Varberg - fin stad!

Nu har jag och Alice varit i staden och hämtat böcker hos annalina, hennes flicka är så söt. Det är härligt nu när hon har träffat mig några gånger och vågar prata mig, hon har såna fina kommentarer och så fint leende :) annalinas poke är såklart också söt, riktiga charmtroll. Iallafall så åkte jag och Alicen vidare till fästningen och gick strandpromenaden. Nu ska ja kolla upp nått gott recept på internet så jag lämnar er med lite bilder.



Här börjar vi promenaden


 

  
Det är så många hundar som går på strandpromenaden så det är mycket att lukta på.
Ibland så mycket att lukta på så man inte riktigt hänger med.

  
Vi avvek lite från strandpromenaden så att Alice kunde få gå lite mer fritt utan att skrämma livet ur hundrädda människor.

  
Jag tycker Varberg är väldigt fint :)












 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Fredag!

Idag har jag ju vart barnvakt igen. alltid lika kul. innan jag åker iväg och passar henne så tänker jag att det är så mycket som jag inte hinner med då, framallt då plugg. men när jag väl passar henne så glömmer jag allt det, hon är så underbar :) Idag så var vi ju på donken. Sen så åkte vi och matade ankorna i påskbergsdammen, men det var först inga ankor där...bara måsar. "måsar är dumma, dom tar korvar" , säger flickan då och låter ledsen och besviken att det inte var några snälla ankor där. Så jag fick försöka förklara att dom här måsarna är snälla, det är bara måsarna på torget som är dumma :) Så vi kastade ut pommesfrittes och bröd till måsarna, och jag kan ju erkänna här att jag var lite nervös för måsarna, dom är lite läskiga när dom flaxarna och kommer så nära...men det visade jag ju inte för flickan så klart :) Efter en stund så kom iallafall ankorna. dom hörde väl att det vankades mat så det kom ett helt gäng på en lång rad :) Så vi fick matat ankor också så det blev la bra det :)

  

Imon så ska b och wilma iväg och jaga sista gången för denna säsongen, hihi lite rim där ;), vad jag och alice ska hitta på det vet jag inte..ev. åka in till stan och fixa lite böcker till mig :) annalina är en klippa, vet inte vad jag skulle gjort utan henne. Sen blir det väl en promenad i stan då kanske, om jag vågar visa mig ute med den hunden. Hon ser inte ut som en berner längre. Hennes fluffiga, blanka, tjocka päls är puts väck och nu har hon några ynka grådaskiga tunna hårstrån kvar...!  Värst är det bak på ryggen...fram till här hon fortfarande lite fluffig, så hon ser lite opropesionerlig ut! =)

Här är två favvo låtar jag lyssnar på när jag är ute och går, dom får iallafall mig att gå fortare. =)







Tycker inte låten är super bra, men ashlee är så fin i videon så jag kämpar hårdare när jag tänker på henne ;) sen så är det ett jävligt gött "gå-tempo" i låten också.




Jag fick en tandläkar tid på posten idag. Fre, 13/2. Jag får nog ringa och byta den!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nu är det mycket...igen!

ja, det är så mycket som ska göras nu. Dom introducerade projektarbetet igår i skolan, och tanten sa att vi gör projektarbete för att det ska bli enklare för oss att göra examensarbete, stämmer säkert och jag är säkert jätte glad när jag ska göra mitt examensarbete att vi gjorde projektarbetet...men nu är det hårt!
   Det är bra att B spelar massa tv-spel på kvällarna för då pluggar jag :) haha, dålig självkontroll jag har då, jag vill ju inte sitta o glo när han spelar så jag pluggar istället. Har fått gjort massa idag, pluggat klart lite grejjer och sen kollat läget med vilka böcker jag måste skaffa fram snart, och det gör mig lite lugnare..att ha koll på läget :)

Nu ska jag gå ut och gå en sväng med hundarna, sen ska jag duscha och sen ska jag åka och vara barnvakt. Hade kanske gärna vart hemma idag men det är så roligt att passa tjejen och jag skulle ju ljuga om jag påstod att jag inte behöver pengarna :) nu fick jag ett sms där barnets mamma frågade om jag gillar mcdonaldsmat. För tanken är att jag ska äta där sen, men så hade dom kommit på nu att dom hade en check på mcdonalds som måste lösas in snart. Och flickan hade sagt att hon äldre ville gå med mig än med mamman. Det känns väl bra, att flickan tycker om mig :) Men jag hoppas inte att mamman tar det fel och tror att hon tycker om mig mer än sin mamma, för mamma är alltid mamma och ens mamma är alltid den bästa :) men det gör hon säkert inte...jaja, men andra ord..jag ska till donken och äta idag..Det kan la va gött att göra det nångång i mellanåt :)

Så här gott låg mina älsklingar och gosade på trappan igår förmiddags.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Getterön!

Eftersom jag inte vill åka till breared nu innan alice ska löpa å så, så åkte jag till getterön idag. Jag laddade upp med massa köttbullar som jag tog med så att jag skulle kunna släppa wilma, och det gick så underbart bra. Hon kom så fort jag ropade, alice också såklart..men det gör hon ju alltid :)
Alice tyckte det var härligt på getterön. Hon sprang runt som en tok, hon jagade änder långt ut i vattnet och hoppade och höll på. Så härligt att se. Nu ligger alice här jämte mig i sin madrass och sover som en stock och wilma ligger i sin soffa och sover djupt hon också :)


  
  

        

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Torsdag!

