Aktuellt.

Igår var det ett väldigt intressant inslag på aktuellt. Det var om att det är stora barngrupper på förskolan. Rekomenderat är att det ska vara 15 barn på 3 personal, men oftast är det 21 barn eller fler. Det var en mamma och en pappa som de intervjuade, som hade barn på en förskola där de var 21 resp. 23 tror jag. Föräldrarna tryckte mycket på att det inte är bra för barnen, men de nämde också personalen, de sa att "visst, de är tre stycken personal, men det är de också bara under 3.5 timme om dagen. Dom har ju också ett schema att gå på." och de sa att "det är inte så bra för förskolläraryrket, det kanske bli färre som vill bli det. Jag hade inte velat jobba under dessa förhållanden"  
Aktuellt intervjuade också nån familjeterapuet eller vad katten han var. Han sa mycket bra saker, han sa att det är mycket stressigt för barnen. Jag höll med om allt förutom att han sa att det kanske inte syns när de är på förskolan, utan det märskt när de kommer hem. Det syns visst när de är på förskolan anser jag!

Men de sa mycket bra saker. Och nån nisse i göteborg lovade att det under denna mandatperioden skulle bli mindre barngrupper. Så det hoppas vi på. När vi inte ens har sittplatser till alla barnen vid borden...då är det nått som inte riktigt går ihop!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella slår på stort!

Ella har nu gjort debut i en officiell utställning, som junior!
Hon var jätte duktig min lilla pärleputt. Vi var där kl 08, och det var Ellas tur kl 12, så gissa om hon var trött då :) Men hon var så jävla duktig min lilla prinsessa, förutom att hon inte ville lyfta upp huvudet från marken när vi var inne i ringen, pga att nån jäkel hade spytt där. "luktar intressant detta" tyckte Ella hon sprang inte alls lika fint som hon gör hemma eller som hon gjorde när jag värmde upp henne. Men men, hon ska nog bli mer utställningsvan hon också, så hon vet vad som gäller och vad som står på spel :) Hon var själv som tik i juniorklass, där fick hon excellent och blev ju då placerad som etta eftersom hon var själv :) och fick ett CK. Så vi skulle in igen och tävla om bästa tik, motståndet där var en championtik, så vi hade ju inte så jätte stor chans :) Championtiken kom etta och blev bästa tik, och vi kom tvåa :)

Men gud vad duktig hon var när jag ställde upp henne och hon skötte sig så bra hela dagen. Men det var faktiskt inte så kul ändå. Det var en riktigt riktigt dåligt ordnad utställning. Det var i stora tält på en parkering, och där var svin kallt och där var inga mattor så det var hårt för hundarna att springa på, och där var inga som tog bort sånt som spya eller bajs, och domaren pratade dålig engelska och så tyst så jag inte hörde vad han sa, och han som assisterade domaren visade inte vad man fick så man stod där som ett fån innan han till slut sa det till en, sen så fick jag inte kritiken, "du får vänta tills vi är färdiga, vi har inte börjat med dom än" Fick jag till svar när jag skulle hämta den. "VA? vadå inte klar med den än? är du dum eller?" Ville jag sagt till kärringen som skrev kritiklapparna, men jag sa typ "va? när kan jag få den då?" "när gruppen är klar" jag fattar fortfarande inte, vadå inte klar? domaren säger ju till sekreteraren vad han gör för bedömning på hunden och sen så får hon gå vidare till nästa hund som domaren ska dömma. Nä så jag fick vänta tills hela gruppen vad klar. Nä, sydskånskakennelklubben, det var pissdåligt gjort! Nu längtar jag tills vi kan åka på utställningar utomhus, heja tvååker och borås :)

Ja just det ja, jag var ju och tog kort på Ella där. Som man fick göra gratis också skickas det hem prover som man kan köpa sen om man tycker om dom :) Ella var trött redan då och satt som en säck potatis när han tog kort på henne, men det kanske blev nått fint :)

Nu har jag jobbat sista gången hos min grabb, fan vad jag kommer sakna honom. Det gör ont i mig  :( när jag kom idag så sprang han runt och skrattade när han såg att jag kom. Fina fina killen, vi har ju haft så jävla kul ihop. Det kommer vara jätte jobbigt att inte träffa honom så ofta nu och inte veta hur han mår. Men jag var välkommen att komma och hälsa på och det ska jag göra, har ju varit hos honom varje helg i snart 2 år. Det är riktigt jobbigt att sluta. Föräldrarna frågade om jag inte hade ångrat mig och ville vara kvar när jag gick, men det är nästan så att jag har det..men jag orkar inte jobba varje helg och varje vardag. Men fan, det är tungt.
Han fick iallafall en bilar dvd, med bärgaren, och melodifestivalenskiva av mig. Han verkade tycka om det :) Och jag fick en jätte fin blomma av honom.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

lydnad och utställning!

Igår började jag och Alice på lydnad/apell-kurs :) instruktörer gillade jag skrapt med en gång. Hon var rakt på sak, inget daltande. Hon sa till nån att "om du ger fan i att göra så med armen när du sagt ligg, så är jag säker på att hon inte reser sig upp igen utan ligger kvar" och till nån annan "hon lägger sig skit bra! Men varför går du såhär??" Hon var konkret och samtidigt skämtsam och glad. Fan vad detta känns bra, det är ju precis det hära jag vill ha. Jag vill att nån som kan säger åt mig att "Gör inte så, testa detta stället för då kanske hon fattar!" Detta känns faktiskt nästan bättre än mona kjernholm. Skit bra känns det :) egentligen är ju detta en kurs för klass 1 i lydnaden, men det var inga problem att vi har kommit längre sa hon, hon sa att hon skulle se till att vi får vårat första pris i tvåan :) YES! jag sa att det är rutan vi har problem med, och har haft i över ett år. "ja den jädra rutan, den är svår. Men det ska vi se till att hon kan!" :) vi gjorde inte så mycket första gången men hon sa till mig att det inte är någon idé att jag försöker belöna alice med leksaker, det blir inte en belöning för alice utan det blir ytterligare en sak hon måste göra efter hon har gjort nått moment, hon busar med den för att jag vill det, för att jag säger det. Och ja, så är det ju. Hon vill ju bara ha godis :) men jag har ju försökt få upp henne lite i fart med leksaker. Men vi ska köra på godis nu, gott godis, och vet ni, vi ska köra på godis i snusdosa! :) låter kanske konstigt för er, men det kommer bli så jävla bra detta :)

