsen

Förare/Handler Hund/Dog Ras/Breed

Helle Damkjaer Faehunden’s Pepsi Border collie

Miriam Søndergaard Texas Border collie

Lone Thyrsgaard Amos Border collie

Helena Lund Thomsen Asasara Click Jubii Border collie

Vivi Pedersen Kelliegårdens Ozi Border collie

Jonna Madsen Bracken Border collie

Reserv

-

SVERIGE

Lagledare/Teamleader Lotta Linusson & Anne Dahlin

Förare/Handler Hund/Dog Ras/Breed

Maria Hagström Vallmyra Ylle Australian Stock dog/ Working Kelpie

Diana Ljungström Tazzhagens Tazz Border collie

Mona Kjernholm Vallhunden Marvin Border collie

Sofia Edlind Gränsvallarens Tia Border collie

Pia Albinsson Kronvallaren Caisa-Cavat Border collie

Mona Karlsson Stensvassas Lillsilver Raider Border collie

Reserv

Lena Andersson Kronvallaren Gubben Border collie



Det verkar ju helt klart som att det är bordie collie man ska ha om man ska gå lång på lydnadsplanen, till och med i norge, danmark och finland. Men tänkt vad coolt det skulle vara om jag skulle vara med i Landslaget med Alice, eller ännu häftigare, med Ella :) Wilma är nog tyvärr lite gammal för att hon ska hinna bli så duktig. Och jag är inte så duktig på att träna mina hundar så jag kommer ju inte gå så långt..men jag ser det framför mig...bordie colle efter bordie colle går in på plan och gör sitt..också kommer jag och Ella in och får högsta poäng..det hade vart coolt :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma är på gång..

Wilma löper ju nu. Hon har löpt i snart en vecka, men man kan tro att hon är i höglöp redan! Hon ställer upp sig för Ella och Alice, och Glasgow var här innan och han fick gärna slicka och lukta och hålla på. Men det är ingen som vill para sig med henne, Ella verkar inte alls förstå vad hon vill, så då gör wilma det på dom istället.

Vi var iallafall ute i två timmar innan, det var jätte skönt :) Men jag blev så seg efteråt tyvärr. Hundarna sov och jag spelade tvspel. Nu tänkte jag plugga lite och se över vad som behöver göras.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wilma, Alice och Ella

Den som säger att lyckan inte kan köpas för pengar, vet inte vart man handlar
– Mae West

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Juldagen!

Nu var ju julafton slut, man borde fira jul i en vecka tycker jag. Det är så trist att man ska planera och planera och förbereda och hålla på, för att allt ska vara över efter en enda dag. Idag har vi inte gjort mer än nödvändigt. Vi har eldat upp papper från igår, och vart ute och gått med hundarna..sen vilat, ätit pizza och sen vilat mera. Riktigt skönt :) Jag må vara hemma hela nästa vecka, men det ska pluggas. Ska läsa massa böcker, eller iallafall vissa kapitel i många böcker. usch och fy, men det är ta mig fan också det sista jag gör på denna utbildningen, om jag ser till att bli godkänd, och det ska jag se till att bli för jag vill absolut inte komplittera saker när jag börjat jobba sen.

Alice är ju den enda hund här hemma som är duktig på att gå lös i skogen. Tänkte på det när vi var ute och eldade innan och hon var med. Vi behöver inte lägga nån energi på att ha koll på henne överhuvudtaget. När Ella får gå lös så måste man ha full koll HELA tiden för kommer hon för långt bort eller får ett spår så är det kört, och wilma får ju i stort sett inte gå lös på promenader, för hon sticker direkt! Men Alice, ja hon följer oss där vi går, stannar vi - stannar hon, vänder vi - vänder hon. Vi är så bortskämda med hur duktig hon är på detta, tar henne så mycket för givet på promenaderna, också blir jag så arg på henne de få gånger som hon sticker ifrån mig - vilket hon bara har gjort två gånger om det inte är så att någon annan hund sticker iväg med henne. Men hon är ju faktiskt otrolig! Min pärla. Måste åka till klubben i veckan och träna igen, är så sugen på det nu. Och Ella måste ju få träna lite mera på att stå och springa inför utställningen, det var länge sen men snart är det dags igen. Och nu är hon äldre (men fortfarande i valpklass) så nu kan domaren ha högre krav på att hon ska stå stilla kanske, iallafall så har jag krav på henne att hon inte får hoppa och bitas och åla sig och hålla på :)

Jag läntar så jävla mycket till att börja jobba nu så ni anar inte. Jag vill inte plugga mera, jag vill inte gå till skolan nån endaste mera gång. Inte för att jag vantrivs där, men jag vill vidare nu, vill därifrån och ut i arbetslivet!!! Men det är bara 22 dagar kvar sen börjar jag. Fan vad kul det ska bli :D Fick innetofflor igår som jag ska ha på jobbet också, jag är laddad ;)





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

God Jul!

Imorgon är det julafton, jag ser fram emot det. Det känns bra för jag har hunnit göra så mycket, lite varje dag så nu är det i stort sett klart. Och det är skönt :) Var ju på gekås idag, dom hade inte alls mycket julgranspynt :( det var kanske slut så här dagen innan. Men det blev det gamla vanliga kulorna och glittret i granen, får vara ute i tid nästa år istället :) Våran gran är ju som sagt så fin som den är, tycker faktiskt det iår. Så den ska få stå kvar länge, om den inte börjar barra förståss...vilket den kanske gör fort eftersom den stor precis bredvid kaminen, eller så kanske den brinner upp om vi har otur!

Och det är skönt också att veta att varken mamma eller pappa sitter själva imon. Har inte alls känns bra andra år när pappa har suttit själv medan vi sitter här hemma, bara nån kilometer bort, massa folk och skrattar och har det trevligt och roligt långt in på natten.

Nu ska vi iallafall snart äta fisk :) gott gott. Sen ska vi som sagt ligga i soffan hela kvällen. Jag har färgat håret precis också, min frisör tyckte det, och sjääälvklart hade dom ju hårfärg där som jag kunde köpa som var sååå bra. Och självklart köpte jag det :) Man vill ju inte gå runt och se dum ut så bättre att ta det säkra före det osäkra :)


God jul alla vänner!


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tänker på morbror..

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

dan för doparedan.

Väntar på ett paket, jag undrar varför det alltid är jag som sitter hemma och väntar på paket? hmm... Och hur kan det komma sig att vi helt plötsligt har så många paket som ska skickas hem till oss, när vi aldrig haft några tidigare. jaja. När det väl har kommit så drar jag och Lottis till Gekås iallafall :) Hoppas det är ytte pytte lite folk, vi skulle ju vart där nu, men jag måste ju vänta på paket :( Hundarnas bur till Husses bil för att vara exakt! Bra att vi äntligen får den iofs, dom måste ju åka säkert!

