Alice veterinärbesök.

Ja, hon har ju vart hos veterinären idag lilla Alice. Det var nästan så jag skämdes. Innan vi skulle åka så höll hon på och klia sig i öronen, så såg jag att hon hade kliat så det började blöda, tänkte att det får la veterinären kolla på också.
Så när vi kommer dit så berättar jag om hur hon ser ut i huden, veterinären kollar sen allmäntillstånd. "Hon är lite röd i ögonen" Och jag vet ju att hon ibland har gult som rinner men det kommer och går lite granna, det brukar försvinna när jag gör rent så det var väl inget tänkte jag, får väl göra rent med koksaltlösning igen. Och det sa veterinären också, bara till att göra rent. Sen kollar hon öronen, så sa jag att hon blödde lite där innan. "ja, hon har ju mycket klet i öronen" "jaha, ja det har hon kanske." Herregud, det har vi knappt haft koll på. Gjorde ju rent allas öron för nån månad sedan och sen har vi inte alls tänkt på att kolla Alice små öron. Ellas har vi därimot haft stenkoll på eftersom hon hade öroninfektion, så vi har koll så det inte kommer tillbaka!
Sen kollar dom iallafall huden. Och såg då att där var massa små torra skorpor, dom tar prover i huden och i öronen.
Sen får jag massa jag ska köpa och massa vi ska göra. Usch. Tur att dom känner igen mig, så vet dom kanske att vi tar hand om våra hundar trots allt, Alice var ju nästintill vanvårdad kan man ju tycka.

Vi ska skölja ögonen 2ggr/dag i 4 dagar,
Öronen hade en liten inflammation så dom ska tvättas 2ggr/dag i 6 dagar,
Hon ska badas 2ggr/veckan i två veckor,
och hon ska ha en spot-on grejj i huden på ryggen 1gång var sjunde dag, 4ggr.

Hon hade iallafall inga parrasiter eller nått i huden, hon är bara väldigt väldigt torr. Lilla skrutten. Nu ska det nog bli bra med allt detta. Veterinären sa också att om jag ska ställa henne sen så kommer hon få så fin päls av allt detta badande "Åh, jag ska ju ställa henne i dec och tänkte att hon kanske skulle få ful päls nu" "nej då, det blir nog jätte bra" Vi får väl se, vi får väl se. Jag är lite rädd att hon har börjat fälla så vi håller tummarna och hoppas på det bästa :)

Idag har jag badat och klippt en så go hund. Det är så rogivande att ta upp en lugn och liten hund på bordet och frissera med en trimmer som klipper bara man snuddar vid pälsen! Hoppas husse och matte tyckte han blev fin bara!! Lämna gärna en rapport från dom Lina, vare sig den är positiv eller negativ :)

Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kommentarer
Postat av: Lotta

Så synd att det alltid ska va krångel med vovvarna. Vet ju att du sköter om dom så bra! kram

2010-10-23 @ 09:44:37
URL: http://nilss0n.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0