imon ska ella på utställning i malmö! det ska bli så jädra kul, med de nya reglerna som är nu o så, jag kommer nog inte fatta nånting men jag hoppas vi får en snäll domare och att han kan engelska!!

godnatt :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

lydnadstävling!

Vi kämpar på. Igår var det tävling igen, jag anmälde henne till denna eftersom hon kunde rutan så jävla bra. Hon kunde ju den bara en dag. Hon rusade till den vart jag än ställde den, på vilket avstånd jag än skickade henne. Men sen så har nått hänt, hon har blivit mer osäker för varje gång. Jag har fått ändra belöningssätt från att kasta godisen till henne till att springa fram till rutan och ge henne godisen. Och det har jag fått göra för hon har bara börjat nosa igen, nosa nosa nosa "jag skiter i nån jävla ruta, vart är godisen" Så jag tänker att jag ska få henne att fatta att godisen har jag, och hon får den från mig när hon står i rutan! Det har funkat, hon nosar inte så mycket längre. Det känns som att det har blivit fel med Alice och rutan från början, att lägga ett lock med godis på var ingen bra idé när det gäller henne. Hon blir så jävla låst vid att leta godis så jag blir tokig, det sitter nog kvar i henne fortfarande! Så nu ska jag börja om, jag ska börja på noll. Jag ska börja träna henne med rutan på nytt igen. Hon är ju alldeles förvirrad, hon är osäker och förvirrad och vet inte riktigt vad hon ska göra. När jag sa rutan på tävling så sprang hon fram helt utan mål och vände sig sen och tittade på mig och undrade om hon hade gjort rätt, med rutan 10 meter åt andra hållet. Så nu börjar vi om på nytt och jag har bestämt mig för att inte tävla igen fören hon kan den, för jag blir så stressad när jag anmäler till tävlingar. och då stressar jag henne att lära sig också blir det fel istället! Annars var hon jätte duktig på tävlingen. Vi fick lägst 7 och högst 10 (om man bortser från nollan på rutan då) Hon gjorde ett otroligt snyggt ställande på inkallning, hon fick inte en 10:a på den men den har hon lärt sig super bra. Hennes problem där är att hon är en klumpig berner och inte bordie collie och domaren tycker hon är långsam! sen undrar jag en sak där, jag blev ju tillsagd att STÄLLA alice vid stolpen, räknar domaren då hur långtifrån stolpen alice står när hon har stannat? för jag kommenderade ju henne vid stolpen och då blev det ju ett par steg efter det, jag hade ju kommenderat henne tidigare så hade hon ju stannat vid stolpen..men jag vet inte riktigt om jag hade fått det??? nån som vet?
jaja. nu måste jag rusa till jobbet.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår nu?

Ledig helg denna helgen. Skulle egentligen jobbat idag men vi bytade dag eftersom det finns risk för att jag fortfarande smittas med magsjuka, fram till nu ungefär. Men jag mår ju bra så jag har vart ute och gått och tvättat bilen och det är ju så underbart väder :) Nu tänkte jag åka in till intersport och se om jag hittar några sköna jobbarbyxor, är så trött på att ha jeans som åker ner över rumpan när man plockar leksaker eller leker lekar, eller kjolar som åker upp så fort man suttit på golvet, ja - det kan vara min kroppsform det är fel på men må så vara, jag får anpassa mig efter den då :) ska hitta ett par riktigt sköna byxor som jag bara ska ha på jobbet tänkte jag, slipper jag slita ut massa kläder med mat och snor också!

PS: Våra tulpaner har kommit upp ur den frusna jorden :) vårtecken!

 

 

 

 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

kräk!

urk! Magsjuka är inget kul. Det har gått magsjuka på jobbet sen jag började där, "jag blir inte sjuk" tänker jag. Men det blev jag till slut. Vaknade igår morse av att det körde runt som faaan i magen. Sov hela dagen, med undantag för toalettbesök. Och ändå vad jag trött på kvällen och sov gott hela natten :) Men nu mår jag prima. Så det var första gången jag har sjukskrivit mig från ett riktigt jobb, jag har tackat nej till jobb eller bytat dag på jobb innan, men aldrig sjukskrivit mig och haft en karensdag. hoppas vi att det dröjer minst ett år tills det händer igen :)

Ella är en stor tjej nu. Hon löper. Hon tycker det är jätte jobbigt. gnäller och tvättar sig och blir irriterad på Alice och wilma som ska para sig med henne när hon bara vill leka.
Vad gäller Alice "rutan" så går det plötsligt inte så bra längre. men jag har bytt taktik och fortsätter att ösa godis och beröm men på ett annat sätt. det går bra tycker jag.

Nu ska jag städa övervåningen. Jag är aldrig är uppe nästan. Men Alice är gärna här och Ella har vågat sig upp för den branta trappan så nu kan man tro att det är en mordplats här uppe (med tanke på att löpblod som de skvätter omkring sig hej vilt, för er som inte kopplade det ;)!

Det går bra på jobbet nu föresten. Tjing!  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0