Anmälda!

jajamensan, nu är vi anmälda till lydnadstävling igen :) den 19 februari tävlar vi i kungsbacka.
Var ute och körde lite med Alice innan, det var riktigt kul och skönt. Fick vår känslor, klockan vad 16.30 och det var ljust och solen sken och det var inte super kallt heller. Så nu får tiden gärna gå fort så det blir vårså man kan vara ute länge och träna utan massa tjock is som ligger ivägen och kyla som äter upp händerna.
Det gick iallafall bra med träningen idag :) jag märker att om jag går och ställer mig i rutan innan jag skickar iväg henne dit (bara går dit, står där i 2 sek, går tillbaka till henne) så springer hon dit utan att vända sig om och tveka. Hon verkar bli säkrare då på vad hon ska ta vägen. Jag körde mycket med att jag gick in i rutan först för ett tag sen, men har inte gjort det så mycket det sista men det märker jag ju att jag får börja med igen, varva lite av varje liksom.

Inkallning med ställande var klockren, om jag låtsades kasta en godis samtidigt som jag kommenderade henne. Och man får ju inte göra både och så jag vet inte, på tävlingen igår så var det en som bara hade handtecken, kanske ska testa det med Alice också.

Apporten var super bra.

Fjärren var bra fast jag tyckte mig märka att om jag inte tittade på henne när jag kommenderade, så blev hon osäker. Jag märkte det på tävlingen igår att jag nog blev lite osäker för jag kunde ju inte kolla på henne för jag måste ju kolla på personen som står bakom henne och snurrar på den dära snurran som visar när jag ska kommendera Alice, så jag får nog börja med att kolla ovanför henne så att jag vänjer mig vid det också om inte annat.

Det är synd att jag inte har nått hinder hemma, vi behöver träna det. Vi har ju åkt ut till tvååker på tisdagarna det senaste och ska göra denna tisdagen också, klubben hyr ett ridhus där som man får träna i. Men där finns inget hinder :( så jag måste åka in till klubben i veckan och träna hoppet, eller åka till syrran för hon har hinder om hon nu har kvar dom. Men jag vet inte alls hur jag ska bära mig åt för att inte få henne att sätta sig precis med nosen en millimeter från hindret innan hon ska hoppa tillbaka till mig. Och det har ju aldrig varit nått problem förens igår när hon slog i... :/


Ja. Nu ska vi hur som helst ladda inför den 19 februari. wohoo!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

inte som jag hade tänkt..

Än en gång säger jag till mig själv, "nä, Alice är ju ingen robot" :) Hon är min älskade Alice som är den finaste i världen. Vi fick 141 poäng idag, ett andra pris. Hon är lite förvirrad och hon missar lite här och lite där och ju fler moment vi gör där hon missar lite hit och dit ju deppigare blir jag på plan, men så tittar jag på Alice som sitter jämte mig och utrålar all glädje och lycka som hon bara kan, och då blir jag glad igen :) Hon älskar ju detta, hon är så duktig min tjej!