Igår var vi ju och fikade jag och flickan jag passar och annalina och hennes barn. Det var väldigt mysigt tycker jag, vi gick ju till fiket som har "lekhage", med ruschkanor, madrasser och massa leksaker. Tack för sällskapet annalina, saga och wille :)

Idag så åker jag inte in till skolan innan halv 1 tror jag. så wilma hon behöver inte gå upp och kissa och äta så tidigt. Hon låg och gosade på min sida av sängen tills jag vaknade och alice hörde mig röra lite för mycket på mig så hon rusade upp, morgonpigg som hon är, och viftade wilma i ansiktet med svansen. Det tyckte wilma var alldeles för hurtigt så hon gick över till björn sida av sängen och gosade ner sig...
 =)

Annalina berättade igår att dom var på breared med hunden innan vi åkte och fikade. Och jag saknar så att vara där, jag vågar inte åka dit nu när alice snart ska paras om hon skulle få nån smitta, hennes kennelhosta var ju antagligen därifrån. Sen så är det ingen kul för alice heller för hanar tycker hon luktar så himla gott och vill para sig hel tiden och det kan ju inte va alltför kul för alice, inte för hanarna heller som inte kan tänka på nått annat. Så det får vänta, åker kanske dit med wilma nån dag...annars så åker jag dit med wilma när alice är hon ulrica iallafall :)

Nu ska ja kolla hur jag står till i pluggandet =)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Barnpassning!

Om en timme åker jag och passar den sötaste lilla flicka :) Vi ska in till annalina och hennes underbara barn och leka, kanske gå ner och ta en fika på stan! Så nu tänkte jag att jag skulle gå ut med hundarna så att de får sig en promenix.

Det händer inte så mycket här nu! På lördag är sista jaktdagen för wilmisen. Och ärligt talat så tycker jag det är skönt, för det har stått så mycket i olika tidningar om vargar som dödar hundar (framför allt jakthundar i drev), och i överlida där b jagar ibland kan det finnas varg, det har ju setts nånstans där omkring tydligen. Usch, jag får ont i magen när jag läser om folk som hittar sina hundar påkörda eller med inälvorna på utsidan när en varg har slitit sönder dom brutalt, jag vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände alice eller wilma. Det är när jag tänker på sånt, och att dom faktiskt kommer bli gamla och inte orka längre nån dag, som jag ångrar lite lite att jag skaffade hund..för jag vet inte hur jag ska klara mig utan dom en dag! Jag går runt och oroar mig för sånt, tänkt när jag får barn en vacker dag, jag kommer inte släppa ut dom ur huset ;)


ne nu väntar voffarna :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sjukan!

Nu så är det kvällen och B sitter och spelar tv:spel för fullt, han var rädd att jag skulle bli beroende och att hundarna skulle ligga här hemma och bli feta medans jag bara spelade, men jag undrar vem som är beroende nu? :/

Jag kom iallafall precis hem från sjukhuset, pappa hade opererats akut kl 01.00 inatt, han hade ramlar i fredags och slått upp ett sår på nått sätt i ena lillfingret så det hade blivit infektion och igår kväll så hade handen svullnat upp x3 så han hade fått operarts direkt. Så fick han stanna kvar för han får antibiotika i dropp direkt i blodet för det går fortare så han skulle stanna inatt också. Så jag och lillsyrran vad där med lite kläder och tandborste o så :) pappa lilla då.

Nu har b gått ut med hundarna och jag har kokat makaronisar till lunchen imon så nu ska ja spela lite mördar spel. Jag drömde om tvspelet inatt. det är så bra grafik i det så det känns som att man är där på riktigt, och det var ju då det jag drömde. tvspelet är från 18 år och det kan jag ju förstå. Också drömde jag en till såndär läskigdröm med hundarna...att det var nån psykopat här hemma som skulle slå ihjäl oss alla så vi var tvunga att ta oss ut och åka iväg..b sprang och körde ut bilen och jag kämpade med att få med hundarna, jag bar wilma för jag hann inte springa och hämta kopplet. och jag vågade inte chansa på att hon skulle följa med mig...så när jag väl fått in dom i bilen så kom jag på att jag glömt tussan inne med psykopaten..så jag fick springa in igen och hämta henne...det slutade nog bra iallafall tror jag..vi kom iväg allihopa :) 


spela spela spela :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Morgonstress!

Nu sitter jag här och äter korvmacka och fil! Alice vill hellre ha min mat än sin egen så hon sitter bredvid och lägger huvudet i mitt knä, men hon får inget:) jag gav henne mat för jag hoppade på att hon skulle äta innan vi ska gå ut, för sen ska hon va inne och det blir en lång dag. Men hon ville ju inte äta :(

men men. jag är lite sen nu. Min morgonplanering var att jag skulle vara hemma från promenaden halv 8 så att jag hinner duscha, promenaden tar en halv timme och klockan är 07.10 så det går inte ihop. Men nu tog ja sista tuggan så nu drar vi, om jag får upp wilma ur sängen vill säga..hon ligger och snarkar så gott :)



Bye Bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Plugghäst!