Igår fick lilla granen komma in i värmen, den är jätte jätte fin. Det är första året vi har en kungsgran, och den är näst intill perfekt faktiskt :) jag vet inte riktigt hur jag vill klä den, tycker den är så fin nu när den bara har sina ljus, och jag brukar ju gilla att ha tjockt glitter i, men det kanske inte är så fint iår när själva granen är så fin i sig...vill ju inte skymma den liksom. ja, får se vad de har på gekås :)
Ska se om jag kan duka innan vi ska åka till gekås också, så är det gjort. Jag ville ha bordplaceringar iår, men nähe..det skulle vi inte. jag hade tyckt det var skit kul att bestämma vart alla skulle sitta så att inte folk sätter sig jämte sin bror eller mamma eller nått, roligare om folk sitter med folk dom inte träffar så ofta tycker jag :) Men det roligaste hade nog varit att göra placeringskorten ;)

Också ska jag bära in ved, nu jävlar tänkte jag bära in massor. Vi eldar ju så mycket nu när det är kallt, så en korg som jag orkar bära in tar slut på en dag, och det är så kallt att hämta mera :( så nu när jag väl ska gå ut så tänkte jag fylla upp uterummet rejält, så det räcker ett tag istället för den lilla korgen! Alice och Ella hjälper säkert gärna till också :) Wilma ligger helst i sängen hela dagaran och nätterna nu, hon har börjat löpa. Undrar om hon vill ha mera närhet då, eller om hon bara inte vill bloda ner sin soffa? sängkläderna behövs ju bytas varje dag helst iallafall. Jag hoppas Ella börjar nu snart också så att hon inte löper på mydog, men hon kommer säkert löpa då, wilma löpte på sin första utställning, hihi, då tänkte jag tatt på henne trosan så hon inte blodade ner filtar och allt, men nej nej!! det skulle jag inte göra sa uppfödaren, då ser ju hanhundsägararna vem det är som löper och då blir man inte poppis :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

VG VG VG VG VG

Herregud, vi lyckades :D Vi fick VG på examensarbetet. Jag är så jävla glad, kan knappt tro det. Betygen man kan få är U (underkänt), G (godkänt) Eller VG (väl godkänt). Vi fick alltså det bästa man kan få! Vi sa när vi började med arbetet att vi ska sikta på VG, och det har vi gjort genom hela arbetet, vi har kollat kriterier för G och för VG, också har vi jobbat mot VG. Och det lönade sig :) Ja, jag är så glad så glad så glad. Vi är författare nu, vi är forskare nu. Vårat arbete har fått VG vilket gör det högst trovärdigt och kanske kommer högskolan visa det för studenter, och förskollärare. Ja, det går nog inte att förklara hur glad jag är för någon som inte gjort ett examensarbete själv, men fan vad bra vi är :D

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

glad inne, ont ute!

Idag har vi lämnat in examensarbetet på riktigt denna gången, nu väntar vi på resultatet. Att vi ska gå underkänt är inte så troligt, eftersom hon borde ha gett en liten hint om det under opponeringen kan man ju tycka, så nu väntar vi på G eller VG (finns inte MVG här). Jag hoppas på VG som fan :) det är lite sorligt att det är slut nu, ska jag inte få träffa Sara i stort sett varje dag längre. Vi har haft det roligt tycker jag, och hennes mage har ju bara blivit större och större och snart smäller den ;) Det är så synd att hon bor i halmstad juh, eller att jag bor i varberg. beroende på hur man ser på det ;)

Igår firade vi jul med min familj, några åker till egypten på torsdag och vi ska ju fira med B´s familj enligt tradition på julafton så vi tjuvstartade i går med min familj. Trevligt var det och många fina paket fick jag. tack tack.

Nu gör mina händer riktigt ont. Innan var det inte så farligt och jag begymrade mig inte så mycket över det, tänkte att jag kan ju ändå inte göra så mycket åt det så varför tänka på det? Men nu kan jag inte göra annat än att tänka på det, i stort sätt alla fingrar har sprickor där man böjer dom, det värsta är när jag ska knyta skorna för då måste jag ju böja och ta i hårt och dra, så då börjar det alltid blöda. usch. B säger att jag ska åka till doktorn, men jag tror inte det finns så mycket dom kan göra. Föresten tycker jag inte om att smörja med kladdiga smörjor på mina händer. Jag tvättar nog händerna för ofta också för det försvinner ju med en gång, vet inte när jag skulle kunna ta det utan att behöva tvätta händer kort efter, förutom på natten då. På nätterna kletar jag på så mycket helosan jag bara kan så händer riktigt ska få suga åt sig, det är dock kvar på morgonen och då tvättar jag ju händer igen. jag hade just nu kunnat tänka mig att följa med B till afrika om några veckor trots allt, bara för mina händers skull. Kommer ihåg hur skönt det var när vi var där i januari och jag nästan kunde se hur mina händer drog åt sig alla fukt och läkte, efter två dagar var såren hur fina som helst..sen gick det upp sprickor igen efter två dagar vi kommit hem. Men, jag har nog hellre onda händer än slaskigt väder om det är alternativen, jag fullkomligt älskar detta underbara väder. snälla snälla vädergudar låt det vara minusgrader fram till mars-april nu! Och vet ni vad jag tänkte igår när jag knöt skorna?? jo jag tänkte "jag ska ju vara jävligt glad att jag har händer iallafall, finns ju faktiskt dom som inte ens har det" Man får försöka se saker från den ljusa sidan här i livet :)

Nu ska jag lägga mig och sova. Hela familjen ligger och sover, förutom katten som är ute och jagar möss, eller mest troligt är väl att hon ligger i sitt lilla värmehus i uterummet. Men hon måste ju vara ute nångång så det får bli på natten, för dom är ju nattdjur katter. Men hon hade nog helst varit en sov-hela-dagen-katt. När någon börjar borsta tänderna på kvällen så vaknar hon direkt och springer och gömmer sig, hon vet att det är dags då. IBland blir jag så förbannad på henne för jag få jaga henne i hela huset innan jag kan gå och lägga mig. Försöker komma ihåg att släppa ut henne innan jag börjar borsta tänderna, men minnet är ju som det är.

Imorgon ska jag till Lotta. Hon ska klippa sig och jag ska gosa med lilla dottern, den finaste flickan som finns förövrigt. Hon har blivit så stor sen hon föddes i mars. Tiden går så fort och bäbisar växer så fort så det är inte klokt. Då var hon bara en liten skrynklig potatis, nu är hon en liten människa som rör sig och vill saker :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fitness Festivalen och Stockholm hundmässa.

Utställningsmässigt så var inte stockholm hundmässa nån vidare hit, Glasgow börjar med ett andra pris, trist. Alcie är vårt sista hopp och men hon fortsätter på samma spår och får ett andra pris. Båda två var för smala och små och hade för lite päls (man blir som man umgås?) vi får nog sluta motionera våra hundar så dom lägger på sig lite ;)

MEN - vilka två underbara dagar det har varit. Hundarna har skött sig exemplariskt och legat hela vägen upp till stockholm och hela vägen hem idag, med endast en uträtta-behov-och-stäcka-på-benen-paus, per sträcka. Och det har varit roligt att träffa Farmor och farfar och kusiner och farbror och sen självklart Linnea, super super! Och sen har vart kul att titta på alla saker som säljes på mässan, det var ju hur stort som helst. Också träffade vi en från samma kennel som Alice, Bilbo, det var också roligt :) Jag har äntligen fått köpt saxar, har tänkt på det på varje utställning jag har varit på men så har jag tyckt att det har varit för dyrt, men nu så fick jag äntligen köpt det :) och dom hade erbjudnade så det ingick gratis slipning en gång per sax, toppen :)

Nu ser jag jätte mycket fram emot MY DOG i januari, Alice kommer la fortfarande vara undernärd och vanvårdad ;), men Ella, mitt sista hopp!! Vilken dröm att få ett cert, hon har mycket press på sig min lilla flicka, vi får ju inte det på my dog då eftersom hon är valp, men till sommaren..jag ser fram emot att ställa henne jätte mycket :) Men till sommaren kommer ju reglerna ha ändrats, och jag tror att det kommer vara svårare att få första pris då, eller excellent som det kommer då, för det steget är mindre eller vad man ska säga. Men Ella ligger nog bra till ändå :) däremot så fattar jag det som att dom kommer kunna dena ut flera cert, idag får dom bara ge ut ett, och då har ju Alice större chans att få ett :) Har faktiskt lite funderar kring om domarna redan har börjat bli hårdare, glasgow och alice förtjänar säkert det dom fick, dom har ju dåligt med päls..men jag har nog aldrig sett så många tredje pris på samma utställning, eller nånsin tillsammans heller...domarna slängde tredje och andra pris omkring sig, dom som fick första pris skulle vara glada :)




Nu till nått annat!!