Platsliggande 10. Wohooo! :)
Fritt följ 8.5 (något ljud, växlar position, snett sitt) Ljudet hon gav ifrån sig lite och då och då var ett "kom-igen-morsan-fy-fan-vad-detta-är-kul-ljud! Positionen vet jag inte riktigt och snett sitt kan jag förstå, framförallt eftersom jag gick fel en gång och vände mitt i steget och stannade :)
Läggande 8.5 (Sakta ner)
Inkallning med ställande (sent ställande) Här är jag glad att jag fick poäng alls! det var helt klart SENT ställande.
Sändande med ställande 0 Jag sa "rutan", Alice går fram till en kon som står precis bredvid oss och puffar på den och kollar sen på mig, "rutan" säger jag igen, hon tittar sig omkring, då ser hon den faktiska rutan och springer mot den, vänder sig om och för att dubbelkolla med mig, jag väntar nån sekund sen säger jag "rutan" igen, hon går fram till en kon i rutan och puffar på den. "rutan" säger jag igen, då går hon in i rutan, "STÅ" säger jag, då tar hon ett steg fram och stannar, och hon har framtassarna utanför rutan. Hon kan mycket mycket bättre hemma. Men nästa gång jag tränar så ska jag ställa ut lite koner här och där så hon lär sig, också ska jag göra sträck mellan konerna så att jag ser om hon är inne i rutan eller inte. Alltid lär man sig nått nytt!
Apporten 8.5 (Slarvigt upptag, tempo in) Alice rusade fram till apporten så den flyger igen när hon ska ta den, sen bär hon den stolt till mig, men tyvärr med lite dåligt tempo då.
Fritt hopp över hinder 7.5 (islag, slarvigt avslut) Ja, hon sätter sig ju gärna precis på andra sidan vilket idag gjorde att hon slog i på vägen tillbaka.
Fjärren 8 (extra kommande x2) Fick säga sitt två gånger på båda sättandena. hon skulle bara dubbelkolla med mig igen ;)
Helheten 9

jaja. bättre lycka nästa gång. Nu ska jag jävlar i mig ta tag i detta ordentligt och köra stenhårt med alice, jag är trött på tvåan och vill börja med trean nu! :) och i feb börjar vi på kurs hos mona kjernholm, som fick 195 poäng i tvåan idag, grattis. Det ska bli kul, då ska vi lära oss grejjer!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kors i taket..

...vad dålig jag vart på att skriva här det senaste! Jag jobbar ju för fullt nu, har inte tid med sånt hära trams ;)
Jag har nu jobbat i en och en halv vecka. Känns toppen, verkligen!

Annars vet jag inte vad som har hänt sen jag tog examen. Hundarna röjer på som vanligt, Wilma var dock lite dålig söndag, måndag, tisdag här. Men nu äter hon igen och dricker och börjar piggna till, men både Ellas och Wilmas nosar rinner och dom nyser och fnyser :( Hoppas det går över snart.

Alice är pigg som en mört iallafall. På lördag ska vi tävla :D hon är så jätte jätte duktig och hon tycker att det är så jätte jätte kul nu. Jag tror verkligen att vi kan få ett första pris på lördag om hon inte gör nått oväntat, hon kommer kanske inte få en tia på rutan och inkallaning med ställande, men iallafall kanske 7-8. och har vi då bra på allt annat (fjärren tror jag vi får en tia på), så kan det gå vägen :) det vart så jävla jävla kul!! Men jag är nojjig att hon ska resa sig upp på platsen. Hon har börjar bli väldigt orolig när jag gömmer mig nu och när vi gjorde plats hemma när det var lite mörkt (vilket jag insåg sen vad dumt gjort) så ställde hon sig upp. Men jag hoppas inte hon gör det mera, för då är vi ju körda. Men hur som helst, skit kul ska det verkligen bli :D

Nu ska jag ner och mysa i soffan. bye bye!

ps. imon får jag min första lön från min fasta heltidsjobb, även om det är en halv lön just denna månaden så kan ni kanske fatta hur stolt och glad jag är ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lärarexamen

Åh jag blir så trött. Hade skrivit värsta långa inlägget om hur bra allting är efter examen och allt. Men så försvann det, ibland hatar jag blogg.se.
Så nu får ni en snabb kort version.
Det ska bli kul att börja jobba imon, lite konstigt dock :) Men ser verkligen fram emot att lämna studentlivet bakom mig och gå in i svenssonlivet, ska bli hur kul som helst. Har längtar efter detta i 4 år så äntligen!

I fredags firade jag ju examen med klassen, och igår med familjen. Det har varit trevligt båda dagarna. topp :) och jag har mått bra dagen efter också, topp topp ;) Jag har inte mått så här iallafall...


