imorgon är den stora dagen.

jajamensan. imorgon eftermiddag kommer min syster inte heta carolina wikner mera, hon lämnar detta och byter till carolina körner...det kommer bli svårt att vänja sig vid :) kl 11 imorgon ska jag och lillasyster vara hos frissan för att få håruppsättning, eller tja...få och få?!
det kommer bli en bra dag imorgon. jag vet inte riktigt vad jag är nervös för..men jag är nervör för allt..jag är inte så nervös för att jag ska prata i kyrkan eller för att jag ska hålla tal, det är jag faktiskt lite stolt över ;) men jag är nervös för att det ska regna och min systers hår och klänning ska bli förstörd, eller för att vi ska få punka på bilen från kyrkan till festlokalen också kommer vi inte fram..eller för att någon tappar tårtan...eller för att nån sätter mat i halsen och nästan dör också får vi ringa ambulans också glömmer alla bort bröllopet...!! för imorgon är min stora systers dag...henne och hennes blivande make.....och allt ska vara perfekt för dom. och jag kommer inte kunna slappna av förens jag ligger hemma i min säng imorgon natt och vet att de båda är på hotell och att allt har gått bra!!! Men ska försöka ha lite kul också ;)

nu ska vi sova!! natti natti. kom gärna till lindberga kyrka imorgon om ni vill se fina människor. kl 16 börjar det så kom i tid :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ett förtydligande!!!

Det finns många förutfattande meningar om jakthundar och dess ägare. När folk frågar mig vad jag har för raser, så svarar jag "en bernern sennen och två petit basset griffon" Det är inte många som vet vad petit basset är för ras så då förklarar jag det kort med att det är jakthundar. När jag har sagt det så kommer ofta, väldigt ofta, frågan "Har ni dom inne?" Självklart har vi dom inne! Dom ligger med oss i sängen och vi gosar och dom är sällskap mer än vad de är jakthundar (Sällskap är de ju året runt ;)
Det var ju ofta så förr att jakthundarna bara stod i en hundgård och släpptes ut när det var dags för jakt, finns kanske dom som har det så idag också men inte vi, verkligen inte!!!
Innan jag bestämde mig för att jag ville ha berner så kollade jag på tollare. Mejlar till och med till en som hade kennel med tollare och skrev om hur får familj såg ut, med jakthundarna wilma och ludde som vi hade då. Och att de hade hundgård där de fick vara de få dagarna som vi var tvunga att vara iväg för många timmar, då tyckte vi att det var bättre att ha dom där ute så de kunde kissa om de ville o så. Då fick jag ett argt mejl tillbaka att hon minsann inte sålde hund till någon som bara har sina hundar i hundgårdar och hon malde på rad efter rad att hon ansåg att det var vanvård och bla bla bla!!! Jag mejlade argt tillbaka att vi älskar våra hundar överallt annat och att dom inte står i hundgården dygnet runt osv. Hon mejlade ett ursäkta tillbaka!

Så därför vill jag förtydliga att hundkojan som jag skrev om i förra inlägget, är inte till för att hundarna ska flytta in där och bo där ute dygnet runt!!!! Den är till för att de ska kunna vara ute när de känner för det. Alice ligger gärna ute dygnet runt året runt, men det får hon inte för ibland tycker jag att det är för kallt så då är jag rädd att hon blir sjuk, nu kan hon ligga där ute på vinter om hon vill. Och om vi måste åka iväg för många timmar någon dag så kan de kura ihop sig där ute alla tre och ha det gott och mysigt. Och om vi åker iväg nu på sommaren och det är för varmt för att stänga in dom inomhus så kan de vara ute och skulle det börja regna så kan de gå in under tak!!

Så thats it!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Inget växthus!

Nä Annicka, bra gissning men bättre upp! :)
Det börjar ta sig nu så nu ser ni nog var det ska bli!!! Detta har vi velat ha sen vi fick hem Alice, äntligen är bygget igång - och snart klart :)




Vi har mätt Alice på alla håll och kanter så att hon säkert ska få plats.
Och det får hon och de andra två med råge :)


När man är så duktig så man vågar gå in i kojan så får man godis :)

Nu ska bara taket på också panelen också ska den målas och bli fin :)


HIPP HIPP HURRA!!!
Idag fyller våran älsklings Wilma 6 år!

Och det tänkte hon minsann fira med att slå på stort...