Här ska ni få se på min förebild :) Jag är så imponerad av vad hon har lyckats träna sin kropp till!! 


Linnea Berglund Fitness Festivalen 2010. nr 108.
















Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Stockholm nästa!

Väskan är packad med utställningkläder för matte, göra-sig-fin-saker för både matte och Alice, och Alice mat. Alice är bada och fönan, alla viktiga utställningspapper ligger i sin pärm.
Allting är redo och planerat in i minsta detalj - imorgon drar vi!




DreamTeam!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jag är glad.

Jag är så in i norden glad. Trots att mina händer är så torra så att det är stora sprickor i dom, trots att det är har kommit så mycket snö så att jag inte kan åka till Svenljunga för att bada Alice...så är jag så jävla glad. Vi har haft opponering idag. Vår examinator var en forskare som har forskat kring olika saker på förskolor. Hon tyckte att vårat arbete var jätte bra, hon tyckte att vårat arbete var i klass med andra riktiga forskares, forskare som vi har refererat till i vår text. SÅ bra tyckte hon att det var. Hon ville gärna använda vårt arbete för att visa upp för förskollärare. Jag blir helt tårögd när hon sa det. Att en sån som hon säger att vår forskning är så bra, det är helt otroligt! vi har lite små saker som vi ska ändra i arbetet innan det ska lämnas in för slutlig bedömning, men det var inga stora saker alls. Ja, jag är så glad. Jag är så glad att hon inte tyckte att vi behövde ha flera referenser eller att vi måste kolla igenom hela texten för den är dåligt skriven eller för att vi har för lite material från observationer för att bli godkända, jag är så glad och tacksam för det. Nu kan jag åka till stockholm imorgon och bara njuta och sen fixar vi detta lillpilll på måndag och sen kan jag fira jul. Det är en sådan lättnad så det är inte klokt!!

Nu ska jag ut med hundarna, dom stackarna har vart ensamma hela dagen ju.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Blir rädd för mig själv.

Ibland blir jag rädd för mig själv. Förstår inte vad som händer i mitt huvud som gör att jag glömmer saker väldigt ofta. Inatt vaknade jag och låg och funderade på om jag hade släppt in wilma från trädgården, hörde hur Alice låg och snarkade och Ella låg i sängen, och kunde inte minnas mig att wilma hade kommit in. Men jo, det hade hon visade det sig. Men jag blir lite rädd, för jag skulle kunna glömma dom ute, märker jag. B säger att jag skulle kunna glömma mina barn i bilen på sommaren så att dom dör, och ja - jag håller med. Därför kommer jag aldrig våga lämna dom i bilen från första början när jag väl får barn. Jag skulle aldrig aldrig sätta fast hundarna i dragkrogen på bilen, för att jag vet att jag skulle kunna glömma dom där. Ofta glömmer jag bort att stänga av vattenkranen, så går jag runt och funderar på vad fan det är som låter! När jag åker hemifrån så måste jag ibland vända för att kolla så att jag har stängt av plattången, eller stängt till kaminen ordenligt, jag har alltid gjort det, men jag är väl så van vid att glömma så jag tänker att jag glömmer hela tiden.
Hur som helst, det som hände just nu var att jag skulle kolla så att jag visste vart papprena till utställningen i stockholm var, och jag visste ju att dom ligger i min nya fina mapp som jag har köpt till Alice där hennes stamtavla finns också, skulle ju bara dubbelkolla. Men dom var inte där? :O och dom var inte i nån av mina två högar med skitpapper. va fan? leta flera gånger och överallt och började få lite smått hjärtklappning. Så tänkte jag att jag får väl kolla i pappersinsamlingen, men jag kan väl ändå inte ha slängt det. Men jo, där låg det! Och jag är inte jätte förvånad, en gång slängde jag en av B´s räkningar som han upptäckte när vi stod och skulle slänga papper. Ja, trött på mig själv blir jag! Och lite rädd att jag en dag ska glömma nått allvarligt som ett ljus eller nått.

Till roligare saker. Det börjar närma sig vår livs största utställning. Aldrig trodde väl jag att jag skulle åka till stockholm på hundmässa. Fan vad kul det ska bli. Det ska bli kul att sitta i bilen 6 timmar (eller mer beroende på väglag) med underbart sällskap, det ska bli kul att träffa Linnea igen, det ska bli kul att träffa släkten i märsta, det ska bli kul att gå på hundmässa och kolla på utställningar, lydnad och alla saker dom säljer. Det ska helt enkelt bli hur jävla kul som helst :) jag ser fram emot detta jätte mycket! OCH en sak till som jag inte sagt till josse ännu, men jag hoppas vi kan stanna i gränna och köpa på oss ett års lager av polkagrisar ;)

Och på söndag när vi har kommit hem så ska vi fira jul med min familj. Det ska bli mysigt. Jag älskar att ge bort julklappar och se vad folk tycker om det dom får. Speciellt en julklapp ser jag fram extra mycket emot att ge bort, kan inte säga nått om den ännu för då kanske personen kan lista ut..men kan säga det på måndag :)

Imorgon ska vi få opponering på vårt arbete och ge opponering på ett annat arbete. Ja nu händer det mycket må jag säga..och kul är det :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

EFTERLYSER KEPSAR!

När vi var i uganda i januari så hade jag med mig 5-6 kepsar. Vi delade ut dessa längt vägen till fattiga människor lite här och där som gick i den starka solen helt ensama på kilometerlånga raksträckor. Deras ansiktutryck, deras tacksamhet - är ovärderlig. Dom blev så otroligt glada, för en keps! För oss är det kanske väldigt konstigt att bli SÅ glad för en dammig keps med ett reklamtryck på. Jag minns speciellt en tjej som inte vågade ta emot en keps, kommer nog aldrig glömma henne. Vi körde upp bredvid henne där hon gick och B sträckte ut en keps, hon bara fortsatte gå och tittade ner i marken. Chaffören sa till henne att hon får den, att det är ok. Men hon bara fortsatte gå och tittade ner i marken som att hon varken såg eller hörde oss. "hon är blyg" Sa chaffören då, också gasade han vidare. Hon hade ju ingenting, eller ja..det vet ju inte jag egentligen vad hon hade eller inte hade, men hon hade smutsiga söndriga kläder på sig, men hon var för blyg eller rädd för att ta emot en gåva. Det är synd. Den första killen vi gav till såg vi gå helt ensam i solen och bara gå och gå och gå. Vi stannade brevid honom och gav honom en keps. Han log och började skatta och tacka. vi sa log och sa varsågod också körde vi vidare. Sen kollade jag bak på honom. Då gick han och tittade på kepsen, sen satte han på sig den och skrattade och gick med mycket lättare steg vidare. Tänkt vilken känsla, han var på rätt plats vid rätt tillfälle. Vill ge fler den chansen.

Hur som helst. B åker ju snart tillbaka. Jag vill att han ska ta med sig mera kepsar, eftersom att det tydligen var väldigt väldigt uppskattat. Chaffören tackade oss jätte mycket när vi delat ut dem, han förklarade att det betyde väldigt mycket för de människorna. Men nu är det så att vi tyvärr inte har flera kepsar här hemma. Är det någon där ute som har? Det var så enkelt att ta med sig, de tog inte direkt någon plats i resväskan och väger ju ingenting. Vet att en Emelie sa inför vår resa i januari att hon hade en hel låda hemma, så många kan ju kanske inte B ta med sig, men några iallafall. Finns de kvar emelie?