Här har ni gänget jag firade och skålade med innan scermonin i skolan, goa tjejer!


Här är en låt som en underbar lärare dansade till igår, marianne Boughardt. Jag har gillat henne från första stund. Hon var en första som föreläste för oss och jag älskade det, tänkte att "det är ju inte så svårt att gå på högskola om alla förläsninga är så här bra och roliga" Så var det ju dock inte, Alla var INTE så bra och roliga ;)
Jag är så otroligt glad över att jag har pluggar till lärare och jag är så stolt över mig själv, jag är glad över att jag har levt som student i 3.5 år för det är verkligen fantastiskt, samtidigt som det är hårt ibland. Men det minns jag ju inte nu ;) Men nu ska jag bli vuxen och leva svensson, wohoo. Jag är helt allvarligt, jag har längtat efter att ha ett svensson liv såå länge. Massa barn och jobb och hus och hund, det är min dröm. Konstigt? ja kanske, men tur att alla är olika :) Sen får vi väl se vad jag kommar jobba med i livet, det kan ju ändras hit och dit, jag började med att jobba som lärare på en förskola. Det är bra början må jag säg :)





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

haha!

Din hund är bortskämd. - Min är familjemedlem.
Din hund är skygg och nervös. - Min är bara generad och blyg.
Din hund är smällfet. - Min är bara lite kraftig.
Din hund har lösa ögonlock. - Min har sorgsen blick.
Din hund har krullsvans. - Min har glad svans.
Din hund är osmart. - Min lär sig sakta.
Din hund svinade ner huset. - Min råkade ut för en olycka.
Din hund har dåliga rörelser. - Min hade dåligt underlag.
Din hund vann för att du kände domaren. - Min vann för att det är en väldigt bra hund.
Din hund förlorade för att det var en bra domare. - Min förlorade för att domaren inte kunde rasen.


Hittade denna på Askimsvikens hemsida, det var lite roligt tycker jag. Det är hundfolk i ett nötskal ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

ooh, min kropp!

Jag skulle inte träna idag för jag är så trött i kroppen från gymmet igår. Men så kom det ju snö inatt! Så det var bara till att ge sig ut och skotta. Och det gick bra, det var inte så super mycket, ett par tre cm, och det var inte jätte tung snö. Sen var det promenad med hundarna. Och då fick jag se att rådjuren ätit upp all mat de fått, tänkt inte jag skulle lagt ut fören imorgon egentligen men kunde inte låta dom vänta tills dess så jag fick bära ut massa hinkar med potatis, morötter och äpplen. Viltfoder fick dom inte denna gången, det verkar dom äta som godis så dom får äta lite annat imellan, annars räcker inte viltfodret tills husse kommer hem heller, och jag har inte råd att köpa mera :( Sen efter ett par timmar så åkte jag till josse och gick en sväng. Så nu är vi bra möra i kroppen alla här, eller iallafall jag. Känns i armar och axlar efter att ha gått med två tokiga jakthundar i koppel och sen bärt tunga hinkar. Men det är skönt :)
Hur som helst. Kollade just inte TV.NU och ser att kvällen är räddad.

TV 3

  • 16:50 Lyxfällan
  • 18:00 2 1/2 män
  • 18:25 2 1/2 män
  • Kanal 5

  • 18:25 Vänner
  • 18:55 Biggest loser
  • 19:25 Vänner
  • 20:00 Föräldrafritt
  • TV 4

    21:00 Fuskbyggarna

    Oja, detta är det bästa med att vara själv!!

    Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

    Utställning och Fotodags!!

    Har ju varit på utställninge lördag och söndag. I lördags var det med endast Alice, hon fick ett andra pris. Men dommaren var jätte snäll och var noga med en tala om för mig att om jag får upp henne ett par kilo till nästa utställning så kommer det vara bra, för hon är sååå fin annars. Så det var ju jätte kul att höra klart.

