Tussan sjuk, och mera bilder :)

ja, lilla tussan fick åka på besök till veternären idag. hon åt inte igår och låg mest hela tiden. När hon rörde sig så såg hon så sleten ut så det var inte klokt! jag ringde igår och fick tid idag 08.00. Men så när jag gick upp idag så åt hon frukost. "vafan? är du bra nu?" tänkte ring och avbokat tiden hos veternären men tänkte sen att hon har inte vart där på flera år så dom kanske kan ta en koll på henne i vilket fall, skadar ju inte. Så vi åkte in. Och det visade sig att hon hade feber, 39,5 (normalt ska det ligga runt 38) och då hade hon ju ändå ätit i morse så hon var antagligen på bättringvägs, vilket kan betyda att hon har haft riktigt hög feber i helgen. Sen så visade det sig också att hon var uttorkad, när vet. lyfte i nackskinnet så stod det kvar rakt upp. Det ska det inte göra normalt, det ska skjunka ihop igen om det är bra med vätska i kroppen. Så hon fick dropp och febernedsättande och vitaminer. Så nu ska hon nog bli bra igen :)

Nu ska ni också få se bilderna från resan. jag visar inte alla här, är så många :) men jag visar dom som är finast och som har varit den häftigaste upplevelsen :)



Detta är schimpansen Matu. Han är ca 41 år. Här sitter han och äter en frukt som heter Emcoba!


Babianmamma med sin babianbebis.


Redtail Monkey. den har en lång röd svans, tyvär kom ju inte det med på bilden.


En liten sötnos (vervetmonkey) som satt längst med vägen en morgon och tiggde frukost från bilarna som körde förbi.
Vår guide var så snäll så han slängde några kakor till apan.


En gorillahona ligger och vilar och har koll på oss nyfikna människor.


Mammagiraff..



Bebisgiraff.



Ett lejon. Underbara djur. detta är treeclambing lion. dom klättrar upp i träd när det blir för varmt för att svalka sig i vinden :) Men mest bara dom vuxna honorna, hanarna är för tunga och ungarna kan nog inte.



En zebra. ni kanske inte ser insidan av låret där bak så bra, men det är vitt. alltså är zebror vita med svarta ränder, och inte tvärtom :)



här dansar barnen för oss. riktigt duktiga var dom.


En Eland. dom är riktigt skygga och riktigt ovanliga. Så vi hade tur som fick se en :)


Buffalos.


Pumba! Vårtsvin! Dom har så korta halsar så dom får stå på knä och äta.


Krontranor som letar efter nått uppe i träden, dom tittar och tittar. Detta är ugandas nationalfågel. dödar du en sån, så kan du få fängelse i flera år!



En gammal elefant.



En flodhästmamma med sin en vecka gamla lilla bebis.


En krokodil ligger och solar. En 15 -årig pojke blev dödad av en sån här stor några veckor innan vi kom dit. Pojken var borta i några dagar och alla letade, sen så hittade dom hans kvarlevor på en liten ö en bit bort. Usch, det är tragiskt. hemskt hemskt. Men det är inte så konstigt att det händer. När vi hade åkt förbi denna med båten så kommer vi bara kanske..1 kilometer längre bort på stranden till en liten by vid strandkanten, där badar barnen. Dom lever så med naturen och djuren, och ibland så händer det tyvärr olyckor.

nu tror jag att ni har fått se det mesta :) hoppas ni gillar det.


COPYRIGHT

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kommentarer
Postat av: Ann Chatrin

Ja du, vi gillar bilderna och vill gärna se mer! Vilken otrolig resa ni har varit med om. Visst blir man lite mer ödmjuk inför naturen när man får se sån´t här? Hoppas Tussan blir bra snart.

Ps. Det hjälpte att ni höll tummarna, TACK, nu är det bara att vänta och se.....

Ann Chatrin

2010-02-10 @ 17:33:04
URL: http://www.lillaskee.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0