Vilken bra idé...

B tycket att jag skulle ge Ella frukost kl 06 nu istället, för hon äter inte på lunchen och det blir så dåligt i matrytmen, jag håller med så kl 06 går jag upp och ger henne mat. Sen tänker jag att vi lägger oss och nana igen...det tyckte inte Ella. Hon fick så mycket energi av frukosten så hon höll låda till 08.30. Innan det så försökte jag förgäves ligga i sängen och låtsas sova så att hon skulle lägga sig också...Alice och Wilma låg och sov men Ella busade. ja...08.30 gick jag då upp och släppte ut henne, hon kissade. Sen gick jag in..då la hon sig och sov med en gång..! Ja det var ju bra för då kunde vi gå ut och gå :) Så sov hon medans vi var ute och gick men så fort vi kom hem så var det full fart igen..Men nu ligger hon igen. Nu är hon nog trött för hon har ju hållt igång sen ungefär 05.60 när b gick upp i morse, förutom 30 minuter vila då när vi var ute och gick.

Om en stund så kommer iallafall Lotta och Tellus och Lilla söta fina underbar Jamie. Åh vad jag längtar. Ska nog ta och börja städa övervångingen medans jag väntar på dom :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ibland blir jag riktigt nöjd med mig själv..

Precis kommit hem från gymmet. Jag körde 10.0 km på 20 minuter på cross (eller vad nu maskinen heter) igen. Puuh. Jag blir så jävla glad när det slår över till 10.0 några ynka sekunder innan 20 minuter. Efter 20 minuter så slutar nämligen klockan att ticka, så jag kan liksom inte köra 10.0 km på 20.02 minuter, för tiden är slut efter 20 minuter och då har jag missat min chans.
Jag kommer inte ihåg hur långt jag körde när jag börjde träna på denna maskinen, men jag vet att jag hade som mål att bränna 100 kalorier...idag brände jag 192 kalorier..jag har blivit bättre med andra ord, nästan dubbelt så bra ;)

Efter gymmet så åkte jag och solade solarium. jaja. det är sommar och varmt och soligt man borde kanske sola ute, I know! Men jag tycker det är så fruuuuuuktansvärt tråkigt att sola. Liksom bara ligga där och inte se nåntingt för man har solen i ögonen och det är varmt och man ligger där hur länge som helst men ändå så blir jag inte brunare! Då är solarium bra. 8.45 minuter idag och inom 24 timmar (tar så lång tid innan man kan se resultat) är jag brun :)

Imorgon kommer Lotta och hennes fina familj hit. Då ska Ella få träffa Tellus. Tellus är nog världens snällaste hund. Han är så söt. Det ska bli kul att träffa dom. Jag har bakat sockerkaka, det är Lotta värd.

På tal om snäll hund. Jag måste berätta för er om en sak som hände på personalfesten på Jobbet. När vi sitter ute och käkar hamburgare så sätter sig chefen jämte mig och käkar. Så kommer hennes hund och lägger huvudet i knät på henne och tittar upp med de sötaste små ögonen som hon bara kan. Denna hunden är så snäll och go, en golden som nog är världen snällaste hund nr 2 :) Dom har hunden till sällskap. Då säger en jobbarkompis till mig (vi prata om hundar tidigare under kvällen)

"OJ" Säger hon. "Emma har du sån pli på dina hundar??"
"Pli?? Det där är väl fan inte att ha pli? Hunden tigger ju?"
"jo, men hon kunde ju bara roffat åt sig hamburgaren ju? Det gör hon ju inte!"
"haha...nä det är sant...Ja, såpass pli har jag ju då på mina hundar" ;)

Det tyckte jag var lite roligt :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gosan!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jag städar kylskåpet - Ella hjälper till

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Skatterna

När jag lämnade Ella i morse så var hon lite för pigg för det tror jag. När vi kom tillbaka så hade hon iallafall lagt sig men när jag öppnade dörren så såg hon oss inte först, hon hörde bara att vi kom. Så hon började skrika, total skrika!! Det är svårt att förklara hur en hund låter när den skriker, men det kan dom iallafall. Då började jag prata med henne och då rusade hon fram till mig och hon var helt överlycklig, hon blev så glad så hon kissade ner sig. Hon fortsatte skrika och yla när hon hälsade på mig. Då fick matte dåligt samvete. Det är skönt att hon lägger sig när inget händer och hon är ensam, det känns bra. Men så här glad har hon inte blivit de andra gånger när vi har kommit hem..mammas lilla skrutta! Men man ska inte tycka synd om hunden, jag vet jag vet. Men hur kan man låta bli att tycka synd om henne och få dåligt samvete när hon skriker och ylar och inte vart hon ska ta vägen och kissar ner sig? Men nu har vi hämtat oss från händelesen och ligger och vilar igen. :)



Wilma är slö idag. Det är bland det värsta jag vet. Det finns så många sjukdommar som visar sig med att hunden blir slö. Jag hoppas på att det bara är värmen som gör henne slö. Fast så tänker jag också att hon har inte vart så här de andra varma dagarna, då vill hon gärna ligge ute i trägården i solen och sola sig, det gillar hon. Idag så ligger hon längst inne i hörnet i sovrummet under det öppna fönstret, det gör mig lite orolig. Men det kanske är skendräktighet som börjar komma mer och mer på henne också! Vi hoppas på det!


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sommarmorgon

Jösses vilken sommar det har blivit. Perfekt till min semester ju! ;)
Nu sitter jag här och väntar på att Ella ska lägga sig och sova så att jag och de vuxna hundarna kan gå ut på promenad. Hon var på gång men så gick katten kaxigt förbi så nu är det full fart igen..oj nä, nu lägger hon sig igen :)

Jag tränar inkallning med Ella. :) Hon börjar faktiskt bli riktigt duktig, Frolic är nog väldigt gott ;) Hon börjar nog förstå att om man ropar "Ella" så betyder det att man menar att just hon ska komma, hon tittar iallafall upp när man ropar "Ella" och då ropar jag "jaaa, vad bra..koooooom häääär" med ljus och rolig och glad röst, och då rusar hon i världens fart till mig också får hon en åttondels frolic :)

Jag läste i en valptidning att man ska inte hålla på att kalla på valpen hela hela tiden, utan man ska också låta valpen komma till en självmant. Det är grunden till en bra inkallning stod det, att valpen lär sig att ha koll på sin husse/matte. När vi är ute och strosar här i trädgården då har hon inte så mycket koll på en, jag kan gå långt i förväg och hon ser inte ens att jag har fortsatt att gå, så jag gömde mig för henne här om dagen. Då blev hon lite nojjig och tittade sig omkring, men vet ni vad hon gjorde den smarta tjejen? Hon vädrade och luktade i marken, också hittade hon mig :D då blev det en åttondels frolic och bus :) Sen gömde jag mig en gång till några minuter senare, den gången var hon snabbare. Då började hon direkt att lukta i marken när hon såg att jag var borta också hittade hon mig :) Hon kommer bli en bra jakthund lilla Ella, om inte annat en bra spårhund :)



Vet ni vad. Igår åt jag vår första jordgubbe, VÅR första jordgubbe! Alltså från vårt jordgubbsland :) B hade plockat den till mig, det var snällt av han tycker jag :) Där fanns bara en som var klar och den fick jag, årets första. Den var super goood! Tänk, när vi flyttade hit för 4 år sedan så tyckte jag inte om jordgubbar. Jag åt aldrig jordgubbar...nu älskar jag dom :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Hundträning!

Det var länge sen jag tränade med hundarna nu, men ikväll frågade josse om jag ville träna och det ville jag såklart :) Alice och Wilma är ju inte riktigt på G efter som de ska bli skendräktiga men det gick bra ändå. Wilma hde lite bekymmer med att koncentrera sig på mig, och på lukterna i marken, men hon gjorde ändå sitt bästa på att försöka kompinera ;) Alice var tipp topp på rutan och apporten idag. Eller ja det är ju inte tävlingsperfekt men fan vad mycket bättre hon var. Hon tvekade första gången på både, liksom springer iväg och sen vänder hon sig om hon tittar på mig som att "var det så här du menade?" Och då kallade jag in henne igen och sa rutan eller apport, och då gjorde hon det klockrent..Hon är så osäker min gumma men snart så ska hon nog bli säker på även dessa moment :)

Ella har sovit mycket idag. Eftersom jag har trimmat wilma och vart nere i källaren mycket så har hon bara legat här uppe med Alice. Det var ju super bra, att hon har kunnat slappna av så bra när inget händer.
Men jag får lite dåligt samvete. Så imon får jag nog ta igen detta, då ska jag ägna mycket tid åt lilla fisen! Hon bits ju så jävligt bara när man leker med henne, det gör riktigt jävla ont alltså. Det värsta är nog när jag ska bära ut henne efter hon har sovit och hon är lite trött, då vill jag gärna passa på att gosa lite, så borrar hon in sitt lilla söta huvud under mitt hår i nacken. gossi gossi. MEN SÅ PLÖTSLIGT så hugger hon tag i örat! Svin ont!!

