RIP David!

Nu så har antagligen David Birgersson hittats som har varit försvunnen i Varberg sedan februari. Någon har hittat en död man i Varbergs hamn idag vid 15 tiden ungefär. I videoklippet som ligger uppe på hn.se så kan man se vart någonstans i hamnen det var. De har alltså hittat honom i närheten av där det har varit människor varje dag och arbetat, där jag och många fler har gått i skolan, där många många har gått organiserad skallgång...Och jag menar inte att det är konstigt eller dåligt på något sätt att ingen har hittat honom tidigare, men jag tänker tanken att han kanske har legat där hela tiden..hans kropp har legat där så nära och kunde hittats mycket tidigare och tagits om hand och familjen kunde sluppit denna svåra tid som dom har haft när dom inte har vetat...

Ja, jag vet inte vad jag ska skriva egentligen. Vila I Frida David.
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Tisdagen!

Idag mår jag bättre här. Vart väldigt seg i morse men nu börjar det rätta till sig :) Tog en alvedon och drack lite nyponsoppa och det hjälpte. Alice tycker detta är fruktansvärt tråkigt, hon undrar nog vart våra morgonpromenader har tagit vägen. När jag ligger i sängen och inte rör mig, så ligger hon i korgen, men bara jag rör mig lite granna så flyger hon upp och tittar förväntansfullt på mig och vifftar på svansen, "nä, gå och lägg dig" säger jag till henne då, då deppar hon ihop och lägger sig igen. Men nu börjar jag som sagt må bättre så jag ska gå till brevlådan med hundarna när posten har kommit vid 13 tiden. Det är trots allt en liten bit att gå till brevlådan så här på landet så mer än det orkar jag nog inte, B får sköta långrundan med dom idag också :)

Har inte vart stressad över skolan o så innan, men nu när jag blev sjuk så blev jag plötsligt jätte stressad, känner att jag inte har nån koll på nånting, vet ni att de snart är första april? alltså snart maj och då ska vi ha jätte mega tenta, och jag har inte ens koll på vilka böcker som är till den...! Nä imon ska jag vara frisk igen och åka till skolan och få koll och sen ska jag strukturera upp allting så jag har det svart på vitt så jag kan bocka av vad som har gjorts o sådär...måste ha koll!!!

Och när jag har blivit ordentligt frisk så ska jag åka och hälsa på Lottas lilla bäbis sötnosen Jamie. Vill inte smitta ner varken mamma, dotter eller pappa juh. Så jag hoppas jag kan åka dit denna veckan, längar :)

Nästa vecka fyller jag ju år! för alla som inte visste det :) B frågade mig igår om jag vill ha skor i födelsedagspresent. Det börjar bli en bra tradition detta. Fick ju kängor i julklapp och promenadskor förra födelsedagen. Så iår så hade han tänkt att jag kunde få några snygga vår skor, låter bra det. Eftersom B är ett sånt skofreak så nöjer han sig inte med att köpa vilka skor som helst till mig utan det ska vara bra skor, det är bra...bra för min rygg och knän faktiskt :)

ja nu ska jag försöka dammsuga lite, Alice fäller som f-siken nu. Undrar om hon hade tänkt sig att börja löpa snart egentligen. Hon skvätter och håller på väldigt mycket på promenader, och slickar sig och håller på..hon fäller...! Ja, det är ju löptecken...men inget löp har jag sett iallafall. Får la se vad som händer.





Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

lydnad och kräk.

igår så tränade vi hundarna igen. alla hundar gör framsteg varje gång, det är roligt. jag och alice gjorde hoppet till klass 2 för första gången, och det gick oväntat bra, hon ska sitta bredvid mig och på mitt kommando hoppa över hoppet, där på mitt kommando sätt sig, och sen på mitt kommando hoppa tillbaka till mig och sätta sig jämte mig. hon gjorde precis så. dock lite snett så hon fick svårt att hoppa tillbaka men det löser vi:)
Och på "rutan" idag så var det inga tveksamheter på vad jag menar "varsågod" till, sen hade hon lite svårt att stanna på mitt kommando innan för rutan..men det var betydligt bättre än förra gången :)

wilma gjorde också bra träning. men när jag höll på med alice så kom det tre rådjur springandes en bit bort. hon blev ju såklart heltokig. men lugnade sig ganska snabbt för att vara hon:) men hon satt och gnällde konstant sen, vilket jag inte vil att hon ska gör så det blev lite dumt med att träna alice och samtidigt tillrätta visa wilma, men L skötte wilma så bra så alice fick avsluta sitt pass iallafall. sen skulle vi gå en sväng, då hade dom dumma rådjuren inte gått så långt bort utan dom stod en bit in i  skogen bara, vilket nu slog mej kanske var anledningen till att wilma inte släppte det, hon kände väl lukten av dom.  då sticker hur som helst alice, men kommer tillbaka efter nån minut...sen så går faktiskt wilma väldigt bra i kopplet trots allt kaos, vilket gjorde mig glad så det blev ett bra avslut ändå :)