Här springer wilma på vägen...


...jag ropar och här kommer hon springades i full fart.
Men precis efter jag tatt denna bilden, och wilma fått godis och beröm så säger hon "Vem orkar vänta till oktober?? Jag fyller faktiskt år! Bye bye!" Också är hon puts väck!
Jag springer efter, Alice springer efter. Jag kollar på klockan; "08.50, jag måste åka till jobbet senast 09.35...har iiinte tid med detta....... hundf-n!!" Men det är inte mycket att göra. Leta leta leta, jag säger till Alice att leta efter wilma och hon kör ner nosen i marken och springer iväg, runt runt runt!! jag vet inte om hon letade eller vad hon sysslade med..men jag vill tro det så jag följde efter henne! En bra sak med drivande hundar är att man hör dom. Vi hörde wilma efter 20 min letande. Jag sprang som aldrig förr och jävlar i mig men jag fick ta mig fan tag på henne i farten!!! I snåriga buskar och en pinne som jag snärta till henne på rumpan med sen var det stopp, och blodiga ben fick jag!!

En sak som jag verkligen lärt mig sen vi skaffa hund är att det funkar inte att vara långsint. Men besviken på henne blev jag för hon har vart så otroligt duktig det senaste och jag vill så gärna lita på henne, men icke! Men jag får väl bjuda henne på den då...hon fyller ju som sagt år och jag hann i tid till jobbet :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sambon bygger. Ni ska få se om några dagar så kanon detta efterlängtade bygge kommer bli.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Varbergs Brukshundklubb.

Dom har sina bra sidor dom, och dom har även sina dåliga sidor. Bra sidor är att dom har väldigt fina träningsplaner som sköts väldigt bra, dom har tisdagsträningar där man kan få hjälp med sin träning, dom har tävlingsträning där man också får hjälp. Toppen!
Dåliga sidor är att de inte har knappt några kurser alls. Men det beror väl iofs på att det är så många som vill gå kurs, de har i stort sett bara valpkurs och agillity, och där är det proppfullt..för många..vad jag har hört ;)
Men till det roliga som gjorde att jag fick mig ett litet skratt. Jag fick ett mejl om att jag nu har fått plats på lydnadskursen... (?) minns inte ens att jag har ställt mig i kö? Det stod också att tyvärr har många fått stå väldigt länge...ja väääldigt länge. Målet med denna kursen är att väcka intresse för tävling, bygga kontakt och bla bla...haha, ja jag och alice är då inne på att tävla i tvåan så vi har nog kommit förbi det stadiet, men det är ju vart toppen om vi fått plats för typ 2-3 år sen!

Imon ska jag klippa mig OCH färga OCH slinga. Jag slår på stort. Vill man vara fin får man lida pin. Och fin till syrrans bröllop vill jag vara och pinan får plånboken känna på.



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jamies Namnfest.

Jag var ju på namnfest i lördags. Det var super fint och mysigt, god mat och god tårta! Min vän Lotta och hennes sambo hade fixat det så fint, och lilla Jamie var nöjd och glad hela tiden, då är hennes mamma och pappa också nöjda och glada :)
Hon fick en gul klänning som jag tycker var super söt av oss och en mobil med blommor och fjärilar. Enligt rapport från mamma lotta så hänger den över skötbordet och Jamie ler åt den, kul :)


Tog kort med min mobil så det är inte super bra kvalité på kortet, men ni ser ju hur nöjd hon är,
världens sötaste lilla flicka!



Här har ni ett kort på vad Ella gör just nu. Ja, alla har vi väl våra favoritställen! Nångång ska jag lägga upp bilder på hennes lustiga sovställen, hon har lite roliga grejjer för sig när hon sover.



Hon var hos veterinären idag och fick spruta det lilla livet. Jag var inte med för jag skulle gå promenad innan jag började jobbet. Men enligt husse så skötte hon sig bra, jag är lite förvånad. Trodde hon skulle åla sig och bitas och hålla på som hon för det mesta gör. Men hon hade kanske blivit så ställd så hon kände att det var bäst att vara stilla. Veterinären tycker hon såg fin och bra ut och allt var topp iallafall :)
Vet ni vad hon kan nu. Hon kan inkallning, och hon kan sitt. Och hon börjar även få kläm på ligg. Hon är duktiga och hon tycker om godis, så det ser bra ut inför valpkursen :) När wilma var valp så tyckte hon ju inte om godis, så det var lite svårt att belöna henne, men Ella älskar godis :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Wheels And Wings. Och en Ella.