    Lördag började med Ella som skulle in i ringen. Hon var så jävla duktig. Hon var duktig hela dagen faktiskt, kissade inte inne som Alice gjorde på lördagen, ett helt vattenfall kom det ur henne då. Ella kom iallafall två med ett HP (av tre tikvalpar) Det var jätte kul, det var också väldigt kul att Fin Fina Tina vann. Hon är verkligen hur söt och fin som helst Tina, men självklart inte sötare än Ella ;)

    Sen var det Alice tur igen. Dommaren var tysk så hon pratade engelska. "Slim" Konstaterar hon när hon tar på Alice. "yes, I know!" säger jag med ett litet leende. "Is she always so slim?" Frågar hon. "Yes, almost. She dosen´t eat as mutch as I want her to eat" säger jag. Sen får vi springa och Alice är så duktig och står så fint, Sen får vi ett rött band :) haha, första pris. Jag trodde först att jag hade sett fel eller att dom gav mig fel färg. Gud så glad jag blev. Sen åkte vi ut i konkuransen, men det tycker jag inte är mer än rätt. De fina stora tikarna med mycket päls ska placerar högre än Alice. Men om Alice bara lägger på sig några kilon så ska hon nog också gå bra, det var inget snack om varken i stockholm eller i göteborg, om att hon är för liten och pluttig och så på det sättet, det var endast vikten. Sen hade hon ju inte så mycket päls heller, men ett första pris idag med en urfälld Alice på 37 kilo, det ni :) Hon måste vara väldigt snygg förövrigt!! :)


    Jag fick en kamera i förtidig examenspresent här om dagen!  Lovely! Så här kommer lite foton :)



    Alice posar medans jag testar inställningar


    Två små troll är redo för promenad





    Underbara snö. Nu ser det inte ut så här längre utan det är brunt och fult :(


    En glad och pigg Alice ute på promenad en riktigt fin vinterdag.


    också lillfisen.


    Wilma ligger och värmer sig efter promenaden.


    En fåntratt på utställning i väntans tider...


    Fåntratten och hennes kompis :)


    Finaste flickan

    Avslutar med ett klipp från promenad här om dagen.
    Det ska nog bli en bra jakthund av yrvädret Ella också en vacker dag ;)


    Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

    Rekord.

    Aldrig förr har så många varit inne på min blogg som igår. Det glädjer mig. Det måste ju betyda att Sindys försvinnande sprider sig som ringar på vattnet. Fortsätt så här gott folk!

    Jag sitter i skolan nu och har skrivit ut efterlysningar på Sindy som jag ska ta med och sätta upp på Mydog imon. Jag går runt och har ont i magen hela tiden. Jag försöker att inte tänka på Sindy för det får mig att må så dåligt, varje gång jag tittar på Alice så blir jag ledsen. Först när jag läste annonsen om att hon var borta på Facebook så tänkte jag bara som alla andra tror jag, "fy så hemskt, jag ska hålla koll" och det är ju jätte bra, att man ska hålla koll! Sen gick jag in på sidan nån dag senare för att se om dom hittat henne ännu, skrev en kommentar; "hur går det?" Fick svar att de hade fått tips om en berner som sprungit på motorvägen i höjd med tvååker. då var jag fast, jag kan inte släppa sindy nu. Det är inget som säger att det är sindy som de sett där, men det KAN vara det. Och om hon finns så nära mig...ja...! Jag kollar efter henne hela tiden, föreställer mig att jag hittar henne och kan ringa hennes matte och lämna glada besked..men jag ser henne inte nånstans :(

    Jag försöker att inte tänka på henne men det går inte, det vrider sig i magen. Alice är mitt allt, min skatt, min pärla, min solstråle..mitt ALLT. hade det vart hon som varit borta så hade jag inte fungerat som människa längre, jag vet inte vad jag hade tatt mig till. Och det är nog så här som de allra flesta hundägare känner, därför kan nog varje hundägare sätta sig in i Sara och henne familjs situation just nu.

