Bästa vänner!!!

Alice är väldigt deppig nu. jag tycker skendräktigheten borde gå över snart, och hon har inte så mycket mjölk som hon hade förra gången hon var skendräktig. Hon ligger mest i wilmas korg och där vill hon ligga i fred tror jag. Vi får la se om hon blir bättre snart, hoppas det.


Björn har sagt till mig att jag är för mesig mot alice, att hon inte ska få göra som hon vill hela tiden. Nä, ok. tänkte jag. Så iförrgår när B och wilma cyklade så gick jag en runda i skogen med alice och stannade och tränade lite då och då. Och när hon fattat att jag har godis med mig så går hon jämte och tigger hela tiden, men då skulle jag va hård!!! Så jag sa Nej och puttade bort henne lite med handen. Alice blev så paff så hon stannade och jag såg inte det så jag gick vidare och såg när jag gått kanske 15 meter när jag vänder mig om att hon står där borta och tittar på mig. Så jag fick hoppa det dära med att vara hård. När hon började tigga sen igen så började jag istället leka med henne för att få henne på andra tankar, det funkade rätt bra. Hon slutade tigga och sprang iväg iallafall :)
 
Igår va alice och wilma riktiga vänner. Alice verkar vilja vara väldigt mycket med wilma nu, om det är för att alice är lite depp, eller för att wilma är på gång att löpa det vet ja icke. men dom håller ihop iallafall :)

  
  

Idag ska jag jobba 9-14 och sen ikväll är det agility. Mellan det så ska jag gå bort till kyrkan och se om det har kommit några nya kalvar. Igår när vi gick där var det 4, varav en inte kan ha vart mer än nån timme gammal för den ställde sig upp på rangliga ben och mamman slickade på den hela tiden och kalvens navelsträng hängde liksom kvar lite på magen och mamman hade blod på mulen, nosen? (vad kallas det på en ko?) Det var väldigt vackert iallafall. Jag pratade med hon som har kossorna här om dagen, och hon sa att det är en ko som fick tvillingar men att båda dog. Den kossan höll på att puffa på den nya kalven igår, hon är kanske lite avis stackarn :(
Kom ihåg att det är Copyright på alla bilder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0