nu ligger jag med datorn i sängen. runt kl 00.30 inatt kräktes jag första gången, sen har det hållt på en gång i halvtimmen/timmen till runt 10.00...bläää för magsjuka. den envisas med att kräkas t.o.m. när magen är tom. dumma.
men nu har jag ätit lite kräm och mår inge vidare, men jag hoppas inte jag kräks mera nu iallafall!
stackars hundarna, dom ligger ute i trädgården. alice protisterar högt, hon sitter på trappan och skäller och vill komma in, eller egentligen vill hon väl att jag ska komma ut och att vi ska gå en sväng. men det orkar jag inte, dom får vänta till b kommer hem.
idag var också förövrigt en ganska viktig dag i skolan. vi ska skriva massa om en föreläsning som var idag, och redovisa det på ons. och även ref. till litteratur. och detta ska vi göra två och två, efter som jag inte var på förelsningen och inte har jag några böcker och inte vågar jag träffa nån imon....så lägger jag ju över väldigt mycket på min käre studiekamrat....inte bra. men vi ska göra så mycket vi kan över telefon sen.

usch nu orkar jag inte skriva mera.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ett steg framåt - två tillbaka.

Syster har fått läggas in igen. Hon blev sämre idag så nu ligger hon på det gråa trista sjukhuset igen som gör folk ännu sjukare genom att vara så fruktansvärt trist! Jag tror dom måste operera henne snart, jag tycker inte dom kan vänta längre. Jag skulle vilja ringa upp en av hennes läkare och säga dittan och dattan om vad jag minnsan har läst på internet, jaha då, och därför inte kan förstå varför dom väntar så här länge med operation....
Men sen så kommer jag på att dom är läkare, inte jag, inte internet. Så dom borde veta bäst...får hoppas dom fattar rätt beslut!
Usch. jag får så ont i magen. Skulle vilja åka in och hälsa på, men jag vet inte vad jag ska säga till henne. Vet att hon är väldigt nere och ledsen nu över att behövas läggas in igen, och vad kan jag säga eller göra för att göra det bättre? inte mycket...men jag vet ju också att om det hade vart jag som låg där så hade jag nog mått lite bättre av att folk jag tycker om bara kom på besök och satt jämte sängen en stund!! Ja..hur jobbigt det än är för mig så spelar det ju inge roll just nu..får åka och hälsa på henne och prata lite med henne..om hon ens kan prata hon brukar bli så förvirrad av tabletter...Åh lilla gumman!

  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Varför?

Har vart hos min syster från i går morse tills för en stund sedan. Hon behöver hjälp hela tiden. hon kan inte göra nånting själv längre, eller jo, gå kan hon. stappla sig fram på kryckor en liten bit.
Usch. lilla lilla stora syster. vill ha tillbaka min syster som är glad och pratsam och sprallig. Jag ber aldrig till gud, och jag tänker inte göra det nu heller. Men om det finns en gud så borde väl denne fixa bort det onda från henne. Vad kan det möjligvis finnas för mening med att hon ska behöva ligga och vrida sig av smärta dag ut och dag in? Och proppa i sig massa tabletter som hjälper för stunden? Hur länge ska hon ha ont? det kan ta 6 månader sa läkaren, men hon mena väl ändå inte att Syster ska ha så här ont i SEX MÅNADER?
Och det finns ingenting jag kan göra. jag kan hjälpa henne med alla behov hon har, men jag kan inte få henne att inte ha ont...Vi låg och tittade på film igår och hon ligger jämte mig och stönar och vrider sig av smärta och jag har gett henne tabletterna som ska hjälpa men det hjälper inte så finns det inget jag kan göra...bara vänta med henne och hoppas på att det snart släpper lite....


nä..det kan inte finnas nån jävla gud!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

mycket-att-göra-dag!

yes. idag är jag ledig så då ska jag passa på att göra massa saker. Har precis vart ute och gått i regn och blåst med hundarna, var inte det härligaste och efter dom första stegen så tänkte jag faktiskt att "nää, jag skiter i detta och går hem igen istället.." men, så kom jag att tänka på att vågen visade 0.5 kilo mindre innan jag gick så det peppade mig kan man ju säga :)
Så hundarna blev blöta och grusiga och härliga så nu behövs det en rejäl städning igen...Jag längtar till vår och sommar och då vill ja ha det torrt och soligt :)