Ikväll måste jag plugga. Ska ha seminarium och studiegruppsgrejjs imon så det måste jag göra klart!

Igår när jag och alice var ute och gick så tvärstannade alice helt plötsligt. så dök hon ner med huvudet i busken också stod hon där med rumpan upp i några sekunder, jag tänkte att det var la  en liten mus hon hörde eller nått. Men när hon väl tittar upp så har hon fått tag på en smörgås :) det kallar jag luktsinne. Men vi la tillbaka smörgåsen för jag sa att den var nog till fåglarna :)

Ja nu måste jag plugga så att det blir gjort!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tusen Tack!

Har ni lagt märke till min snygga nya design, ja det går ju inte att undgå såklart :) Det är min underbara vän Annalina som är så duktig och har gjort så fint med kort på oss :) Tusen tack vännen, jag tycker det blev jätte fint och jag kunde inte gjort det bättre själv :)

Igår så körde jag glassbil, lika kul som vanligt. men jag fick veta att jag inte ska köra om två veckor, för det behövs inte..och då får jag ju ingen lön, så det är inte bra :( just nu känner jag att det inte spelar så stor roll, skönt att va ledig, pengarna verkar rulla in från alla olika håll och jag bara flyttar dom vidare till sparande...men snart så kommer det inte vara lika bra länge och då kan dom pengar från hemglass vara bra...men men  :|

I Fredags en timme innan alla affärer stänger så säger B att han funderar på att åka och köpa Playstation 3. Nice säger jag...:) När vi diskuterat en halvtimme så kommer han fram till att; ja vafan, det kan la va kul. Så han brummar in till stan och köper PS3 och två spel :) Och vi spelade hela fredagkväll och b spelade igår när jag jobbade och jag har spelar idag när de har jagats, och det är riktigt kul. :)



  
Bilder från onoff.se

Nä nu ska jag göra mig iorning för att åka in att jobba, måste tanka också..lampan lyser :o så vi får väl se om jag kommer in till stan överhuvudtaget!

Föresten:
Ifredags när vi gått en sväng och vi kommer hem och jag torkar tassarna på hundarna. Så ser jag att det är blod på golvet, OH MY GOD tänker jag. Är det sant? Är det dags? Löper hon, LÖPER HON? hjärtat slår allt snabbare och jag lyfter upp Alice svans och tittar henne där bak...nä, hon löper inte. Nehe, hjärtrytmen återgår till det normala! Men vad kommer så bloder ifrån? Jag kollar Wilmas tassar, ingenting, jag kollar alice tassar ingenting. Sen så ser jag spår efter Alice och där hon haft sin vänster tass fram är det lite blod efter. Så jag kollar och det är lite blod i pälsen. Men det var inget allvarligt för det slutade efter bara några minuter. Men hur som helst...inget löp än så länge :) 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

bakat!


Mannen tyckte att kakförrådet började tryta, så han bad mig baka. Och jag blir alltid glad om nån vill äta mina kakor så jag bakar gärna :) Denna gången blev det Nötmaräng kakor med chokladsmörkräm, dom är super goda. Här är receptet om ni vill baka dom :)

www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15828

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snow!

Idag så snöade det på morgonen :) Så vi har vart ute och gått en promenad i snön, snön är säkert borta till i eftermiddag för det verkar redan ha börjat töa, men vi har iallafall fått känna den under våra tassar :)
Alice hon hittade min mössa i snön, sen så hittade hon sin boll i snön som har vart borta i några dagar. Hon är riktigt sakletare!


Alice försöker kraffsa bort all snö från hennes älskade boll! Hon blev helt överlycklig när hon hittade den!

Nu ska jag snart iväg till skolan.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tussan och Alice



Mina busungar :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

inget löp!

jag börjar bli otålig nu..men känn ingen stress alice för all del ;)

Idag så var jag i skolan på förmiddagen, sen så passade jag söta tjejen på eftermiddagen. Och nu har jag kommit hem och jag tycker som vanligt att det är svin kallt hemma hos oss..men 19c räcker tycker mannen! :( Så jag ska tända en brasa för detta går inte :)

Wilma har blivit så himla gosig det senaste, hon ligger jämte mig i sängen och hon kommer och vill sitta i knät och bli klappad. Vet inte vad det är med henne, hon äter ju inte heller så hon kanske fryser lite extra då eller nått så hon vill ha värme. Ska tända en brasa nu på direkten så hon får det gott min lilla snuttfis!

Imon är det skola igen...sen på lördag är det sälja glass som gäller, och på söndag är det städa sparbankshallen, och det är Warberg - Pixbo så det kommer va sviin mycket folk och säkert sviin bra match så folk slänger saker omkring sig så jag är beredd på att det kommer se ut som nån släppt en bomb på läktaren jag ska städa. Hoppas inte jag behöver städa där som klacken sitter för där är det alltid svinigast, alltid massa utspilld läsk och sånt där som är skit svårt att få bort!


jaja...brasa brasa!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bernergläntans Edith Elith?