Hon träffade ju Glasgow idag ju, just det, Josses hund (tollare). Det var den största hunden, efter Alice, som hon har träffat. Ja, hon blev faktiskt lite "rädd", och tog det försiktigt :) Lite skönt att se ändå att hon faktiskt har en spärr där i bakhuvudet nånstans :)

I eftermiddags så la jag mig ute och solade lite. Så la jag ett paraply jämte för Ella. Då la sig Ella under paraplyt i skuggan först, men hon ville ju så gärna vara nära när hon skulle sova så hon la sig i solen vid min nacke ändå. Hon är så go det lilla livet.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella och andra småkryp

Nu har jag precis vart ute en liten sväng med alla hundar. Vi gick bort på grusvägen, första gången Ella var med där. Men det rörde inte henne i ryggen att det var första gången. Hon sprang på som om hon hade gått där hur många gånger som helst. Kommer ihåg första gången Alice skulle följa med mig och Wilma bort på vägen. Hon vägrade, hon satte sig och tyckte att vi helt GALNA som skulle gå bort där på den läskiga grusvägen. Hon tänkte då rakt inte gå där, och när jag kallade på henne så vände hon och sprang in i trädgården igen. Jag förväntade mig nog lite samma beteende från Ella, men hur tänkte jag då?

Hörde just på radion en sån rolig sak. Det är christer i P3, dom berättade om att imorgon ska man ringa in och berätta om saker som man stör sig på. Då berättar rebecka som var med i programmet idag att hon stör sig på människor som är rädda för hundar. Åh jag kan inte låta bli att skratta åt hennes anledning till varför hon stör sig på det. Jo för, hur många hundar blir varje år anmälda för kvinnomisshandel? haha. Nä man hör aldrig någon på bussen säga, "ursäkta kan du flytta lite på din man, jag tycker det är obehagligt att den sitter så nära!" Det hade vart bra kul om man hörde det på bussen nångång :)

Vi har en bisvärm i trädgården. Jag ringde till en biodlare och tänkte fråga om han ville ha den. Det ville han väldigt göra.

- hej, mitt namn är Emma jag har en bisvärm i trädgården.
- Nääämen åååh vad trevligt!!!!
- Jasså det tycker du!?!

Han kommer gärna och fångar in den, han sa att det är viktigt att man fångar in dom för annars kan de dö, eller så kan de bli sjuka, sen så vill man inte heller att bisvärmar ska bygga bo vart som helst. åh nej tack, det vill vi verkligen inte..!
Jag undrar om denna svärmer har flyttat från några bihus här borta, läste om det på internet och det stod att de flyttar om de blir för många så att de inte får plats. Synd om den biodlaren i såfall, jag har ju inte hans nummer.

nähe. Vad ska man göra nu då. Det är ju jätte varmt ute..visste ni det? jag har stått i källaren hela dagen :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nu är Wilma färdigtrimmad :)


Wilma före



Efter en timme så var rumpan, bakbenen och svansen klart.



Efter ytterligare 30 min..



30 min senare så har vi även ett av frambenen...här tar vi paus :)



TaaDaa!
Efter pausen så fortsatte vi i ungefär en timme.
Nu är hon färdig :) Tog inte så mycket på öronen för jag tycker dom är ganska fina när dom är stora, det tycker nog inte husse så det kan hända att vi får ta mera på dom sen :) Men hennes fin fina ögon syns mera nu iallafall. Vår lilla skatt!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

åh jag då? säger Alice

Ja..du också vår älskade såklart!!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår älskade solstråle.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Puh!

Nu har jag trimmat wilma i lite mer än två timmar, med två pauser! Har bara huvudet kvar nu. Men nu tar vi paus igen, en lång paus :) Jag ska äta lunch och hon behöver ut och kissa och svalka sig i skuggan lite, det är trots allt rätt varmt i vår svala källare märkte vi.
Men vi är duktiga båda två. Wilma är super duktig som vanligt och jag känner att det går lättare och lättare att trimma för varje gång, är inte alls så jobbigt längre. Kommer ihåg de första gångerna som jag trimmade wilma, då fick jag dela upp det på ungefär en vecka för jag fick sån träningsverk i fingrarna och orkade inte göra hela henne på en dag, var tvungen att vila fingrarna i mellan :) Men nu går det rätt lätt faktiskt :)
Ska lägga ut bilder på Wilmas förvandling när jag är klar sen :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Måndag.

Nu går det bra att lämna Ella på morgonen för att gå en promenad med Alice och Wilma. I morse så sov hon när vi gick och hon sov fortfarande när vi kom tillbaka :) Så hon hade nog inte märkt att vi vart borta ens.

Wilma börjar bli riktigt duktiga på ingångarna nu, hon försöker och försöker och vill så gärna att det ska bli rätt, hon är så ivrig. Så det är mitt och bara mitt fel om hon gör fel, för jag har nog ibland belönat sättande som jag inte egentligen tycker är helt korrekt. Men idag så satte hon sig så jävla klockrent så jag vet ju att hon kan, så nu belönat jag endast de klockrena sättandena :)

Alice äter så dåligt nu. Usch jag hatar löpperioder och skendräktighetperioder. Jag kokakde typ 20 L makaroner till henne igår, men inte ens det var bra nog åt damen. Hon petar och petar i maten. I morse fick hon 2 dl torrfoder och massa massa pasta, men hon petade iallafall. Så jag funderar på att bara ge henne pasta ikväll. Så att hon iallafall äter nått!

Nä. Nu ska jag ta med mig Wilma ner i källaren och trimma henne. Husse hade bokat tid :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Semester igen.

I helgen så har jag ju haft lite paus från min semester, har ju jobbar nu fre, lör och sön. Men nu är jag ledig igen. Ska inte jobba på fun city innan den 11/7, och den försöker jag byta bort och lyckas jag med det så är jag ledig tills den 17/7 :) Ja, jag ska ju då iväg några timmar på mina två andra jobb men det är inte alls hela dagar och kanske typ 4 ggr sammanlagt tills den 17/7 så det räknas ju knappt :) Och sen så tycker jag ju de två jobben är så rolig så det ser jag knappt som jobb ;) Så nu ska jag och hundarna bara njuta av denna underbara sommar som har kommit. Jag försöker fortfarande lösa detta med att simma med Wilma. Kommern ihåg att jag skrev om det för typ...jätte länge sen? Jag funderar iallafall på det, det är lite för varmt för henne att vara ute och springa brevid cykeln nu så jag vill att hon ska simma..men jag vet inte vad hon ska simma i? Vi kan ju åka ut till havet och simma men då måste jag ju vänta tills B har kommit hem från jobbet för jag kan ju inte ta med alla hundarna och träna wilma samtidigt...så jag tänkte att jag kanske kunde lösa nått här hemma..får se om jag lyckas med det. Eller så ska jag försöka fjäska med min kära pappa om hon kan få simma i hans pool...för se om han tycker det är bra idé :)

En jobbarkompis till B var här i kväll och hälsade på Ella. Han hade med sig sin Petit Basset så Ella fick träffa en till i sin egen ras :) Hon tyckte han var super spännande, han struntade dock fullständigt i Ella och skulle bara lukta omkring på alla spännande tiklukter i trädgården :) "oj hon är tuff" Sa hanens matte, "jo tack.." sa vi ;) Ella har röjt i flera timmar...denna gången har det verkligen vart i FLERA timmar. Hon vaknade efter några timmars vila kl 16, och har hållt låda tills för unge för 20 minuter sen...nu sover hon nog hela natten :)

Nä jag är så trött så jag kör på Ellas idé och går och lägger mig. Imorgon är en ny dag och jag undrar vad vi ska hitta på då..
Kanske är Volvon klar som jag skulle få låna som jag kanske ska köpa...vi kan ju hoppas på det.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

som sagt..

Ella vill gärna vara nära och vara med hela tiden.. Så medans jag duschade så satt hon utanför och väntade på att jag skulle bli klar, men det tog nog för lång tid så hon tröttnade på att vänta och somnade istället.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

sötnosen

Ella hälsade på en för henne främmande hund första gången (sen alice och wilma dårå) i morse. Vår grannes hund, en hantax. Tror ni hon blev rädd? Tror ni hon sprang och gömde sig? Tror ni hon var avvaktande? näää då. Hon morrade och skällde och hoppa runt stackars Snus (som hunden heter) som blev helt förskräckt över den lilla valpens uppträdande så han morrade ifrån "Back off plutten", Ella svarade med henne mera morrande och skällande. Jag tror hon är redo för att träffa andra hundar nu ;)
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jaaaa. jag vet att jag är sen


Jaaaa. jag vet att jag är sen men jag har inte sett det innan nu. Jag har bara läst det i tidningen. Men jääävlar vilken man. Han får mig att tycka om monarkin. Har varken vart för eller emot monarkin. Men nu älskar jag det. Vilken man. Skåål för monarkin och Daniel. åh tårarna bara forsar! Nu ska jag sova!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella slår på stort!

Ella firar sin första midsommar med råge. "Ja. Det är bara midsommar en gång om året har jag hört!" säger hon. Hon har hållt låda i flera timmar ... kändes det som iallafall. Hon började med att hon tyckte att Alice och Wilmas mat var mycket godare. "Dela med er vaa!" Men det tänkte dom ju inte göra. Dom morrade och morrade och Ella förstår, men hon går inte därifrån utan istället för att stoppa ner nosen i deras matskålar så hoppar hon runt dom och skäller på dom. Och när dom inte morrat på några sekunder så försöker hon åter igen med att stoppa ner nosen i deras skålar. Till slut så blev Wilma så irriterad så hon sa åt henne på skarpen. Jag filmade alltihopa men jag vågar inte lägga ut klippet, haha. Ella blev så förskräckt när Wilma sa åt henne så hon skrek och pep och det lät som att hon höll på att dö. Hade jag inte sett det hela så hade jag nog trott att hon höll på att döå. B duschade, Han undrade vad fan som hände! "nänä, ingen fara. Wilma sa bara åt Ella" Säger jag. "men vaddå? Bet hon henne eller?" Nä. Det gjorde hon ju inte då va, och jag har faktiskt filmbevis. Men vill som sagt inte lägga ut det för det kanske finns nån där ute som tror att vi håller på med...ja inte vet jag vad folk kan inbilla sig när dom ser en pluttvalp skrika för livet.