Jag ska hur som helt nu snart iväg till stan. Då ska Wilma få prova ut ett halsband, L har konstaterat att hennes som hon har nu inte är bra utan det blir bara en kamp med det när jag tillrättavisar henne. Så hon ska få ett annat där jag kan få övertaget, mohahah. ;) Sen ska jag köpa en liten såg :) ja. Alice kött kommer numera i stora korvar så det lättaste att dela upp dom är nog med en liten såg tänkte jag! :) Och sen ska jag handla för jag ska baka. Baka och frysa in och baka för att åka till sjukhuset till syster och bjuda henne på fika, om hon är kvar där sen. Hoppas ju på att hon får komma hem idag, men jag tror inte det. Det såg inte såpass bra ut igår.

Jag hoppas inte att nån missade matcherna igår :) Jag är inget sportfan, men slutspel - Det är så jävla spännande så det är inte klokt! Frölunda vann över Linköping. hahaha, det var så jävla gött! B tyckte synd om målvakten för han hade hoppat in för Norrena som var avstängd och B tyckte han hade vart värd att vinna, han var ju standin och bara 21 år, och han var faktiskt väldigt bra..MEN! Skitsnack säger jag, ingen är väl värd att vinna som förlorat? ;) Så nu har Linköping två raka hemma matcher så chanserna ser väl inte så jätte ljusa ut att Frölunda ska vinna dom. Men dom behöver ju inte vinna båda heller eftersom nu står det 2-1 i matcher och vinner dom en var där så står det 3-2 i matcher så då kan Frölunda vinna sista på hemmais sen. Det känns ju tryggt, att dom har råd att förlora en där :)

Sen så slog ju Storvreta ut Dalen i innebandyn. Jag höll ju dock på Dalen eftersom målvakten där är från Varberg och jag kände han för många år sen när vi gick i 7:an, 8:an, 9:an, tyckte han kunde fått vinna så kunde Warberg slått ut dalen sen istället ;) 
Och Falun vann över AIK så där blir det en sista avgörande match på Fredag. Jag skulle aldrig aldrig gå med på att kolla på sport en fredag kväll förut..men vill inte B kolla på den matchen så får han åka och kolla på TV nån annanstans. För detta mina vänner, detta är spännande :) 



 



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Framsteg!

yes. Ikväll har jag och hundarna vart inne och tränat lydnad med, ni vet vilka ;)
Det gick super bra. Wilma började så smått lära sig att göra fina ingångar. Problemet där är att jag inget riktigt hänger med i hennes tempo. Är ju van vid Alice som inte är så snabb, wilma skuttar och springer och hänger på så jag blir helt förvirrad. Också är hon så liten så det gör det ännu svårare :) Men vi ska nog få till..Jag siktar faktiskt på att tävla med henne i ettan, men har inga som helt mål på när detta kommer bli eller så.Det får bli när det blir! Alice gjorde Apporten väldigt bra, och i rutan fick vi till ett fint "stå" så det blir små ministeg framåt varje gång :) Det bästa idag var nog ändå att wilma fick väldigt bra träning på att lära sig att sitta tyst och stilla och vänta på sin tur. Rocky och Alice är väldigt duktiga på detta, men wilma bli uttråkad och börjar gå omkring eller sitter och gnäller. Så både jag och Linnea var på henne och sa åt henne. Hon fattade nog trots allt till slut, när hon i slutet på passet gick omkring så räckte det med att jag gick emot henne så gick hon och satte sig där jag hade satt henne tidigare. Det är bra träning för henne att veta vem det är som bestämmer, för inte fan är det hon, även om hon verkar tro det för det mesta..men vi försöker ändra på det. Och det har blivit bättre. Hon skällde tex inte på en enda hund som gick förbi oss idag på träningen, hon brukar göra det och då får hon igång alice så båda står och håller jävla låda. Men kanske känner hon nu att hon inte behöver vakta och bestämma, för det gör jag. Tror det kan vara så. hoppad det :)

Ja. Som sagt. Ni får läsa mycket om vår träning och kanske tycker ni det är tråkigt. Men jag tycker det är så kul så jag måste skriva om det :) Och kanske kan jag lära någon hundägare där ute någonting också :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sjuk-syster och göteborgresa.