Idag så har Alice veterinär besiktigats, och det var inget fel på henne. Hon är lite snuvig efter sin förkylning dock så hon får inte konditions tränas för hårt, så vi får inte springa 5 km med henne eller cykla långa rundor varje dag..och det händer ju väääldigt ofta annars så det var ju vääldigt synd att vi inte kan göra det nu ;)

Ulrica frågade om jag har några namnförslag till Valparna. Så när jag kom hem så har jag riktigt börjat fundera :)
Det ska ju vara namn på E, jag kom fram till ett förslag som jag gillar. Berngläntans Edith Elith. tycker det var vackert, så kan vi kalla henne Edtih. Så när B kom hem så sa jag det till han...nej nej säger han, jag har ett bättre förslag, Bernergläntans Eldiga Elsa. Och det var la fint..men mitt var finare...tycker jag! :D Jag föreslog att vi kompromissar, så det blir Bernergläntans Elsa Elith. Så får vi kalla henne Elsa då. jag tycker Elith var så himla fint :) Kollade på massa namn på http://www.svenskanamn.se/

Nu ska vi snart till in stan och bowla och äta mat. B:s mamma fyller år, idag fyller hon år på riktigt, men i firade henne i lördag och ska fira henne på lördag igen. Hon har ju massa kalas för släkten och vi tycker ju om mat :)

Idag så stod det om fårhagen på breared i varbergsposten. Tyvär tyvär tyvär så kunde vi inte vara med den dagen de tog kort så vi är inte med :( men det är kul att läsa om ändå :) www.varbergsposten.se/Upload/VP_2009_4.pdf


Nu ska ja duscha och fixa mig!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jisses!

nu har jag suttit och kollat igenom schemat och kurshandboken. Känns bra att göra det inför kursintroduktionen som är imon så att jag känner att jag vet lite vad det handlar om. När jag läste igenom kurshandboken så märkte jag att jag kommer ha fullt upp =/ Det är föreläsningar som måste gås på, det är böcker som måste läsas och det är arbeten som måste göras. Och i denna kursen verkar det inte vara lite granna utav varje utan massor av varje. Också ska jag ju jobba lite upptill, så tyvärr kommer jag nog inte ha så mycket tid över till att åka till Alice som kommer vara i Svenljunga, det kan ju iochförsig också ses som positivt, att jag kommer ha mycket att göra och inte har tid att tänka på att hon inte är här, och tiden hon är borta kommer gå mycket fortare om jag inte behöver gå här hemma och fundera på om jag ska åka iväg till henne eller inte, utan jag har helt enkelt inget val än att stanna hemma och plugga, jobbar ju varannan helg så det får la bli varannan helg som jag inte jobbar som jag då spenderar i svenljunga. ah, det är sånt jag sitter här och tänker på nu, nu har jag 4 månaders stress och panik framför mig..yeha! Men, när det är gjort....så är det sommar med massa fint väder och vi har förhoppningsvis en glad och stolt alice som är mamma till en liten valp här hemma :)


Nu ska jag hänga upp tvätt och sen ska jag lägga mig och nana...



En bild från förra våren...ååh vad jag vill ha vår igen!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

hello!

Undrar vem anonym är som kommenterade mitt inlägg "otroligt" kanske kan få lite tips av nån som verkar gå bara nån termin före mig :) så, ge dig till känna :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Söndag!

Idag så är husse och wilma iväg och jagar långt borta. Så jag och alice får roa oss själva bäst vi kan, och jag älskar att ha egen tid med min alice :) Vi har gått en promenad på 2 h och jag passa på att njuta och titta på henne och vara glad att hon är här just nu, för det är inte långt kvar till hon ska iväg till svenljunga och då får jag njuta av att gå promenader med bara wilma istället, men just nu passar jag på att njuta av att ha min alice här :)

På onsdag så ska alice göra veterinärbesiktning, så då får vi hoppas att allt är bra med henne, och det ska vi la inte tro nått annat heller :) Jag går och kollar om alice har börjat löpa varje dag, och när jag ser nått på golvet som ser ut som en liten fläck blod så börjat mitt hjärta rusa men det saktar snart in i besvikelsen att det inte var nått löpblod utan nån annan skit! jaja, så är det :) Nu ska ja duscha och sen tända en brasa till wilma som hon kan ligga framför när hon kommer hem :)

Här börjar vi vår promenad, och alice är super pigg och tycker det så roligt att äntligen komma ut så hon vill nog att jag ska sätta lite fart!


 

  





När jag blev för varm för att ha mössa och stannade till för att fixa det så gjorde Alice precis som på mentaltestet, hon satte sig helt enkelt ner helt självmant och väntade på att jag skulle bli färdig, ingen mening med att stressa och skynda på när matte har stannat :)




Nu har vi gått Torpa - Nordmossa - Fågeldammen - Gunnestorp och snart är vi i Torpa igen :) Och alice är duktig på att gå lös även på vägen, hon vet att det är kanten som gäller.
















Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Stolt matte med smärta!!!

Jag var inne i staden innan idag och satte in P-stav, fy fan vilken smärta. Och det gör fortfarande ont som fasiken när jag anstränger armen :( buhu synd om mig, självförvållad smärta men ändå! :)
Hur som helst så hade jag med hundarna in till stan så när jag var klar så åkte vi till...

...GETTERÖN!!!