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

MUSIKHJÄLPEN!!!

Nu har jag precis skickat iväg ett sms där jag skänkte 50 kronor till musikhjälpen i P3. Jag önskade Murray Head - One night in bangkok. Önska du också för fan. 50 kronor, 50 kronor mer eller mindre spelar inte så stor roll för så många av oss. Men för många barn så är det skillnaden mellan att jobba dygnet runt, bli misshandlad och svälta - och att gå i skolan och få mat och må hyffsat bra!

SKICKA ETT SMS MED 50, 100 eller 200 (beroende på hur mycket du vill skänka) MELLANSLAG OCH DIN LÅT SOM DU VILL ÖNSKA, TILL 72999

GÖR DET NU!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

testing testing!

idag kom jag äntligen iväg på tester som jag skulle göra på gymmet! Det var väldigt intressant. Jag har tipp topp kondis fick jag reda på :) skit kul o höra. Hon frågade var jag tror att jag ligger på en skala 1-10, jag sa ca 6-7. När vi gjorde testet sa hon att jag ligger på en 8:a ungefär, stark åtta :) Så det var jätte kul.
Min muskelmassa och min fettmassa var inte lika bra dock :( har för mycket fett, 29%. Men jag ligger bra i vikt i förhållande till min längd så hon tyckte att jag ska strunta i att väga mig för där behöver det inte hända nått, men jag kan mäta omfång och sådär istället, får fett har större omfång så om jag får mera muskler så försvinner fett och jag blir mindre. Så jag ska köra på det. Sluta väga mig varje fredag, och sluta mäta mig varje fredag också för hon sa att det inte får bli nån fixidé, en gång i månaden räcker! Mitt skelett väger 9 kg också, det var intressant att veta :) Mina musklet och organ väger 36 kg, och mitt fett 18 kg. Nästa gång jag gör testet så ska mitt fett vara mindre, vi satte som mål att min fettmängd ska vara 25 % nästa gång jag gör testet (om typ 6 månader) så nu jävlar :)

Nu har vi precis kommit in från promenad. Josse och glasgow kom hit. Det var kanon. hundarna har fått träffa både Tellus och Glasgow idag :) Nu saknar de bara Rocky också :( Lilla rocky, jag saknar honom också!





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mina godingar!

Har vart ute och gått en runda här i skogen med Lotta och Tellus i morse. Det var mysigt. Ella går ju numera i koppel tillsammans med Wilma, hon har blivit en på tok för duktig jakthund för att gå lös hur som helst. Släppte henne lös de sista stegen innan vi var hemma, men till och med utanför dörren hittade hon nått som var super intressant och började skälla och springa omkring så kopplet åkte på snabbt igen.

Nu ligger dom iallafall utslagna och vilar sig. Ella och Wilma ligger framför brasan i vardagsrummet, medans Alice kör på den svalare varianten och ligger i den lilla hallen längst bort från vardagsrummet :)








Ella är så go på morgonen. I stort sett varje morgon numera vaknar jag av att hon kommer och borrar in sitt ligger huvud i mitt täcke uppe vid mitt huvud. Så klappar jag lite på henne och sen fortsätter jag sova. Oftast så flyttar hon sig efter det, det är som att hon bara ska tala om att hon är där, och ville ha lite kärlek bara :)

Nu håller jag iallafall på att plugga. Räknar ner dagarna innan detta ska vara över, och sen hoppas jag att vi får godkänt så att vi kan slänga skiten åt helvete ;) det är 9 dagar kvar!




Slänger in bilder från fitness festivalen också, så vet ni hur trevliga kroppar jag satt och kollade på i flera timmar, Nice ;)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Eva Lanek!

Eva Lanek, jag fullkomligt älskar denna människa!! När jag ringde till veternären innan så ville de ju göra ultraljud på alice för att se att livmodern såg bra ut, jag skulle ju ändå in med henne för att kolla ögonen men ville ju bara förvarna de lite, också fick vi ju ändra tiden lite då! När jag kommer dit så får jag ju träffa Eva, jag kommer aldrig gå till någon annan än henne om jag inte måste, inte ens vid en vaccinering. Hon kollade på Alice ögon, säger att det vänstra ögonlocket ligger lite lite inåt och att det kan vara det som gör att hon blir irriterad i ögat ibland, men hon tycker inte det är något som behöver fixas till nu, men att de kan göra det om jag vill. Jag vill inte att det ska fixas till. Dropparna som hon fick sist funkade med en gång och var kanon så jag tycker att man kan fortsätta behandla när hon blir irriterad istället, Eva höll med och sa att vi får ju helt enkelt acceptera att Alice kommer ha ögoninflammation lite oftare än andra hundar, framförallt med tanke på att hon inte har tårkanal (samma ögon som ögonlocket går lite inåt), vilket kan göra det irriterat runt ögot också!

Sen påpekar en annan tjej som är med där inne (tror inte hon är veterinär utan djursjukvårdare eller vad det nu heter när dom inte har veterinärutbildningen), att Alice har ju fortfarande massa mjäll i pälsen. (denna tjejen var med när jag var inne med Alice för huden första gången i oktober)
- ja, jag vet! säger jag, lite lätt.
- men du var ju inne och köpte spot on?
- ja, hon har fått de i två veckor och ska få sista på onsdag, också får hon ju fiskoljan! säger jag och tänker att jaja, det har väl inte börjat verka bara!
- men det skulle ha hjälpt tills nu, hon ser ju inte alls bra ut.
- nähe? säger jag som ett fån!

Eva kollar på detta också och håller med tjejen. sååå, det är dags för schampoonering 3 dagar i veckan igen! jag blir lite trött när hon säger det, finns det liksom ingen tablett? ;) men schampoonering är bästa sättet, och jag behöver inte göra hela Alice denna gången, bara ryggen. Så då kan jag göra det hemma så det går rätt lätt :)

Sen kollar hon på alice där bak och sen frågar hon massa frågor, om hur alice mår, dricker hon mycket? äter normalt? är hon pigg och glad? Också frågar hon om hanar är på henne mycket. Jag svarar att Alice mår bra, äter och dricker normalt och är pigg och glad och busar massor med lilla Ella. Och hanar är inte super intresserade, en del är ju det såklart men det är snarare tvärtom. När vi har försökt para så har hanarna inte gjort något direkt kämparinsatts enligt hanägarna. Då tycker Eva att vi inte behöver göra ultraljud, och det är detta jag bara älskar med Eva. Hon säger till mig att hon tycker att det är bortkastade pengar att göra ultraljud, och att hon inte tror att det är något större fel på Alice, bara att hennes ägglossningarna och hormoner inte fungerar riktigt som det brukar göra på tikar. Visst kan hon göra ett ultraljud om jag vill, men personligen tycker hon inte det behövs. Jag säger att vi behöver väl inte göra det då, men att jag är lite rädd för att man väntar och väntar och väntar och sen smäller det också var det saker där som man kunde sett men så är det för sent. Eva säger att just nu tror hon inte att hon kommer se något på livmodern. Och även om Alice skulle få livmodersinflammation om två veckor, så ser man inte säkert det idag. Så det bästa som jag kan göra nu är att vara uppmärksam på Alice (så som jag är idag, tillägger hon;) och ser jag någon förändring i hennes allmäntillstånd så får jag komma in.

Ja. jag älskar Eva som fan! jag har vart hos så många veterinären som jag skrämt livet ur mig och som har gjort massa tester prover och behandlingar på alice som har varit helt totalt onödiga och som bara har kostat mig pengar, men Eva säger precis vad hon tycker och det uppskattar jag så jävla mycket. Får nästa skicka henne en julblomma!