Det var en kul kväll igår. Idag är inte lika roligt. Låt oss lämna det där!


Men jag vill berätta en annan sak för er. Vet ni vad Ella just gjorde? Nä det är klart ni inte vet!
Wilma ligger ute och solar. Gött gött ligga här och jäsa i solen. Ella ligger bredvid fast i skuggan. Så går jag ut och gosar lite med Wilma, smeker henne lite över magen och under öronen, det tycker hon är gott. Då njuter hon! Då kommer Ella till oss. Åh Gosen, gosar lite med Ella också. Men Ella vill inte alls gosa, utan hon går fram till Wilma, "nämen ser man på, tuttar!" Hon nosar fram en av wilmas tuttisar, slickar och tar tag i en. Wilma lyfter lite på huvudet, tittar på Ella. "ok?" Det kommer ingen mjölk från spenen. Wilma börjar få mjölk nu när hon är skendräktig men hon brukar bara få i de fyra som är längst bak. Ella byter spene, suger eller biter jag vet inte riktigt. Wilma tycker iallafall att nu får det räcka och går därifrån.
Jag hoppas wilma tycker att nu får det räcka för all framtid!!! Jag kommer ihåg att Wilma var skendräktig när vi fick hem Alice, och då ställde sig wilma över Alice med alla sina tuttisar dinglandes och tycker Alice skulle dia lite, Alice var inte alls intresserad som tur var. Men jag hoppas inte Wilma tycker Ella ska dia ju mer mjölk wilma får, hon har inte alls mycket nu, hon brukar få ganska så stora tuttar längst bak. Då kommer vi ha ett himla skå med att hålla dom isär för Ella behöver INTE mjölk, och Wilma behöver INTE dias. Det var iallafall lite lustigt, det är ju länge sen Ella diade, men hon kom ihåg hur gott det var ändå :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tvååker

Jag har egentligen inte tid att blogga nu. Ska in till stan, det är Wheels & Wings, årets höjdpunkt! Men jag måste visa er denna bilden. Josefin mejlade bilder som hon tog på utställninge, är inte Alice den finaste? haha, jo i mina ögon så är hon såklart det ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fotodags!

Har vart dålig på att lägga upp kort det senaste så här kommer några :)

Alice före bad



Alice efter bad. syns kanske inte jätte stor skillnad på korten men nu är hon fluffig och mjuk och ren :)
Tusen tack Ulrica för att du tog dig tid att bada henne och tack för lånet av buren, och tack för det fina broderiet!!!!!!



Igår åkte jag och min vän Josefin och badade med hundarna. En del hundar tycker ju mer om att bada än andra om man säger så. Wilma hade ju inget val eftersom jag hade henne i koppel, så hon fick snällt följa med en bit ut, men hon hade gärna gått upp på land igen. Alice var lös så hon stannade när vattnet kom upp till magen på henne och sen vägrade hon gå längre ut, så där stod hon med ena fram tassen lyft ovanför vattnet och tyckte det var så äckligt och onödigt, men Glasgow älskade det. Han sprang runt i vattnet som en dåre och levde livet. Tur hade vi för det var lite dåligt väder så där var bara vi, och två vindsurfare som Glasgow tyckte var intressanta :)
Ella verkar inte tycka så illa om vatten som våra två andra gör så jag hoppas hon kommer tycka om att bada :) Annars är ju petiter kända för att inte tycka om vatten så mycket.


Glasgow.


Alice och wilma. Wilma klarade av att springa lös, med kopplet släpandes efter, vågade inte släppa henne helt lös.
Men hon är super duktig på att lyssna nu faktiskt. För det mesta så släpper jag henne helt lös den sista biten på morgonpromenaderna, då går hon och luktar och springer som hon vill de sista kanske 15 minuterna. Och springer hon för långt från mig så ropar jag bara lätt och då vänder hon och kommer till mig med en gång. Då får hon godis. Ibland så stannar hon av sig själv och tittar på mig, vet inte om det är att hon "tigger" då, att hon liksom tycker att det var ett tag sen jag ropade och vill ha godis igen, men hon får godis då iallafall. För jag är så glad att hon har koll på mig och inte springer ifrån mig, så när hon kollar till mig så får hon beröm och godis :) Är så stolt över henne.