Det var så länge sen vi var på getterön och wilma var ju så mycket där när hon var liten och hon älskar det. Hon gnällde hela vägen dit när vi sväng av i rondellen mot havet :) Jag vågade t.om. släppa wilma lös när vi gick där och hon var så otroligt duktig, därav stolt matte, hon kom till mig när jag ropade och hon kom tom utan att jag ropade ibland för att hon ville ha godis...och det händer inte ofta att jag och godis är så intressant när man har chansen att sticka vart man vill :)


När jag släppte Wilma så tyckte båda två att det var lika roligt och det blev full fart.

     
Om vattnet har frysigt till is när man är törstig så får man väl äta isen då!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

konstiga drömmar.

usch, jag hatar när jag drömmer konstiga drömmar där hundarna är med och far illa. Inatt så drömmde jag att jag skulle på utställning med alice, men så när jag skulle gå in så kom jag på att jag glömt vaccinations intyget. Men jag lyckades fjäska med vakten så vi kom in ändå. Sen helt plötsligt så var alla utställningsringar i en stor bassäng, sen sänkte dom ner en stor vägg mellan för att man inte skulle kunna se alla ringarna, och då var det en hund som kom under väggen och höll på att dränkas, så ägaren kämpade med att få upp hunden, så skulle jag hoppa i och hjälpa till men då sa två tanter till mig att det är ingen idé, för den hunden har försökt ta sitt liv länge nu. Men ägaren fick upp sin hund till slut ändå. Sen så var där massa skumma människor och alla jag kände var borta, så jag och alice yrade runt helt själv bland massa farliga människor. Sen helt plötsligt var utställningen på en stor båt. Och där var massa hemska människor som försökte ta alice ifrån mig och jagade oss. Så började båten luta och vi var tvunga att ta oss ner för den höll på att sjunka, och då hade jag wilma också helt plötsligt, så föll vi neråt för det lutade så mycket. så jag tog upp wilma i famnen för hon höll på att strypas av halsbandet. alice orkade jag inte bära så jag höll henne hårt i kopplet och hoppades på det bästa. Efter många svängar så kom vi ner till utgången och där gick vi ut genom ett par glasdörrar och ut på en stor gård. Så stod jag där och grät och klappade hundarna. Sen vaknade jag :) Så kände jag att wilma låg längst mina ben och var väldigt glad att det var en dröm och inte verklighet. och nu har jag berättat den så den kan inte bli sann :)

Nu ska jag ut med hundarna och njuta av att jag har dom som är så underbara.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

otroligt.

Då var jag färdig med det didaktiska ställningstagandet...jävligt gött :) Så nu var denna kursen klar för tillfället, kommer säkert få tillbaka ställningstagandet och få ändra små fel men det bryr jag mig inte om nu. Nu ska jag börja koncentera mig på nästa kurs, DV - Demokratins Villkor. Tyckte först att det lät väääldigt tråkigt. men när jag har läst igenom kurshandboken och så där så verkar det ändå lite intressant.

nu ska jag ut med hundarna innan jag ska iväg och vara barnvakt.

tjo!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

jobbat klart för idag.

nu har jag kommit hem från städjobbet. När vi gick til bilen och det bara var jag och chefen kvar så sa hon till mig att jag är en riktigt pärla och jätte duktig och att hon hoppas att jag vill stanna kvar och jobba i sommar eller till hösten. Jag vet inte om hon säger så till alla men det värmer iallafall :)

När jag körde glassbil i lördags så kom jag att tänka på en sak som jag och frida hörde när vi var på cran canaria förra året. Jag kom att tänka på det just när jag körde glassbil bara för att väldigt många börjar prata om vädret när vi ska växla pengar eller dra kort och det blir en liten tystnad :) "jaha, nu var det blött igen. Ja, nu var frosten borta då.. osv."
  
Det var nämligen så här, när jag och Frida sitter på en restaurang och små pratar och väntar på vår mat så hör vi att det är några svenskar som sitter vid bordet bredvid, och i det sällskapet så är det även en kines som de pratar engelska med. Så säger en ung svensk kille så här till kinesen;
 - In Sweden we talk alot about the wheater, and in england the maybe talk about the time. What do you talk about in China? Is it rice?

Och både jag och Frida knäcker oss och försöker låtsas som att vi inte hörde, men det var så roligt. Jag kunde verkligen se framför mig hur kineserna pratar med varandra om olika rissorter när det blir en tyst paus :) Iallfall så var det inte så, kinesen svarade; -No?
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

från ett jobb till ett annat.

ja idag har jag ju vart barnvakt. Annalinas barn blev tyvär sjuka, så vi kunde ju inte leka då. (hoppas dom snart mår bättre) Men vi hittade på saker att göra ute på landet, vi pysslade, hämta ägg hos hönsen och bakade :)

kl 21:15 ska jag till nästa jobb. ska städa sparbankshallen. Ska ladda upp mobilen med massa bra musik så det blir lite roligare att städa :)

Nu ska vi laga mat tills imon.

tjingeling.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

fan vad trött jag blir...