Igår så var jag hos min syster på sjukhuset. Det var jobbigt att se henne. Hon som alltid har varit på gränsen till att vara för smal (enligt mig) hade nu tappar mycket i vikt och låg där helt trött och lealös i en sjukhus säng med alldeles för stora sjukhuskläder. Det serverades broccolisoppa och två brödskivor med ost och smör. Och ett glas mjölk, men hon är laktosintollerant så hon fick säga till att få vatten istället. Och bad mig lyfta upp ryggstödet på sängen så att hon kunde sitta och äta sin soppa. Jag gjorde detta försiktigt och hon åt sedan en sked soppa, med utryck av smärta i hela ansiktet. Sen bad hon mig hissa ner ryckstödet igen för det gjorde för ont i ryggen för att sitta så, och ända så kan man inte kalla det sitta..mer liggsitta. Så hon kan bara ligga plant. Hon fick iallafall i sig de två brödskivorna. Usch. Vad jag önskar att jag bara kunde ta bort det onda från henne och sätta det i min egen kropp istället. Hon låg på sjukhus för andra smärtor i höstas och har haft sån otur så nu får det räcka! Ringde till henne innan idag och hon var så förvirrad av alla tabletter som dom proppar i henne så hon visste inte vilken dag hon hade pratat med farmor eller hur många gånger och allt vad hon mummla om. Hon visste iallafall att hennes sambo skulle komma dit med en dator så hon kan kolla på film. Det kändes bra. Då får hon nått att koncentrera sig på i helgen istället för på sin smärta. Åh min lilla lilla stora syster. Tänker på dig!

Nu över till lite roligare saker. Har varit i göteborg i dag med min käre vän charlotte. Jag köpte en hundtrimmer. Super bra. Ska testa den på pappas hund nån dag här och den funkar förhoppningsvis super bra så jag kan använda den på min första kund :) ja det är sant. Jag har fått en hund-kund :) Detta är ju den första hunden jag ska klippa, och den första hunden som jag ska göra fin som jag inte känner..så det ska bli spännande :) En liten blandras hane på 1 år som kommer på onsdag kväll. Ska göra iordning i källaren imorgon så att det blir ett fint trimmrum där jag kan stå och göra honom fin utan att han behöver träffa våra hundar. Det ska bli riktigt kul. jag varnade ägaren för att jag inte kan så mycket. utan jag försöker lära mig. Men dom sa att det var inte så noga, bara hunden blev av med all päls så här i slasktider. Låter jätte bra. Vi ska nog kunna komma överens och han ska nog bli fin. Försöker iallafall trösta mig med att om dom skulle hata hur han ser ut sen..så växer det ju faktiskt ut igen :) men jag ska självklart göra mitt yttersta för att detta ska bli så bra som möjligt så att dom vill komma tillbaka till mig, och sprida mitt namn vidare ;)

Charlotte min vän shoppade också roliga saker, till sin kommande lilla bäbisplutt :) det var roligt att följa med henne och kolla på bäbissaker. Jag är sååå sugen på bäbis och inte kan man väl springa omkring och kolla på bäbissaker själv när man inte är gravid, skulle jag göra det så skulle jag bli rädd för mig själv och tro att jag skulle behövas läggas in. Men nu fick jag ju en ursäkt för att testa barnvagnar och kolla på söta små kläder och annat :) Hon köpte lite fina saker. Ja. bebisen kommer vara så nöjd :)


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nu jävlar!

ja. nu är fan allvar! Den senaste månaden har jag kommit igång jävligt bra med träning måste jag säg. Är på gymmet minst 3 dagar i veckan, och det är ganska mycket för att vara mig :) Och nu tycker jag är det roligt. Förut så kunde jag komma på så dumma ursäkter till att inte gå dit, men nu flyttar jag på annat för att kunna gå till gymmet istället :) Jag trodde faktiskt inte jag kunde tycka att gym är roligt, men det tycker jag nu. Det är en jävligt go känsla när man får lägga på lite extra vikt på maskinerna för att man känner att det är liiite för lätt, eller när jag kör crosstraining och utmanar mig själv varje gång att orka köra lite snabbare. Och på spinningen i tisdags så var jag så svettig så man kunde vridigt ut min tröja, brukar inte riktigt vara så. Och det ska jag säga er ;) att Celsius...det funkar nog faktiskt! Fast jag har märkt att det är bättre att dricka det ca 20 minuter innan träning och inte precis innan, den hinner nog inte riktigt landa i kroppen då. Så jag ska fortsätta köra på detta, jag tror faktiskt på att det var celsiusdrycken som hjälpte mig att orka mycket mer i tisdags på spinningen en vad jag har gjort tidigare.
Ska börja skriva matdagbok också, så ska min vän som jag tränar hundarna tillsammans med kolla på den sen och se vad som behövs ändrats. Hon är så jävla snäll. Hon är ju riktigt vältränad så hon vet ju mycket mer om träning och kost än vad jag vet, så snällt av henne att hjälpa mig tycker jag :) Tusen tack! :) Började skriva idag..Ska bli intressant för mig själv också att se vad man egentligen stoppar i sig på en dag eller en vecka..Kanske kan lägga upp det som Anna Skipper brukar göra i Du är vad du äter och äcklas av det sen. usch! Tänker alltid när jag kollar på det att dom människorna äter jävligt mycket på en vecka..haha, man är säkert inte bättre själv här :)  