Här kommer lite kort från utställningen i helgen, Snodde dom från en kompis facebook (Lotta) Thank you lotta :)


Inne i ringer och visar oss från vår bästa sida.


En varm dag var det. Frysta handdukar är toppen!

Alice och Glasgow.

Josefin, jag och världens sötaste lilla bäbis!!! Jag har dock mer koll på Alice syster Azra här som är inne och slåss om ett cert, som hon tyvärr inte fick :/



Det var det jag hade att bjuda på. Nu ska jag nog ta med mig vårt lilla vilddjur Ella ut och klippa en buske, den spretar ut åt alla håll och ut på gången så man kommer knappt förbi!






Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sommar och soliga dar.

Vad dålig jag har blivit på att uppdatera här. men det beror nog på att jag inte för stunden kan ha min  laptop nere i köket, eller kan och kan..det trådlösa internetet funkar inte just nu. Det har sina perioder. Så nu sitter jag på övervåningen och här är så fruktansvärt varmt och tråkigt så jag drar mig för att gå upp hit :)
Men det har önskats bilder på alicen sprallisen nu när hon är nybadad och fin så det ska vi fixa, nån dag :) 

Idag har jag iallafall haft en helt underbar dag. Pga Ella så kan jag ju inte åka och ligga och jäsa på stranden på dagarna, inget som direkt stör mig ändå för jag blir så rastlös av det. Men idag så har jag jobbat. Och då åkte vi till stranden. Jag, en mamma och fyra vilda småkillar. Skit kul :) Jag har badat som aldrig förr och bränt mig på ryggen, gööött! Sommar sommar sommar :D

Nu ska jag ta och gå och lägga mig. imon måste jag vara pigg. jag ska bada och klippa en hund imon. ska jag använda min nya trimkappa som jag köpte på utställningen :D

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Dåliga jag.

Vad dålig jag har blivit på att uppdatera här. men det beror nog på att jag inte för stunden kan ha min  laptop nere i köket, eller kan och kan..det trådlösa internetet funkar inte just nu. Det har sina perioder. Så nu sitter jag på övervåningen och här är så fruktansvärt varmt och tråkigt så jag drar mig för att gå upp hit :)
Men det har önskats bilder på alicen sprallisen nu när hon är nybadad och fin så det ska vi fixa, nån dag :) 

Idag har jag iallafall haft en helt underbar dag. Pga Ella så kan jag ju inte åka och ligga och jäsa på stranden på dagarna, inget som direkt stör mig ändå för jag blir så rastlös av det. Men idag så har jag jobbat. Och då åkte vi till stranden. Jag, en mamma och fyra vilda småkillar. Skit kul :) Jag har badat som aldrig förr och bränt mig på ryggen, gööött! Sommar sommar sommar :D

Nu ska jag ta och gå och lägga mig. imon måste jag vara pigg. jag ska bada och klippa en hund imon. ska jag använda min nya trimkappa som jag köpte på utställningen :D

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det var idag det gällde...

Idag har vi vart på utställning i tvååker. Fiiiii fan, vad hett det har varit. Alice har inte alls tyckt om detta, "varför är vi här när vi kan ligga och slöa hemma på stentrappan i skuggan???" Ja, ibland frågar jag mig själv samma sak Men hur som helst, jag älskar utställningar, men idag var det skönt att komma hem och fått lagt alice på stentrappan i skuggan och själv få sig lite skugga.. :)

Ja, hur gick det då. Det gick väl lite si så där. Efter att vi fick CK förra året så har jag blivit lite kräsen.
Vi fick ett första pris och blev oplacerade i Konkuransklassen. MEN!!!! men men men. Dommarn skrev så följande (och jag citerar):

"4 år. Skulle varit större & kraftigare generellt. Feminint huvud. Ögon, öron, tänder OK. Utmärkt hals och överlinje. Skulle haft bättre vinklar fram & bak. Kör sig fritt med något glad svansföring. Utmärkt päls, färg och temperament. Riktigt bra framförd (handler)"

Så med dessa ord från dommaren så förstår ni väl att jag inte kan vara annat än nöjd. Hon är fin min alice. Hon är den finaste i hela världen, hon är bara lite liten för att leva upp till kriterierna som finns för hur en berner ska se ut, annars så har hon ALLT!
 