...när hundarna inte äter. Wilma var väldigt krånlig med maten när hon var valp, men de senaste 2-3 åren har hon ätit jätte bra, men nu börjar hon krångla. Alice har nästan alltid varit krånlig med maten. I morse spydde hon sånt som de kan spy ibland när de blir för hungriga, galla kallar jag det. Men ändå så vill hon inte äta fast hon måste vara helt tom i magen, eller hon vill ju äta men inte sin egen mat, utan de vill ha varandras. Det gör mig så förbannad och ledsen när dom inte äter så jag skulle vilja ruska om alice som står och kollar på mig just nu och säga till henne att äta, men jag lägger band på mig för jag vet ju att det såklart inte skulle hjälpa :) Om allt går som v önskar och alice blir dräktig efter parning och vi får hem henne och en valp till sommaren så ska vi byta mat på wilma så att alla tre har samma sort, dels för att det blir enklade för oss men också för att dom inte kan läskas av varandras mat då, eller vem vet, det kanske dom kan ändå. gräset är ju altlid grönare på andra sidan!

Nä, jag sitter just nu här och funderar på om jag ska låta dom äta varandras mat eller inte, för jag vill så gärna att dom ska få nått i magen, men samtidigt så känner jag att om jag inte låter dom äta varandras mat på några dagar så kanske dom inser att dom inte får det och då blir dom hungriga och måste äta sin egen mat. Jag tror jag kör på det andra, ska säga till b sen att det kanske är lika bara att köpa alice mat till wilma också redan nu!




Så här har hon stått och tittat på mig länge nu, fast hon blundade just på kortet :)

Nä, nu har jag gnällt på dom för mycket. Kanske behöver jag lite frukost i min mage för att bli på bätter humör :D Kl 13 ska jag vara barnvakt, antagligen ska vi in till annalina och leka lite då. roligt roligt :) Pappa ringde igår och frågade om jag kan passa malte, klart jag kan. Men jag har tänkt lite och maggan säger ju att han hostar så jag ska inte låta alice och wilma träffa han, nu när alice har blivit av med sin hosta precis. Vill inte att hon ska bli sjuk igen överhuvudtaget, men framför allt inte nu när hon ska paras om några veckor, och alice uppfödare vill göra veterinär besiktning på henne så det ska antagligen göras nästa vecka.

bye bye.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

...

I morse så gav sig inte hundarna. Så jag la ner lite av alice mat i wilmas skål och lite av wilmas mat i alice skåp så åt dom att äta, så tänkte ja "Ha, jag vann" men så slog det mig att det gjorde jag väl kanske :) undrar hur dom tänker, vi möttes ju på halva vägen kan man säg :D
 
Idag så har jag kammat alice, en rätt stor hög med hår blev det. Hon tyckte det var så skönt att bli kammad på ryggen och på sidorna, det kliar väl lite ner det fälls antar jag :)





När jag kom hem från skolan vid 4 tiden så busade jag lite med hundarna, och alice hon är ett sånt ego. Hon blir så avundsjuk på wilma och den leksaken hon leker med så hon måste ha alla, den hon har duger liksom inte längre när wilma leker med en annan :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

haha.

Just nu sitter wilma här under bordet och alice står på andra sidan bordet och tittar på mig och väntar på att jag ska säga varsågod till att hon får ta wilmas mat. Igår och idag har dom nämligen fått för sig att dom ska byta mat, en kupp dom försöker sig på mot mig liksom! Igår så hade ingen av dom så mycket mat kvar så jag lät dom byta till slut för jag orkade inte tjata och alice hade ju inte ätit på ett par dar så då fick hon äta upp några bitar från wilmas. Men idag ska jag fan inte ge mig, jag låtsas som att jag inte ser alice så ska jag se om hon vänder och börjar äta sin egen mat, men hon har stått där nu i ca 5 minuter så hon verkar envis. Nu satte sig Alice ner och då gick wilma fram till alice matskål, så sa jag nej. och då vände hon och gick till vardagsrummet, haha, snacka om surkärring (Får jag inte alice mat ska jag inget ha).

sen ska vi ut på promenad, Vår lilla Alice har varit sjuk här i helgen så hon har inte gått promenad sen i fredags, hon har haft feber och förkyllningen och antagligen kennelhosta. Men nu har hon slutat hosta och febern är borta och hon är rastlös så då ska hon få följa med på promenaden :)

Nehe, dom vägrar ge sig. Men nu ska iallafall jag äta frukost!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Grattis Azra :)

Läste nu på Alice systers kennels hemsida att Azra (Alice syster) är dräktig, jätte roligt :) Hoppas att allt går bra med Azra och Valparna!

Jag undrar om alice är förkylld, igår så låg hon och nös konstant i ungefär en timme, sen så slutade hon helt plötsligt. Och i morse så har hon harklat sig och svalt och hållt på som att hon har snor i halsen. Vi får se om det går över. Wilma verkar ha noskvalster (igen, tycker hon har det hela tiden) så vi får nog ge dom tabletter mot det iallafall.

När jag satte mig vid datorn så var min tanke att plugga, men sen så försvann den tanken väldigt fort :] Ska vara barnvakt kl 13 så jag ska gå ut och gå nu istället.  


bye bye.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

borta :O

nu är snön borta minsann. Ingen pulka imon :( Vet inte vad vi ska hitta på då. Jag blir så rastlös av att bara sitta och köra tågbana i 4 timmar. I onsdags när jag passade tjejen så gjorde vi ju faktiskt ett träd också. Hon hade hittat en pappers rulle nånstans så hon ville göra ett träd av det. Så då gjorde vi det :) Vi hämtade pinnar och löv i trädgården och satte fast och det blev så fint så. kanske kan ta kort på det imon när ja åker dit.