Efter detta så försökte vi få Ella att äta sin mat. Men den var hon inte det minsta intresserad av så den smaskade Alice i sig. Sen var det dags att gå ut. Då körde hon några varv i trädgården innan jag lyfter upp henne mot hennes vilja och bär in henne för nu ska husse och matte sätta sig och äta. Hon sprattlar som en förskräckt hare och så fort jag släpper ner henne inne i hallen så rusar hon iväg som en durasellkanin. Sen så roar hon sig bäst hon kan medans vi äter. Hon jagar katten, och tuggar på diversesaker. Och vet ni vad hon gör!!! Hon hämtade en av mina flippflopp och börjar tugga på "Näää!" säger jag till henne. Hon tittar upp med flippfloppen i munnen, sen fortsätter hon tugga. Då går jag mot henne för att ta den. Men då springer hon i väg med den!! "Titta vad hon gör!!!!" säger jag till B "jaa, jag säger ju det hon ...." Sen slutar jag lyssna på han för jag är i full fart med att jaga Ella. "Kul lek!" Säger Ella. "NÄ FY!" Ryter jag till samtidigt som jag klappar ihop händerna. "ok ok. Du behöver la inte bli så upprörd! Säger Ella och släpper min floppflopp och går därifrån!

Ja sen så har hon fortsatt med sitt tills hon till slut däckade på en filt som hon brottats med i hallen.

Annars är midsommar lugn. Det är bara Ella som håller igång hon :) Jag har ätit fiskbullar med rödbetor, B har ätit sill med lingon och massa annat gojs! Alice och Wilma har ätit grisöron. Ella fick ett tuggben men det hade hon inte tid med. Det blev en mysig midsommar iår. Kommer kännas bra imorgon. Usch jag får ont i ont i magen när jag tänker på förra årets midsommardag.
Jag ska ju jobba imon. Cheferna sa till mig att stålsätta mig för arga kunder imon. Imon kommer dom argaste kunderna på hela året. dom är lite bakfulla, har lite ångest. Så ska dom komma och köpa säsongskort för 200 kr men det erbjudandet gick utan idag så imorgon kostar det 500 kr. huuu! Jag laddar mentalt som fan!

Jag sitter och lyssnar. Nånstans ifrån så hörs det dunk. Alltså musik, bas. Men vafan? Vem kan lyckas spela så högt så det hörs hit? jag förstår inte. närmsta grannen är ju på...kanske...1 km håll? hur dålig hörsel har man inte då?

Natti på er. och ska ni till funcity imon så bli inte arga på mig!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Glad midsommar på er allihopa!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kalas!

Ella har vart på sitt första födelsedagskalas idag. Och hon skötte sig utmärkt ska ni veta. Vi hade tackat nej till denna inbjudan innan vi fått hem Ella, för vi tänkte att det blir för mycket för henne. Men så tänkte vi innan idag att va katten, hon får ju öva på att åka bil och är hon för orolig så åker vi väl bara hem igen. Men hon är minsann en liten tuffing vår Ella. Hon gick runt i några minuer och luktade och hälsade på alla, sen så var det full fart ut i rabatterna (där damen som fyllde år INTE tyckte Ella skulle vara) också busare och bet hon gästerna i tårna och sen däckade hon på mattan i vardagsrummet :) Hon somnade alltså förstår ni. Trodde inte hon skulle göra det men hon sov i säkert en timme så när det var dags att åka hem för att ge dom andra mat (vi hade med Ellas mat) så fick vi nästan väcka henne för att få henne med oss :) Det känns bra. Wilma har alltid varit så orolig när hon kommit till nya ställen, alice är alltid lugn som en filbunke vart hon än är så länge hon är med nån av oss...eeh, eller helst mig faktiskt ;) så det är bra att vi verkar ha fått ännu en som känner sig lugn och trygg :)

Nu ligger hon och sover på mattan i hallen efter att ha bråkat med hundkorgen i vardagsrummet, filtar och bollar. Så nu smyger jag och lägger mig också :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

?


Ella är i farten med att möblera om igen.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Vår duktiga tjej!

Ella la sig aldrig och sov. Så jag gick iväg med Alice och Wilma ändå. När jag stängde dörren om henne så hörde jag att hon gnällde och tyckte såå synd om sig själv. Men när vi kom hem nu typ 30-40 minuter senare så låg och och vilade sig på mattan under bordet. Det är vår duktiga flicka det :) Blev så glad och det kändes så bra för mitt samvete så jag ville bara krama och pussa henne. MEN ICKE. Gjorde ingen stor grej av det så det gjorde inte Ella heller. Nu ska vi äta frukost, vi andra som har väntat på det :)

Vet ni vad som är super tråkigt. Jag ville ställa ut Ella på Västkustvalpen, tänkt vilken fin titel. Västkustens finaste valp 2010. Men Ella är några ynka dagar för liten :( Och inte fick vi dispans heller. Jaaa, jag mejlade och frågade om vi kunde få dispans ;) men icke då! Hon hade vunnit. Det vet jag. Tur för alla andra valpar som nu får chansen!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Larm eller inte larm?

Godmorgon alla.
Nu har Ella kissat, bajsat, ätit, busat. Så jag väntar på att hon ska göra vad hon brukar göra efter detta - sova. För jag tänkte lämna henne i ungefär 30 minuter för att gå ut på promenad med dom andra druffsarna, men vill inte lämna henne när hon är vaken. :) Men nu har hon lagt sig så kommer inte katten rusandes förbi och om Wilma kan vara tyst ute i trädgården en liten stund, så somnar hon nog snart.

Jag föreslog igår för sambon att vi ska ta våra resesparpengar och köpa ett larm istället. Ett tjuvlarm alltså.
Han tyckte det var det dummaste han hade hört! Men jag tänkte så här. Ska han åka iväg på semester i 3 veckor i januari, mitt i vintern när det blir mörkt kl 3 på eftermiddagen, så vill jag kunna känna mig säker. Jag är kanske världens löjligaste men vi bor ju ändå faktiskt precis vid motorvägen. Det var en polack en gång för ett par år sedan som fick stopp på bilen så då gick han hit för att låna telefon. Han var ju snäll och ville verkligen bara låna telefon, men alla är kanske inte så snälla. Och många säger att vi behöver inget larm för vi har ju hundarna, ingen vågar gå in här när dom skäller...men jag ser det inte så. Jag ser det som att jag måste skydda dom och då kan ett larm hjälpa mig med det :)

Har ni larm?

Nä fan. Nu började hon tugga på mattan istället för att sova. Jag vill ju gå promenad innan frukost men min mage börjar bli hungrig nu. Får la gå ut så hon får busa av sig lite till. men hon gillar inte det blöta gräset, fy bubblan säger hon!
I morse när B åkte till jobbet, (eller va? i morse? det är väl fortfarande i morse?) hur som helst, Ella blev så ledsen då, hon tyckte B var så dum som lämnade henne här helt ensam och övergiven så hon satte igång med ett väldans tjut! Då ropar jag på henne från sängen. Då kommer hon rusandes i full galopp och sätter tassarna på sängkanten, jag lutar mig mot henne och hon slickar mig i ansiktet och är helt till sig. "herregud jag trodde jag hade blivit lämnad för alltid!"

Alice är super slö och tråkig nu. Hon har inga flytningar längre så det är lugnt med det. Men jag tror det är skendräktighet som är på gång som bråkar med henne. Hon har ingen vidare aptit. Hon tycker det är jobbigt att gå på promander och går så långsamt så långsamt.

ja nu får jag gå ut med henne så hon kan lägga sig och sova sen. Vågar inte lämna henne när hon är vaken för då har hon väl käkat upp hela mattan när vi kommer tillbaka.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Äntligen.

I några dagar nu så har flera stycken häromkring pratat om att dom har sett älgar i sina trädgårdar. Och vi har haft spår i hela grönsakslandet. Men jag har inte fått se nån. Åh jag vill ju så gärna innan dom drar vidare. Och idag så fick jag se en, på riktigt nära håll och riktigt länge. Den var inte alls rädd medans jag stannade med bilen och tog kort, hade jag inte skullat åka till jobbet så hade jag kunnat stå där länge :)



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella busar i rabatten.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella börjar visa sitt rätta jag.