Och vet ni vad dommaren sa till mig innan vi fick vårt första pris. Han var dansk så jag kan tyvärr inte citera han för jag vet inte riktigt själv vad varje ord betydde. Men summan av kardemumman av vad han ville få sagt var att iallafall att han vad osäker på om hon var värd ett andra pris eller första pris, men eftersom jag visade henne Så bra så får hon ett första pris! :D
Och jag visade henne bra. Alice var tipp topp. Hon var inte riktigt snabb i springandet men i denna värmen förstår jag henne. Men när vi skulle ställa upp så sa jag "stå" Och där stod hon! Jag släppte kopplet och ställde mig snett mot dommaren så att alice skulle vinkla sitt underbara huvud mot honom. Hon var bäst idag.

Nu ska vi göda på henne så att hon går upp lite i vikt, kanske springa lite i sand? Eller simma? sen ska vi till sofiero och där jävlar. Och då hoppas vi att hösten börjar smyga sig på ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Det gäller att utnyttja de resurser man har...

Om man är lite trött och vill ta en tupplur mitt på dagen, men man kanske tycker att det är lite för ljust och har svårt att sova då...då är det bra att ha långa öron!



Och är man lite kelsjuk så är det bra att ha en kompis att gosa med!



Jag: "Vad gör ni?"
Ella: "Vi gosar ser du väl?"
Alice: "hmm, verkligen super mysigt!"

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Igår var ingen rolig dag...

Nä. Igår var våran lilla söta fina Ella lite sjuk :( Jag är så blödig när det gäller hundarna så jag blir så ledsen. Hon var dålig i magen, diarré och kräktes. Hon hade ingen feber så hon hade nog bara ätit nått olämpligt, men var orsaken än var så kunde jag ju tydligt se hur ont hon hade i magen. Hon bara låg, var slapp och slö i hela kroppen, också sög hon in magen med jämna mellanrum. Hon kunde inte sova för hon var tvungen att gå upp i mellanåt för att spy eller bajsa. Åh vad ont det gör i mitt hjärta när hundarna inte mår bra. Och inte finns det något man kan göra heller, eller jo. Jag fixade en plats till henne ute i skugga (hon vägrade ligga inomhus) Också vispade jag coca cola som jag matade henne med, eftersom hon inte drack någonting. Men mer än det kunde jag ju inte göra..bara sitta och titta på henne när hon hade ont.
På eftermiddagen så kom ju iallafall B hem från jobbet. Han är våran klippa som vi alla kan luta oss mot när stormen yr. Jag försöker vara en bra flockledare här, men vi vet nog alla vem det är som vi helst vänder oss till när det blåser hårt.
ÅH vad skönt det är när han säger att det inte är någon fara med henne, att hon bara har ätit nått dumt och att vi ska se om hon vill ha lite risavkok. Hon ville inte inte ha risavkok, eller ris. Men B la i lite leverpastej och då slank det minsann ner hur lätt som helst ;) Och det var nog vad hon behövde för då blev det lite liv i henne för någon minut tills hon deckade igen det lilla hjärtat. Men sen på kvällen så var hon pigg och glad igen, hon åt mat och busade och höll låda precis som vanligt. Och idag så är allt bra. Så ja, hon hade nog bara ätit nått så när hon fick tömt magen och fyllt på med riktigt mat så blev allt bra igen...men guuud vad jobbigt det var att se den lilla livlösa kroppen bara ligga med tomma ögon och ha ont!



Men nu mår vi som sagt alla bra så faran är över :) 

För att skriva om nått roligare. Så kan jag ju berätta att jag var på spinning igår. Det var ett tag sen sist och det var myyyycket jobbigare än vad jag kom ihåg att det var sist. Shit vad ryggen, benen och rumpan fick kämpa :) Så ja, spinning är bra träning och det får bli mer spinning åt Emma framöver.

Det skulle ju vara sol idag! Vart är solen då? Jag gick ju upp tidigt för att lägga mig ute och pressa. Men det blåser lite kallt och är massa moln på himmlen! jaja. Det är väl tacken det för att jag stannade inne hela förra veckan och veckan innan det och städade....

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nöjd.

Jag är så jäkla nöjd just nu. Det är skönt sommarväder. Jag är ledig maaaaassor. Jag håller mig till träningschemat och mår toppen. Jag har roliga saker och se fram emot. Hundarna mår bra. När jag var ute och gick igår kväll så tänkte jag på detta, och tänkte att just nu så saknas det bara en sak, eller egentligen en människa, så hade mitt liv vart fulländat - perfekt! Ni vet nog vad jag saknar om ni tänker efter ;) Men, ett halv års pluggande to go!