Vi var ju på breared innan. Och det var jääätte många hundar. med alice och wilma så var det kanske 15-18 st. Wilma gillade det inte riktigt, hon blir lite nojjig när det är så många och det var några hon inte kände också. men det gick bra ändå, hon såg rätt nöjd ut att bara titta på alla andra, och jag var rätt nöjd för hon höll sig nära mig :D
Alice var vädligt poppis bland två hanar. Och hon brukar säga till hanar som är för närgånga, men det var två som delade på henne och pökade och hon bara stod där som ett fån. Så försökte hon springa lite men då hade hon dom två hängandes efter så det var inte så lätt. Men i vissa stunder gav dom upp och då kunde hon springa och leka :)

Nu ska ja fortsätta slänga ut julen och göra iordning blommorna och ljusen jag köpte i stan innan.

bye bye!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

äntligen riktigt med snö...

...jag tror dock inte det stannar så länge. Men jag hoppas det stannar länge, hoppas på att det stannar iallafall tills imon när jag ska vara barnvakt så vi kan åka pulka :)

Jag och Maggan skulle ju ridigt idag, hade tinat lussebullar och allt. Hon skulle ta med varm choklad och b har min bil så hon skulle hämta mig på moppen :D Men det blev inget med det för Cambri som jag får låna hade inga snösulor och då kan man inte rida i snö. Så det var riktigt tråkigt. Men man ska ju se allt positivt har jag hört och då gör jag det :) Så när jag inte ska rida idag så kan jag städa bort julen och sen åka in med vovvarna till breared för wilma har slutat löpa.

Här kommer lite kort från promenaden i snön i morse :)

Det första hundarna gjorde när de såg att det var snö ute var att springa runt och verkligen ta ut svängarna, alice gillar snön, wilma är inte lika förtjust men springa gillar hon ju :)


 

Det måste luktat nått mystigt här för Alice hals blev så lång :)
Så jag citerar min väns dotter som har en känslig näsa "Vad luktar de?"

Lite poosing på morgonkvisten.


 


Våran lilla grisekno, hon är så söt :)



Alice är också söt såklart. Problem att lyfta på tassarna eller?


En soptunna blåste omkull när vi gick förbi, och det är bäst att vara försiktigt för det kan ju vara nått läskigt där inne.



  
Lite skillnad på päls. I Alice päls fastnar alice nån skit eller snö, knappt vatten. Medans Wilmas är helt tvärtom :)














Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

YEES!

JAG KLARADE MIN OMTENTA! OH, även om det kändes bra när jag gjorde den så kan man ju aldrig riktigt veta. Men jag hade 10,5 poäng och godkänt var 8 poäng så det var ju lugnt :P

Idag så har jag vart barnvakt åt en liten tjej för första gången. Och det gick hur bra som helst. Mamman är så härlig och avslappnad. Jag och tjejen åkte till stallet och klappade hästarna och matade dom med morot. Sen så ville hon se mina hundar så vi svängde in här hemma och kastade lite boll med dom :)

nu ska ja vila mig. =)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

The end for the toy!

Nu gav leksaken upp! Det var ungefär tre timmar sedan Alice och Wilma fick den, och nu är den sönder, och av dessa tre timmar så har de kanske lekt i totalt 20-30 minuter. Härligt :) Nu ska ja komma på vad jag ska göra med den för jag vill inte bara slänga den när den var så rolig :)





Dom fick varsin favorit. Eller, ah...Alice ville helst ha båda. Men när Alice inte såg så smög Wilma och tog den ena och då fick det bli den som inte Alice hade i munnen för tillfället...Ibland så undrar jag vem som är högst i rang av dom egentligen, men det kanske inte är nån av dom, utan det kanske är B som är högst i rang utav hela flocken? Eller så är Wilma högst i rang fast hon är för snäll :) ja inte vet ja, mina godingar är dom iallafall.
  

  



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Magdalena - Lucas & Emma - Cambrii.

jajamensan, igår det var strålande sol och -12c. Och jag och syrran gav oss ut på en ridtur, shit det var länge sen jag satt på en häst, balans var inte den samma längre märkte jag men jag kom snabbt in i det tycker jag :) Det var frukansvärt kallt dock, men maggan hade med varm choklad till stallet så det var gott att luta sig mot elementet och dricka varm choklad när vi kom tillbaka. Jag hade glömt att det var så här roligt att rida, och hästen jag fick låna igår är det ingen som rider på så den kan jag få låna hur mycket jag vill..så på torsdag ska vi rida igen och då ska jag ta med lussebulle :D
 

Vi börjar bli redo.



Maggan och Lukas.


Jag på Cambrii.



Maggan och Lukas.



Lucky Loke.



Det gör ont i fötterna att hoppa av hästen när det är kallt, eller som maggan utrycker det "man hoppas inte av hästen på vinter, man glider av!"