    Jag försöker alltid se en mening med allt, jag försöker tro på ödet. När inte Alice blev dräktig som jag ville, så försökte jag se att det fanns en mening med det, kanske hade hon dött vid valpningen om hon blivit dräktig, och det var inte hennes tur att dö ännu. för jag tror också att det finns ett bestämt datum då alla ska dö, och så kommer det bli om inte vi människor ställer till det för oss och motarbetar ödet. tex tar självmord eller nått. Eller om vi hade inseminerat (stavning?) Alice så hade vi ju motarbetat ödet. Men..vart jag vill komma är..att jag kan inte se meningen med att Sindy ska försvinna? Vad kan det möjligen finnas för mening i det? Förutom att alla som tar till sig sindys öde blir mer tacksamma för det dom har..men det kan väl inte vara meningen? Jag är idag så tacksam för allt jag har. Är så tacksam för att Alice, wilma och Ella mår bra. Är så tacksam för att jag snart är klar med min utbildning och snart börjar arbeta på en förskola. Är så tacksam för att jag har världens finaste och mest omtänksamma sambo. Är så tacksam över att vi bor i ett fint hus på landet där vi båda storm trivs. Är såtacksam för att få vara frisk. Tack ödet!



    UTLOVAR EN HITTELÖN PÅ 4000 KR!!

    Vår hund Sindy försvann torsdagen den 30/12-10 vid 17 tiden. Hon sågs senast springa i Hultafors på bron då en silver/grå/blå volvo stannat till vid henne. Det är osäkert om dem tog med Sindy i bilen eller inte.. Detta var runt 18 tiden samma kväll.

    Antagligen har hon blivit skrämd av en smällare så att hon har sprungit iväg ifrån vårat hus.Vi har letat överallt, varit i kontakt med polisen, satt ...
    upp efterlysningar på internet och i affärer m.m.

    Om Sindy:
    Hon är en 4 årig renrasig Berner Sennen
    Tatuering i örat (ID-märkt)
    När hon försvann hade hon ett mörkbrunt läderhalsband med guldiga "nitar" på sig. Hon har ett litet överbett.

    Om någon ser en hund som likar Sindy, ser en annons på internet eller i en butik m.m. Om någon hör något eller vet något om den volvon som stannade vid henne så snälla ring. Alla tips är viktiga!!

    Vi behöver all hjälp vi kan få för att få tillbaka våran älskade tjej!

    Vet inte hur vi ska klara oss utan henne!!

    Vet du något, hör något eller har annan viktig information, ring vilken tid som helst på dygnet!
    Sara Bengtsson 0763-053810
    Fredrik Lindvall 0722-972496
    Eller ring hem till oss på 033-295262
    eller ring till polisen på 11414


    SPRID GÄRNA DETTA VIDARE SÅ VI FÅR HEM VÅRAN TJEJ!




    Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

    Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

    Sindy



    Kom ingen nu alla! Alla som har en hemsida, en blogg, facebook - lägg ut Sindy med kort och beskrivning där. Alla som har en kompis, en släkting, en granne, en ovänn - Nämn Sindy för dom!! Och detta gäller inte bara folk som bor här nere, jag hoppas att alla runt om i Sverige sprider detta, eftersom ingen vet om Sindy har blivit upplockad med en bil. Så många som möjligt måste få reda på att det någonstans finns en Bernersennen tik som inte hittar hem, som springer omkring och letar efter sitt trygga hem och trygga flock, som har tagits för att säljas, som ligger skadad eller nått ännu värre någonstans. Desto fler som vet, desto större chans är det att någon reagerar och AGERAR om de ser en vilsen Bernersennen! Jag får så ont i magen och blir så ledsen när jag tänker på Sindy och Sindys Husse och Matte. Detta måste vara det värsta som kan hända en djurägare, att inte veta vart ens lilla skatt som betyder allt för en, är någonstans eller om hon mår bra. Sprid nu detta så mycket ni kan, för jag tror att det som kommer göra att Sindy hittas, är att någon ser henne och tänker "men, jag läste ju om en borttappad berner, kanske är det denna!" Det sågs en BernerSennen på motovägen vid tvååker i tisdags förmiddag, men ingen stannade och tog hunden i bilen, för att sedan ringa polisen! FOLK MÅSTE AGERA!!! Jag åkte ut till tvååker när det blivit ljust på onsdag förmiddag, körde motorvägen till morup och sen småvägar tillbaka. Såg tyvärr ingenting!