Igår kväll innan vi skulle gå och lägga oss så tänkte jag bara gå ut och kissa Ella, och ev. busa lite också så hon blev riktigt trött så hon kunde sova på natten. Busa - det ville hon. Hon rusade runt i trädgården i ungefär 40 minuter. Det fanns inget stopp på henne. Jösses som hon höll på. Hon var på mig och bet och skällde och morrade, och var på Alice och Wilma. Alice och Wilma morrar tillbaka och säger åt henne ordentligt nu, dom gör henne inte på nått sätt illa men dom säger ifrån. Första dagen så tyckte jag inte dom behövde göra det, men nu så låter jag dom sköta det själva. Ella tar ingen skada av det alls. Hon lyssnar på dom när dom säger ifrån, hon slutar liksom hoppa på dom och bita..men istället så skäller och morrar hon på dom på avstånd och dansar runt omkring dom. Samma sak gjorde hon på mig, jag sa åt henne också. och hon slutar bita, men istället så hoppar och skäller och morrar hon.
Hon börjar väl känna sig trygg här nu verkar det som, och jag kan svära på, att jag såg två småå småå horn växa ut i pannan på henne igår. Ja hon var helt otrolig, ni skulle sett henne. Hon får ju inte gå promenader ju, men som hon håller på så hade hon lätt fixat det. haha. Ja vi måste komma på nått sätt där hon kan göra sig av med all sin energi utan att röra på sig för mycket och utan att bita oss :)
Sen när vi gick in efter ungefär 40 minuter då jag tyckte att hon faktiskt kunde gå in och känna efter och varva ner lite, det var liksom som att ju mer hon fick hålla på ju värre blev hon. Då gick vi in och hon däckade direkt på mattan under köksbordet och sen så sov hon ända tills B åkte till jobbet i morse :) ingen kisseri i natt alltså.

Nu så har vi precis vart ute en liten tur på kanske 10 min i skogen och på ängen, hon kubbade på som att hon vore en vuxen bordie collie. Jag undrar vad hon gjord av alltså?

Nu hoppas jag hon sover en stund så jag kan käka frukost :) Ja hon sover föresten bättre nu ockå. Tror verkligen hon börjar känna sig hemma här nu för igår på dagen så sov hon i ungefär 2 timmar, de första dagarna kunde hon inte sova mer än kanske 30 min åt gången. Så det är toppen :)

åh just det. jag glömde ju nästan skriva om hur jävla go hon är när hon är trött. :) då är hon helt fantastiskt mysig, hon vill ligga tätt tätt intill och gosa. Och om hon vaknar och ingen är i rummet, så när hon väl ser nån av oss så blir hon glad så då slickar hon än i ansiktet och vifftar på svansen och hela kroppen. Hon är så fin våran Ella. Jag hoppas att hon kommer vilja fortsätta gosa såhär hela livet, för hennes matte ääälskar att vara nära också :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella

Around Lets Freak Out - Även kallad Ella




Ella är våran minsta och yngsta flicka, men hon tar lika mycket plats som dom andra två tillsammans.
Hon har mycket energi och har lite svårt att veta vart hon ska göra av allt detta. Vi tränar mycket i vardagen med Ella, hon testar gränser varje dag och lär sig mer för varje dag vart gränserna för husse och matte går.

På träningsplan är Ella är riktigt stjärna. Hon älskar det. Hon lär sig kommandon så snabbt så jag glömmer ibland bort att hon fortfarande är en valp, men det kommer jag snabbt på igen när hon blir trött i huvudet efter några minuter och bara stojar och stimmar istället.

Ella har alltid haft tuggben att sysselsätta sig med på kvällarna här hemma när vi vill titta på tv - Det märks när dom är slut! Då är hon på allt och alla och vet inte riktigt vart hon ska bli av. Boll med godis i är också suveränt för Ella.

Hon är en stor hund i ett litet format. Hon har en jaktinstinkt som heter duga. Hon är den galnaste när hon är pigg, den charmigaste när hon är på humör och den gosigaste när hon är trött.
Hon lever helt enkelt upp till Petit ryktet mycket bra - En bra jakthund och en underbar familjehund.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella tränar på att bära halsband.


Fruktansvärt onödigt tycker hon, och försöker äta upp det.
(det verkar visst ta ett tag för youtube att bearbeta klippet..funkar nog om en stund)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Lugn och ro.

Idag efter att B for till jobbet 06.15 så la sig Ella och sov bredvid min säng. Där låg hon och sov länge, 7.50 vaknade jag och då sov hon fortfarande. Men då behövde dom andra hundarna gå ut så jag gick upp för att släppa ut dom och då vaknade Ella. Sen så har hon ätit, inte riktigt all sin mat men nästan. Och efter det så har hon yrat runt som jag vet inte vad. Hon är öööverallt och ingenstans. Hon kan hålla på med en sak, också helt plötsligt så rusar hon iväg och gör nått annat.

Hon är en bestämd liten flicka som inte låter sig bli tillsagd hur som helst. Vill hon en sak så kämpar hon med att utföra detta, och vill hon inte en sak så tänker hon minsann inte göra det. Efter allt detta bus nyss så har jag tatt ut henne på gräsmattan, men hon behövde tydligen inte kissa för hon rusade in igen och fortsatte yra omkring. Jag tänkte att det kanske var för att det var blött i gräset så jag satte ner henne längst bort på gräsmattan där solen hade stått på en liten stund, men icke då...hon rusade hela vägen tillbaka igen.

Jag satte våra orkideér i duschen för att vattna dom (Orkideér ska ju inte vattnas i krukan, för er som inte visste :). Då skulle ju Ella givetvis vara med, hon välte blommorna så all barken åkte ut över golvet, detta skulle hon då äta upp. Då föste jag bort henne, men hon hoppar tillbaka för att käka - jag föser bort - hon hoppar tillbaka - jag föser bort. Då tröttnar Ella på mig, så hon biter mig i handen. Innan så har hon nog gjort så också, att hon bitit när man föst bort henne från nått, men då trodde jag att det var lek och bus. men det tror jag inte längre, jag tror hon vill tala om att man ska låta henne vara. Jag tog henne iallafall i nacken och drog bort henne , då pep hon..också slutade hon försöka käka upp barken. Istället så gjorde hon en liten dans runtomkring och morrare och skällde på barken.

Nu har hon deckat här under bordet lilla sötnosen. Hon är så söt. Vi älskar henne såå mycket och jag är så glad att det var just Nigella och flyttade hem till oss.

Ella tycker om att tugga på saker, eller nä föresten - hon ÄLSKAR att tugga på saker. Hon tuggar på ALLTING. Jag tror fan hon vart på allting. Hon tuggar på golvet, alltså mitt på golvet helt platt försöker hon tugga. Hon tuggar på vägguttag, på mattor, på stolar, bord, skor, soffan, dörrar, lådor i skåp, på duschen...Dom andra var inte alls så här tuggiga. Jag håller på att Valpsäkra varje rum. Jag vet jag vet, det borde vi gjort innan hon kom. Men jag trodde ju att vi hade det valpsäkert..men så som hon är på allt så måste det fixas lite här och där :)

Jag har föresten en plan över vad jag ska göra här hemma i fyra veckor. Igår så städade jag i sovrummet ordentligt. Tog bort sängarna och städade under och la bort alla sladdar i en burk och lite sådär. Då kom jag på att jag kan ha ett mål - att städa ett rum om dagen :)

Just det. jag klippte klorna på henne igår. När hon sov. Hon gillade det inte. Hon gömde alla sina tassar under sig så att jag inte skulle komma åt. Hon flyttade sig och gnorrade och flyttade på sig bort från mig. Så detta ska vi öva på :)

Här har ni ett klipp på henne när hon möblerar om och visar för oss vad hon kan.


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Ella bäddar helt själv.



Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nämen kära nån då...

Eftersom jag  var ute på möhippa i lördags (vilket jag nu kom på att jag inte har berättat för er men det kan jag ju göra senare) så missade jag victoria och daniels bröllop. Och dagen innan så la jag mig tidigt för att ladda inför möhippan ;)
Iallafall så tittar jag nu lite på YouTube och hittade ett sånt underbart klipp. Är det nån som inte har sett det så hoppa över de vuxna som sjunger och spola fram till 2.50, herregud vad fint. Tårarna bara forsar här!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jag glömde ju...

...tala om för er vad Ella heter i kennelnamnet, Arounds Lets Freak Out heter hon :)
Och tro mig - hon jobbar hårt för att leva upp till sitt namn.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Välkommen Ella!




Ella har hunnit med mycket under sin lilla tid hos oss. Hon har möblerat om i vardagsrummet, hon har bitit samtliga familjemedlemmar, utom Wilma (Wilma sa ifrån innan Ella hann komma så nära), hon har blivit tillsags av samtliga familjemedlemmar, hon har gjort inbrott i hundmatskåpet, hon har ramlat ner i en buske då hon trodde att den gick att gå på. Vi börjar mer och mer se vilken envis liten buse vi har fått hem. Hon ger sig inte i första taget, men det gör inte jag heller talade jag om för henne. Hon är tuff, när det är på hennes villkor! Minituggbenen och minileksaken jag köpte till henne tycker hon är löjliga

"är det vad ni har att komma med? Ge mig rejäla saker, nått jag kan dööööda!"





Så då får hon väl få rejäla saker dårå.



Det tog ett tag, men till slut så kände hon att hon kunde slappna av och sova en stund.





Alice och Ella börjar tycka mer och mer om varandra.
Wilma sa åt Ella att låta henne vara och sen har hon inte brytt sig om Ella alls,
Ella fattade vinken och låter Wilma vara.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Jobbet

Idag så var det en bra dag på jobbet. Jag och min favoritgrabb var och badade. Och idag var han glad :) Ibland så har han dagar då allting blir fel, även om jag gör rätt så är det fel, och då blir han arg..sånna dagar är det svåra. Men idag så var allting rätt :) Han skrattade i stort sätt hela tiden när vi badade. Och då menar jag verkligen skratta, som ni vet man normalt gör kanske nån minut eller så om nån säger ett skämt, så höll han på hela tiden :) Det gör mig så glad i hela kroppen så jag skrattar också.