Nu ska jag iväg och handla och sen ska jag till sjukan. Min lilla stora syster har hamnat där, vill inte berätta för mycket men hon har problem med ryggen. Så jag ska dit och ta hand om henne lite och lyssna på vad läkarna har att säga för jag tror inte hon hänger med så mycket i deras snack själv just nu!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundbad!

Nu har vi kommit hem från Svenljunga, jag, alice och wilma :) Alice hon fick sig ett bad. hon blev så fin så fin. Och hon tyckte föningen över ryggen var riktigt skön, då kunde hon nästan inte stå still :) Hon är ju så torr nu när hon fäller så det kliar. Ska ge henne mera olja i maten så att det blir bättre.

Wilma hon var mycke skeptisk hela tiden, tänkte nog att det snart skulle vara henne tur. När vi skulle gå så skyndade hon sig ut innan vi hann ändra oss och ge henne ett bad också :) Funderar faktiskt på att ge henne ett bad här hemma. Fast det behövs inte egentligen så jag skiter nog i det :) 

Alice är nog lite hallt trots allt. Hon är det ibland och ibland inte. Vilket får mig att tro att jag ser fel. Men när hon när vi kom hem och hon legat i bilen så länge så såg jag tydligen att hon halltade. Sen så försvann det efter ett tag. Hon får la vila i 2 veckor som hon gjort alla andra gånger hon har vart hallt, så brukar det gå över. Det är samma ben som de andra gångerna så det måste ju ha hänt nått där som går upp liksom. Och veternären kan inte göra nått åt det ändå, dom röntga ju henne en gång men dom såg inget så det är bara vila som hjälper. 

Annars är det bra. Har inget att göra just nu bara..vilket får mig att fundera på att utstätta wilma för ett bad iallafall :) 
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Campus Varberg. The best Campus there is!

Ja. För ett tag sen så skrev jag ju om att några filmade på skolan. Dom fråga oss i våran klass om vi ville vara med för dom behövde fler folk. men vi hade föreläsning då så vi kunde inte. Så mitt i allt detta så har vi alltså föreläsning. Liiiite svårt att koncentrera sig kan jag ju säga, hela skolan skakade ju :) Men jag är glad att ni inte ser mig på videon iallafall :) här är den!



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mittelspitz!

Äntligen har min mormor och morfar hittat hund. Dom var ju och tittade på dom här valparna som jag tipsade dom om, men det var bara hanar kvar och dom tyckte dom blir för stora så det blev inget med det. Men uppfödaren var så snäll och tipsde dom om en annan ras, mittelspitz. En ras som ser nästan likadan ut fast mindre :) och är liknande i sinnet och så också. Dom ska åka och titta på dessa valparna i morgon, var några på en kennel där borta nära dom nånstans som hade valpar som var 3-4 veckor gammla. Också var dom i borås igår och kollade på finsk lapphunds valpar som var 9 veckor, då där kunde dom fått med sig en valp med en gång om dom hade velat. Men dom ska först kolla på mittelspitzen imorgon och den ska dom bestämma sig :) Tror detta kan bli riktigt bra :) Är så glad för deras skull om dom nu äntligen skulle få lite sällskap i sin vardag och något att lägga sina tankar och sin energi på.


På torsdag ska jag på tupperware party. Eller party och party. blev bjuden till en på et på kvällen men jag kan inte då så jag ska få komma på lite vipp på förmiddagen istället :) ska bli roligt. dom verkar ha så bra grejjer och detta var rea också. me like. Vill du med så är det bara att säga till så kan du åka med, man fick ta med kompisar :)

Nähe. ska nog gå ut och träna lite med Alice kanske. ja..varför inte :)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

brödbak!

yes. jag har bakat bröd och en nyfiken sötnos stod och fick mjöl i hela pälsen :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Positivt ledarskap!