Hon frågade också föresten om Alice hade gått ner i vikt. Nä säger jag, hon får äta så mycket hon vill för ibland så vill hon inte äta, när hon löper eller är skendräktig och sådär. Också frågar jag om hon tycker Alice är mager.
-nä, det ska mycket till för att jag ska tycka att en hund är mager. Hon är jätte fin. Vi ser så sällan hundar som är så fina som henne i hullet!
Det blir jag glad av att höra. Men det är inte min förtjänst. Alice tänker på sin figur själv och håller vikten nere helt på egen hand faktiskt :) jag borde lära av henne!


Så nu är vi glada här. Och jag har badat alice på ryggen och jag tycker redan hon blev bättre. Blev blank och allt mjäll försvann. Sen kommer det ju såklart komma mera men jag tror fan jag ska satsa allt jag äger och har på att ställa henne i stockholm ändå! det var ju bara 66 hundar ju!!

Kärlek till dig Eva Lanek på Varbergs djurklinik!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice!

I eftermiddag ska alice till veterinären och göra ultraljud. Jag kan inte hjälpa det. Jag kan inte bara gå här och låtsas som att allt är normalt när jag vet att det kanske inte är det! Och när jag frågar veterinären så säger dom att det inte låter helt normalt utan att man borde kolla upp det. Så det ska vi göra sen. Jag vet att det finns folk som tycker jag är så löjlig och att det är bortkastade pengar och att det faktiskt finns hundar som löper fyra gånger om året och att det är helt normalt, jag håller med er till viss del. Men för mig är det inte bortkastade pengar att gå till veterinären och att dom kollar på henne och sen i såfall säger att det ser helt normalt ut, att hon är född sån och att hon har sånna hormoner som gör att hon löper ofta! Då vet jag det, då kan jag släppa det sen och inte gå runt och oroa mig. Och skulle det vara något som är fel på henne så upptäcker dom förhoppningsvis detta och kan rätta till det så att hon inte behöver löpa fyra gånger om året om det inte är normalt för henne. För veterinären sa ju faktiskt att det finns saker som kan vara fel när de löper så här oregelbundet och ofta, speciellt när det inte är ägglossning. Det kan tex vara systor på livmodern. Och då behövde man tydligen inte se andra symptom heller. Hade veterinären däremot sagt att "jaja, så kan det vara med vissa. men om du vill så kan vi ju titta på det" Då hade jag kanske väntat, men nu sa veterinären att det inte låter helt normalt och att hon borde komma på ett ultraljud, inte kan jag väl sätta mig emot veterinären? Nä. Vi får hoppas på att de ser att allt ser bra ut helt enkelt!

uppdaterar senare! mors!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sjuk?

Alice har börjat löpa igen :( jag fattar inte detta. De två första åren så löpte hon med 6 månaders mellanrum, nästan på dagen exakt! Förra året blev det lite tokigt och hon började löpa 3 månader efter ett "normalt" löp (nov 2009). På detta, onormala (för att skilja löpen åt), försökte vi para men hon hade ingen ägglossning visade det sig. Sen efter det så började hon inte föräns 6 månader senare (maj 2010), och sen löpte hon efter 3 månader igen (aug 2010),  och nu då igen - efter 4 månader! Så mellan 19 Nov 2009 och fram tills igår, så har hon löpt fyra gånger. Hon kan la för fan inte löpa och vara skendräktig året runt? 

Och sån som jag är så börjar jag kolla upp vad detta kan bero på. Jag skulle inte påstå att jag är hypokondrisk när det gäller min hund, utan snarare att jag vill ligga ett steg före och kolla upp saker OM jag skulle se nått symptom ytterligare så att hon kan få vård så att inte nån sjukdom ligger och gror och blir värre och värre. utan att jag lägger märke till det så att det inte slutar med att sjukdomen är så stor och utbredd i hennes kropp att det inte längre finns nått att göra. Självklart finns det sjukdomar som har symptom med "oregelbunda löp" och vad ska jag göra med den informationen då? Jag vet inte! Hon ska till veterinären imorgon för att kolla ögat (som vi skulle gjort i fredags) så jag ska fråga dom då. Det kan väl inte skada att fråga?

Och stockholm då? hon skulle ju inte löpa nu, jag hade ju räknar ut detta så jävla bra, trodde jag. Hon löpte ju sex månader efter ett konstigt löp förra gången, trodde det skulle bli så nu igen..men nä..det blev det ju inte! en sak som är bra med detta, om man ska se NÅTT positivt, är att hon kommer ANTAGLIGEN inte löpa 29 januari när det är lydnadstävling ;) Och det skulle ju vara just min tur att Ella löper till utställningen i göteborg också - yeah!!

Idag har jag iallafall vart i göteborg med lilla syster och kollat på Linnea. Hon var så duktig och snygg och fin och toppen!! Även om hon inte vann så tycker jag att hon ska vara stolt över sig själv. Och det vet jag att du är Linnea när detta bara får sjunka in. Du slog ut många tjejer och du har gjort ett så bra jobb och det ska du vara stolt över!! Jag är iallafall stolt över dig som fan :)

Nu ska jag plugga tänkte jag.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Luciapokalen

Nu ska jag sova. Imorgon åker jag och lillasyster till göteborg för att gå på träningmässa, och framför allt - Se Linnea på scenen. Är så jävla glad för henne skull - hon klarade det!! Hon pratade om att hon ville detta för så länge sen och imorgon är det dags, hon har nått sitt mål och hon ska tävla!!! Ja, jag är så glad för din skull linnea så jag ryser när jag skriver, du är så jävla duktig så jag finner inga ord för hur mycket jag beundrar dig!! Älskade vännen, ska bli så roligt och se där tävla och ännu roligare att få träffa dig igen efter så länge :)
Gå upp där och kick some as imorgon!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

TÄVLING!

Jag tävlar om ljus. Mycket fina ljus. Var med du också, men skynda, det är bara en dag kvar :)

TILL TÄVLINGEN!!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

så ironiskt!

Just när jag är i fullfart med att städa badrummet så ringer Varbergs Djurklinik och säger att Alice veterinär är sjuk. haha, är det inte ironiskt :) Jag vägrar iallafall träffa nån annan än Eva Lanek så jag ska komma dit med Alice på måndag istället. Sen ringer Ellas uppfödare och säger att jag kan komma och få Ella trimmad, så det är ju bara perfekt. Ska käka upp nu sen drar vi :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jävla friskvågen!!!

Fan vad arg och ledsen jag är på samma gång nu. Nu kommer det komma ett inlägg med massa ilska i så ni som inte vill ha eran dag förstörd sluta läsa!

Det var så här iallafall (för er som vill ha eran dag förstörd). Jag skulle vart på PT träff i måndags och gjort tester. Då ringde en NINA på förmiddagen och sa att min PT ANNELIE är sjuk så vi får boka om. Vi bokar om till fredag (idag) kl 10.00. Ingen konstigt. Går skit bra!
Så idag så går jag upp, går en sväng med hundarna. Dricker protein blandat med mjölk och tar en koffeintablett, det är vad jag brukar käka innan jag tränar på morgonen, funkar bra tycker jag. Sen kör jag fort som fan in till friskvågen för jag blev lite sen, erkänner att jag hade blivit av med körkortet på 100-sträckan! Men jag ville ju inte missa nån tid av min PT-tid.
Väl framme så får jag parkering precis utanför, tuur! Sen springer jag in.