Men nu är jag trött. Och jag har träningsverk i benen. För den roligaste leken i badet var tydligen att han satt som en kung uppe på en stor vattenleksak och jag skulle simma fram och tillbaka med den i bassängen...ja bra träning var det för mig iallafall :)

21.24, fredagkväll. B kollar på fotboll...nä. jag går och lägger mig.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Just det ja :D

Jag glömde ju skriva den stora nyheten igår ;) jag klarade att göra cross 1 mil på 20 minuter :) Åh vad glad jag var när siffrorna ändrades till 10.0, yees. och det gjorde dom när tiden var 19.58 kan jag ju säga. Jag kör ju alltid samma program, och försöker ligga på en hastighet över 30km/h hela tiden, och som mest så låg jag på 34.9 km/h igår. jag hade flyyyt ;) Idag så har jag vart ute och sprungit istället för att åka in till gymmet. Känner att jag måste försöka spara lite bensin iallafall, och springa är ju bra det också.

Ikväll så är det ju personalfest på Funcity. jag ser fram emot detta super mycket :) kl 18.30 börjar vi.

Och vet ni vad en annan rolig sak. Wilma är bokad på lydnadskurs, där börjar jag och hon den 5/8. Det är varannan vecka och två timmar per tillfälle, så det verkar bra tycker jag, så att man hinner träna massa imellan.
Och Lilla Ella är bokad på valpkurs, där börjar antingen hon och B eller hon och jag den 18/8. Jag vet inte om B vill gå eller hur han har tänkt sig, jag går jätte gärna med henne men samtidigt så tycker jag det vore kul om B gick så han får lära sig lite om lydnad o sådär :) Om han vill gå så kommer iallafall jag sitta som åskådare :)

Alice flytningar är borta nu. Skönt. Däremot så har hon fått dålig aptit :O Jag blir inte klok på henne. Men kanske är hon inte så sugen som hon har vart innan pga att det börjar bli lite varmt? Eller så försöker hon bara trilskas med mig så att hon ska få nått godare? Jag har iallafall bestämt mig för att inte dalta med henne utan jag tar bara bort skålen om hon inte äter upp. Hon har lagt på sig ganska bra nu så det är ingen fara för den sakens skull iallafall :)

Idag så har jag badat och klippt en hund. En Cocker Spaniel. Han var så söt och snäll :) Stod så fint och stilla förutom när jag skulle klippa framtassarna, det gillade han inte alls. men det gick bra till slut, fick göra lite i taget bara :) Det var min kompis farmor och farfars hund och det var hon som var här med han så jag har inte träffat ägarna, men enligt uppgifter så var dom nöjda och vill komma tillbaka hit nästa gång. Det gör mig glad det :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

KAOS!

Det är kaos här idag i entrén på fun city. Den moderna datakassan där man bara trycker på pekskärmen vilken entré gästen ska ha också kommer det automatiskt upp pris också shoff shoff så har den räknat ut allt vad det kostar och vad kunden ska ha tillbaka också kommer det ut ett snyggt kvitto med funcity logga på - den är sönder! Eller det är den jag skriver på nu men systemet på den för kassan är sönder. Så istället för den, så har dom flyttat in en stenålderskassa hit till mig där jag får trycka in allt för hand också kommer det ut ett fult litet kvitto där det står att kunden köpt tvådagarsentré, fast kunden inte har det. så jag får förklara för alla att det inte stämmer och stryka över och skriva endag eller säsongskort eller vad dom nu skulle ha...
Vill kunden ta ut pengar på sitt kort så vet jag inte hur man slår in det i denna kassa, och ingen annan vet heller så jag har "gett" bort massa pengar utan att det syns i kassan, vilket då kommer visa sig som en diff på några tusen kronor. Det ser inte bra ut för mitt rykte som kassör! Har nog slått in hur mycket fel som helst. Men idag är sista dagen jag jobbar här innan lilla valpen flyttar hem till oss. Och jag slutar om 1.5 timmar så jag ska nog klara mig. Valpen ja, hon har ju ett namn. Hon ska kallas för Ella :) Sen har hon sitt kennelnamn som jag bara älskar. Men jag vet inte hur spikat allt är så det talar jag om när vi hämtat henne, men ni kommer också älska det :) 

Jag har talat om för alla djuren hemma att snart kommer Ella hit. Dom förstår precis. Jag har sagt till dom att vi måste vara snälla mot Ella, så att hon känner sig välkommen. Det skulle dom vara sa dom :) Katten var dock lite skeptiskt till detta men jag sa att hon få se det från den ljusa sidan, hon kommer inte längre vara minst, iallafall inte på några veckor så där innan Ella har växt ikappa henne :) Och kanske kan dom faktiskt ha roligt och leka ihop. Wilma har sagt att hon ska lära henne allt hon kan, något jag är skeptiskt till. Alice har sagt att det blir roligt med en kompis till att busa med, men hon ska veta vem som är störts här!

Eftersom en liten valp sover mycket så har jag dratt ut på att göra saker som jag istället ska göra när Ella kommit hem. Jag ska rensa ut min skol-hylla i skåpet i matsalen. Funderar på vad som ska var där sen, kanske en hundhylla? Sen ska jag göra rent i kylen, skafferiet. Städa övervåningen. Och om jag känner att jag har råd så ska jag köpa tyg och dynor och så stolsdynor till köksstolarna tänkte jag.
Det ska bli såå skönt att vara ledig. Det var ingen bra idé att börja jobba super mycket dagen efter skolan slutat. Man kan behöva landa först. Men nu ska jag vara ledig, inte 24/7 för jag ska jobba lite då och då. Men det är inte alls mycket och kanske kaaaaaaaanske kan det vara skönt att komma hemifrån 1-2 kvällar i veckan med tanke på vad vi har fått höra om Ella från uppfödaren ;)

Idag så är det ju varmt och skönt ute föresten. Sommaren har kommit precis lagom till min ledighet ju :) Nu när jag slutar kl 15 så ska jag hem en kort sväng sen ska jag iväg och vara barnvakt. Det är roligt, speciellt när det är så fint väder. Då brukar vi gå till lekplatsen och jag blir som barn på nytt när jag ser hur glad lilla tjejen är och skrattar högt när hon gungar eller åker rutchkana :) Då leker jag också :)

OMG nu kommer värsta stora gruppen med typ 100 ungar. bye bye!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Min chef är bra rolig hon...

Igår när jag satt och jobbade i butiken på funcity så ser jag plötsligt en liten konstig fågel vid glassbaren mitt emot. "det är väl ingen vanlig duva det dära?" tänker jag. Och sen så ser jag ju..."nämen, det är ju en sån där fågel dom har i buren i djurparken här..ojoj, har den rymt!" Jag skickar iväg ett sms till min chef för att berätta detta så att hon kan skicka upp nån som kan fånga in den och sen fixa buren så inte alla rymmer tänker jag, så här skrev jag..."jag tror en sån där duvhöna har rymt, det sitter en på taket på badvåfflan. Det ser iallafall inte ut som en vanlig fågel." Sen väntar jag. Tänker att snart så kommer det nån som ska försöka fånga in den...
Men det kommer ingen. Efter ungefär kanske 20 minuter så tänker jag att nu får jag ringa henne, hon har kanske inte sett mitt sms så jag får ringa så dom kan fixa hålet innan alla rymmer.
jag ringer - hon svarar
"phaaaa pahpahpahpah"
"jaja, så du har sett mitt sms" förstår jag då!
"haha, ja!" Och hon skrattar och skrattar så jag knappt hör vad hon säger. "Det är en påfågelhöna, och vi har släppt ut dom för att dom inte ska behöva vara instängda."
"jaha, ok!" säger jag väldigt förvånad.
"Så dom flyger in och ut ur buren."
Och hon bara fortsätter skratta. "Duvhöna? herregud Emma jag satt i möte och läste ditt sms och skratta så tårarna spruta"
"ja men vafan, jag kan kom inte på vad den hette"
"nä ok, men hör av dig om det kommer en lama"
"ha ha, ok!"

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Nigella

Har ni sett vilka underbara kort det ligger ute på Kennel Around. Hon är så duktig vår uppfödare på att ta kort, de är super fina! :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Afrika.


Jag vill åka till Afrika igen. Jag vet att denna låten handlar om fotboll. Men det får mig att tänka på hur glada alla människor i Afrika är, eller iallafall där som vi var. Det är nått speciellt med Afrika som jag aldrig nånsin har upplevt innan. Människorna..det är dom som gör det tror jag. Tänker på när vi skulle kliva in i bilen med leriga skor, och båda jag och B automatiskt sätter oss och slår skorna mot varandra, ni vet som man gör på vintern här hemma när man inte vill ha in massa snö i bilen. Då lägger vår guide en hand på B´s axel, skakar på huvudet och skrattar lite åt oss och säger "oh no, it´s ok. This is Afrika!"

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Sju veckor.

Idag så fyller ju valparna 7 veckor. Glömde jag ju tala om för er innan :)

Idag så är det ju studenten här i Varberg. Tänkt så många glada människor. Och solen skiner från klarblå himmel :) Min student är fortfarande det jag är mest stolt över i mitt liv hittils tror jag. Och det tror jag att jag kommer vara tills den 14 januari 2011 när jag tar Examen, för det är inte alla som gör det inte ;)

Ni vet Kimmo Eskilinen i Wic. Han ska ju inte spela i Wic kommande säsong för att han har tappat sig "lite" granna. Han har nu börjat träna på samma gym som jag iallafall, atletica. (ja, i mina ögon är han kändis..lite knäsvag blir jag) Iallafall så tycker jag lite synd om han. Det blir säkert inget sm-guld till Warberg denna säsong, tack vare hans girighet...och därför tycker jag synd om han för många varbergare ogillar nog det. Han har ju t.o.m. bytt gym? ja stackarn. Jag försöker att inte glo. men det är inte lätt. han är ju kändis!

