Flickan och skulden!

Igår läste ut en bok som heter Flickan och Skulden. Den handlar om Svenska rättväsendets och svenska samhällets synd på våldtäkt. Och det är helt sjukt hur flickor/kvinnor har blivit behandlade när de har gått in på en polisstation för att anmäla våldtäkt! De får för det första ta en nummerlapp och stå i samma kö, i samma rum som andra som tex kommer och ska skaffa pass. Där får de stå och berätta om hur de blivit våldtagna. Det stod att en kvinna fått frågan då av en manilg polis om hon har duschat efter det hände, ja det hade hon gjort, då säger polisen "om du skulle bli våldtagen igen så se till att inte duscha efteråt då".
Författaren jämför våldtäkt och tex rån. Hur det går till i tex en rättegång. I en rättegång för våldtäkt så får (speciellt en ung kvinna) svara på hur många hon haft sex med tidigare, om hon var kär i våldtäktsmannen, om hon hade kort kjol, om hon först ville men kanske ändrade sig osv. Om flickan har haft sex med många tidigare eller haft utmanade kläder eller följt med en man hem frivilligt så är det inte en riktigt våldtäkt. Men en man som blir rånad på stan för inte svara på frågor, visade du upp din rolexklocka, skröt du med att du hade mycket pengar? För ett rån är alltid ett rån, men en våldtäkt är inte alltid en våldtäkt tydligen!

En åklagare berättade att han valde att inte dra en flickans anmälan till domstol. pga att hon hävdade att hon blivit fastbunden, slagen och våldtagen på ett tortyrliknande sätt av flera män. Åklagaren visste då att flickan skulle bli så knäckt i rätten av frågor som; men du gillade väl att bli bunden? Du gillar väl när dom tar dig hårt? Så han gjorde det för flickans skull. Och då är det nått som är allvarligt fel!

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0