Det stod det om i senaste nummret av hundsport. Var rätt så intressant. Det stod att man kunde samla poäng, mellan hunden och ägaren. Den som får "sista ordet" får poäng, så fattade jag det som iallafall. Och ägaren ska ju då ha mera poäng än hunden när dagen är slut, om allt står rätt till :)
Tex om hunden gnäller och vill ut, öppnar man då bara dörren och låter hunden springa ut så får hunden poäng. Men säger man åt hunden att sitta, öppnar dörren, och låter inte hunden springa ut föräns man har sagt Varsågod, så får man själv poäng. Samma sak då om man ska ta på koppel o så först, då kan man för att få ännu mer poäng gå ut ur dörren före hunden medans hunden sitter kvar på mattan, och sen säga varsågod! 
Det var lite sånna förslag. Om man kommer till en korsning och man själv tvekar på vilken väg man ska gå idag, och hunden drar åt hena hållet, följer man då hunden så får hunden poäng, tar man andra hållet så får man själv poäng :)

Min käre träningskamrat som jag skrivigt om innan gav mig också bra tips igår. Wilma har ju under de senaste månaderna blivit myycket bättre på att gå i koppel. Men jag känner att jag vill ställa högre krav på henne, och jag märker att jag rycker och säger "här" till henne alldeles för många gånger på en promenad. Om jag tycker att jag har fått göra det för länge på promenaden och hon fortfarande bara lyssnar just dom 2 sekunderna när jag säger det, så lägger jag ner henne på sidan och lutar mig över henne, för att visa att hon är under mig. Det brukar funka, då går hon bättre efter det. Så egentligen så ska jag ju göra det mycket tidigare på promenaden för som L sa, vad är konsekvensen av att hon inte lyssnar?? nä, vad är det? det är ju egentligen inget annat än att jag blir arg! Och till slut då lägger ner henne. Imorse så körse jag stenhårt från början. Jag ryckte och sa Här kanske 4-5 ggr. Och när hon fortfarande flöt ut från mig efter jag sagt det så tog jag henne i nackskinnet och drog henne till mig. Då fattade hon! jag fick göra det en gång till senare på promenaden men hon förstod ju, och när hon gick bra så fick hon beröm och godis. Så belöningen för att gå bra är glad matte som ger beröm och godis, konsekvensen av att gå mindre bra är arg matte som drar i nackskinnet. hon valde ganska snabbt beröm och godis :)

Vi pratade också om att wilma inte kommer när jag ropar in henne från trädgården. Då kom vi fram till att jag ska inte ropa på henne mer än 2 ggr. Det hjälper inte att stå i dörren och bli arg och ropa högre, för jag vet ju att hon hörde mig redan första gången. Så har hon inte kommit då så ska jag bara gå ut och ta henne i nacken och dra in henne, låter kanske hemskt men jag gör ju det inte hårt, blir det hårt så är det för att hon stretar emot, och jag lyfter ju henne inte utan böjer mej nu ner så min hand är på hennes nivå. Jag skulle ju då göra detta i går kväll eftersom hon inte kom. Och när jag gick ut så visste hon vad som väntade, så när jag kom nära så gör hon ett rus och sticker iväg från mig, så stannar hon till, jag går mot henne och hon sticker runt mig och in. Då sa jag stanna, hon stannade precis vid dörren, jag tar henne i nacken och drar in henne dom sista metrarna. Sen "sitt" på mattan och sen varsågod. Inget tjat och snack om "här", för det har jag redan sagt!
Men jag är osäker på om detta var rätt, eftersom hon stack ifrån mig och var på väg in...jag vet inte. Jag hoppas ju att detta blir resultat av att hon vet vad som blir konsekevensen av att hon inte kommer in när jag ropar, och att hon då väljer att komma när jag ropar...för då får hon ju såklart beröm och godis!!

Vi varj u och tränade igår. Alice är rätt så bra nu. Hon har ju lärt sig apporten när vi gjort det inne, greppar den fint och bra..men ute så gick hon tillbaka till att ta den i sidan så den hänger och dinglar..Så vi får öva mera helt enkelt. 
Vi körde ju rutan första gången igår! Jag la en korvbit på et lock i rutan, hon var med när jag gjorde det. Sen gick vi en bit ifrån, kanske 4-5 meter. Också sa jag varsågod..haha, alice är lite korkad. Hon förstod inte riktigt vad jag menade att hon skulle få, hon började nosa i marken och leta och gick till slut in i rutan fast från fel sida :) men men...vi gjorde det bara några gånger och hon förstod la kanske lite bättre efter några gånger..men det är kul med nytt moment..! Roligt att träna nya grejjer. man lär liksom känna sin hund bättre. Nu måste jag ju känna av hur hon lär sig bäst, för att lära henne vad jag vill på bästa sätt. det är roligt :)

Nähe. Nu ligger hundarna mätta och utslagna för ett tag iallafall, Så jag ska baka cheesecake för att se om den blir god så jag kan göra den när jag fyller år tänkte jag :)

  
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

snart är veckan slut.