På torsdag ska vi ha personalfest på Fun city. Det gillar vi :) vi skulle ha oömma kläder på oss. Det gillar jag ännu mera, för det betyder nog lekar. Jag ääääääälskar lekar! ska bli kul att lära känna alla. Och jag ska vara nykter för jag ska jobba på fredag så jag kan bara garva åt alla fulla som kommer göra bort sig ;)

Nä shit nu går jag och lägger mig. Mensverk is attacking!




Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Gekås i Ullared

Idag har ju jag vart på gekås. trodde inte där skulle va så mycket folk idag men så fel jag hade! Jag stör mig så på gekås folk. Den typiska gekås-människan är långsam, visar ingen respekt för andra människor, ber aldrig om ursäkt, har beslut ångest...Alltså - dom ställer sig i vägen eller kör över dig i sin upphetsning att handla billiga saker, dom ser bara den billiga varan och tänker bara på sig själva. JAG är ingen typisk gekås-människa. Jag ber om ursäkt, frågar snällt om jag kan få komma förbi, står inte och velar i vägen för andra (ska jag tvunget vela så gör jag det i ett hörn), ställer inte min vagn mitt i vägen utan i ett hörn där det inte är varor - Alltså ett typiskt offer för gekås-människan att köra över!

jaja. hur som helst. jag fick handlar i stort sätt allt jag skulle. det roligaste var mini-hundmatskål, mini-tuggben, mini-hundgodis och mini-hundleksak. Dom hade inga mini-halsband så det får vi åka och köpa i djuraffären. Annars är vi fit-for-fight :D

Och vet ni vad. Jag såg Morgan. Ni vet morgan på lagret från gekås serien. Han såg precis ut som på tv. Jag blev lite nervös :) Ni vet ju min kändisfilosofi - en kändis är alltid en kändis!

Nu kom B. Ska jag visa allt jag har köpt.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Mika

Igår hämtade mormor och morfar sin lilla flicka - Mika. Ett väldigt fint namn. Jag vet inte säkert, men jag tror att dom valde namnet som en liten hyllning till deras son Mikael som dog förra året. Jag ser det iallafall så. Mikael var en fantastiskt djurvän, det är nog därifrån jag har ärvt min kärlek till djur :) Han ser nog mormor och morfar nu och skrattar och ler åt deras jobb med valpen :)
Valpen hade vart jätte duktig i natt sa mormor. Den hade somnat vid 22 och sen inte vaknat innan vid 05. Herregud vad skönt tänkte jag. Alice gick ju upp vad 3:e timme på natten. Och den äter som den ska och den är glad och sprallig. Det var härligt att höra hur glad mormor var åt valpen. Hon berättade glatt om hur den lekte och sen bums somnade helt plötsligt, hur den vräker i sig maten, hur social den är..osv..osv. :) Det var skönt att höra henna så glad.



Hon ser lite elak ut på bilden :) men hon var tydligen den tuffaste i kullen också :)
Jag hoppas jag kan få möjlighet att åka upp och hälsa på dom nu snart medans hon är liten.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Slöinge djursjukhus.

Innan idag så ringde jag och prata med veterinären i slöinge. Jag förklarade hur Alice var och veterinären sa att så länge hon är pigg, äter bra, dricker normalt och kissar normalt så behöver jag inte åka in. Hon tyckte mer att Alice flytningar verkade vara löp som hade dratt ut lite på sig. Så det hoppas vi på :) 38.7 i temp var förövrigt inte feber heller sa hon, skönt. Men hon sa också att de bruna flytningarna bör sluta inom några dagar, och gör de inte det så bör jag åka in med henne. Hon lugnade mig med att tala om att min hund inte kommer att gå från pigg och glad till döende över en natt, det var väldigt skönt att höra :) Innan hon blir så dålig så ska hon alltså bli slö och hängig och febrig och sådär. Så skulle jag se tecken på det så åker jag in med henne direkt :) 

Det är skönt. Nu känner jag mig lugn. Tack snälla veterinär i Slöinge som jag inte vet namnet på men som tog dig tid till att prata med mig och förklara saker och ting :)

Jag funderar iallafall nu på att byta försäkringsbolag. I hundsport så läste jag att Folksam (tror jag det var) är dom ända som har en fast självrisk. alla andra har rörlig självrisk på olika %. Agria som jag har nu har en fast självrisk på 1200 och en rörlig på 25 %. Och när jag började räkna på det så skulle det kunna bli ganska dyrt för mig. Skulle Alice t.ex. behöva opereras och det går på 50 000 (vet inte vad det kan gå på men nått sånt kanske?) Så skulle jag få betala runt 12000 för det, det är mycket pengar. Har man dock försäkring hos Folksam så betalar man ALDRIG mer än 5000 (tror jag det låg på). Jag ska kolla lite närmare på det nu iallafall tänkte jag och se vad de olika försäkringarna täcker. Den jag har hos Agria täcker i stort sätt allting, medicin, rehabilitering m.m. det kanske inte det gör hos folksam och då får jag fundera lite mera :)

Imorgon ska jag till gekås. Det ska bli roligt :) Jag ska köpa saker till valpen, det är nog det roligaste av allt :)

Och vet ni vad. Nästa vecka ska jag nog få provköra en bil - KOMBI :) Verkstan där jag har lämnat min bil ett tag nu har en som dom håller på att fixa och den skulle jag kunna få köpa sen sa han, så tar han in min i byte också får jag lägga mellanskillnaden. Jag tycker det låter kanon. Denna mannen är så jäkla ärlig så jag känner mig helt lugn av att köpa bil av han. Den mannen jag köpte den bilen jag har nu blev jag ju totaltlurad av, värsta köpet jag nånsin gjort. Men detta kan nog bli bra, en lite dyrare bil av en ärlig man :) och herregud vad skönt det skulle vara med kombi :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Trötter.

Jag är så trött nu. Egentligen så borde jag inte vara trött. Eller? För visst har jag jobbar många dagar i rad men inte alls hela dagar varje dag ju? Men jag tror jag är trött för jag vill inte åka hemifrån. Jag vill vara hemma med sambon och djuren. Men nu ska jag snart åka iväg igen. Men vet ni vad. Snart hämtar vi våran lilla flicka, som vi föresten bestämt namn på men B verkar vara osäker så jag skriver inget, men jag vet att vi har bestämt ;) Och när hon har kommit hem hit då ska jag vara ledig :) Jag ska vara ledig suuper i fyra veckor, tills B börjar sin semester. Då ser jag min chans att tjäna pengar igen så då har jag bokat upp massa jobb igen. Men jag längtar så tills vi ska hämta lilla sötnosen. Det är bara 8 dagar kvar nu vet ni :) 

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Agrias veterinär.

Jag mejlade en fråga till Agria angående alice flytningar/löp. Fick svar att en tik som har onormala löp/flytningar SKA undersökas av veterinären, absolut om de även luktar illa. Hon luktar lite illa där bak, men bara om man liksom böjer sig ner för att verkligen känna efter. Nu blir jag orolig. Veterinären skrev att det kan vara ett förstadium till livmoderinflammation och jag bör beställa tid till veterinär snarast, en veterinären som har utrustning att göra ultraljud och röntga livmodern. Jag vet inte vad jag ska göra nu? Alice har 38.6 i temp, är de feber då? Jag litar nämligen inte riktigt på mig själv för jag vet att jag har en tendes att överreagera när det gäller sånt här. B säger att det säkert inte är någon fara. Det är skönt att det är helg nu iallafall. Jag jobbar ju men B är ledig, så han är hemma och har koll på henne, och tro mig, jag kommer ringa han flera gånger för att höra hur Alice mår. Jag tror nog ändå att vi kan vänta tills på måndag va? Hon är ju pigg och glad och äter kanon bra och dricker inte mer än vanligt. Min lilla lilla guldklimp. Inte ska hon väl bli dålig :( 

Kl är inte ens 21 men jag är dödstrött. Tar nog med mig Alice in i sovrummet och lägger mig och sover. Ska jobba två dagar till innan jag ska vara ledig en dag :) Imorgon ska jag och min favoritgrabb åka och bada. Det tycker vi om.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Alice då?

Imorgon har alice löpt i 4 veckor! Är det normalt? Hon brukar alltid löpa nästan på dagen 3 veckor. Eller är det inte löp? För det är brunt, är det nått som är fel? Nån som vet?
Min lilla flicka då! :(

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Befodrad.