- Hej! Jag skulle träffa PT! säger jag till tjejen i receptionen.
Hon säger inget, hon bara tittar på mig som att jag vore dum i huvudet!
- Jag ska träffa en personligtränare. Jag ska göra tester! Förtydligar jag, tänkte att jag uttalade mig väl fel då.
- Ja förlåt, men det var inget bokat idag så det var därför jag blev lite.... också vänder hon sig till datorn och börjar leta runt där.
- Vi bokade om från i måndags, säger jag!
- Jaha, inga PT-tider alls är bokade idag.
Nu känner jag lite att, ok det syns inte i datorn men det löser ju sig ändå..eller har jag tatt fel på tiden? 
- Nehe, men jag skulle vart här i måndags kl 15 men min PT var sjuk så ni ringde också bokade vi om till idag kl 10.
Tjejen vänder sig om hon frågar ägaren (tror jag att det var) om han vet nått. jag kom inte ihåg just då vad min pt heter men jag säger samma sak igen, att vi bokade om från i måndags för att hon var sjuk!
- Jaha, Annelie? frågar han.
- Ja just det, så hette hon! Säger jag.
- jaja, hon är fortfarande sjuk! Jag måste rusa, säger han och springer iväg!
- jag får be om ursäkt, nån skulle ju ha ringt dig. detta var dåligt, säger tjejen i receptionen.
Nu är jag förbannad och ledsen, var nära att börja gråta där och då! 
- Ja det var riktigt dåligt. Nu får ju jag åka hem igen!!!!!!!!!
Då kommer nina, hon som ringde mig och bokade om min tid från i måndags.
- Vet du varför det inte syns här? Frågar tjejen Nina.
- Ja jag har tatt bort dom för Annelie är fortfarande sjuk. Jag ringde till alla igår. Har du inget missat samtal på din mobil eller nått?
- Nej det har jag inte! 
- Men vi ringer på måndag också bokar vi en ny tid då! 
- jaha.....
Så går jag! 

ÅÅÅH. Jag var så arg. Jag blir så jävla förbannad! Hon har inte ringt mig, jag har inte missat nått samtal. För i helvete. Här har jag betalar totalt betalat 1200 spänn för att få träna november och december också kan dom jävlarna inte ens lyfta en telefonfan för att tala om att jag inte behöver åka in. Hade dom ringt så hade jag kunnat gå på spinningen 8.30 istället. Jag är så jävla arg så det finns inte! Och dom ska fan få ersätta mig på nåt sätt, dom ska minst ge mig en PT-timme till. Fan ta dom! Jag ska fan vara arga på dom och sprida ut galla om dom över hela stan tills dom har ersatt mig på nått sätt för att jag åkte in till stan! Nu sitter jag här med en koffeintablett och protein i kroppen. Fan ta dom. 

Ska försöka räkna till 10 nu och inse att saker och ting är som dom är vare sig jag är arg eller inte. Sen ska jag nog städa badrummet när jag lugnat ner mig.  Sen ska Alice till veterinären för återbesök med ögat. Nu har ju svullnaden gått ner och dom ska kolla om ögonlocket verkligen går innåt. Jag tror inte det men jag vill inte verka som nån som inte bryr mig om min hund så jag får väl åka in också får dom kolla på det och säga, "nej, det ser bra ut" Sen får jag betala 500 spänn och åka hem igen!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

En fråga..

Finns det nån i denna staden som inte har bäbis eller är gravid? Nä...
...jo föresten, en kom jag på :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vad har du i huvudet?

Nu tänkte jag åka in till klubben och hämta mina koner IGEN - glömde dom där i måndags, och en snäll man ställde undan dom i ett förråd åt mig, sen glömde jag dom igen när jag var där igår, kunde inte med att ringa och be nån ställa undan dom igen så jag får hoppas att de är kvar :) Sen tänkte jag kolla efter Annas hunds bitkudde, och josses vantar som dom har glömt där! Hundfolk alltså...

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Skola!

Nu var det gjort. Examensarbetet är utskrivet! Det är fortfarande inte klart, haha. det är mycket trixande. Men det vi ska lämna det ifrån oss på torsdag och sen ska vi ha opponering och sen ska vi ändra eventuella saker som andra inte tycker är så bra, och sen ska vi lämna in det en sista gång senast den 23/12. Så nu är det utskrivet också ska förhoppningsvis min studiekamrats pappa läsa det för att hitta fel i texten och se om han fattar vad det står o så, alla ska ju kunna förstå arbetet, får inte använda för konstiga ord och sånt dära.

Efter vi suttit med det idag så gick vi på en kort föreläsning på statshotellet. Handlade om nya läroplanen som träder i krats 1/7-2011. skit bra tänkte jag. Får jag info om detta så att jag är lite förberedd när jag ska börja jobba och så där. Men det var en ganska värdelös föreläsning. Dom sa i stort sett bara, "det finns ändringar i läroplanen" ok, bra då vet vi! skit dåligt. Jag ville fått mycket mera info om vad för ändringar som gjorts, vad innebär ändringar för verksamheten, vad innebär de för barnskötarna som jobbar idag, vad innebär det för oss nyexade.

Nu tänkte jag trimma klart wilma och sen ska vi in till stan och köpa lite mera julklappar och sen ska jag och alice till klubben med josse och glasgow. Det ska bli kul. Det ska bli riktigt skönt att bara ha med en hund igen. Att bara kunna träna Alice utan att Ella eller wilma sitter och gnäller eller skäller och jag måste lägga tid på att säga åt dom samtidigt som jag tränar alice. Det ska bli kul =)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Klubbmästerskap 2010!

http://www.varbergsbrukshundklubb.nu/ gå in här för att kolla på hur resultatet i klubbmästerskapet blev :) tur att jag hade Alice med mig så att jag inte bara behövde komma sist ;) I kväll ska vi in till klubben och hämta våra kommentarer och jävlar vad vi ska börja träna nu. Har ändrat mig, vill inte ha uppehåll längre!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Försov vi oss?

Ja jag försov mig lite idag, usch..det verkar bli alltför ofta detta. Är ju så jävla jobbigt att gå upp på morgonen, men jag var iallafall medveten om det idag :) snoozade massa gånger. När jag väl hade gått upp iallafall vid 07.40, så hade jag då lite bråttom för jag ska träffa Sara på Campus 08.30. Börjar göra mig iordning och allt sådär, tänker att jag får käka frukost i skolan. Så får jag ett sms att tåget från halmstad är försenat och hon är inte i varberg innan 9.10. Gör ju absolut inte mig nånting, jag kan ju sitta här och äta min frukost istället. Men fan vad trist för sara som får sitta på stationen och vänta :( Varför kan tågen aldrig passa tiden? Detta är inte SJ utan öresundståget. Och dom brukar alltid vara i tid, men det var innan det kom snö och blev kallt. Dom har haft ett helt år på sig att komma på bra lösningar efter förra vinters kaos...ändå så blir det massa förseningar iår igen så fort det kommer minsta lilla snöflinga. Jag fattar inte hur dumma i huvudet dom som jobbar med tåg måste vara, än mindre - fattar jag inte hur dom kan me att ta så jävla mycket betalt för biljetterna på tågen när de i stort sett aldrig håller tiden.

Idag ska vi iallafall göra klart examensarbetet tror jag. Vi har inte mycket kvar och det ska lämnas in på onsdag kl 15. Idag kommer vi få reda på vilka som ska opponera på oss (ge oss kritik på vårt arbete) och vilka vi ska opponera på, och vem vi får som examinator. Det ska bli intressant. Jag vet en man som jag hoppas på kommer bli vår examinator, och det är troligt att det blir han för han tycker vårt ämne är intressant, det var han som fick oss att skriva om detta. Ja snart är det klart. Ska ringa och boka bord på stans bästa restaurang inör min examen sen. Det ska bli mysigt :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måste skryta lite!