Puh! Nu har jag snart gjort 10 dagars praktik...sen nästa vecka återgår mitt liv till det lite lugnare vanliga igen :) nästa vecka är det bara skola på tisdagen, och veckan efter det bara på torsdagen..ibland trivs jag bra som student :) Hundarna uppskattar det nog också :)

Nästa vecka ska huset bli städat och kläderna bli tvättade och hundarna bli tränade. Vi ska dessutom ta en tripp till Svenljunga så att Alice får sig ett bad. Det går inte att ta i henne nu utan att behöva tvätta händerna efteråt, hon är så fet i sin päls. Och det är lite tråkigt ju att inte kunna ta i henne, hon är ju så gosig och vill vara nära mest hela tiden :) Jag orkar inte bada henne här hemma nu heller, på sommaren går det bra när jag kan stå och föna henne i uterummet o så, men hon skulle nog frysa till en stor isklump innan jag han föna henne med min hårtork nu i vinter!

Mormor och morfar har kanske köpt hund också föresten. Från essmanias kennel. Jag vet inte vad som bestämdes, mormor och morfar tyckte nämligen att hanarna var så stora, och det var bara hanar kvar bland valparna som inte var tingade. Får ringa dom snart och fråga om dom har bestämt sig :)

Nu behöver hundarna tydligen en promenad. och sen så ska jag iväg och vara barnvakt. Usch. Fryser ända innefrån så jag känner varken för att gå ut med hundarna eller åka och vara barnvakt. så är det ibland!
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Förlåt!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Änglavakt!

Något fruktansvärt höll på att hända nu precis när vi var ute på promenad, jag och hundarna.

Vi stannade och tränade sista biten innan vi var hemma och det gick så bra så när vi var klara så tänkte jag avsluta med lite bus och lek. Alice och wilma fick en varsin av mina vantar. Alice bar den som vanligt bara den i munnen och gick stolt iväg och Wilma kastade sin i luften och hoppade och ville att jag skulle jaga henne. Jag busade med Wilma och försökte ta henne och vanten och hon sprang iväg, stannade också gjorde vi samma sak igen. Så kollar jag upp för att se vad Alice har för sig, då ser jag ingen vante, ingen på marken och ingen i munnen...men jag lägger märke till att hon har fullt skå med att svälja!!!!
Jag rusar fram i panik till henne och tänker "nej nej nej...." med en stor klump i magen, öppnar munnen på henne och får som tur var se vanten nere i halsen på henne. Det var inte mycket att fundera över utan bender upp käkarna och stoppar ner handen i halsen på henne och försöker få tag på vanten, och stretar emot men det skiter jag i. Jag får tag på vanten och försöker dra, men den är så slemmig så jag tappar den...gör ett nytt försök och lyckas då dra upp hela vanten.
Herregud. jag ville bara krama om henne och pussa henne men hon förstod ingenting...hon ville inte alls kramas utan hon ville ha tillbaka vanten. Fy..jag ryser. Mår illa när jag tänker på vad som kunde hänt, att vanten kunde fastna i magen och det skulle bli akut operation och kanske skulle vi inte hinna innan hon skulle stryka med. Hon hade inte på något sätt tuggat sönder vanten, den var hel och fin...Vilket får mig att tvivla på att den skulle kommit ut den naturliga vägen. Alice min älskade älskade Alice. Om hon bara visste vilken änglavakt hon hade idag!

Skäms över mig själv när jag inte kunde ha förstått att något sånt här kunde hända..Har alltid tänkt att det är ingen fara, varför skulle hon vilja äta den? Och hon bär ju ändå den bara så fint utan problem. Vet ju inte om det var meningen från hennes sida att äta upp den eller om den bara råkade glida ner. 
Vill iallafall varna alla er hundägare som läser att inte låta era hundar bära eller ha något som är mindre än vad ni tror att de inte kan svälja. alla möjliga ting. Jag låter ju aldrig hundarna ha bollar som är så pass små att de kan sätta dom i halsen..men jag har aldrig tänkt att en vante kunde glida när så här..! Usch. min älskling. ska försöka skaka av mig detta nu och ha en mysig fredag med familjen istället. 