Det kan man kalla det om man vill, jag vill kalla det för det :) Idag på jobbet så frågade nämligen personalchefen mig om jag ville pynta lite i en kiosk på funcity. Hon tyckte att det jag hade gjort där jag hade vart var så fint :) Jag har nämligen gjort massa skyltar och lappar och prismärkt och möblerat om och grejjar i souvenirbutiken. jag tycker det är roligt så jag blev jätte glad när hon frågade. Så imorgon så ska jag jobba halva dagen i butiken och halva dagen ska jag pynta :)

På lördag så ska mormor och morfar sin lilla valp. Det ska bli spännande tycker jag. det är så synd att dom inte bor nära här. Men jag ska försöka åka upp och hälsa på dom i sommar :)

Jag har ju glömt att berätta för er om mitt senaste rekord på gymmet. Länge nu så har jag kämpat med att slå mitt gamla rekord på crosstrainingen, men det har envisats med att ligga på 9.8 km varje gång. MEN så i tisdags, då kände jag det. jag var på gång. jag slog det. "sprang" 9.9 km på 20 min. Så nu siktar jag på 1 mil :) Jag var där idag men idag så tränade jag benen i gymmet, och eftersom jag orkar köra benen så jäkla hårt, för hårt kanske, Iallafall så tungt att jag knappt kan gå efteråt, så orkade jag inte så mycket cross idag. körde bara 10 minuter och kände att jag höll på att falla ihop så jag gav upp. Klent..men jag orkade inte. Ska påét imon igen och då jävlar - EN MIL! Tack linnea för det fina programmet, börjar verkligen komma in i det nu och har lärt mig att känna mer och mer vad det är jag tränar :) skit kul!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Haren flyttar in.

De senaste mornarna så har jag vaknat av att Wilma gnäller och skäller. Vi har nämligen en hare som har flyttat in i buskarna i en del av trädgården som inte är inhägnad. Och Wilma vet så väl vilka fönster hon måste titta i för att kunna se vart haren brukar vara. Så när hon vaknar på morgonen så ställer hon sig i sin soffa med framtassarna på fönsterbrädan och spanar efter haren. Och där står hon, hon kan stå så i säkert en timme. Igår kväll stod hon så från 21.10-22.00 (vet så väl just den tiden för jag kollade på greys anatomy och när det var slut så släppte jag ut hundarna) Hon står där och tittar och hon är envis som en åsna. Och det lönar sig, för till slut så kommer ju alltid haren. Då blir här ett sjuhelvetes liv! Hon springer från soffan, till sängen (där hon också kan se i fönstret genom att ha baktassarna på sängkanten och framtassarna på fönsterbrädan). Och är det öppet till uterummet så springer hon också ut dit och hoppar och skäller. Alice tycker detta är så spännande. Hon skäller sitt grövsta skall och följer efter Wilma till alla rum, men hon verkar inte riktigt förstå vad det dom egentligen skäller på. Till slut så säger jag iallafall till dom att "nää, nu räcker det", jag skäller inte på dom utan jag säger det med en ton av "jag-vet-jag-ser-den-också-men-den-är-inte-intressant". Då slutar Alice skälla och går och lägger sig istället. Wilma däremot stannar på ett ställe där hon fortfarande kan se haren (om den fortfarande är synlig) men hon gnäller nu istället. Så gnäller hon tills hon till slut gäspar och lägger sig och vilar en stund istället.
Sen när hon har vilat klart så är det dags att spana igen. Så sådär håller hon på, och det kommer hon göra hela sommaren om haren bestämmer sig för att inte flytta ut. Det är en harunge föresten så den är jätte söt :)
Så vem behöver väckarklocka när man har en Wilma och en hare?

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Haren flyttar in.

De senaste mornarna så har jag vaknat av att Wilma gnäller och skäller. Vi har nämligen en hare som har flyttat in i buskarna i en del av trädgården som inte är inhägnad. Och Wilma vet så väl vilka fönster hon måste titta i för att kunna se vart haren brukar vara. Så när hon vaknar på morgonen så ställer hon sig i sin soffa med framtassarna på fönsterbrädan och spanar efter haren. Och där står hon, hon kan stå så i säkert en timme. Igår kväll stod hon så från 21.10-22.00 (vet så väl just den tiden för jag kollade på greys anatomy och när det var slut så släppte jag ut hundarna) Hon står där och tittar och hon är envis som en åsna. Och det lönar sig, för till slut så kommer ju alltid haren. Då blir här ett sjuhelvetes liv! Hon springer från soffan, till sängen (där hon också kan se i fönstret genom att ha baktassarna på sängkanten och framtassarna på fönsterbrädan). Och är det öppet till uterummet så springer hon också ut dit och hoppar och skäller. Alice tycker detta är så spännande. Hon skäller sitt grövsta skall och följer efter Wilma till alla rum, men hon verkar inte riktigt förstå vad det dom egentligen skäller på. Till slut så säger jag iallafall till dom att "nää, nu räcker det", jag skäller inte på dom utan jag säger det med en ton av "jag-vet-jag-ser-den-också-men-den-är-inte-intressant". Då slutar Alice skälla och går och lägger sig istället. Wilma däremot stannar på ett ställe där hon fortfarande kan se haren (om den fortfarande är synlig) men hon gnäller nu istället. Så gnäller hon tills hon till slut gäspar och lägger sig och vilar en stund istället.
Sen när hon har vilat klart så är det dags att spana igen. Så sådär håller hon på, och det kommer hon göra hela sommaren om haren bestämmer sig för att inte flytta ut. Det är en harunge föresten så den är jätte söt :)
Så vem behöver väckarklocka när man har en Wilma och en hare?

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

tankar.

Vilka uuuunderbara bilder det ligger ute på valparna nu. Det märks verkligen hur mycket dom har vuxit sen vi var och hälsade på dom, dom är både större och mer rörliga :) Helt fantastiska bilder.

På nyheterna här om dagen sa dom att man skulle få skattepengarna innan fredag om man har deklarerat på internet eller via sms, jag deklarerade då på internet så jag planerar att åka till gekås på måndag :D Min enda lediga dag på typ 3 veckor. Jag jobbar som bare den nu, och det är faktiskt roligt. Jag har ju så olika arbetstider så jag hinner med annat också, idag börjar jag tex innan innan 14.15 så jag tänkte storstäda nu :)

Vet ni vad jag funderar på, att åka på Hund2010 :) eller sthlm hundmässa 2010 som det heter nu, vilket jag inte förstår varför, det andra var ju mycket finare. Det är i dec och hade vart kanon kul verkligen. Jag tänker så här, har Alice inte päls så tävlar vi bara, har hon päls så kan vi båda ställa ut och tävla i lydnad :) Det skulle bli en rolig helg det :)

Nä. jag har inte så mycket att berätta. Det ända jag kan tänka på är lilla valpen :) tänker på henne hela tiden.

Vi måste ju köpa korg, koppel, halsband..har vi nån matskål? nä, det måste vi nog också köpa. Vi får ta bort alla mattor innan hon kommer, det är nog bäst. Undrar hur ofta hon kommer behöva gå ut på natten? alice var ute många gånger, wilma var inte ute så många gånger. Vad ska hon äta för mat? Undrar om hon kommer vara glad i mat, hoppas det. Valpkurs? ja vi måste ju gå valpkurs, det är kul. Vi kan nog inte ha öppet dörren ut längre när det är fint väder, hon ska nog inte gå i trappan. Kan hon träffa andra hundar som är vaccinerade eller är det bäst att hon stannar här hemma tills hon fått sin sista spruta? Promenader, ja när är det dags för dom? Avmaska, ja det ska man nog göra har jag för mig, det får vi inte glömma. Fästingmedel, vi har aldrig haft valp på sommaren, kan hon ha fästingmedel? eller ska inte så små valpar ha det? Hur kommer katten reagera på valpen? hur kommer valpen reagera på katten? Hur kommer Alice och Wilma ta valpen, kommer wilma tycka att hon är jobbig och inte vilja vara med henne som hon gör med andra valpar vi mött? eller kommer hon ta hand om henne? Kommer Alice vilja leka och vara alldeles för tuff mot valpen så vi får vakta dom så inte alice skadar valpen?

Ja ni hör ju! Men när väl valpen kommer så vet jag att allt kommer gå fin fint. Det vet jag! Men jag får lite dåligt samvete. Här kommer vi människor och tar för oss, tror att vi har rätt till att ta den lilla valpen från hennes mamma och syskon. Det är ett stort ansvar vi tar på oss. Vi måste få henne att känna sig välkommen. Det ska vi göra. Vi ska få henne att känna sig välkommen och ta hand om henne på bästa sätt som vi bara kan, hon ska känna sig trygg och välkommen i sin nya flock! Och aldrig ska jag låta något hända henne, precis som jag aldrig låter nått hända våra andra två älsklingar. Jag ger aldrig upp på dom. Dom kan lita på mig, har jag tatt hit dom så lämnar jag dom aldrig. En gång har jag lämnat Alice mot min vilja, det var när hon fick lugnande i slöinge och dom skulle spola henne tårkanaler, då fick inte vi vara med. Då kände jag mig som världens sämsta matte, som bara lät dom okända människor gå iväg med henne. Usch då dåligt samvete jag hade. En gång har jag lämnat wilma också, den gången ångrar jag så jävla mycket när jag tänker på det, jag lämnade in henne för att trimmas. Usch vad hon blev illa behandlad av den trimmaren. Lämna aldrig er hund där, LAURITZ hundtrim i varberg. Hon är hårdhänt mot hundarna och bara skäller på dom. stackars lilla wilma. Jag ångrar att jag stod utanför och hörde hur hon skällde på wilma, och jag gjorde ingenting. Jag skulle bara gått in och tatt wilma och sagt att jag tänker inte betala för du behandlar min hund illa. men det gjorde jag inte, jag tänkte att hon är klar om bara några minuter så vi får stå ut. Men jag har nu lovat mig själv att skulle det hända igen så ska jag stå på mig för hundarnas skull. Jag jösses så semtimental jag blev nu. Bäst att gå och städa istället.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Grattis!

