Ett förtydligande!!!

Det finns många förutfattande meningar om jakthundar och dess ägare. När folk frågar mig vad jag har för raser, så svarar jag "en bernern sennen och två petit basset griffon" Det är inte många som vet vad petit basset är för ras så då förklarar jag det kort med att det är jakthundar. När jag har sagt det så kommer ofta, väldigt ofta, frågan "Har ni dom inne?" Självklart har vi dom inne! Dom ligger med oss i sängen och vi gosar och dom är sällskap mer än vad de är jakthundar (Sällskap är de ju året runt ;)
Det var ju ofta så förr att jakthundarna bara stod i en hundgård och släpptes ut när det var dags för jakt, finns kanske dom som har det så idag också men inte vi, verkligen inte!!!
Innan jag bestämde mig för att jag ville ha berner så kollade jag på tollare. Mejlar till och med till en som hade kennel med tollare och skrev om hur får familj såg ut, med jakthundarna wilma och ludde som vi hade då. Och att de hade hundgård där de fick vara de få dagarna som vi var tvunga att vara iväg för många timmar, då tyckte vi att det var bättre att ha dom där ute så de kunde kissa om de ville o så. Då fick jag ett argt mejl tillbaka att hon minsann inte sålde hund till någon som bara har sina hundar i hundgårdar och hon malde på rad efter rad att hon ansåg att det var vanvård och bla bla bla!!! Jag mejlade argt tillbaka att vi älskar våra hundar överallt annat och att dom inte står i hundgården dygnet runt osv. Hon mejlade ett ursäkta tillbaka!

Så därför vill jag förtydliga att hundkojan som jag skrev om i förra inlägget, är inte till för att hundarna ska flytta in där och bo där ute dygnet runt!!!! Den är till för att de ska kunna vara ute när de känner för det. Alice ligger gärna ute dygnet runt året runt, men det får hon inte för ibland tycker jag att det är för kallt så då är jag rädd att hon blir sjuk, nu kan hon ligga där ute på vinter om hon vill. Och om vi måste åka iväg för många timmar någon dag så kan de kura ihop sig där ute alla tre och ha det gott och mysigt. Och om vi åker iväg nu på sommaren och det är för varmt för att stänga in dom inomhus så kan de vara ute och skulle det börja regna så kan de gå in under tak!!

Så thats it!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kommentarer
Postat av: Annicka

Håller med till 100%..... Hur tror du jag har det som föder upp jakthundar i stan (när jag inte är i Öxabäck)?? De flesta som ringer tror faktiskt att om man föder upp jakthundar så bor de ute i hundgårdar och en del, ofta äldre, väljer att inte köpa valp av mig pga det, knäppt va??!! Men det är ingen skada skedd för det är då ingen jag VILL sälja till så det ordnar sig allt i slutändan! Och en hundgård att slänga ut vovvarna i när man ska bort är guld värt :)

Kram på Er

2010-07-30 @ 12:41:06
Postat av: Lotta

Självklart. Hoppas att alla förstår att hundarna inte ska bo där!

2010-07-30 @ 13:04:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0