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

min onsdag :)

Vart hos lotti nu. Alice fick inte följa med för hon kräktes i morse, inte bara vanligt gult slem som hon brukar göra utan mat, och sen hade hon kräkts på dan när vi var borta. Så jag tänkte att hon kan få stanna hemma och vila upp sig. Får hoppas att hon inte kräks mera, hon är ju pigg o så så att det var nog bara en engångsgrej, som dock hände två gånger men ändå.
Så jag och wilma åkte iallafall in till Tellus och lotta. jag köpte med frallor och lotta hade bakat goda kakor. Wilma var lite nervös över lottas katt kakan, dom var ungefär lika rädda för varandra båda två, knas! Lottis har ju en liten bäbis som växer i henne mage..tänk att den ligger där och växer innuti henne medans vi sitter där. Det är ju jätte spännande. Så spännande att få träffa knodden sen när den kommer ut, jag tycker det är jätte roligt :) bra att jag får veta massa saker om graviditet och förlossning o så innan jag förhoppningsvis ska få vara med om det en vacker dag :) 

Jag håller på och testar en rolig grej nu på gymmet. Dom säljer en dryck där som heter Celsius. man dricker den innan träning och sen så ska den göra att man förbränner typ 100 kalorier mer, och orkar mer och även förbränner 3 h efter träning. Ska testa det nu tänkte jag och se om jag märker nån skillnad. Det får mig iallafall att bli lite extra sugen på att träna, för att om det hjälper så får man ju ut mer av träningen o så. Får testa och se, den smaken jag har testat är super god iallafall :) kan jag berätta för er sen hur det gått :)

Jag har ju VFU nu. och det är bra. det gör att jag får bra rutin på dagarna, går upp tid. går en halvtimme med hundarna, duschar och åker pigg och fräsch till förskolan :) det är alltid så när jag har vfu, så tänker jag att jag ska hålla det även efter, gå upp tidigt oså...men det tar alltiv typ 1 dag sen så ligger jag och snarkar som en gris när jag inte behöver gå upp :) Det är roligt med vfu nu. Träffade rektorn idag, jag sa att jag ringer henne till hösten innan jag är färdigutbildad, jag var välkommen sa hon..perfekt :)
Det är kul att träffa alla barnen på denna förskolan som var 1-3 år när jag jobbade där för 3 år sen. alla är ju inte kvar men många av dom här små som tultade runt och knappt kunde prata är kvar. Så stora dom har blitt. några kommer ihåg men och några inte, fast även dom som säger att dom inte kommer ihåg ler ändå lite och tittar på mig så att jag får en känsla av att dom känner igen mig men kommer inte riktigt ihåg ifrån vart :)
 
Nu ska jag lägga mig och nana. Imon ska vi ha nån områdesdagtjohejsan, alltid lika jävla tråkigt och helt totalt onödigt...men obligatorisk så det är la bara att pallra sitt arsle dit. Efter det ska jag iallafall till vfu:n igen =)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jordskred i Uganda.

Inatt så har det varit jordskred i uganda. Hade det inte varit för att vi kom hem därifrån för ungefär 1 månad sedan så hade jag nog bara ryckt på axlarna och tänkt, ojoj, mycket händer det är i världen, stackars människor. Men nu fick jag en klump i magen när jag hörde det. Tänkte direkt på alla människor vi har träffat, alla guider och befolkningen och alla på hotell osv. Tänker på dom som kämpade med att bygga sina lerhyddor, eller släpade stora stockar och mat upp och ner för backar på nån gammal kärra, många av dom har nog fått allt de äger och har helt förstört nu..vilket inte var så mycket från början för många!
Det är konsigt att man tar mer "illa vid sig" när nått sånt här händer på en plats där man har varit, men så är det. Många som inte har varit i Afrika överhuvudtaget tänker nog precis som jag hade gjort om jag aldrig har varit där, och som jag gör om andra länder långt bort som jag aldrig har varit i, rycker på axlarna och tänker synd om dom. Det är skillnad när man har varit mitt i deras vardag och jag kan nu försöka föreställa mig hur den ser ut idag. 
Det är ju såklart fruktansvärt det som har hänt dom i T.ex. Haiti, men ska jag vara ärlig så är det inget jag får ont i magen av att se på nyheterna, inget jag tänker på precis efter jag har hört det...det går in, jag funderar på det några sekunder, sen fortsätter jag med mitt... hemska, vita, rika västerlänning!!!

Det är precis som med Killen som är försvunnen i Varberg, jag tänker på honom väldigt ofta, undrar vart han är, hur han mår, lever han? Hade det handlat om en kille i stockholm så hade jag nog inte tänkt på det om inte något tog upp det med än...

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0