Grattis till valparna som blir 6 veckor idag. nu pirrar det i magen :) det är bara två veckor kvar till vi ska hämta vår lilla flicka. Så mycket tankar som snurrar i huvudet just nu. Men hinner inte skriva om dom nu för nu ska jag åka och jobba!
Grattis Annika till de super titlarna i Norge :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Försmak!

Idag så har jag jobbat på Funcity igen. Satt i Entrén för en gångs skull, det har jag sett fram emot. Sitta där och ta betalt för gästerna som kommer och hälsa dom välkommna, dom flesta är glada och ser fram emot en fin dag. MEN! Jag fick försmak på jobbiga gäster. Jag tycker inte om sånna, jag klarar inte av sånna. Jag är så otroligt dålig på att säga Nej! Det är så här. När man har köpt ett säsongskort så SKA man sätta ett foto på sig själv på det tills nästa gång, annar så gäller inte kortet. vi som jobbar har blivit informerade om att vi ska vara STENHÅRDA med det, för det är ett så jävla bra erbjudande varbergsbor får (200kr för alla varbergsbor fram till midsommar för ett säsongskort, vilket är billigt eftersom en vanlig entré också kostar 200kr). Men då är det ju såklart vissa som inte hade foto på sina säsongskort (annalina du hade tur, du hade nog fått åka hem och hämta om det inte hade vart jag som satt där ;) Hur som helst så tycker jag att det är skitjobbigt när det kommer kunder som inte har satt foto på sina, så måste jag tala om för dom att de får åka hem igen och hämta ett foto, eller så får de betala 55 kr så tar vi kort och försäkrar säsongskortet här. Då var det en som sa att det tänkte hon minsann inte alls göra, för hon har inga pengar med sig och ska inte betala för att få ett foto på kortet, utan hon ska ta med det tills nästa gång...Meeen försökte jag förklara då att du kommer INTE in idag om du inte har kort på det. Vi stod där hur länge som helst och hon sa samma sak, tänker inte betala, kan inte åka hem igen, och jag sa samma sak, men då kommer du inte in. Till slut så löste vi det iallafall så att hon kunde visa leg. och då kunde hon ju bekräfta att det var samma namn på kortet o så, så hon kom in.

Men jag är uur dålig på sånt här. Och det märker ju antagligen gästerna också, det är väl därför dom tjatar så och bönar och ber...för jag säger njäää, alltså jag kan inte släppa in dig då...! Fy på mig. Jag ska börja vara hård. Jag ska säga bestämt att Nej, tyvärr då får du åka hem och hämta. NÄSTA! ja...det ska jag vara, från och med idag så är det den hårda Emma som sitter i entrén! Punkt slut!

Jag jobbar iallafall till 15 och nu har jag vart hemma och käkat och vart ute med hundarna och ska strax åka iväg till nästa jobb. Barnpassning :) Det är roligt, men inte så roligt just denna tiden på dygnet eftersom hon ska sova på kvällen ju. Får hålla henne vaken så jag har nån att leka med ;)

Annars så rullar här på. Alice och wilma är nog inne på sluttampen av löpningen nu. Dom börja så smått få tillbaka sin aptit, Alice börjar bli glad och sprallig igen mot oss människor :) men Alice behöver BAD! herregud vad hon är ofräsch nu. Hon har löp som torkat i pälsen och luktar inge gott alltså. Så fort sista droppen har droppet så ska hon badas!


Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Bilder.


"jasså, du har planterat blommor här säger du? Opps! missade visst det! Eller rättare sagt..jag skiter i det!"





Nej. Jag har inte haft sån tur att se denna hemma i skogen.
Det är en av älgarna på fun city. Helt klart värt att betala 200 kr bara för att gå och titta på dom...
...tycker jag som går in gratis! ;)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Insnöad!

jag snöar lätt in på saker. När jag väl har snöat in på något så kan jag inte byta och göra något annat eller äta något annat, tills en dag när jag helt plötsligt tröttnar och snöar jag inte på något annat. Just nu så har jag snöat in på Lena med Satelit (tysklands bidrag), går samma promenad varje morgon, äter scramble ägg till frukost och flingor och mjölk på kvällen. Filen vi köpte till mig för ett tag sen, då jag hade snöat in på att äta fil..den vill jag inte ha nu, hundarna får nog äta upp den. Ja, så är det!

Kl 11.00 idag börjar jag den hårda skolan. Sommarjobbet :) Ska nu jobba jobba jobba innan lilla puppisen kommer hem. Börjar med att fira in sommarlovet med att jobba 11 dagar i sträck, kommer vara som en dö sill den 13/6.

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Summer!

Yes! Nu har jag sommarlov. Kan ni förstå? Det kan inte jag :) Jag ska inte läsa en enda pedagogisk bok till, jag ska inte skriva en enda A4 om vad jag anser om saker och ting om vad olika forskare har kommit fram till och hur jag kan använda detta i mitt kommande yrke, jag ska inte pränta in massa saker från föreläsningar i min lilla hjärna, jag ska inte känna tidspress för att det finns deadlines...förräns 30/8 igen när det hela drar igång en termin till! Detta är mitt SISTA sommarlov. ha ha ha! Det gillar jag. Jag ser fram emot sista terminen. Tills den börjar så kommer jag sakna skolan igen.
Men just nu. Ja för i h-lvete, NU och ganska exakt tre månader framåt ska jag njuuuuuuuuta. Jag skiter i om det regnar varje dag hela sommaren för jag ska njuta vare sig vädret vill det eller inte! Vi ska få valp och jag ska jobba precis så mycket/lite som jag vill så jag får alldeles lagom dos sommarlov och jobb (pengar).
Happy me! 

Josse och Glasgow åkte hem för en stund sedan. Vi har tränat lydnad igen! Wilma och Alice löper så dom är helt uppåt vägarna och är inte alls lika fokuserade som dom brukar vara, Glasgow börjar bli mer och mer könsmogen och är inne i nån ålder så han var inte heller på topp. MEN, både Wilma och Glasgow gjorde jätte framsteg med apporten. Vi vände helt om och slutade sitta och vara tråkiga och försöka få dom att hålla i den jävla apportbocken, vi kastade den och lekte med den och vilken energi det blev. Jag vet att det finns dom som inte tycker man ska leka med apportbocken, för det är trots allt ingen leksak, men vi var desperata. Wilma fick upp ögonen för den och höll den i säkert 2 sekunder :) en evighet längre en vad hon nånsin har gjort :)

Alice gjorde liiiiiiiite framsteg i rutan. och ställande i inkallningen, men jag tror jag ska sluta träna det lite med henne på ett tag. kanske ska sluta träna med dom överhuvudtaget på kanske 2 veckor så att dom rycker upp sig lite. ja kanske!
Jag och wilma ska nog föresten börja på kurs :D lydnadskurs klass 1. Josse och jag tänkte att vi kan gå tillsammans så att vi kan träna tillsammans det som vi lär oss på kursen. Det ska bli roligt, hoppas det blir till hösten så kanske vi kan tävla i vinter :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Summer!

Yes! Nu har jag sommarlov. Kan ni förstå? Det kan inte jag :) Jag ska inte läsa en enda pedagogisk bok till, jag ska inte skriva en enda A4 om vad jag anser om saker och ting om vad olika forskare har kommit fram till och hur jag kan använda detta i mitt kommande yrke, jag ska inte pränta in massa saker från föreläsningar i min lilla hjärna, jag ska inte känna tidspress för att det finns deadlines...förräns 30/8 igen när det hela drar igång en termin till! Detta är mitt SISTA sommarlov. ha ha ha! Det gillar jag. Jag ser fram emot sista terminen. Tills den börjar så kommer jag sakna skolan igen.
Men just nu. Ja för i h-lvete, NU och ganska exakt tre månader framåt ska jag njuuuuuuuuta. Jag skiter i om det regnar varje dag hela sommaren för jag ska njuta vare sig vädret vill det eller inte! Vi ska få valp och jag ska jobba precis så mycket/lite som jag vill så jag får alldeles lagom dos sommarlov och jobb (pengar).
Happy me! 

Josse och Glasgow åkte hem för en stund sedan. Vi har tränat lydnad igen! Wilma och Alice löper så dom är helt uppåt vägarna och är inte alls lika fokuserade som dom brukar vara, Glasgow börjar bli mer och mer könsmogen och är inne i nån ålder så han var inte heller på topp. MEN, både Wilma och Glasgow gjorde jätte framsteg med apporten. Vi vände helt om och slutade sitta och vara tråkiga och försöka få dom att hålla i den jävla apportbocken, vi kastade den och lekte med den och vilken energi det blev. Jag vet att det finns dom som inte tycker man ska leka med apportbocken, för det är trots allt ingen leksak, men vi var desperata. Wilma fick upp ögonen för den och höll den i säkert 2 sekunder :) en evighet längre en vad hon nånsin har gjort :)

Alice gjorde liiiiiiiite framsteg i rutan. och ställande i inkallningen, men jag tror jag ska sluta träna det lite med henne på ett tag. kanske ska sluta träna med dom överhuvudtaget på kanske 2 veckor så att dom rycker upp sig lite. ja kanske!
Jag och wilma ska nog föresten börja på kurs :D lydnadskurs klass 1. Josse och jag tänkte att vi kan gå tillsammans så att vi kan träna tillsammans det som vi lär oss på kursen. Det ska bli roligt, hoppas det blir till hösten så kanske vi kan tävla i vinter :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

RSS 2.0