Ella verkar inte bara vara en väldigt fin utställningshund, och en väldigt bra jakthund. Hon har idag även visat utmärkta färdigheter i lydnad :) Hon kan nu i stort sätt sitt, ligg och stå helt klockrent och gör även skit snygga ingångar! Hon är så smart den hunden att jag knappt behöver anstränga mig! Jag tänkte till och funderade kring hur jag lärade Alice ingångar, och kom ju på att jag belönade det steg för steg, ett steg in mot mig belönades i början, för att till slut få till fler och fler steg och till slut få till hela ingången in till sidan av mig. Ella gör ett steg, jag belönar. Gör det några gånger, sen gör hon i stort sätt hela ingången helt själv helt plötsligt! Jag tänker att jag provar att lägga till kommande: fot! Jag säger fot några gånger medans hon gör sina snygga steg, sen kunde jag säga fot när hon låg framför mig och hon bara steg upp och trippade in till sidan. Hon är ett geni! ;)

Hon är riktigt duktig. Måste börja träna mera med henne. Får lägga upp det hära schemat som jag hade tänkt mig, idag var det Ella som tränades, imorgon får det bli Alice om vi kanske ska in till klubben. Sen får wilma köra nästa gång. Det blir bra :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Långpromenad

Så här trött blir man efter en långpromenad i stora staden Varberg,
där det finns massa spännande lukter och intryck!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ledig måndag!

Usch vad jag hatar när jag stänger av alarmet på telefonen på morgonen utan att veta det. Det hände idag. Klockan ringer och jag stänger av och fortsätter sova! Vaknade 8.10, och jag som ville gå på spinning 8.30 :( Blev inget med det, men det var ju tur att det inte var något värre jag missade ändå :) ska in till stan med hundarna snart och promenera med Lotta och Tellus. Här har ju kommit en del snö så tänkte inte ge mig ut i skogen med Ella och Wilma här, det fastnar inte så mycket i wilmas päls men hon går i snigelfart, och Ella springer på men det fastnar mycket i hennes päls så hon stannar och tuggar hela tiden, med andra ord - vi kommer inte framåt! och ska vi gå på vägarna så blir det antingen en kort runda, eller en "runda" där man får inte kan gå runt, utan får gå en bit och sen vända, och det är ju skit tråkigt. Nä, så vi drar in till lottis och går på cykelvägar och sådär :) Det blir bra, kan jag testa Ellas och wilmas parkoppel på riktigt.

I eftermiddag ska jag ju göra tester på kroppen. Det ska bli riktigt intressant. Kul att se om jag har bra kondis som jag tror att jag har ändå efter all spinning och promenader i skogen och sådär. Muskelmassa har jag nog inte så mycket och fett har jag nog mycket :) haha. Men det är ju kul att göra dessa tester om ett tag igen så jag kan jämföra, fan vad besviken jag skulle bli om jag gör testerna om 6 månader också är det ännu mera fett och mindre muskler då. Det får inte hända! Men med tanke på att jag ska jobba så kan dt nog lätt bli så, men nä..jag får fan åka till gymmet även om jag jobbar i kungsbacka!

Nu ska jag käka frukost och se beger vi oss. Pinsamt att behöva gå med wilma i stan bara, eftersom hon är naken på baken, bakbenen och ryggen, men har lång päls på bogen, huvudet och frambenen :) Mitt lilla lejon.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

häromi

Skulle beställa en trimniv på häromi.se, men vet ni vad. Man var tvungen att köpa för minst 300 kr för att få köpa, trimkniven kostade 130. Det var tycker jag var dåligt. kollade först runt lite på sidan för att se om jag kundehitta nått annat kul att köpa, men sen kom jag på att jag tycker det är så dåligt att man inte bara kan köpa för lite så jag ville inte köpa. Mejlade dom att dom får ta med jsut den kniven till stockholm där dom har ett stånd. Det gör dom så det blir bättre. Synd bara att jag inte kan kamma ella med den, men det får va!
Har börjat trimma Wilma nu ikväll. Har gjort baken och ryggen. Hon blir ju så gosig och mjuk och go :)

nu är det filip och fredrik.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Snö!

Inatt har här kommit ganska mycket snö, och det snöar fortfarande :) Jag hade tänkt gå ut och gå i morse men ändrade mig eftersom dom antagligen inte har hunnit skotta vägen här ännu och Wilma har nog lite ont i kroppen och tassarna från jakten igår, och Ella får ju så mycket snö i pälsen som bara bygger på. Så vi får gå senare i dag när de går att gå på vägen bättre! Men nu ska jag snart iväg och jobba. Hoppas på att alla som bor i halmstad är ute och åker pulka idag så vi kan bada på det stora badhuset där utan att det är en jäkla massa folk, sist kom vi inte ens in för att det vad fullt! Vi åkte till falkenberg istället, där är det nästan aldrig mycket folk och lugnt och skönt :)

Vet ni vilka jag stör mig på mest på badhuset? Om ni undrar så är det mammorna i duschen som fortfarande har kläder på sig. Deras barn ska antagligen på simskola och då tänker inte mammorna att dom ska bada utan bara titta på sin barn, jag förstår detta! Men gud som de gnäller! De står bredvid duschen och talar konstant om för sina barn att de inte ska skvätta på dom för dom har kläder på sig, och om barnet råkar skvätta på dom så skriker de och blir besvikna över att de även idag inte lyckades hålla sig torra. Ett barn duschade en gång i en sån dära dusch med duschslang (alltså en som inte är fast), det finns ett fåtal sådanna. Barnet råkade spruta ner hela sin mamma som stod jämte i kläderna på, mamman skriker och blir arg och säger "Detta händer varje gång nu var det sista gången du duschade i den duschen!" Tror ni det var sista gången pojken duschade i den duschen? Nä, det tror jag inte jag heller. Tomma hot är många föräldrars specialitet! Ja mena, om det nu händer varje gång så kunde hon sagt åt honom att inte duscha i den tidigare, vilket hon säkert gjort men han väljer den ändå, och hon säger så varje gång.

Jaja, jag lär mig mycket om att vara förälder genom att observera föräldrar :) Alla uppfostrar ju sina barn som de vill, självklart! Men många gånger tänker jag ju att jag hade gjort på ett annat sätt :)

Det är mysigt att sitta här och titta ut på snön som faller och alla fåglar som flyger fram och tillbaka till fågelmaten i trädgården. Men nu måste jag nog göra mig iordning för jobbet!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

träning.

Vart och tränat med en tjej som heter Anna idag. underbart kul :) Kul att få lite vinklar från en ny person i träningen med Alice. Hon gav tips på hur jag skulle göra rutan, funkade skit bra så jag ska köra på det, orkar inte skriva hur vi gjorde för mina fingrar har vart kalla så länge så det gör ont när jag böjer dom :( Fick massa bra tips så nu ska vi träna på iallafall! Ella börjar få kläm på sitt, ligg och stå. kul :) inkallning och hopp och ingångar har i börjat träna också.

Nu ska jag käka och sen lägga mig i soffan. Ikväll är det julfest på klubben men jag ska inte gå, men då skulle jag fått reda på resultatet från klubbmästerskapet. Dom lägger la ut det sen, så får vi se hur dåligt det gick :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gose-Ella.

Idag har Ella inte riktigt varit på sitt vanliga busiga, stojiga humör. Hon verkar inte sjuk på nått sätt, men hon verkar lite trött och så där. Kanske dom kan bli innan första löpet? Jag kan sitta och gosa och pussa och klappa hennes lilla söta huvud hur länge som helst och hon bara lutar sig mot mig, så nu tar jag med mig henne in till den varma gosiga sängen och bäddar ner oss. Imorgon är jag ledig, ska inte sova bort mig lediga dag inte. Tänkte få gjort massa bra grejjer, som att köpa de sista julklapparna, städa, tvätta och träna Alice och Ella. Wilma ska ut och göra sin favvogrejj!