    Texten och bilder nedan är kopierad från ägarens, Sara Bengtsson, Facebook. 

     


    UTLOVAR EN HITTELÖN PÅ 4000 KR!!

    Vår hund Sindy försvann torsdagen den 30/12-10 vid 17 tiden. Hon sågs senast springa i Hultafors på bron då en silver/grå/blå volvo stannat till vid henne. Det är osäkert om dem tog med Sindy i bilen eller inte.. Detta var runt 18 tiden samma kväll.

    Antagligen har hon blivit skrämd av en smällare så att hon har sprungit iväg ifrån vårat hus.Vi har letat överallt, varit i kontakt med polisen, satt ...
    upp efterlysningar på internet och i affärer m.m.

    Om Sindy:
    Hon är en 4 årig renrasig Berner Sennen
    Tatuering i örat (ID-märkt)
    När hon försvann hade hon ett mörkbrunt läderhalsband med guldiga "nitar" på sig. Hon har ett litet överbett.

    Om någon ser en hund som likar Sindy, ser en annons på internet eller i en butik m.m. Om någon hör något eller vet något om den volvon som stannade vid henne så snälla ring. Alla tips är viktiga!!

    Vi behöver all hjälp vi kan få för att få tillbaka våran älskade tjej!

    Vet inte hur vi ska klara oss utan henne!!

    Vet du något, hör något eller har annan viktig information, ring vilken tid som helst på dygnet!
    Sara Bengtsson 0763-053810
    Fredrik Lindvall 0722-972496
    Eller ring hem till oss på 033-295262
    eller ring till polisen på 11414


    SPRID GÄRNA DETTA VIDARE SÅ VI FÅR HEM VÅRAN TJEJ!






    Så gör nu något du också, bara något litet. Inte för att lätta ditt samvete eller för att få dig att må bra, UTAN FÖR ATT SINDY SKA FÅ KOMMA HEM TILL SIN OROLIGA HUSSE OCH MATTE IGEN!
    Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

    HJÄLP SINDY ATT KOMMA HEM!




     

    (Texten är kopierad från ägarens Facebook)

    Vår hund Sindy försvann torsdagen den 30/12-10 vid 17 tiden. Hon sågs senast springa i Hultafors på bron då en silver/grå/blå volvo stannat till vid henne. Det är osäkert om dem tog med Sindy i bilen eller inte.. Detta var runt 18 tiden samma kväll.

    Antagligen har hon blivit skrämd av en smällare så att hon har sprungit iväg ifrån vårat hus.Vi har letat överallt, varit i kontakt med polisen, satt upp efterlysningar på internet och... i affärer m.m.

    Om Sindy:
    Hon är en 4 årig renrasig Berner Sennen
    Tatuering i örat (ID-märkt)
    När hon försvann hade hon ett mörkbrunt läderhalsband med guldiga "nitar" på sig. Hon har ett litet överbett.

    Om någon ser en hund som likar Sindy, ser en annons på internet eller i en butik m.m. Om någon hör något eller vet något om den volvon som stannade vid henne så snälla ring. Alla tips är viktiga!!

    Vi behöver all hjälp vi kan få för att få tillbaka våran älskade tjej!

    Vet inte hur vi ska klara oss utan henne!!