Jag funderar på om man kan vara stressad och pressad utan att veta om det???

Jag har fått bytt bort dagar och ska jobba endast 2 dagar fram till den 19. Det känns som om en klump har lossnat från mitt hjärta som jag inte visste fanns där!

Nu ska jag nog ta och gå och lägga mig. Funderar på vad jag ska göra imon. Har fått gjort massa saker varje dag när jag har vart ledig. B säger att jag kanske ska hinna ta det lugnt nån dag också..men jag blir stressad av att tänka att "imon ska jag inte göra nånting" Hur kul är den liksom? Nä. Imon ska jag ta loss alla skjutfönster i uterummet och skrubba dom riktigt rena och fina från alla döda flugor som har legat där på tok för länge nu!

Natti natti på er alla. Vet ni vad jag ser fram emot allra allra mest just nu föresten? Utställningen i tvååker på lördag. Jag känner det. IÅR är det vår tur. Jag vet jag vet, jag har sagt så i 3 år..men jag tror verkligen Alice är värd sitt första cert iår... I can feel it ;) Och får hon inte det så vet ni vad jag säger, dommarn har synfel. För min Alice är ju de finaste i hela hela världen!



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Protest!!!

I morse tyckte Ella inte det var OK att vi lämnade henne. B jobbar ju idag så hon fick vara ensam när jag och alice och wilma gick ut på promenad. "ni får det vara nog, detta är inte rättvist!" Sa Ella och rev loss tapet medans vi var borta! När vi kom tillbaka så travade Wilma på in i trädgården som vanligt men så tvärstannar hon plötsligt, lägger huvudet på sne och lyfter på öronen..då hörde jag det också..Ella kämpade med den finaste klagosång! Hon tyckte nog att livet höll på att gå under och kunde inte förstå varför det skulle vara så orättvist. "du har för korta ben är så länge" Sa jag till henne då! "Skit snack" Sa Ella och visade stolt upp vad hon hade gjort med tapeten och började leka med tapetbitarna som låg på golvet. 

Annars så har jag fått mycket gjort idag. Har rensat ut i ett stort skåp i matsalen bland mina skolsaker och ljus och dukar och handdukar och gjort iordning alla hundarna godis och mat och andra massa saker som de har i sitt skåp.. Ja det har vart så mycket grejjer så jag kan inte säga allt, men det har blivit fiiiin fint! Hittade två dukar som jag hade glömt bort att jag hade så de ska jag stryka och lägga fram.

Sen när B kommer så ska jag in till gymmet. Detgår bra på gymmet nu... Men faaan vad jag önskar att de kunde sätta upp en fläkt över crossmaskinerna, jag drunkar nästan i min egen svett där nu när här är så varmt!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella Slangbella.

hahaha, Annicka vad jag skratta. Ella slangbella, vilket perfekt smeknamn. Det går undan när man umgås med Ella förstår ni.
Igår inne i stan gick super bra, hon är rätt så otroligt vår Ella. Hon finner sig i att vara vart som helst. Hon trampar på och tar för sig och yr omkring i rabatterna (det verkar vara hennes roligaste lekplats) som att hon vart där flera gånger. Vi ska dit ikväll igen och grilla. Jag får lite dåligt samvete när inte Alice och Wilma kan följa med, nåååågong tycker tyyyydligen att de inte får plats i bilen. "Nähe, då får du tala om det för dom" säger jag då!

Alice föresten, hon är inte så dum hon. Jag har ju sagt att de senaste så har hon varit så slö på promenaderna. Hon går långsamt lång efter också kallar jag på henne så sätter hon fart lite granna, och vet ni...då får hon en godis. Hon har kommit på detta förstår ni. "om jag går här bak långsamt så jag kommer långt efter, då kallar mamma på mig, och då springer jag dit för då har jag vart duktig och då får jag en godis...."  Så idag så kallade jag inte på henne när hon gick så där långsamt..Jag vände på huvudet en gång för att se vad hon höll på med, då gick hon med huvudet nere långsamt långsamt, när hon såg att jag tittade på henne så lyfte hon upp huvudet och öronen på helspänn "nu kallar hon på mig!" Men nähänänä, det gjorde jag inte. Jag bara vände tillbaka huvudet och fortsatte gå...Då kom Alice i full fart och sprang förbi mig och fortsatte promenaden. Hundarna är ibland för smarta för mig..men denna gången kom jag på henne..! No more candy for you young lady!