Natti natti!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

wii!

Parkoppel, vilken grejj! Ella tyckte det var väldigt konstigt och undrade varför det drog i henne och ville tugga bort det (ovanligt att hon vill tugga sönder saker va ;) Men efter ett tag så fann sig båda två i att det är faktiskt ingen av dom som ska dra, det är med mig dom ska gå :) så skönt att bara ha ett koppel, det kändes ju som att gå med en hund igen :) ja, vi gick inte alls långt med det eftersom dom var lösa i hagen mest, men vi får fortsätta träna på detta, det verkar ju bra iallafall :)

Har vart på mitt blivande jobb och hämtat schema, sex veckors rullande schema är det. kanon bra, tycker jag. Det enda krångliga är ju att jag det kommer nog ta vääääääldigt lång tid för mig, och han som jag bor med, att lära sig vilka tider jag har vilken dag :) men det är väl bara till att skriva upp och åka till jobbet den tiden som det står. Men det var super bra tider med inte för många öppningar (tidigt) och inte för många stängningar (sent) och inte för många tråkiga hela dagar tider :) kanon, variation är min bästa vän! Det ska bli mycket spännande detta. Dom som jobbar där verkar tycka att det är roligt att just jag ska börja också så det känns jätte bra :) 

Nu får alice spoton grejjs i huden igen för seborré. Det kom ju tillbaka efter att jag badat henne och det hära :( så hon ska få det också får hon fiskolja. Så får vi hoppas att hon slipper se ut som att hon har snö bak på ryggen alltid! 

 
  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Examensarbete

Det går riktigt riktigt bra med vårt arbete nu. Vi börjar få ihop det på ett sätt som vi båda tycker är riktigt bra, och vi känner att vi kan stå för varenda ord vi skriver - vilket är viktigt när vi ska examineras på det den 16 dec. När vi började med detta så tyckte jag det var skit svårt, hur ska vi få ihop nått vettigt? hur ska vi hitta tidigare forskning och bra litteratur och internationell forsking som måste vara med. Nu har vi massa litteratur och tidigare forskning, varav två är internationella, så det är kanon! :) Och det har växt fram andra tankar än vad vi hade från början så det känns riktigt riktigt bra :) kan nog till och med hoppas på ett VG som vi hade som plan när vi startade detta!

Imorgon ska vi sitta här hemma hos oss och skriva, det gjorde vi idag också. Idag gjorde vi det för jag ville inte lämna hundarna ute hela dagen när det är så kallt, imorgon måste vi göra det för vi ska få ett paket levererat på förmiddag, fan ta dom om dom inte kommer med paketet denna gången som förra, men det är nog inte schenker denna gången iallafall!
Tänkte iallafall överraska hundarna med att åka in till klubben och gå en sväng imorgon bitti innan jag ska hämta min kära examensarbeteskamrat på tågstationen. Där ska dom få springa lösa i fårhagen alla tre också ska vi gå en sväng med i koppel, köpte ju dubbelkoppel (eller vad det heter) idag, som Ella och Wilma ska gå i, får vi se om vi kommer framåt överhuvudtaget :)

Har handlat mera julklappar idag. För en gångsskull så känner jag mig riktigt riktigt nöjd med julklapparna iår, har hittat riktigt bra julklappar till alla tycker jag, inte nån som får en topp eller linne eller nått ogenomtänkt som jag bara springer och köper i sista minuter. Eller visst, nån får topp och linne, men det är väldigt genomtänka sådana, haha :) 

Nu väntar jag bara på att nån här ska börja löpa. Undrar vem som drar igång först. Dom tvättar sig mycket och går omkring och nosar varandra där bak titt som tätt. Jag hoppas bara inte Alice ska löpa igen, det är så fall 4:e gången inom ett år, det vill vi inte! Men med tanke på att hon har fällt av all pälsen och att hon har lite flytningar och tvättar sig hela tiden, så skulle jag inte vara förvånad om hon löper nu igen! Men wilma ska ju löpa nu och kanske är det dags för Ella att bli stor tjej också! 

 




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Spöken - finns dom?

ÖVERALLT!!!!! -om ni frågar Ella. Just nu är diskmaskinen det farligaste i hela världen. Det är ju inte direkt första gången vi diskar sedan hon flyttad hit, men NU bor det farliga spöken i den :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Julfint!

Har i hört talas om julkvinnan? Hörde om henne på radion här om dagen, jag tror jag börjar bli en julkvinna. Eller börjar och börjar, jag har väl varit det i fyra år med tanke på att i firar jul här hos oss. Klart att man har lite press på sig då att det ska vara fint. Nästa år kommer jag ha jobbat ett helt år, får börja spara pengar med en gång jag får första lönen så att jag har råd att slå på stort och dekorera huset julen 2011.

Iallafall. Köpte julstjärnor (blommor) på ica idag, slog inte på stort. Det fanns två sorter, en sort för typ 47 kr och en sort för 9 kr, eller nått sånt. Jag valde den billiga. Nån måtta för det vara, nästa år tar jag dom dyra! Också köpte jag ett 1-24 ljus, den billigaste (fast den var faktiskt också finast ;) och igår köpte jag adventsljusstake. Följer trenden med att ha fyra stora blockljus istället för fyra smala fjuttiga ljus, det gör julkvinnan, följer trenden alltså. Sen har jag hållt på hela eftermiddagen och kvällen med att stryka gardiner och byta och fixa och grejja. Sen fortsatte jag med att slå in julklappar, det tycker jag är riktigt roligt. Det är så kul att slå in julklappar i fina olika papper med fina snören. Har slått in alla vi hittils har köpt, får skynda oss att köpa mera så att jag kan slå in igen :)

Vet ni. Ella är så söt. Har jag sagt det innan? ;) Börjar se en sida hos henne mer och mer som jag inte direkt lagt märkte till innan. Det är ju så mycket fart i henne, hon flyger omkring och tuggar sönder saker och sådär, men i allt detta, så är hon den sötaste och gosigaste lilla vovve. Hon vill vara nära nästan hela tiden. När jag låg i soffan är om dagen och pluggade och skrev på datorn, så kom hon och satte sig mellan mig och bordet och bara tittade på mig med sina söta små ögon. Självklart klappar och pussar jag på min lilla flicka, sen slutade jag. Då går hon ett varv runt bordet sen sätter hon sig framför mig igen och tittar bedjande på mig "klappa mera". Och på morgonen så kommer hon alltid till oss i sängen. Hon ska helst ligga med huvudet högt hon, i korgen så har hon en kudde och i sängen lägger hon sig på nån av våra kuddar eller på en arm eller på ett ben. Detta tycker hennes matte om ska ni veta. Är det något jag tycker om så är det att ge och få kärlek från våra älskade fyrbenta :)

 

Nä nu ska jag ta och leta julklappar på nätet. Smidigt när det är ont om tid!
Just det ja. Vet ni. Det är ju inte säkert att man får "gå upp" med sitt examensarbete, handledaren kan alltså säga att det ni hittils har är för svagt och ni får vänta med att gå upp på examination vid det andra tillfället, som i detta fallet skulle vara i januari. Men idag träffade vi våran handledare, det första hon säger är "Ja! Självklart kan ni gå upp" Yes. Jag har egentligen aldrig tvekat för jag tycker att vårat arbete är skit bra. Men kul att hon tycker det är bra då också :) 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0