    Vet du något, hör något eller har annan viktig information, ring vilken tid som helst på dygnet!
    Sara Bengtsson 0763-053810
    Fredrik Lindvall 0722-972496
    Eller ring hem till oss på 033-295262
    eller ring till polisen på 11414


    SPRID GÄRNA DETTA VIDARE SÅ VI FÅR HEM VÅRAN TJEJ!

     

    Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

    Laddar

    Yes nu laddar jag för gymmer imorgon. Ska sätta klockan och gå upp tidigt och iväg och träna. Har gjort en playlist på spotify med träningsmusik, har fått spotify gratis ett år från telia :D toppen! Har haft ont i kroppen från och till i 2-3 veckor nu pga av träning och snöskottning, har känts jätte konstigt med ont i ryggen som har strålat ner i benen på ett väldigt ovant sätt, men nu är det i stort sätt borta så nu ska här tränas igen :) Det ska bli skönt. Och det bästa är duschen och bastun efteråt. Jag älskar det. Har inte alls tyckt om att trängas med andra nakna kvinnor förut, men nu skiter jag fullständigt i det! Och där är ju så underbart fräscht i duschen och bastun på friskvågen så det är jätte skönt att koppla av där efter ett hårt tråningspass. 

    Sen blir det väl plugg. 11 dagar kvar nu och den här sista jävla uppgiften vi har gör mig gråhårig! Blir galen för jag förstår inte och godkänt kriterierna är otroligt tolkningsbara och då tänker jag att jag gör som jag tror, men så vill jag inte ha underkänt för då går jag nog fan under jorden!

    Tack jenny för tipset. Så enkelt! En tennisboll för absolut plats, det ska jag testa nästa gång hundarna behöver vara ute. Jag kan dock tänka mig att Ella kommer försöka med att ta upp den tills hon lyckas..men det är värt ett försök :)
    Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

    3 januari

    Nu har jag testat Alice i några dagar med henne mat, genom att lägga torrfoder uppblött i botten, och sen makaroner i en hög, morötter i en hög, bioelixir på ett ställe och rapsolja på ett ställe, istället för att bland ihop att som jag gjort innan. Jag har kommit fram till följande ;)

    Bioelixir är ingen höjdare, det går att äta om man är riktigt hungrig, men helst inte.

    Det samma gäller pasta, det kan vara gott nån gång ibland, och då bara lite granna, 2-3 dl är på tok för mycket.

    Morötter går tok-bort, inget gott alls.

    Rapsolja är däremot fin fint, ju mera desto bättre!

    Så nu lägger jag ner projekt Alice-gå-upp-i-vikt. Hon får torrfoder i toppklass och rapsolja. Bättre att hon äter sitt foder än pasta så det får det bli! Hon är inte som andra berner Alice, men det har jag ju vetat länge ;) Wilma tror däremot att hon är en häst, eller kanske en elefant, och tar man inte bort Alice övergivna matskål illa kvickt så är den borta på två röda och alltihopa, skål och allt, ligger i Wilmas mage!


     Hundarna hade kul ute idag. När jag kom hem så var det en sopptipp utanför dörren, kul kul. Bara att börja plocka. Jag skyller på Ella, allt är Ellas fel, alltid ;) Fast det var nog faktiskt Alice denna gången för vi hänger ju upp soppåsarna som vi inte orkar/hinner slänga i soptunnan med en gång, och dit upp skulle nog bara Alice nå.


     "dricker eran gran vatten?" fick vi en fråga här om dagen. "jajamensan, det gör den. Den mår så bra!" säger vi. Men det gör den ju inte alls :( den är jätte tråkigt och ful nu. Men vattnet försvinner lite pö om pö. Nu skyller jag faktiskt på Ella!


    Nån som vet hur man kan lösa problemet med att hundarnas vatten utomhus fryser på en timme i detta vädret???

     

    Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

    RSS 2.0