Man blir trött av att tugga på skor ska ni veta, det är väldigt jobbigt!





Igår fick Wilma syn på denna i trädgården. Gissa om hon blev glad då! (Ser ni den, vid stängslet, bakom soptunnan....)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

jag tar tillbaka vad jag skrev.

Det där förra inlägget..jag var förvirrad och tyckte det var konstigt. Det tycker jag iochförsig fortfarande. Men det var bra med den där hemsidan. jag svarade på hans mejl och han svarade och sen svarade jag och sen svara han och sen svarade jag, och summan blev att han skulle se om han kunde fixa en praktikplats till mig på ett hundtrim nånstans nära varberg. Ibland knackar turen på dörren. Hoppas han hittar nån nu bara :)

Nu ska vi åka till B´s föräldrar i stan. Ella ska biltränas och socialtränas. Att åka bil går bättre och bättre för varje gång, och socialträning kanske hon inte direkt är i stooort behov av, men det får ändå inte glömmas bort för då kanske det kan bli ett problem en regnig dag. Så vi åker dit med nybakade jordgubbsmuffins och fikar.

Vet ni att min syster gifter sig om en månad? jag ska vara tärna? jag får ont i magen när jag tänker på detta....är så nervös.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vet ni?

Jag fick just ett mejl med en förfrågan om jag ville ha med MITT HUNDTRIM på en hemsida, hundkartan.se. Det kostade 300 kr per år och där kan folk gå in för att hitta ett hundtrim som ligger nära...(?) Mitt hundtrim? Jag har ju inget företag, jag är ju inte utbildad, jag trimmar ju mest för att lära mig än så länge?? jag fattar ingenting, hur fick han tag på mig??

Nä nu ska jag i min förvirring ge mig ut och springa...... konstigt.....

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Watch and learn Plutten

Wilma försöker lära Ella...


"Så här spanar du efter vilt! De kan finnas var som helst,
men hararna brukar vara här i trädgårdslandet. Det kan ta lite tid innan de kommer fram så ha tålamod!"


"Ibland om man inte ser nått, då kan det hjälpa att sätta sig upp på bakbenen, så här!"


"Ibland så får man också springa till den andra grinden här uppe, skynda dig nu!!!"


"Här kan man också se nått ibland. Som sagt, de kan finnas var som helst!"


"Nej men inte leka nu. Lägg av! Vi spanar ju...."


"näää, jag drar. Hon är ju för tråkig den där Wilma!"

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Saknar.

Igår var sista dagen på fem veckor som jag ska vara barnvakt åt min lilla favoritflicka. Hon ska ha semester nu. Jag kommer sakna henne super mycket under dessa fem veckor. Igår hade vi en sån fin dag. Hon var ute när jag kom till förskolan och skulle hämta henne och när hon ser mig och jag vinkar på henne så skriker hon till av lycka, "Ahhh. Emma!!!!" Skriker hon och springer mot mig. "Hej goding" Säger jag glatt. Då skrattar hon och vänder och springer till en av fröknarna. "Titta Emma!!" Säger hon till sin fröken och pekar på mig. Då blir jag helt varm i hela kroppen. Också berättar fröken att Flickan har pratat om mig hela dagen, "Min Emma komma" Har han gått och talat om för alla :) Då blir jag nästan tårögd. Lilla hjärtat då! Hoppas hon kommer ihåg mig om fem veckor, hon kommer säkert ha förändrats så mycket tills dess.

Jag har försökt ignorera Ella här nu i säkert 30-40 minuter. För att hon ska lägga sig och sova så att vi kan gå ut gå. Men hon har inte lagt sig, hon bara gått omkring och bitit i saker och hållt på. Så plockade jag upp henne i famnen lite nu och prata med henne och tänkte att jag skulle gå ut med henne så att hon blir trött, för hon verkade ju inte alls trött. Så släppte jag ner henne och skulle gå ut, då lägger hon sig och sover med en gång. Va? Jahaja. Det var visst bara lite uppmärksamhet hon behövde :) Så nu ska vi andra ut och gå :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0