När jag kom hem efter ridturen så tog jag en promenix med hundarna. och det var så kallt att alice päls frös i kinderna, det är alltså frost som är vid mungiporna och inte hennes teckning :)



Igår så körde jag maggan in till granngården också för hon skulle köpa müsli till Lukas. Så kunde jag inte låta bli att köpa en så rolig leksak till hundarna. Den Blåa med långa ben låter på tre olika sett, den skramlar som en kattleksak, och där är nått som åker upp och ner i den när man skakar den åt rätt håll, och den piper som en vanlig pipleksan när man trycker. Så köpte jag en annan vanlig pipleksak också så dom har att byta med varandra :) Alice älskar den blåa, men hon älskar ju när den låter så hon biter och tuggar så den håller nog inte så länge till. men jag ska plocka ut grejjerna som låter när den är sönder och göra nått hemmabygge som håller bättre :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

What you gonna do to the monster?

http://www.youtube.com/watch?v=8tRHir8hJzQ

jag vet inte hur man lägger in så att videon kommer här, inget datasnille :) men gå in på den länken för jag skratta så jag grät :D
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice

Idag så har vi varit i stan och gått en promenad, och eftersom vi gick både jag och b så kunde jag ha Alice i koppel. Och Alice betedde sig konstigt idag. Allt var super kul, hundar, bilar, barn, vuxna whoooho kolla mamma skit roligt! Hon drog i kopplet och hade sig, och hade nog blivit döv också. Så jag blev irriterad och fattade inte vad det var med henne, men så slog det mej helt plötsligt när vi gått i ungefär 30 minuter....hon här ju sån här innan hon ska löpa :D

Jag har kammat henne också,  =    =)





haha, om ni bortser från blixten i ögonen, så säger hon (när jag skrattar åt henne) "vadå, jag har inte gjort nått?"
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Korrigering

Jag vill korrigera ett litet misstag i mitt förra inlägg. Vi åt inte mussla till för-förrätt. vi åt Ostron! Same same but different!

Nu ska jag lägga mig och nana, super trött juh!


Lukas Flukt.


Bernergläntans Axa Ameya, man blir törstig av att vara i stallet och arbeta.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

09-01-01

Igår så var björns familj här och åt nyårsmiddag. Jag, B och hand syster bjöd deras föäldrar som tack för att vi fick så fina adventspresenter (då jag fick ett fint regnställ, mycket behövligt sådant dessutom).

Vi började med en för-förrätt: Mussla! Inte alls min grejj, men jag smakade faktiskt och kommer inte göra om det.
Sen så blev det förätt: en halv Gratinerad hummer! Fantastiskt gott!
Sen till huvudrätt så blev serverades det: Fisk- och skaldjursspett med coscos och en syrlig sallad! väldigt gott!
Efterrätt: Tre chokladtryfflar, citron, whiskey och vanlig choklad. Som jag gjort på lindht fina 70- och 85%
 choklad, det skärde i hjärtat att slänga ner sån fin choklad i mixern kan jag säga..men gott blev det. :) förutom whiskeyn då..bläk för whiskey.
Till Kaffet kl 01 ;) så var det Kolapaj och vaniljglass. Jag vet inte vad jag ska säga om kolapajen, den var väldigt god och söt och smarrig :) Men man orkade inte äta nån större bit...det var som en stor godis. men det gick ner kan ja lova.

Ja inte behövde vi svälta på nyårsafton inte.
Nu ska jag till stallet och mocka och ge lukas mat. Alicen sprallisen får som vanligt följa med mig. Hon är så otroligt livlig nu för tiden, igår när vi satt i soffan vid 01 tiden och fikade så sprang hon fram och tillbaka framför Tv:n och kastade en pelliganleksak upp i luften och jagade den och hoppade. Härligt att se =) så hon får följa med mig eftersom hon är så livlig och vill att det ska hända saker.

Ska se om jag får med mig kameran till stallet så kan jag ta kort på lukas. Lukas som jag förövrigt att blivit lite kär i. Har inte velat rida på han sen maggan köpte han...gillade maggans förra häst Grace så otroligt mycket, hon var en riktigt stjärna för mig. snäll och lagom stor och helt underbar. så sålde maggan henne och skaffade lukas...en stor jävel som är rädd för det mesta (vilket jag kopplar till att han kan slänga av än om han blir rädd för nått när man rider), men nu när jag har tatt hand om han i en vecka så har jag verkligen börjat gilla han. han är lugn och snäll :)
   Maggan berättade att man får ta det lugnt när man står vid hans huvud, inte vifta eller nått. Eller ta tag i grimman när man tar in honom från hagen, utan man måste koppla på grimskaftet utan att röra han..helst genom att få honom på andra tankar med en morot :) Och detta är för att han har blivit slagen stackarn hos andra ägare för flera år sedan, framför allt över huvudet verkar det då som för han är väldigt rädd om sitt huvud. Så jag har tatt det så lugnt jag bara kan och det har gått bra..han välidgt snäll. har tom blivit sugen på att rida han så jag får fråga maggan om jag kan göra det nån gång sen :)  

ah, nu får jag åka...här kommer kort på alicen som sträcker på sig och undrar nog varför vi far och flänger så mycket fram och tillbaka igår. och kort på dukningen som jag blev nöjd med :)

förresten...Idag på dagen så är det två år sedan vi hämtade alice skruttan :) Ungefär vid den här tiden på dagen för två år sedan så låg hon och sov under bordet i köket och jag satte mig på golvet jämte för jag inte ville att hon skulle bli rädd av att ingen var i närheten när hon vaknade :) Tiden har gått väldigt fort återigen. Och lite granna har hon nog växt va? :)










Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0